De joodse keuken
achthonderd authentieke recepten uit de Diaspora
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals De joodse keuken , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
De veelzijdigheid en de levendigheid van de Joodse cultuur… Een monumentaal werk dat de geschiedenis vertelt van het Joodse volk aan de hand van de Joodse keuken. De achthonderd(!) magnifieke recepten, waarvan vele nooit eerder werden gepubliceerd, zijn de schatten die Claudia Roden gedurende vijftien jaar heeft verzameld uit de diaspora, de verspreiding van Joodse gemeenschappen over de hele wereld. Ze proefde de gerechten, praatte met koks, met marktkooplui en met mensen die recepten mondeling hebben overgeleverd, en ze luisterde naar de verhalen die u overal in dit boek vindt…
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Er is een (volgens ons) nagenoeg gelijke editie van dit kookboek geindexeerd, mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar uw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: appel, kaneel, nootmuskaat, suiker en water
Keuken: Hongaars / Asjkenazisch / Joods
Soort: vegan
Ingrediënten: boter, citroenrasp, ei, kaneel, kwark, matsemeel, paneermeel, pastadeeg, roomkaas, rozijnen, suiker en zure room
Keuken: Duits / Asjkenazisch / Joods
Soort: pasta/noodles / vegetarisch
Ingrediënten: brandewijn, kersen, muskaatdruiven, reine-claudes en suiker
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: vegan / fruit
Ingrediënten: bindsla, bladpeterselie, citroensap, groene paprika, komkommer, kropsla, lente-ui, peper, radijs, rode ui, tomaten en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Oezbeeks
Soort: salade
Ingrediënten: boter, fijne tafelsuiker, filodeeg, gemalen amandelen, gemalen kardemomzaad, rozenwater, suiker, water en zonnebloemolie
Keuken: Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort: koek en gebak / vegetarisch
Ingrediënten: amandelessence, boter, citroensap, ei, filodeeg, gemalen amandelen, plantaardige olie, sinaasappelrasp, suiker, vloeibare honing en water
Keuken: Tunesisch / Sefardisch / Joods
Soort: koek en gebak / vegetarisch
Ingrediënten: munt, olijfolie, peper, pijnboompitten, risottorijst, rozijnen, suiker, tamarindepasta, ui, vleestomaten, water en zout
Keuken: Syrisch / Sefardisch / Joods
Soort: vegan
Ingrediënten: arachideolie, cayennepeper, harissa, kappertjes, knoflook, koriander, paprikapoeder, suiker, tomaten, ui, witvismoten en zonnebloemolie
Keuken: Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods
Soort: vis
Ingrediënten: bieslook, dille, kervel, peper, slagroom en zout
Keuken: Frans / Asjkenazisch / Joods
Soort: saus
Ingrediënten: boter, citroenrasp, ei, eiernoedels, gedroogde kersen, kwark, roomkaas, rozijnen, sinaasappelrasp, suiker, vermicelli en zure room
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: pasta/noodles / vegetarisch
Ingrediënten: bosui, boter, ei, ganzenvet, peper, plantaardige olie, spaanse peper en zout
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: salade
Ingrediënten: cayennepeper, chilipoeder, dikke yoghurt, komkommer, rozijnen en ui
Keuken: Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: arachideolie, arganolie, boter, couscous, donkere rozijnen, gele rozijnen, kaneel, karnemelk, melk, oranjebloesemwater, poedersuiker, saffraan en zout
Keuken: Marokkaans / Sefardisch / Joods
Ingrediënten: aardappels, kashkavalkaas, nootmuskaat, parmezaanse kaas, peper, prei, zonnebloemolie en zout
Keuken: Turks / Sefardisch / Joods
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: azijn, chilipeper, knoflook, komijn, olijfolie, paprikapoeder, pens, plantaardige olie, ui en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Algerijns
Soort: stoofgerecht / orgaanvlees
Ingrediënten: bloem, citroensap, droge gist, frituurolie, kaneel, oranjebloesemwater, rozenwater, suiker, walnoten en water
Keuken: Joods
Soort: pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Ingrediënten: bulghur, kikkererwten, lamsborst, lamsschouder, peper, runderborst, runderschouder, ui, zonnebloemolie en zout
Keuken: Syrisch / Sefardisch / Joods
Soort: stoofgerecht
Ingrediënten: bruine linzen, langkorrelrijst, olijfolie, peper, ui en zout
Keuken: Syrisch / Sefardisch / Joods
Soort: vegan
Ingrediënten: boter, cheddar, cottagecheese, dille, edammer, ei, eidooier, filodeeg, goudse kaas, munt, nootmuskaat, sesamzaad en zonnebloemolie
Keuken: Orientaals / Sefardisch / Joods
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: arachideolie, gemalen kokos, gemalen komijn, gemalen koriander, gemalen kurkuma, maanzaad, pompoenballetjes, rode chilipeper, santen, sesamolie, suiker, tomaten, ui en zout
Keuken: Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort: curry / vegan
Ingrediënten: ei, matsemeel, mozzarella, nootmuskaat, paneermeel, parmezaanse kaas, peper, ricotta, risottorijst, saffraan en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: blintzes, cayennepeper, chilipoeder, citroenschil, mager rundgehakt, paprikapoeder, peper, plantaardige olie, tomaten, tomatensaus, ui en zout
Keuken: Oostenrijks / Hongaars / Asjkenazisch / Joods
Soort: pannenkoeken en flensjes
Ingrediënten: amandelen, amandelschaafsel, citroensap, honing, kaneel, melk, oranjebloesemwater, parelgort, pistaches, rozijnen, verse tarwe en walnoten
Keuken: Syrisch / Sefardisch / Joods
Soort: pasta, rijst, granen en deegwaren / vegetarisch
Ingrediënten: bleekselderij, kippeningewanden, kippenkarkas, peterselie, prei, raapje, saffraan, selderijblad, soepkip, ui, vermicelli, witte peper, wortel en zout
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: boter, fijne tafelsuiker, filodeeg, gemalen amandelen, kardemom, oranjebloesemwater en poedersuiker
Keuken: Midden-Oosten / Sefardisch / Joods
Soort: koek en gebak / vegetarisch