De joodse keuken
800 authentieke recepten uit de diaspora
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals De joodse keuken , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Er is een (volgens ons) nagenoeg gelijke editie van dit kookboek geindexeerd, mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar uw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: aardappel, ei, olie, peterselie, ui, zout en zwarte peper
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: aardappelgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: anijszaad, basilicum, gedroogde rozenblaadjes, gedroogde sinaasappelschil, lavendel, majoraan, oranjebloesems, salie, suiker, verbena en water
Keuken: Sefardisch / Joods
Soort: vegan / koffie en thee
Ingrediënten: abrikozen, abrikozenjam, boerenbrood, briochebrood, citroensap, crème fraîche, kaimak, mascarpone, slagroom en yoghurt
Keuken: Turks / Sefardisch / Joods
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: arachideolie, cayennepeper, chilipeper, knoflook, plantaardige olie, suiker, tomaten en tomatenpuree
Keuken: Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort: vegan / saus
Ingrediënten: amandelen, citroensap, dadels, eidooier, filodeeg, honing, kaneel, poedersuiker, sinaasappelrasp, suikerstroop en vanille-essence
Keuken: Tunesisch / Sefardisch / Joods
Soort: koek en gebak / vegetarisch
Ingrediënten: aubergine, citroensap, gemalen karwijzaad, gemalen korianderzaad, harissa, knoflook en olijfolie
Keuken: Tunesisch / Sefardisch / Joods
Soort: salade / vegan
Ingrediënten: aardappelpuree, ui en vel van ganzenhals
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: gevogelte
Ingrediënten: arboriorijst, bladpeterselie, cayennepeper, citroensap, eidooier, extra vergine olijfolie, gedroogde paprika, harissa, heek, knoflook, knoflookmayonaise, koriander, laurier, mul, paprikapoeder, pastis, poon, raki, rode snapper, saffraanpoeder, schelvis, sinaasappelschil, tomaten, visgraten, zonnebloemolie, zonnevis en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Algerijns
Soort: soep/bouillon / vis
Ingrediënten: basmatirijst, langkorrelrijst, saffraanpoeder, water, zonnebloemolie en zout
Keuken: Orientaals / Sefardisch / Joods
Soort: bouillon
Ingrediënten: bladpeterselie, chilipeper, citroensap, extra vergine olijfolie, kikkererwten, knoflook, paprikapoeder, tahin, zhoug en zout
Keuken: Orientaals / Sefardisch / Joods / Jemenitisch
Soort: saus/dressing/jus / vegan
Ingrediënten: gedroogde ogenboontjes, kaneel, knoflook, lamsvlees, peper, piment, rundvlees, suiker, tomaten, tomatenpuree, ui, zonnebloemolie en zout
Keuken: Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort: stoofgerecht
Ingrediënten: ei, kippenvlees, mager rundgehakt, noedels, olie, pastadeeg, peper, peterselie, ui en zout
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Ingrediënten: bladpeterselie, cayennepeper, chilipoeder, citroensap, extra vergine olijfolie, gemalen komijn, gemalen koriander, gemalen piment, granaatappelsiroop, grove bulgur, hazelnoten, pijnboompitten, tamarindepasta, tomatenpuree, ui en walnoten
Keuken: Syrisch / Sefardisch / Joods
Soort: vegan
Ingrediënten: bladpeterselie, boterhammen, kaneel, kersencompote, kersen op siroop, mager lamsvlees, peper, pijnboompitten, piment, plantaardige olie, tamarindepasta, ui en zout
Keuken: Syrisch / Sefardisch / Joods
Soort: lamsvlees
Ingrediënten: bloem, olijfolie, water en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort: vegan / beslag/deeg
Ingrediënten: aubergine, boter, grove bulgur, halloumi, peper, plantaardige olie, ui, zonnebloemolie en zout
Keuken: Syrisch / Sefardisch / Joods
Ingrediënten: bouillon, citroensap, kobeba, kweeperen, nootmuskaat, peper, piment, suiker en zout
Keuken: Syrisch / Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort: stoofgerecht
Ingrediënten: bladpeterselie, bloem, cayennepeper, chilipeper, kerriepoeder, lente-ui, olie, tomaat, ui, visfilet, water en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Iraaks
Soort: vis
Ingrediënten: rijst, mager lamsgehakt, mager rundgehakt, peper, piment, rijstballetjes, rijstmeel, roz ou hamud bouillon en zout
Keuken: Syrisch / Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: boter, fijne tafelsuiker, filodeeg, gemalen amandelen, kardemom, oranjebloesemwater en poedersuiker
Keuken: Midden-Oosten / Sefardisch / Joods
Soort: koek en gebak / vegetarisch
Ingrediënten: blanke amandelen, blauwe rozijnen, gedroogde abrikozen, gele rozijnen, oranjebloesemwater, pijnboompitten, pistaches, pruimedanten, rozenwater en water
Keuken: Sefardisch / Joods / Arabisch
Soort: vegan / chutney/pickle/jam/compote
Ingrediënten: broodkruim, ei, frituurolie, kashkavalkaas en matzemeel
Keuken: Sefardisch / Joods
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: arachideolie, blanke amandelen, gember, kaneel, knoflook, lamsnek, lamsschouder, nootmuskaat, peper, saffraanpoeder, sesamzaad, ui, walnoten en zout
Keuken: Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort: stoofgerecht
Ingrediënten: aardappel, ei, kippenvet, peper, plantaardige olie en zout
Keuken: Duits / Asjkenazisch / Joods
Soort: groenten en aardappels
Ingrediënten: amandelen, arachideolie, basmatirijst, gemberwortel, kaneelstokjes, kardemom, knoflook, kruidnagels, kurkuma, peperkorrels, plantaardige olie, rozijnen, ui en zout
Keuken: Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort: vegan