De joodse keuken
800 authentieke recepten uit de diaspora
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals De joodse keuken , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Er is een (volgens ons) nagenoeg gelijke editie van dit kookboek geindexeerd, mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar uw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: citroensap, haringkuit, karperkuit, olijfolie, plantaardige olie, snoekkuit, ui en zout
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: vis
Ingrediënten: aardappel, cayennepeper, citroensap, extra vergine olijfolie, knoflook, komijn, paprikapoeder, wortel en zout
Keuken: Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods
Soort: salade / vegan
Ingrediënten: amandelessence, boter, citroensap, ei, filodeeg, gemalen amandelen, plantaardige olie, sinaasappelrasp, suiker, vloeibare honing en water
Keuken: Tunesisch / Sefardisch / Joods
Soort: koek en gebak / vegetarisch
Ingrediënten: citroensap, extra vergine olijfolie, gedroogde kikkererwten, gedroogde witte bonen, knoflook, peper, spinazie en zout
Keuken: Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort: vegan
Ingrediënten: gedroogde limoenen, suiker en water
Keuken: Iraans / Sefardisch / Joods / Iraaks
Soort: vegan
Ingrediënten: all spice, kaneel, kippenvet, nieuwe aardappel, nootmuskaat, olie, peper, pruimedanten, ribstuk, runderborst, runderrollade, suiker, ui, wortel en zout
Keuken: Duits / Asjkenazisch / Joods
Soort: rundvlees
Ingrediënten: cayennepeper, knoflook, koriander, laurier, paprikapoeder, pens, raapje, water en wortel
Keuken: Tunesisch / Sefardisch / Joods
Soort: soep/bouillon / orgaanvlees
Ingrediënten: citroensap, hashwa, kalkoen, knoflook, peper, plantaardige olie en zout
Keuken: Midden-Oosten / Sefardisch / Joods
Soort: gevogelte
Ingrediënten: bladpeterselie, ei, extra vergine olijfolie, peper, tomaten, ui, witte bonen, zout en zwarte olijven
Keuken: Turks / Balkan / Sefardisch / Joods
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bladpeterselie, bloem, cayennepeper, chilipeper, kerriepoeder, lente-ui, olie, tomaat, ui, visfilet, water en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Iraaks
Soort: vis
Ingrediënten: blanke amandelen, maïzena, mastiek, pistaches, rozenblaadjesjam, rozenwater, rozijnen, suiker en water
Keuken: Israëlisch / Sefardisch / Joods
Soort: gebak/koek/taart/pudding / vegan
Ingrediënten: bruinbrood, ciderazijn, citroensap, ei, gele ui, haringfilet, wijnazijn, zonnebloemolie en zure appel
Keuken: Russisch / Asjkenazisch / Joods
Soort: vis
Ingrediënten: boter, ei, eidooier, feta, filodeeg en gruyère
Keuken: Spaans / Sefardisch / Joods
Soort: quiche / vegetarisch
Ingrediënten: boulette, cayennepeper, doorregen kalfsschouder, ei, extra vergine olijfolie, harissa, kalfshaks, kardoen, kikkererwten, knoflook, mergpijpjes, nieuwe aardappels, osban, plantaardige olie, runderschenkel, snijbiet, suiker, tomatenpuree, wilde spinazie, witte bonen, zout en zwarte peper
Keuken: Tunesisch / Sefardisch / Joods / Algerijns
Soort: stoofgerecht
Ingrediënten: bladpeterselie, citroensap, extra vergine olijfolie, knoflook, peper, walnoten, witbrood, witvisfilet en zout
Keuken: Grieks / Sefardisch / Joods
Soort: azijn / vis
Ingrediënten: aubergine, bladpeterselie, citroensap, courgette, gedroogde limoen, knoflook, koriander, kubba balletjes, munt, okra's, olie, oranje pompoen, peper, selderij, suiker, tomaten, tomatenpuree, ui en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Iraaks
Soort: stoofgerecht
Ingrediënten: amandelen, citroensap, dadels, eidooier, filodeeg, honing, kaneel, poedersuiker, sinaasappelrasp, suikerstroop en vanille-essence
Keuken: Tunesisch / Sefardisch / Joods
Soort: koek en gebak / vegetarisch
Ingrediënten: arachideolie, citroensap, eidooier, kipfilet, koriander, peper, pitadeeg, plantaardige olie, ui en zout
Keuken: Sefardisch / Joods
Ingrediënten: dille, ijsblokjes, komkommerpickles, lente-ui, rozijnen, water, yoghurt, zout en zure room
Keuken: Iraans / Sefardisch / Joods
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: boter, fijne tafelsuiker, filodeeg, pistaches, oranjebloesemwater en poedersuiker
Keuken: Midden-Oosten / Sefardisch / Joods
Soort: koek en gebak / vegetarisch
Ingrediënten: aardappel, doorregen runderlappen, gedroogde witte bonen, gemberpoeder, knoflook, mergpijp, paprikapoeder, parelgerst, peper, plantaardige olie, ui en zout
Keuken: Duits / Asjkenazisch / Joods
Soort: rundvlees / eenpansgerecht
Ingrediënten: dille, gedroogde rode peper, grof zout, knoflook, komkommer, water, witte wijnazijn en zwarte peper
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: vegan
Ingrediënten: braadkuiken, challe, citroensap, cognac, duif, eidooier, foie gras, kippenlever, kippenvet, olie, peper, poussins, truffel en zout
Keuken: Frans / Asjkenazisch / Joods
Soort: gevogelte
Ingrediënten: aardappel, doorregen runderlappen, gedroogde witte bonen, knoflook, mergpijp, parelgerst, peper, plantaardige olie, ui en zout
Keuken: Duits / Asjkenazisch / Joods
Soort: rundvlees / eenpansgerecht
Ingrediënten: bladpeterselie, gember, knoflook, koriander, kurkuma, pepers, rundergehakt, selderij, ui en zout
Keuken: Indiaas / Sefardisch / Joods