De originele recepten van Henk Savelberg
De vier seizoenen van Vreugd en Rust
We hebben 202 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals De originele recepten van Henk Savelberg , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
Aantekeningen
bij dit boek
Dit kookboek uit 1989 bevat een rijke schat aan klassiek Franse recepten waaraan Savelberg een eigen interpretatie geeft. Daarmee kookte hij zijn Vreugd en Rust naar de top van de Nederlandse restaurantwereld van die tijd. Anno 2023 kookt hij nog steeds in de klassiek Franse-Nederlandse stijl allen niet meer in Voorburg maar in Bangkok waar hij sinds 2014 het restaurant Savelberg runt. Michelin kende hem hiervoor voor de vierde keer een ster toe.
- 11 maanden geleden door Thomas de Beer geplaatst
.
Advertentie
Recepten uit De originele recepten van Henk Savelberg
Een greep uit de 202 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: boter, citroensap, eidooier, gewürztraminer, muscatdruiven, peper, spinazie, tongfilet, vissaus en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: vis
Ingrediënten: boter, citroensap, crème fraîche, eidooier, gastrique, oesters, peper, slagroom, spinazie en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: citroensap, eau de vie van frambozen, frambozencoulis, gelatine, poedersuiker en room
Keuken: Internationaal
Soort: schuim/mousse/gelei / vegetarisch
Ingrediënten: kaneelstokje, rode port, rode wijn, suiker, vanillestokje en vijgen
Keuken: Internationaal
Soort: vegan / fruit
Ingrediënten: amandeldeeg, gelatine, hazelnootcrème, hazelnootpasta, hazelnoten, likeur vieille noix, olie, poedersuiker, pure couverture, room, suiker, vanillesaus en witte couverture
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bloem, boter, citroenrasp, ei, sinaasappelrasp, suiker en zout
Keuken: Oostenrijks / Internationaal
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: asperges, beurre blanc, bieslook, tomaten en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: frambozenazijn, notenolie, olijfolie, peper, suiker en zout
Keuken: Internationaal
Soort: vegan / vinaigrette
Ingrediënten: beurre blanc, boter, coquilles, groene bloemkool, olijfolie, pastadeeg, peper, truffel, truffelolie en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: droge witte wijn, griet, laurier, olijfolie, peperkorrels, peterseliesap, prei, tarbot, tijm, tong, ui, visgraten, vissenkoppen en zonnevis
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: bouillon / vis
Ingrediënten: crème fraîche, kreeftenfond, peper en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: saus / schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: boter, citroensap, grand marnier, honing, jeneverbessen, kalfsglacé, knoflook, laurier, olijfolie, peper, peperkorrels, prei, rode port, rode wijn, sinaasappelrasp, sinaasappelsap, tijm, ui, wilde eend, wortel en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: gevogelte
Ingrediënten: boter, bresse kip, crème fraîche, ganzenlever, gevogeltefond, jus de truffes, peper, truffel, wilde spinazie en zoui
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: gevogelte
Ingrediënten: boter, dragon, dragonazijn, eidooier, gastrique, kalfsnier, peper, peterselie, uiencompote en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: kalfsvlees / orgaanvlees
Ingrediënten: asperges en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: vegan / groente
Ingrediënten: boter, peper, suiker, winterwortel en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: boter, citroensap, knoflook, langoustinekoppen, laurier, noilly prat, olijfolie, peper, pomodori tomaten, room, sjalot, tabasco, tijm, tomatenpuree, witte wijn en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: saus
Ingrediënten: boter, cantharellen, cayennepeper, court-bouillon, crème fraîche, geraspte zoete kaas, knoflookolie, kreeft, kreeftenfond, olijfolie, peper, peterselie, rijst, saffraan, sjalot, visfumet en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: knoflookolie, kreeft, peper, sauternesaus en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: aceto balsamico, bloem, bonenkruid, boter, bresse duiven, gevogeltefond, kalfsglacé, melk, peper, room, salie, tuinbonen en zout
Keuken: Frans / Internationaal
Soort: gevogelte
Toon alle 202 recepten in dit boek