De joodse keuken
800 authentieke recepten uit de diaspora
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals De joodse keuken , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Er is een (volgens ons) nagenoeg gelijke editie van dit kookboek geindexeerd, mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar uw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: druivensap
Keuken: Libanees / Turks / Sefardisch / Joods
Soort: vegan / siroop
Ingrediënten: aubergines, peper, suiker, tamarindepasta, tomaten, ui en zonnebloemolie
Keuken: Sefardisch / Joods
Ingrediënten: knoflook, koriander, lamsvlees, okra, peper, rundvlees, suiker, tomaten, zonnebloemolie en zout
Keuken: Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort: stoofgerecht
Ingrediënten: cayennepeper, citroensap, gemalen komijn, gemalen korianderzaad, harissa, knoflook, koriander, olijfolie, paprikapoeder, tomatenpuree, witvisfilet, witvismoten en zout
Keuken: Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods
Soort: vis
Ingrediënten: aubergines, lamsgehakt, peper, rundergehakt, suiker, tamarindepasta, tomaten, ui en zonnebloemolie
Keuken: Sefardisch / Joods / Iraaks
Ingrediënten: bruinbrood, ciderazijn, citroensap, ei, gele ui, haringfilet, wijnazijn, zonnebloemolie en zure appel
Keuken: Russisch / Asjkenazisch / Joods
Soort: vis
Ingrediënten: chilipoeder, gemalen fenegriek, gemalen kardemom, karwijzaad, knoflook, tomaten, tomatenpuree, zout en zwarte peper
Keuken: Sefardisch / Joods / Jemenitisch
Soort: saus/dressing/jus / vegan
Ingrediënten: boter, garam masala, kaneel, knoflook, komijn, langkorrelrijst, olie, peper, plantaardige olie, rode linzen, tomatenpuree, ui en zout
Keuken: Indiaas / Sefardisch / Joods
Ingrediënten: amandelen, citroensap, crème fraîche, gedroogde abrikozen, kaimak, mascarpone, oranjebloesemwater, pistaches, slagroom, suiker, water en yoghurt
Keuken: Joods
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: boter, compote, ei, honing, jam, kaneel, matzes, peper, plantaardige olie, suiker, zout en zure room
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: azijn, bruine suiker, citroensap, gemberbolletjes op siroop, knoflook, peper, rundergehakt, tomaten, tomaten in blik, ui, zonnebloemolie en zout
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: rundvlees
Ingrediënten: boter, honing, pitadeeg en zonnebloemolie
Keuken: Sefardisch / Joods
Soort: brood en broodgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: citroensap, granaatappelsap en suiker
Keuken: Sefardisch / Joods
Soort: vegan / siroop
Ingrediënten: boleten, cantharellen, citroensap, knoflook, paprikapoeder, plantaardige olie, rode peper, rode wijn, shii-takes, suiker, tomaten, ui en zout
Keuken: Hongaars / Asjkenazisch / Joods
Soort: vegan / paddenstoelen
Ingrediënten: azijn, bruine suiker, citroensap, gemberbolletjes op siroop, knoflook, kruidnagel, peper, rozijnen, rundergehakt, tomaten, tomaten in blik, ui, zonnebloemolie en zout
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: rundvlees
Ingrediënten: amandel-essence, blanke amandelen, bloem, ei, eidooier, oranjebloesemwater, poedersuiker en suiker
Keuken: Portugees / Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort: koek en gebak / vegetarisch
Ingrediënten: cayennepeper, extra vergine olijfolie, gemalen koriander, harissa, karwijzaad, knoflook, oranje pompoen, paprikapoeder en zout
Keuken: Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods
Soort: vegan
Ingrediënten: honing, kikkererwten, suiker en zout
Keuken: Oost-Europees / Asjkenazisch / Joods
Soort: vegan / groente
Ingrediënten: bladpeterselie, blanke amandelen, citroensap, ei, eidooier, filodeeg, gemberpoeder, kaneel, kip, koriander, peper, plantaardige olie, poedersuiker, ui, warkavellen en zout
Keuken: Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort: hartige taarten, pasteien en pizza’s / gevogelte
Ingrediënten: bloem, bot, citroen, ei, heek, heilbotmoot, kabeljauwmoot, matsemeel, paneermeel, plantaardige olie, schelvismoot, schol, tong en zout
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: vis
Ingrediënten: aubergine, citroensap, extra vergine olijfolie, knoflook en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Oezbeeks
Ingrediënten: arachideolie, middelgrote couscous, saffraanpoeder, water en zout
Keuken: Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods
Soort: vegan
Ingrediënten: ei, gemalen amandelen, matsemeel, olie, sinaasappelrasp, sinaasappelsap, suiker en walnoten
Keuken: Turks / Sefardisch / Joods
Soort: koek en gebak / vegetarisch
Ingrediënten: foelie, gemberpoeder, kaneel, kurkuma, nootmuskaat, witte peper en zwarte peper
Keuken: Joods
Soort: kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Ingrediënten: aardappel, ei, kippenvet, peper en zout
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: noedels