De originele recepten van Henk Savelberg
De vier seizoenen van Vreugd en Rust
We hebben 202 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals De originele recepten van Henk Savelberg , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
Aantekeningen
bij dit boek
Dit kookboek uit 1989 bevat een rijke schat aan klassiek Franse recepten waaraan Savelberg een eigen interpretatie geeft. Daarmee kookte hij zijn Vreugd en Rust naar de top van de Nederlandse restaurantwereld van die tijd. Anno 2023 kookt hij nog steeds in de klassiek Franse-Nederlandse stijl allen niet meer in Voorburg maar in Bangkok waar hij sinds 2014 het restaurant Savelberg runt. Michelin kende hem hiervoor voor de vierde keer een ster toe.
- meer dan een jaar geleden door Thomas de Beer geplaatst
.
Advertentie
Recepten uit De originele recepten van Henk Savelberg
Een greep uit de 202 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: basilicum, eikenbladsla, kervel, knoflookolie, krulandijvie, langoustines, munt, peper, rode kerstomaten, roodlof, truffelvinaigrette en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: boter, entrecote, franse sperzieboontjes, gegratineerde aardappelschijfjes, mosterdsaus, peper, pepersaus en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: rundvlees
Ingrediënten: cayennepeper, citroensap, cognac, court-bouillon, knoflook, kreeft, laurier, olijfolie, peper, peterselie, prei, rijst, room, tijm, tomatenpuree, ui, witte wijn, wortel en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: boter, gevogeltefond, kalfsglacé, knoflook, laurier, peper, peperkorrels, sjalot, suiker, tijm, tournedos en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: rundvlees
Ingrediënten: bloem, boter, citroenrasp, ei, sinaasappelrasp, suiker en zout
Keuken: Oostenrijks / Internationaal
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: boter, peper, suiker, winterwortel en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: boter, eidooier, eiwit, harde wenerdeeg, limoenrasp, limoensap, poedersuiker en suiker
Keuken: Internationaal
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: cognac, ganzenlever, jus de truffes, koriander, madeira, nootmuskaat, peper, rode port, salade van rauwe selderij met creme fraichesaus, suiker, truffel, witte truffelolie en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: gevogelte / paté/terrine
Ingrediënten: aardappel, crème fraîche, kaviaar en sterrekers
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: aardappelgerecht
Ingrediënten: boter, kalfsglace, lamsfond, peper, waterkers en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: saus
Ingrediënten: asperges en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: vegan / groente
Ingrediënten: boter, frisee, kwartelfond, kwartelpootjes, peper, truffelvinaigrette en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: gevogelte
Ingrediënten: bloem, boter, gist, harde-broodjesmix, suiker en water
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Ingrediënten: asperges, beurre blanc, bieslook, tomaten en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: amandeldeeg, cacaopoeder, grand marnier, mint, poedersuiker, pure couverture, room, suiker, vanillesaus, volle melkcouverture en witte couverture
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: boter, frambozenazijn, olijfolie, peper, spinazie, vissaus, zalm en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: salade / vis
Ingrediënten: boter, citroensap, ganzenvet, gevogeltefond, kalfsglacé, kervel, kwartelpootjes, paddestoelen, peper, sauternes en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: gevogelte
Ingrediënten: ei, griet, knolselderij, peper, room, vis, vissaus, witvis, zalm, zout en zwarte truffel
Keuken: Frans / Internationaal
Ingrediënten: boter, ei, eidooier, gastrique, griet, langoustines, peper, room, snoekbaars, tarbot, tongfilet, zalm en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: vis
Ingrediënten: bloem, custard, eidooier, melk, suiker en vanillestokje
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Toon alle 202 recepten in dit boek