Retour Japan
zoektocht naar culinaire schoonheid
We hebben 86 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals Retour Japan , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
Op uitnodiging van sojasaus-brouwer Kikkoman reisden drie Nederlandse chef-koks, een fotograaf, een gids en een tekstschrijver, in letterlijke sneltreinvaart door Japan. Doel van de reis was een indruk te krijgen van de Japanse culinaire cultuur. Een zoektocht naar culinaire schoonheid, en die hebben we gevonden. We aten eerlijke sushi op de Tsukiji-vis-markt in Tokyo, we dineerden in stijl bij de kok van de keizeer, we slurpten zelfgemaakte boekweitnoedels op het Japanse platteland en bewonderden de plek waar Kikkoman naar eeruwnoud recept de sojasaus voor het keizerlijk hof brouwt. De korte maar fascinerende en inspirerende reis heeft geleid tot dit boek.
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Recepten uit Retour Japan
Een greep uit de 86 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: bosui, boter, chinees vijfkruidenpoeder, gemberwortel, kalfsjus, knoflook, mierikswortel, olijfolie, sojabonen, sojasaus, tournedos, udonnoedels en wakame
Keuken: Japans
Soort: vlees
Ingrediënten: bloem, eidooier, frituurolie, geklaarde boter, paneermeel, rundermerg, sojasaus, taugé, tong en wortel
Keuken: Japans
Soort: vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: basilicum, boter, gember, honing, knoflook, lamsfilet, olijfolie, oregano, rucola, sesamzaad, shisokers, sojasaus, steranijs, tijm en tomaten
Keuken: Japans
Soort: vlees
Ingrediënten: boter, honing, jonge gemberwortel, knoflook, piepkuiken, rietsuiker, rijstazijn, sojabonen, sojaolie, szechuanpeper, taugé en ui
Keuken: Japans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: citroenschil, glucosesiroop, suiker, vanillestokje en water
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: crème fraîche, kalfszijlende, mayonaise, peper, sesamolie, shichimi tōgarashi, venkel, wasabi, zeezout, zoete aardappel en zwarte sesamzaadjes
Keuken: Japans
Soort: vlees
Ingrediënten: amandelen, bittere amandelen, chocolade, citroensap, eiwit, fijne kristalsuiker, glucose, kristalsuiker, matcha en poedersuiker
Keuken: Japans
Soort: zoet / vegetarisch
Ingrediënten: aardappel, chorizo, kokkels, plantaardige olie, rode-poonfilet, sake, sojasaus, spitskool en visbouillon
Keuken: Japans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: bosui, gari, komkommer, oesters, plantaardige olie, rijstazijn, sojasaus, taugé en zeekraal
Keuken: Japans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: aardappel, artisjokbodem, ei, gele paprika, groene courgette, groene kruiden, knoflook, komkommerpickles, lamsfilet, lamsjus, melk, olijfolie, rode paprika, room, senchatheeblaadjes, sjalot en sjalottenpuree
Keuken: Japans
Soort: vlees
Ingrediënten: aardbeien, crème de cassis, dragon, frambozen, kokos, olie, tempurameel, vanille-ijs en vanillesuiker
Keuken: Japans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: boter, eidooier, geklaarde boter, groene shisobladeren, ierse ossenhaas tournedos, peperkorrels, rode biet, sjalot, suiker, winterpeen, witte-wijnazijn en zoete aardappel
Keuken: Japans
Soort: vlees
Ingrediënten: aardappel, bladpeterselie, bleekselderij, boter, selderijknol, slagroom, sojasaus, spliterwten, stokvis en ui
Keuken: Japans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: blauwe vijgen, honing, karamelsiroop, pecannoten, shichimi tōgarashi, sojasaus, suiker, vanilleroomijs en yokan
Keuken: Japans
Soort: zoet / vegetarisch
Ingrediënten: aubergine, extra vierge-olijfolie, gember, golden miso pasta, lichte sojasaus, miniloempiavellen, mirin, suiker en zonnebloemolie
Keuken: Japans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bloem, crème fraîche, gember, lotuswortel, witte miso en zonnebloemolie
Keuken: Japans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bosuitjes, boter, doperwtjes, escargotkruiden, gember, knoflookpoeder, meiknol, olijfolie, oregano, peultjes, room, szechuanpeper, tijm, tonijnsteak, uienpoeder, visfond en wortel
Keuken: Japans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: boter, kippenfond, knoflook, koolrabi, olie, parelhoenfilet, rode port, shii-take, slagroom en sojasaus
Keuken: Japans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: bosui, dunne eiernoedels, garnalen, gemberwortel, groen pepertje, kokosmelk, koriander, limoensap, olijfolie, runderbouillon, sereh, visbouillon, volle melk, zeezout en zoete aardappel
Keuken: Japans
Soort: vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Ingrediënten: aardappelen, aardappelzetmeel, artisjokbodems, bladpeterselie, bospeen, boter, citroensap, enoki, kalfsfond, knoflook, lamsrack, netvet, plantaardige olie, sojasaus, tijm, witte wijn en yuzusap
Keuken: Japans
Soort: vlees
Toon alle 86 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9789043901840
ISBN10
9043901849