Amerikaans

Eten uit de Verenigde Staten (USA).

Zoek naar Amerikaans in uw eigen kookboeken

Amerikaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Janneke Philippi - Soep bij Janneke thuis

Bijgerecht uit Soep bij Janneke thuis:

Parmezaamkoekjes

Ingrediënten:
melk, oregano, parmezaanse kaas, roomboter en zelfrijzend bakmeel

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Bijgerecht uit Twaalf:

Polenta

Ingrediënten:
boter, pecorino, polenta en water

Keuken:
Amerikaans / Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bij de koffie uit De dikke vegetariër:

Chilipeperkoekjes

Ingrediënten:
bakpoeder, chilipeper, ei, kristalsuiker, ongezouten roomboter, tarwebloem, wit maismeel en zout

Keuken:
Amerikaans / Zuid Amerikaans
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit R.C. Atkins - Dr. Atkins' nieuwe dieet revolutie

Brunch uit Dr. Atkins' nieuwe dieet revolutie:

Pannenkoeken gevuld met ricotta en abrikozen

Ingrediënten:
abrikozenjam, atkins bake mix, boter, ei, ricotta, room, zoetjes en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Lunch / bijgerecht uit Jamie's Amerika:

Botersla & in de pan gebakken paddenstoelen

Ingrediënten:
boter, botersla, dijonmosterd, extra vierge olijfolie, paddestoel, knoflook, olijfolie, tijm, witte wijnazijn, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit R.C. Atkins - Dr. Atkins' nieuwe dieet revolutie

Recept uit Dr. Atkins' nieuwe dieet revolutie:

Dressing groene godin

Ingrediënten:
ansjovispasta, bieslook, dragon, lente-ui, mayonaise, peper, peterselie, witte wijnazijn, zout en zure room

Keuken:
Amerikaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria U.S.A.:

Vispot uit Door County - Door county Fish boil

Ingrediënten:
boter, citroen, houting, laurierblad, rode aardappel, water, zilverui en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
stoofgerecht / vis
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria U.S.A.:

In de pan gebakken snoekbaars - pan-fried walleye

Ingrediënten:
bloem, creamcrackers, ei, geel maïsmeel, reuzel, snoekbaarsfilet, spekvet, volle melk en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vis
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Snack of tussendoortje uit Culinaria U.S.A.:

Kellog's rice krispie treats

Ingrediënten:
boter, marshmallows en rice krispies

Keuken:
Amerikaans
Soort:
snoep
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / hoofdgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Wild rice and oyster casserole - Ovenschotel van wilde rijst en oesters

Ingrediënten:
boter, emmenthaler, kardamom, melk, oester, peper, selderij, sjalot, ui, wilde rijst en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
rijst / schaal- en schelpdieren / ovenschotel
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Drinken uit Culinaria U.S.A.:

Koninginnedrank - sauce de la reine

Ingrediënten:
ei, suiker, vanille-extract en volle melk

Keuken:
Amerikaans
Soort:
zuivel / niet-alcoholische drank
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria U.S.A.:

Kampvuurmaal - campfire supper

Ingrediënten:
aardappel, ei, spek en ui

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Ontbijt / brunch / lunch uit De dikke vegetariër:

Sandwichbrood, zes manieren

Ingrediënten:
bloem, brood, honing, instantgist, melk, neutrale olie, suiker en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Ontbijt / brunch / lunch uit De dikke vegetariër:

Halfvolkoren sandwichbrood

Ingrediënten:
bloem, honing, instantgist, melk, neutrale olie, suiker, volkorenmeel en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit John Muller en Berthe Meijer - Het literaire eetboek

Diner / voorgerecht uit Het literaire eetboek:

Algonquinsoep

Ingrediënten:
boter, eidooier, kerriepoeder, kippenbouillon en room

Keuken:
Amerikaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Ontbijt / brunch uit Culinaria U.S.A.:

Roerei met morilles en kruiden - herb and morel scrambled eggs

Ingrediënten:
boter, ei, melk, morilles, verse bieslook, verse peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch / paddenstoelen
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Ontbijt uit Culinaria U.S.A.:

Bostons bruinbrood - boston brown bread

Ingrediënten:
bakpoeder, karnemelk, maïsmeel, melasse, roggemeel, rozijnen, volkorenmeel, zout en zuidvruchten

Keuken:
Amerikaans
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria U.S.A.:

Burro's met groene chili con carne - green chile con carne burros

Ingrediënten:
belegen kaas, enchiladasaus, groene chili con carne, ijsbergsla, kool en tarwetortilla

Keuken:
Amerikaans
Soort:
tortilla / vlees
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria U.S.A.:

Rode met vlees gevulde tamales - red meat filled tamales

Ingrediënten:
bloem, bouillon, groene olijven met piment, knoflook, komijnpoeder, maïsblad, masa harina, olie, oregano, reuzel, runderschouder, rundvlees, salsa colorado, varkensvlees en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / stomen / feestdagen
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Spinaziesalade met warme dressing en tofucroutons met gefermenteerde zwarte bonen

Ingrediënten:
arachideolie, chilipepervlokken, donkere sesamolie, druivenpitolie, gefermenteerde zwarte bonen, gember, lente-ui, rijstwijnazijn, sojasaus, spinazie, suiker, tofucroutons, zout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Met bier geglaceerde zwarte bonen

Ingrediënten:
appaloosabonen, bier, chilibonen, chilipoeder, duivenerwten, honing, knoflook, melasse, olijfolie, peper, pintobonen, ui, zout, zwarte bonen en zwartoogbonen

Keuken:
Amerikaans
Soort:
peulvruchten / vegan / vegetarisch
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria U.S.A.:

Nieuwjaarsgerecht van bonen en rijst - Hoppin' John

Ingrediënten:
gedroogde chilipeper, gerookte ham, knoflook, rijst, tomaat, ui, vigna bonen, witte bonen en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / groenten, aardappels en peulvruchten / feestdagen
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Bijgerecht uit Culinaria U.S.A.:

Tropische vruchtensalsa - tropical fruit salsa

Ingrediënten:
ananas, chilipeper, gemberwortel, knoflook, macadamia-olie, mango, maui ui, notenolie, papaya, sojasaus, verse koriander, zoete rode paprika en zoete ui

Keuken:
Amerikaans
Soort:
saus/dressing/jus / fruit / vegetarisch
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Bijgerecht uit Culinaria U.S.A.:

Zwarte quinoakroketten - black quinoa croquettes

Ingrediënten:
bloem, ei, frituurolie, knoflook, parmezaanse kaas, ui, verse peterselie, verse tijm en zwarte quinoa

Keuken:
Amerikaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch / frituur
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Maischowder met tomaat

Ingrediënten:
bloem, boter, croutons van maïsbrood, druivenpitolie, halfvolle room, lente-ui, maïskorrels, maïsolie, melk, suiker, tomaat uit blik, zout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Bijgerecht uit Culinaria U.S.A.:

Abrikozensiroop - apricot syrup

Ingrediënten:
abrikozennectar en kristalsuiker

Keuken:
Amerikaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch / siroop