De joodse keuken
achthonderd authentieke recepten uit de Diaspora
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals De joodse keuken , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
De veelzijdigheid en de levendigheid van de Joodse cultuur… Een monumentaal werk dat de geschiedenis vertelt van het Joodse volk aan de hand van de Joodse keuken. De achthonderd(!) magnifieke recepten, waarvan vele nooit eerder werden gepubliceerd, zijn de schatten die Claudia Roden gedurende vijftien jaar heeft verzameld uit de diaspora, de verspreiding van Joodse gemeenschappen over de hele wereld. Ze proefde de gerechten, praatte met koks, met marktkooplui en met mensen die recepten mondeling hebben overgeleverd, en ze luisterde naar de verhalen die u overal in dit boek vindt…
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Er is een (volgens ons) nagenoeg gelijke editie van dit kookboek geindexeerd, mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar uw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: azijn, bouillon, mierikswortel, peper, suiker, vleesstoofpot en zout
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: stoofgerecht / rundvlees
Ingrediënten: gemberwortel, groene chilipeper, knoflook, koriander, munt, ongezoete gedroogde kokos, santen, suiker, wijnazijn en zout
Keuken: Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort: vegan / chutney
Ingrediënten: ciderazijn, extra vierge olijfolie, gele ui, nieuwe aardappel, peper, peterselie, sjalot, wijnazijn en zout
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: salade / vegan
Ingrediënten: bladpeterselie, citroen, citroensap, extra vergine olijfolie, peper, tomaten, ui, witte wijn, zeebaarsmoten en zout
Keuken: Grieks / Sefardisch / Joods
Soort: vis
Ingrediënten: amandelen, arachideolie, bloem, droge gist, ei, eidooier, plantaardige olie, rozijnen, saffraan, sinaasappelrasp, suiker, walnoten en water
Keuken: Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods
Soort: brood en broodgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: langkorrelrijst, rozijnen, vermicelli, water, zonnebloemolie en zout
Keuken: Iraans / Sefardisch / Joods
Soort: vegan
Ingrediënten: boter, cottagecheese, ei, eidooier, feta, filodeeg en zonnebloemolie
Keuken: Orientaals / Sefardisch / Joods
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: amandelen, amandelschaafsel, citroensap, honing, kaneel, melk, oranjebloesemwater, parelgort, pistaches, rozijnen, verse tarwe en walnoten
Keuken: Syrisch / Sefardisch / Joods
Soort: pasta, rijst, granen en deegwaren / vegetarisch
Ingrediënten: boter, melk, walnoten, water en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Oezbeeks
Soort: vegetarisch / koffie en thee
Ingrediënten: boter, fijne tafelsuiker, filodeeg, pistaches, oranjebloesemwater en poedersuiker
Keuken: Midden-Oosten / Sefardisch / Joods
Soort: koek en gebak / vegetarisch
Ingrediënten: dadels, ei, foelie, honing, kalfshaks, kaneel, karamel, kikkererwten, kweeperenjam, mergpijp, nieuwe aardappels, nootmuskaat, peper, runderboegschenkel, runderborst, runderhaks, runderschenkel, ui, witte bonen en zout
Keuken: Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort: stoofgerecht
Ingrediënten: amandelen, cashewnoten, gemberwortel, kipfilet, kippendijen, knoflook, kokosmelk, kurkuma, nieuwe aardappel, rozijnen, santen, sesamolie, suiker, ui, witte peper, zonnebloemolie en zout
Keuken: Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort: gevogelte
Ingrediënten: cayennepeper, chilipoeder, ciderazijn, extra vierge olijfolie, gele ui, nieuwe aardappel, paprikapoeder, peper, peterselie, roomkaas, sjalot, wijnazijn, zout en zure room
Keuken: Joods
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: bladpeterselie, groene tomaten, lamsgehakt, peper, rundergehakt, witbrood en zout
Keuken: Turks / Sefardisch / Joods
Ingrediënten: amandelschaafsel, bloem, boter, gekonfijte citrusschil, gemalen amandelen, olie, pijnboompitten, poedersuiker, rozijnen, suiker en zoete witte wijn
Keuken: Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort: koek en gebak / vegetarisch
Ingrediënten: peper, risottorijst, rozijnen, water, witte wijn, zonnebloemolie en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort: vegan
Ingrediënten: blanke amandelen, citroensap, eidooier, filodeeg, gemalen kardemom, kaneel, kip, langkorrelrijst, pasteideeg, peper, pijnboompitten, piment, ui, vermicelli, zonnebloemolie en zout
Keuken: Iraans / Sefardisch / Joods
Soort: gevogelte
Ingrediënten: amandelessence, eiwit, gemalen amandelen, pistache, suiker en vanille-essence
Keuken: Sefardisch / Joods
Soort: koek en gebak / vegetarisch
Ingrediënten: boter, honing, pitadeeg en zonnebloemolie
Keuken: Sefardisch / Joods
Soort: brood en broodgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: bieslook, dille, kervel, peper, slagroom en zout
Keuken: Frans / Asjkenazisch / Joods
Soort: saus
Ingrediënten: bladpeterselie, blanke amandelen, citroensap, ei, eidooier, filodeeg, gemberpoeder, kaneel, kip, koriander, peper, plantaardige olie, poedersuiker, ui, warkavellen en zout
Keuken: Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort: hartige taarten, pasteien en pizza’s / gevogelte
Ingrediënten: lamsschouder, water en zout
Keuken: Orientaals / Sefardisch / Joods
Ingrediënten: citroensap, gember, kweeperen, lamsvlees, peper, piment, suiker, tomaten, ui, water, zonnebloemolie en zout
Keuken: Turks / Sefardisch / Joods / Georgisch / Iraaks
Soort: stoofgerecht
Ingrediënten: appel, bloem, boter, citroensap, ei, kaneel, plantaardige olie en suiker
Keuken: Brits / Asjkenazisch / Joods
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: cayennepeper, fijne bulgur, hashwa, komijn, mager kalfsvlees, mager lamsvlees, mager rundvlees, peper, ui en zout
Keuken: Syrisch / Sefardisch / Joods
Soort: ovenschotel