De joodse keuken
achthonderd authentieke recepten uit de Diaspora
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals De joodse keuken , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
De veelzijdigheid en de levendigheid van de Joodse cultuur… Een monumentaal werk dat de geschiedenis vertelt van het Joodse volk aan de hand van de Joodse keuken. De achthonderd(!) magnifieke recepten, waarvan vele nooit eerder werden gepubliceerd, zijn de schatten die Claudia Roden gedurende vijftien jaar heeft verzameld uit de diaspora, de verspreiding van Joodse gemeenschappen over de hele wereld. Ze proefde de gerechten, praatte met koks, met marktkooplui en met mensen die recepten mondeling hebben overgeleverd, en ze luisterde naar de verhalen die u overal in dit boek vindt…
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Er is een (volgens ons) nagenoeg gelijke editie van dit kookboek geindexeerd, mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar uw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: artisjokharten, bloem, boter, doperwten, ei, eiwit, extra vergine olijfolie, margarine, melk, peper, plantaardige olie, spinazie, ui, water en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: citroensap, meloen, oranjebloesemwater en suiker
Keuken: Sefardisch / Joods
Soort: vegan / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Ingrediënten: aardappelen, basis piedeeg 1, bladpeterselie, ei, eidooier, mager rundgehakt, peper, sesamzaad, ui, zonnebloemolie en zout
Keuken: Grieks / Sefardisch / Joods
Soort: pastei
Ingrediënten: rozijnen en water
Keuken: Sefardisch / Joods
Soort: vegan / wijn
Ingrediënten: abrikozensaus, bladpeterselie, knoflook, komijn, lamsschouder, morellensaus, munt, olie, saffraan, water en zout
Keuken: Marokkaans / Sefardisch / Joods
Ingrediënten: botmoot, chilipeper, citroensap, dikke kokosmelk, kabeljauwmoot, kokosmelk, lente-ui, nieuwe aardappels en schelvismoot
Keuken: Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort: salade / vis
Ingrediënten: bittere chocolade, bloem, eidooier, eiwit, gemalen amandelen, matsemeel, sinaasappelrasp en suiker
Keuken: Midden-Oosten / Sefardisch / Joods
Soort: koek en gebak / vegetarisch
Ingrediënten: azijn, bruine suiker, citroensap, gemberbolletjes op siroop, knoflook, kruidnagel, peper, rozijnen, rundergehakt, tomaten, tomaten in blik, ui, zonnebloemolie en zout
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: rundvlees
Ingrediënten: arachideolie, cayennepeper, chilipeper, knoflook, plantaardige olie, suiker, tomaten en tomatenpuree
Keuken: Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort: vegan / saus
Ingrediënten: amandelen, boter, ei, filodeeg, plantaardige olie, poedersuiker, sinaasappelrasp, suiker en walnoten
Keuken: Midden-europees / Asjkenazisch / Joods
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: basilicum, cayennepeper, chilipeper, courgette, knoflook, munt, olijfolie, peper, wijnazijn en zout
Keuken: Siciliaans / Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort: vegan
Ingrediënten: honing, melk, risottorijst en water
Keuken: Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort: gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Ingrediënten: bleekselderij, laurier, mergpijp, pastinaak, peper, prei, raapje, runderborst, runderribstuk, selderijknol, ui, water, wortel en zout
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: stoofgerecht / rundvlees
Ingrediënten: broodkruim, ei, frituurolie, kashkavalkaas en matzemeel
Keuken: Sefardisch / Joods
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: amandelessence, blanke amandelen, fijne tafelsuiker, gemalen amandelen, pistaches, poedersuiker, rozenwater en sinaasappelbloesemwater
Keuken: Joods
Soort: vegan / koek en gebak
Ingrediënten: citroensap, mierikswortel, slagroom, witte wijnazijn en zout
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: saus / vegetarisch
Ingrediënten: artisjokharten, asperges, bloemkoolroosjes, chilipeper, citroensap, extra vergine olijfolie, gemberpoeder, haricots verts, knoflook, peultjes, pickles, wortel en zout
Keuken: Sefardisch / Joods
Soort: vegan / pickles
Ingrediënten: augurk, bladpeterselie, citroensap, extra vergine olijfolie, groene olijven, knoflook, peper, pijnboompitten, witte wijnazijn en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort: saus
Ingrediënten: aardappel, bleekselderij, gedroogd eekhoorntjesbrood, parelgerst, peper, raapjes, selderijblad, water, wortel, zout en zure room
Keuken: Oost-Europees / Asjkenazisch / Joods
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: aardappel, bieten, citroensap, eidooier, peper, suiker en zout
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: ei, griesmeel, kippenvet, peper en zout
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: noedels
Ingrediënten: citroensap, kappertjes, olijfolie en ui
Keuken: Sefardisch / Joods
Soort: salade / azijn
Ingrediënten: babyheilbot, chablis, salsa verde, saus voor ingelegde zalm, tong, water, zalm en zout
Keuken: Russisch / Asjkenazisch / Joods
Soort: vis
Ingrediënten: amandelessence, eiwit, gemalen amandelen, gemalen kardemom, pistache, rozenwater, suiker en vanille-essence
Keuken: Sefardisch / Joods
Soort: koek en gebak / vegetarisch
Ingrediënten: bindsla, bladpeterselie, citroensap, groene paprika, komkommer, kropsla, lente-ui, peper, radijs, rode ui, tomaten en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Oezbeeks
Soort: salade