De joodse keuken
800 authentieke recepten uit de diaspora
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals De joodse keuken , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Er is een (volgens ons) nagenoeg gelijke editie van dit kookboek geindexeerd, mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar uw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: boter, citroensap, fijne tafelsuiker, filodeeg, gemalen amandelen, kardemom, oranjebloesemwater, rozenwater, suiker, water en zonnebloemolie
Keuken: Sefardisch / Joods / Iraaks
Soort: koek en gebak / vegetarisch
Ingrediënten: appel, basmatirijst, dadel, dadels, gedroogde abrikozen, gekarameliseerde wortel, kaneel, kip, kippenbouillon, kweepeer, langkorrelrijst, plantaardige olie, pruimedanten, rozijnen, saffraandraadjes, saffraanpoeder, tomaten, vleesbouillon en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Oezbeeks
Soort: soep/bouillon / lamsvlees / ovenschotel
Ingrediënten: arachideolie, bladpeterselie, citroensap, filodeeg, gemberpoeder, koriander, kurkuma, mager rundgehakt, peper, ui, zonnebloemolie en zout
Keuken: Marokkaans / Sefardisch / Joods
Ingrediënten: bladpeterselie, kaneel, oranje pompoen, rozemarijn, suiker, ui, witte wijn, zonnebloemolie en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort: vegan / groente
Ingrediënten: citroen, extra vergine olijfolie, gemalen kardemom, kaneel, komijnzaad, korianderzaad, peper, piepkuiken, ui en zout
Keuken: Libanees / Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort: gevogelte
Ingrediënten: appel, kaneel, nootmuskaat, suiker en water
Keuken: Hongaars / Asjkenazisch / Joods
Soort: vegan
Ingrediënten: abrikozenjam, bloem, droge gist, ei, eidooier, frambozenjam, melk, plantaardige olie, poedersuiker, rode-bessenjam, vanille-essence, water, zout en zure room
Keuken: Midden-Europees / Joods
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: mager rundgehakt, rijstmeel, vulling voor kobeba, water en zout
Keuken: Syrisch / Sefardisch / Joods / Iraaks
Soort: noedels
Ingrediënten: arachideolie, azijn, cayennepeper, gemalen korianderzaad, harissa, kappertjes, knoflook, koriander, paprikapoeder, suiker, tomaten, tomatenpuree, ui, witvismoten en zonnebloemolie
Keuken: Tunesisch / Sefardisch / Joods
Soort: azijn / vis
Ingrediënten: ciderazijn, foelie, gemberpoeder, knoflook, korianderzaad, laurier, peperkorrels, suiker en visfilet
Keuken: Joods
Soort: vis
Ingrediënten: bleekselderij, kippeningewanden, kippenkarkas, peterselie, prei, raapje, saffraan, selderijblad, soepkip, ui, vermicelli, witte peper, wortel en zout
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: brandewijn, kersen, muskaatdruiven, reine-claudes en suiker
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: vegan / fruit
Ingrediënten: aardappel, eekhoorntjesbrood, gedroogde boterbonen, grote witte bonen, knoflook, peper, runderborst, runderribstuk, shii-take, ui, zonnebloemolie en zout
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: stoofgerecht / rundvlees
Ingrediënten: blanke amandelen, boter, bruine suiker, gemalen kardemom, kokosnootvruchtvlees, griesmeel, javaanse suiker, kokosmelk, rozijnen, santen en zout
Keuken: Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort: koek en gebak / vegetarisch
Ingrediënten: gemalen kardemom, gemalen kruidnagel, gemberpoeder, kaneel, kippenhart, kippenlever, kippenmaag, kurkuma, langkorrelrijst, nootmuskaat, peper, peterselie, piment, radijs, soepkip, tomaten, tomatenpuree, tomatensalade, ui en zout
Keuken: Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort: stoofgerecht / gevogelte
Ingrediënten: bleekselderij, kippeningewanden, kippenkarkas, peterselie, prei, raapje, saffraanpoeder, selderijblad, soepkip, suiker, tomaten, ui, vermicelli, witte peper, wortel en zout
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: bladpeterselie, dille, groene chilipeper, kaneel, kleine visjes, knoflook, olijfolie, peper, suiker, tomaten, visfilet, vismoten, witte wijn, zonnebloemolie en zout
Keuken: Grieks / Sefardisch / Joods
Soort: vis
Ingrediënten: gemalen kardemom, kardemomzaaddozen, oranjebloesemwater, oranje pompoen, pistaches en suiker
Keuken: Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort: chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Ingrediënten: berkoksh, boter, ei, melk, pasta, suiker, water en zout
Keuken: Marokkaans / Sefardisch / Joods
Ingrediënten: bladpeterselie, brasem, extra vergine olijfolie, knoflook, mul, peper, red snapper, suiker, tomaten en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort: vis
Ingrediënten: ei, kippenlever, olie, pastadeeg, peper, ui en zout
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: noedels
Ingrediënten: aubergines, bladpeterselie, courgette, knoflook, koriander, munt, olijfolie, paprika, peper, suiker, tomaten, ui, zout en zwarte olijven
Keuken: Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort: stoofgerecht / vegan / groente
Ingrediënten: boter, citroensap, filodeeg, gemalen hazelnoten, plantaardige olie, rozenwater, sinaasappelrasp, suiker, vloeibare honing en water
Keuken: Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods
Soort: koek en gebak / vegetarisch
Ingrediënten: citroensap, harissa, komijn, olijfolie, water en zout
Keuken: Tunesisch / Sefardisch / Joods
Soort: marinade
Ingrediënten: ei, knoflook, olijfolie, peper, tomaten, zonnebloemolie en zout
Keuken: Orientaals / Sefardisch / Joods
Soort: vegetarisch