Terug naar Keukenlab.

Keukenlab recepten

Word een betere kok door te koken met kennis

Eke Mariën en Jan Groenewold

Overzicht van alle recepten

Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Recept uit Keukenlab:

Gazpacho, vegan

Ingrediënten:
balsamicoazijn, extra vierge-olijfolie, gerookt paprikapoeder, komijnzaad, groene paprika, groentebouillon, knoflook, komkommer, rode wijnazijn, tomatenpuree, trostomaten, ui en zeezout

Soort:
vegan
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Diner / hoofdgerecht uit Keukenlab:

Gevulde karbonade met piment en tijm

Ingrediënten:
gember, jenever, knoflook, limoen, limoenrasp, limoensap, olie, pimentbolletjes, ribkarbonades, rode peper, tijm, ui en zout

Soort:
varkensvlees
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Diner / hoofdgerecht uit Keukenlab:

Lamsschenkels

Ingrediënten:
appelazijn, bladpeterselie, extra vierge olijfolie, knoflook, koolrabi, lamsschenkel, laurier, olie, peperkorrels, rode wijn, runderfond, sjalotjes, suiker, tijm en zout

Soort:
stoofgerecht / lamsvlees
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Bij de koffie uit Keukenlab:

Tijgersoezen

Ingrediënten:
banketbakkersroom, boter, kaneel, patentbloem, soezendeeg en witte basterdsuiker

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Recept uit Keukenlab:

Banketbakkersroom

Ingrediënten:
eidooier, patentbloem, suiker, vanillestokje en volle melk

Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Recept uit Keukenlab:

Stamppot boerenkool

Ingrediënten:
augurk, boerenkool, boter, kruimige aardappel, nootmuskaat, piccalilly, rookworst, spekblokjes, volle melk en zilveruitjes

Keuken:
Nederlands
Soort:
stamppot
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Diner / nagerecht uit Keukenlab:

Pistachesoufflé

Ingrediënten:
boter, citroensap, eidooier, eiwit, maïzena, melk, pistaches, suiker, vanillestokje en wijnsteenzuur

Soort:
soufflé / vegetarisch
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Diner / voorgerecht uit Keukenlab:

Wortelsoep

Ingrediënten:
agavesiroop, baksoda, boter, gelatine, limoensap, rode currypasta, water, wortels, wortelsap en zout

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Recept uit Keukenlab:

Gepekelde augurken

Ingrediënten:
augurk, babykomkommer, dille, dillezaad, knoflook, mosterdzaad, ongeraffineerd zeezout, venkelzaad, water en zwarte peperkorrels

Soort:
vegan / inmaak
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Recept uit Keukenlab:

Bietensoep

Ingrediënten:
citroensap, elstar, groentebouillon, rode ui, venkelzaad en water

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Diner / hoofdgerecht uit Keukenlab:

Chicken & Waffles

Ingrediënten:
ahornsiroop, bakpoeder, bloem, bosui, cayennepeper, frituurolie, gerookt paprikapoeder, karnemelk, kipfilet, maïsmeel, sriracha, tabasco, wafels, zout en zwarte peper

Soort:
gevogelte
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Drank (alcoholisch) / dranken / drinken uit Keukenlab:

Kruidenbitter uit de slagroomspuit

Ingrediënten:
citroenschil, jenever, jeneverbessen, kardemompeulen, korianderzaad, laurier, sinaasappelschil, steranijs, suiker en tijm

Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Keukenlab:

Frambozenyoghurtijs

Ingrediënten:
agavesiroop, diepvriesframbozen, honing en volle yoghurt

Soort:
vegetarisch / ijs
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Recept uit Keukenlab:

Flan van uiensoep

Ingrediënten:
agavesiroop, baksoda, boter, ei, gelatine, gevogeltebouillon, tijm, ui en zout

Soort:
soep/bouillon / pudding
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Recept uit Keukenlab:

Saffraanschuim

Ingrediënten:
gelatineblaadjes, saffraan, suiker, water en witte wijn

Soort:
schuim/mousse/gelei
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Recept uit Keukenlab:

Gazpacho

Ingrediënten:
balsamicoazijn, extra vierge-olijfolie, gerookt paprikapoeder, komijnzaad, groene paprika, kippenbouillon, knoflook, komkommer, rode wijnazijn, tomatenpuree, trostomaten, ui en zeezout

Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Bijgerecht uit Keukenlab:

Veganistische kimchi

Ingrediënten:
chilipoeder, chinese kool, gember, knoflook, koreaans chilipoeder, lente ui, lichte sojasaus, paprikapoeder, rijstebloem, rode misopasta, suiker, water en zout

Keuken:
Koreaans
Soort:
vegan / groente
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Diner / nagerecht uit Keukenlab:

Crème caramel

Ingrediënten:
ei, honing, melk, slagroom, suiker, vanillestokje en water

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Recept uit Keukenlab:

Szechuanbonbons

Ingrediënten:
aardbeien, knettersuiker, sechuan buttons en witte chocolade

Soort:
vegan / bonbons
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Dranken / drinken uit Keukenlab:

Kombucha

Ingrediënten:
agavestroop, appelazijn, gember, groene thee, honing, kombucha, kombuchazwam, suiker, water en zwarte thee

Soort:
vegan
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Diner / nagerecht uit Keukenlab:

Pudding van Iers mos

Ingrediënten:
aardbeien, blauwe bessen, frambozen, gedroogd iers mos, melk, poedersuiker, slagroom, suiker en vanillestokje

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Recept uit Keukenlab:

Dragonboter

Ingrediënten:
dragon en roomboter

Soort:
vegetarisch / samengestelde boter
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Recept uit Keukenlab:

Focaccia met rozemarijn

Ingrediënten:
gedroogde gist, grof zeezout, olijfolie, rozemarijn, suiker, tarwebloem t65, gist, water en zout

Soort:
brood en broodgerecht / vegan
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Recept uit Keukenlab:

Simpel volkoren

Ingrediënten:
ahornsiroop, gedroogde gist, honing, volkoren meergranenmeel, volkoren tarwemeel, water en zout

Soort:
brood en broodgerecht / vegan
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Recept uit Keukenlab:

Kruidenolie

Ingrediënten:
druivenpitolie, kruiden, olijfolie en specerijen

Soort:
vegan / boter en olie
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Recept uit Keukenlab:

Risotto met rode biet en radicchio

Ingrediënten:
arboriorijst, bladpeterselie, groentebouillon, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, radicchio, rode bieten, sjalot, tijm en witte wijn

Soort:
risotto / vegetarisch
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Diner / voorgerecht uit Keukenlab:

Appelpaté

Ingrediënten:
appel, colorozozout, doorregen halsspek, ei, half-om-halfgehakt, katenspek, laurier, patékruiden, ui, varkenslever, varkenswang en witte wijn

Soort:
paté/terrine
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Keukenlab:

Aardbeienroomijs

Ingrediënten:
diepvriesaardbeien, ijs, slagroom en suiker

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Recept uit Keukenlab:

Pho bo

Ingrediënten:
bosui, bruine suiker, gember, kaneelstokje, knoflook, limoensap, munt, noodles, peperkorrels, pimentbolletjes, runderstoofvlees, steranijs, ui, vissaus en water

Keuken:
Vietnamees
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Bijgerecht uit Keukenlab:

Kimchi

Ingrediënten:
chilipoeder, chinese kool, gember, knoflook, koreaans chilipoeder, lente ui, lichte sojasaus, paprikapoeder, rijstebloem, suiker, trassi, vissaus, water en zout

Keuken:
Koreaans
Soort:
groente
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Recept uit Keukenlab:

Waterkerssoep

Ingrediënten:
cayennepeper, crème fraîche, kippenbouillon, nootmuskaat, sjalotjes en waterkers

Soort:
soep/bouillon / aardappelgerecht / boter en olie
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Diner / voorgerecht uit Keukenlab:

Mayonaisesoufflé

Ingrediënten:
basilicum, bietensap, chips, eiwit, rode biet, truffeltapenade en zonnebloemolie

Soort:
vegan
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Recept uit Keukenlab:

Bouillon van paddenstoelen onder een dakje

Ingrediënten:
bladerdeeg, boter, ei, fleur de sel, gedroogd eekhoorntjesbrood, gember, ghee, kruidenbouillon, madeira, paddenstoelenbouillon, sjalot, tijm, truffeltapenade, wilde paddenstoelen en zoute sojasaus

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Recept uit Keukenlab:

Marinade voor gefermenteerde biefstuk

Ingrediënten:
appelsap, chilivlokken, fijne kristalsuiker, knoflook, lichte sojasaus, mirin, rijstazijn, sesamolie, sjalot, vissaus, water en zuurkoolsap

Soort:
marinade
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Recept uit Keukenlab:

Zwartebonenburgers met champignons

Ingrediënten:
ajinomoto® transglutaminase, briochebroodjes, champignons, cheddar, kropsla, linzen, mayonaise, olijfolie, soja-eiwit, tomaat, ve-tsin, wei-eiwit, zout, zoute augurk en zwarte bonen uit blik

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Bijgerecht uit Keukenlab:

Kabu no senmai-zuké

Ingrediënten:
citroensap, graanstroop, knolraap, kombu, meiraap, mirin, rettich, rijstazijn en zeezout

Keuken:
Japans
Soort:
vegan
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Recept uit Keukenlab:

Guai-weisaus

Ingrediënten:
chili-olie, chinese sesampasta, chinkiangazijn, geroosterde sesamolie, geroosterd sesamzaad, lente-ui, lichte sojasaus, suiker, szechuanpeper, tahin en zout

Soort:
vegan / sauzen
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Recept uit Keukenlab:

Briochebroodjes

Ingrediënten:
amylase, bloem, boter, ei, gist, sesamzaad, slagroom, suiker, volle melk en zout

Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Recept uit Keukenlab:

Bearnaisesaus

Ingrediënten:
boter, dragon, eidooier, noilly prat, sjalot, witte wijn en witte wijnazijn

Soort:
warme sauzen
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Diner / voorgerecht uit Keukenlab:

Chinese dumplingsoep

Ingrediënten:
agar-agar, bleekselderij, bosui, citroenblad, citroengras, gedroogde shii-takes, gember, gyozavellen, kalfsfond, kippenpoten, prei, rode peper, taugé, ui en wortel

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Recept uit Keukenlab:

Parmezaanschuim

Ingrediënten:
halfvolle melk, parmezaanse kaas en slagroom

Soort:
schuim/mousse/gelei
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Diner / voorgerecht uit Keukenlab:

Pompoensalsa met pompoenschuim

Ingrediënten:
daikonkers, hokkaidopompoen, limoenrasp, limoensap, mango, pompoenschuim, ponzu, rode peper, sjalot, tuinkers en vissaus

Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Recept uit Keukenlab:

Marinade voor fajitas

Ingrediënten:
arachideolie, bruine suiker, chilivlokken, gemalen komijnzaad, knoflook, koriander, limoensap, sojasaus en zout

Keuken:
Tex-mex
Soort:
marinade
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Diner / nagerecht uit Keukenlab:

Aquafabameringue

Ingrediënten:
cacao, fijne kristalsuiker, kaneel, kookvocht van kikkererwten en maïzena

Soort:
vegan
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Recept uit Keukenlab:

Pittige Dahl

Ingrediënten:
agavesiroop, arachideolie, baksoda, gember, ghee, groentebouillon, honing, knoflook, komijnzaad, koriander, kurkuma, mosterdzaad, mung dal, sjalot en spaanse peper

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegan / eenpansgerecht
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Diner / hoofdgerecht uit Keukenlab:

Parmigiana di melanzane

Ingrediënten:
aubergines, balsamicoazijn, basilicum, bloem, gedroogde oregano, groente, knoflook, mozzarella, olijfolie, parmezaanse kaas, tomatenblokjes uit blik, tomatenpuree, ui en zout

Soort:
vegetarisch / ovenschotel
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Diner / hoofdgerecht uit Keukenlab:

Zoete stoof van kippendij en abrikozen

Ingrediënten:
bladpeterselie, gedroogde abrikozen, gevogeltefond, ghee, kaneelstokje, kardemompeulen, kippendij met bot, knoflook, knolselderij, kruidnagel, sinaasappels, steranijs, witte wijn en zoete ui

Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Recept uit Keukenlab:

Soezendeeg

Ingrediënten:
boter, ei, melk, patentbloem, suiker, water en zout

Soort:
beslag/deeg / vegetarisch
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Bijgerecht uit Keukenlab:

Pompoenschuim

Ingrediënten:
agar-agar, gember, hokkaidopompoen, kalfsfond, limoensap, ponzu, sojasaus, xanthaangom, yuzusap en zout

Soort:
schuim/mousse/gelei
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Recept uit Keukenlab:

Abrikozenjam

Ingrediënten:
abrikozen, citroensap, geleisuiker, hazelnoten, rozenwater en suiker

Soort:
vegan / chutney/pickle/jam/compote
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Diner / nagerecht uit Keukenlab:

Chocoslagroom

Ingrediënten:
pure chocolade, sinaasappellikeur en sinaasappelsap

Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Diner / hoofdgerecht uit Keukenlab:

Hachee met chinees 5-kruidenpoeder

Ingrediënten:
bloem, boter, chinees 5-kruidenpoeder, doorregen runderlappen, kruidnagels, laurier, runderbouillon, tijm en ui

Soort:
stoofgerecht / rundvlees
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Diner / hoofdgerecht uit Keukenlab:

Fajitas

Ingrediënten:
avocado, crème fraîche, gele paprika, groene paprika, lendebiefstuk, marinade, olie, rode paprika, rode ui en spaanse peper

Keuken:
Tex-mex
Soort:
tortilla / rundvlees
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Bijgerecht uit Keukenlab:

Wafels

Ingrediënten:
ahornsiroop, bakpoeder, baksoda, belegen kaas, bloem, boter, ei, karnemelk, maïsmeel en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Recept uit Keukenlab:

Bisque de crevettes

Ingrediënten:
bieslook, bleekselderij, hollandse garnalen, kippenbouillon, laurier, olijfolie, saffraan, steurgarnalen, tijm, tomatenpuree, ui, visbouillon, witte wijn en wortel

Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Diner / hoofdgerecht uit Keukenlab:

Boeuf Bourguignon

Ingrediënten:
baksoda, bleekselderij, boter, champignons, gerookte spekblokjes, ghee, knoflook, laurier, olie, rode wijn, runderfond, runderriblappen, sjalotjes, tijm, tomatenpuree, ui en winterwortel

Soort:
stoofgerecht / rundvlees
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Diner / nagerecht uit Keukenlab:

Perfecte meringue

Ingrediënten:
citroensap, eiwit, fijne kristalsuiker, lemoncurd, maïzena, poedersuiker, rood fruit en wijnsteenzuur

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Recept uit Keukenlab:

Zoetzure augurken

Ingrediënten:
anijszaad, augurk, babykomkommer, dille, dillezaad, karwijzaad, knoflook, korianderzaad, mosterdzaad, ongeraffineerd zeezout, peperkorrels, suiker, venkelzaad, water, witte wijn, witte wijnazijn, zout en zwarte peperkorrels

Soort:
vegan / inmaak
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Diner / hoofdgerecht uit Keukenlab:

Varkenskarbonade met papajasalsa

Ingrediënten:
ketjap manis, koriander, limoenrasp, limoensap, maïsolie, papaja, rode peper, rode ui, schouderkarbonade, water en zout

Soort:
barbecue/grill / varkensvlees
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Diner / hoofdgerecht uit Keukenlab:

Magnetronkip

Ingrediënten:
citroenschil, gerookt paprikapoeder, kip, knoflook, mild paprikapoeder, olie en zout

Soort:
gevogelte
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Recept uit Keukenlab:

Tjaptjoi met kip

Ingrediënten:
bosuitjes, champignons, kipfilet, kippenbouillon, maïzena, marinade, oestersaus, paksoi, rode paprika, rode peper, rode ui, taugé, ve-tsin, wortel en zoute sojasaus

Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Recept uit Keukenlab:

Heldere consommé

Ingrediënten:
bladpeterselie, doorregen runderlappen, kalfsschenkel, laurier, olie, peperkorrels, prei, rozemarijn, selderij, tijm, ui en winterpeen

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Recept uit Keukenlab:

Chili con carne

Ingrediënten:
baksoda, doorregen riblap, gedroogde oregano, gerookt paprikapoeder, groene paprika, hamblokjes, honing, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, laurier, olie, piri-piri, rode paprika, runderbouillontablet, runderfond, tomaten, tomatenblokjes uit blik, ui, zoete paprikapoeder en zwarte bonen

Soort:
eenpansgerecht
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Recept uit Keukenlab:

(Pasta met) Bolognesesaus

Ingrediënten:
baksoda, balsamicoazijn, bladpeterselie, bleekselderij, boter, tomaat in blik, knoflook, laurier, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, pasta, peper, rode wijn, rundergehakt, ui, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / warme sauzen
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Drank (alcoholisch) / dranken / drinken uit Keukenlab:

Tomatenpastis

Ingrediënten:
basilicumolie, gin, laurier, oregano, suiker, tijm, tomaten, water, zeezoutvlokken, zout en zwarte peperkorrels

Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Recept uit Keukenlab:

Chocoladebonbons

Ingrediënten:
basterdsuiker, boter, gecondenseerde melk, melkchocolade, pure chocolade, vanille-extract, witte chocolade en zout

Soort:
vegetarisch / bonbons
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Recept uit Keukenlab:

Salsa van tomaat

Ingrediënten:
citroenrasp, koriander, maïskiemolie, rode peper, rode ui en trostomaat

Soort:
saus/dressing/jus / vegan