Retour Japan
zoektocht naar culinaire schoonheid
We hebben 86 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals Retour Japan , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
Op uitnodiging van sojasaus-brouwer Kikkoman reisden drie Nederlandse chef-koks, een fotograaf, een gids en een tekstschrijver, in letterlijke sneltreinvaart door Japan. Doel van de reis was een indruk te krijgen van de Japanse culinaire cultuur. Een zoektocht naar culinaire schoonheid, en die hebben we gevonden. We aten eerlijke sushi op de Tsukiji-vis-markt in Tokyo, we dineerden in stijl bij de kok van de keizeer, we slurpten zelfgemaakte boekweitnoedels op het Japanse platteland en bewonderden de plek waar Kikkoman naar eeruwnoud recept de sojasaus voor het keizerlijk hof brouwt. De korte maar fascinerende en inspirerende reis heeft geleid tot dit boek.
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Recepten uit Retour Japan
Een greep uit de 86 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: bosuitjes, boter, doperwtjes, escargotkruiden, gember, knoflookpoeder, meiknol, olijfolie, oregano, peultjes, room, szechuanpeper, tijm, tonijnsteak, uienpoeder, visfond en wortel
Keuken: Japans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: cherrytomaten, gari, jonge bladspinazie, kalfskarbonades, knoflook, mierikswortel, mirin, peultjes, saffraan, sesamolie, sojasaus, udonnoedels en zwarte sesamzaadjes
Keuken: Japans
Soort: vlees
Ingrediënten: aubergine, extra vierge-olijfolie, gember, golden miso pasta, lichte sojasaus, miniloempiavellen, mirin, suiker en zonnebloemolie
Keuken: Japans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: aardappel, artisjokbodem, ei, gele paprika, groene courgette, groene kruiden, knoflook, komkommerpickles, lamsfilet, lamsjus, melk, olijfolie, rode paprika, room, senchatheeblaadjes, sjalot en sjalottenpuree
Keuken: Japans
Soort: vlees
Ingrediënten: amandelen, chilipeper, grietfilets, hazelnoten, koriander, langoustines, laoswortel, olijfolie, prei, sobanoedels, sojasaus, taugé, winterwortel en witte kool
Keuken: Japans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: boter, bruine rijst, eidooier, honing, olijfolie, rijstazijn, sansho-peper, sojasaus, tamme eendenborst, taugé en wit van prei
Keuken: Japans
Soort: wild en gevogelte
Ingrediënten: bieslook, gamba's, komkommer, sinaasappelsap en zee-egelpasta
Keuken: Japans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: bieslook, boter, ei, henneneitjes, kaviaar, palingfilet en room
Keuken: Japans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: amandelen, amandelspijs, eidooier, fijne kristalsuiker, japanse pruimenwijn, melk, perzik, room, steranijs, vanillestokje en witte wijn
Keuken: Japans
Soort: zoet / vegetarisch
Ingrediënten: dashipoeder, knoflook, kwartels, lotuswortel, plantaardige olie, runderbouillon, sesamolie, sojabonen, sojasaus, steranijs en taugé
Keuken: Japans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: aardappel, chorizo, kokkels, plantaardige olie, rode-poonfilet, sake, sojasaus, spitskool en visbouillon
Keuken: Japans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: aardappel, bladpeterselie, bleekselderij, boter, selderijknol, slagroom, sojasaus, spliterwten, stokvis en ui
Keuken: Japans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: bosui, gari, komkommer, oesters, plantaardige olie, rijstazijn, sojasaus, taugé en zeekraal
Keuken: Japans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: boerenscharrelkip, bospaddestoelen, boter, eendenlever, gevogeltejus, kastanjes, knoflook, misopasta, rozemarijn, selderijknol, sjalot, sobanoedels, spruitjes, teriyakisaus en tijm
Keuken: Japans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: aardappel, boter, granny smith, groene peperkorrels, honing, kippenbouillon, pastinaak, room, sojasaus en speklappen
Keuken: Japans
Soort: vlees
Ingrediënten: boter, kastanjehoning, knoflook, makreel, notenolie, rode madame jeanette, sesamzaad, shii-take, sjalot en sojasaus
Keuken: Japans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: bospaddestoelen, bosworteltjes, boter, doperwten, eendenlever, franse sperzieboontjes, jus van eend, keukenzout, knoflook, kruiden, nieuwe aardappelen, peultjes, rozemarijn, sinaasappelschil, sjalot, sojasaus, tamme-eendenborsten, tijm en wasabi
Keuken: Japans
Soort: wild en gevogelte
Ingrediënten: basilicum, bieslook, boter, katenspek, kervel, knoflook, penne, peterselie, rozemarijn, runderfond, sojasaus, tournedos en ui
Keuken: Japans
Soort: vlees
Ingrediënten: aardappel, boter, eekhoorntjesbrood, geklaarde boter, kalfsfond, prei, rode port, rode wijn, tonkatsusaus, wild en wild-zwijnsrugfilet
Keuken: Japans
Ingrediënten: bosui, boter, chinees vijfkruidenpoeder, gemberwortel, kalfsjus, knoflook, mierikswortel, olijfolie, sojabonen, sojasaus, tournedos, udonnoedels en wakame
Keuken: Japans
Soort: vlees
Toon alle 86 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9789043901840
ISBN10
9043901849