Frans

Zoek naar Frans in uw eigen kookboeken

Frans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Sauce brune à l'estragon - Bruine dragonsaus

Ingrediënten:
boter, bruine saus, dragon, droge witte wijn, lente-ui, peterselie en sjalotje

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Coukis de tomates à la Provençale - Verse tomatenpuree met knoflook en kruiden

Ingrediënten:
bloem, gedroogde basilicum, gedroogde sinaasappelschil, knoflook, korianderzaad, laurier, olijfolie, peterselie, saffraan, suiker, tijm, tomaten, tomatenpuree, ui, venkelzaad en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Zalmfilet met beurre blanc

Ingrediënten:
crème fraîche, droge witte wijn, medium dry sherry en sjalot

Keuken:
Frans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Frankrijk koken en reizen:

Varkensvleespasta - rillettes

Ingrediënten:
cayennepeper, fijn zeezout, gember, knoflook, kruidnagel, laurierblad, nootmuskaat, quatre épices, sjalot, varkensvet, verse tijm, varkensbuik, water en witte peper

Keuken:
Frans
Soort:
vlees / paté/terrine
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Frankrijk koken en reizen:

Kruidige kaaspasta - cervelle de canut

Ingrediënten:
droge witte wijn, fromage blanc, olijfolie, ricotta, sjalot, slagroom, verse bieslook, verse kervel, verse peterselie, peper, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch / kaas
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Recept uit La Mère Brazier:

Gribichesaus

Ingrediënten:
augurk, azijn, dragon, ei, kappertjes, kervel, mosterd, olijfolie en peterselie

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Recept uit La Mère Brazier:

Hollandaisesaus

Ingrediënten:
boter, citroen en eidooier

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Recept uit La Mère Brazier:

Portugese saus

Ingrediënten:
knoflook, olijfolie, peterselie, suiker, tomaat, tomatensaus en ui

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Basisrecept uit Frankrijk koken en reizen:

Kippebouillon - bouillon de volaille

Ingrediënten:
bleekselderij, kipkarkassen, kruidnagel, laurierblad, prei, tijm, ui, water, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / nagerecht uit La Mère Brazier:

Parfait

Ingrediënten:
eidooier, double cream, smaakstof en suiker

Keuken:
Frans
Soort:
ijs
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Recept uit La Mère Brazier:

Omelet Savoyarde

Ingrediënten:
aardappel, double cream, ei en gruyère

Keuken:
Frans
Soort:
ei/omelet/frittata
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Recept uit La Mère Brazier:

Omelet Parmentier

Ingrediënten:
aardappel, double cream en ei

Keuken:
Frans
Soort:
ei/omelet/frittata
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Recept uit La Mère Brazier:

Périgordsaus (Truffelsaus)

Ingrediënten:
witte bordeaux, boter, cognac, gelatine, truffel en velouté

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Recept uit La Mère Brazier:

Ravigotesaus

Ingrediënten:
azijn, bechamelsaus, boter, dragon, kervel, laurier, sjalot, tijm en visfumet

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit  - Catherine Quévremont - Recettes de Bretagne

Recept uit Catherine Quévremont - Recettes de Bretagne:

Tourteaux, Araignées et Homard / Noordzeekrab, spinkrab of kreeft

Ingrediënten:
court-bouillon, krab, kreeft, peper, water en zout

Keuken:
Frans
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Recept uit La Mère Brazier:

Crèpes, gevuld Antiboise

Ingrediënten:
ansjovisboter, ei, pannenkoekjes en tonijn

Keuken:
Frans
Soort:
pannenkoeken en flensjes
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Recept uit La Mère Brazier:

Mosterd-roomsaus

Ingrediënten:
citroensap, double cream en mosterd

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Arjen Woudenberg - The Last Waltz

Diner / hoofdgerecht uit The Last Waltz:

blanquette van konijn

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, bouquet garni, charlotte aardappelen, eigeel, knoflook, konijn, kruidnagel, peper, prei, room, ui, verse gemengde kruiden, verse peterselie, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / wild
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / nagerecht uit La Mère Brazier:

Pudding mère Brazier

Ingrediënten:
karamel, petit fours en roomijs

Keuken:
Frans
Soort:
ijs
Een recept uit  - Catherine Quévremont - Recettes de Bretagne

Recept uit Catherine Quévremont - Recettes de Bretagne:

Garnalen en langoustines in court-bouillon

Ingrediënten:
garnalen, langoustines, laurier, spaanse peper, water en zout

Keuken:
Frans
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Recept uit La Mère Brazier:

Vruchtentaart

Ingrediënten:
banketbakkersroom, fruit en korstdeeg

Keuken:
Frans
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Recept uit La Mère Brazier:

Taart met citroen, mandarijn of sinaasappel

Ingrediënten:
basterdsuiker, bloem, boter, citrusvrucht, eidooier, eiwit, korstdeeg, maïzena en poedersuiker

Keuken:
Frans
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / nagerecht uit La Mère Brazier:

Chocolademousse

Ingrediënten:
boter, chocolade, eidooier, eiwit en rum

Keuken:
Frans
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Recept uit La Mère Brazier:

Korstdeeg

Ingrediënten:
bloem, boter en ei

Keuken:
Frans
Soort:
beslag/deeg
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Recept uit La Mère Brazier:

Kruisbessengelei

Ingrediënten:
kruisbessen en suiker

Keuken:
Frans
Soort:
schuim/mousse/gelei
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / nagerecht uit La Mère Brazier:

Sorbet

Ingrediënten:
basterdsuiker, eau de vie en fruitpuree naar keuze

Keuken:
Frans
Soort:
ijs