Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Les Halles kookboek

formules, recepten en technieken voor klassieke bistro-gerechten

Een boek van Anthony Bourdain

We hebben 122 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Les Halles kookboek, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

Nee, dit is geen Frans kookboek maar wel een kookboek over de Franse keuken. Dat zit zo: Ondanks zijn Franse naam is Anthony Bourdain een volbloed Amerikaan. Voordat hij bekend werd als kookschrijver en filmmaker was hij chef in het New Yorkse restaurant Les Halles. Zoals de naam al suggereert een zaak waar traditionele Parijse brasseriekeuken centraal stond. De prachtige gerechten uit die traditie zijn helder beschreven en vaak helemaal niet zo moeilijk als ze lijken .

Voor wijlen Anthony Bourdain bekend werd als culinair journalist, boekenschrijver en filmaker kookte hij bij Les Halles. Nee, niet in Parijs maar in New York. Volgens hem de meest authentieke Franse Bistrot/Brasserie in de VS. De recepten die in dit boek staan zijn in elk geval puur Frans en zouden in Les Halles in Parijs destijds niet uit de toon vallen.

Kortom een prima kookboek voor wie authentieke Franse streek-gerechten wil nakoken maar niet in de valkuilen van de over-complexe haut-cuisine terecht wil komen.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Les Halles kookboek

Een greep uit de 122 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Bijgerecht uit Les Halles kookboek:

Aioli

Ingrediënten:
eidooier, grof zeezout, knoflook en olijfolie

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Bouillabaisse met aioli

Ingrediënten:
aardappel, aioli, bouquet garni, citroensap, dorade, garnalen, knoflook, olijfolie, peper, pernod, prei, red snapper, rode poon, rogvleugel, romatomaat, saffraan, schorpioenvis, sinaasappelschil, stokbrood, ui, venkel, wijting, zeebaars, zeebrasem, zeeduivel, zeepaling, zeewolf en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon / vis
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Bourride - Vissoep

Ingrediënten:
aioli, bouquet garni, knoflook, olijfolie, peper, prei, slagroom, tomaat, ui, venkel, visgraten en -afval, wortel, zeeduivel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
bourride
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / nagerecht uit Les Halles kookboek:

Clafoutis

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, kersen, kirsch, poedersuiker, suiker en vanille-essence

Keuken:
Frans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / voorgerecht uit Les Halles kookboek:

Vichyssoise

Ingrediënten:
aardappel, bieslook, boter, kippenbouillon, nootmuskaat, peper, prei, slagroom en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Poulet Basqaise - Baskische kip

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, groene paprika, kip, kippenbouillon, olijfolie, peper, peterselie, rode paprika, tomaten uit blik, witte wijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Tripe "Les halles"

Ingrediënten:
boudin noir, bouquet garni, chorizo, gemalen komijn, kalfspoot, knoflook, peper, reuzel, runderpens, serrano-ham, tomatenpuree, ui, varkensbuik, varkensoren, witte bonen, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / voorgerecht uit Les Halles kookboek:

Soupe de poisson - Vissoep

Ingrediënten:
knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, pernod, prei, rouille, stokbrood, tomaten uit blik, ui, venkel, visgraten en -koppen, wijting, zeebrasem en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Kalfshaas met wilde paddestoelen

Ingrediënten:
boter, demi glace, eekhoorntjesbrood, kalfsbouillon, kalfshaas, kippenbouillon, knoflook, madeira, morielje, olijfolie, peper, bladpeterselie, sherryazijn, sjalot, slagroom, wilde paddestoelen en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vlees
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Gesmoorde kalfsschenkel

Ingrediënten:
balsamicoazijn, bloem, boter, bouquet garni, citroenschil, kalfsschenkel, kalfspoot, knoflook, olijfolie, peper, bladpeterselie, tomatenpuree, ui, witte wijn, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vlees
Toon alle 122 recepten in dit boek