De joodse keuken
achthonderd authentieke recepten uit de Diaspora
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals De joodse keuken , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
De veelzijdigheid en de levendigheid van de Joodse cultuur… Een monumentaal werk dat de geschiedenis vertelt van het Joodse volk aan de hand van de Joodse keuken. De achthonderd(!) magnifieke recepten, waarvan vele nooit eerder werden gepubliceerd, zijn de schatten die Claudia Roden gedurende vijftien jaar heeft verzameld uit de diaspora, de verspreiding van Joodse gemeenschappen over de hele wereld. Ze proefde de gerechten, praatte met koks, met marktkooplui en met mensen die recepten mondeling hebben overgeleverd, en ze luisterde naar de verhalen die u overal in dit boek vindt…
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Er is een (volgens ons) nagenoeg gelijke editie van dit kookboek geindexeerd, mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar uw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: dadels zonder pit en water
Keuken: Joods
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: amandelessence, eiwit, gemalen amandelen, pistache, suiker en vanille-essence
Keuken: Sefardisch / Joods
Soort: koek en gebak / vegetarisch
Ingrediënten: ei, ganzenlever, olie, pastadeeg, peper, ui en zout
Keuken: Hongaars / Asjkenazisch / Joods
Soort: noedels
Ingrediënten: ansjovisfilet, bladpeterselie, broodkruim, citroen, ei, knoflook, koriander, matsemeel, nootmuskaat, olijfolie, plantaardige olie, witte peper, witvis en zout
Keuken: Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort: vis
Ingrediënten: arachideolie, blanke amandelen, citroensap, dadels, foelie, honing, kaneel, kip, nootmuskaat, saffraan, ui, zonnebloemolie, zout en zwarte peper
Keuken: Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort: gevogelte
Ingrediënten: gepekeld rundvlees, jeneverbessen, laurier, ui, water en wortel
Keuken: Amerikaans / Brits / Asjkenazisch / Joods
Soort: rundvlees / conserven
Ingrediënten: citroensap, ei, extra vergine olijfolie, gezouten citroen, groene paprika, kappertjes, knoflook, peper, rode paprika, tomaten, tonijn in blik en zout
Keuken: Tunesisch / Sefardisch / Joods
Soort: salade / vegan
Ingrediënten: aardappel, citroen, kippenbouillon, peper, peterselie, plantaardige olie, shii-takes, water, zout en zure room
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: extra vergine olijfolie, kip, peper, pijnboompitten, rozemarijn, rozijnen, salie, tagliatelle en zout
Keuken: Joods / Italiaans
Soort: pasta/noodles
Ingrediënten: bleekselderij, citroensap, gele ui, nieuwe aardappels, zoute haringfilet, zure appel, zure haringfilet en zure room
Keuken: Frans / Asjkenazisch / Joods
Soort: salade / vis
Ingrediënten: arachideolie, blanke amandelen, dadels, middelgrote couscous, water en zout
Keuken: Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods
Soort: vegan
Ingrediënten: kardemom, kokosmelk, kurkuma, rijst, water en zout
Keuken: Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort: pasta, rijst, granen en deegwaren
Ingrediënten: bloem, boter, gemalen kardemom, poedersuiker en suiker
Keuken: Sefardisch / Joods / Iraaks
Soort: koek en gebak / vegetarisch
Ingrediënten: citroensap, gemberpoeder, kaneel, kardemomzaad, kipfilet, lintpasta, maïsolie, peper, saffraandraadjes, saffraanpoeder, spaghettini, zonnebloemolie en zout
Keuken: Midden-Oosten / Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods
Soort: gevogelte / ovenschotel
Ingrediënten: bloemkool, knoflook, kool, korianderzaad, laurier, minimaïs, paprika, peultjes, raapjes, selderijblad, sperziebonen, venkel, water, witte wijnazijn, wortel, zout en zwarte peperkorrels
Keuken: Sefardisch / Joods
Soort: vegan / pickles
Ingrediënten: kaneel, kardemom, munt en thee
Keuken: Sefardisch / Joods
Soort: vegan / koffie en thee
Ingrediënten: abrikozen, bloem, ei, kaneel, pastadeeg, pruimen, suiker, zout en zure room
Keuken: Russisch / Asjkenazisch / Joods
Soort: pasta/noodles / vegetarisch
Ingrediënten: aardappel, citroensap, ei, kalfshaks, kikkererwten, knoflook, kurkuma, lamspoot, witte wijnazijn en zout
Keuken: Syrisch / Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort: soep/bouillon / orgaanvlees
Ingrediënten: arachideolie, gemalen kokos, gemalen komijn, gemalen koriander, gemalen kurkuma, maanzaad, pompoenballetjes, rode chilipeper, santen, sesamolie, suiker, tomaten, ui en zout
Keuken: Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort: curry / vegan
Ingrediënten: brasemfilet, ei, heekfilet, kabeljauwfilet, matsemeel, schelvisfilet, suiker, ui, wijtingfilet, witte peper en zout
Keuken: Oost-Europees / Asjkenazisch / Joods
Soort: vis
Ingrediënten: arachideolie, arganolie, boter, couscous, donkere rozijnen, gele rozijnen, kaneel, karnemelk, melk, oranjebloesemwater, poedersuiker, saffraan en zout
Keuken: Marokkaans / Sefardisch / Joods
Ingrediënten: amandelschaafsel, blanke amandelen, kardemom, kokosmelk, maïzena, pistaches, rijstemeel, suiker en water
Keuken: Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort: gebak/koek/taart/pudding / vegan
Ingrediënten: citroensap, gemberpoeder, honing, olie, peper, rozijnen, rundergehakt, savooiekool, suiker, tomaten, tomaten uit blik, ui, witte kool, zout en zure appel
Keuken: Oost-Europees / Asjkenazisch / Joods
Soort: rijst / rundvlees / groente
Ingrediënten: arachideolie, cayennepeper, harissa, kappertjes, knoflook, koriander, paprikapoeder, suiker, tomaten, ui, witvismoten en zonnebloemolie
Keuken: Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods
Soort: vis
Ingrediënten: boter, ei, eidooier, feta, filodeeg, frituurolie, gruyère en zonnebloemolie
Keuken: Turks / Sefardisch / Joods
Soort: vegetarisch