Frans

Zoek naar Frans in uw eigen kookboeken

Frans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Sauce brune à l'estragon - Bruine dragonsaus

Ingrediënten:
boter, bruine saus, dragon, droge witte wijn, lente-ui, peterselie en sjalotje

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Coukis de tomates à la Provençale - Verse tomatenpuree met knoflook en kruiden

Ingrediënten:
bloem, gedroogde basilicum, gedroogde sinaasappelschil, knoflook, korianderzaad, laurier, olijfolie, peterselie, saffraan, suiker, tijm, tomaten, tomatenpuree, ui, venkelzaad en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Diner / hoofdgerecht uit Mijn Franse keuken:

Rode mul antiboise

Ingrediënten:
basilicum, citroensap, kerstomaat, knoflook, olijfolie, rode mul, saffraan, sinaasappelrasp, sjalot en zwarte olijven

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Diner / hoofdgerecht uit Mijn Franse keuken:

Bavette met rode ui

Ingrediënten:
arachideolie, bavettepasta, boter, fleur de sel, geklaarde boter, peper, bladpeterselie, rode ui, rode wijn en zonnebloemolie

Keuken:
Frans
Soort:
rundvlees
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Diner / hoofdgerecht uit Mijn Franse keuken:

Sardines onder de grill

Ingrediënten:
citroen, olijfolie, paneermeel, piment d'espelette, sardinefilets en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Beurre pour excargots - Slakkenboter

Ingrediënten:
boter, knoflook, lente-ui, peper, peterselie, sjalot en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch / samengestelde boter
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Basisrecept uit De kunst van het koken:

Fond blanc - Blanke fond, kalfsfond

Ingrediënten:
bleekselderij, bouquet garni, kalfsbotten, kalfsschenkel, prei, ui, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
bouillon
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Sauce Alsacienne / Sauce de sorges - Kruidenmayonaise met zachtgekookte eieren

Ingrediënten:
basilicum, citroensap, dille, dragon, ei, eiwit, kappertjes, kippenfond, lente-ui, mosterd, olie, peper, peterselie, runderfond, sjalot, slagroom, visfond, wijnazijn, zout en zure room

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Kruidenvinaigrette

Ingrediënten:
basilicum, bieslook, citroensap, dragon, gedroogde kruiden, mosterd, mosterdpoeder, olie, olijfolie, peper, peterselie, wijnazijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vinaigrette
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Bijgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Béarnaisesaus

Ingrediënten:
azijn, boter, citroensap, dragon, eidooier, groene kruiden, knoflook, peper, sjalot en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Châteaubriand

Ingrediënten:
biefstuk, boter, citroensap, peper, peterselie, reuzel en zout

Keuken:
Frans
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Recept uit Lidya Winkels kookboek:

Galette de salsifis

Ingrediënten:
boter, olijfolie, pannenkoekenbeslag en schorseneren uit blik

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / hoofdgerecht uit A propos bistro:

Rogvleugel met bruine boter en kappertjes

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, bouquet garni, citroen, kappertje, prei en rogvleugels

Keuken:
Frans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Recept uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Artisjokbodems met schaaldieren en cocktailsaus

Ingrediënten:
artisjokbodems, azijn, bloem, broodkruim, citroensap, cocktailsaus zonder mayonaise, eiwit, frituurvet, garnalen, olijfolie, rivierkreeftjes, voorgerecht, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
groente / schaal- en schelpdieren
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Crepinette met lamskotelet

Ingrediënten:
champignons, crepinette, doperwten, geklaarde boter, ham, jus, kalfstong, knoflook, lamskotelet, munt, sla en tuinkruiden

Keuken:
Frans
Soort:
lamsvlees
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Frans landbrood

Ingrediënten:
bloem, gist, water, zout en zuurdesem

Keuken:
Frans
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Jean-Guillaume Dufour - Tartaar van het mes

Diner / voorgerecht uit Tartaar van het mes:

Kalfstartaar met parmezaan

Ingrediënten:
cornichons, eidooier, kalfsgehakt, kalfsschnitzel, kappertjes, olijfolie, parmezaanse kaas, sjalot en verse basilicum

Keuken:
Frans
Soort:
vlees
Een recept uit Jean-Guillaume Dufour - Tartaar van het mes

Diner / voorgerecht uit Tartaar van het mes:

Mediterrane kalfstartaar

Ingrediënten:
cornichons, eidooier, kalfsschnitzel, kappertjes, kerstomaat, olijfolie, pijnboompitjes en verse kervel

Keuken:
Frans
Soort:
vlees
Een recept uit Jean-Guillaume Dufour - Tartaar van het mes

Diner / voorgerecht uit Tartaar van het mes:

Klassiek gebakken tartaar

Ingrediënten:
cornichons, kappertjes, ketchup, rundergehakt en sjalot

Keuken:
Frans
Soort:
vlees
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Snack of tussendoortje uit A propos bistro:

Bladerdeegstengels

Ingrediënten:
bladerdeeg, eidooier en kristalsuiker

Keuken:
Frans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Frankrijk:

Souris uit de oven, gelardeerd met knoflook - souris cloutée d'ail de Lautrec rôtie

Ingrediënten:
eendenvet, knoflook, lamsjus en souris

Keuken:
Frans
Soort:
vlees
Een recept uit  - Handboek voor de combinatie magnetron-oven

Diner / nagerecht uit Handboek voor de combinatie magnetron-oven:

Perensoufflé

Ingrediënten:
amandelmeel, bakpoeder, boter, citroensap, citroenschil, ei, griesmeelpudding, magere kwark, peren en suiker

Keuken:
Frans
Soort:
soufflé
Een recept uit  - Handboek voor de combinatie magnetron-oven

Diner / nagerecht uit Handboek voor de combinatie magnetron-oven:

Kersensoufflé

Ingrediënten:
amandelschaafsel, boter, ei, kaneel, melk, morellen op sap, oud brood en suiker

Keuken:
Frans
Soort:
soufflé
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Sauce tartare - Mayonaise met hardgekookte eieren

Ingrediënten:
bieslook, citroensap, dragon, hardgekookte eidooiers, hardgekookte eiwitten, kappertjes, mosterd, olie, peper, peterselie, wijnazijn, zout en zure augurken

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Mayonnaise collée - Gelatinemayonaise voor garneren van koude schotels

Ingrediënten:
gelatine, kippenbouillon, mayonaise, peper, runderbouillon, visfond, wijnazijn, witte wijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
schuim/mousse/gelei
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Sauce rémoulade - Remouladesaus, mayonaise met ansjovis, augurk, kappertjes en kruiden

Ingrediënten:
ansjovispasta, bieslook, dragon, kappertjes, mayonaise, peper, peterselie, zout en zure augurken

Keuken:
Frans
Soort:
saus