Frans

Zoek naar Frans in uw eigen kookboeken

Frans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Sauce brune à l'estragon - Bruine dragonsaus

Ingrediënten:
boter, bruine saus, dragon, droge witte wijn, lente-ui, peterselie en sjalotje

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Coukis de tomates à la Provençale - Verse tomatenpuree met knoflook en kruiden

Ingrediënten:
bloem, gedroogde basilicum, gedroogde sinaasappelschil, knoflook, korianderzaad, laurier, olijfolie, peterselie, saffraan, suiker, tijm, tomaten, tomatenpuree, ui, venkelzaad en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Bij de koffie uit Culinaria Frankrijk:

Madeleines

Ingrediënten:
bloem, boter, citroenschil, ei, gist, suiker en vanillestokje

Keuken:
Frans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Frankrijk:

Kalfskopragout met kruidensaus - tête de veau en estouffade, condiments et aromates en ravigote

Ingrediënten:
augurk, azijn, bladerdeeg, bleekselderij, bloem, druivenpitolie, ei, eidooier, grof zeezout, kalfskop, kappertjes, kruidnagel, laurierblad, mosterd, peperkorrel, prei, rode-wijnazijn, ui, verse peterselie, peper, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Jean Michel Raynaud - Het Franse bakboek

Recept uit Het Franse bakboek:

Pizza Margherita

Ingrediënten:
basilicum, gedroogde gist, gedroogde oregano, gemalen zwarte peper, bloem, knoflook, water, olijfolie, tafelzout, tijm, trostomaten en uien

Keuken:
Frans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Jean Michel Raynaud - Het Franse bakboek

Recept uit Het Franse bakboek:

Fougasse au sucre

Ingrediënten:
bloem, boter, gedroogde gist, kristalsuiker, water, olijfolie, slagroom en tafelzout

Keuken:
Frans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Jean Michel Raynaud - Het Franse bakboek

Recept uit Het Franse bakboek:

Pissaladière

Ingrediënten:
ansjovispasta, gemalen zwarte peper, olijfolie, tijm, uien, zout en zwarte olijven

Keuken:
Frans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Jean Michel Raynaud - Het Franse bakboek

Recept uit Het Franse bakboek:

Pain de mie au yaourt

Ingrediënten:
eieren, bloem, boter, gedroogde gist, honing, water, tafelzout en yoghurt

Keuken:
Frans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Jean Michel Raynaud - Het Franse bakboek

Recept uit Het Franse bakboek:

dps Recipe pic

Ingrediënten:
bloem, boter, gedroogde gist, kristalsuiker, tafelzout en volle melk

Keuken:
Frans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Renate Hagenouw en Valerie Ferguson - Het Beste Uit Frankrijk

Recept uit Het Beste Uit Frankrijk:

Zalmsteak met zuringsaus

Ingrediënten:
boter, olijfolie, peper, salie, sjalot, slagroom, zalmsteak en zuringblad

Keuken:
Frans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Jean Michel Raynaud - Het Franse bakboek

Recept uit Het Franse bakboek:

Macarons de Nancy

Ingrediënten:
amandelmeel, bittere-amandelessence, eiwit, poedersuiker en kristalsuiker

Keuken:
Frans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Jean Michel Raynaud - Het Franse bakboek

Recept uit Het Franse bakboek:

Sablés à la confiture

Ingrediënten:
aardbeienjam, pâte sablée en poedersuiker

Keuken:
Frans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Jean Michel Raynaud - Het Franse bakboek

Recept uit Het Franse bakboek:

Congolais à l ’ orgeat

Ingrediënten:
eiwit, kokosnootvruchtvlees, honing, kristalsuiker, orgeadesiroop, tafelzout en vanille-extract

Keuken:
Frans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Jean Michel Raynaud - Het Franse bakboek

Recept uit Het Franse bakboek:

t

Ingrediënten:
citroenen, kristalsuiker en vanillestokjes

Keuken:
Frans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Trish Deseine en Christian Sarramon - Heerlijk Parijs

Ontbijt / brunch / lunch uit Heerlijk Parijs:

Zelfgemaakte Nutella

Ingrediënten:
geblancheerde amandelen, hazelnoten, honing, melkchocolade, melkpoeder, pure chocolade en volle melk

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Trish Deseine en Christian Sarramon - Heerlijk Parijs

Ontbijt / brunch uit Heerlijk Parijs:

Zelfgemaakte chocoladegranola

Ingrediënten:
amandelen, chocolade, havermout, hazelnoten, kokosvlokken, pecannoten, pijnboompitten, pistachenoten en vloeibare honing

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Trish Deseine en Christian Sarramon - Heerlijk Parijs

Ontbijt / brunch / lunch uit Heerlijk Parijs:

Roerei met tomaten en piment d’Espelette

Ingrediënten:
eieren, boter, gehakt, piment, slagroom, tomaten, volle melk en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Trish Deseine en Christian Sarramon - Heerlijk Parijs

Ontbijt / brunch / lunch uit Heerlijk Parijs:

Le ‘Crumbeul’

Ingrediënten:
bruine suiker, bloem, gember, gezouten boter, havermout, peren en stemgember

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Poulet au porto - Gebraden of gegrilde kip in een roomsaus met champignons en port

Ingrediënten:
boter, champignons, citroensap, cognac, kip, kip, kookvocht van champignons, lente-ui, maïzena, peper, port, sjalot, slagroom, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Jean Michel Raynaud - Het Franse bakboek

Recept uit Het Franse bakboek:

Miche traditionnelle aux noix et aux raisins

Ingrediënten:
brooddeeg, rozijnen, walnoten en water

Keuken:
Frans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Fon Zwart - De chef-kok is een vrouw

Diner / hoofdgerecht uit De chef-kok is een vrouw:

Coq au Vin - Kip in wijnsaus

Ingrediënten:
beaujolais, bloem, boter, bouquet garni, champignons, cognac, kip, knoflook, mager gerookt spek, peper, reuzel, sjalot, tomatenpuree en zout

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Fon Zwart - De chef-kok is een vrouw

Diner / hoofdgerecht uit De chef-kok is een vrouw:

Truite braisée aux citrons verts - Gevulde forel met limoen

Ingrediënten:
boter, champignons, citroensap, eidooier, forel, limoensaus, peper, sjalot, visbouillon, witte wijn, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Jean Michel Raynaud - Het Franse bakboek

Recept uit Het Franse bakboek:

Allumelettes glaccées

Ingrediënten:
bladerdeeg, citroensap, eiwit en poedersuiker

Keuken:
Frans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Jean Michel Raynaud - Het Franse bakboek

Recept uit Het Franse bakboek:

Palmiers aux noisesettes

Ingrediënten:
bladerdeeg, chocolade-hazelnootpasta en hazelnoten

Keuken:
Frans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Trish Deseine en Christian Sarramon - Heerlijk Parijs

Diner / hoofdgerecht uit Heerlijk Parijs:

Gebraden kapoen met een vulling van zuurdesembrood, boter, hazelnoot en boudin blanc met truffel

Ingrediënten:
broodkruimels, gehakt, hazelnoot, gezouten boter, ui, kapoen, peper, tijm, zout en zuurdesembrood

Keuken:
Frans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gevogelte
Een recept uit Trish Deseine en Christian Sarramon - Heerlijk Parijs

Diner / lunch / voorgerecht uit Heerlijk Parijs:

Gebakken foie gras en een puree van zoete aardappelen met miso

Ingrediënten:
aardappelen, olijfolie, boter, foie gras, peper en witte miso

Keuken:
Frans
Soort:
vlees