De joodse keuken
achthonderd authentieke recepten uit de Diaspora
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals De joodse keuken , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
De veelzijdigheid en de levendigheid van de Joodse cultuur… Een monumentaal werk dat de geschiedenis vertelt van het Joodse volk aan de hand van de Joodse keuken. De achthonderd(!) magnifieke recepten, waarvan vele nooit eerder werden gepubliceerd, zijn de schatten die Claudia Roden gedurende vijftien jaar heeft verzameld uit de diaspora, de verspreiding van Joodse gemeenschappen over de hele wereld. Ze proefde de gerechten, praatte met koks, met marktkooplui en met mensen die recepten mondeling hebben overgeleverd, en ze luisterde naar de verhalen die u overal in dit boek vindt…
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Er is een (volgens ons) nagenoeg gelijke editie van dit kookboek geindexeerd, mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar uw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: aubergine en ei
Keuken: Spaans / Sefardisch / Joods
Soort: beignets / vegetarisch
Ingrediënten: kikkererwten, rozijnen, suiker, water en zout
Keuken: Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods
Soort: vegan
Ingrediënten: amandelen, bladpeterselie, ei, frituurolie, gemalen kardemom, ei, kaneel, kardemomzaaddozen, kerrie, komijn, koriander, kruimige aardappels, nootmuskaat, peper, piment, ui, zonnebloemolie en zout
Keuken: Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: amandelen, brasemfilet, ei, heekfilet, kabeljauwfilet, schelvisfilet, suiker, ui, wijtingfilet, witte peper en zout
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: vis
Ingrediënten: citroensap, courgette, extra vergine olijfolie, knoflook, peper, suiker, tomaten, ui en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort: vegan / groente
Ingrediënten: anijszaad, espressokoffie, gemalen kardemom, gemberpoeder, kaneel, kardemom, korianderzaad, mastiek, suiker en water
Keuken: Turks / Orientaals / Sefardisch / Joods
Ingrediënten: arachideolie, augurk, cayennepeper, chilipoeder, citroensap, ei, eidooier, filodeeg, kappertjes, komijn, koriander, tonijn in water, zonnebloemolie en zwarte olijven
Keuken: Marokkaans / Sefardisch / Joods
Ingrediënten: boter, garam masala, kaneel, knoflook, komijn, langkorrelrijst, olie, peper, plantaardige olie, rode linzen, tomatenpuree, ui en zout
Keuken: Indiaas / Sefardisch / Joods
Ingrediënten: arachideolie, arganolie, boter, couscous, granaatappelpitten, kaneel, karnemelk, melk, poedersuiker en zout
Keuken: Marokkaans / Sefardisch / Joods
Ingrediënten: boleten, cantharellen, fruitige witte wijn, ganzenvet, peper, plantaardige olie, shii-takes, ui, zout en zure room
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: paddenstoelen
Ingrediënten: bloem, boter, dadels, droge gist, ei, gemalen venkelzaad, plantaardige olie, sesamzaad, suiker, water en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Iraaks
Soort: koek en gebak / vegetarisch
Ingrediënten: aubergines, citroensap, lamsvlees, peper, rundvlees, suiker, tomaten, ui en zonnebloemolie
Keuken: Sefardisch / Joods / Iraaks
Ingrediënten: aubergine, cayennepeper, citroensap, extra vergine olijfolie, gemalen komijn en zout
Keuken: Marokkaans / Sefardisch / Joods
Ingrediënten: ei, plantaardige olie, suiker, zelfrijzend bakmeel en zout
Keuken: Zuid-Afrikaans / Asjkenazisch / Joods
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: groene paprika, olie, tomaat en zwaardvis
Keuken: Sefardisch / Joods
Soort: barbecue/grill / vis
Ingrediënten: peper, pijnboompitten, rozijnen, spinazie, ui, zonnebloemolie en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort: vegan / groente
Ingrediënten: boter, citroensap, crème fraîche, kadaifideeg, melk, oranjebloesemwater, pistaches, rijstebloem, suiker en water
Keuken: Midden-Oosten / Balkan / Sefardisch / Joods / Arabisch
Soort: gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Ingrediënten: bakpoeder, blanke amandelen, ei, oranjebloesemwater, sinaasappels en suiker
Keuken: Midden-Oosten / Sefardisch / Joods
Soort: koek en gebak / vegetarisch
Ingrediënten: cayennepeper, eidooier, kerrie, kikkererwten, kipfilet, kipgehakt, komijn, kookvocht van kikkererwten, kurkuma, paprikapoeder, peper, ui, zelfrijzend bakmeel, zonnebloemolie en zout
Keuken: Midden-Oosten / Sefardisch / Joods
Soort: pastei
Ingrediënten: ei, eiernoedels, kippenvet, plantaardige olie, ui, vermicelli en zout
Keuken: Frans / Asjkenazisch / Joods
Soort: pasta/noodles
Ingrediënten: amandelessence, blanke amandelen, gemalen kardemom, oranjebloesemwater, rozenwater, suiker en water
Keuken: Sefardisch / Joods / Iraaks
Soort: vegan
Ingrediënten: druiven, gekarameliseerde suiker en suiker
Keuken: Sefardisch / Joods
Soort: vegan / wijn
Ingrediënten: blanke amandelen, bloem, dadels, ei, matsemeel, olie en suiker
Keuken: Tunesisch / Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort: koek en gebak / vegetarisch
Ingrediënten: blanke amandelen, kardemomzaaddozen, kip, kurkuma, langkorrelrijst, pijnboompitten, rozijnen, ui, witte peper en zout
Keuken: Midden-Oosten / Sefardisch / Joods
Soort: gevogelte
Ingrediënten: bloem, boter, citroenrasp, citroensap, ei, kirsch, kwark, rozijnen, rum, suiker, vanille-essence, zout en zure room
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch