Harald Wohlfahrt - 45 geniale rezepten

45 geniale rezepten

Der Feinschmecker bookazine nr. 9

Een boek van Harald Wohlfahrt

We hebben 207 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals 45 geniale rezepten, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.


Aantekeningen bij dit boek

Na een leerperiode onder andere bij Tantris van Witzigmann, werd Wohlfahrt in 1978 aangesteld bij de Schwarzwaldstube waar hij vanaf 1980 als chef werkte. Vanaf 1992 heeft hij daar 25 jaar lang 3 Michelinsterren gehad. Een onderscheiding die ook zijn opvolger kon handhaven ondanks een grote brand die het restaurant in 2020 gedeeltelijk in de as legde. Wohlfahrt wordt gezien als de beste kok van Duitsland in de eerste 2 decennia van de 21e eeuw.

- meer dan 3 jaar geleden door geplaatst .

Recepten uit 45 geniale rezepten

Een greep uit de 207 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Harald Wohlfahrt - 45 geniale rezepten

Recept uit 45 geniale rezepten:

Knolraapjes

Ingrediënten:
fleur de sel, geklaarde boter, knolraap met groen, rapen, rode biet, wasabipasta, wortel, zout en zwarte peperolie

Keuken:
Frans
Soort:
groente
Een recept uit Harald Wohlfahrt - 45 geniale rezepten

Recept uit 45 geniale rezepten:

Tomaten- en pestogelei

Ingrediënten:
basilicum, champagneazijn, dragonstelen, fleur de sel, gelatine, knoflook, koriander, pesto genovese, pruimtomaat, rozemarijn, witte balsamicoazijn en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
schuim/mousse/gelei
Een recept uit Harald Wohlfahrt - 45 geniale rezepten

Recept uit 45 geniale rezepten:

Balsamicosaus

Ingrediënten:
bleekselderij, knoflook, lamsfond, laurier, olijfolie, oude balsamicoazijn, peper, prei, rode wijn, rozemarijn, sjalotten, tijm en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Harald Wohlfahrt - 45 geniale rezepten

Recept uit 45 geniale rezepten:

Biscotti

Ingrediënten:
anijszaad, bakpoeder, bloem, boter, ei, sambuca, suiker, vanillesuiker en walnoten

Keuken:
Frans
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Harald Wohlfahrt - 45 geniale rezepten

Recept uit 45 geniale rezepten:

Eendenleverflan

Ingrediënten:
bruine gevogeltefond, cognac, eendenleverparfait, eidooier, madeira, port, room, truffeljus, zout en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte / orgaanvlees
Een recept uit Harald Wohlfahrt - 45 geniale rezepten

Recept uit 45 geniale rezepten:

Korianderpuree

Ingrediënten:
boter, fleur de sel, ingelegde citroenschil, koriander, limoenschil, nootmuskaat, room en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
kruiden
Een recept uit Harald Wohlfahrt - 45 geniale rezepten

Recept uit 45 geniale rezepten:

Court-Bouillon (Dollase)

Ingrediënten:
bleekselderij, citroengras, citroenverbena, citroenzest, gember, korianderkorrels, laurier, pimentkorrels, preiwit, sjalotten, verbena, witte kardemompeulen, wortel, zeezout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Frans
Soort:
bouillon
Een recept uit Harald Wohlfahrt - 45 geniale rezepten

Recept uit 45 geniale rezepten:

Citrusvinaigrette

Ingrediënten:
bieslook, bloedsinaasappel, champagneazijn, distelolie, fleur de sel, limoen, roze grapefruit, sinaasappel en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
vinaigrette / vegetarisch
Een recept uit Harald Wohlfahrt - 45 geniale rezepten

Recept uit 45 geniale rezepten:

Artisjokken

Ingrediënten:
fleur de sel, gevogeltefond, jonge artisjokken, olijfolie, tijm en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
groente
Een recept uit Harald Wohlfahrt - 45 geniale rezepten

Recept uit 45 geniale rezepten:

Avocado-relish

Ingrediënten:
avocado, cayennepeper, gember, gembersiroop, knoflook, koriander, rijstazijn, rode peperoni, sjalot, vijfkruidenpoeder, zout en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
condiment
Een recept uit Harald Wohlfahrt - 45 geniale rezepten

Recept uit 45 geniale rezepten:

Garnalenfond

Ingrediënten:
basilicum, dillestelen, droge witte wijn, garnalenkoppen, knoflook, korianderkorrels, olijfolie, peperkorrels, prei, saffraandraadjes, steranijs, tomaten, tomatenpuree, venkel, visfond en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon
Toon alle 207 recepten in dit boek