De joodse keuken
achthonderd authentieke recepten uit de Diaspora
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals De joodse keuken , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
De veelzijdigheid en de levendigheid van de Joodse cultuur… Een monumentaal werk dat de geschiedenis vertelt van het Joodse volk aan de hand van de Joodse keuken. De achthonderd(!) magnifieke recepten, waarvan vele nooit eerder werden gepubliceerd, zijn de schatten die Claudia Roden gedurende vijftien jaar heeft verzameld uit de diaspora, de verspreiding van Joodse gemeenschappen over de hele wereld. Ze proefde de gerechten, praatte met koks, met marktkooplui en met mensen die recepten mondeling hebben overgeleverd, en ze luisterde naar de verhalen die u overal in dit boek vindt…
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Er is een (volgens ons) nagenoeg gelijke editie van dit kookboek geindexeerd, mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar uw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: citroensap, gedroogde abrikozen, gemalen limoen, krenten, lamsgehakt, peper, piment, rozijnen, suiker, tomatenpuree, ui, zonnebloemolie en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Iraaks
Soort: lamsvlees
Ingrediënten: aubergine, citroensap, extra vergine olijfolie, knoflook en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Oezbeeks
Ingrediënten: arachideolie, citroensap, plantaardige olie, reine claudes, suiker en ui
Keuken: Tunesisch / Sefardisch / Joods
Soort: vegan
Ingrediënten: ei, frituurolie, garam masala, gemberpoeder, kalfsgehakt, kip, kruimige aardappels, kurkuma, matsemeel, paneermeel, peper, tomaat, ui, zonnebloemolie en zout
Keuken: Indiaas / Sefardisch / Joods
Ingrediënten: boter, courgette, couscous, doperwten, kaneel, karnemelk, melk, poedersuiker, pompoen, rozijnen, tuinbonen, ui, water, yoghurt en zout
Keuken: Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: kippenbouillon, knoflook, lente-ui, munt, olie, peper, ui, water, wilde spinazie, yoghurt en zout
Keuken: Sefardisch / Joods
Soort: soep/bouillon / rijst / vegetarisch
Ingrediënten: arboriorijst, champignons, kippenbouillon, knoflook, saffraandraadjes, saffraanpoeder, witte wijn, zonnebloemolie en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Italiaans
Ingrediënten: blanke amandelen, eidooier, eiwit, poedersuiker, spinazie en suiker
Keuken: Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort: gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Ingrediënten: boter, pompoen, suiker, zout en zure room
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: artisjokbodems, artisjokharten, citroensap, dille, knoflook, munt, olijfolie, peper, suiker, tuinbonen en zout
Keuken: Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort: vegan / groente
Ingrediënten: bloem, boter, droge gist, ei, kirsch, melk, olie, poedersuiker, rozijnen, rum, sinaasappelrasp, suiker, witte amandelen en zout
Keuken: Frans / Asjkenazisch / Joods
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: bladpeterselie, ei, extra vergine olijfolie, peper, tomaten, ui, witte bonen, zout en zwarte olijven
Keuken: Turks / Balkan / Sefardisch / Joods
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: citroensap, gember, kweeperen, lamsvlees, peper, piment, suiker, tomaten, ui, water, zonnebloemolie en zout
Keuken: Turks / Sefardisch / Joods / Georgisch / Iraaks
Soort: stoofgerecht
Ingrediënten: chilipoeder, citroensap, fenegriekzaad, gemalen fenegriek, gemalen kardemom, karwijzaad, knoflook, tomaten, tomatenpuree, zout en zwarte peper
Keuken: Sefardisch / Joods / Jemenitisch
Soort: saus/dressing/jus / vegan
Ingrediënten: citroensap, courgette, extra vergine olijfolie, gemalen koriander, knoflook, zout en zwarte olijven
Keuken: Tunesisch / Sefardisch / Joods
Soort: salade / vegan
Ingrediënten: citroensap, ei, maïzena, suiker, water en zout
Keuken: Grieks / Turks / Sefardisch / Joods
Soort: saus/dressing/jus / bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: ei, gedroogde kokos en suiker
Keuken: Indiaas / Noord-Afrikaans / Joods / Iraaks
Soort: koek en gebak / vegetarisch
Ingrediënten: bladpeterselie, cayennepeper, chilipoeder, citroensap, extra vergine olijfolie, kikkererwten, knoflook, komijn en zout
Keuken: Orientaals / Sefardisch / Joods
Soort: vegan
Ingrediënten: arganolie, chilipeper, extra vergine olijfolie, gezouten citroenschil, groene paprika, knoflook, komijn, peper, rode paprika, tomaten, wijnazijn en zout
Keuken: Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort: salade / vegan
Ingrediënten: blanke amandelen, kardemomzaaddozen, kip, kurkuma, langkorrelrijst, pijnboompitten, rozijnen, ui, witte peper en zout
Keuken: Midden-Oosten / Sefardisch / Joods
Soort: gevogelte
Ingrediënten: bittere chocolade, blanke amandelen, bloem, eiwit, matsemeel, olie en suiker
Keuken: Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort: koek en gebak / vegetarisch
Ingrediënten: bloem, citroensap, ei, kipfilet, kippenpoten, peper, plantaardige olie en zout
Keuken: Toscaans / Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: basis piedeeg 2, ei, eidooier, kaas en witte peper
Keuken: Syrisch / Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: azijn, citroensap, mierikswortel, suiker en zout
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: vegan / saus
Ingrediënten: artisjokharten, bieten, bladpeterselie, courgette, doperwten, foelie, gemberpoeder, groene kool, kaneel, kardoen, kippenbouillon, knoflook, koriander, peper, piment, prei, spinazie, tuinbonen, venkel en zout
Keuken: Tunesisch / Sefardisch / Joods