De joodse keuken
800 authentieke recepten uit de diaspora
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals De joodse keuken , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Er is een (volgens ons) nagenoeg gelijke editie van dit kookboek geindexeerd, mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar uw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: bladpeterselie, broodkruim, ei, gemberpoeder, hazelnoten, matsemeel, olie, peper, rundergehakt, walnoten en zout
Keuken: Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort: rundvlees / worst
Ingrediënten: bloem, boter, droge gist, ei, kirsch, melk, olie, poedersuiker, rozijnen, rum, sinaasappelrasp, suiker, witte amandelen en zout
Keuken: Frans / Asjkenazisch / Joods
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: bloem, droge gist, frituurolie, suiker, suikerstroop, water en zout
Keuken: Midden-Oosten / Spaans / Sefardisch / Joods
Soort: beignets / vegetarisch
Ingrediënten: bladpeterselie, citroensap, extra vergine olijfolie, knolselderij, peper, plantaardige olie, suiker, wortel en zout
Keuken: Turks / Balkan / Sefardisch / Joods
Soort: salade / vegan
Ingrediënten: aubergines, gezouten citroen, groene paprika, knoflook, olijfolie, rode paprika, wijnazijn en zout
Keuken: Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort: vegan
Ingrediënten: bladpeterselie, boterhammen, kaneel, kersencompote, kersen op siroop, mager lamsvlees, peper, pijnboompitten, piment, plantaardige olie, tamarindepasta, ui en zout
Keuken: Syrisch / Sefardisch / Joods
Soort: lamsvlees
Ingrediënten: arachideolie, augurk, cayennepeper, chilipoeder, citroensap, ei, eidooier, filodeeg, kappertjes, komijn, koriander, tonijn in water, zonnebloemolie en zwarte olijven
Keuken: Marokkaans / Sefardisch / Joods
Ingrediënten: cayennepeper, fijne bulgur, hashwa, komijn, mager kalfsvlees, mager lamsvlees, mager rundvlees, peper, ui en zout
Keuken: Syrisch / Sefardisch / Joods
Soort: ovenschotel
Ingrediënten: boerenbrood, briochebrood, citroensap, crème fraîche, donkere kersen, kaimak, kersenjam, mascarpone, morellenjam, slagroom en yoghurt
Keuken: Turks / Sefardisch / Joods
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: abrikozen, bloem, ei, kaneel, pastadeeg, pruimen, suiker, zout en zure room
Keuken: Russisch / Asjkenazisch / Joods
Soort: pasta/noodles / vegetarisch
Ingrediënten: bleekselderij, citroensap, ei, heek, heilbot, kabeljauw, laurier, maïzena, schelvis, snoek, suiker, ui, witte peper, wortel, zalm en zout
Keuken: Brits / Sefardisch / Joods
Soort: vis
Ingrediënten: bladpeterselie, citroensap, extra vergine olijfolie, knoflook, komijn, ogenboontjes, rode ui en zwarte peper
Keuken: Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort: vegan
Ingrediënten: bladpeterselie, citroen, ei, gemalen komijn, gemalen korianderzaad, knoflook, koriander, matsemeel, nootmuskaat, peper, tomatensaus, wit broodkruim, witvisfilet en zout
Keuken: Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort: vis
Ingrediënten: bloem, bot, citroen, ei, eidooier, eiwit, heek, heilbotmoot, kabeljauwmoot, matsemeel, paneermeel, plantaardige olie, schelvismoot, schol, tong en zout
Keuken: Frans / Asjkenazisch / Joods
Soort: vis
Ingrediënten: amandelen, amandelessence en kersen
Keuken: Hongaars / Asjkenazisch / Joods
Soort: vegan
Ingrediënten: boter, ei, eiernoedels, melk en water
Keuken: Frans / Joods
Soort: pasta/noodles
Ingrediënten: boter, gierst, honing, jam, melk, olie, ui, water en zout
Keuken: Oost-Europees / Asjkenazisch / Joods
Soort: pasta, rijst, granen en deegwaren / vegetarisch
Ingrediënten: boter, eiernoedels, melk en water
Keuken: Frans / Asjkenazisch / Joods
Ingrediënten: bladpeterselie, citroen, citroensap, extra vergine olijfolie, peper, tomaten, ui, witte wijn, zeebaarsmoten en zout
Keuken: Grieks / Sefardisch / Joods
Soort: vis
Ingrediënten: aardappel, citroensap, ei, kalfshaks, kikkererwten, knoflook, kurkuma, lamspoot, witte wijnazijn en zout
Keuken: Syrisch / Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort: soep/bouillon / orgaanvlees
Ingrediënten: bleekselderij, ei, kippeningewanden, kippenkarkas, peterselie, prei, raapje, selderijblad, soepkip, ui, vermicelli, witte peper, wortel en zout
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: bloem, cognac, ei, honingsiroop, kaneel, oranjebloesemwater, poedersuiker, zonnebloemolie en zout
Keuken: Turks / Sefardisch / Joods
Soort: koek en gebak / vegetarisch
Ingrediënten: bladpeterselie, garam masala, gember, kipfilet, knoflook, kurkuma, risottorijst en zout
Keuken: Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort: gevogelte
Ingrediënten: citroenen, citroensap, grapefruit, mandarijnen, oranjebloesemwater, sinaasappels, suiker en water
Keuken: Sefardisch / Joods
Soort: inmaak / condiment
Ingrediënten: arachideolie, blanke amandelen, foelie, honing, lamsvlees, peper, schapenvlees, tuinbonen, ui, verse amandelen, water en zout
Keuken: Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort: stoofgerecht