Terug naar Les Halles kookboek.

Les Halles kookboek recepten

formules, recepten en technieken voor klassieke bistro-gerechten

Anthony Bourdain

Overzicht van alle recepten

Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / nagerecht uit Les Halles kookboek:

Elzasser taart

Ingrediënten:
boter, ei, golden delicious, melk, slagroom, suiker, taartbodem en vanille-essence

Keuken:
Frans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / voorgerecht uit Les Halles kookboek:

Tomatensalade

Ingrediënten:
balsamicoazijn, basilicum, grof zeezout, knoflook, olijfolie, rode ui, tomaat en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Friture - Gefrituurde sprotjes

Ingrediënten:
bloem, cayennepeper, citroen, knoflook, maïsolie, nootmuskaat, olijfolie, peper, bladpeterselie, sojaolie, spiering, sprot en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Lamshaasjes met gekonfijte vijgen

Ingrediënten:
banyuls, bloem, boter, demi glace, gedroogde vijgen, kalfsbouillon, kippenbouillon, lamsbouillon, lamshaasjes, munt, olie, peper, sherryazijn, ui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vlees
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Civet de sanglier - Ragout van wild zwijn

Ingrediënten:
bloem, boter, bouquet garni, kalfsbouillon, knoflook, olijfolie, peper, bladpeterselie, prei, pure chocolade, rode wijn, rode wijnazijn, ui, wild zwijnschouder, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
wild
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / voorgerecht uit Les Halles kookboek:

Escargots - Slakken

Ingrediënten:
boter, knoflook, bladpeterselie, sjalot, slakken, stokbrood, witte wijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Boeuf Bourguignon

Ingrediënten:
bloem, bouquet garni, knoflook, olijfolie, peper, bladpeterselie, rode bourgogne, runderborststuk, runderschouder, rundervoorbout, ui, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / voorgerecht uit Les Halles kookboek:

Uiensoep Les Halles

Ingrediënten:
balsamicoazijn, boter, bouquet garni, bruine kippenbouillon, gruyère, mager spek, peper, port, stokbrood, ui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / nagerecht uit Les Halles kookboek:

Crème brulée

Ingrediënten:
bruine suiker, eidooier, slagroom en vanillestokje

Keuken:
Frans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / voorgerecht uit Les Halles kookboek:

Champignonsoep

Ingrediënten:
boter, champignons, kippenbouillon, peper, bladpeterselie, sherry, ui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Tripe "Les halles"

Ingrediënten:
boudin noir, bouquet garni, chorizo, gemalen komijn, kalfspoot, knoflook, peper, reuzel, runderpens, serrano-ham, tomatenpuree, ui, varkensbuik, varkensoren, witte bonen, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / voorgerecht uit Les Halles kookboek:

Tartiflette

Ingrediënten:
aardappel, peper, plantaardige olie, reblochon, spek, ui, witte wijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
ovenschotel
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Geroosterde kalfskotelet

Ingrediënten:
bouquet garni, demi glace, kalfsribkotelet, knoflook, olijfolie, peper, bladpeterselie, sherryazijn, ui, witte wijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vlees
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Blanquette de veau

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, bouquet garni, champignons, citroensap, eidooier, kalfsnek, kalfsschouder, ui, witte peper, wortel, zilverui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vlees
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / voorgerecht uit Les Halles kookboek:

Kreeftenbisque

Ingrediënten:
bieslook, bouquet garni, citroensap, cognac, knoflook, kreeft, olijfolie, peper, prei, selderij, slagroom, tomatenpuree, ui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / voorgerecht uit Les Halles kookboek:

Vichyssoise

Ingrediënten:
aardappel, bieslook, boter, kippenbouillon, nootmuskaat, peper, prei, slagroom en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Bourride - Vissoep

Ingrediënten:
aioli, bouquet garni, knoflook, olijfolie, peper, prei, slagroom, tomaat, ui, venkel, visgraten en -afval, wortel, zeeduivel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
bourride
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Bijgerecht uit Les Halles kookboek:

Rouille

Ingrediënten:
citroensap, eidooier, knoflook, olijfolie, peper, rode paprika, saffraan en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / voorgerecht uit Les Halles kookboek:

Soupe de poisson - Vissoep

Ingrediënten:
knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, pernod, prei, rouille, stokbrood, tomaten uit blik, ui, venkel, visgraten en -koppen, wijting, zeebrasem en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / nagerecht uit Les Halles kookboek:

Kastanjecharlotte

Ingrediënten:
donkere rum, kastanjepuree, lange vingers, slagroom, suiker en water

Keuken:
Frans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Gesmoorde kalfsschenkel

Ingrediënten:
balsamicoazijn, bloem, boter, bouquet garni, citroenschil, kalfsschenkel, kalfspoot, knoflook, olijfolie, peper, bladpeterselie, tomatenpuree, ui, witte wijn, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vlees
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Blanquette de homard - Blaquette van kreeft

Ingrediënten:
bieslook, boter, citroensap, dikke room, haricots verts, kervel, kippenbouillon, kreeft, bladpeterselie, prei, sjalot, suiker, witte peper, witte wijn, zilverui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / nagerecht uit Les Halles kookboek:

Iles Flottantes

Ingrediënten:
amandelschaafsel, eidooier, eiwit, melk, suiker, vanillestokje en zout

Keuken:
Frans
Soort:
schuim/mousse/gelei / vegetarisch
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Canard sauvage - Wilde eend

Ingrediënten:
bloem, boter, bouquet garni, bruine kippenbouillon, calvados, ciderazijn, eendenlever, olijfolie, peper, prei, sjalot, wilde eend en zout

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Bijgerecht uit Les Halles kookboek:

Bearnaise

Ingrediënten:
boter, dragon, eidooier, peper, rode wijnazijn, sherryazijn, sjalot, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Bijgerecht uit Les Halles kookboek:

Béchamelsaus

Ingrediënten:
bloem, boter, melk, nootmuskaat, peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Côte de boeuf

Ingrediënten:
béarnaisesaus, olijfolie, runderribstuk met bot, zout en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
vlees
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Rollade van wilde fazant

Ingrediënten:
bloem, boter, bouquet garni, fazant, foie gras, kippenbouillon, mager kalfsvlees, olijfolie, port, prei, room, sjalot, truffel en truffelsap

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Choucroute garni - Zuurkool garni

Ingrediënten:
boudin blanc, casselerrib, eendenvet, grove mosterd, jeneverbes, kalfsworstjes, knakworst, knoflook, korianderzaad, laurier, nieuwe aardappel, peper, riesling, ui, varkensbuik, zout en zuurkool

Keuken:
Frans
Soort:
vlees / groente
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Veau Viennoise

Ingrediënten:
ansjovisfilet, arachideolie, bloem, broodkruim, ei, kalfsoester, kappertjes, peper, bladpeterselie, ui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vlees
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Bijgerecht uit Les Halles kookboek:

Aioli

Ingrediënten:
eidooier, grof zeezout, knoflook en olijfolie

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / nagerecht uit Les Halles kookboek:

Clafoutis

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, kersen, kirsch, poedersuiker, suiker en vanille-essence

Keuken:
Frans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Bijgerecht uit Les Halles kookboek:

Aioli

Ingrediënten:
eidooier, knoflook, olijfolie, saffraan en zeezout

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / voorgerecht uit Les Halles kookboek:

Salade Niçoise

Ingrediënten:
ansjovisfilet, ei, groene olijven, groene paprika, haricots verts, knoflook, olijfolie, rode aardappel, rode wijnazijn, romatomaat, sla, tonijn in olijfolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
salade
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Daube Provençale - Provencaalse lamstoof

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, bloem, boter, bouquet garni, kalfsbouillon, kippenbouillon, knoflook, lamnek met bot, lamsbouillon, lamsschouder, mager spek, olijfolie, peper, bladpeterselie, sinaasappelschil, tomatenpuree, ui, witte wijn, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vlees
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Kalfstong met madeira

Ingrediënten:
bloem, bouquet garni, kalfsbouillon, kalfstong, kippenbouillon, madeira, olijfolie, peper, prei, sherryazijn, ui, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Biefstuk tartare

Ingrediënten:
ansjovisfilet, cognac, cornichons, dijonmosterd, eidooier, kappertjes, ketchup, lendebiefstuk, peper, bladpeterselie, slaolie, ui en worcestersaus

Keuken:
Frans
Soort:
vlees
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Poulet Basqaise - Baskische kip

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, groene paprika, kip, kippenbouillon, olijfolie, peper, peterselie, rode paprika, tomaten uit blik, witte wijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Bijgerecht uit Les Halles kookboek:

Beurre blanc

Ingrediënten:
boter, citroensap, peper, sjalot, slagroom, witte wijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / voorgerecht uit Les Halles kookboek:

Rillettes

Ingrediënten:
bouquet garni, peper, varkensbuik, varkensschouder, vet spek, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
hartige taarten, pasteien en pizza’s
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Bijgerecht uit Les Halles kookboek:

Gratin Dauphinois

Ingrediënten:
aardappel, boter, gruyère, knoflook, nootmuskaat, bladpeterselie, rozemarijn, slagroom, tijm, witte peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / voorgerecht uit Les Halles kookboek:

Soupe au pistou - Soep met pistou

Ingrediënten:
bouquet garni, courgette, kippenbouillon, knoflook, macaroni, olijfolie, peper, pistou, prei, tomaat, ui, venkel, witte bonen en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Hele geroosterde vis Basquaise

Ingrediënten:
aardappel, citroensap, groene paprika, kippenbouillon, knoflook, olijfolie, bladpeterselie, rode paprika, rode snapper, tijm, witte wijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / voorgerecht uit Les Halles kookboek:

Petatou

Ingrediënten:
balsamicoazijn, eidooier, groene olijven, olijfolie, bladpeterselie, rode aardappel, slagroom, tijm en zachte geitenkaas

Keuken:
Frans
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Tournedos Rossini

Ingrediënten:
boter, demi-glace, foie gras, madeira, olie, ossenhaas, peper, sjalot, truffel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vlees
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Rog Grenobloise

Ingrediënten:
bloem, boter, citroen, citroensap, croutons, kappertjes, bladpeterselie, rogvleugel, witte peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / nagerecht uit Les Halles kookboek:

Peren in rode wijn

Ingrediënten:
jeneverbes, kaneelstokje, laurier, peperkorrels, peren, rode wijn, steranijs en suiker

Keuken:
Frans
Soort:
fruit / vegetarisch
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Chartreuse van kwartel

Ingrediënten:
boter, bruine kippenbouillon, doorregen spek, foie gras, kool, kwartelborst, laurier, madeira, peper, bladpeterselie, tijm, ui, witbrood, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / nagerecht uit Les Halles kookboek:

Citroentaart

Ingrediënten:
citroen, ei, slagroom, suiker en taartbodem

Keuken:
Frans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Lapin aux olives - Konijn met olijven

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, kippenbouillon, knoflook, konijnenpoten, laurier, olijfolie, peper, picholine-olijven, bladpeterselie, rode wijnazijn, rozemarijn, tijm, tomatenpuree, ui, witte wijn, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Frans
Soort:
wild
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Poule au pot - Stoofpot van kip

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, bouquet garni, cornichons, dijonmosterd, eidooier, kip, kippenlever, kool, kruidnagel, meiraap, oud brood, peper, bladpeterselie, prei, rundersaucijs, sjalot, slagroom, ui, varkenssaucijs, wortel, zeezout, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Kalfshaas met wilde paddestoelen

Ingrediënten:
boter, demi glace, eekhoorntjesbrood, kalfsbouillon, kalfshaas, kippenbouillon, knoflook, madeira, morielje, olijfolie, peper, bladpeterselie, sherryazijn, sjalot, slagroom, wilde paddestoelen en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vlees
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Pot-au-feu

Ingrediënten:
aardappel, bouquet garni, cornichons, dijonmosterd, kalfsschenkel, kool, kruidnagel, ossenhaas, peper, prei, runderklapstuk, rundervoorbout, selderijknol, ui, wortel, zeezout en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Bijgerecht uit Les Halles kookboek:

Pistou

Ingrediënten:
basilicum, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / nagerecht uit Les Halles kookboek:

Chocolademousse

Ingrediënten:
boter, chocolade, eidooier, eiwit, grand marnier, munt, slagroom en suiker

Keuken:
Frans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / voorgerecht uit Les Halles kookboek:

Konijnpaté

Ingrediënten:
appelcider, calvados, ei, kippenlever, knoflook, konijn, niervet, reuzel, roze zeezout, sjalot, slagroom, tijm, varkensvet, vet spek, vierkruidenpoeder, witte peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
paté/terrine
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Bouillabaisse met aioli

Ingrediënten:
aardappel, aioli, bouquet garni, citroensap, dorade, garnalen, knoflook, olijfolie, peper, pernod, prei, red snapper, rode poon, rogvleugel, romatomaat, saffraan, schorpioenvis, sinaasappelschil, stokbrood, ui, venkel, wijting, zeebaars, zeebrasem, zeeduivel, zeepaling, zeewolf en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon / vis
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Bijgerecht uit Les Halles kookboek:

Gember-sojasaus

Ingrediënten:
boter, gember, gember-sojasaus, kippenbouillon, knoflook, peper, bladpeterselie, sojasaus, witte wijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / voorgerecht uit Les Halles kookboek:

Boerenpaté

Ingrediënten:
cognac, darmvliesvet, eendenvet, ei, knoflook, peper, piment, bladpeterselie, sjalot, varkenslever, varkensschouder, varkensvet, vet spek, witte wijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
paté/terrine
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Coq au Vin

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, bouquet garni, kip, kleine champignons, kruidnagel, mager spek, olijfolie, peper, rode wijn, suiker, ui, wortel, zilverui, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / voorgerecht uit Les Halles kookboek:

Venkel-tomatensoep

Ingrediënten:
aardappel, kippenbouillon, olijfolie, peper, tomaten uit blik, ui, venkelknol en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon