Frans

Zoek naar Frans in uw eigen kookboeken

Frans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Sauce brune à l'estragon - Bruine dragonsaus

Ingrediënten:
boter, bruine saus, dragon, droge witte wijn, lente-ui, peterselie en sjalotje

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Coukis de tomates à la Provençale - Verse tomatenpuree met knoflook en kruiden

Ingrediënten:
bloem, gedroogde basilicum, gedroogde sinaasappelschil, knoflook, korianderzaad, laurier, olijfolie, peterselie, saffraan, suiker, tijm, tomaten, tomatenpuree, ui, venkelzaad en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Frankrijk:

Kalfskopragout met kruidensaus - tête de veau en estouffade, condiments et aromates en ravigote

Ingrediënten:
augurk, azijn, bladerdeeg, bleekselderij, bloem, druivenpitolie, ei, eidooier, grof zeezout, kalfskop, kappertjes, kruidnagel, laurierblad, mosterd, peperkorrel, prei, rode-wijnazijn, ui, verse peterselie, peper, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Frankrijk:

Coq au vin met macaroni en bourgondische truffels - coq au vin de Bourgogne, macaronis et truffes d'ici

Ingrediënten:
cacaopoeder, grijze truffels, kip, knoflook, kruidnagel, laurierblad, macaroni, marc de bourgogne, olijfolie, stevige rode bourgogne, tarwebloem, tijm, ui, peper, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Wijting in mosterd-roomsaus - merlans de lorient

Ingrediënten:
boter, citroensap, crème fraîche, muscadet, peper, pittige mosterd, sjalot, slagroom, snijpeterselie, wijtingfilet en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Zoutevis op de wijze van Brest - morue brestoise

Ingrediënten:
aardappel, arrowroot, boter, prei, verse kervel, water en zoutevis

Keuken:
Frans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Frankrijk:

Zeewolf in wijn- en mirtesaus - pavé de loup vigneronne à la myrte

Ingrediënten:
boter, mirtebladeren, olijfolie, rode wijn, sjalot, tijmbloemetjes, peper, zeewolf en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Diner / nagerecht / basisrecept uit Culinaria Frankrijk:

Basisrecept voor 12 crèpes - pâte à crêpes

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, melk, suiker en zout

Keuken:
Frans
Soort:
pannenkoeken en flensjes
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Zoutevis met snijbiet en krenten - morue aux blettes et aux raisins secs

Ingrediënten:
gedroogde krenten, knoflook, laurierblad, olijfolie, peper, snijbiet, stevige aardappel, tomaat, ui, zout en zoutevis

Keuken:
Mediterraans / Frans
Soort:
stoofgerecht / vis
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Puree van zoutevis - brandade de morue

Ingrediënten:
croutons, melk, olijfolie en zoutevis

Keuken:
Mediterraans / Frans
Soort:
vis
Een recept uit R.C. Atkins - Dr. Atkins' nieuwe dieet revolutie

Recept uit Dr. Atkins' nieuwe dieet revolutie:

Citroenvinaigrette

Ingrediënten:
citroenrasp, citroensap, extra vierge-olijfolie, franse mosterd, lente-ui, peper, sjalot en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan
Een recept uit Jean Michel Raynaud - Het Franse bakboek

Recept uit Het Franse bakboek:

Miche traditionnelle aux noix et aux raisins

Ingrediënten:
brooddeeg, rozijnen, walnoten en water

Keuken:
Frans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Jean Michel Raynaud - Het Franse bakboek

Recept uit Het Franse bakboek:

Allumelettes glaccées

Ingrediënten:
bladerdeeg, citroensap, eiwit en poedersuiker

Keuken:
Frans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Jean Michel Raynaud - Het Franse bakboek

Recept uit Het Franse bakboek:

Palmiers aux noisesettes

Ingrediënten:
bladerdeeg, chocolade-hazelnootpasta en hazelnoten

Keuken:
Frans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Jean Michel Raynaud - Het Franse bakboek

Recept uit Het Franse bakboek:

Feuilletés ricotta-figue

Ingrediënten:
bladerdeeg, citroen, eidooier, eieren, honing, kristalsuiker, lavendel, tafelzout, vanillestokjes, verse ricotta, vijgen en yoghurt

Keuken:
Frans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Frankrijk:

Gegrilde zalmsteak met zeezout - dos de saumon grillé au fleur du sel

Ingrediënten:
citroensap, fleur de sel, ganzenvet, gezouten boter, kalfsfond, loogkruid, peper, rietsuiker, sherry-azijn, sojasaus, venkelloof en zalmsteak

Keuken:
Frans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Jean Michel Raynaud - Het Franse bakboek

Recept uit Het Franse bakboek:

Congolais à l ’ orgeat

Ingrediënten:
eiwit, kokosnootvruchtvlees, honing, kristalsuiker, orgeadesiroop, tafelzout en vanille-extract

Keuken:
Frans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Jean Michel Raynaud - Het Franse bakboek

Recept uit Het Franse bakboek:

Sablés à la confiture

Ingrediënten:
aardbeienjam, pâte sablée en poedersuiker

Keuken:
Frans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Jean Michel Raynaud - Het Franse bakboek

Recept uit Het Franse bakboek:

Macarons de Nancy

Ingrediënten:
amandelmeel, bittere-amandelessence, eiwit, poedersuiker en kristalsuiker

Keuken:
Frans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit R.C. Atkins - Dr. Atkins' nieuwe dieet revolutie

Recept uit Dr. Atkins' nieuwe dieet revolutie:

Dressing van blauwe kaas

Ingrediënten:
danish blue, franse mosterd, gorgonzola, mayonaise, olijfolie, roquefort, stilton, witte wijnazijn, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Jean Michel Raynaud - Het Franse bakboek

Recept uit Het Franse bakboek:

t

Ingrediënten:
citroenen, kristalsuiker en vanillestokjes

Keuken:
Frans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Jean Michel Raynaud - Het Franse bakboek

Recept uit Het Franse bakboek:

Biscuits au chocolat, aux amandes et aux pistaches

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, ei, boter, geblancheerde amandelen, gehakt, kristalsuiker, pistachenoten, pure chocolade en tafelzout

Keuken:
Frans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit R.C. Atkins - Dr. Atkins' nieuwe dieet revolutie

Recept uit Dr. Atkins' nieuwe dieet revolutie:

Klassieke vinaigrette

Ingrediënten:
extra vierge-olijfolie, franse mosterd, peper, rode wijnazijn, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan
Een recept uit Jean Michel Raynaud - Het Franse bakboek

Recept uit Het Franse bakboek:

Pain de campagne

Ingrediënten:
bloem, gedroogde gist, water, roggebloem, tafelzout en water

Keuken:
Frans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Jean Michel Raynaud - Het Franse bakboek

Recept uit Het Franse bakboek:

Douillons de pommes au Calvados et gousse de vanille

Ingrediënten:
appels, bladerdeeg, calvados, eidooier, eieren, kristalsuiker, sinaasappels, tafelzout, vanillestokjes en boter

Keuken:
Frans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Jean Michel Raynaud - Het Franse bakboek

Recept uit Het Franse bakboek:

Tuiles dentelle à l’orange et à la cannelle

Ingrediënten:
bloem, boter, kaneelpoeder, poedersuiker, sinaasappel en sinaasappelsap

Keuken:
Frans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding