De originele recepten van Henk Savelberg
De vier seizoenen van Vreugd en Rust
We hebben 202 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals De originele recepten van Henk Savelberg , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
Aantekeningen
bij dit boek
Dit kookboek uit 1989 bevat een rijke schat aan klassiek Franse recepten waaraan Savelberg een eigen interpretatie geeft. Daarmee kookte hij zijn Vreugd en Rust naar de top van de Nederlandse restaurantwereld van die tijd. Anno 2023 kookt hij nog steeds in de klassiek Franse-Nederlandse stijl allen niet meer in Voorburg maar in Bangkok waar hij sinds 2014 het restaurant Savelberg runt. Michelin kende hem hiervoor voor de vierde keer een ster toe.
- meer dan 2 jaar geleden door Thomas de Beer geplaatst
.
Advertentie
Recepten uit De originele recepten van Henk Savelberg
Een greep uit de 202 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: artisjokbodems, bieslook, boter, citroensap, groene olijven zonder pit, olijfolie, peper, sjalot, tomaten, vissaus, zonnevis en zout
Keuken: Internationaal
Ingrediënten: amandeldeeg, cacaopoeder, grand marnier, mint, poedersuiker, pure couverture, room, suiker, vanillesaus, volle melkcouverture en witte couverture
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: boter, fazantenfond, fazantenpootjes, peper en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: gevogelte
Ingrediënten: citroenen, ijs, oesters en zeewier
Keuken: Nederlands / Internationaal
Soort: schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: beurre blanc, boter, coquilles, groene bloemkool, olijfolie, pastadeeg, peper, truffel, truffelolie en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: jeneverbessen, knoflook, laurier, olijfolie, peperkorrels, prei, rode port, rode wijn, sjalotjes, tijm, ui, wildafval en winterwortel
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: wild / bouillon
Ingrediënten: beurre blanc, bosui, boter, gele courgette, groene bloemkool, olijfolie, peper, tarbotfilet, wortel en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: vis
Ingrediënten: abrikozengelei, acaciahoning, crème noisette, gepocheerde vijgen, hard wenerdeeg, koffie-hazelnootsaus, minttopjes, px-roomijs en vijgen
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch / ijs
Ingrediënten: aceto balsamico, boter, bruine eendenfond, kalfsglacé, knoflook, olijven, peper, salie, suiker, wilde eend en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: gevogelte
Ingrediënten: bloem, boter, citroenrasp, ei, sinaasappelrasp en suiker
Keuken: Internationaal
Soort: koek en gebak / vegetarisch
Ingrediënten: droge witte wijn, griet, laurier, olijfolie, peperkorrels, peterseliesap, prei, tarbot, tijm, tong, ui, visgraten, vissenkoppen en zonnevis
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: bouillon / vis
Ingrediënten: boter, groene kool, kalfsglacé, kwartelfond, kwartels, mager spek, peper, sjalot, truffel, varkensnet en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: gevogelte
Ingrediënten: citroensap, eau de vie van frambozen, frambozencoulis, gelatine, poedersuiker en room
Keuken: Internationaal
Soort: schuim/mousse/gelei / vegetarisch
Ingrediënten: basilicum, boter, citroensap, griet, peper, tomaat, vissaus en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: vis
Ingrediënten: aalbessen, boter, citroensap, gemberwortel, peper, sauternes, zeekraal en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: saus
Ingrediënten: boter, citroensap, crème fraîche, dragon, laurier, noilly prat, peper, sjalot, tijm, visfumet, witte wijn en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: saus / vis
Ingrediënten: boter, citroensap, crème de cassis, eendenlever, frambozen, gevogeltefond, honing, kalfsglacé, peper, rode port, rode wijn en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: gevogelte / orgaanvlees
Ingrediënten: boter, citroensap, grand marnier, honing, jeneverbessen, kalfsglacé, knoflook, laurier, olijfolie, peper, peperkorrels, prei, rode port, rode wijn, sinaasappelrasp, sinaasappelsap, tijm, ui, wilde eend, wortel en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: gevogelte
Ingrediënten: boter, crème fraîche, knoflook, laurier, pastadeeg, peper, pomodoritomaat, prei, rozemarijn, tam konijn, tijm, ui, witte wijn, wortel en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: wild en gevogelte
Ingrediënten: boter, knoflookolie, langoustines, limoen, peper, spinazie, vissaus en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: schaal- en schelpdieren
Toon alle 202 recepten in dit boek