Jacob-Jan Boerma

We hebben 5 boeken van Jacob-Jan Boerma waarvan één boek mét recepten.

Meld u gratis aan!

Welkom op heerlijkzoeken.

Heerlijk zoeken is jouw persoonlijke receptenzoekmachine voor jouw boekenplank en blogcollectie. Alleen nog maar lekkere recepten vinden van auteurs die jou wél aanspreken, zoals die van Jacob-Jan Boerma? Registreren is gratis!

Over Jacob-Jan Boerma

Chefkok Jacob-Jan Boerma en Kim Veldman openden in 2002 restaurant De Leest in Vaassen. In 2003 ontving De Leest zijn eerste Michelinster. In 2006 volgde een tweede en inmiddels telt De Leest al geruime tijd ook op internationaal niveau mee. De voornamelijk biologische keuken kenmerkt zich door het gebruik van onder andere groenten uit eigen tuin en producten uit de regio.

Boeken van Jacob-Jan Boerma

Kijk voor meer boeken.

Recepten van Jacob-Jan Boerma

Doorzoek de recepten

Wist je dat heerlijkzoeken dé site is om door recepten van kookboeken te zoeken? Verfijn en verken onze selectie van recepten!

Een recept uit Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma - Down to earth

Snack of tussendoortje uit Down to earth:

Tosti

Ingrediënten:
kaas, ketchup, olijfolie, smeerkaas en witbrood

Een recept uit Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma - Down to earth

Basisrecept uit Down to earth:

Basisvinaigrette

Ingrediënten:
olijfolie, sushiazijn, witte balsamicoazijn en witte wijnazijn

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma - Down to earth

Diner / hoofdgerecht uit Down to earth:

Eend met bosui, taugé en soja-sesamdressing

Ingrediënten:
bloem, bosuitjes, bruine basterdsuiker, citroensap, ei, gembervocht, ketjap manis, limoensap, melk, oestersaus, olie, olijfolie, rode peper, roomboter, sesamzaadjes, sojasaus, tamme eendenborst, taugé en wasabipasta

Soort:
wild en gevogelte
Een recept uit Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma - Down to earth

Basisrecept uit Down to earth:

Kippenbouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, champignon, citroenschil, jeneverbes, kip, knoflook, knolselderij, nootmuskaat, peperkorrels, prei, rozemarijn, sjalot, tijm, ui en wortel

Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma - Down to earth

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Down to earth:

Eenvoudige asperges

Ingrediënten:
asperges, boerenham, castric, citroenrasp, citroenschilletjes, cress, eidooier, jonge sla, nootmuskaatbolletje, olijfolie, roomboter, verse bieslook, verse peterselie, vers laurierblaadje en witte balsamicoazijn

Soort:
vlees
Een recept uit Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma - Down to earth

Diner / nagerecht uit Down to earth:

Blauwe-bessenparfait

Ingrediënten:
blauwe bessen, blauwe bessenmarmelade, bosbessen, bosbessensiroop, crème de cassis, crème fraîche, eiwit, gelatine, slagroom, suiker en zuurstok

Soort:
fruit / zoet / vegetarisch
Een recept uit Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma - Down to earth

Diner / hoofdgerecht uit Down to earth:

Varkenshaasbiefstukjes met cantharellensaus

Ingrediënten:
bieslook, citroenrasp, crème fraîche, kippenbouillon, knoflook, nootmuskaat, olijfolie, rode ui, room, sjalot, spitskool, tijm, varkenshaasbiefstukjes, verse cantharellen en witte wijn

Soort:
vlees
Een recept uit Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma - Down to earth

Basisrecept uit Down to earth:

Groentebouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, citroenschil, dille, knoflook, koriander, kruidnagel, laurier, olijfolie, peperkorrels, peterselie, prei, rozemarijn, steranijs, tijm, tomaat, ui, venkel en wortel

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma - Down to earth

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Down to earth:

Kiprolletjes met katenspek en bloemkool-preistamppot

Ingrediënten:
aardappel, aardappelzetmeel, bloemkool, boerenkipfilet, crème fraîche, katenspek, kippenbouillon, knoflook, laurier, mais, maïzena, mosterd, nootmuskaat, olijfolie, prei, rode port, rode wijn, roomboter, tijm en vijfkruidenpoeder

Soort:
gevogelte
Een recept uit Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma - Down to earth

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Down to earth:

Toastje boursin

Ingrediënten:
bieslook, brioche, crème fraîche, fleur de sel, knoflook, mascarpone, olijfolie, peterselie, radijs en witbrood

Keuken:
Europees
Soort:
hartige hapjes / vegetarisch
Alle recepten van Jacob-Jan Boerma