Frans

Zoek naar Frans in uw eigen kookboeken

Frans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Sauce brune à l'estragon - Bruine dragonsaus

Ingrediënten:
boter, bruine saus, dragon, droge witte wijn, lente-ui, peterselie en sjalotje

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Coukis de tomates à la Provençale - Verse tomatenpuree met knoflook en kruiden

Ingrediënten:
bloem, gedroogde basilicum, gedroogde sinaasappelschil, knoflook, korianderzaad, laurier, olijfolie, peterselie, saffraan, suiker, tijm, tomaten, tomatenpuree, ui, venkelzaad en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit  - Handboek voor de combinatie magnetron-oven

Diner / voorgerecht uit Handboek voor de combinatie magnetron-oven:

Gegratineerde uiensoep

Ingrediënten:
bloem, boter, emmenthaler, groentebouillon, toast, ui, witte wijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Recept uit A propos bistro:

Een fond maken

Ingrediënten:
kalfsbotten, kruidnagel, laurier, peterselie, tijm, ui en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit A propos bistro:

Runderwangen bourguignon

Ingrediënten:
bloem, bosui, bouquet garni, cognac, jeneverbes, kalfsfond, laurier, olie, rode wijn, runderwangen, spekreepjes en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit A propos bistro:

Kalfsribstuk met grove mosterd

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, bosui, boter, bouquet garni, kalfsribstuk, knoflook, meauxmosterd, olijfolie en witte wijn

Keuken:
Frans
Soort:
vlees
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Recept uit Mijn Franse keuken:

Basisvinaigrette

Ingrediënten:
arachideolie, citroensap, peper, witte wijnazijn, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vinaigrette
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Diner / voorgerecht uit Mijn Franse keuken:

Salade van gekonfijte eend

Ingrediënten:
dille, eikenbladsla, franse kwark, gekonfijte eendenbouten, mosterdvinaigrette, sjalot en sperziebonen

Keuken:
Frans
Soort:
salade / gevogelte
Een recept uit  - Wat je vér haalt is lekker

Recept uit Wat je vér haalt is lekker:

Waterkers-roomsaus bij zalm

Ingrediënten:
citroensap, peper, slagroom, waterkers en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Soufflé van geitenkaas en gedroogde abrikoos

Ingrediënten:
bloem, boter, cayennepeper, eidooier, eiwit, gedroogde abrikoos, geitenkaas, melk, mosterdpoeder, parmezaanse kaas, pecorino, pistache, zout en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
soufflé / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Erwtensoufflé

Ingrediënten:
bloem, boter, cayennepeper, doperwten, ei, melk, mosterdpoeder, munt, parmezaanse kaas en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
soufflé / vegetarisch
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Diner / hoofdgerecht uit Koken in een duinpan:

Filets de barbue poêlés au vert d'oignons - Gebakken grietfilet met een saus van lente-uitjes

Ingrediënten:
bloem, boter, grietfilet, lente-ui, lente-uitjessaus en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Recept uit Koken in een duinpan:

Lente-uitjessaus

Ingrediënten:
boter, crème fraîche, lente-ui, peper, sjalot, visfumet, wilde spinazie en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Jean-Christophe Rizet - De truffel

Recept uit De truffel:

Sint-Jacobsfumet

Ingrediënten:
baarden van sint-jacobsschelpen, olijfolie, soepgroente-mirepoix, water en witte wijn

Keuken:
Frans
Soort:
bouillon
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Diner / hoofdgerecht uit Mijn Franse keuken:

Gevlinderd haantje

Ingrediënten:
jonge haan, knoflook, peper, sesamolie en zout

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Witlof en roquefortsalade met radijs

Ingrediënten:
enoki, radijs, roquefort, vinaigrette en witlof

Keuken:
Frans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Witlof en roquefortsalade met noten

Ingrediënten:
enoki, hazelnoot, roquefort, vinaigrette, walnoten en witlof

Keuken:
Frans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit A propos bistro:

Rundvlees à la ficelle

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, bouquet garni, entrecote, fleur de sel, knolselderij, meiknol, prei, raapjes, ui en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
vlees
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / hoofdgerecht uit A propos bistro:

Runderhaas in champignonkorst

Ingrediënten:
bladerdeeg, champignon, dragon, eidooier, knoflook, krulpeterselie, olijfolie, runderhaas en sjalotten

Keuken:
Frans
Soort:
vlees
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Diner / hoofdgerecht uit Mijn Franse keuken:

Mosselen met specerijen en crème fraiche

Ingrediënten:
crème fraîche, gedroogde rode peper, gember, knoflook, kurkuma, mosselen, olie, bladpeterselie, sjalot, stokbrood, venkel en witte wijn

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Basisrecept uit Mijn Franse keuken:

Gepofte knoflook

Ingrediënten:
knoflook en olijfolie

Keuken:
Frans
Een recept uit R.C. Atkins - Dr. Atkins' nieuwe dieet revolutie

Ontbijt / lunch uit Dr. Atkins' nieuwe dieet revolutie:

Baskische eieren

Ingrediënten:
basilicum, boter, cayennepeper, ei, groene paprika, ham, knoflook, olijfolie, peper, pruimtomaat, rode paprika, ui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Recept uit Koken in een duinpan:

Biscuit à la cuiller- Lepelbiscuits

Ingrediënten:
bloem, ei, poedersuiker, suiker en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Recept uit Koken in een duinpan:

Jus de veau - Geconcentreerde kalfsbouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, kalfsbotten, knoflook, laurier, maïsolie, peperkorrels, prei, rozemarijn, tijm, tomatenpuree, ui, water en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
kalfsvlees / bouillon
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Recept uit Koken in een duinpan:

Pâte aux tuiles - Oubliebakjes

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, melk, suiker en zout

Keuken:
Frans
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Diner / voorgerecht uit Koken in een duinpan:

Tartine de saumon aux huitres - Zalm'sneetje' met oestersaus

Ingrediënten:
droge witte wijn, grotchampignons, oestersaus, peper, peterselie, visfumet, zalm, zeeuwse oesters en zout

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren / vis