zoet

Zoek naar zoet in uw eigen kookboeken

Zoet koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jamie Oliver - Jamie, de basis van het koken 2 notities

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Jamie, de basis van het koken:

Verrassingstaart

Ingrediënten:
bakpoeder, biet, bloem, crème fraîche, ei, gember, honing, kaneel, marsala, olijfolie, piment, polenta, sherry, sinaasappel, suiker, vanillestokje en vin santo

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Diner / nagerecht uit De smaak van mijn herinnering:

Mastiek-ijs

Ingrediënten:
basterdsuiker, chios-mastiek, melk en schenkroom

Keuken:
Cypriotisch
Soort:
zoet / vegetarisch / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Basisrecept uit Zout, vet, zuur, hitte:

Aromatische room

Ingrediënten:
abrikozenpitten, amandelextract, amaretto, bitterzoete chocolade, citroenschil, cognac, crème fraîche, earl grey thee, frambozenliqueur, grand marnier, instant espresso-koffiepoeder, kahlua, kardemom, kokos, kristalsuiker, laurierblad, limoncello, mandarijnschil, perzikblad, rozenwater, rum, sinaasappelbloesemwater, sinaasappelschil, slagroom, vanillestokje, whisky, yoghurt, zout en zure room

Keuken:
Internationaal
Soort:
zoet
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Liever lokaal:

Boomstammetje van chocolade, speculaas en cranberry's

Ingrediënten:
boter, cacao, chocolade hulstblaadjes, eidooier, extra pure chocolade, fijne suiker, gedroogde cranberry's, pure chocolade, sinaasappelrasp, slagroom en speculaas

Keuken:
Hollands
Soort:
zoet

Bijgerecht uit delicious. magazine - 2009-06:

Cantuccini

Ingrediënten:
cantuccini

Soort:
zoet

Bijgerecht uit delicious. magazine - 2009-06:

Chocoladesaus, witte

Ingrediënten:
chocoladesaus

Soort:
zoet

Bijgerecht uit delicious. magazine - 2009-10:

Chocolade-verrassingstruffels

Ingrediënten:
chocolade en truffels

Soort:
zoet
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Heerlijke gerechten om te delen

Diner / nagerecht / dessert uit Heerlijke gerechten om te delen:

Granita van watermeloen en aardbeien

Ingrediënten:
aardbeien, citroenblaadjes, fijne kristalsuiker, glucose, limoenen, watermeloen en wodka

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
zoet
Een recept uit Donna Hay en William Meppem - Fresh en light

Diner / nagerecht / basisrecept uit Fresh en light:

Vanilleyoghurt

Ingrediënten:
agavenectar, agavesiroop, ahornsiroop, vanille-extract en yoghurt

Soort:
zoet
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / nagerecht / dessert uit Noma: a work in progress:

Fudge uit botten

Ingrediënten:
appelbalsamico, boter, druivenpitolie, glucose, merg, mergpijp, room, suiker en zout

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
zoet

Recept uit delicious. magazine - 2009-13:

Geglazuurde kaneelbroodjes

Ingrediënten:
glazuur en kaneel

Soort:
zoet / zoet

Recept uit delicious. magazine - 2009-13:

Fudge met gedroogde cranberry’s en ananas

Ingrediënten:
ananas en fudge

Soort:
zoet

Recept uit delicious. magazine - 2009-13:

Gouden sterrenkoekjes

Soort:
zoet

Recept uit delicious. magazine - 2009-13:

Amandelrol

Ingrediënten:
amandel

Soort:
zoet

Recept uit delicious. magazine - 2009-13:

Cranberry-kokoscake

Ingrediënten:
kokos

Soort:
zoet

Diner / nagerecht uit delicious. magazine - 2013-08:

Mokka-ijs met geroosterde pijnboompitten en whisky

Ingrediënten:
pijnboompitten en whisky

Soort:
zoet

Diner / nagerecht uit delicious. magazine - 2013-08:

Nougat glacé

Soort:
zoet

Diner / nagerecht uit delicious. magazine - 2013-08:

Siciliaanse amandelgranita

Ingrediënten:
amandel

Soort:
zoet

Diner / nagerecht uit delicious. magazine - 2013-08:

Vanille-ijs met venkelzaad

Ingrediënten:
vanille-ijs en venkelzaad

Soort:
zoet

Diner / nagerecht uit delicious. magazine - 2013-08:

Wafels met speculaasijs

Ingrediënten:
speculaas

Soort:
zoet

Diner / nagerecht uit delicious. magazine - 2013-08:

Perzik-rozemarijnsorbet met ijskoude dessertwijn

Ingrediënten:
dessertwijn, perzik en rozemarijn

Soort:
zoet
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Picknick / diner / nagerecht / bij de koffie uit Liever lokaal:

Abrikozenplaatkoek

Ingrediënten:
abrikozen, amandelen, bloem, boter, honing, maïzena, melk, nootmuskaat, piment, sinaasappelrasp, sinaasappelsap, suiker en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
zoet

Diner / nagerecht uit delicious. magazine - 2009-13:

Bubbeltjesmousse

Soort:
zoet

Diner / nagerecht uit delicious. magazine - 2013-08:

Cassata met ricotta-ijs

Ingrediënten:
cassata en ricotta

Soort:
zoet

Diner / nagerecht uit delicious. magazine - 2013-08:

Citroencheesecake-bonbons

Ingrediënten:
citroen

Soort:
zoet
Een recept uit Heston Blumenthal - Heston Blumenthal thuis

Diner / nagerecht uit Heston Blumenthal thuis:

Tiramisu

Ingrediënten:
bladgelatine, bruine suiker, cacao, ei, koffie, lange vingers, marsala, mascarpone, pure chocolade en slagroom

Keuken:
Italiaans
Soort:
zoet