De joodse keuken
achthonderd authentieke recepten uit de Diaspora
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals De joodse keuken , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
De veelzijdigheid en de levendigheid van de Joodse cultuur… Een monumentaal werk dat de geschiedenis vertelt van het Joodse volk aan de hand van de Joodse keuken. De achthonderd(!) magnifieke recepten, waarvan vele nooit eerder werden gepubliceerd, zijn de schatten die Claudia Roden gedurende vijftien jaar heeft verzameld uit de diaspora, de verspreiding van Joodse gemeenschappen over de hele wereld. Ze proefde de gerechten, praatte met koks, met marktkooplui en met mensen die recepten mondeling hebben overgeleverd, en ze luisterde naar de verhalen die u overal in dit boek vindt…
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Er is een (volgens ons) nagenoeg gelijke editie van dit kookboek geindexeerd, mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar uw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: citroensap, gember, kalfsvlees, karamelsaus, kweeperen, peper, piment, pruimedanten, suiker, tomaten, ui, water, zonnebloemolie en zout
Keuken: Bulgaars / Sefardisch / Joods / Georgisch
Soort: stoofgerecht
Ingrediënten: bloem, boter, dadelvulling, melk, oranjebloesemwater, pistachevulling, poedersuiker, rozenwater, suiker en walnootvulling
Keuken: Sefardisch / Joods / Arabisch
Soort: koek en gebak / vegetarisch
Ingrediënten: extra vergine olijfolie, gezouten citroen, kappertjes, lente-ui, nieuwe aardappel, olijven en zout
Keuken: Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort: salade / vegan
Ingrediënten: gemalen kardemom, gemalen kruidnagel, gemberpoeder, kaneel, kippenhart, kippenlever, kippenmaag, kurkuma, langkorrelrijst, nootmuskaat, peper, peterselie, piment, radijs, soepkip, tomaten, tomatenpuree, tomatensalade, ui en zout
Keuken: Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort: stoofgerecht / gevogelte
Ingrediënten: water, zonnebloemolie en zout
Keuken: Sefardisch / Joods
Soort: rijst
Ingrediënten: arachideolie, citroensap, gember, kipfilet, kippendijen, knoflook, kurkuma, langkorrelrijst, munt, paprika, peper, plantaardige olie, suiker en zout
Keuken: Indiaas / Sefardisch / Joods
Ingrediënten: arachideolie, artisjokbodems, boterhammen, cayennepeper, citroensap, couscous, groentestoofpot, harissa, kaneel, knoflook, lamsgehakt, nieuwe aardappels, paprikapoeder, peper, piment, rundergehakt, suiker, tomaten, tomatenpuree, zonnebloemolie en zout
Keuken: Tunesisch / Sefardisch / Joods
Soort: stoofgerecht
Ingrediënten: aardappel, ganzenvet, kippenvet, peper, plantaardige olie, ui en zout
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Ingrediënten: blanke amandelen, ei, gemalen amandelen, kaneel, sinaasappelrasp, sinaasappelsap en suiker
Keuken: Spaans / Sefardisch / Joods
Soort: koek en gebak / vegetarisch
Ingrediënten: cayennepeper, chilipoeder, ei, groene paprika, olie, paprikapoeder, peper, peterselie, rijst, rundergehakt, suiker, tomaten, tomaten uit blik, ui en zout
Keuken: Hongaars / Asjkenazisch / Joods
Soort: rundvlees / groente
Ingrediënten: boter, pompoen, suiker, zout en zure room
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: aardperen, citroensap, kippenbouillon, knoflook, peper, plantaardige olie, tomaten, ui, water en zout
Keuken: Israëlisch / Asjkenazisch / Joods
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: gele ui, groene paprika, mayonaise, mosterd, suiker, witte kool, witte peper, witte wijnazijn, wortel en zout
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: aardappel, maïsolie en zonnebloemolie
Keuken: Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort: vegan / aardappelgerecht
Ingrediënten: citroensap, eiwit, limoensap, suiker en water
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: vegan / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Ingrediënten: citroensap, ei, gemalen amandelen, kaneel, rozenwater, sinaasappelrasp, sinaasappelsap, suiker, walnoten en water
Keuken: Turks / Sefardisch / Joods
Soort: koek en gebak / vegetarisch
Ingrediënten: amandelessence, fijne tafelsuiker, gemalen amandelen, mandarijnsap, sinaasappelrasp, sinaasappels en suiker
Keuken: Marokkaans / Sefardisch / Joods / Iraaks
Soort: vegan / amandelwerk
Ingrediënten: ei, walnootmeel en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Georgisch
Soort: garnituur
Ingrediënten: kikkererwten, rozijnen, suiker, water en zout
Keuken: Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods
Soort: vegan
Ingrediënten: citroen, duif, extra vergine olijfolie, gemalen kardemom, kaneel, komijnzaad, korianderzaad, peper, ui en zout
Keuken: Libanees / Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort: gevogelte
Ingrediënten: aubergine, bladpeterselie, brood, mager rundergehakt, peper, piment, plantaardige olie, suiker, tomaten, ui en zout
Keuken: Turks / Sefardisch / Joods
Ingrediënten: bloem, boter, eidooier, kaneel, kwark, rozijnen, suiker, walnoten, zout en zure room
Keuken: Amerikaans / Asjkenazisch / Joods
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: appel, jeneverbessen, karwijzaad, laurier, water, witte kool en zout
Keuken: Frans / Oost-Europees / Asjkenazisch / Joods
Soort: groenten en aardappels
Ingrediënten: bloem, boter, ei, eidooier, maanzaadvulling, melk, pruimenvulling, suiker, vanille-essence en zout
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: boter, citroenrasp, ei, filodeeg, kwark, plantaardige olie, poedersuiker, rozijnen en suiker
Keuken: Midden-europees / Asjkenazisch / Joods
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch