Frans

Zoek naar Frans in uw eigen kookboeken

Frans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Sauce brune à l'estragon - Bruine dragonsaus

Ingrediënten:
boter, bruine saus, dragon, droge witte wijn, lente-ui, peterselie en sjalotje

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Coukis de tomates à la Provençale - Verse tomatenpuree met knoflook en kruiden

Ingrediënten:
bloem, gedroogde basilicum, gedroogde sinaasappelschil, knoflook, korianderzaad, laurier, olijfolie, peterselie, saffraan, suiker, tijm, tomaten, tomatenpuree, ui, venkelzaad en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Frankrijk:

Ingewanden met rooksmaak in een appelbakje - tripes au goût fumé en écrin de pommes

Ingrediënten:
appel, cider, gerookt spek en gestoofde ingewanden à la mode de caen

Keuken:
Frans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / orgaanvlees
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Frankrijk:

Gebraden kalfsvlees in hartig deeg - rôti de veau de lait fermier en croûte de sel

Ingrediënten:
eiwit, ganzenvet, grof zeezout, kalfsvlees, tarwebloem, ui, peper en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
vlees / quiche
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Frankrijk:

Normandische ingewanden in kleien pot - cassolettes de tripes normandes

Ingrediënten:
bladerdeeg, boter, crème fraîche, ei, gestoofde ingewanden à la mode de caen, hoorn van overvloed-paddestoel, kalfsbouillon, tarwebloem, verse bieslook, versgemalen zwarte peper, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / orgaanvlees
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Bijgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Gevulde boleten - cêpes farcis

Ingrediënten:
boleten, eekhoorntjesbrood, ei, knoflook, olijfolie, ontbijtspek, peper, rauwe ham, sjalot, snijpeterselie en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / paddenstoelen
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Gestoofd staartstuk - boeuf à la mode

Ingrediënten:
bospeen, boter, bouquet garni, cognac, droge witte wijn, kalfspoot, knoflook, kruidnagel, laurierblad, olie, peper, quatre épices, runderstaartstuk, ui, verse peterselie, verse tijm, winterwortel, zilveruitjes, zout en zwoerd

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Jean Michel Raynaud - Het Franse bakboek

Recept uit Het Franse bakboek:

dps Recipe pic

Ingrediënten:
bloem, boter, gedroogde gist, kristalsuiker, tafelzout en volle melk

Keuken:
Frans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Jean Michel Raynaud - Het Franse bakboek

Recept uit Het Franse bakboek:

Pissaladière

Ingrediënten:
ansjovispasta, gemalen zwarte peper, olijfolie, tijm, uien, zout en zwarte olijven

Keuken:
Frans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Duivelssaus

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, gezeefde tomaten, heet paprikapoeder, kalfsjus, kervel, paprikapoeder edelsusz, sjalot, witte wijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Picknick / diner / lunch / buffet / voorgerecht / lunchgerecht uit Ingrediënten:

Paté van het huis

Ingrediënten:
boter, broodkruim, cognac, ei, hamlappen, kalfslever, knoflook, magere speklapjes, melk, ontbijtspek, peper, provençaalse kruiden, sjalot, vet spek en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vlees / paté/terrine
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Frankrijk koken en reizen:

Boterkoek met rum - galette au rhum

Ingrediënten:
bloem, ei, eierdooier, gekonfijte engelwortel, melk, boter, rum, witte basterdsuiker en zout

Keuken:
Frans
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Gintare Marcel - L'Art de la table

Recept uit L'Art de la table:

Venusschelpen in amandel - peterseliesaus

Ingrediënten:
amandelen, bladpeterselie, citroensap, gehakt, nieuwe aardappels, olijfolie, pasta, saffraan, sjalot, knoflook, venusschelpen, peper en zout

Keuken:
Frans
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Zoutevis met snijbiet en krenten - morue aux blettes et aux raisins secs

Ingrediënten:
gedroogde krenten, knoflook, laurierblad, olijfolie, peper, snijbiet, stevige aardappel, tomaat, ui, zout en zoutevis

Keuken:
Mediterraans / Frans
Soort:
stoofgerecht / vis
Een recept uit Jean Michel Raynaud - Het Franse bakboek

Recept uit Het Franse bakboek:

Pizza Margherita

Ingrediënten:
basilicum, gedroogde gist, gedroogde oregano, gemalen zwarte peper, bloem, knoflook, water, olijfolie, tafelzout, tijm, trostomaten en uien

Keuken:
Frans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Jean Michel Raynaud - Het Franse bakboek

Recept uit Het Franse bakboek:

Pain de mie au yaourt

Ingrediënten:
eieren, bloem, boter, gedroogde gist, honing, water, tafelzout en yoghurt

Keuken:
Frans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Jean Michel Raynaud - Het Franse bakboek

Recept uit Het Franse bakboek:

Chausson à l ’ abricot safrané et au yaourt

Ingrediënten:
abrikozen, amandelschaafsel, eidooier, bloem, gedroogde gist, kristalsuiker, water, olijfolie, tafelzout, vanillestokjes, volle melk en yoghurt

Keuken:
Frans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Jean Michel Raynaud - Het Franse bakboek

Recept uit Het Franse bakboek:

Fougasse au sucre

Ingrediënten:
bloem, boter, gedroogde gist, kristalsuiker, water, olijfolie, slagroom en tafelzout

Keuken:
Frans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Jean Michel Raynaud - Het Franse bakboek

Recept uit Het Franse bakboek:

Pompe à l ’ huile d ’ olive et à la fleur d ’ oranger

Ingrediënten:
eidooier, bloem, gedroogde gist, kristalsuiker, water, olijfolie, oranjebloesemwater, tafelzout en volle melk

Keuken:
Frans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Renate Hagenouw en Valerie Ferguson - Het Beste Uit Frankrijk

Recept uit Het Beste Uit Frankrijk:

Zalmsteak met zuringsaus

Ingrediënten:
boter, olijfolie, peper, salie, sjalot, slagroom, zalmsteak en zuringblad

Keuken:
Frans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Koude mosterdsaus

Ingrediënten:
citroensap, crème fraîche, dijonmosterd, eidooier, grove mosterd, neutrale olie, peper, room, sherryazijn, wittewijnazijn, zout en zure room

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Bourride van zeeduivel op de wijze van Sète - bourride de lotte à la sëtoise

Ingrediënten:
eierdooier, olijfolie, kabeljauw, knoflook, olijfolie, peper, prei, scherpe mosterd, selderijblad, snijbiet, wortel, zeeduivel en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans
Soort:
vis
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Brunch / diner / nagerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Snijbieten taart - tourte aux feuilles de blette

Ingrediënten:
citroenrasp, donkerbruine basterdsuiker, ei, eierdooier, krenten, melk, peper, pijnboompitten, snijbiet en zandtaartdeeg

Keuken:
Mediterraans / Frans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Citroenvinaigrette

Ingrediënten:
citroensap, extra vierge-olijfolie, gemberwortel, peper, sjalot, wijnazijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vinaigrette / vegetarisch
Een recept uit Gintare Marcel - L'Art de la table

Recept uit L'Art de la table:

Taart met peer, sinaasappel en rozemarijn

Ingrediënten:
eieren, boter, gehakt, honing, lichtbruine suiker, peren, rozemarijn, sinaasappels, volle melk en zoet deeg

Keuken:
Frans
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Wijting in mosterd-roomsaus - merlans de lorient

Ingrediënten:
boter, citroensap, crème fraîche, muscadet, peper, pittige mosterd, sjalot, slagroom, snijpeterselie, wijtingfilet en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis