Retour Japan
zoektocht naar culinaire schoonheid
We hebben 86 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals Retour Japan , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
Op uitnodiging van sojasaus-brouwer Kikkoman reisden drie Nederlandse chef-koks, een fotograaf, een gids en een tekstschrijver, in letterlijke sneltreinvaart door Japan. Doel van de reis was een indruk te krijgen van de Japanse culinaire cultuur. Een zoektocht naar culinaire schoonheid, en die hebben we gevonden. We aten eerlijke sushi op de Tsukiji-vis-markt in Tokyo, we dineerden in stijl bij de kok van de keizeer, we slurpten zelfgemaakte boekweitnoedels op het Japanse platteland en bewonderden de plek waar Kikkoman naar eeruwnoud recept de sojasaus voor het keizerlijk hof brouwt. De korte maar fascinerende en inspirerende reis heeft geleid tot dit boek.
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Recepten uit Retour Japan
Een greep uit de 86 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: aardbeien, crème de cassis, dragon, frambozen, kokos, olie, tempurameel, vanille-ijs en vanillesuiker
Keuken: Japans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: eidooier, groene shisokers, honing, jonge gemberwortel, olijfolie, rijst, rundercarpaccio, sesamolie, sojasaus, szechuanpeper en wortel
Keuken: Japans
Soort: vlees
Ingrediënten: bospaddestoelen, bosworteltjes, boter, doperwten, eendenlever, franse sperzieboontjes, jus van eend, keukenzout, knoflook, kruiden, nieuwe aardappelen, peultjes, rozemarijn, sinaasappelschil, sjalot, sojasaus, tamme-eendenborsten, tijm en wasabi
Keuken: Japans
Soort: wild en gevogelte
Ingrediënten: boter, kippenfond, knoflook, koolrabi, olie, parelhoenfilet, rode port, shii-take, slagroom en sojasaus
Keuken: Japans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: aubergine, champignons, dashipoeder, ei, garnalen, gember, inktvis, mirin, paprika, plantaardige olie, rettich, sojasaus, sperziebonen, sprot, tempurameel, tong, ui, wijting en zoete aardappel
Keuken: Japans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / groente / frituur
Ingrediënten: bloem, eidooier, frituurolie, geklaarde boter, paneermeel, rundermerg, sojasaus, taugé, tong en wortel
Keuken: Japans
Soort: vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: bonitopoeder, crème fraîche, amandel, japans bieslook, mierikswortel, nieuwe aardappel, room, sojasaus, ui, wasabi en zeebaarsfilet
Keuken: Japans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: bloem, boter, chilipoeder, chinese kool, citroensap, ei, kalfsbovenbil, kalfstong, olie, panko, rode paprika, sojasaus, udonnoedels en zonnebloemolie
Keuken: Japans
Soort: vlees
Ingrediënten: inktvisinkt, octopus, rettich, rijstazijn, sesamolie, sojasaus, tempurameel en zonnebloemolie
Keuken: Japans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: bosui, boter, chinees vijfkruidenpoeder, gemberwortel, kalfsjus, knoflook, mierikswortel, olijfolie, sojabonen, sojasaus, tournedos, udonnoedels en wakame
Keuken: Japans
Soort: vlees
Ingrediënten: aardappel, boter, bouillon, champignons, ganzenvet, jonge gemberwortel, kippenbout, knoflook, laurier, notenolie, oesterzwammen, peterselie, shii-take, sojasaus en ui
Keuken: Japans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: aardappelzetmeel, basterdsuiker, bloem, boter, citroensap, ei, matcha, melk, passievruchten, poedersuiker, sinaasappelrasp, sinaasappelsap, suiker, vanille, vanillemerg, zoete rijstwijn en zout
Keuken: Japans
Soort: zoet / vegetarisch
Ingrediënten: bloem, crème fraîche, gember, lotuswortel, witte miso en zonnebloemolie
Keuken: Japans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bladgelatine, citroensap, gerookte zalm, granny smith, japanse pruimenwijn, olijfolie, rode-pepersaus, room, visbouillon, witlof en worcestersaus
Keuken: Japans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: boter, kastanjehoning, knoflook, makreel, notenolie, rode madame jeanette, sesamzaad, shii-take, sjalot en sojasaus
Keuken: Japans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: aardappelpuree, aka-tōgarashi, boter, broccoli, crème fraîche, gerookte zalm, knoflookcroutons, kruidenolie, mirin, nootmuskaat, olijfolie, sansho-peper, tomaten en zeebrasemfilet
Keuken: Japans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: chinees vijfkruidenpoeder, eidooier, eiwit, fijne kristalsuiker, gelatine, grapefruit, patentbloem, poedersuiker, pure chocolade, room, sake en vanillepoeder
Keuken: Japans
Soort: zoet / vegetarisch
Ingrediënten: boter, bruine rijst, eidooier, honing, olijfolie, rijstazijn, sansho-peper, sojasaus, tamme eendenborst, taugé en wit van prei
Keuken: Japans
Soort: wild en gevogelte
Ingrediënten: calpis, cellofaannoedels, citroensap, citroenschil, eidooier, eiwit, gelatine, olie, poedersuiker, slagroom, suiker, suikersiroop, tonic en zoete rode bonen
Keuken: Japans
Soort: zoet / vegetarisch
Ingrediënten: citroenschil, glucosesiroop, suiker, vanillestokje en water
Soort: vegetarisch
Toon alle 86 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9789043901840
ISBN10
9043901849