De joodse keuken
achthonderd authentieke recepten uit de Diaspora
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals De joodse keuken , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
De veelzijdigheid en de levendigheid van de Joodse cultuur… Een monumentaal werk dat de geschiedenis vertelt van het Joodse volk aan de hand van de Joodse keuken. De achthonderd(!) magnifieke recepten, waarvan vele nooit eerder werden gepubliceerd, zijn de schatten die Claudia Roden gedurende vijftien jaar heeft verzameld uit de diaspora, de verspreiding van Joodse gemeenschappen over de hele wereld. Ze proefde de gerechten, praatte met koks, met marktkooplui en met mensen die recepten mondeling hebben overgeleverd, en ze luisterde naar de verhalen die u overal in dit boek vindt…
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Er is een (volgens ons) nagenoeg gelijke editie van dit kookboek geindexeerd, mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar uw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: cayennepeper, chilipoeder, ciderazijn, gemalen korianderzaad, kaneel, knoflook, kruidnagel, laurier, melasse, paprikapoeder, peterselie, piment, tamarindepasta, ui, walnoten, wijnazijn, zonnebloemolie, zout en zure granaatappelsiroop
Keuken: Sefardisch / Joods
Soort: saus
Ingrediënten: arachideolie, blanke amandelen, kaneel, middelgrote couscous, poedersuiker, water en zout
Keuken: Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods
Soort: vegan
Ingrediënten: allspice, bouquet garni, citroenschil, halfdroge witte wijn, karper, knoflook, laurier, peper, peterselie, tijm, ui en zout
Keuken: Russisch / Asjkenazisch / Joods
Soort: vis
Ingrediënten: aardappel, bieten, citroensap, eidooier, peper, suiker, zout en zure room
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: kaneel, kruidnagel, kweeperen, rode wijn, suiker en witte wijn
Keuken: Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort: chutney/pickle/jam/compote
Ingrediënten: ansjovisfilet, artisjokbodems, bladpeterselie, citroensap, knoflook, olijfolie en paneermeel
Keuken: Sefardisch / Joods / Italiaans
Ingrediënten: bladpeterselie, citroensap, ei, extra vergine olijfolie, maïzena, witte peper, witvisfilet, witvismoten en zout
Keuken: Grieks / Turks / Sefardisch / Joods
Soort: vis
Ingrediënten: boter, citroensap, fijne tafelsuiker, filodeeg, kaneel, oranjebloesemwater, rozenwater, suiker, walnoten, water en zonnebloemolie
Keuken: Midden-Oosten / Sefardisch / Joods
Soort: koek en gebak / vegetarisch
Ingrediënten: bleekselderij, citroensap, ei, glasvermicelli, kipkarkassen, kiporganen, maïzena, peper, peterselie, wortel en zout
Keuken: Mediterraans / Sefardisch / Joods
Soort: soep/bouillon / rijst
Ingrediënten: bladpeterselie, ei, kaneel, kippenbouillon, lamsgehakt, matses, peper, pijnboompitten, piment, rundergehakt, ui, zonnebloemolie en zout
Keuken: Mediterraans / Sefardisch / Joods
Ingrediënten: bloem, citroen, ei, kalfskarbonade, kalfslap, marsala, matsemeel, paneermeel, peper, plantaardige olie en zout
Keuken: Asjkenazisch / Joods / Italiaans
Soort: kalfsvlees
Ingrediënten: citroensap, courgette, extra vergine olijfolie, gemalen koriander, knoflook, zout en zwarte olijven
Keuken: Tunesisch / Sefardisch / Joods
Soort: salade / vegan
Ingrediënten: bladpeterselie, bloem, ei, frituurolie, gemalen kardemom, kaneel, kardemomzaaddozen, kerrie, komijn, koriander, kruimige aardappels, mager rundergehakt, matsemeel, nootmuskaat, paneermeel, peper, piment, ui, zonnebloemolie en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Iraaks
Ingrediënten: citroensap, ei, frituurolie, suiker en zout
Keuken: Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods
Soort: beignets / vegetarisch
Ingrediënten: gemarineerde haring, mierikswortel, ontzoute haring, zure appel en zure room
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: salade / vis
Ingrediënten: aardappel, aardappelmeel, kalfsborst, kippenbouillon, knoflook, paprikapoeder, peper, plantaardige olie, runderbouillon, ui, wortel en zout
Keuken: Pools / Asjkenazisch / Joods
Soort: kalfsvlees
Ingrediënten: gemalen kardemom, gemalen kruidnagel, gemberpoeder, kaneel, kippenhart, kippenlever, kippenmaag, kurkuma, langkorrelrijst, nootmuskaat, peper, peterselie, piment, radijs, soepkip, tomaten, tomatenpuree, tomatensalade, ui en zout
Keuken: Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort: stoofgerecht / gevogelte
Ingrediënten: citroensap, hashwa, kalkoen, knoflook, peper, plantaardige olie en zout
Keuken: Midden-Oosten / Sefardisch / Joods
Soort: gevogelte
Ingrediënten: appel, gans, appel, peper, water, witte wijn en zout
Keuken: Duits / Oost-Europees / Asjkenazisch / Joods
Soort: gevogelte
Ingrediënten: aardperen, citroensap, kippenbouillon, knoflook, peper, plantaardige olie, tomaten, ui, water en zout
Keuken: Israëlisch / Asjkenazisch / Joods
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: citroensap, extra vergine olijfolie, peper, tomaat, zalmfilet op huid en zout
Keuken: Joods / Iraaks
Soort: barbecue/grill / vis
Ingrediënten: bloem, droge gist, frituurolie, honing, suiker, water en zout
Keuken: Midden-Oosten / Spaans / Sefardisch / Joods
Soort: beignets / vegetarisch
Ingrediënten: bladpeterselie, kaneel, pepers, piment, rundergehakt, selderij, ui en zout
Keuken: Syrisch / Sefardisch / Joods / Iraaks
Ingrediënten: citroensap, gedroogde abrikozen, gedroogde zure kersen, krenten, lamsschouder, langkorrelrijst, peper, pijnboompitten, rozijnen, rundergehakt, ui, water, zonnebloemolie, zout en zwarte peper
Keuken: Syrisch / Orientaals / Sefardisch / Joods
Soort: lamsvlees
Ingrediënten: sinaasappelsap, suiker en water
Keuken: Sefardisch / Joods
Soort: vegan / ijs/sorbet/granita/panna cotta