De joodse keuken
achthonderd authentieke recepten uit de Diaspora
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals De joodse keuken , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
De veelzijdigheid en de levendigheid van de Joodse cultuur… Een monumentaal werk dat de geschiedenis vertelt van het Joodse volk aan de hand van de Joodse keuken. De achthonderd(!) magnifieke recepten, waarvan vele nooit eerder werden gepubliceerd, zijn de schatten die Claudia Roden gedurende vijftien jaar heeft verzameld uit de diaspora, de verspreiding van Joodse gemeenschappen over de hele wereld. Ze proefde de gerechten, praatte met koks, met marktkooplui en met mensen die recepten mondeling hebben overgeleverd, en ze luisterde naar de verhalen die u overal in dit boek vindt…
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Er is een (volgens ons) nagenoeg gelijke editie van dit kookboek geindexeerd, mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar uw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: citroensap, hashwa, kalkoen, knoflook, peper, plantaardige olie en zout
Keuken: Midden-Oosten / Sefardisch / Joods
Soort: gevogelte
Ingrediënten: citroensap, gedroogde abrikozen, gedroogde zure kersen, krenten, lamsschouder, langkorrelrijst, peper, pijnboompitten, rozijnen, rundergehakt, ui, water, zonnebloemolie, zout en zwarte peper
Keuken: Syrisch / Orientaals / Sefardisch / Joods
Soort: lamsvlees
Ingrediënten: bladpeterselie, citroensap, dille, groene chilipeper, kleine visjes, knoflook, olijfolie, peper, suiker, tomaten, visfilet, vismoten, zonnebloemolie en zout
Keuken: Spaans / Sefardisch / Joods
Soort: vis
Ingrediënten: arachideolie, blanke amandelen, gember, honing, kaneel, knoflook, lamsnek, lamsschouder, nootmuskaat, peper, pruimedanten, saffraanpoeder, sesamzaad, suiker, ui, walnoten en zout
Keuken: Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort: stoofgerecht
Ingrediënten: citroensap, eiwit, limoensap, suiker en water
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: vegan / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Ingrediënten: eendenborst, kipfilet, peper, suiker, ui, walnoten, zonnebloemolie, zout en zure granaatappelsiroop
Keuken: Iraans / Sefardisch / Joods
Soort: gevogelte
Ingrediënten: bindsla, bladpeterselie, citroensap, extra vergine olijfolie, gember, groene chilipeper, groene paprika, komkommer, kropsla, lente-ui, peper, radijs, rode ui, tomaten en zout
Keuken: Israëlisch / Sefardisch / Joods
Soort: salade
Ingrediënten: mager rundgehakt, rijstmeel, vulling voor kobeba, water en zout
Keuken: Syrisch / Sefardisch / Joods / Iraaks
Soort: noedels
Ingrediënten: bouillon, kobeba en woestijntruffel
Keuken: Syrisch / Egyptisch / Joods
Soort: stoofgerecht
Ingrediënten: bloem, boter, ei, melk, oranje pompoen, suiker, witte peper en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: aardappel, aubergine, cottagecheese, ei, feta, gedroogde munt, kashkavalkaas, nootmuskaat, olie, parmezaanse kaas, peper en zout
Keuken: Turks / Balkan / Sefardisch / Joods
Ingrediënten: blanke amandelen, citroensap, gemalen amandelen, kardemom, kweeperen, pijnboompitten, pistaches en suiker
Keuken: Sefardisch / Joods / Iraaks
Soort: vegan / broodbeleg
Ingrediënten: citroensap, hashwa, kip, knoflook, peper, plantaardige olie en zout
Keuken: Midden-Oosten / Sefardisch / Joods
Soort: gevogelte
Ingrediënten: bakpoeder, blanke amandelen, ei, oranjebloesemwater, sinaasappels en suiker
Keuken: Midden-Oosten / Sefardisch / Joods
Soort: koek en gebak / vegetarisch
Ingrediënten: ganzenvel, kippenvel, peper en zout
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: garnituur
Ingrediënten: arganolie, chilipeper, extra vergine olijfolie, gezouten citroenschil, groene paprika, knoflook, komijn, peper, rode paprika, tomaten, wijnazijn en zout
Keuken: Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort: salade / vegan
Ingrediënten: bladpeterselie, citroen, ei, foelie, gember, kaneel, knoflook, koriander, kurkuma, matsemeel, nootmuskaat, peper, piment, saffraan, tomatensaus, wit broodkruim, witvisfilet en zout
Keuken: Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort: vis
Ingrediënten: basmatirijst, langkorrelrijst, saffraanpoeder, water, zonnebloemolie en zout
Keuken: Orientaals / Sefardisch / Joods
Soort: bouillon
Ingrediënten: ei, ei, kalfsgehakt, kalfsvlees, kalkoen, knoflook, nootmuskaat, olijven, pistachenoten, radijs, truffel, uier, witte peper en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: bloem, droge gist, ei, eidooier, honing, maanzaad, plantaardige olie, rozijnen, sesamzaad, suiker, water en zout
Keuken: Oost-Europees / Asjkenazisch / Joods
Soort: brood en broodgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: arachideolie, cayennepeper, chilipeper, kappertjes, knoflook, koriander, paprikapoeder, suiker, tomaten, ui, witvismoten en zonnebloemolie
Keuken: Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods
Soort: vis
Ingrediënten: aardappel, aardappelmeel, ei, kippenvet, peper, plantaardige olie en zout
Keuken: Duits / Asjkenazisch / Joods
Soort: groenten en aardappels
Ingrediënten: peper, spliterwten en zout
Keuken: Hongaars / Asjkenazisch / Joods
Soort: vegan / groente
Ingrediënten: donkere stroop, droge gist, ei, honing, karwijzaad, patentbloem, plantaardige olie, roggebloem, tarwebloem, water en zout
Keuken: Duits / Asjkenazisch / Joods
Soort: brood en broodgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: amandelen, citroensap, ei, eiernoedels, kaneel, krenten, kruidnagel, nootmuskaat, rozijnen, rum, suiker, walnoten, zout en zure appels
Keuken: Pools / Duits / Russisch / Asjkenazisch / Joods
Soort: pasta, rijst, granen en deegwaren / pudding / vegetarisch