Retour Japan
zoektocht naar culinaire schoonheid
We hebben 86 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals Retour Japan , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
Op uitnodiging van sojasaus-brouwer Kikkoman reisden drie Nederlandse chef-koks, een fotograaf, een gids en een tekstschrijver, in letterlijke sneltreinvaart door Japan. Doel van de reis was een indruk te krijgen van de Japanse culinaire cultuur. Een zoektocht naar culinaire schoonheid, en die hebben we gevonden. We aten eerlijke sushi op de Tsukiji-vis-markt in Tokyo, we dineerden in stijl bij de kok van de keizeer, we slurpten zelfgemaakte boekweitnoedels op het Japanse platteland en bewonderden de plek waar Kikkoman naar eeruwnoud recept de sojasaus voor het keizerlijk hof brouwt. De korte maar fascinerende en inspirerende reis heeft geleid tot dit boek.
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Recepten uit Retour Japan
Een greep uit de 86 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: boter, kippenfond, knoflook, koolrabi, olie, parelhoenfilet, rode port, shii-take, slagroom en sojasaus
Keuken: Japans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: bleekselderij, citrus-sojasaus, gele paprika, komkommer, koriander, kruidnagelkaas, olijfolie, rijstwijn, rode japanse bonen, rode paprika, tijm, tomaten, wortel, zeezout, zongedroogde tomaat en zwarte peper
Keuken: Japans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: citroenschil, glucosesiroop, suiker, vanillestokje en water
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: aardappel, boter, granny smith, groene peperkorrels, honing, kippenbouillon, pastinaak, room, sojasaus en speklappen
Keuken: Japans
Soort: vlees
Ingrediënten: kabeljauwfilet, kummelzaad, limoenzeste, rettich, rijstazijn, sojasaus, tonijn en wasabi
Keuken: Japans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: augurk, blikje tonijn, boter, casinobrood, chinese bieslook, daikon, kervel, kippenbouillon, knoflookolie, mayonaise, ossenstaartvlees, prei, shii-take en ui
Keuken: Japans
Soort: vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: ahornsiroop, boter, coquilles, gember, groentefond, komkommer, lavendelbloempjes, paddenstoelen, prei, shisokers, sojasaus, ui, venkel en witte wijn
Keuken: Japans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: boerenbrood, boter, garnaal, gekonfijte japanse berggroenten, gevogeltefond, haan, knoflook, koriander, kruidnagelpoeder, mosseltjes, nootmuskaat, olijfolie, jonge prei, sojasaus en ui
Keuken: Japans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: boter, kastanjehoning, knoflook, makreel, notenolie, rode madame jeanette, sesamzaad, shii-take, sjalot en sojasaus
Keuken: Japans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: aardappelen, aardappelzetmeel, artisjokbodems, bladpeterselie, bospeen, boter, citroensap, enoki, kalfsfond, knoflook, lamsrack, netvet, plantaardige olie, sojasaus, tijm, witte wijn en yuzusap
Keuken: Japans
Soort: vlees
Ingrediënten: inktvisinkt, octopus, rettich, rijstazijn, sesamolie, sojasaus, tempurameel en zonnebloemolie
Keuken: Japans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: gerookte aalfilet, honing, knoflook, komkommer, kruidnagel, laurier, limoensap, olie, rettich, sesamolie, sesamzaad, sojasaus, suiker, tempurameel, witte wijn en witte wijnazijn
Keuken: Japans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: aardappel, boter, bouillon, champignons, ganzenvet, jonge gemberwortel, kippenbout, knoflook, laurier, notenolie, oesterzwammen, peterselie, shii-take, sojasaus en ui
Keuken: Japans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: aardappel, bleekselderij, boter, citroensap, geitenbout, gemalen komijn, grof zeezout, honing, kaneel, kastanjes, kruidnagels, olijfolie, selderijknol, shichimi tōgarashi en vleesfond
Keuken: Japans
Soort: vlees
Ingrediënten: amandelen, amandelspijs, eidooier, fijne kristalsuiker, japanse pruimenwijn, melk, perzik, room, steranijs, vanillestokje en witte wijn
Keuken: Japans
Soort: zoet / vegetarisch
Ingrediënten: calpis, cellofaannoedels, citroensap, citroenschil, eidooier, eiwit, gelatine, olie, poedersuiker, slagroom, suiker, suikersiroop, tonic en zoete rode bonen
Keuken: Japans
Soort: zoet / vegetarisch
Ingrediënten: andijvie, bloem, boter, eidooier, gember, kleefrijst, notenolie, oesters, panko, rode chilipeper, slagroom en sojasaus
Keuken: Japans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: boter, bouillon, ei, kalfsgehakt, ketjap, knoflook, olijfolie, paneermeel, rijstkoekjes, shii-take, sjalotten, sojasaus, spinazie, tijm, ui en zoete sherry
Keuken: Japans
Soort: vlees
Ingrediënten: arrowroot, chinees spek, ganzenlever, kippenbouillon, oesterzwammen, plantaardige olie, shii-take, sojasaus en stropaddestoelen
Keuken: Japans
Soort: vlees / gevogelte
Ingrediënten: dunne darm, eiwit, enoki, kipfilet, kippenbouillon, slagroom, sojasaus, witte miso en zonnebloemolie
Keuken: Japans
Soort: gevogelte
Toon alle 86 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9789043901840
ISBN10
9043901849