Midden-Oosten

Zoek naar Midden-Oosten in uw eigen kookboeken

Midden Oosten koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jamie Oliver - Jamie, de basis van het koken

Diner / hoofdgerecht uit Jamie, de basis van het koken:

Libanese citroenkip

Ingrediënten:
bulgur, chilipoeder, crème fraîche, farika, ingelegde citroen, kaneel, kip, kippenbouillon, komijnzaad, rode ui, rozemarijn, tequila, venkel, venkelzaad, witte wijn, wodka, zure room en zwarte peperkorrels

Keuken:
Midden-Oosten
Een recept uit Jamie Oliver - The naked chef

Recept uit The naked chef:

Mijn minestrome

Ingrediënten:
basilicum, hambouillon, knoflook, kool, parmezaanse kaas, prei, pruimtomaten, rode ui, rozemarijn, selderij, spaghetti en wortel

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / basisrecept / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gele rijst, de beste manier

Ingrediënten:
boter, citroen, doperwt, groentebouillon, knoflook, laurierblad, olie, peper, peterselie, piment, rijst, rode paprika, saffraan, tomaat, ui, witte rijst en zout

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
vegan / rijst / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Kerriepilav van Israëlische couscous

Ingrediënten:
basilicum, gember, groentebouillon, israelische couscous, kerriepoeder, knoflook, munt, olijfolie, oregano, peper, ui en zout

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch / couscous
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Marinade voor poon

Ingrediënten:
citroensap, knoflook, olijfolie, peper en zout

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
marinade
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Samak harrah - Gemarineerde poon

Ingrediënten:
citroen, granaatappelpitten, groene paprika, marinade voor poon, olijfolie, peper, peterselie, poon, ui, walnoten en zout

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
vis
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Eenvoudige gebakken rijst met tomaat

Ingrediënten:
basilicum, basmatirijst, boter, cayennepeper, langkorrelrijst, neutrale olie, peper, peterselie, rijst, saffraan, tomaat, tomaten uit blik en zout

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
vegan / rijst / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Tajine van Israëlische couscous met gekarameliseerde pompoen

Ingrediënten:
amandelen, dadel, gedroogde pruim, gember, groentebouillon, ingemaakte citroen, israelische couscous, kaneelstokje, knoflook, komijnpoeder, kurkumapoeder, olijfolie, peper, pompoen, rozijn, tomaten, tomaten uit blik, ui en zout

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
vegan / pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch / couscous
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Volkorencouscous met bloemkool en amandelen

Ingrediënten:
amandelen, bloemkool, gerookt-paprikapoeder, manchego, olijfolie, peper, peterselie, rode ui, schapenkaas, sjalot, volkorencouscous en zout

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
vegan / pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch / couscous
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Romige bulgur met venkel

Ingrediënten:
boter, bulgur, farro, gierst, groentebouillon, hominy, kamutmeel, nootmuskaat, olijfolie, peper, plantaardige melk, quinoa, rogge, room, spelt, tarwe, volle melk en zout

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
vegan / pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Romige bulgur met spinazie

Ingrediënten:
boter, bulgur, farro, gierst, groentebouillon, hominy, kamutkorrels, nootmuskaat, olijfolie, plantaardige melk, quinoa, rogge, room, spelt, spinazie, tarwe en volle melk

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
vegan / pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Romige bulgur met prei

Ingrediënten:
bulgur, farro, gierst, groentebouillon, hominy, kamutkorrels, nootmuskaat, peper, plantaardige melk, prei, quinoa, rogge, room, spelt, tarwe, volle melk en zout

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
vegan / pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Eenvoudiger-dan-pilav-rijst

Ingrediënten:
basmatirijst, boter, kaneelstokje, kruidnagel, langkorrelige rijst, neutrale olie, peper, witte kardemompeulen en zout

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gegratineerde Israëlische couscous met gekarameliseerde uien en blauwschimmelkaas

Ingrediënten:
blauwschimmelkaas, ei, groentebouillon, israelische couscous, melk, olijfolie, peper, pesto, peterseliepesto, room, sjalot en zout

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch / couscous
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Pilav met krenten en pijnboompitten

Ingrediënten:
basmatirijst, boter, groentebouillon, kaneel, komijnpoeder, krenten, olijfolie, peper, peterselie, pijnboompitjes, rijst, rozijnen, ui en zout

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
vegan / rijst / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Eenvoudige gebakken rijst met kruiden

Ingrediënten:
basilicum, basmatirijst, boter, dille, knoflook, langkorrelrijst, lente ui, neutrale olie, peper, peterselie, rijst, shiso, sjalot en zout

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
vegan / rijst / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

6 ideeën voor Eenvoudiger-dan-plival-rijst

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, chilipeper, doperwt, eekhoorntjesbrood, kikkererwt, knoflook, komijn, koolraap, koriander, krenten, limabonen, mosterd, nigellazaad, oesterzwam, paddenstoel, pijnboompitjes, rozijnen, shiitake, sperziebonen, sugarsnaps, tijm, ui, wortel en wortelgroen

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
vegan / rijst / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Pittige 'tomatenrisotto' van Israëlische couscous

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, chilivlokken, gember, groentebouillon, harissa, israelische couscous, kikkererwten, knoflook, lente ui, marjolein, olijfolie, oregano, paddenstoel, peper, peterselie, sjalot, tijm, tomaten, ui, winterwortel, witte wijn en zout

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch / couscous
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Romige bulgur met topinamboer

Ingrediënten:
boter, bulgur, farro, gierst, groentebouillon, hominy, kamutkorrels, nootmuskaat, peper, plantaardige melk, quinoa, rogge, room, spelt, tarwe, topinamboer, volle melk en zout

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
vegan / pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Koftit ferakh - Kipballetjes

Ingrediënten:
citroensap, ei, kippenpoulet, kurkuma, olie, peper, peterselie, ui, witbrood en zout

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
gevogelte
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Tabouleh - Bulgur-salade

Ingrediënten:
bulgur, citroensap, groene paprika, komkommer, kropsla, munt, olijfolie, peterselie, tomaat, ui en zout

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / nagerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Asabeh el ardus - Bruidsvingers

Ingrediënten:
amandelmeel, boter, citroensap, filodeeg, kaneel, rozenwater, suiker, vruchtensuiker en water

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / basisrecept / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Basisrecept bulgur

Ingrediënten:
bulgur

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
vegan / pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Romige 'risotto' van Israëlische couscous

Ingrediënten:
artisjokhart, boter, groentebouillon, israelische couscous, lente ui, olijfolie, oregano, paddenstoelen, peper, peterselie, sjalot, ui, witte wijn en zout

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch / couscous / paddenstoelen
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

'Risotto ala Milanese' van Israëlische couscous

Ingrediënten:
boter, groentebouillon, israelische couscous, lente ui, olijfolie, paddenstoel, peper, saffraan, sjalot, ui, witte wijn en zout

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch / couscous / paddenstoelen
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Eenvoudige gebakken zilvervliesrijst

Ingrediënten:
basmatirijst, boter, kaneelstokje, kruidnagel, langkorrelrijst, neutrale olie, peper, witte kardemompeulen en zout

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
vegan / vegetarisch