11 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: auberginebladerdeegblanke amandelenbotercitroenharissakaneelkaneelpoederkikkererwtenknoflookkomijnkomkommerkorianderzaadolieolijfoliepeperpijnboompittensuikeruiyoghurtzout
zout en peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit Morito:

Gekruid lamsvlees, aubergine en munt

Ingrediënten:
aubergine, boter, chiliboter, citroensap, extra vergine olijfolie, granaatappelpitten, griekse yoghurt, kaneel, kaneelstokje, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, lamsschenkel, laurierblad, pijnboompitten, spaanse ui, ui, verse munt, verse tijm en zout

Keuken:
Turks
Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit Toni Mazel & Stijn Nieuwendijk

Recept van Wat Aten Zij?:

Gegrilde aubergines met yoghurt, saffraan en granaatappel

Ingrediënten:
aubergine, aubergines, basilicum, bloemkool, bonenkruid, citroen, citroensap, gember, granaatappel, granaatappelpitjes, groene kruiden, hummus, kip, knoflook, komijn, koriander, korianderblaadjes, makreel, muntsaus, olijfolie, pecorino, 
zout en peper, pijnboompitten, pistache, saffraan, saffraandraadjes, sinaasappel, sperziebonen, turkse yoghurt, venkel, verse basilicum, wortel, yoghurt en zeeduivel

Een recept uit  - Feestelijk tafelen

Diner / hoofdgerecht uit Feestelijk tafelen:

Lamsspiesen met tzatziki

Ingrediënten:
citroensap, gemalen komijn, gemalen koriander, griekse yoghurt, knoflook, komkommer, lamsbout, lamsschouder, suiker, verse munt, peper, witte-wijnazijn, yoghurt en zout

Keuken:
Mediterraans / Grieks
Soort:
vlees / saus/dressing/jus / barbecue/grill / feestdagen / pekel en marinades
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Puy-linzen op bladerdeeg

Ingrediënten:
bladerdeeg, citroensap, ei, griekse yoghurt, jonge spinazie, knoflook, komijnzaad, koriander, korianderzaad, laurier, munt, olijfolie, puy-linzen, ui, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit L. Martin - Het grote vegetarische kookboek

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het grote vegetarische kookboek:

samosa's

Ingrediënten:
aardappel, bladerdeeg, chilipoeder, citroensap, doperwten, kaneel, karnemelk, ketjap, komijn, koriander, krenten, munt, olie, pepertje en yoghurt

Soort:
vegetarisch
Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Aubergine met kikkererwten

Ingrediënten:
aubergines, munt, blanke amandelen, tomaat in blik, kikkererwten, citroen, ui, harissa, kaneelpoeder, komijnzaad, olijfolie, vruchtensap, knoflook, verse koriander en yoghurt

Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

5 gezondheidsvoordelen van lupinebonen

Ingrediënten:
bloemen, boon, brood, hamburgers, cayennepeper, citroensap, eiwitten, sinaasappelsap, gluten, harissa, kerriepoeder, knoflook, komijnpoeder, komkommer, kruiden, lupinebonen, meel, munt, olie, olijfolie, peterselie, puntpaprika, specerijen, peterselie, vleesvervanger, worstjes, wortel, wortels, yoghurt en 
zout en peper