Terug naar Raapsteeltje.

Raapsteeltje recepten

(h)eerlijk eten in Nederland

Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin

Overzicht van alle recepten

Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Raapsteeltje:

Kweepeer met bloedworst

Ingrediënten:
bloedworst, broodkruim, frambozenazijn, grenadinesiroop, kervel, kweepeer en olijfolie

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Snack of tussendoortje uit Raapsteeltje:

Aardpeerbonbon

Ingrediënten:
aardpeer, cayennepeper, citroen en pure chocolade

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Snack of tussendoortje uit Raapsteeltje:

Schokkermoppen

Ingrediënten:
bakpoeder, boter, bruine basterdsuiker, ei, gemberpoeder, gemalen koriander, kaneel, kardemom, kruidnagel, nootmuskaat, roggebloem, speculaaskruiden, suiker en tarwebloem

Keuken:
Hollands
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Raapsteeltje:

Zuid-Hollandse kaasdoop

Ingrediënten:
boeren-goudse oplegkaas, brandewijn, maïzena, melk, nootmuskaat, peper en volkorenbrood

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Raapsteeltje:

Drie-kleuren messekleversalade

Ingrediënten:
avocado, basilicum, knoflook, messeklever, nootmuskaat, olijfolie en trostomaat

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Diner / nagerecht uit Raapsteeltje:

Tarte tatin van Brabantse bellefleur

Ingrediënten:
bloem, boter, brabantse bellefleur, citroensap, ei, kaneel, suiker, vanillesuiker en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Lunch / bijgerecht uit Raapsteeltje:

Broodrollade

Ingrediënten:
bieslook, citroensap, knoflook, naegelholt, peterselie, roomboter, sjalot en witbrood

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Diner / lunch / voorgerecht uit Raapsteeltje:

Kraaikophoen met piperade

Ingrediënten:
basilicum, courgette, gele paprika, groene olijven, knoflook, kraaikophoenderbouten, olijfolie, oregano, rode paprika, trostomaat, ui en venkel

Keuken:
Hollands
Soort:
gevogelte
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Diner / voorgerecht uit Raapsteeltje:

Paling in het groen

Ingrediënten:
boter, citroenmelisse, citroensap, dragon, eidooier, kervel, paling, peterselie, pimpernel, salie, sjalot en zuring

Keuken:
Hollands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Diner / nagerecht uit Raapsteeltje:

Blokzijlerbrokparfait

Ingrediënten:
blokzijlerbrok, eidooier, kaneelpoeder, melk, slagroom, suiker en vanillelikeur

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Raapsteeltje:

Drents schapenstoofpotje met wintergroenten

Ingrediënten:
bataten, bloem, boter, kerrie, knolselderij, koolraap, lamsfond, laurier, peperkorrel, prei, schapenpoulet, tijm, ui, winterwortel en witte kool

Keuken:
Hollands
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Diner / lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Raapsteeltje:

Zure pastei

Ingrediënten:
azijn, foelie, gelatine, kalfsvlees, laurier, nitrietzout, runderbouillon, tijm, ui, varkensvlees, witte peper, worcestersaus en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / paté/terrine
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Raapsteeltje:

Rundergies

Ingrediënten:
bloem, boter, koffieroom, kruidnagel, laurier, rode paprika, runderbouillon, rundvlees, tomatenpuree en ui

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Ontbijt / diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Raapsteeltje:

Kruudmoes

Ingrediënten:
boter, brandnetel, gort, karnemelk, kervel, mager rookspek, peterselie, rookworst, rozijnen, selderij, stroop, venkelgroen, zuring en zwartebessenblad

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Snack of tussendoortje uit Raapsteeltje:

Appellolly's

Ingrediënten:
appels, fijne kristalsuiker, rode kleurstof en suikerstroop

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Diner / lunch / voorgerecht uit Raapsteeltje:

Sipelsop met Fryske nagelkaas

Ingrediënten:
azijn, bloem, boter, bouillon, broodjes, ei, friese nagelkaas en ui

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Raapsteeltje:

Texelse schapenkaaskroketten

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, frituurvet, melk, nootmuskaat, oude schapenkaas en paneermeel

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje 2 notities

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Raapsteeltje:

Vleespastei met pastinaak

Ingrediënten:
appelcider, bladerdeeg, bloem, boter, ei, gemalen kruidnagel, kaneel, nootmuskaat, olijfolie, pastinaken, runderbouillon, runderstoofvlees, tijm, ui en wortel

Keuken:
Hollands
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Lunch uit Raapsteeltje:

Sandwich osseworst met olijventapenade en rucola

Ingrediënten:
ansjovisfilet, cayennepeper, gedroogde tomaat op olie, groene olijven, kappertjes, knoflook, olijfolie, osseworst, rucola, sjalot, trostomaat, witbrood en zwarte olijven

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Raapsteeltje:

Noor-Hollandse zuurkool

Ingrediënten:
andijker muizen, boter, jeneverbes, laurier, melk, nootmuskaat, ontbijtspek, rookworst, ui, witte wijn, zuurkool en zuurkoolspek

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Diner / lunch / voorgerecht uit Raapsteeltje:

Oestersoep

Ingrediënten:
boter, kervel, knolselderij, koksroom, oesters, olijfolie, prei, ui, witte peper en wortel

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Raapsteeltje:

Vierschaft

Ingrediënten:
aardappels, gerookte worst, gerookt spek, reuzel, ui, waldbeantsjes, winterpeen en zure appels

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Raapsteeltje:

Warme kokkels met tomatencoulis

Ingrediënten:
basilicum, dragon, droge wijn, kokkels, olijfolie, peper, peterselie, tomatensaus en visfond

Keuken:
Hollands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Diner / voorgerecht uit Raapsteeltje:

Gerookte harder

Ingrediënten:
gerookte harder

Keuken:
Hollands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Bijgerecht uit Raapsteeltje:

Kaasaardappels

Ingrediënten:
aardappel, boerenmeshanger, peterselie, roomboter en ui

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Raapsteeltje:

Wâldbeantsje-truffels

Ingrediënten:
gedroogde abrikoos, hazelnoten, pure chocolade, slagroom, suiker en waldbeantsjes

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Lunch / avondmaal uit Raapsteeltje:

Bouillabaisse

Ingrediënten:
bleekselderij, cognac, dragon, droge witte wijn, eidooier, garnaal, garnaalschalen, kabeljauw, knoflook, krabschalen, kreeftenschalen, krukels, lamsoor, laurier, mosselen, olijfolie, oude kaas, rode mul, saffraan, schaaldierenfond, spaanse peper, stokbrood, tijm, tomaat in blik, ui, venkel, winterwortel en zalm

Keuken:
Hollands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit Raapsteeltje:

Gerookte paling

Ingrediënten:
gerookte paling

Keuken:
Hollands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Snack of tussendoortje uit Raapsteeltje:

Kweepeersnoepjes

Ingrediënten:
kaneelstokje, kweepeer, suiker en vanillestokje

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Raapsteeltje:

Raapstelenstamppot

Ingrediënten:
kruidenroomkaas, kruimige aardappel, raapstelen en spekblokjes

Keuken:
Hollands
Soort:
stamppot / vlees
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Raapsteeltje:

Naegelholt-bonbons

Ingrediënten:
balsamicoazijn, gedroogde tomaatjes, knoflook, naegelholt, olijfolie, roomkaas, rucola, sjalot en suiker

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Raapsteeltje:

Verse gnocchi met witte meikaas

Ingrediënten:
artisjokharten, bloem, boter, eidooier, groentebouillonblokje, kruimige aardappel, nootmuskaat, olie, trostomaat, witte meikaas en zongedroogde tomaat

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Diner / lunch / voorgerecht uit Raapsteeltje:

Zure zult met aardappelsalade op brood

Ingrediënten:
bosuien, grove mosterd, kruiden, olijfolie, sla, trostomaat, vastkokende aardappel, volkorenbrood, wijnazijn en zure zult

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Raapsteeltje:

Drie tapas met boerenmeshanger

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, boerenmeshanger, brood, ciabatta, knoflook, mosselen, olijfolie, oregano, paprika, salie, sjalot, tijm, tomatentapenade, witte wijn en wortel

Keuken:
Hollands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / vegetarisch
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Diner / nagerecht uit Raapsteeltje:

Appelen in deeg

Ingrediënten:
appels, boter, ei, kaneel, oranjesnippers, speltmeel en suiker

Keuken:
Hollands
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Diner / hoofdgerecht uit Raapsteeltje:

Geroosterde harder

Ingrediënten:
citroen, grof zeezout, harder, knoflook, rozemarijn, tijm en zwarte peper

Keuken:
Hollands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Lunch / buffet / avondmaal uit Raapsteeltje:

Linzensoep met droge osseworst

Ingrediënten:
boter, citroensap, gerookte amsterdamse osseworst, ossenstaartbouillon, prei, rode linzen, rode splitlinzen, ui en winterwortel

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Raapsteeltje:

Oud-Hollands schorsenerenpannetje

Ingrediënten:
aardappel, basilicum, bonenkruid, boter, bouillon, champignon, kruidnagel, laurier, oregano, peterselie, rozemarijn, rundergehakt, salie, schorseneer, tijm, ui en wortel

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Raapsteeltje:

Eldense Blauwepruimentaart

Ingrediënten:
bloem, ei, eldense blauwen, kaneel, roomboter, suiker en vanillesuiker

Keuken:
Hollands
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Snack of tussendoortje uit Raapsteeltje:

Zelfgebakken chips

Ingrediënten:
kruimige aardappel, zeezout en zonnebloemolie

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Drinken uit Raapsteeltje:

Mispellikeur

Ingrediënten:
jenever, kruidnagel, mispel en witte basterdsuiker

Keuken:
Hollands
Soort:
drank (alcoholisch) / vegetarisch
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Raapsteeltje:

Zoervleisj

Ingrediënten:
appel-perenstroop, boter, jeneverbes, kruidnagel, laurier, magere runderlappen, ontbijtkoek, ui en wijnazijn

Keuken:
Hollands
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Ontbijt / brunch / diner / lunch / nagerecht uit Raapsteeltje:

Wentelteefjes

Ingrediënten:
boter, ei, kaneel, melk, speltboterham en suiker

Keuken:
Hollands
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Bijgerecht uit Raapsteeltje:

Seuters

Ingrediënten:
aardappel, peper, reuzel en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Diner / lunch / buffet / voorgerecht uit Raapsteeltje:

Mosterdsoep

Ingrediënten:
bloem, boter, bouillon, groninger mosterd en room

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Raapsteeltje:

Pot-it'n fan skiepfleis

Ingrediënten:
aardappels, azijn, boter, dragon, kruidnagel, lamslappen, laurier, mager ontbijtspek, mosterd, savooiekool, ui, witbrood, witte kool en zoetzure augurk

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Bijgerecht uit Raapsteeltje:

Cranberrychutney

Ingrediënten:
appel, cranberry's, gemberpoeder, gemalen kruidnagel, kaneelpoeder, mandarijn, rode ui, rozijnen, suiker, wijnazijn en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Avondmaal uit Raapsteeltje:

Hete bliksem

Ingrediënten:
aardappel, appel, appelstroop, boter, mosterd, spekjes en varkenspoulet

Keuken:
Hollands
Soort:
stamppot / vlees
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Raapsteeltje:

Geroosterde aardperen

Ingrediënten:
aardpeer, appel-perenstroop, basilicum, grof zeezout, knoflook, laurier en olijfolie

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Diner / hoofdgerecht uit Raapsteeltje:

Kreeft op z'n chicst

Ingrediënten:
bladselderij, boter, chardonnay, knoflook, knolselderij, kreeftenkarkas, kreeftenschalen, laurier, olijfolie, pernod, peterselie, prei, saffraan, slagroom, tomatenpuree, ui, visbouillon en winterwortel

Keuken:
Hollands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Diner / lunch / voorgerecht uit Raapsteeltje:

Kokkels met Alkmaarse gort

Ingrediënten:
bloem, boter, dragon, droge wijn, gedroogde vlierbloesem, gort, kokkels, peper, slagroom, ui, visbouillon, visfond en zongedroogde tomaat

Keuken:
Hollands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Raapsteeltje:

Stamppot dreuge bonen

Ingrediënten:
aardappel, gedroogde bonen, melk, rookworst en speklap

Keuken:
Hollands
Soort:
stamppot / vlees
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Lunch / avondmaal uit Raapsteeltje:

Waldbeantsjessoep

Ingrediënten:
aardappel, basilicum, belegen kaas, bieslook, bonenkruid, kipfilet, kruidnagel, laurier, maggieplant, nootmuskaat, peterselie, prei, rode paprika, ui en waldbeantsjes

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon / gevogelte