De joodse keuken
800 authentieke recepten uit de diaspora
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals De joodse keuken , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Er is een (volgens ons) nagenoeg gelijke editie van dit kookboek geindexeerd, mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar uw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: appel, kaneel, nootmuskaat, suiker en water
Keuken: Hongaars / Asjkenazisch / Joods
Soort: vegan
Ingrediënten: bladpeterselie, cayennepeper, eidooier, filodeeg, kerriepoeder, kipfilet, ui, zonnebloemolie en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Iraaks
Ingrediënten: azijn, chilipeper, knoflook, komijn, olijfolie, paprikapoeder, pens, plantaardige olie, ui en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Algerijns
Soort: stoofgerecht / orgaanvlees
Ingrediënten: boter, kippenbouillon, knoflook, lente-ui, munt, olie, paprikapoeder, peper, ui, water, wilde spinazie, yoghurt en zout
Keuken: Turks / Sefardisch / Joods
Soort: soep/bouillon / rijst
Ingrediënten: boter, kippenvet, parelgerst, plantaardige olie, ui, water, witte bonen, zout en zure room
Keuken: Oost-Europees / Asjkenazisch / Joods
Soort: pasta, rijst, granen en deegwaren
Ingrediënten: arachideolie, citroensap, gember, kipfilet, kippendijen, knoflook, kurkuma, langkorrelrijst, munt, paprika, peper, plantaardige olie, suiker en zout
Keuken: Indiaas / Sefardisch / Joods
Ingrediënten: munt, olijfolie, peper, pijnboompitten, risottorijst, rozijnen, suiker, tamarindepasta, ui, vleestomaten, water en zout
Keuken: Syrisch / Sefardisch / Joods
Soort: vegan
Ingrediënten: bleekselderij, citroensap, groene kardemompeulen, kaneel, kippenvleugel, kurkuma, risottorijst, selderijblad en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Iraaks
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: aubergines, basis piedeeg 1, ei, eidooier, olijfolie, peper, sesamzaad, tomaten, ui en zout
Keuken: Turks / Sefardisch / Joods
Soort: vegetarisch / pastei
Ingrediënten: basis piedeeg 1, eidooier, kaneel, mager rundgehakt, peper, pijnboompitten, piment, ui, zonnebloemolie en zout
Keuken: Midden-Oosten / Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort: pastei
Ingrediënten: amandelessence, blanke amandelen, ei, fijne tafelsuiker, gemalen amandelen, poedersuiker en sinaasappelbloesemwater
Keuken: Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort: koek en gebak / vegetarisch
Ingrediënten: gepekeld rundvlees, jeneverbessen, laurier, ui, water en wortel
Keuken: Amerikaans / Brits / Asjkenazisch / Joods
Soort: rundvlees / conserven
Ingrediënten: bladpeterselie, ei, kaneel, kipfilet, kippenpoten, knoflook, peper, piment, suiker, tomaten, tomaten uit blik, witbrood en zout
Keuken: Tunesisch / Sefardisch / Joods
Soort: gevogelte
Ingrediënten: amandelschaafsel, boterhammen, donkere rozijnen, ei, kokosmelk, santen, suiker, vanille-essence en water
Keuken: Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort: gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Ingrediënten: boter, honing, pitadeeg en zonnebloemolie
Keuken: Sefardisch / Joods
Soort: brood en broodgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: fijne bulgur, hashwa, kaneel, mager kalfsvlees, mager lamsvlees, mager rundvlees, peper, piment, ui en zout
Keuken: Syrisch / Sefardisch / Joods
Soort: ovenschotel
Ingrediënten: knoflook, laurier, ossentong, peperkorrels, ui en wortel
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: rundvlees / orgaanvlees / conserven
Ingrediënten: amandelen, arachideolie, citroensap, duiven, foelie, gedroogde abrikozen, gemberpoeder, kalfsgehakt, kaneel, langkorrelrijst, nootmuskaat, peper, poussins, pruimedanten, rozijnen, rundergehakt, uiensaus, walnoten, zonnebloemolie, zout en zwarte peper
Keuken: Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort: gevogelte
Ingrediënten: aardappel, artisjok, bakpoeder, bloem, bloemkool, broccoli, champignons, citroen, courgette, courgettebloem, groente, olijfolie, oranje pompoen, pompoenbloem, water en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort: vegan / beslag/deeg / frituur
Ingrediënten: bladpeterselie, citroen, ei, gemalen komijn, gemalen korianderzaad, knoflook, koriander, matsemeel, nootmuskaat, peper, tomatensaus, wit broodkruim, witvisfilet en zout
Keuken: Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort: vis
Ingrediënten: amandelschaafsel, appel, cayennepeper, chilipoeder, gember, javaanse suiker, knoflook, rozijnen, witte wijnazijn en zout
Keuken: Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort: vegan / chutney
Ingrediënten: augurk, bladpeterselie, citroensap, extra vergine olijfolie, groene olijven, knoflook, peper, pijnboompitten, witte wijnazijn en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort: saus
Ingrediënten: aubergine, citroensap, gemalen karwijzaad, gemalen korianderzaad, harissa, knoflook en olijfolie
Keuken: Tunesisch / Sefardisch / Joods
Soort: salade / vegan
Ingrediënten: aardappel, bladpeterselie, ei, kashkavalkaas, parmezaanse kaas, peper, tomaten en zout
Keuken: Sefardisch / Joods
Soort: ei/omelet/frittata
Ingrediënten: aardappel, doorregen runderlappen, ganzenconfit, gedroogde witte bonen, gerookte gans, knoflook, mergpijp, parelgerst, peper, plantaardige olie, ui en zout
Keuken: Frans / Hongaars / Asjkenazisch / Joods
Soort: gevogelte / rundvlees / eenpansgerecht