Frans

Zoek naar Frans in uw eigen kookboeken

Frans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Sauce brune à l'estragon - Bruine dragonsaus

Ingrediënten:
boter, bruine saus, dragon, droge witte wijn, lente-ui, peterselie en sjalotje

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Coukis de tomates à la Provençale - Verse tomatenpuree met knoflook en kruiden

Ingrediënten:
bloem, gedroogde basilicum, gedroogde sinaasappelschil, knoflook, korianderzaad, laurier, olijfolie, peterselie, saffraan, suiker, tijm, tomaten, tomatenpuree, ui, venkelzaad en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht / dessert uit De dikke vegetariër:

Zoete crèpes met zuivel

Ingrediënten:
bloem, boter, crème fraîche, ei, melk, suiker, yoghurt, zout en zure room

Keuken:
Frans
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht / dessert uit De dikke vegetariër:

Zoete crèpes met zoete samengestelde boter

Ingrediënten:
bloem, boter, bruine boter, ei, kaneel, kardemom, kruidnagel, melk, suiker, zoete samengestelde boter en zout

Keuken:
Frans
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Diner / hoofdgerecht uit Groot handboek sauzen:

Entrecote met mierikswortel-mosterdkorst met Bordelaisesaus

Ingrediënten:
bordelaisesaus, geklaarde boter, mierikswortel-mosterdkorst, peper, runderentrecote en zout

Keuken:
Frans
Soort:
rundvlees
Een recept uit Gintare Marcel - L'Art de la table

Recept uit L'Art de la table:

Kabeljauw in romige vanillesaus

Ingrediënten:
amandelen, amandelmelk, bloemkool, gehakt, groentebouillon, boter, maïzena, sjalotten, vanillestokje, verse koriander, peper, witte wijn en zout

Keuken:
Frans
Een recept uit Renate Hagenouw en Valerie Ferguson - Het Beste Uit Frankrijk

Recept uit Het Beste Uit Frankrijk:

Zalmsteak met zuringsaus

Ingrediënten:
boter, olijfolie, peper, salie, sjalot, slagroom, zalmsteak en zuringblad

Keuken:
Frans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Honing-knoflookvinaigrette

Ingrediënten:
balsamicoazijn, extra vierge-olijfolie, honing, knoflook, peper, sjalot en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vinaigrette / vegetarisch
Een recept uit Paul Hollywood, N. Barclay en P. Hollywood - Brood - 100 internationale recepten

Ontbijt / bijgerecht uit Brood - 100 internationale recepten:

Pain de campagne

Ingrediënten:
boter, gist, roggemeel, oregano, water, tarwebloem en zout

Keuken:
Frans
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / lunch / buffet / voorgerecht uit De kunst van het koken:

Mousseline de volaille - Mousse van kip, kalkoen, eend of wild gevogelte

Ingrediënten:
blanke bouillon, boter, bouquet garni, cognac, droge witte wijn, eend, foie gras, gelatine, gelatinepoeder, heldere kippensoep uit blik, kalkoen, kip, kippenbouillon, kippenlevers, lente-ui, leverpastei, madeira, nootmuskaat, peper, selderij, sjalot, slagroom, truffel, ui, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
wild / gevogelte
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / lunch / buffet / voorgerecht uit De kunst van het koken:

Mousseline de jambon - Hammousse

Ingrediënten:
blanke bouillon, boter, bouquet garni, champignons, cognac, droge witte wijn, gekookte ham, gelatine, gelatinepoeder, heldere kippensoep uit blik, kippenbouillon, lente-ui, madeira, nootmuskaat, peper, selderij, sjalot, slagroom, tomatenpuree, truffel, ui, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
varkensvlees
Een recept uit Renate Hagenouw en Valerie Ferguson - Het Beste Uit Frankrijk

Recept uit Het Beste Uit Frankrijk:

Gegrilde mul met kruiden

Ingrediënten:
dille, mul, olijfolie, pastis, peterselie en tijm

Keuken:
Frans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Picknick / diner / lunch / buffet / voorgerecht / lunchgerecht uit Ingrediënten:

Paté van het huis

Ingrediënten:
boter, broodkruim, cognac, ei, hamlappen, kalfslever, knoflook, magere speklapjes, melk, ontbijtspek, peper, provençaalse kruiden, sjalot, vet spek en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vlees / paté/terrine
Een recept uit M. Villegas, Sarah Randell en C.L. Jones - De complete keuken van Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit De complete keuken van Frankrijk:

Gebakken forel met venkel en kappertjes

Ingrediënten:
boter, citroen, droge vermout, forel, kappertjes, laurierblad, olijfolie, peper, prei, room, sjalot, venkelknol, verse kervel, visbouillon, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / groente / vis
Een recept uit Jean Michel Raynaud - Het Franse bakboek

Recept uit Het Franse bakboek:

Fougasse aux herbes, à la pomme de terre et aux olives noires

Ingrediënten:
aardappels, brood, gemalen zwarte peper, olijfolie, semizuurdesem, rozemarijn, tijm, zout en zwarte olijven

Keuken:
Frans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Gintare Marcel - L'Art de la table

Recept uit L'Art de la table:

Venusschelpen in amandel - peterseliesaus

Ingrediënten:
amandelen, bladpeterselie, citroensap, gehakt, nieuwe aardappels, olijfolie, pasta, saffraan, sjalot, knoflook, venusschelpen, peper en zout

Keuken:
Frans
Een recept uit Paul Hollywood, N. Barclay en P. Hollywood - Brood - 100 internationale recepten

Ontbijt / bijgerecht uit Brood - 100 internationale recepten:

Baguette

Ingrediënten:
boter, gist, water, tarwebloem en zout

Keuken:
Frans
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit M. Villegas, Sarah Randell en C.L. Jones - De complete keuken van Frankrijk

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De complete keuken van Frankrijk:

Groenteschotel

Ingrediënten:
boter, courgette, gruyère, knoflook, nootmuskaat, olie, olijfolie, peper, rode ui, tijm, tomaat, verse bladpeterselie, witte wijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch / groente / ovenschotel
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Diner / hoofdgerecht uit De grote Kleyn:

Kip met knoflook

Ingrediënten:
boerenbrood, gevogelte, kip, knoflook, olijfolie, rozemarijn, salie, stokbrood, tijm en witte wijn

Keuken:
Frans
Een recept uit M. Villegas, Sarah Randell en C.L. Jones - De complete keuken van Frankrijk

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De complete keuken van Frankrijk:

Courgettesoufflé

Ingrediënten:
bloem, boter, courgette, ei, gruyère, lente-ui, melk, paneermeel, parmezaanse kaas, peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soufflé / vegetarisch / groente
Een recept uit M. Villegas, Sarah Randell en C.L. Jones - De complete keuken van Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit De complete keuken van Frankrijk:

Eendenborstfilets met cassis en frambozen

Ingrediënten:
bruine suiker, crème de cassis, eendenborstfilet, framboos, kaneel, maïzena, peper, rode wijn, zeezout, zout en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
barbecue/grill / gevogelte
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Gembervinaigrette

Ingrediënten:
citroensap, extra vierge-olijfolie, gemberwortel, peper, sherryazijn, sjalot, wijnazijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vinaigrette / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Citroenvinaigrette

Ingrediënten:
citroensap, extra vierge-olijfolie, gemberwortel, peper, sjalot, wijnazijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vinaigrette / vegetarisch
Een recept uit Gintare Marcel - L'Art de la table

Recept uit L'Art de la table:

Ricotta - amandeltaart voor het ontbijt

Ingrediënten:
aardbeien, amandelmeel, amandelschaafsel, citroensap, cottage cheese, eieren, boter, oranjebloesemwater, poedersuiker, ricotta, sinaasappel, suiker, venkelzaad en zout

Keuken:
Frans
Een recept uit Gintare Marcel - L'Art de la table

Recept uit L'Art de la table:

Chocolade - hazelnootgranola

Ingrediënten:
amandelen, cacaopoeder, gehakt, havermoutvlokken, hazelnoten, honing, koffie, kokosolie en water

Keuken:
Frans
Een recept uit Gintare Marcel - L'Art de la table

Recept uit L'Art de la table:

Kir royal

Ingrediënten:
champagne, crème de cassis en prosecco

Keuken:
Frans