Retour Japan
zoektocht naar culinaire schoonheid
We hebben 86 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals Retour Japan , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
Op uitnodiging van sojasaus-brouwer Kikkoman reisden drie Nederlandse chef-koks, een fotograaf, een gids en een tekstschrijver, in letterlijke sneltreinvaart door Japan. Doel van de reis was een indruk te krijgen van de Japanse culinaire cultuur. Een zoektocht naar culinaire schoonheid, en die hebben we gevonden. We aten eerlijke sushi op de Tsukiji-vis-markt in Tokyo, we dineerden in stijl bij de kok van de keizeer, we slurpten zelfgemaakte boekweitnoedels op het Japanse platteland en bewonderden de plek waar Kikkoman naar eeruwnoud recept de sojasaus voor het keizerlijk hof brouwt. De korte maar fascinerende en inspirerende reis heeft geleid tot dit boek.
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Recepten uit Retour Japan
Een greep uit de 86 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: andijvie, bloem, boter, eidooier, gember, kleefrijst, notenolie, oesters, panko, rode chilipeper, slagroom en sojasaus
Keuken: Japans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: bosuitjes, boter, doperwtjes, escargotkruiden, gember, knoflookpoeder, meiknol, olijfolie, oregano, peultjes, room, szechuanpeper, tijm, tonijnsteak, uienpoeder, visfond en wortel
Keuken: Japans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: aubergine, boter, chilipeper, cider, courgette, fleur de sel, kaneelstokje, knoflook, kreeftenstaarten, kruidnagels, olijfolie, room, rozemarijn, sjalot en tijm
Keuken: Japans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: bosui, gari, komkommer, oesters, plantaardige olie, rijstazijn, sojasaus, taugé en zeekraal
Keuken: Japans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: balsamicoazijn, bosui, crème fraîche, eidooier, extra vergine olijfolie, gari, gember, japanse raviolivelletjes, komkommer, koriander, kreeftenstaart, olijfolie, rucola, sjalot, sojasaus en zwarte olijven
Keuken: Japans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: bloem, eidooier, frituurolie, geklaarde boter, paneermeel, rundermerg, sojasaus, taugé, tong en wortel
Keuken: Japans
Soort: vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: aardappelpuree, aka-tōgarashi, boter, broccoli, crème fraîche, gerookte zalm, knoflookcroutons, kruidenolie, mirin, nootmuskaat, olijfolie, sansho-peper, tomaten en zeebrasemfilet
Keuken: Japans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: boter, honing, jonge gemberwortel, knoflook, piepkuiken, rietsuiker, rijstazijn, sojabonen, sojaolie, szechuanpeper, taugé en ui
Keuken: Japans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: coquilles, groene shisobladeren, honing, olie, rijstazijn, rode ui, sojasaus, tempurameel, wakame en witte sesamzaadjes
Keuken: Japans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: amandelen, bittere amandelen, chocolade, citroensap, eiwit, fijne kristalsuiker, glucose, kristalsuiker, matcha en poedersuiker
Keuken: Japans
Soort: zoet / vegetarisch
Ingrediënten: dashipoeder, knoflook, kwartels, lotuswortel, plantaardige olie, runderbouillon, sesamolie, sojabonen, sojasaus, steranijs en taugé
Keuken: Japans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: basilicum, boter, gember, honing, knoflook, lamsfilet, olijfolie, oregano, rucola, sesamzaad, shisokers, sojasaus, steranijs, tijm en tomaten
Keuken: Japans
Soort: vlees
Ingrediënten: boerenscharrelkip, bospaddestoelen, boter, eendenlever, gevogeltejus, kastanjes, knoflook, misopasta, rozemarijn, selderijknol, sjalot, sobanoedels, spruitjes, teriyakisaus en tijm
Keuken: Japans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: bosui, dunne eiernoedels, garnalen, gemberwortel, groen pepertje, kokosmelk, koriander, limoensap, olijfolie, runderbouillon, sereh, visbouillon, volle melk, zeezout en zoete aardappel
Keuken: Japans
Soort: vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Ingrediënten: artisjokken, boter, heilbotfilet, katenspek, kippenfond, knoflook, olijfolie, sesamolie, sojasaus en ui
Keuken: Japans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: crème fraîche, kalfszijlende, mayonaise, peper, sesamolie, shichimi tōgarashi, venkel, wasabi, zeezout, zoete aardappel en zwarte sesamzaadjes
Keuken: Japans
Soort: vlees
Ingrediënten: aubergine, champignons, dashipoeder, ei, garnalen, gember, inktvis, mirin, paprika, plantaardige olie, rettich, sojasaus, sperziebonen, sprot, tempurameel, tong, ui, wijting en zoete aardappel
Keuken: Japans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / groente / frituur
Ingrediënten: arboriorijst, boter, extra vierge-olijfolie, kippenbouillon, knoflook, lichte sojasaus, matchapoeder, sojabonen, witte wijn, yuzusap en zeebaarsfilet
Keuken: Japans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: aardappel, boter, bouillon, champignons, ganzenvet, jonge gemberwortel, kippenbout, knoflook, laurier, notenolie, oesterzwammen, peterselie, shii-take, sojasaus en ui
Keuken: Japans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: boter, citroen, fijn polentameel, lichte sojasaus, melk, olie, portobello, rijstazijn en tijm
Keuken: Japans
Soort: vegetarisch
Toon alle 86 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9789043901840
ISBN10
9043901849