De joodse keuken
800 authentieke recepten uit de diaspora
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals De joodse keuken , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Er is een (volgens ons) nagenoeg gelijke editie van dit kookboek geindexeerd, mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar uw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: citroensap, kappertjes, olijfolie en ui
Keuken: Sefardisch / Joods
Soort: salade / azijn
Ingrediënten: bouillon, citroensap, kobeba, kweeperen, nootmuskaat, peper, piment, suiker en zout
Keuken: Syrisch / Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort: stoofgerecht
Ingrediënten: citroenrasp, eidooier, krenten, kwark, roomkaas, rozijnen, rum, suiker en vanille-essence
Keuken: Hongaars / Asjkenazisch / Joods
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: donkere stroop, droge gist, ei, honing, karwijzaad, patentbloem, plantaardige olie, roggebloem, tarwebloem, water en zout
Keuken: Duits / Asjkenazisch / Joods
Soort: brood en broodgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: basmatirijst, gehakt, kalfslever, kippenlever, koriander, peper en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Oezbeeks
Ingrediënten: courgette, kaneel, knoflook-tomatensaus, mager lamsgehakt, mager rundgehakt, peper, piment, rijst, suiker, tamarindepasta, vulling voor sheik el mahshi en zout
Keuken: Midden-Oosten / Sefardisch / Joods
Ingrediënten: citroenrasp, olie en paprikapoeder
Keuken: Hongaars / Sefardisch / Joods
Soort: marinade
Ingrediënten: amandelen, amandelextract, boter, ei, eidooier, matsemeel, nootmuskaat, oranje pompoen, parmezaanse kaas, pasta, pastadeeg, peper, rozijnen, suiker en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bakpoeder, blanke amandelen, ei, oranjebloesemwater, sinaasappels en suiker
Keuken: Midden-Oosten / Sefardisch / Joods
Soort: koek en gebak / vegetarisch
Ingrediënten: olie, water, witlof en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort: vegan / groente
Ingrediënten: bittere chocolade, bloem, boter, citroenrasp, citroensap, droge gist, ei, eidooier, gist, melk, rum, suiker, walnoten, wijn en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort: koek en gebak / vegetarisch
Ingrediënten: arachideolie, blanke amandelen, foelie, gedroogde abrikozen, gevogeltebouillon, kaneel, nootmuskaat, pijnboompitten, pistaches, rozijnen, saffraanpoeder, snelkookcouscous, suiker en zout
Keuken: Marokkaans / Sefardisch / Joods
Ingrediënten: ei, gedroogde kokos en suiker
Keuken: Indiaas / Noord-Afrikaans / Joods / Iraaks
Soort: koek en gebak / vegetarisch
Ingrediënten: bloem, cayennepeper, citroensap, gedroogde gist, granaatappelsiroop, lamsgehakt, piment, tomatenpuree, ui, water, zonnebloemolie en zout
Keuken: Syrisch / Sefardisch / Joods
Ingrediënten: bladpeterselie, cayennepeper, chilipoeder, citroensap, gemalen kaneel, gemalen karwijzaad, gemalen koriander, gezouten citroen, harissa, knoflook, nieuwe aardappel, olijfolie, paprikapoeder, pens, plantaardige olie, ui en zout
Keuken: Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods
Soort: stoofgerecht / orgaanvlees
Ingrediënten: citroenrasp, citroensap, aardappel, kaneelstokje, pruimen, suiker, water, witte wijn en zure room
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: bladpeterselie, bloem, cayennepeper, extra vergine olijfolie, frituurolie, gedroogde gezouten vis, knoflook, knoflookmayonaise, laurier, nieuwe aardappels, saffraanpoeder, tomaten, ui, zout en zwarte peper
Keuken: Spaans / Portugees / Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods
Ingrediënten: bloem, citroensap, ei, kipfilet, kippenpoten, peper, plantaardige olie en zout
Keuken: Toscaans / Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: augurk, bladpeterselie, citroensap, extra vergine olijfolie, groene olijven, knoflook, peper, pijnboompitten, witte wijnazijn en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort: saus
Ingrediënten: bloemkool, cayennepeper, chilipeper, chilipoeder, knoflook, kool, korianderzaad, laurier, minimaïs, paprika, peultjes, raapjes, selderijblad, sperziebonen, venkel, water, witte wijnazijn, wortel, zout en zwarte peperkorrels
Keuken: Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods
Soort: vegan / pickles
Ingrediënten: bladpeterselie, brasem, extra vergine olijfolie, knoflook, mul, peper, red snapper, suiker, tomaten en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort: vis
Ingrediënten: champignons, chilipoeder, citroensap, extra vergine olijfolie, knoflook, komijn, koriander en zout
Keuken: Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort: vegan
Ingrediënten: boter, kippenbouillon, knoflook, lente-ui, munt, olie, paprikapoeder, peper, ui, water, wilde spinazie, yoghurt en zout
Keuken: Turks / Sefardisch / Joods
Soort: soep/bouillon / rijst
Ingrediënten: boter, kippenvet, parelgerst, plantaardige olie, ui, water, witte bonen, zout en zure room
Keuken: Oost-Europees / Asjkenazisch / Joods
Soort: pasta, rijst, granen en deegwaren
Ingrediënten: ei, feta, peper, plantaardige olie, rode paprika, tomaten en zout
Keuken: Bulgaars / Sefardisch / Joods
Soort: eieren, kaas en zuivel / vegetarisch