De joodse keuken
achthonderd authentieke recepten uit de Diaspora
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals De joodse keuken , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
De veelzijdigheid en de levendigheid van de Joodse cultuur… Een monumentaal werk dat de geschiedenis vertelt van het Joodse volk aan de hand van de Joodse keuken. De achthonderd(!) magnifieke recepten, waarvan vele nooit eerder werden gepubliceerd, zijn de schatten die Claudia Roden gedurende vijftien jaar heeft verzameld uit de diaspora, de verspreiding van Joodse gemeenschappen over de hele wereld. Ze proefde de gerechten, praatte met koks, met marktkooplui en met mensen die recepten mondeling hebben overgeleverd, en ze luisterde naar de verhalen die u overal in dit boek vindt…
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Er is een (volgens ons) nagenoeg gelijke editie van dit kookboek geindexeerd, mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar uw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: ei, matsemeel, paneermeel, peper, peterselie, rundergehakt, tomatenpuree, tomatensaus, ui en zout
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: rundvlees
Ingrediënten: artisjokharten, bleekselderij, bouillon, citroensap, gedroogde munt, kobeba, olie, peper, suiker, tuinbonen en zout
Keuken: Syrisch / Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort: stoofgerecht
Ingrediënten: basilicum, courgette, knoflook, munt, olijfolie, peper, suiker, wijnazijn en zout
Keuken: Siciliaans / Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort: vegan
Ingrediënten: bladpeterselie, cayennepeper, knoflook, koriander, limoensap, red snapper, sla, ui, zeebaars en zout
Keuken: Antiliaans / Sefardisch / Joods
Soort: vis
Ingrediënten: bleekselderij, citroensap, extra vergine olijfolie, suiker, zonnebloemolie en zout
Keuken: Turks / Balkan / Sefardisch / Joods
Ingrediënten: cayennepeper, extra vergine olijfolie, knoflook, paprika's, wijnazijn en zout
Keuken: Joods
Soort: vegan / pickles
Ingrediënten: citroensap, kalfsboegschenkel, kalfsschenkel, kikkererwten, knoflook, koriander, peper en zout
Keuken: Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: cayennepeper, citroensap, gemalen korianderzaad, groene kardemompeul, kalfsschenkel, kip, knoflook, laurier, Molokhia, olie, peper, rijst, ui en zout
Keuken: Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort: soep/bouillon / rundvlees / lamsvlees
Ingrediënten: blanke amandelen, bloem, dadels, ei, matsemeel, olie en suiker
Keuken: Tunesisch / Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort: koek en gebak / vegetarisch
Ingrediënten: citroen, extra vergine olijfolie, gemalen kardemom, kaneel, komijnzaad, korianderzaad, peper, piepkuiken, ui en zout
Keuken: Libanees / Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort: gevogelte
Ingrediënten: bloem, citroen, ei, kalfskarbonade, kalfslap, kalfsvlees, matsemeel, paneermeel, peper, plantaardige olie en zout
Keuken: Oostenrijks / Asjkenazisch / Joods
Soort: kalfsvlees
Ingrediënten: knoflook, slagroom, witte wijn, zout en zuring
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: saus / vegetarisch
Ingrediënten: amandelessence, blanke amandelen, fijne tafelsuiker, gemalen amandelen, pistaches, pistaches, poedersuiker, rozenwater en sinaasappelbloesemwater
Keuken: Joods
Soort: vegan / koek en gebak
Ingrediënten: gele spliterwten, gember, kaneel, kikkererwten, kippenbouillon, oranje pompoen, peper, saffraan, suiker, zonnebloemolie en zout
Keuken: Egyptisch / Marokkaans / Joods
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: amandelessence, blanke amandelen, ei, fijne tafelsuiker, gemalen amandelen, poedersuiker en sinaasappelbloesemwater
Keuken: Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort: koek en gebak / vegetarisch
Ingrediënten: abrikoos, appel, citroensap, citroenschil, clementines, cognac, cointreau, druiven, kaneelstokje, kersen, kirsch, kruidnagel, kruisbessen, peer, perzik, pruim, rode wijn, sinaasappelschil, suiker, vanillestokje, water en witte wijn
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: vegan / fruit / chutney/pickle/jam/compote
Ingrediënten: arachideolie, bladpeterselie, citroensap, filodeeg, gemberpoeder, koriander, kurkuma, mager rundgehakt, peper, ui, zonnebloemolie en zout
Keuken: Marokkaans / Sefardisch / Joods
Ingrediënten: bladpeterselie, cayennepeper, doorregen rundgehakt, kaneel, lamsgehakt, peper, ui en zout
Keuken: Turks / Sefardisch / Joods
Soort: barbecue/grill
Ingrediënten: bladpeterselie, cayennepeper, chilipoeder, citroensap, extra vergine olijfolie, gemalen komijn, gemalen koriander, gemalen piment, granaatappelsiroop, grove bulgur, hazelnoten, pijnboompitten, tamarindepasta, tomatenpuree, ui en walnoten
Keuken: Syrisch / Sefardisch / Joods
Soort: vegan
Ingrediënten: aardappelschijfjes, bladpeterselie, citroen, citroensap, dille, gepekelde druivenbladeren, kaneel, knoflook, krenten, langkorrelrijst, lente-ui, munt, olijfolie, pijnboompitten, piment, rozijnen, slabladen, suiker, tomaten, ui, venkelgroen, zout en zwarte peper
Keuken: Syrisch / Turks / Balkan / Sefardisch / Joods
Soort: vegan
Ingrediënten: bloem, ei, plantaardige olie, suiker en zout
Keuken: Zuid-Afrikaans / Asjkenazisch / Joods
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: azijn, dikke yoghurt, dille, knoflook, komkommer, olijfolie, witte peper en zout
Keuken: Sefardisch / Joods
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: kaneel, maïsmeel, melk, oranjebloesemwater, pistaches, rozenwater, salep en suiker
Keuken: Turks / Joods
Soort: vegan
Ingrediënten: citroensap, hashwa, kalkoen, knoflook, peper, plantaardige olie en zout
Keuken: Midden-Oosten / Sefardisch / Joods
Soort: gevogelte
Ingrediënten: bladpeterselie, chilipeper, citroensap, extra vergine olijfolie, granaatappelsiroop, knoflook, komijn, paprika, suiker, volkorenbrood, walnoten en zout
Keuken: Syrisch / Sefardisch / Joods
Soort: vegan