De originele recepten van Henk Savelberg
De vier seizoenen van Vreugd en Rust
We hebben 202 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals De originele recepten van Henk Savelberg , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
Aantekeningen
bij dit boek
Dit kookboek uit 1989 bevat een rijke schat aan klassiek Franse recepten waaraan Savelberg een eigen interpretatie geeft. Daarmee kookte hij zijn Vreugd en Rust naar de top van de Nederlandse restaurantwereld van die tijd. Anno 2023 kookt hij nog steeds in de klassiek Franse-Nederlandse stijl allen niet meer in Voorburg maar in Bangkok waar hij sinds 2014 het restaurant Savelberg runt. Michelin kende hem hiervoor voor de vierde keer een ster toe.
- meer dan 2 jaar geleden door Thomas de Beer geplaatst
.
Advertentie
Recepten uit De originele recepten van Henk Savelberg
Een greep uit de 202 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: aceto balsamico, boter, bruine eendenfond, kalfsglacé, knoflook, olijven, peper, salie, suiker, wilde eend en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: gevogelte
Ingrediënten: boter, citroensap, coquilles, olijfolie, peper, rode paprika en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: basilicum, courgette, olijfolie, peper en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: vegan / groente
Ingrediënten: bloem, boter, citroenrasp, ei, sinaasappelrasp, suiker en zout
Keuken: Oostenrijks / Internationaal
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: bloem, boter en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Ingrediënten: bladselderij, eendenkarkassen, knoflook, laurier, olijfolie, peperkorrels, prei, tijm, ui en winterwortel
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: gevogelte / bouillon
Ingrediënten: jeneverbessen, knoflook, laurier, olijfolie, peperkorrels, prei, rode port, rode wijn, sjalotjes, tijm, ui, wildafval en winterwortel
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: wild / bouillon
Ingrediënten: basilicum, eikenbladsla, kervel, knoflookolie, krulandijvie, langoustines, munt, peper, rode kerstomaten, roodlof, truffelvinaigrette en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: beurre blanc, bosui, boter, gele courgette, groene bloemkool, olijfolie, peper, tarbotfilet, wortel en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: vis
Ingrediënten: boter, ei, peper, room, waterkers en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: artisjokbodems, courgetteschil, eendenlever, eikenbladsla, ganzenvet, gelatine, haricots verts, jus de truffes, krulandijvie, peper, prei, rode sla, runderbouillon, truffelvinaigrette, wortel en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: gevogelte / orgaanvlees / paté/terrine
Ingrediënten: boter, dragonazijn, dragonblaadjes, eidooier, gastrique, olijfolie, peper, zonnevis en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: vis
Ingrediënten: abrikozen, abrikozengelei, amandelspijs, bloem, boter, citroen, ei, harde wenerdeeg, kaneelstokje, suiker, vanillestokje en witte wijn
Keuken: Internationaal
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: aceto balsamico, basilicum, eikenbladsla, frisee, gevogeltefond, kervel, knoflook, knoflookolie, langoustines, peper, sjalot, sjalottenazijn, tomatensap, veldsla, vleestomaten en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: salade / schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: eidooier, grand marnier, rode grapefruit, room, sinaasappelrasp, suiker en vanille-ijs
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: boter, courgetteschil, dragonazijn, groene paprika, kaviaar, kreeftenfond, peper, preiwit, rode paprika, tarbotfilet, wortel en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: vis
Ingrediënten: boter, dragon, dragonazijn, eidooier, gastrique, kalfsnier, peper, peterselie, uiencompote en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: kalfsvlees / orgaanvlees
Ingrediënten: fazantenkarkas, jeneverbessen, jus de truffes, kalfsglacé, knoflook, laurier, olijfolie, peper, peperkorrels, prei, tijm, tomatenpuree, ui, wortel en zout
Keuken: Internationaal
Soort: bouillon
Ingrediënten: aceto balsamico, bloem, bonenkruid, boter, bresse duiven, gevogeltefond, kalfsglacé, melk, peper, room, salie, tuinbonen en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: gevogelte
Ingrediënten: boter, cayennepeper, coquilles, courgetteschil, dragonazijn, groene paprika, kreeftenfond, olijfolie, peper, prei, rode paprika, spinazie, winterwortel en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: schaal- en schelpdieren
Toon alle 202 recepten in dit boek