Frans

Zoek naar Frans in uw eigen kookboeken

Frans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Sauce brune à l'estragon - Bruine dragonsaus

Ingrediënten:
boter, bruine saus, dragon, droge witte wijn, lente-ui, peterselie en sjalotje

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Coukis de tomates à la Provençale - Verse tomatenpuree met knoflook en kruiden

Ingrediënten:
bloem, gedroogde basilicum, gedroogde sinaasappelschil, knoflook, korianderzaad, laurier, olijfolie, peterselie, saffraan, suiker, tijm, tomaten, tomatenpuree, ui, venkelzaad en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Recept uit Koken in een duinpan:

Rode wijnsaus

Ingrediënten:
boter, chiroubles, honing, peper, rode port, rode sjalot, visfumet en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Recept uit Koken in een duinpan:

Ris de veau - Geblancheerde of gepocheerde kalfszwezerik

Ingrediënten:
bleekselderij, kalfszwezerik, prei, water en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Recept uit Koken in een duinpan:

Sauce au cerfeuil - Kervelsaus

Ingrediënten:
boter, crème fraîche, kervel, peper, sjalot, spinazieblaadjes, visfumet en zout

Keuken:
Frans
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Recept uit Koken in een duinpan:

Crème Anglaise - Vanillesaus

Ingrediënten:
eidooier, melk, suiker en vanillestokje

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Diner / lunch / voorgerecht uit Culinaria Frankrijk:

Taart met eposses en appels - tarte à l' Epoisses et aux pommes

Ingrediënten:
boter, crème fraîche, ei, eidooier, geaffineerde epoisses, gekookte ham, nootmuskaat, peper, reinettes, tarwebloem, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vlees / quiche
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Diner / hoofdgerecht uit Koken in een duinpan:

Filet de cherveuil aux mûres - Filet van reerug met bramen

Ingrediënten:
boter, bramen, bramensaus, peper, reerugfilet, wild en zout

Keuken:
Frans
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Recept uit Koken in een duinpan:

Kokossaus

Ingrediënten:
eidooier, kokosmelk, melk en suiker

Keuken:
Frans
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Diner / hoofdgerecht uit Koken in een duinpan:

Rognons de veau aux lardons et pommes fruits - Kalfsniertjes met katenspek en appel

Ingrediënten:
appel, bloem, boter, kalfsnier, katenspek, peper, saus bij kalfsniertjes en zout

Keuken:
Frans
Soort:
kalfsvlees / orgaanvlees
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit A propos bistro:

Andouillettes met mosterd

Ingrediënten:
andouillettes, dijonmosterd, sjalot, slagroom en witte wijn

Keuken:
Frans
Soort:
vlees
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit A propos bistro:

Duiven Lucien Cendret

Ingrediënten:
boerenbrood, boter, duiven, groene asperge, jeneverbes, olijfolie en sjalot

Keuken:
Frans
Soort:
wild en gevogelte
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit A propos bistro:

Bloedworst met appel

Ingrediënten:
bloedworstjes, boter, granny smith, honing, koolraapjes, olie, sjalot en witte port

Keuken:
Frans
Soort:
vlees
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Diner / hoofdgerecht uit Koken in een duinpan:

Ris de veau sauté et foie gras d'oie au porto - Gebakken kalfszwezerik en ganzenlever met portsaus

Ingrediënten:
boter, ganzenlever, gepocheerde kalfszwezerik, peper, portsaus en zout

Keuken:
Frans
Soort:
kalfsvlees / gevogelte / orgaanvlees
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit A propos bistro:

Duiven in muscat

Ingrediënten:
boter, doorregen rookspek, druiven, duiven en muscat de rivesaltes

Keuken:
Frans
Soort:
wild en gevogelte
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Diner / voorgerecht uit Koken in een duinpan:

Crème d'asperges froide au cerfeuil - Koude crèmesoep van asperges met kervel

Ingrediënten:
asperges, boter, crème fraîche, kerstomaat, kervel, peper, sjalot, spinazieblaadjes, visfumet en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit  - Feestelijk tafelen

Diner / voorgerecht uit Feestelijk tafelen:

Franse uiensoep

Ingrediënten:
boter, bouillon, gruyère, stokbrood, ui, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vlees / soep/bouillon / vegetarisch / feestdagen
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Diner / voorgerecht uit Koken in een duinpan:

Salade aux asperges aux deux sauces - Aspergesalade met twee wijndressings

Ingrediënten:
asperges, radijs, rode wijndressing en witte wijndressing

Keuken:
Frans
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Varkensfilet met hele appeltjes en knoflook

Ingrediënten:
boter, droge cider, elstar, knoflook, varkensfilet en verse tijm

Keuken:
Frans
Soort:
vlees
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Recept uit Koken in een duinpan:

Portsaus

Ingrediënten:
boter, jus de veau, rode port, rode sjalot en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Diner / nagerecht uit Koken in een duinpan:

Gâteau au chocolat

Ingrediënten:
boter, bruin bisquitgebak, cacaopoeder, eidooier, chocolade, mokkalikeur, pure chocolade, slagroom, suiker, vanillesaus en wit bisquitgebak

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Recept uit Koken in een duinpan:

Duivensaus

Ingrediënten:
boter, bouillon van duivenkarkassen, peper, sjalot, slagroom en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Recept uit Koken in een duinpan:

Glace à la vanille aux myrtilles - Vanille-ijs met bosbessensaus

Ingrediënten:
bosbessen, bosbessensaus, gepocheerde perzik en vanille-ijs

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Diner / nagerecht uit Koken in een duinpan:

Parfait à la canelle - Kaneelparfait

Ingrediënten:
eidooier, kaneelpoeder, kaneelsaus, kaneelstokjes, sinaasappel, slagroom, suiker en water

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch / ijs
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Diner / hoofdgerecht uit Koken in een duinpan:

Canard sauvage au porto et à la vanille - Wilde eend met vanille-portsaus

Ingrediënten:
boter, jonge wilde eend, peper, vanille-portsaus en zout

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Recept uit Koken in een duinpan:

Kaneelsaus

Ingrediënten:
eidooier, kaneelpoeder, kaneelstokjes, sinaasappelschil, suiker en volle melk

Keuken:
Frans
Soort:
saus / vegetarisch