Claudia Roden - De Joodse keuken

De Joodse keuken

800 authentieke recepten uit de diaspora

Een boek van Claudia Roden

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals De Joodse keuken, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

Ingrijpend herziene uitgave

De Joodse keuken vertelt de geschiedenis van het Joodse volk aan de hand van de Joodse keuken. In twee verschillende delen beschrijft Claudia Roden in dit boek de smaken en de ontwikkeling van de Asjkenazische keuken, waarvan de wortels in West- en Oost-Europa en Rusland liggen, enerzijds en van de Sefardische keuken (mediterrane landen en Azië) anderzijds.

De 800 recepten, waarvan vele nooit eerder werden gepubliceerd, zijn de schatten die Claudia Roden gedurende vijftien jaar verzamelde uit de diaspora. Ze proefde de gerechten en sprak met koks, marktkooplieden en mensen die de recepten uit de overlevering kennen. Het resultaat zijn de magnifieke verhalen en recepten in dit monumentale boek.

Dit boek geeft het complete beeld van de veelzijdigheid en de levendigheid van de Joodse cultuur zoals die zich in de loop der eeuwen heeft gevormd.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Er is een (volgens ons) nagenoeg gelijke editie van dit kookboek geindexeerd, mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar uw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Gestoofde abrikozen op brood

Ingrediënten:
abrikozen, abrikozenjam, boerenbrood, briochebrood, citroensap, crème fraîche, kaimak, mascarpone, slagroom en yoghurt

Keuken:
Turks / Sefardisch / Joods
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Brinjal albares - Aubergineschotel in laagjes

Ingrediënten:
aardappel, arachideolie, aubergine, gemalen kruidnagel, gemalen kurkuma, gember, groene chilipeper, kaneel, knoflook, kokosmelk, koriander, peper, plantaardige olie, santen, tomaten, ui en zout

Keuken:
Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort:
stoofgerecht / vegan
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Salade van kikkererwten

Ingrediënten:
bladpeterselie, cayennepeper, chilipoeder, citroensap, extra vergine olijfolie, kikkererwten, knoflook, komijn en zout

Keuken:
Orientaals / Sefardisch / Joods
Soort:
vegan
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Snack of tussendoortje / bij de koffie uit De Joodse keuken:

Iraaakse of Marokkaanse marsepein

Ingrediënten:
amandelessence, fijne tafelsuiker, gemalen amandelen, mandarijnsap, sinaasappelrasp, sinaasappels en suiker

Keuken:
Marokkaans / Sefardisch / Joods / Iraaks
Soort:
vegan / amandelwerk
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / bijgerecht / nagerecht uit De Joodse keuken:

Lokshen kugel mit eppel met specerijen

Ingrediënten:
amandelen, citroensap, ei, eiernoedels, kaneel, krenten, kruidnagel, nootmuskaat, rozijnen, rum, suiker, walnoten, zout en zure appels

Keuken:
Pools / Duits / Russisch / Asjkenazisch / Joods
Soort:
pasta, rijst, granen en deegwaren / pudding / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Shmeunka - Penssoep

Ingrediënten:
cayennepeper, knoflook, koriander, laurier, paprikapoeder, pens, raapje, water en wortel

Keuken:
Tunesisch / Sefardisch / Joods
Soort:
soep/bouillon / orgaanvlees
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Khoreshte beh - Stoofvlees met kweeperen

Ingrediënten:
citroensap, gele spliterwten, kalfsschouder, kaneel, kweeperen, lamsschouder, nootmuskaat, peper, runderschouder, suiker, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Iraans / Sefardisch / Joods
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Haroset uit Turlije

Ingrediënten:
dadels, rozijnen, sinaasappelrasp, suiker, walnoten, zoete appel en zoete rode wijn

Keuken:
Turks / Sefardisch / Joods
Soort:
vegan / chutney/pickle/jam/compote
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Poulet aux coings - Kip met kweeperen

Ingrediënten:
abrikozen, amandelschaafsel, arachideolie, citroensap, gemberpoeder, honing, kaneel, kip, kweeperen, peper, pruimedanten, rozijnen, saffraan, sesamzaad, suiker, ui en zout

Keuken:
Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort:
gevogelte
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Appelmoes

Ingrediënten:
appel, citroensap, kaneel en suiker

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
vegan / groente
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Hamantashen

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, eidooier, maanzaadvulling, melk, pruimenvulling, suiker, vanille-essence en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Citrusplakken op siroop

Ingrediënten:
citroenen, citroensap, grapefruit, mandarijnen, oranjebloesemwater, sinaasappels, suiker en water

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
inmaak / condiment
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Farka - Tunesische cake met couscous, dadels en noten

Ingrediënten:
amandelen, arachideolie, citroensap, fijne tafelsuiker, gedroogde dadels, hazelnoten, kaneel, oranjebloesemwater, pistaches, plantaardige olie, poedersuiker en walnoten

Keuken:
Tunesisch / Sefardisch / Joods
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegan / couscous