De joodse keuken
achthonderd authentieke recepten uit de Diaspora
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals De joodse keuken , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
De veelzijdigheid en de levendigheid van de Joodse cultuur… Een monumentaal werk dat de geschiedenis vertelt van het Joodse volk aan de hand van de Joodse keuken. De achthonderd(!) magnifieke recepten, waarvan vele nooit eerder werden gepubliceerd, zijn de schatten die Claudia Roden gedurende vijftien jaar heeft verzameld uit de diaspora, de verspreiding van Joodse gemeenschappen over de hele wereld. Ze proefde de gerechten, praatte met koks, met marktkooplui en met mensen die recepten mondeling hebben overgeleverd, en ze luisterde naar de verhalen die u overal in dit boek vindt…
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Er is een (volgens ons) nagenoeg gelijke editie van dit kookboek geindexeerd, mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar uw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: bruine suiker, dadelstroop, water, witte raapjes en zout
Keuken: Sefardisch / Joods
Soort: vegan / groente
Ingrediënten: eidooier, kaneel, kippenbouillon en matses
Keuken: Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: cottagecheese, courgette, dille, ei, feta, kashkavalkaas, munt, nootmuskaat, parmezaanse kaas, peper, roomkaas en zout
Keuken: Spaans / Sefardisch / Joods
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: amandelen, amandelextract, boter, ei, eidooier, matsemeel, nootmuskaat, oranje pompoen, parmezaanse kaas, pasta, pastadeeg, peper, rozijnen, suiker en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: amandelschaafsel, appel, cayennepeper, chilipoeder, gember, javaanse suiker, knoflook, rozijnen, witte wijnazijn en zout
Keuken: Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort: vegan / chutney
Ingrediënten: appelvulling, bloem, boter, ei, kaneel, kersenvulling, kwarkvulling, melk, olie, poedersuiker, water, zout en zure room
Keuken: Hongaars / Asjkenazisch / Joods
Soort: pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Ingrediënten: aardappelpuree, ui en vel van ganzenhals
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: gevogelte
Ingrediënten: aubergine, citroensap, extra vergine olijfolie en zout
Keuken: Midden-Oosten / Mediterraans / Balkan / Sefardisch / Joods
Ingrediënten: bisquitgebak, chocolademousse, jam, karamelcrème, kokoscrème, meringue, oranjebloesemwater, rum, sinaasappelsap, suikerstroop, vanillecrème en fruit
Keuken: Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort: koek en gebak / vegetarisch
Ingrediënten: artisjokharten, bieten, bladpeterselie, courgette, doperwten, foelie, gemberpoeder, groene kool, kaneel, kardoen, kippenbouillon, knoflook, koriander, peper, piment, prei, spinazie, tuinbonen, venkel en zout
Keuken: Tunesisch / Sefardisch / Joods
Ingrediënten: boter, kwark, maïsmeel, melk, roomkaas, zout en zure room
Keuken: Roemeens / Asjkenazisch / Joods
Soort: pasta, rijst, granen en deegwaren / vegetarisch
Ingrediënten: boter, ganzenvet, kastanjes, peper, plantaardige olie, ui en zout
Keuken: Frans / Asjkenazisch / Joods
Soort: groente
Ingrediënten: amandelen, arachideolie, citroensap, fijne tafelsuiker, gedroogde dadels, hazelnoten, kaneel, oranjebloesemwater, pistaches, plantaardige olie, poedersuiker en walnoten
Keuken: Tunesisch / Sefardisch / Joods
Soort: gebak/koek/taart/pudding / vegan / couscous
Ingrediënten: bladpeterselie, boterhammen, citroen, ei, kalfsgehakt, knoflook, lamsgehakt, peper, piment, plantaardige olie, rundergehakt, ui, zonnebloemolie en zout
Keuken: Tunesisch / Sefardisch / Joods
Ingrediënten: aardappel, cayennepeper, citroensap, extra vergine olijfolie, knoflook, komijn, paprikapoeder, wortel en zout
Keuken: Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods
Soort: salade / vegan
Ingrediënten: ei, kalfsgehakt, kalfsvlees, kalkoen, knoflook, nootmuskaat, olijven, pistachenoten, radijs, witte peper en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: citroensap, duif, gemalen kardemomzaad, kaneel, maïsolie, peper, piepkuiken, pijnboompitten, piment, plantaardige olie, rozijnen, rundergehakt, ui, uienzout en zout
Keuken: Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort: gevogelte
Ingrediënten: blanke amandelen, bloem, dadels, ei, matsemeel, olie en suiker
Keuken: Tunesisch / Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort: koek en gebak / vegetarisch
Ingrediënten: aardappel, cayennepeper, chilipoeder, karwijzaad, knoflook, plantaardige olie, rundvlees, tomaten, ui, zoete paprikapoeder en zout
Keuken: Oostenrijks / Asjkenazisch / Joods
Soort: soep/bouillon / rundvlees
Ingrediënten: gedroogde meloenpitten, water, oranjebloesems, rozenblaadjes en viooltjes
Keuken: Sefardisch / Joods
Soort: vegan
Ingrediënten: aardappel, citroensap, frituurolie, kalfsschenkel, kurkuma, peper, ui, zonnebloemolie en zout
Keuken: Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort: stoofgerecht / kalfsvlees
Ingrediënten: boter, bouillon, boekweit, kippenvet, plantaardige olie, water, zout en zure room
Keuken: Oost-Europees / Asjkenazisch / Joods
Soort: pasta, rijst, granen en deegwaren
Ingrediënten: citroensap, mierikswortel, suiker, zout en zure room
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: saus / vegetarisch
Ingrediënten: arachideolie, bloem, ei, frituurolie, gedroogde gist, plantaardige olie, poedersuiker, sinaasappelrasp, sinaasappelsap en suiker
Keuken: Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort: koek en gebak / vegetarisch
Ingrediënten: boter, ei, feta, filodeeg, gruyère, kashkavalkaas, melk en parmezaanse kaas
Keuken: Sefardisch / Joods
Soort: vegetarisch