Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Keukenlab

Word een betere kok door te koken met kennis

Een boek van Eke Mariën en Jan Groenewold

We hebben 100 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Keukenlab, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

ALS JE BEGRIJPT WAT ER IN JE PANNEN GEBEURT, WORD JE VANZELF EEN BETERE KOK EN KRIJG JE MEER CONTROLE IN DE KEUKEN.

Met dit idee in hun achterhoofd schreven Eke Mariën en Jan Groenewold dit kookboek. Ze maken in begrijpelijke taal de wetenschap van het koken inzichtelijk en laten zien hoe je de beste resultaten bereikt in je eigen keukenlab. Van het bakken van luchtige briochebroodjes en perfecte friet tot het vangen van aroma’s in sauzen en schuimen.
Mariën en Groenewold nemen 15 processen die aan de basis liggen van het koken (zoals Maillard-reacties, karamellisatie, verdamping, emulgeren, oxidatie, etc.) onder de loep. De theorie achter deze processen wordt aan de hand van praktijkvoorbeelden en recepten uitgelegd. Je leert zo precies hoe je je eigen kookresultaten kunt perfectioneren.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Keukenlab

Een greep uit de 100 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Drank (alcoholisch) / dranken / drinken uit Keukenlab:

Tomatenpastis

Ingrediënten:
basilicumolie, gin, laurier, oregano, suiker, tijm, tomaten, water, zeezoutvlokken, zout en zwarte peperkorrels

Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Diner / hoofdgerecht uit Keukenlab:

Magnetronkip

Ingrediënten:
citroenschil, gerookt paprikapoeder, kip, knoflook, mild paprikapoeder, olie en zout

Soort:
gevogelte
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Recept uit Keukenlab:

Heldere consommé

Ingrediënten:
bladpeterselie, doorregen runderlappen, kalfsschenkel, laurier, olie, peperkorrels, prei, rozemarijn, selderij, tijm, ui en winterpeen

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Diner / voorgerecht uit Keukenlab:

Wortelsoep

Ingrediënten:
agavesiroop, baksoda, boter, gelatine, limoensap, rode currypasta, water, wortels, wortelsap en zout

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Drank (alcoholisch) / dranken / drinken uit Keukenlab:

Kruidenbitter uit de slagroomspuit

Ingrediënten:
citroenschil, jenever, jeneverbessen, kardemompeulen, korianderzaad, laurier, sinaasappelschil, steranijs, suiker en tijm

Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Recept uit Keukenlab:

Dragonboter

Ingrediënten:
dragon en roomboter

Soort:
vegetarisch / samengestelde boter
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Recept uit Keukenlab:

Salsa van tomaat

Ingrediënten:
citroenrasp, koriander, maïskiemolie, rode peper, rode ui en trostomaat

Soort:
saus/dressing/jus / vegan
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Bijgerecht uit Keukenlab:

Kabu no senmai-zuké

Ingrediënten:
citroensap, graanstroop, knolraap, kombu, meiraap, mirin, rettich, rijstazijn en zeezout

Keuken:
Japans
Soort:
vegan
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Bij de koffie uit Keukenlab:

Tijgersoezen

Ingrediënten:
banketbakkersroom, boter, kaneel, patentbloem, soezendeeg en witte basterdsuiker

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Diner / hoofdgerecht uit Keukenlab:

Hachee met chinees 5-kruidenpoeder

Ingrediënten:
bloem, boter, chinees 5-kruidenpoeder, doorregen runderlappen, kruidnagels, laurier, runderbouillon, tijm en ui

Soort:
stoofgerecht / rundvlees
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Recept uit Keukenlab:

Saffraanschuim

Ingrediënten:
gelatineblaadjes, saffraan, suiker, water en witte wijn

Soort:
schuim/mousse/gelei
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Diner / voorgerecht uit Keukenlab:

Appelpaté

Ingrediënten:
appel, colorozozout, doorregen halsspek, ei, half-om-halfgehakt, katenspek, laurier, patékruiden, ui, varkenslever, varkenswang en witte wijn

Soort:
paté/terrine
Toon alle 100 recepten in dit boek