Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma - Down to earth

Down to earth

Fris, mals, zilt, aards, zoet

Een boek van Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma

We hebben 63 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Down to earth, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

Fotokookboek van Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma

Down to Earth is een prachtig fotokookboek met heerlijke, pure gerechten die iedereen kan maken; betaalbaar en gezond.  De eenvoudige recepten van chef-kok Jacob-Jan Boerma worden gecombineerd met de bijzondere fotografie van Sacha de Boer.

Fotograferen en koken

Een bezoekje aan een imker, samen met Jacob-Jan Boerma de moestuin in; Sacha de Boer brengt het Nederlands natuurschoon verrassend in beeld. Daarnaast biedt ze een kijkje in de keuken. De recepten zijn down to earth, zowel wat betreft de keuze van ingrediënten als de bereidingswijze. En verdeeld in de thema’s aards, mals, fris, zilt en zoet.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Down to earth

Een greep uit de 63 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma - Down to earth

Diner / lunch / buffet / voorgerecht uit Down to earth:

Champignonsoep op twee manieren

Ingrediënten:
champignons, citroen, crème fraîche, groentebouillon, kippenbouillon, olijfolie, room, roomboter, verse tijm, vers laurierblaadje en witte wijn

Soort:
soep/bouillon / gevogelte / vegetarisch
Een recept uit Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma - Down to earth

Diner / hoofdgerecht uit Down to earth:

Dorade in zeezout

Ingrediënten:
citroen, dorades, eiwit, grof zeezout en witte peperkorrels

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma - Down to earth

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Down to earth:

Appel-karameltaartje met honing-tijmijs

Ingrediënten:
appel, bladerdeeg, citroenrasp, eidooier, honing, jonagold, melk, room, roomboter, suiker, verse tijm en witte wijn

Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma - Down to earth

Basisrecept uit Down to earth:

Castric

Ingrediënten:
natuurazijn en witte wijn

Soort:
vegetarisch / azijn
Een recept uit Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma - Down to earth

Basisrecept uit Down to earth:

Krachtige wildbouillon

Ingrediënten:
champignon, gedroogde koriander, jeneverbes, kardemompitje, kippenbouillon, laurier, peperkorrel, reekarkas, roomboter, rozemarijn, sojasaus, steranijs, tijm, ui en wildkarkas

Soort:
soep/bouillon / wild
Een recept uit Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma - Down to earth

Diner / nagerecht uit Down to earth:

Zachte chocoladecake met kersen

Ingrediënten:
bloem, cacaopoeder, citroen, crème de cassis, ei, eidooier, fijne kristalsuiker, kersen, maïzena, poedersuiker, pure chocolade, rode wijn, roomboter, sinaasappel, steranijs, suiker en vanillestokje

Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma - Down to earth

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Down to earth:

Krokante groene asperges met guacamole

Ingrediënten:
avocado, crème fraîche, eiwit, fijn zeezout, groene asperge, kerriepoeder, limoen, panko, tabasco en verse koriander

Soort:
vegetarisch / groente / frituur
Een recept uit Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma - Down to earth

Basisrecept uit Down to earth:

Mijn mayonaise

Ingrediënten:
eidooier, fijne mosterd, fijn zeezout, natuurazijn en zonnebloemolie

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma - Down to earth

Diner / nagerecht uit Down to earth:

Frambozen met yoghurtmousse

Ingrediënten:
crème fraîche, frambozen, frambozenzuurstok, gelatine, limoenrasp, munt, poedersuiker, rum, sinaasappelrasp, slagroom, suiker, verveine, yoghurt en zure room

Soort:
fruit / zoet / vegetarisch
Een recept uit Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma - Down to earth

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Down to earth:

Pakketje mul met groenten en kruiden

Ingrediënten:
aardappel, citroen, courgette, eidooier, fijn zeezout, knoflook, koffieroom, lavendel, mullen, olijfolie, rode poonfilets, roomboter, verse laurierbaadjes, verse rozemarijn, verse tijm, wortel en zeekraal

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma - Down to earth

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Down to earth:

Schol met biet en heldere kruidenjus

Ingrediënten:
chioggia-biet, crème fraîche, gele biet, groentebouillon, limoen, maïzena, mayonaise, olijfolie, rode biet, scholfilet, sushiazijn, verse bieslook, verse dragon en verse peterselie

Soort:
vis
Een recept uit Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma - Down to earth

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Down to earth:

Toastje boursin

Ingrediënten:
bieslook, brioche, crème fraîche, fleur de sel, knoflook, mascarpone, olijfolie, peterselie, radijs en witbrood

Keuken:
Europees
Soort:
hartige hapjes / vegetarisch
Toon alle 63 recepten in dit boek