De kunst van het koken
hoogtepunten uit de klassiek Franse keuken - alle technieken en bereidingswijzen
We hebben 1101 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals De kunst van het koken , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
De kunst van het koken is het meesterwerk van Julia Child over de klassieke Franse keuken. In geen ander kookboek wordt de receptuur zo duidelijk beschreven en is zo’n rijkdom aan ervaring en productinformatie verwerkt In dit bekendste kookboek van Julia Child is er ook veel aandacht voor de basistechnieken. Dit maakt De kunst voor het koken, zelfs een halve eeuw na het verschijnen van de eerste editie, nog steeds een van de meest geliefde en gebruikte kookboeken over de klassieke Franse keuken.
‘De kunst van het koken is de steen der wijzen waarmee elke kok zijn eenvoudige ingrediënten kan veranderen in goud. - Sunday Times’
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Recepten uit De kunst van het koken
Een greep uit de 1101 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: boter, griesmeel, gruyère, nootmuskaat, parmezaanse kaas, peper, soezendeeg, water en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: boter, ganzenvet, meiknolletjes, olie, peterselie, reuzel, suiker, water en zout
Keuken: Frans
Soort: bouillon / groente
Ingrediënten: aardappelen, bieslook, bloemkool, boter, broccoli, courgette, doperwt, komkommer, kool, okra, peterselie, prei, sla, slagroom, sperziebonen, spinazie, tomaten, water, zout en zuring
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: cognac en truffel uit blik
Keuken: Frans
Soort: marinade
Ingrediënten: boter, citroensap, courgette, olijfolie, peper, peterselie en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: citroensap, water, zout en zwezerik
Keuken: Frans
Soort: orgaanvlees
Ingrediënten: bladerdeeg en suiker
Keuken: Frans
Soort: koek en gebak / vegetarisch
Ingrediënten: boter, champignons, citroensap, ei, gruyère, lente-ui, madeira, nootmuskaat, peper, port, sjalot, slagroom, taartbodem, water en zout
Keuken: Frans
Soort: quiche / vegetarisch / boter en olie
Ingrediënten: basilicum, bloem, boter, fond, gedroogde basilicum, gedroogde oregano, groene paprika, kalfsbotten, knoflook, lardons, laurier, olijfolie, peper, peterselie, runderbouillon, rundertong, stoofvocht, tijm, tomaat, ui, varkenszwoerd, volle jonge rode wijn en zout
Keuken: Frans
Soort: stoofgerecht / rundvlees / orgaanvlees
Ingrediënten: abrikozenglazuur, babadeeg, kirsch, suikerstroop en vullling naar keuze
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: aubergine, basilicum, boter, citroensap, dragon, droge witte wijn, gedroogde basilicum, gedroogde oregano, groene paprika, kalfsbiefstuk, kalfsfond, kalfskotelet, kippenbouillon, kippenfond, knoflook, olijfolie, peper, peterselie, provençaalse kruiden, runderbouillon, sjalot, tijm, tomaten, ui en zout
Keuken: Frans
Soort: kalfsvlees
Ingrediënten: citroensap, dijonmosterd, groene kruiden, mosterd, olie, olijfolie, peper, peterselie, water en zout
Keuken: Frans
Soort: vinaigrette / vegetarisch
Ingrediënten: boter, bouillon, champignons, droge port, droge witte vermouth, fond, kleine witte uitjes, laurier, lente-ui, maïzena, olijfolie, ontpitte groene olijven, peper, runderbouillon, runderhaas, sjalot, tijm, tomaat, ui, varkensspek, water, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: rundvlees
Ingrediënten: boter, cognac, kreeft, gruyère, parmezaanse kaas en sauce thermidor
Keuken: Frans
Soort: schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: ansjovis uit blik, bouquet garni, brooddeeg, knoflook, kruidnagelpoeder, olijfolie, peper, taartbodem, ui, zout en zwarte olijven
Keuken: Frans
Soort: hartige taart
Ingrediënten: boter, broodkruim, champignonhoedjes, dragon, gruyère, lente-ui, madeira, olie, parmezaanse kaas, peper, peterselie, sjalot, slagroom, ui en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: boter, braadkip, dragon, duif, fazant, gedroogde dragon, kalkoen, kippengelei, madeira, olie, parelhoen, port en zout
Keuken: Frans
Soort: schuim/mousse/gelei / gevogelte
Ingrediënten: beurre bercy, biefstuk, boter, lente-ui, merg, peper, peterselie, rode wijn, sjalot en zout
Keuken: Frans
Ingrediënten: bacon, blanke fond, boter, droge witte wijn, ganzenvet, gerookt spek, jeneverbessen, kippenbouillon, laurier, peper, peperkorrel, peterselie, ui, verse zuurkool, wortel en zout
Keuken: Frans
Ingrediënten: frans bladerdeeg en suiker
Keuken: Frans
Soort: koek en gebak / vegetarisch
Toon alle 1101 recepten in dit boek