De originele recepten van Henk Savelberg
De vier seizoenen van Vreugd en Rust
We hebben 202 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals De originele recepten van Henk Savelberg , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
Aantekeningen
bij dit boek
Dit kookboek uit 1989 bevat een rijke schat aan klassiek Franse recepten waaraan Savelberg een eigen interpretatie geeft. Daarmee kookte hij zijn Vreugd en Rust naar de top van de Nederlandse restaurantwereld van die tijd. Anno 2023 kookt hij nog steeds in de klassiek Franse-Nederlandse stijl allen niet meer in Voorburg maar in Bangkok waar hij sinds 2014 het restaurant Savelberg runt. Michelin kende hem hiervoor voor de vierde keer een ster toe.
- meer dan 2 jaar geleden door Thomas de Beer geplaatst
.
Advertentie
Recepten uit De originele recepten van Henk Savelberg
Een greep uit de 202 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: aceto balsamico, basilicum, eikenbladsla, frisee, gevogeltefond, kervel, knoflook, knoflookolie, langoustines, peper, sjalot, sjalottenazijn, tomatensap, veldsla, vleestomaten en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: salade / schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: arachideolie, cantharellen, eekhoorntjesbrood, eendenlever, eikenbladsla, frisee, knoflookolie, peper, pijnboompitten, sjalot, trompettes de morts, truffelvinaigrette, veldsla en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: salade / gevogelte / orgaanvlees
Ingrediënten: boter, citroensap, crème fraîche, honing, kerrie, knoflookolie, kreeftenfond, langoustines, manzanilla-sherry, peper, sjalot, witlof en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: bladselderij, knoflook, lamsbotten, laurier, olijfolie, peperkorrels, peterseliestelen, prei, tijm, ui en wortel
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: lamsvlees / bouillon
Ingrediënten: boter, eidooier, eiwit, harde wenerdeeg, limoenrasp, limoensap, poedersuiker en suiker
Keuken: Internationaal
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: bietenmousse, boter, citroensap, dragon, hazenruggen, kalfsglacé, knolsdelderijmousse, mierikswortelmousse, peper, wildfond en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Ingrediënten: boter, citroensap, knoflook, langoustinekoppen, laurier, noilly prat, olijfolie, peper, pomodori tomaten, room, sjalot, tabasco, tijm, tomatenpuree, witte wijn en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: saus
Ingrediënten: bladselderij, knoflook, laurier, peperkorrels, prei, soepkip, tijm, ui en winterwortel
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: gevogelte / bouillon
Ingrediënten: boter, crème de cassis, frambozenazijn, peper, rode ui, rode wijn en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: bloem, boter, gist, harde-broodjesmix, suiker en water
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Ingrediënten: boter, frambozenazijn, kwarteleitjes, peper, slagroom, spinazie en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: groene paprika, knoflook, knoflookolie, komkommer, langoustines, olijfolie, peper, rode paprika, sjalottenazijn, sterrekers, tomaten, witbrood en zout
Keuken: Spaans / Internationaal
Soort: soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: boter, crème de cassis, frambozenazijn, jonge rode bietjes, peper, rode wijn en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: boter, bruine eendenfond, eend, barbarie, honing, kalfsglacé, peper en peterselie
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: gevogelte
Ingrediënten: crème fraîche, kreeftenfond, peper en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: saus / schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: boter, ganzenelever, peper, room, tournedos, truffel, truffelolie, witte wijn en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: rundvlees
Ingrediënten: boter, bresse kip, crème fraîche, ganzenlever, gevogeltefond, jus de truffes, peper, truffel, wilde spinazie en zoui
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: gevogelte
Ingrediënten: boter, peper, spawater, suiker, vichywater, worteltjes en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: aceto balsamico, boter, eendenlever, kalfsglacé, kappertjes, knoflook, laurier, parelhoenders, peper, peperkorrels, peterselie, prei, tijm, ui, wortel en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: gevogelte
Toon alle 202 recepten in dit boek