Amerikaans

Eten uit de Verenigde Staten (USA).

Zoek naar Amerikaans in uw eigen kookboeken

Amerikaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Janneke Philippi - Soep bij Janneke thuis

Bijgerecht uit Soep bij Janneke thuis:

Parmezaamkoekjes

Ingrediënten:
melk, oregano, parmezaanse kaas, roomboter en zelfrijzend bakmeel

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Bijgerecht uit Twaalf:

Polenta

Ingrediënten:
boter, pecorino, polenta en water

Keuken:
Amerikaans / Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bij de koffie uit De dikke vegetariër:

Chilipeperkoekjes

Ingrediënten:
bakpoeder, chilipeper, ei, kristalsuiker, ongezouten roomboter, tarwebloem, wit maismeel en zout

Keuken:
Amerikaans / Zuid Amerikaans
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Spinaziesalade met warme dressing en tofucroutons

Ingrediënten:
arachideolie, chilipepervlokken, donkere sesamolie, druivenpitolie, gember, lente-ui, rijstwijnazijn, sojasaus, spinazie, suiker, tofucroutons, zout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit J.D.T. Eekma - Elseviers cocktail en longdrink boek

Drinken / cocktails uit Elseviers cocktail en longdrink boek:

Kentucky bourbon Julep

Ingrediënten:
bourbon, ijs, suikerstroop en verse munt

Keuken:
Amerikaans
Soort:
drank (alcoholisch) / cocktails
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / hoofdgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Gevulde entrecote met stoneleeks

Ingrediënten:
boter, crème fraîche, entrecote, margarine, runderfond, stoneleeks, waterkers en zachtgeroerde blauwe kaas

Keuken:
Amerikaans
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Lunch / lunchgerecht uit De dikke vegetariër:

Cottage cheeseburgers met quinoa

Ingrediënten:
boter, cottage cheese, knoflook, olijfolie, peterselie, quinoa, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vegetarisch / kaas
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Lunch / lunchgerecht uit De dikke vegetariër:

Cottage cheeseburgers met noten

Ingrediënten:
boter, cashewnoten, cottage cheese, olijfolie, peterselie, pijnboompitten, ui, walnoten, zout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vegetarisch / kaas
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Lunch / lunchgerecht uit De dikke vegetariër:

Cottage cheeseburgers met verse kruiden

Ingrediënten:
basilicum, bieslook, boter, cottage cheese, dille, dragon, kervel, munt, olijfolie, oregano, peterselie, tijm, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vegetarisch / kaas
Een recept uit Bill Granger - Man in de keuken

Ontbijt / lunch uit Man in de keuken:

Ei met bacon en pittige tomatensaus

Ingrediënten:
bacon, boter, cayennepeper, ei, tomaat, knoflook, laurier, laurierblad, olijfolie, paprika, paprikapoeder, rode paprika, rode peper, room, rucola, slagroom, spaanse peper, suiker, tomatenpuree, ui en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vlees / ei/omelet/frittata
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit De dikke vegetariër:

Eenvoudigste peulvruchtenburger

Ingrediënten:
chilipoeder, ei, havermout, kikkererwten, kookvocht van peulvruchten, linzen, olijfolie, peper, rode bonen, ui, witte boon, zout en zwarte bonen

Keuken:
Amerikaans
Soort:
peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Traktatie uit De dikke vegetariër:

Chocolade-pepermuntrepen

Ingrediënten:
bitterzoete chocolade, bloem, boter, ei, melkchocolade, pecannoot, pepermunt, pepermunt-extract, pure kookchocolade, suiker, walnoten, witte chocolade en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit De dikke vegetariër:

Peulvruchtenburger met spinazie

Ingrediënten:
chilipoeder, ei, havermout, kikkererwten, kookvocht van peulvruchten, linzen, olijfolie, peper, rode bonen, spinazie, ui, witte boon, zout en zwarte bonen

Keuken:
Amerikaans
Soort:
peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Drinken / aperitief / cocktails uit Culinaria U.S.A.:

De klassieke martini - classic martini

Ingrediënten:
droge vermout en londen dry gin

Keuken:
Amerikaans
Soort:
drank (alcoholisch) / cocktails
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Drinken / cocktails uit Culinaria U.S.A.:

Zombie

Ingrediënten:
ananassap, apricot brandy, bruine rum, demerara-rum van 75, jus d'orange, limoensap, oude rum, poedersuiker, schaafijs en witte rum

Keuken:
Amerikaans
Soort:
drank (alcoholisch) / cocktails
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Diner / lunch / voorgerecht uit Culinaria U.S.A.:

Cobb salad

Ingrediënten:
avocado, bacon, ei, ijsbergsla, kippenborst, molsla, roquefort, stoofsla, tomaat, verse bieslook, vinaigrette en waterkers

Keuken:
Amerikaans
Soort:
salade / gevogelte
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Ontbijt / brunch / lunch uit Jamie's Amerika:

Geweldige appelpannenkoeken

Ingrediënten:
appel, boter, ei, honing, kaneel, melk, yoghurt, zeezout en zelfrijzend bakmeel

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit De dikke vegetariër:

Peulvruchtenburger met kaas

Ingrediënten:
cheddar, chilipoeder, ei, emmentaler, goudse kaas, havermout, kikkererwten, kookvocht van peulvruchten, linzen, monterey jack kaas, olijfolie, peper, rode bonen, ui, witte boon, zout en zwarte bonen

Keuken:
Amerikaans
Soort:
peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Brunch / diner / lunch / hoofdgerecht uit Jamie's Amerika:

Panpizza

Ingrediënten:
basilicum, buffelmozzarella, gedroogde rode spaanse peper, gist, harde bloem, knoflook, lichtbruine kristalsuiker, olijfolie, oregano, pancetta, parmezaanse kaas, rode spaanse peper, rode ui, tijm, tomaat in blik, varkensworstjes, venkelzaad, water, witte wijnazijn en zeezout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vlees / pizza
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria U.S.A.:

Vlees- en vispakketjes - laulau

Ingrediënten:
bananenblad, gezouten botervis, gezouten vis, taroblad, ti-blad, varkensschouder en wilde spinazie

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vlees / stomen / vis
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gestoomde maiskolf

Ingrediënten:
boter, maïskolven, water, zout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Diner / lunch / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit Jamie's Amerika:

Burgers & sliders

Ingrediënten:
augurk, bacon, cayennepeper, citroen, creamcrackers, ei, gerookt paprikapoeder, hamburgerbroodjes, ingelegde peper, mager rundergehakt, mayonaise, olijfolie, parmezaanse kaas, rode ui, sla, tomaat, tomatenketchup, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Lunch uit Jamie's Amerika:

Mijn astoriasoep

Ingrediënten:
bloemtortilla, bulgur, gemalen komijn, gerookt paprikapoeder, gevogeltebouillon, kerstomaat, knoflook, limoen, munt, olijfolie, paprika, rode ui, sumak, tomaat in blik, zahtar, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Bespaar met Jamie

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Bespaar met Jamie:

Amerikaanse pittige panpizza

Ingrediënten:
cheddar, ciabatta, extra belegen goudse kaas, extra vierge olijfolie, gedroogde gist, gedroogde oregano, gerookt paprikapoeder, groene spaanse peper, hard broodmeel, jalapeñopeper, knoflook, mozzarella, olijfolie, oud brood, rode ui, rodewijnazijn, tipo 00-bloem, tomatenblokjes, varkensbraadvet, varkensvlees, venkelzaad en worstjes

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vlees / pizza
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Salade van erfggoedtomaten met hardgekookt, gepocheerd of gebakken ei

Ingrediënten:
ei, friséesla, mesclun, molsla, mosterdvinaigrette, sjalot, tomaten, zout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Basisrecept uit Culinaria U.S.A.:

Zo krijgt u kokosmelk - zelf maken

Ingrediënten:
kokosnoot en volle melk

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vegetarisch