Frans

Zoek naar Frans in uw eigen kookboeken

Frans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Sauce brune à l'estragon - Bruine dragonsaus

Ingrediënten:
boter, bruine saus, dragon, droge witte wijn, lente-ui, peterselie en sjalotje

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Coukis de tomates à la Provençale - Verse tomatenpuree met knoflook en kruiden

Ingrediënten:
bloem, gedroogde basilicum, gedroogde sinaasappelschil, knoflook, korianderzaad, laurier, olijfolie, peterselie, saffraan, suiker, tijm, tomaten, tomatenpuree, ui, venkelzaad en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Traktatie uit De dikke vegetariër:

Omgekeerde zoete groenetomatencake

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, donkere basterdsuiker, ei, karnemelk, ongezouten roomboter, pruimen, suiker, wit maismeel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
koek en gebak / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Lunch / lunchgerecht uit Culinaria Frankrijk:

Ham-kaastosti met spiegelei - croque madame

Ingrediënten:
boter, brood, ei, gekookte ham en kaas

Keuken:
Frans
Soort:
vlees / brood en broodgerecht
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Bijgerecht uit Groot handboek koken:

Vanillesaus

Ingrediënten:
eidooier, melk, suiker en vanillesuiker

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Soufflé met butternutpompoen

Ingrediënten:
bloem, boter, butternutpompoen, cayennepeper, ei, melk, mosterdpoeder, parmezaanse kaas en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
soufflé / vegetarisch
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Gevulde spinkrab - araignée farcie

Ingrediënten:
broodkruim, droge sherry, grof zeezout, kippenbouillon, parmezaanse kaas, peper, plantaardige olie, prei, selderijstengel, sjalot, snijpeterselie, spinkrab, tomaat, ui, verse spaanse peper, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Frankrijk koken en reizen:

Kastanjegebak - castanhet

Ingrediënten:
basterdsuiker, boter, ei, kastanje en vanillesuiker

Keuken:
Frans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / voorgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Wortelsoep - potage crécy

Ingrediënten:
boter, crème fraîche, jonge wortel, langkorrelrijst, prei, slagroom, ui, peper, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch / groente
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Frankrijk:

Vissoep - soupe de poissons de roche

Ingrediënten:
boter, bouquet garni, croutons, droge witte wijn, knoflook, olijfolie, pieterman, poon, prei, tomaat, tomatenpuree, ui, verse peterselie, vis, water, wijting, wortel en zeepaling

Keuken:
Frans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 3 - Salades

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit AH eetboekenreeks 3 - Salades:

Salade van spinazie met peer en roquefort

Ingrediënten:
balsamicoazijn, handpeer, olie, pecannoten, peper, roquefort, spinazie en zout

Keuken:
Frans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Bijgerecht uit Groot handboek koken:

Grapefruitsaus

Ingrediënten:
bruine suiker, grapefruitsap, limoensiroop en pistachenoten

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Bijgerecht uit Groot handboek koken:

Pepersaus

Ingrediënten:
azijn, boter, laurier, peterselie, rode wijn, runderfond, tijm, ui, wortel en zwarte peperkorrels

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Bijgerecht uit Groot handboek koken:

Bruine roomsaus

Ingrediënten:
braadjus, cayennepeper, citroensap, runderfond, water en zure room

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / voorgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Pompoensoep - soupe de potiron

Ingrediënten:
boter, kippenbouillon, melk, pompoen, prei, peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vlees / soep/bouillon / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Snack / bijgerecht / snack of tussendoortje uit De dikke vegetariër:

Tapenade

Ingrediënten:
kappertjes, knoflook, olijfolie, peterselie, zout, zwarte olijven en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vegetarisch
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Bijgerecht uit Groot handboek koken:

Zoete sabayon

Ingrediënten:
eidooier, suiker en witte wijn

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Zuurkoolstamppot

Ingrediënten:
ganzenvet, gedroogde paddestoelen, ham, jenever, jeneverbessen, karwijzaad, knoflook, laurier, salami, tomatenpuree, ui, vlees en zuurkool

Keuken:
Frans
Soort:
stamppot
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Bijgerecht uit Groot handboek koken:

Frambozensaus

Ingrediënten:
citroensap, eau de vie framboise, frambozen, munt en poedersuiker

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Puree van Franse flageoletbonen

Ingrediënten:
azijn, citroensap, franse flageoletbonen, halfvolle room, melk en slagroom

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Ontbijt / brunch / lunch / high tea uit De dikke vegetariër:

Saffraan-vruchten-notenbrood

Ingrediënten:
amandelen, appelsap, bloem, boter, cognac, ei, gedroogde abrikoos, gedroogde cranberry , gedroogde kersen, instantgist, melk, pecannoot, rozijnen, rum, saffraan, suiker, walnoten en zout

Keuken:
Frans
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Ontbijt / brunch / lunch / high tea uit De dikke vegetariër:

Rijke kleine broodjes

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, instantgist, melk, suiker en zout

Keuken:
Frans
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Wolfram Siebeck - Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger

Diner / hoofdgerecht uit Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger:

Entenbraten mit Essig-Karamell-Sauce - Gebraden eend met azijn-karamelsaus

Ingrediënten:
azijn-karamelsaus, eend, barbarie, zout en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte / boter en olie
Een recept uit Wolfram Siebeck - Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger

Diner / hoofdgerecht uit Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger:

Entenbrust au Vinaigre - Eendenborst met azijn

Ingrediënten:
balsamicoazijn, boter, eendenborst, kaneel, kruidnagel, laurier, rode wijn, sinaasappelmarmelade, tijm, tomatenpuree en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Diner / hoofdgerecht uit De grote Kleyn:

Estoufade á la Languedocienne - runderstoofpot

Ingrediënten:
ansjovisfilet, cornichons, kappertjes, knoflook, olijfolie, peper, peterselie, rundersukade en ui

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Klassieke uiensoep

Ingrediënten:
armagnac, boter, brandy, cognac, brood, groentebouillon, knoflook, laurier, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, tijm, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
U dient eerst in te loggen of aan te melden, voordat u verder kunt gaan.