Claudia Roden - De joodse keuken

De joodse keuken

achthonderd authentieke recepten uit de Diaspora

Een boek van Claudia Roden

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals De joodse keuken, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

De veelzijdigheid en de levendigheid van de Joodse cultuur…

Een monumentaal werk dat de geschiedenis vertelt van het Joodse volk aan de hand van de Joodse keuken. De achthonderd(!) magnifieke recepten, waarvan vele nooit eerder werden gepubliceerd, zijn de schatten die Claudia Roden gedurende vijftien jaar heeft verzameld uit de diaspora, de verspreiding van Joodse gemeenschappen over de hele wereld. Ze proefde de gerechten, praatte met koks, met marktkooplui en met mensen die recepten mondeling hebben overgeleverd, en ze luisterde naar de verhalen die u overal in dit boek vindt…


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Er is een (volgens ons) nagenoeg gelijke editie van dit kookboek geindexeerd, mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar uw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / bijgerecht / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Mattar paneer - Curry met doperwten en kaas

Ingrediënten:
boter, chilipoeder, doperwten, gemalen kardemom, gemalen koriander, gember, kaneel, knoflook, kurkuma, mozzarella, peper, tomaten, ui en zout

Keuken:
Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort:
curry / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Gestoofde abrikozen op brood

Ingrediënten:
abrikozen, abrikozenjam, boerenbrood, briochebrood, citroensap, crème fraîche, kaimak, mascarpone, slagroom en yoghurt

Keuken:
Turks / Sefardisch / Joods
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Romeinse galantine van kalkoen

Ingrediënten:
ei, ei, kalfsgehakt, kalfsvlees, kalkoen, knoflook, nootmuskaat, olijven, pistachenoten, radijs, truffel, uier, witte peper en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Haroset uit Italië

Ingrediënten:
appel, citroensap, dadel, gedroogde vijgen, gekonfijte citrusschil, gekonfijte sinaasappelschil, gele rozijnen, gemalen amandelen, gember, gemberpoeder, honing, kaneel, kruidnagel, nootmuskaat, peer, pijnboompitten, pistaches, pruimedanten, sinaasappelsap, suiker, walnoten en zoete wijn

Keuken:
Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort:
vegan / chutney/pickle/jam/compote
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Rijst met saffraan en noten

Ingrediënten:
amandelen, basmatirijst, langkorrelrijst, pijnboompitten, pistaches, saffraanpoeder, water, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Orientaals / Sefardisch / Joods
Soort:
bouillon
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Gezoete couscous

Ingrediënten:
arachideolie, blanke amandelen, kaneel, middelgrote couscous, poedersuiker, water en zout

Keuken:
Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods
Soort:
vegan
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Pastilla au poisson - Vispastei van filodeeg

Ingrediënten:
arachideolie, champignons, ei, eidooier, filodeeg, knoflook, koriander, kruidnagelpoeder, peper, plantaardige olie, suiker, tomaten, ui, witvisfilet en zout

Keuken:
Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort:
vis
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Oshi tos kadu - Gevulde pompoen

Ingrediënten:
citroensap, koriander, langkorrelrijst, oranje pompoen, plantaardige olie, rozijnen, saffraandraadjes, saffraanpoeder, suiker, ui, zout en zure appels

Keuken:
Sefardisch / Joods / Oezbeeks
Soort:
vegan
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit De Joodse keuken:

Jemenitische humus

Ingrediënten:
bladpeterselie, chilipeper, citroensap, extra vergine olijfolie, kikkererwten, knoflook, paprikapoeder, tahin, zhoug en zout

Keuken:
Orientaals / Sefardisch / Joods / Jemenitisch
Soort:
saus/dressing/jus / vegan
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Snack of tussendoortje uit De Joodse keuken:

Zoetzure gemarineerde haring

Ingrediënten:
ciderazijn, gele ui, gember, jeneverbessen, kruidnagel, laurier, suiker, witte wijnazijn, zoute haring en zwarte peperkorrels

Keuken:
Pools / Asjkenazisch / Joods
Soort:
vis
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Lokshen kugel met kaas, zoet

Ingrediënten:
boter, citroenrasp, ei, eiernoedels, gedroogde kersen, kwark, roomkaas, rozijnen, sinaasappelrasp, suiker, vermicelli en zure room

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch