De kunst van het koken
hoogtepunten uit de klassiek Franse keuken - alle technieken en bereidingswijzen
We hebben 1101 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals De kunst van het koken , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
De kunst van het koken is het meesterwerk van Julia Child over de klassieke Franse keuken. In geen ander kookboek wordt de receptuur zo duidelijk beschreven en is zo’n rijkdom aan ervaring en productinformatie verwerkt In dit bekendste kookboek van Julia Child is er ook veel aandacht voor de basistechnieken. Dit maakt De kunst voor het koken, zelfs een halve eeuw na het verschijnen van de eerste editie, nog steeds een van de meest geliefde en gebruikte kookboeken over de klassieke Franse keuken.
‘De kunst van het koken is de steen der wijzen waarmee elke kok zijn eenvoudige ingrediënten kan veranderen in goud. - Sunday Times’
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Recepten uit De kunst van het koken
Een greep uit de 1101 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: bloem, boter, cognac, ei, kirsch, melk, peren, poedersuiker, suiker, vanille-essence, zoete witte wijn en zout
Keuken: Frans
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: likeur, poedersuiker rum, slagroom, stijfgeslagen slagroom en vanille-essence
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / zuivel
Ingrediënten: citroensap, hersenen, water en zout
Keuken: Frans
Soort: orgaanvlees
Ingrediënten: boter, cognac, ei, gelatinepoeder, laurier, paté à croustade à l envers, patémengsel, port, reepjes vlees, runderbouillon, tijm, vers spekvet en vet
Keuken: Frans
Soort: paté/terrine
Ingrediënten: boter, diepvriesspinazie, nootmuskaat, peper en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: abrikozensaus, abrikozen uit blik, amandelessence, ananassorbet, citroensap, citroensorbet, eiwit, poedersuiker en vanille-ijs
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / sorbet
Ingrediënten: artisjokharten, aspergepunten, boter, broccoli, champignons, ei, gruyère, lente-ui, peper, sjalot, soufflébasis en zout
Keuken: Frans
Soort: soufflé / vegetarisch
Ingrediënten: amandelen, amandelessence, amandelschaafsel, bloem, boter, eiwit, suiker en vanille-essence
Keuken: Frans
Soort: koek en gebak / vegetarisch
Ingrediënten: knoflook, laurier, peperkorrels, peterselie, tijm, tong, ui, water, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: kalfsvlees / schapenvlees / varkensvlees / rundvlees / lamsvlees / orgaanvlees
Ingrediënten: bouquet garni, coquilles, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, peterselie, prei, saffraan, tomaten, tomatensap, ui, visbouillon en zout
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon / schaal- en schelpdieren / vis
Ingrediënten: asperges uit blik, bloem, boter, eidooier, kippenbouillon, melk, peper, prei, slagroom, ui, ve-tsin en zout
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: pain de briochedeeg, pasteideeg en worst naar keuze
Keuken: Frans
Soort: pastei
Ingrediënten: boter, bruine saus, dragon, droge witte wijn, lente-ui, peterselie en sjalotje
Keuken: Frans
Soort: saus
Ingrediënten: blauwschimmelkaas, bloem, boter, eidooier, roquefort en slagroom
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: boter, ei, gruyère, parmezaanse kaas, peper en zout
Keuken: Frans
Soort: ei/omelet/frittata / vegetarisch
Ingrediënten: boter, champignons, droge port, droge witte vermouth, fond, laurier, maïzena, olijfolie, peper, runderbouillon, rundertong, tijm, varkensnet, varkensspek en zout
Keuken: Frans
Soort: rundvlees / orgaanvlees
Ingrediënten: aardappelblokjes, aardappelschijfjes, bieslook, boter, dragon, geklaarde boter, olie, peper, peterselie, tuinkruiden en zout
Keuken: Frans
Soort: aardappelgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: amandel-aardbeimengsel malakoff, amandelen, amandelessence, bloem, boter, chocoladecrème, chocoladeglazuur, eiwit, amandel, maïzena, mokkacrème, mokkaglazuur, mousse au chocolat, mousseline au chocolat, praliné, pure chocolade, suiker, vanille-essence en zout
Keuken: Frans
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: aardappel, bloem, doperwten, doperwtpeulen, lente-ui, melk, prei, sjalot, slabladeren, slagroom, suiker, ui, water, witte peper, zout en zure room
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: appel, bessengelei, boter, canapé, citroensap, cognac, crème anglaise, droge vermout, sinaasappelschil, slagroom, suiker, water en witte wijn
Keuken: Frans
Soort: fruit / vegetarisch
Toon alle 1101 recepten in dit boek