De originele recepten van Henk Savelberg
De vier seizoenen van Vreugd en Rust
We hebben 202 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals De originele recepten van Henk Savelberg , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
Aantekeningen
bij dit boek
Dit kookboek uit 1989 bevat een rijke schat aan klassiek Franse recepten waaraan Savelberg een eigen interpretatie geeft. Daarmee kookte hij zijn Vreugd en Rust naar de top van de Nederlandse restaurantwereld van die tijd. Anno 2023 kookt hij nog steeds in de klassiek Franse-Nederlandse stijl allen niet meer in Voorburg maar in Bangkok waar hij sinds 2014 het restaurant Savelberg runt. Michelin kende hem hiervoor voor de vierde keer een ster toe.
- meer dan een jaar geleden door Thomas de Beer geplaatst
.
Advertentie
Recepten uit De originele recepten van Henk Savelberg
Een greep uit de 202 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: boter, citroensap, knoflook, langoustinekoppen, laurier, noilly prat, olijfolie, peper, pomodori tomaten, room, sjalot, tabasco, tijm, tomatenpuree, witte wijn en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: saus
Ingrediënten: aceto balsamico, boter, eendenlever, kalfsglacé, kappertjes, knoflook, laurier, parelhoenders, peper, peperkorrels, peterselie, prei, tijm, ui, wortel en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: gevogelte
Ingrediënten: boter, crème de cassis, frambozenazijn, jonge rode bietjes, peper, rode wijn en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: bleekselderij, boter, knoflook, laurier, noilly prat, peperkorrels, prei, tijm, ui, uiencompote, witte wijn, wortel, zoet-zure saus en zwezerik
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: kalfsvlees / orgaanvlees
Ingrediënten: boter, groene olijven, groene paprika, olijfolie extra vierge, peper, rode mul, rode paprika, sherry-azijn, visfumet, zout en zwarte olijven
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: vis
Ingrediënten: asperges en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: vegan / groente
Ingrediënten: boter, citroensap, gele courgette, kabeljauw, kervel, kreeftenscharen, langoustines, mosselen, oesters, peper, spinazie, vissaus, worteltjes en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: boter, citroensap, ganzenvet, gevogeltefond, kalfsglacé, kervel, kwartelpootjes, paddestoelen, peper, sauternes en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: gevogelte
Ingrediënten: kaneelstokje, rode port, rode wijn, suiker, vanillestokje en vijgen
Keuken: Internationaal
Soort: vegan / fruit
Ingrediënten: boter, peper, suiker, winterwortel en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: boter, citroensap, grietfilet, groene paprika, kaviaar, peper, rode paprika, suiker, vissaus, witlof en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: vis
Ingrediënten: boter, groene kool, kalfsglacé, kwartelfond, kwartels, mager spek, peper, sjalot, truffel, varkensnet en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: gevogelte
Ingrediënten: bloem, boter, citroenrasp, ei, sinaasappelrasp, suiker en zout
Keuken: Oostenrijks / Internationaal
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: amandeldeeg, gelatine, hazelnootcrème, hazelnootpasta, hazelnoten, likeur vieille noix, olie, poedersuiker, pure couverture, room, suiker, vanillesaus en witte couverture
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: boter, frisee, kwartelfond, kwartelpootjes, peper, truffelvinaigrette en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: gevogelte
Ingrediënten: amandelpoeder, bloem, boter, ei, eiwit en suiker
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Ingrediënten: boter, peper, rode port, rode wijn, sjalot, snijbiet, snijbietstelen, tarbotfilet en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: vis
Ingrediënten: boter, cayennepeper, citroensap, courgetteschil, groene paprika, kreeftensaus, olijfolie, peper, prei, rode paprika, tarbot, wortel en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: vis
Ingrediënten: groene paprika, knoflook, knoflookolie, komkommer, langoustines, olijfolie, peper, rode paprika, sjalottenazijn, sterrekers, tomaten, witbrood en zout
Keuken: Spaans / Internationaal
Soort: soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: boter, citroensap, courgette, eendenlever, gember, kalfsglacé, kwartelfond, kwartels, pastadeeg, peper, sauternes, varkensnet en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: gevogelte
Toon alle 202 recepten in dit boek