Frans

Zoek naar Frans in uw eigen kookboeken

Frans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Sauce brune à l'estragon - Bruine dragonsaus

Ingrediënten:
boter, bruine saus, dragon, droge witte wijn, lente-ui, peterselie en sjalotje

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Coukis de tomates à la Provençale - Verse tomatenpuree met knoflook en kruiden

Ingrediënten:
bloem, gedroogde basilicum, gedroogde sinaasappelschil, knoflook, korianderzaad, laurier, olijfolie, peterselie, saffraan, suiker, tijm, tomaten, tomatenpuree, ui, venkelzaad en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Gintare Marcel - L'Art de la table

Recept uit L'Art de la table:

Kir royal

Ingrediënten:
champagne, crème de cassis en prosecco

Keuken:
Frans
Een recept uit M. Villegas, Sarah Randell en C.L. Jones - De complete keuken van Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit De complete keuken van Frankrijk:

Gebakken forel met venkel en kappertjes

Ingrediënten:
boter, citroen, droge vermout, forel, kappertjes, laurierblad, olijfolie, peper, prei, room, sjalot, venkelknol, verse kervel, visbouillon, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / groente / vis
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Franse bonensla met gekookte groente

Ingrediënten:
andijvie, boerenkool, citroensap, dragon, flageoletbonen, kool, olijfolie, puy-linzen, sherry-azijn, sjalot, spinazie, zout en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Diner / hoofdgerecht uit Groot handboek sauzen:

Entrecote met mierikswortel-mosterdkorst met Bordelaisesaus

Ingrediënten:
bordelaisesaus, geklaarde boter, mierikswortel-mosterdkorst, peper, runderentrecote en zout

Keuken:
Frans
Soort:
rundvlees
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Duivelssaus

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, gezeefde tomaten, heet paprikapoeder, kalfsjus, kervel, paprikapoeder edelsusz, sjalot, witte wijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Jean Michel Raynaud - Het Franse bakboek

Recept uit Het Franse bakboek:

Fougasse aux herbes, à la pomme de terre et aux olives noires

Ingrediënten:
aardappels, brood, gemalen zwarte peper, olijfolie, semizuurdesem, rozemarijn, tijm, zout en zwarte olijven

Keuken:
Frans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Gintare Marcel - L'Art de la table

Recept uit L'Art de la table:

Drumsticks met bloemkool - knoflookpuree

Ingrediënten:
bloemkool, tijm, citroen, drumsticks, boter, kippenbouillon, olijfolie, knoflook, peper en zout

Keuken:
Frans
Een recept uit M. Villegas, Sarah Randell en C.L. Jones - De complete keuken van Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit De complete keuken van Frankrijk:

Eendenborstfilets met cassis en frambozen

Ingrediënten:
bruine suiker, crème de cassis, eendenborstfilet, framboos, kaneel, maïzena, peper, rode wijn, zeezout, zout en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
barbecue/grill / gevogelte
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Zoutevis met snijbiet en krenten - morue aux blettes et aux raisins secs

Ingrediënten:
gedroogde krenten, knoflook, laurierblad, olijfolie, peper, snijbiet, stevige aardappel, tomaat, ui, zout en zoutevis

Keuken:
Mediterraans / Frans
Soort:
stoofgerecht / vis
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Puree van zoutevis - brandade de morue

Ingrediënten:
croutons, melk, olijfolie en zoutevis

Keuken:
Mediterraans / Frans
Soort:
vis
Een recept uit Jean Michel Raynaud - Het Franse bakboek

Recept uit Het Franse bakboek:

Pissaladière

Ingrediënten:
ansjovispasta, gemalen zwarte peper, olijfolie, tijm, uien, zout en zwarte olijven

Keuken:
Frans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Jean Michel Raynaud - Het Franse bakboek

Recept uit Het Franse bakboek:

Fougasse au sucre

Ingrediënten:
bloem, boter, gedroogde gist, kristalsuiker, water, olijfolie, slagroom en tafelzout

Keuken:
Frans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Jean Michel Raynaud - Het Franse bakboek

Recept uit Het Franse bakboek:

dps Recipe pic

Ingrediënten:
bloem, boter, gedroogde gist, kristalsuiker, tafelzout en volle melk

Keuken:
Frans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit R.C. Atkins - Dr. Atkins' nieuwe dieet revolutie

Brunch uit Dr. Atkins' nieuwe dieet revolutie:

Bosbessenclafoutis

Ingrediënten:
amandelextract, atkins bake mix, bosbessen, boter, ei, room, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Gintare Marcel - L'Art de la table

Recept uit L'Art de la table:

Ricotta - amandeltaart voor het ontbijt

Ingrediënten:
aardbeien, amandelmeel, amandelschaafsel, citroensap, cottage cheese, eieren, boter, oranjebloesemwater, poedersuiker, ricotta, sinaasappel, suiker, venkelzaad en zout

Keuken:
Frans
Een recept uit Gintare Marcel - L'Art de la table

Recept uit L'Art de la table:

Chocolade - hazelnootgranola

Ingrediënten:
amandelen, cacaopoeder, gehakt, havermoutvlokken, hazelnoten, honing, koffie, kokosolie en water

Keuken:
Frans
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Koude mosterdsaus

Ingrediënten:
citroensap, crème fraîche, dijonmosterd, eidooier, grove mosterd, neutrale olie, peper, room, sherryazijn, wittewijnazijn, zout en zure room

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Gintare Marcel - L'Art de la table

Recept uit L'Art de la table:

Venusschelpen in amandel - peterseliesaus

Ingrediënten:
amandelen, bladpeterselie, citroensap, gehakt, nieuwe aardappels, olijfolie, pasta, saffraan, sjalot, knoflook, venusschelpen, peper en zout

Keuken:
Frans
Een recept uit Paul Hollywood, N. Barclay en P. Hollywood - Brood - 100 internationale recepten

Ontbijt / bijgerecht uit Brood - 100 internationale recepten:

Baguette

Ingrediënten:
boter, gist, water, tarwebloem en zout

Keuken:
Frans
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / lunch / buffet / voorgerecht uit De kunst van het koken:

Mousseline de jambon - Hammousse

Ingrediënten:
blanke bouillon, boter, bouquet garni, champignons, cognac, droge witte wijn, gekookte ham, gelatine, gelatinepoeder, heldere kippensoep uit blik, kippenbouillon, lente-ui, madeira, nootmuskaat, peper, selderij, sjalot, slagroom, tomatenpuree, truffel, ui, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
varkensvlees
Een recept uit Gintare Marcel - L'Art de la table

Recept uit L'Art de la table:

Gevulde makreel met ingelegde komkommer

Ingrediënten:
bladpeterselie, broodkruim, citroen, gehakt, kerstomaat, komkommer, makrelen, olijfolie, pijnboompitten, suiker, knoflook, peper, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Frans
Een recept uit Paul Hollywood, N. Barclay en P. Hollywood - Brood - 100 internationale recepten

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Brood - 100 internationale recepten:

Normandische appeltaart

Ingrediënten:
abrikozenjam, bloem, boter, calvados, ei, eidooier, eieren, gemalen amandelen, handappel, kristalsuiker, water en tarwebloem

Keuken:
Frans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Gintare Marcel - L'Art de la table

Recept uit L'Art de la table:

Kabeljauw in romige vanillesaus

Ingrediënten:
amandelen, amandelmelk, bloemkool, gehakt, groentebouillon, boter, maïzena, sjalotten, vanillestokje, verse koriander, peper, witte wijn en zout

Keuken:
Frans
Een recept uit Gintare Marcel - L'Art de la table

Recept uit L'Art de la table:

Taart met peer, sinaasappel en rozemarijn

Ingrediënten:
eieren, boter, gehakt, honing, lichtbruine suiker, peren, rozemarijn, sinaasappels, volle melk en zoet deeg

Keuken:
Frans