De joodse keuken
achthonderd authentieke recepten uit de Diaspora
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals De joodse keuken , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
De veelzijdigheid en de levendigheid van de Joodse cultuur… Een monumentaal werk dat de geschiedenis vertelt van het Joodse volk aan de hand van de Joodse keuken. De achthonderd(!) magnifieke recepten, waarvan vele nooit eerder werden gepubliceerd, zijn de schatten die Claudia Roden gedurende vijftien jaar heeft verzameld uit de diaspora, de verspreiding van Joodse gemeenschappen over de hele wereld. Ze proefde de gerechten, praatte met koks, met marktkooplui en met mensen die recepten mondeling hebben overgeleverd, en ze luisterde naar de verhalen die u overal in dit boek vindt…
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Er is een (volgens ons) nagenoeg gelijke editie van dit kookboek geindexeerd, mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar uw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: aardappel, eekhoorntjesbrood, gedroogde boterbonen, grote witte bonen, knoflook, peper, runderborst, runderribstuk, shii-take, ui, zonnebloemolie en zout
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: stoofgerecht / rundvlees
Ingrediënten: amandelessence, blanke amandelen, gemalen kardemom, oranjebloesemwater, rozenwater, suiker en water
Keuken: Sefardisch / Joods / Iraaks
Soort: vegan
Ingrediënten: aubergine, bouillon, knoflook, kobeba, peper en zout
Keuken: Syrisch / Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort: stoofgerecht
Ingrediënten: aubergine, bladpeterselie, brood, mager rundergehakt, peper, piment, plantaardige olie, suiker, tomaten, ui en zout
Keuken: Turks / Sefardisch / Joods
Ingrediënten: gierst, olie, ui, water en zout
Keuken: Oost-Europees / Asjkenazisch / Joods
Soort: vegan / pasta, rijst, granen en deegwaren
Ingrediënten: bladpeterselie, ei, kaneel, kippenbouillon, lamsgehakt, matses, peper, pijnboompitten, piment, rundergehakt, ui, zonnebloemolie en zout
Keuken: Mediterraans / Sefardisch / Joods
Ingrediënten: extra vergine olijfolie, gezouten citroen, kappertjes, lente-ui, nieuwe aardappel, olijven en zout
Keuken: Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort: salade / vegan
Ingrediënten: honing, melk, risottorijst en water
Keuken: Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort: gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Ingrediënten: bouillon, karper, suiker, ui, visballetjes, witte peper, wortel en zout
Keuken: Brits / Asjkenazisch / Joods
Soort: vis
Ingrediënten: kaneel, oranjebloesemwater en sinaasappel
Keuken: Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods
Soort: salade / vegan
Ingrediënten: basilicum, cayennepeper, chilipeper, courgette, knoflook, munt, olijfolie, peper, wijnazijn en zout
Keuken: Siciliaans / Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort: vegan
Ingrediënten: bloem, cayennepeper, gedroogde gist, lamsgehakt, suiker, tamarindepasta, tamarindesiroop, tomatenpuree, ui, water, zonnebloemolie en zout
Keuken: Syrisch / Sefardisch / Joods
Ingrediënten: mineraalwater, yoghurt en zout
Keuken: Sefardisch / Joods
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: aardappels, arachideolie, blanke amandelen, dadels, ei, kaneel, kikkererwten, kip, matsemeel, nootmuskaat, paneermeel, peper, plantaardige olie, rundergehakt, saffraan en zout
Keuken: Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort: stoofgerecht / gevogelte / rundvlees
Ingrediënten: amandelessence, blanke amandelen, fijne tafelsuiker, gemalen amandelen, pistaches, pistaches, poedersuiker, rozenwater en sinaasappelbloesemwater
Keuken: Joods
Soort: vegan / koek en gebak
Ingrediënten: chilipoeder, gember, knoflook, romatomaten, suiker, tamarindepasta, wijnazijn en zout
Keuken: Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort: saus/dressing/jus / vegan
Ingrediënten: bladpeterselie, citroensap, gemalen fenegriekzaad, gember, groene chilipeper, koriander, peper en zout
Keuken: Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort: saus/dressing/jus / vegan
Ingrediënten: boter, ei, feta, filodeeg, gruyère, kashkavalkaas, melk en parmezaanse kaas
Keuken: Sefardisch / Joods
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: boter, eidooier, knoflook, ui, witte wijn, zout, zure room en zuring
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: saus / vegetarisch
Ingrediënten: oranjebloesemwater, pistaches, rozenwater en suiker
Keuken: Joods
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: amandelessence, blanke amandelen, boter, citroenrasp, ei, eidooier, filodeeg, kaneel, poedersuiker en suiker
Keuken: Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort: koek en gebak / vegetarisch
Ingrediënten: dille, knoflook, marjoraan, munt, olijfolie, paprikapoeder, volle melk, yoghurt en zout
Keuken: Sefardisch / Joods
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: aardappel, basis piedeeg 1, ei, eidooier, feta, parmezaanse kaas, sesamzaad, witte peper en zout
Keuken: Turks / Sefardisch / Joods
Soort: vegetarisch / pastei
Ingrediënten: koriander, langkorrelrijst, oranje pompoen, plantaardige olie, rundergehakt, tomaten, ui en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Oezbeeks
Ingrediënten: olie, peper en zout
Keuken: Sefardisch / Joods
Soort: marinade