Claudia Roden - De Joodse keuken

De Joodse keuken

800 authentieke recepten uit de diaspora

Een boek van Claudia Roden

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals De Joodse keuken, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

Ingrijpend herziene uitgave

De Joodse keuken vertelt de geschiedenis van het Joodse volk aan de hand van de Joodse keuken. In twee verschillende delen beschrijft Claudia Roden in dit boek de smaken en de ontwikkeling van de Asjkenazische keuken, waarvan de wortels in West- en Oost-Europa en Rusland liggen, enerzijds en van de Sefardische keuken (mediterrane landen en Azië) anderzijds.

De 800 recepten, waarvan vele nooit eerder werden gepubliceerd, zijn de schatten die Claudia Roden gedurende vijftien jaar verzamelde uit de diaspora. Ze proefde de gerechten en sprak met koks, marktkooplieden en mensen die de recepten uit de overlevering kennen. Het resultaat zijn de magnifieke verhalen en recepten in dit monumentale boek.

Dit boek geeft het complete beeld van de veelzijdigheid en de levendigheid van de Joodse cultuur zoals die zich in de loop der eeuwen heeft gevormd.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Er is een (volgens ons) nagenoeg gelijke editie van dit kookboek geindexeerd, mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar uw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Marokkaanse gevulde aardappelcakejes

Ingrediënten:
amandelen, bladpeterselie, ei, frituurolie, gemalen kardemom, kaneel, kardemomzaaddozen, kerrie, komijn, koriander, kruimige aardappels, mager rundergehakt, nootmuskaat, peper, piment, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Marokkaans / Sefardisch / Joods
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Shkemba - Pens in rode saus

Ingrediënten:
azijn, chilipeper, knoflook, komijn, olijfolie, paprikapoeder, pens, plantaardige olie, ui en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Algerijns
Soort:
stoofgerecht / orgaanvlees
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Aardappellatkes met ui

Ingrediënten:
aardappel, ei, olie, peterselie, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Torte di erbe - Groene taart

Ingrediënten:
artisjokharten, bloem, boter, doperwten, ei, eiwit, extra vergine olijfolie, margarine, melk, peper, plantaardige olie, spinazie, ui, water en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Treya - Kip met spaghettini of lintpasta

Ingrediënten:
citroensap, gemberpoeder, kaneel, kardemomzaad, kipfilet, lintpasta, maïsolie, peper, saffraandraadjes, saffraanpoeder, spaghettini, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods
Soort:
gevogelte / ovenschotel
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Saluna 2 - Iraakse zoetzure vis 2

Ingrediënten:
dadelsiroop, gedroogde limoen, groene chilipeper, kabeljauwfilet, peper, plantaardige olie, tomatenpuree, ui, vleestomaten, wijnazijn en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Iraaks
Soort:
vis
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / lunch / snack of tussendoortje / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Falafel - Beignets van gedroogde tuinbonen

Ingrediënten:
bakpoeder, bladpeterselie, cayennepeper, chilipoeder, frituurolie, gedroogde tuinbonen, gemalen komijn, gemalen koriander, knoflook, koriander, lente-ui, sesamzaad en zout

Keuken:
Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort:
beignets / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Krupnik - Paddestoelen met gerstsoep

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, gedroogd eekhoorntjesbrood, parelgerst, peper, raapjes, selderijblad, water, wortel, zout en zure room

Keuken:
Oost-Europees / Asjkenazisch / Joods
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Libanese arak

Ingrediënten:
anijszaad en druiven

Keuken:
Libanees / Sefardisch / Joods
Soort:
vegan / likeuren en gedestilleerd
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Konafa à la crème

Ingrediënten:
boter, citroensap, crème fraîche, kadaifideeg, melk, oranjebloesemwater, pistaches, rijstebloem, suiker en water

Keuken:
Midden-Oosten / Balkan / Sefardisch / Joods / Arabisch
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Zuid-Afrikaanse visballetjes

Ingrediënten:
brasemfilet, ei, gemberpoeder, heekfilet, kabeljauwfilet, mariabiscuits, schelvisfilet, suiker, ui, wijtingfilet, witte peper en zout

Keuken:
Zuid-Afrikaans / Asjkenazisch / Joods
Soort:
vis
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Joodse keuken:

Betzels - Sigaren met aardappel

Ingrediënten:
aardappelpuree, arachideolie, ei, eidooier, filodeeg, olijfolie, peper, peterselie, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Israëlisch / Sefardisch / Joods / Algerijns