Frans

Zoek naar Frans in uw eigen kookboeken

Frans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Sauce brune à l'estragon - Bruine dragonsaus

Ingrediënten:
boter, bruine saus, dragon, droge witte wijn, lente-ui, peterselie en sjalotje

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Coukis de tomates à la Provençale - Verse tomatenpuree met knoflook en kruiden

Ingrediënten:
bloem, gedroogde basilicum, gedroogde sinaasappelschil, knoflook, korianderzaad, laurier, olijfolie, peterselie, saffraan, suiker, tijm, tomaten, tomatenpuree, ui, venkelzaad en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Quiche met ui

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, ei, halfvolle room, hartig korstdeeg, melk, olijfolie, room, tijm, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
quiche / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht uit De dikke vegetariër:

Traditionele vanillepudding

Ingrediënten:
boter, ei, eidooier, melk, slagroom, suiker, vanille-essence, vanillestokje en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Hartige crèpes met geroosterde paprika, chilipeper, Winterpompoen of aubergine

Ingrediënten:
aubergine, bloem, boter, chilipeper, ei, rode paprika, melk, winterpompoen en zout

Keuken:
Frans
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Grove mosterd, veel manieren

Ingrediënten:
bruin mosterdzaad, geel mosterdzaad, moutazijn, rode wijn, sherryazijn, water en zwart mosterdzaad

Keuken:
Europees / Frans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Harald Wohlfahrt - 45 geniale rezepten

Recept uit 45 geniale rezepten:

Fruitcocktail

Ingrediënten:
babyananas, ingelegde limoenjulienne, kaneel en poedersuker, lichees, limoensap, mango, papaya, passievruchtenpulp en pectine

Keuken:
Frans
Soort:
vegan / fruit
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Ontbijt uit De dikke vegetariër:

Wentelteefje met esdoornsiroop

Ingrediënten:
boter, brood, druivenpitolie, ei, esdoornsiroop, kaneel, maïsolie, melk, suiker, vanille-extract en zout

Keuken:
Frans
Soort:
brood en broodgerecht / ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Harald Wohlfahrt - 45 geniale rezepten

Recept uit 45 geniale rezepten:

Chocoladecrumble

Ingrediënten:
bloem, boter, bruine suiker, bruispoeder met citroensmaak, cacaopoeder, hazelnoot, tarwezetmeel, volle melkcouverture en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Soufflé met limabonen

Ingrediënten:
bloem, boter, cayennepeper, ei, limabonen, melk, mosterdpoeder, parmezaanse kaas en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
soufflé / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Kastanjesoufflé

Ingrediënten:
bloem, boter, cayennepeper, ei, kastanjes, melk, mosterdpoeder, parmezaanse kaas en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
soufflé / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Soufflé met tuinbonen

Ingrediënten:
bloem, boter, cayennepeper, ei, melk, mosterdpoeder, parmezaanse kaas, tuinbonen en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
soufflé / vegetarisch
Een recept uit  - Handboek voor de combinatie magnetron-oven

Diner / voorgerecht uit Handboek voor de combinatie magnetron-oven:

Kaassoufflé

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, emmentaler, melk, mosterd, nootmuskaat, zoet paprikapoeder, zout en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
soufflé / vegetarisch / kaas
Een recept uit  - Handboek voor de combinatie magnetron-oven

Recept uit Handboek voor de combinatie magnetron-oven:

Hollandaise saus

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, citroensap, dipsaus, dragonazijn, eidooier, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit M. Villegas, Sarah Randell en C.L. Jones - De complete keuken van Frankrijk

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit De complete keuken van Frankrijk:

Tarte flambée

Ingrediënten:
bloem, brooddeeg, cottage cheese, gist, kwark, olijfolie, peper, roomkaas, spekreepjes, witte ui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
hartige taarten, pasteien en pizza’s / varkensvlees
Een recept uit M. Villegas, Sarah Randell en C.L. Jones - De complete keuken van Frankrijk

Diner / nagerecht uit De complete keuken van Frankrijk:

Crème brûlée

Ingrediënten:
bruine rietsuiker, eierdooier, eiwit, fijne suiker, melk, oranjebloesemwater, room en vanillestokje

Keuken:
Frans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / eieren, kaas en zuivel
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / voorgerecht uit Hoe dan?!:

Knoflookpaté

Ingrediënten:
boter, kippenlever, knoflook, ontbijtspek, peper, rode ui, rundergehakt, speklappen, tijm en zout

Keuken:
Frans
Soort:
paté/terrine
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Spinaziesoufflé

Ingrediënten:
bloem, boter, cayennepeper, ei, melk, mosterdpoeder, nootmuskaat, parmezaanse kaas, spinazie, ui en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
soufflé / vegetarisch
Een recept uit Harald Wohlfahrt - 45 geniale rezepten

Recept uit 45 geniale rezepten:

Ananascarpaccio in Zitronengrasöl mariniert mit kandierten Paprika / Ananascarpaccio in citroengrasolie net ingemaakte paprika

Ingrediënten:
acaciahoning, babyananas, citroengras, citroengrasstengel, frambozengelei, ingelegde paprika, limoenrasp, limoensap, limoensorbet, macadamianoten, munt, olijfolie, schil van ingelegde limoen en suiker

Keuken:
Frans
Soort:
vegan / fruit
Een recept uit Harald Wohlfahrt - 45 geniale rezepten

Recept uit 45 geniale rezepten:

Provencaalse abrikozen-kruidenfond (Dollase)

Ingrediënten:
abrikozen, basilicum, citroenrasp, lavendelnaalden, rozemarijnnaalden, roze peper, suikeroplossing, tijm en water

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit A propos bistro:

Salade van molsla

Ingrediënten:
bosui, chorizo, ciderazijn, ei, knoflook, molsla, olijfolie, rauwe ham en vlees

Keuken:
Frans
Soort:
salade
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit A propos bistro:

Konijn geflambeerd met cognac

Ingrediënten:
cognac, kalfsfond, knoflook, konijn, olijfolie, slagroom en ui

Keuken:
Frans
Soort:
wild
Een recept uit Harald Wohlfahrt - 45 geniale rezepten

Recept uit 45 geniale rezepten:

Geglaceerde peren

Ingrediënten:
citroensap, druivensuiker, eau de vie de poires williams, gezouten boter, boter, room, suiker, tahiti-vanillepeul en williams-peren

Keuken:
Frans
Soort:
fruit / vegetarisch
Een recept uit Harald Wohlfahrt - 45 geniale rezepten

Recept uit 45 geniale rezepten:

Lichee-Granité

Ingrediënten:
citroensap en lichees uit blik

Keuken:
Frans
Soort:
vegan / ijs
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Basisrecept uit A propos bistro:

Eendenconfit

Ingrediënten:
eendeboutjes, eendenborstfilet, eendenvet, laurier, peper, tijm en zeezout

Keuken:
Frans
Soort:
wild en gevogelte
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Bijgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Julienne van verse groenten

Ingrediënten:
aspergepunten, citroensap, doperwten, nieuwe aardappel, olijfolie, slabladen, tomaat, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
salade