De originele recepten van Henk Savelberg
De vier seizoenen van Vreugd en Rust
We hebben 202 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals De originele recepten van Henk Savelberg , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
Aantekeningen
bij dit boek
Dit kookboek uit 1989 bevat een rijke schat aan klassiek Franse recepten waaraan Savelberg een eigen interpretatie geeft. Daarmee kookte hij zijn Vreugd en Rust naar de top van de Nederlandse restaurantwereld van die tijd. Anno 2023 kookt hij nog steeds in de klassiek Franse-Nederlandse stijl allen niet meer in Voorburg maar in Bangkok waar hij sinds 2014 het restaurant Savelberg runt. Michelin kende hem hiervoor voor de vierde keer een ster toe.
- ongeveer 2 jaar geleden door Thomas de Beer geplaatst
.
Advertentie
Recepten uit De originele recepten van Henk Savelberg
Een greep uit de 202 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: asperges, basilicum, frambozenvinaigrette, frisée, kaviaar, kervel, peper, zeebaars en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: salade / vis
Ingrediënten: bloem, citroensap, crème fraîche, eierdooier, eiwit, gistdeeg, knoflook, laurier, mosselen, olijfolie, peper, peperkorrels, peterseliestengel, prei, saffraan, selderijstengel, tijm, witte wijn, wortel en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: droge witte wijn, griet, laurier, olijfolie, peperkorrels, peterseliesap, prei, tarbot, tijm, tong, ui, visgraten, vissenkoppen en zonnevis
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: bouillon / vis
Ingrediënten: amandeldeeg, eiwit, limoen, melkpoeder, poedersuiker en pure couverture
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: boter, citroensap, crème fraîche, honing, kerrie, knoflookolie, kreeftenfond, langoustines, manzanilla-sherry, peper, sjalot, witlof en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: bieslook, boter, cantharellen, peper, spinazie, tarbotfilet, vissaus en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: vis
Ingrediënten: artisjokbodems, courgetteschil, eendenlever, eikenbladsla, ganzenvet, gelatine, haricots verts, jus de truffes, krulandijvie, peper, prei, rode sla, runderbouillon, truffelvinaigrette, wortel en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: gevogelte / orgaanvlees / paté/terrine
Ingrediënten: boter, eendenlever, fazantenfond, fazanthen, ganzenvet, jus de truffes, licht bier, peper, truffel, zout en zuurkool
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: gevogelte
Ingrediënten: bieslook, bloem, boter, bruine eendenfond, cantharellen, champignons, dragon, eendenpoten, eendenvet, ei, gistdeeg, kalfsglacé, knoflookolie, oesterzwammen, peper, peterselie, selderij, truffel en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: gevogelte
Ingrediënten: boter, crème de cassis, frambozenazijn, peper, rode ui, rode wijn en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: aceto balsamico, boter, eendenlever, kalfsglacé, kappertjes, knoflook, laurier, parelhoenders, peper, peperkorrels, peterselie, prei, tijm, ui, wortel en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: gevogelte
Ingrediënten: eidooier, room, suiker en vanillestokjes
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: vegetarisch / ijs
Ingrediënten: boter, frambozenazijn, kwarteleitjes, peper, slagroom, spinazie en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: jeneverbessen, knoflook, laurier, olijfolie, peperkorrels, prei, rode port, rode wijn, sjalotjes, tijm, ui, wildafval en winterwortel
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: wild / bouillon
Ingrediënten: bospeen, boter, citroensap, courgette, groene asperges, kreeft, peper, spinazie, tongfilets, vissaus en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / boter en olie
Ingrediënten: aceto balsamico, bloem, bonenkruid, boter, bresse duiven, gevogeltefond, kalfsglacé, melk, peper, room, salie, tuinbonen en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: gevogelte
Ingrediënten: bloem, boter, citroenrasp, ei, sinaasappelrasp, suiker en zout
Keuken: Oostenrijks / Internationaal
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: basilicum, boter, citroensap, court-bouillon, kreeft, pastadeeg, peper, vissaus en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: asperges, frambozenvinaigrette, kaviaar, kervel, peper, zalm en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: vis
Toon alle 202 recepten in dit boek