Frans

Zoek naar Frans in uw eigen kookboeken

Frans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Sauce brune à l'estragon - Bruine dragonsaus

Ingrediënten:
boter, bruine saus, dragon, droge witte wijn, lente-ui, peterselie en sjalotje

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Coukis de tomates à la Provençale - Verse tomatenpuree met knoflook en kruiden

Ingrediënten:
bloem, gedroogde basilicum, gedroogde sinaasappelschil, knoflook, korianderzaad, laurier, olijfolie, peterselie, saffraan, suiker, tijm, tomaten, tomatenpuree, ui, venkelzaad en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Roger Van Damme - Heerlijke aardbeirecepten van Roger Van Damme

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Heerlijke aardbeirecepten van Roger Van Damme:

Aardbeiensalade

Ingrediënten:
aardbeien, citroensap, rode wijn en suiker

Keuken:
Frans
Soort:
vegan
Een recept uit Roger Van Damme - Heerlijke aardbeirecepten van Roger Van Damme

Diner / nagerecht uit Heerlijke aardbeirecepten van Roger Van Damme:

Aardbeien met slagroom op z'n Frans 1

Ingrediënten:
aardbeien, slagroom en zure room

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Roger Van Damme - Heerlijke aardbeirecepten van Roger Van Damme

Diner / nagerecht uit Heerlijke aardbeirecepten van Roger Van Damme:

Fraises à la Charmeuse

Ingrediënten:
aardbeien, crème anglaise, gelatinepoeder, kirsch, lange vingers en slagroom

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Recept uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Marinade voor coq au vin

Ingrediënten:
laurier, rode wijn, selderij, tijm, ui en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch / marinade
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Gegrilde gemarineerde kipfilet

Ingrediënten:
garnituur voor gegrilde kip, olijfolie, peper en rozemarijn

Keuken:
Frans
Soort:
barbecue/grill / gevogelte
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Gestoomde kipfilet

Ingrediënten:
basilicum, blanke bouillon, boter, kipfilet, peper, yoghurt en zout

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Yannis Varoutsikos en Rodolphe Landemaine - Kookschool brood en banket

Basisrecept uit Kookschool brood en banket:

Viennoisedeeg

Ingrediënten:
boter, meel t65, melk, suiker en gist

Keuken:
Frans
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Oeufs pochés - Gepocheerde eieren

Ingrediënten:
azijn, ei, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
eieren, kaas en zuivel / vegetarisch
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Beurre pour excargots - Slakkenboter

Ingrediënten:
boter, knoflook, lente-ui, peper, peterselie, sjalot en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch / samengestelde boter
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Diner / hoofdgerecht uit Mijn Franse keuken:

Dorade in zoutkorst

Ingrediënten:
citroen, dorade, eiwit en sel gris de guérande

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Diner / hoofdgerecht uit Mijn Franse keuken:

Gebakken kalfslever gepaneerd met noten

Ingrediënten:
boter, citroensap, hazelnoten, honing, kalfslever, mosterd, peper, pistachenoten, sinaasappelsap, sjalot, zout en zure kappertjes

Keuken:
Frans
Soort:
kalfsvlees / orgaanvlees
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Filet de boeuf à la bourgeoise - Runderhaas met uien, champignons en olijven

Ingrediënten:
boter, bouillon, champignons, droge port, droge witte vermouth, fond, kleine witte uitjes, laurier, lente-ui, maïzena, olijfolie, ontpitte groene olijven, peper, runderbouillon, runderhaas, sjalot, tijm, tomaat, ui, varkensspek, water, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
rundvlees
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Bijgerecht uit De kunst van het koken:

Concombres à la mornay - Komkommer in kaassaus

Ingrediënten:
basilicum, boter, dille, gruyère, komkommer, lente-ui, peper, sauce mornay, suiker, wijnazijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Bijgerecht uit De kunst van het koken:

Courgettes gratinées en persillade - Gebakken courgettes met knoflook en peterselie in een bechamelsaus

Ingrediënten:
bechamelsaus, boter, broodkruim, citroensap, courgette, knoflook, olijfolie, peper, peterselie en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Tarbot, gegrild met Hollandaisesaus

Ingrediënten:
gezouten boter, citroen, hollandaisesaus, olijfolie, peterselie, provençaalse kruiden en tarbot

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Stokvis met truffel

Ingrediënten:
boter, champignons, double cream, hollandaisesaus, stokvis en truffel

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Houtsnip, gebraden

Ingrediënten:
boter, cognac, foie gras, houtsnip, mosterd, vet spek, witbrood en witte wijn

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / hoofdgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Le macaroni au gratin - Gegratineerde macaroni

Ingrediënten:
boter, droog broodkruim, gruyère, lange macaroni, melk, nootmuskaat, parmezaanse kaas, verse gemengde kruiden, water, zout en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch / ovenschotel
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Tong onder een deken

Ingrediënten:
bloem, boter, paddestoelen, sjalot, snoekquenelles, tong en zeeduivel

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Recept uit La Mère Brazier:

Poulettesaus

Ingrediënten:
boter, eidooier, double cream, peterselie, sjalot en witte wijn

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Roger Van Damme - Heerlijke aardbeirecepten van Roger Van Damme

Recept uit Heerlijke aardbeirecepten van Roger Van Damme:

Bretoens zanddeeg

Ingrediënten:
boter, cassonadesuiker, citroengras, citroenrasp, eidooier, gezouten boter, kristalsuiker, limoenblad, limoenrasp, vanillestokje, zelfrijzend bloem en zout

Keuken:
Frans
Soort:
beslag/deeg / vegetarisch
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / voorgerecht uit De kunst van het koken:

Bisque de homard à l'Américaine - Bisque van kreeft

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, cayennepeper, cognac, croutons, dragon, droge witte wijn, gedroogde dragon, kervel, knoflook, kreeftenborststuk, kreeftenboter, kreeftenpoten, kreeftenschalen, laurier, melbatoast, olijfolie, peper, peterselie, rijst, runderbouillon, schelpdiervocht, slagroom, stokbrood, tomaten, ui, visbouillon, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Kreeftenboter

Ingrediënten:
boter en kreeftenschaal

Keuken:
Frans
Soort:
samengestelde boter
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Baguette

Ingrediënten:
tarwebloem, water, zout en zuurdesem

Keuken:
Frans
Soort:
brood en broodgerecht