De joodse keuken
800 authentieke recepten uit de diaspora
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals De joodse keuken , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Er is een (volgens ons) nagenoeg gelijke editie van dit kookboek geindexeerd, mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar uw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: ei, jonge groene tarwe, kaneel, lamsschenkel, lamsschouder, peper, piment, plantaardige olie, ui en zout
Keuken: Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort: stoofgerecht
Ingrediënten: aubergine en ei
Keuken: Spaans / Sefardisch / Joods
Soort: beignets / vegetarisch
Ingrediënten: arachideolie, citroen, gezouten citroen, koriander, kurkuma, ui, witte peper, zonnebloemolie en zout
Keuken: Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort: vegan / saus
Ingrediënten: amandelen, arachideolie, citroensap, duiven, foelie, gedroogde abrikozen, gemberpoeder, kalfsgehakt, kaneel, langkorrelrijst, nootmuskaat, peper, poussins, pruimedanten, rozijnen, rundergehakt, uiensaus, walnoten, zonnebloemolie, zout en zwarte peper
Keuken: Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort: gevogelte
Ingrediënten: bleekselderij, kippeningewanden, kippenkarkas, parelgerst, peterselie, prei, raapje, selderijblad, soepkip, ui, vermicelli, witte peper, wortel en zout
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: boter, melk, walnoten, water en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Oezbeeks
Soort: vegetarisch / koffie en thee
Ingrediënten: cayennepeper, kalfsgehakt, komijn, lamsgehakt, peper, pijnboompitten, ui, zonnebloemolie en zout
Keuken: Syrisch / Sefardisch / Joods
Ingrediënten: aardappel, ei, kippenvet, peper en zout
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: noedels
Ingrediënten: abrikozenjam, bloem, cognac, ei, eiwit, koolzuurhoudend water, rum, suiker, walnoten en zout
Keuken: Hongaars / Asjkenazisch / Joods
Soort: gebak/koek/taart/pudding / pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Ingrediënten: water, zonnebloemolie en zout
Keuken: Sefardisch / Joods
Soort: rijst
Ingrediënten: arachideolie, blanke amandelen, gember, kaneel, knoflook, lamsnek, lamsschouder, nootmuskaat, peper, saffraanpoeder, sesamzaad, ui, walnoten en zout
Keuken: Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort: stoofgerecht
Ingrediënten: basis piedeeg 1, bladpeterselie, ei, eidooier, mager rundgehakt, peper, sesamzaad, ui, zonnebloemolie en zout
Keuken: Grieks / Sefardisch / Joods
Soort: pastei
Ingrediënten: amandelschaafsel, blanke amandelen, kardemompoeder, javaanse suiker, kokosmelk, palmsuiker, pistaches, rijstemeel, rozenwater en water
Keuken: Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort: gebak/koek/taart/pudding / vegan
Ingrediënten: gedroogde meloenpitten, water, oranjebloesems, rozenblaadjes en viooltjes
Keuken: Sefardisch / Joods
Soort: vegan
Ingrediënten: bladpeterselie, gekonfijte citroenschil, kaneel, oranje pompoen, suiker, ui, zonnebloemolie en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort: vegan / groente
Ingrediënten: citroensap, meloen, oranjebloesemwater en suiker
Keuken: Sefardisch / Joods
Soort: vegan / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Ingrediënten: dadels, gemalen kruidnagel, gember, nootmuskaat, walnoten en zoete rode wijn
Keuken: Sefardisch / Joods / Libisch
Soort: vegan / chutney/pickle/jam/compote
Ingrediënten: extra vergine olijfolie, groene paprika, knoflook, peper, rode paprika, tomaten, wijnazijn en zout
Keuken: Sefardisch / Joods
Soort: salade / vegan
Ingrediënten: abrikozen, boter, cognac, ei, margarine, poedersuiker, suiker en zelfrijzend bakmeel
Keuken: Duits / Asjkenazisch / Joods
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: gemalen kardemom, gemalen kruidnagel, gemberpoeder, kaneel, kippenhart, kippenlever, kippenmaag, knoflook, langkorrelrijst, nootmuskaat, peper, peterselie, piment, radijs, soepkip, tomaten, tomatenpuree, tomatensalade, ui en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Birmees
Soort: stoofgerecht / gevogelte
Ingrediënten: boter, citroensap, filodeeg, gemalen walnoten, kaneel, plantaardige olie, rozenwater, sinaasappelrasp, suiker, vloeibare honing en water
Keuken: Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods
Soort: koek en gebak / vegetarisch
Ingrediënten: arachideolie, bloemkool, cayennepeper, chilipoeder, courgette, foelie, gemberpoeder, harissa, kaneel, kikkererwten, kip, knoflook, kruidnagel, nieuwe aardappels, oranje pompoen, paprikapoeder, peper, raapjes, rozijnen, tomaten, tuinbonen, wortel en zout
Keuken: Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: grove bulgur, peper, plantaardige olie, suiker, tomaten, tomaten uit blik, zonnebloemolie en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Koerdisch
Ingrediënten: boulette, cayennepeper, doorregen kalfsschouder, ei, extra vergine olijfolie, harissa, kalfshaks, kardoen, kikkererwten, knoflook, mergpijpjes, nieuwe aardappels, osban, plantaardige olie, runderschenkel, snijbiet, suiker, tomatenpuree, wilde spinazie, witte bonen, zout en zwarte peper
Keuken: Tunesisch / Sefardisch / Joods / Algerijns
Soort: stoofgerecht
Ingrediënten: knoflook, okra, olijfolie, peper, piment, suiker, tamarindepasta, ui, zonnebloemolie en zout
Keuken: Syrisch / Sefardisch / Joods
Soort: groente