Frans

Zoek naar Frans in uw eigen kookboeken

Frans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Sauce brune à l'estragon - Bruine dragonsaus

Ingrediënten:
boter, bruine saus, dragon, droge witte wijn, lente-ui, peterselie en sjalotje

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Coukis de tomates à la Provençale - Verse tomatenpuree met knoflook en kruiden

Ingrediënten:
bloem, gedroogde basilicum, gedroogde sinaasappelschil, knoflook, korianderzaad, laurier, olijfolie, peterselie, saffraan, suiker, tijm, tomaten, tomatenpuree, ui, venkelzaad en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Recept uit Koken in een duinpan:

Côte de veau farcie aux rognons - Met kalfsnier gevulde kalfskotelet

Ingrediënten:
boter, jus de veau, kalfskotelet, kalfsnier, mager kalfsgehakt, peper, room, saus bij côte de veau, tuinkruiden en zout

Keuken:
Frans
Soort:
kalfsvlees / orgaanvlees
Een recept uit Fon Zwart - De chef-kok is een vrouw

Diner / voorgerecht uit De chef-kok is een vrouw:

Grosse soupe aux légumes frais - Groentesoep

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, boter, bouquet garni, kaas, knoflook, kool, mager rundvlees, meiknol, peper, peterselie, prei, tomaat, ui, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / lunch / hoofdgerecht uit A propos bistro:

Sabodets in rode wijn

Ingrediënten:
aardappel, kalfsfond, kruidnagel, prei, rode wijn, sabodet, ui en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
vlees
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Diner / hoofdgerecht uit Groot handboek sauzen:

Piepkuiken met duivelssaus (sauce diable)

Ingrediënten:
citroenrasp, citroensap, duivelssaus, knoflook, olijfolie, peper, piepkuiken en zout

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Diner / voorgerecht uit De grote Kleyn:

Oeufs en meurette

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, knoflook, laurier, mager spek, oud stokbrood, rode wijn, rode wijnazijn, runderfond, sjalot en tijm

Keuken:
Frans
Een recept uit Jean Michel Raynaud - Het Franse bakboek

Recept uit Het Franse bakboek:

Pets de nonne citronnés à l’anis

Ingrediënten:
bakpoeder, citroenen, kristalsuiker, plantaardige olie, soezendeeg, steranijs en vanillestokjes

Keuken:
Frans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Oeufs mollets - Zachtgekookte eieren

Ingrediënten:
ei en water

Keuken:
Frans
Soort:
eieren, kaas en zuivel / vegetarisch
Een recept uit Jean Michel Raynaud - Het Franse bakboek

Recept uit Het Franse bakboek:

Rouladistache - framboise

Ingrediënten:
croissantdeeg, eieren, frambozen, pistachecrème, pistachenoten, zout en framboos

Keuken:
Frans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Jean Michel Raynaud - Het Franse bakboek

Recept uit Het Franse bakboek:

Pain perdu

Ingrediënten:
briochedeeg, kristalsuiker, vanillestokjes en volle melk

Keuken:
Frans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Jean Michel Raynaud - Het Franse bakboek

Recept uit Het Franse bakboek:

Confiture de framboisà la noix de coco

Ingrediënten:
frambozen, kokosmelk, kristalsuiker en pectinepoeder

Keuken:
Frans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Jean Michel Raynaud - Het Franse bakboek

Recept uit Het Franse bakboek:

Fougasse aux olives

Ingrediënten:
fleur de sel, bloem, gedroogde gist, groene olijven, water, olijfolie, tafelzout, tijm, volle melk, water en zoutvlokken

Keuken:
Frans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Paté en croûte in een klemvorm

Ingrediënten:
boter, cognac, ei, gelatinepoeder, laurier, pâté à croustade, patémengsel, port, reepjes vlees, runderbouillon, tijm en vers spekvet

Keuken:
Frans
Soort:
paté/terrine
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Paté en croûte zonder klemvorm

Ingrediënten:
boter, cognac, ei, gelatinepoeder, laurier, paté à croustade à l envers, patémengsel, port, reepjes vlees, runderbouillon, tijm, vers spekvet en vet

Keuken:
Frans
Soort:
paté/terrine
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / voorgerecht uit La Mère Brazier:

Paté van wild, kip of kalf en croute met madeiragelei

Ingrediënten:
bloem, cognac, eidooier, foie gras, kalf, kip, madeira, pasteideeg, truffel, varkensvlees, wild en witte wijn

Keuken:
Frans
Soort:
wild
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Wildpaté, warm

Ingrediënten:
bloem, cognac, eidooier, foie gras, houtsnip, fazant, leeuwerik, lijster, madeira, pasteideeg, truffel, ui, varkensvlees en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
wild
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Kreeft "Ricard"

Ingrediënten:
eidooier, double cream, kreeft, ricard en slakkenboter

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Recept uit La Mère Brazier:

Haring, gegrild

Ingrediënten:
haring en olijfolie

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Snack of tussendoortje uit La Mère Brazier:

Haring, gegrild met mosterdsaus

Ingrediënten:
haring en mosterdsaus

Keuken:
Frans
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Recept uit La Mère Brazier:

Kaassoufflé

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, gruyère, melk en nootmuskaat

Keuken:
Frans
Soort:
kaas
Een recept uit Jean Michel Raynaud - Het Franse bakboek

Recept uit Het Franse bakboek:

Crème pâtissière

Ingrediënten:
bloem, ei, eidooier, boter, kristalsuiker, maïsmeel, vanillestokje en volle melk

Keuken:
Frans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Lunch / buffet uit De kunst van het koken:

Suprêmes de volaille en chaud-froid, blanche neige - Kipfilet in chaud-froid

Ingrediënten:
blanke kippenfond, boter, dragon, droge witte vermouth, gedroogde dragon, gelatine, gelatinepoeder, heldere kippensoep uit blik, kipfilet, peterselie, slagroom, tijm, truffel, ui, waterkers, witte peper, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Recept uit La Mère Brazier:

Crèpes, gevuld Perigourdine

Ingrediënten:
foie gras, pannenkoekjes en truffel

Keuken:
Frans
Soort:
pannenkoeken en flensjes
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Moules à la poulette - Mosselen poulette

Ingrediënten:
bloem, boter, champignonsteeltjes, citroensap, droge witte wijn, eidooier, laurier, lente-ui, mosselen, peper, peterselie, sjalot, slagroom en tijm

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Stokvis op toast

Ingrediënten:
brood, knoflook, melk, olijfolie en stokvis

Keuken:
Frans
Soort:
vis