De joodse keuken
achthonderd authentieke recepten uit de Diaspora
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals De joodse keuken , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
De veelzijdigheid en de levendigheid van de Joodse cultuur… Een monumentaal werk dat de geschiedenis vertelt van het Joodse volk aan de hand van de Joodse keuken. De achthonderd(!) magnifieke recepten, waarvan vele nooit eerder werden gepubliceerd, zijn de schatten die Claudia Roden gedurende vijftien jaar heeft verzameld uit de diaspora, de verspreiding van Joodse gemeenschappen over de hele wereld. Ze proefde de gerechten, praatte met koks, met marktkooplui en met mensen die recepten mondeling hebben overgeleverd, en ze luisterde naar de verhalen die u overal in dit boek vindt…
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Er is een (volgens ons) nagenoeg gelijke editie van dit kookboek geindexeerd, mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar uw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: bladpeterselie, citroensap, doorregen rundgehakt, lamsgehakt, peper, sumak, ui en zout
Keuken: Libanees / Syrisch / Sefardisch / Joods
Soort: barbecue/grill
Ingrediënten: arachideolie, citroensap, gember, kipfilet, kippendijen, knoflook, kurkuma, langkorrelrijst, munt, peper, plantaardige olie, suiker, tomaat en zout
Keuken: Indiaas / Sefardisch / Joods
Ingrediënten: basmatirijst, berberisbessen, langkorrelrijst, maïsolie, peper, rozijnen, ui, water, wortel en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Oezbeeks
Ingrediënten: boter, ganzenvet, gemberpoeder, honing, plantaardige olie, sinaasappelsap, wortelen en zout
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: groente
Ingrediënten: champignons, citroen, doperwten, ei, kalfshersenen, lamshersenen, nootmuskaat, peper, sperziebonen en wortel
Keuken: Sefardisch / Joods / Algerijns
Soort: azijn / orgaanvlees
Ingrediënten: bladpeterselie, citroensap, knoflook, paprikapoeder, tahin en zout
Keuken: Israëlisch / Sefardisch / Joods
Soort: saus/dressing/jus / vegetarisch
Ingrediënten: aubergines, lamsvlees, peper, rundvlees, suiker, tamarindepasta, tomaten, ui en zonnebloemolie
Keuken: Sefardisch / Joods / Iraaks
Ingrediënten: boter, kaneel, melk, peper, ui, zoete aardappels, zonnebloemolie en zout
Keuken: Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: aubergines, cayennepeper, chilipoeder, donkerbruine basterdsuiker, gemalen kokos, gemalen komijn, gemalen koriander, gember, javaanse suiker, knoflook, kokosmelk, koriander, santen, tamarindepasta, ui, zonnebloemolie en zout
Keuken: Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort: vegan
Ingrediënten: bloem, bruine linzen, gemberpoeder, groene linzen, kikkererwten, kippenvlees, mergpijpjes, saffraandraadjes, tomaten, tuinbonen, ui, vermicelli, water, zonnebloemolie, zout en zwarte peper
Keuken: Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort: soep/bouillon / rijst / rundvlees / lamsvlees
Ingrediënten: ei, knoflook, olijfolie, peper, tomaten, zonnebloemolie en zout
Keuken: Orientaals / Sefardisch / Joods
Soort: eieren, kaas en zuivel
Ingrediënten: mager rundgehakt, olie, peper, peterselie, ui en zout
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Ingrediënten: pruimedant, walnoten en water
Keuken: Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods
Soort: vegan
Ingrediënten: bladpeterselie, brasem, extra vergine olijfolie, knoflook, mul, peper, red snapper, suiker, tomaten en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort: vis
Ingrediënten: honing, kikkererwten, suiker en zout
Keuken: Oost-Europees / Asjkenazisch / Joods
Soort: vegan / groente
Ingrediënten: cayennepeper, knoflook, koriander, laurier, paprikapoeder, pens, raapje, water en wortel
Keuken: Tunesisch / Sefardisch / Joods
Soort: soep/bouillon / orgaanvlees
Ingrediënten: ei, hazelnoten, suiker en vanille-essence
Keuken: Brits / Asjkenazisch / Joods
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: aardappel, cayennepeper, chilipoeder, groene paprika, plantaardige olie, rode paprika, rundvlees, tomaten, ui, zoete paprikapoeder en zout
Keuken: Hongaars / Asjkenazisch / Joods
Soort: soep/bouillon / rundvlees
Ingrediënten: bladpeterselie, ei, kaneel, kippenbouillon, lamsgehakt, matses, peper, pijnboompitten, piment, rundergehakt, ui, zonnebloemolie en zout
Keuken: Mediterraans / Sefardisch / Joods
Ingrediënten: bloem, ei, koolzuurhoudend water, olie en zout
Keuken: Joods
Soort: pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Ingrediënten: citroenrasp, eidooier, eiwit, sinaasappelrasp, suiker en zelfrijzend bakmeel
Keuken: Spaans / Sefardisch / Joods
Soort: koek en gebak / vegetarisch
Ingrediënten: bloem, olijfolie, water en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort: vegan / beslag/deeg
Ingrediënten: aardappel, kool, pastinaak, prei, raapjes, selderij, vleesstoofpot en wortel
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: stoofgerecht / rundvlees
Ingrediënten: citroensap, extra vergine olijfolie, karwijzaad, knoflook, komijn, paprikapoeder, peper, wortel en zout
Keuken: Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort: salade / vegan
Ingrediënten: artisjokbodems, artisjokharten, citroensap, dille, knoflook, munt, olijfolie, peper, suiker, tuinbonen en zout
Keuken: Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort: vegan / groente