Anthony Bourdain

Anthony Bourdain

We hebben 8 boeken van Anthony Bourdain waarvan één boek mét recepten.

Meld u gratis aan!

Welkom op heerlijkzoeken.

Heerlijk zoeken is jouw persoonlijke receptenzoekmachine voor jouw boekenplank en blogcollectie. Alleen nog maar lekkere recepten vinden van auteurs die jou wél aanspreken, zoals die van Anthony Bourdain? Registreren is gratis!

Anthony Michael Bourdain (New York, 25 juni 1956 - Kaysersberg, 8 juni 2018) was een Amerikaanse kok, televisiepresentator en auteur. Hij is vooral bekend geworden door zijn boek Kitchen Confidential: Adventures in the Culinary Underbelly en het televisieprogramma No Reservations, dat ook in Nederland te zien was op Discovery Channel en later op 24Kitchen.

Ofschoon hij al twee fictieboeken op zijn naam had staan, brak Bourdain pas in 2000 echt door met zijn bestseller Kitchen Confidential. In dit boek onthult hij de duistere kant van het restaurantwezen (zo geeft hij bijvoorbeeld het advies om niet op maandag vis te bestellen omdat de kans groot is dat die allesbehalve vers is) en ook zijn eigen uitspattingen qua seks, drugs en rock-‘n-roll blijven niet onbesproken. Er is een (tegenwoordig lastig te vinden) Nederlandse vertaling van Kitchen Confidential verschenen onder de titel Keuken confessies.

Het succes van Kitchen Confidential leidde tot het televisieprogramma A Cook’s Tour bij het Food Network. In dit programma ging Bourdain overal ter wereld op zoek naar authentieke plaatselijke gerechten. Ontevreden over het naar zijn mening veel te commerciële Food Network, stapt hij na twee seizoenen over naar het Travel Channel, dat eigendom is van Discovery Channel. Hier maakte hij sinds 2005 het succesvolle programma No Reservations.

De opzet van No Reservations was in grote lijnen gelijk aan A Cook’s Tour: Bourdain reisde de wereld over op zoek naar authentieke gerechten, dranken en ervaringen. Omdat de afleveringen van No Reservations langer zijn dan die van A Cook’s Tour, is er meer ruimte voor cultuur: de serie draait vooral om hoe Bourdain de reizen (en de plaatselijke keuken) beleeft en niet om het geven van recepten of toeristische informatie.

Bourdain pleegde op 8 juni 2018 zelfmoord in Frankrijk, waar hij was voor opnames voor zijn werkgever CNN.

Wikipedia

Boeken van Anthony Bourdain

Kijk voor meer boeken.

Recepten van Anthony Bourdain

Doorzoek de recepten

Wist je dat heerlijkzoeken dé site is om door recepten van kookboeken te zoeken? Verfijn en verken onze selectie van recepten!

Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Veau Viennoise

Ingrediënten:
ansjovisfilet, arachideolie, bloem, broodkruim, ei, kalfsoester, kappertjes, peper, bladpeterselie, ui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vlees
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Civet de sanglier - Ragout van wild zwijn

Ingrediënten:
bloem, boter, bouquet garni, kalfsbouillon, knoflook, olijfolie, peper, bladpeterselie, prei, pure chocolade, rode wijn, rode wijnazijn, ui, wild zwijnschouder, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
wild
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Chartreuse van kwartel

Ingrediënten:
boter, bruine kippenbouillon, doorregen spek, foie gras, kool, kwartelborst, laurier, madeira, peper, bladpeterselie, tijm, ui, witbrood, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / voorgerecht uit Les Halles kookboek:

Salade Niçoise

Ingrediënten:
ansjovisfilet, ei, groene olijven, groene paprika, haricots verts, knoflook, olijfolie, rode aardappel, rode wijnazijn, romatomaat, sla, tonijn in olijfolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
salade
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / nagerecht uit Les Halles kookboek:

Kastanjecharlotte

Ingrediënten:
donkere rum, kastanjepuree, lange vingers, slagroom, suiker en water

Keuken:
Frans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / nagerecht uit Les Halles kookboek:

Crème brulée

Ingrediënten:
bruine suiker, eidooier, slagroom en vanillestokje

Keuken:
Frans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Tripe "Les halles"

Ingrediënten:
boudin noir, bouquet garni, chorizo, gemalen komijn, kalfspoot, knoflook, peper, reuzel, runderpens, serrano-ham, tomatenpuree, ui, varkensbuik, varkensoren, witte bonen, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / voorgerecht uit Les Halles kookboek:

Tartiflette

Ingrediënten:
aardappel, peper, plantaardige olie, reblochon, spek, ui, witte wijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
ovenschotel
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Rollade van wilde fazant

Ingrediënten:
bloem, boter, bouquet garni, fazant, foie gras, kippenbouillon, mager kalfsvlees, olijfolie, port, prei, room, sjalot, truffel en truffelsap

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Bijgerecht uit Les Halles kookboek:

Pistou

Ingrediënten:
basilicum, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Hele geroosterde vis Basquaise

Ingrediënten:
aardappel, citroensap, groene paprika, kippenbouillon, knoflook, olijfolie, bladpeterselie, rode paprika, rode snapper, tijm, witte wijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Bijgerecht uit Les Halles kookboek:

Gratin Dauphinois

Ingrediënten:
aardappel, boter, gruyère, knoflook, nootmuskaat, bladpeterselie, rozemarijn, slagroom, tijm, witte peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Alle recepten van Anthony Bourdain