Frans

Zoek naar Frans in uw eigen kookboeken

Frans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Sauce brune à l'estragon - Bruine dragonsaus

Ingrediënten:
boter, bruine saus, dragon, droge witte wijn, lente-ui, peterselie en sjalotje

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Coukis de tomates à la Provençale - Verse tomatenpuree met knoflook en kruiden

Ingrediënten:
bloem, gedroogde basilicum, gedroogde sinaasappelschil, knoflook, korianderzaad, laurier, olijfolie, peterselie, saffraan, suiker, tijm, tomaten, tomatenpuree, ui, venkelzaad en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / nagerecht uit Koude keuken:

Corsicaanse vruchtensalade

Ingrediënten:
appel, cognac, eidooier, gemberpoeder, honing, peer, pruimen, sinaasappelrasp, sinaasappels, walnoten en witte wijn

Keuken:
Frans
Soort:
fruit / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / nagerecht / dessert uit Hoe dan?!:

Stoofperen in Le secret de papé

Ingrediënten:
citroenschil, kaneelstokje, mascarpone, rietsuiker, stoofperen en zoete dessertwijn

Keuken:
Frans
Soort:
fruit / vegetarisch
Een recept uit Jean Michel Raynaud - Het Franse bakboek

Recept uit Het Franse bakboek:

Pâte de caramel au beurre salé

Ingrediënten:
boter, kristalsuiker, slagroom en zoutvlokken

Keuken:
Frans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Jean Michel Raynaud - Het Franse bakboek

Recept uit Het Franse bakboek:

Tarte tatin à la rhubarbe

Ingrediënten:
bladerdeeg, citroensap, boter, granny-smithappels, kristalsuiker, rabarber en vanillestokjes

Keuken:
Frans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Kim MacLean - Tajine

Diner / hoofdgerecht uit Tajine:

Navarin printanier

Ingrediënten:
bloem, bouquet garni, kippenbouillon, knoflook, koolrabi, lamsbouillon, lamsschouder, lamsvlees, meiraap, nieuwe aardappeltjes, olijfolie, sjalot, suiker, tomaat, tuinbonen, verse bladpeterselie, versgemalen zwarte peper, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / tajine / lamsvlees
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Diner / bijgerecht uit Mijn Franse keuken:

Gebakken witlof met sinaasappel

Ingrediënten:
boter, peper, sinaasappelrasp, sinaasappelsap, witlof en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Diner / bijgerecht uit Mijn Franse keuken:

Geprakte aardappels

Ingrediënten:
extra vierge olijfolie, kruimige aardappels, peper, bladpeterselie en zout

Keuken:
Frans
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Diner / bijgerecht uit Mijn Franse keuken:

In boter gesmoorde prei

Ingrediënten:
boter, peper, prei en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Diner / voorgerecht uit Mijn Franse keuken:

Sardines uit blik met mimosa van ei

Ingrediënten:
basisvinaigrette, ei, kappertjes, little gem, bladpeterselie, romainesla en sardines uit blik

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Diner / voorgerecht uit Mijn Franse keuken:

Makreel met mierikswortel en tijm

Ingrediënten:
limoen, makreelfilet, mierikswortel, olie, peper, tijm en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Diner / hoofdgerecht uit Mijn Franse keuken:

Kip in room

Ingrediënten:
bieslook, boter, bouquet garni, champignons, citroensap, crème fraîche, kip, knoflook, peper, slagroom, witte ui, witte wijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Liliane Benoit en Agnès Claverie - La cuisine Charentaise

Diner / voorgerecht uit La cuisine Charentaise:

Salade du marin - Salade van de matroos

Ingrediënten:
champignons, crème fraîche, ei, garnalen, groene sla, kiwi, komkommer, kreeft, mosselen en tomaten

Keuken:
Frans
Soort:
salade / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Liliane Benoit en Agnès Claverie - La cuisine Charentaise

Recept uit La cuisine Charentaise:

Merveilles - Wondertjes

Ingrediënten:
bloem, boter, cognac, ei, gist, olie, suiker en zout

Keuken:
Frans
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Liliane Benoit en Agnès Claverie - La cuisine Charentaise

Diner / nagerecht uit La cuisine Charentaise:

Delicieux dessert au gout d'enfant - Heerlijk kindertoetje

Ingrediënten:
cognac, ei, melk, oud brood, poedersuiker en sinaasappelbloesem

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Liliane Benoit en Agnès Claverie - La cuisine Charentaise

Bijgerecht uit La cuisine Charentaise:

La Jonchee - Regionale kaas uit de Charente

Ingrediënten:
biezenmat, crème fraîche, extract van laurierkers, melk en stremsel

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch / kaas
Een recept uit Liliane Benoit en Agnès Claverie - La cuisine Charentaise

Diner / hoofdgerecht uit La cuisine Charentaise:

Ventre de veau a la Saint-Jean d'Angely - Kalfsbuik a la Saint-Jean d'Angely

Ingrediënten:
bouquet garni, droge witte wijn, kalfsbuik, kerrie, knoflook, kruidnagel, peper, preiwit, quatre épices, uitjes, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit Liliane Benoit en Agnès Claverie - La cuisine Charentaise

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit La cuisine Charentaise:

Ris de veau Lavalliere - Kalfszwezerik Lavalliere

Ingrediënten:
court-bouillon, groentebrunoise, kalfsfond, kalfszwezerik, melk en truffel

Keuken:
Frans
Soort:
kalfsvlees / orgaanvlees
Een recept uit Liliane Benoit en Agnès Claverie - La cuisine Charentaise

Ontbijt / lunch uit La cuisine Charentaise:

Oeufs rotis sur Toast - Geroosterde eieren op toast

Ingrediënten:
boter, gruyère, oud brood, peper, witbrood, witte wijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
eieren, kaas en zuivel
Een recept uit Liliane Benoit en Agnès Claverie - La cuisine Charentaise

Diner / hoofdgerecht uit La cuisine Charentaise:

Mouclade - Mosselen

Ingrediënten:
bouchot mosselen, bouquet garni, dragon, droge witte wijn, kerrie, knoflook, mosselvocht en sjalotten

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Liliane Benoit en Agnès Claverie - La cuisine Charentaise

Recept uit La cuisine Charentaise:

Millat Charentais - Pudding uit de Charente

Ingrediënten:
appel, bloem, boter, cognac, ei, suiker en wit maismeel

Keuken:
Frans
Soort:
pudding / vegetarisch
Een recept uit Trish Deseine en Christian Sarramon - Heerlijk Parijs

Bijgerecht uit Heerlijk Parijs:

Shelley’s mangochutneydip

Ingrediënten:
mangochutney, roomkaas en 
zout en peper

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus / chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit Trish Deseine en Christian Sarramon - Heerlijk Parijs

Diner / nagerecht uit Heerlijk Parijs:

Aardbeien en citroengrassoepje met vanille-mascarponeroom

Ingrediënten:
citroengras, gehakt, mascarpone, poedersuiker, slagroom, vanillepeul en verse aardbeien

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Liliane Benoit en Agnès Claverie - La cuisine Charentaise

Diner / hoofdgerecht uit La cuisine Charentaise:

Matelote d'anguilles a la Charentaise - Matelote van paling op de wijze van de Charente

Ingrediënten:
blanke fond, boerenham, champignons, paling, rode wijn en uitjes

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Trish Deseine en Christian Sarramon - Heerlijk Parijs

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Heerlijk Parijs:

Zalm met zoete chilisaus

Ingrediënten:
zalm en zoete chilisaus

Keuken:
Frans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren