Terug naar Mieke van Laarhoven.

Recepten van Mieke van Laarhoven

Overzicht van de recepten

Een recept uit Rianne Buis en Mieke van Laarhoven - Spanje

Diner / hoofdgerecht uit Spanje:

Moors konijn - conejo moruno

Ingrediënten:
blanke amandelen, gemalen komijn, kaneelpoeder, knoflook, konijn, kruidnagelpoeder, olijfolie, peper, piment, rozijnen, saffraandraadjes, sherry fino, ui, verse peterselie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / wild
Een recept uit Rianne Buis en Mieke van Laarhoven - Spanje

Diner / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Spanje:

Spinazie met pijnboompitten

Ingrediënten:
gemalen piment, knoflook, olijfolie, peper, pijnboompitten, rozijnen, sjalot, spinazie, verse munt, verse peterselie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Rianne Buis en Mieke van Laarhoven - Spanje

Diner / hoofdgerecht uit Spanje:

Kip met sinaasappel en munt

Ingrediënten:
boter, handsinaasappel, kipfilet, medium sherry, peper, verse munt en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Rianne Buis en Mieke van Laarhoven - Spanje

Diner / nagerecht uit Spanje:

Gebakken room-karamelpuddinkjes

Ingrediënten:
citroenrasp, crème fraîche, ei, eierdooier, suiker, vanillesuiker en volle melk

Keuken:
Spaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / eieren, kaas en zuivel / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Rianne Buis en Mieke van Laarhoven - Spanje

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Spanje:

Empanadillas de carne

Ingrediënten:
bloem, boter, droge witte wijn, ei, eierdooier, half-om-halfgehakt, knoflook, olijfolie, peper, serranoham, ui, verse peterselie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / quiche
Een recept uit Rianne Buis en Mieke van Laarhoven - Spanje

Diner / nagerecht uit Spanje:

Honingijs met verse vijgen

Ingrediënten:
eierdooier, slagroom, vanillestokje, vijgen, vloeibare bloemenhoning, volle melk en witte basterdsuiker

Keuken:
Spaans
Soort:
ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit Rianne Buis en Mieke van Laarhoven - Spanje

Diner / voorgerecht uit Spanje:

Knoflooksoep met ei

Ingrediënten:
ei, kippenbouillontablet, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, peper, wit boerenbrood en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Rianne Buis en Mieke van Laarhoven - Spanje

Bijgerecht uit Spanje:

Doperwten op z´n Catalaans

Ingrediënten:
anisette, doperwten, gerookt spek, knoflook, olijfolie, peper, ui, verse munt en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / groente
Een recept uit Rianne Buis en Mieke van Laarhoven - Spanje

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Spanje:

Manchego met peren-appelgelei

Ingrediënten:
appel, appel-peer-diksap, citroenrasp, geleisuiker, kruidnagel, manchego en stoofpeer

Keuken:
Spaans
Soort:
schuim/mousse/gelei / vegetarisch
Een recept uit Marijke Sterk, Mieke van Laarhoven en Tal Maes - AH wereldkeukens  China

Diner / voorgerecht uit AH wereldkeukens China:

Paddestoelensoep met mihoen

Ingrediënten:
chinees vijfkruidenpoeder, gemberwortel, groentebouillon, knoflook, knoflookbieslook, lichte sojasaus, mihoen, olie, shii-take en zwarte peperkorrels

Keuken:
Chinees
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Marijke Sterk, Mieke van Laarhoven en Tal Maes - AH wereldkeukens  China

Diner / hoofdgerecht uit AH wereldkeukens China:

Roergebakken garnalen met mango

Ingrediënten:
arachideolie, droge sherry, eiwit, gemberwortel, knoflook, knoflookbieslook, mango, sesamolie, tijgergarnalen, verse koriander en vierseizoenenpeper

Keuken:
Chinees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Rianne Buis en Mieke van Laarhoven - Spanje

Diner / hoofdgerecht uit Spanje:

Pollo al ajillo

Ingrediënten:
cognac, kippenbout, knoflook, olijfolie, peper en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Rianne Buis en Mieke van Laarhoven - Spanje

Diner / voorgerecht uit Spanje:

Koude groentesoep gazpacho

Ingrediënten:
azijn, groene paprika, knoflook, komkommer, medium sherry, olijfolie, vleestomaat, witbrood en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Rianne Buis en Mieke van Laarhoven - Spanje

Diner / hoofdgerecht uit Spanje:

Gegrilde karbonades met tuinbonen

Ingrediënten:
bosui, gedroogde chilipeper, knoflook, laurierblad, olijfolie, milde paprikapoeder, peper, ribkarbonades, tomaat, tuinbonen, ui, verse tijm en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit Marijke Sterk, Mieke van Laarhoven en Tal Maes - AH wereldkeukens  China

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit AH wereldkeukens China:

Bosuikoekjes met dipsaus

Ingrediënten:
bloem, bosui, boter, citroensap, knoflook, lichte sojasaus, olie, rode peper, sesamolie en suiker

Keuken:
Chinees
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Marijke Sterk, Mieke van Laarhoven en Tal Maes - AH wereldkeukens  China

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit AH wereldkeukens China:

Parelballetjes

Ingrediënten:
chinese kool, droge sherry, gemberwortel, half-om-halfgehakt, lichte sojasaus, maïzena, sesamolie, sushirijst en zoete chilisaus

Keuken:
Chinees
Soort:
vlees / stomen
Een recept uit Rianne Buis en Mieke van Laarhoven - Spanje

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Spanje:

Chorizo in rode wijn

Ingrediënten:
chorizo, rode wijn en stokbrood

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees
Een recept uit Rianne Buis en Mieke van Laarhoven - Spanje

Diner / hoofdgerecht uit Spanje:

Kip in sherry - pollo al jerez

Ingrediënten:
boter, grof zeezout, knoflook, maïskip, marjolein, medium sherry, olijfolie, rode peper, rozemarijn en verse tijm

Keuken:
Spaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gevogelte
Een recept uit Marijke Sterk, Mieke van Laarhoven en Tal Maes - AH wereldkeukens  China

Diner / hoofdgerecht uit AH wereldkeukens China:

Roergebakken mihoen met tofu en prei

Ingrediënten:
droge sherry, gemberwortel, knoflook, lichte sojasaus, mihoen, prei, roerbaktofu pittig gekruid, sesamolie, shii-take, taugé en verse koriander

Keuken:
Chinees
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Marijke Sterk, Mieke van Laarhoven en Tal Maes - AH wereldkeukens  China

Diner / hoofdgerecht uit AH wereldkeukens China:

Eendenborstfilet met gember

Ingrediënten:
bamboescheuten, droge sherry, eendenborstfilet, eiwit, gevogeltefond, lichte sojasaus, maïzena, olie, spinazie, suiker en gember

Keuken:
Chinees
Soort:
gevogelte
Een recept uit Rianne Buis en Mieke van Laarhoven - Spanje

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Spanje:

Gemarineerde olijven met ui

Ingrediënten:
boter, citroen, groene olijven, knoflook, olijfolie, tijm en ui

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Rianne Buis en Mieke van Laarhoven - Spanje

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Spanje:

Witlofhapje met ansjovis

Ingrediënten:
ansjovisfilet, citroensap en witlof

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Rianne Buis en Mieke van Laarhoven - Spanje

Ontbijt / lunch / lunchgerecht uit Spanje:

Castiliaans rond brood

Ingrediënten:
bloem, instantgist, olijfolie, suiker en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Rianne Buis en Mieke van Laarhoven - Spanje

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit Spanje:

Tortilla met paddestoelen

Ingrediënten:
ei, oesterzwam, olijfolie, paddestoelen, peper, tijm en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
tortilla / ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Marijke Sterk, Mieke van Laarhoven en Tal Maes - AH wereldkeukens  China

Diner / hoofdgerecht uit AH wereldkeukens China:

Citroenkip

Ingrediënten:
bosui, chilipoeder, citroen, droge sherry, eiwit, kipfilet, kippenbouillon, lichte sojasaus, maïzena en olie

Keuken:
Chinees
Soort:
gevogelte
Een recept uit Rianne Buis en Mieke van Laarhoven - Spanje

Diner / hoofdgerecht uit Spanje:

Groenteschotel met uitsmijter - huevos a la flamenca

Ingrediënten:
cherrytomaten, chorizo, ei, geroosterde paprika uit pot, groene asperge, haricots verts, mild paprikapoeder, serranoham en verse peterselie

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / ei/omelet/frittata
Een recept uit Marijke Sterk, Mieke van Laarhoven en Tal Maes - AH wereldkeukens  China

Diner / voorgerecht uit AH wereldkeukens China:

Pekingsoep

Ingrediënten:
droge sherry, ei, kippenbouillon, knoflookbieslook, lichte sojasaus, rijstazijn, shiitake, suiker, tahoe, varkensvlees en witte peper

Keuken:
Chinees
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Marijke Sterk, Mieke van Laarhoven en Tal Maes - AH wereldkeukens  China

Diner / hoofdgerecht uit AH wereldkeukens China:

Wontonsoep

Ingrediënten:
bosui, droge sherry, eiermie, filodeeg, gembersiroop, kipfilet, kippenbouillon, lichte sojasaus, oestersaus, sesamolie, spinazie en tijgergarnalen

Keuken:
Chinees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Rianne Buis en Mieke van Laarhoven - Spanje

Lunch / lunchgerecht uit Spanje:

Gemengde boerensalade

Ingrediënten:
ei, knoflook, komkommer, olijfolie, rode paprika, rode wijnazijn, sperziebonen, suiker, tomaat, ui, peper en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Rianne Buis en Mieke van Laarhoven - Spanje

Diner / hoofdgerecht uit Spanje:

Catalaanse paella catalana

Ingrediënten:
cherrytomaten, doperwten, gedroogde chilipeper, kipfilet, kippenbouillontablet, knoflook, marinade, mosselen, olijfolie, peper, risottorijst, saffraandraadjes, surimi, ui en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / paella / rijst / gevogelte
Een recept uit Marijke Sterk, Mieke van Laarhoven en Tal Maes - AH wereldkeukens  China

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit AH wereldkeukens China:

Kroepoek met garnalen

Ingrediënten:
bosui, droge sherry, eiwit, garnalen, gemberwortel, knoflookbieslook, kroepoek, lichte sojasaus, maïzena en roerbakolie

Keuken:
Chinees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Marijke Sterk, Mieke van Laarhoven en Tal Maes - AH wereldkeukens  China

Diner / hoofdgerecht uit AH wereldkeukens China:

Tofu met paddestoelen

Ingrediënten:
bosui, droge sherry, gemberwortel, kruidenbouillon, lichte sojasaus, maïzena, peultjes, roerbakolie, shii-take, tofu en winterwortel

Keuken:
Chinees
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Rianne Buis en Mieke van Laarhoven - Spanje

Diner / hoofdgerecht uit Spanje:

Geroosterde lamsrack met aardappel

Ingrediënten:
aardappel, knoflook, lamsrack, olijfolie, rode ui, verse peterselie, verse tijm, zout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Rianne Buis en Mieke van Laarhoven - Spanje

Bij de koffie uit Spanje:

Amandelkoekjes

Ingrediënten:
blanke amandelen, bloem, boter, eierdooier, sinaasappelrasp, suiker en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Marijke Sterk, Mieke van Laarhoven en Tal Maes - AH wereldkeukens  China

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit AH wereldkeukens China:

Gestoomde broodjes met vlees

Ingrediënten:
arachideolie, bosui, droge sherry, half-om-halfgehakt, hoisinsaus, knoflook en witbroodmix

Keuken:
Chinees
Soort:
vlees / brood en broodgerecht / stomen
Een recept uit Marijke Sterk, Mieke van Laarhoven en Tal Maes - AH wereldkeukens  China

Diner / hoofdgerecht uit AH wereldkeukens China:

Pekingeend

Ingrediënten:
bloem, citroensap, droge sherry, eendenborstfilet, hoisinsaus, komkommer, lichte sojasaus, olie, prei, sesamolie en vloeibare honing

Keuken:
Chinees
Soort:
pannenkoeken en flensjes / gevogelte
Een recept uit Rianne Buis en Mieke van Laarhoven - Spanje

Diner / hoofdgerecht uit Spanje:

Castiliaanse stoofpot van vlees en groenten

Ingrediënten:
aardappel, chorizo, groene kool, kikkererwten, knoflook, kruidnagelpoeder, laurierblad, peper, ui, varkenslap, verse peterselie, winterwortel en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Rianne Buis en Mieke van Laarhoven - Spanje

Diner / hoofdgerecht uit Spanje:

Schotel van vis en zeevruchten Zarzuela

Ingrediënten:
cayennepeper, cognac, droge witte wijn, kabeljauwfilet, knoflook, mosselen, olijfolie, peper, rivierkreeftjes, roodbaarsfilet, tomatenblokjes uit blik, ui, verse peterselie, visbouillontablet en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Rianne Buis en Mieke van Laarhoven - Spanje

Diner / nagerecht uit Spanje:

Sinaasappelcrème - crema de naranjas

Ingrediënten:
amandelschaafsel, eierdooier, handsinaasappel, melk, slagroom, vanillesuiker en witte basterdsuiker

Keuken:
Spaans
Soort:
schuim/mousse/gelei
Een recept uit Rianne Buis en Mieke van Laarhoven - Spanje

Diner / hoofdgerecht uit Spanje:

Tonijn met romescosaus

Ingrediënten:
azijn, blanke amandelen, knoflook, laurierblad, olijfolie, rode peper, sherry, tonijnsteak, ui, verse peterselie, vleestomaat, witbrood en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Rianne Buis en Mieke van Laarhoven - Spanje

Ontbijt uit Spanje:

Gefrituurde deegstengels - churros

Ingrediënten:
bloem, citroenschil, ei, frituurolie, olijfolie, poedersuiker, suiker en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / frituur
Een recept uit Marijke Sterk, Mieke van Laarhoven en Tal Maes - AH wereldkeukens  China

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit AH wereldkeukens China:

Gefrituurde wontons

Ingrediënten:
azijn, bosui, droge sherry, filodeeg, frituurolie, gemberwortel, half-om-halfgehakt, knoflook, lichte sojasaus, sesamolie en shii-take

Keuken:
Chinees
Soort:
vlees / frituur
Een recept uit Rianne Buis en Mieke van Laarhoven - Spanje

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Spanje:

Sinaasappelsalade

Ingrediënten:
avocado, blanke amandelen, extra vergine olijfolie, handsinaasappel, peper, rode ui, rode-wijnazijn, suiker, verse munt, zout en zwarte olijven zonder pit

Keuken:
Spaans
Soort:
salade / fruit / vegetarisch
Een recept uit Rianne Buis en Mieke van Laarhoven - Spanje

Diner / bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Spanje:

Tortilla met gegrilde paprika

Ingrediënten:
ei, olijfolie, peper, rode paprika, ui, vastkokende aardappel en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
tortilla / vegetarisch
Een recept uit Marijke Sterk, Mieke van Laarhoven en Tal Maes - AH wereldkeukens  China

Diner / hoofdgerecht uit AH wereldkeukens China:

Vijfkruidenkarbonades

Ingrediënten:
chinees vijfkruidenpoeder, droge sherry, hoisinsaus, lichte sojasaus, schouderkarbonade en suiker

Keuken:
Chinees
Soort:
vlees / pekel en marinades
Een recept uit Marijke Sterk, Mieke van Laarhoven en Tal Maes - AH wereldkeukens  China

Diner / nagerecht uit AH wereldkeukens China:

Toffeeappels

Ingrediënten:
appel, ei, frituurolie, ijsblokjes, sesamzaad, suiker en zelfrijzend bakmeel

Keuken:
Chinees
Soort:
fruit / frituur
Een recept uit Rianne Buis en Mieke van Laarhoven - Spanje

Diner / hoofdgerecht uit Spanje:

Kip met garnalen - Pollo con gambas

Ingrediënten:
blanke amandelen, cognac, droge witte wijn, extra pure chocolade, garnalen, kipdrumsticks, kippenbouillontablet, knoflook, kurkuma, olijfolie, tomatenblokjes uit blik, ui, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vis/schaaldieren/schelpdieren / gevogelte
Een recept uit Rianne Buis en Mieke van Laarhoven - Spanje

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Spanje:

Geroosterd tomatenbrood

Ingrediënten:
extra vergine olijfolie, landbrood, tasty tom tomaat en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch