De kunst van het koken
hoogtepunten uit de klassiek Franse keuken - alle technieken en bereidingswijzen
We hebben 1101 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals De kunst van het koken , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
De kunst van het koken is het meesterwerk van Julia Child over de klassieke Franse keuken. In geen ander kookboek wordt de receptuur zo duidelijk beschreven en is zo’n rijkdom aan ervaring en productinformatie verwerkt In dit bekendste kookboek van Julia Child is er ook veel aandacht voor de basistechnieken. Dit maakt De kunst voor het koken, zelfs een halve eeuw na het verschijnen van de eerste editie, nog steeds een van de meest geliefde en gebruikte kookboeken over de klassieke Franse keuken.
‘De kunst van het koken is de steen der wijzen waarmee elke kok zijn eenvoudige ingrediënten kan veranderen in goud. - Sunday Times’
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Recepten uit De kunst van het koken
Een greep uit de 1101 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: épices fines, gans, ganzenvet, grof zeezout, jeneverbessen, kaliumchloride, laurier, suiker, tijm, varkensniervet, water en witte peper
Keuken: Frans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: bloem, boter, bouchees, champignons, citroensap, dragon, eidooier, gecanneleerde champignonhoedjes, kip gestoofd met aromatische groenten, kippenbouillon, kipquenelles, laurier, madeira sercial, melk, peper, peterselie, slagroom, tijm, truffels uit blik, truffelvocht, vol-au-vent, wijn, witte peper en zout
Keuken: Frans
Soort: gevogelte / pastei
Ingrediënten: arrowroot, bruine fond, cognac, madeira, maïzena, port en verbeterde runderbuillon uit blik
Keuken: Frans
Soort: saus
Ingrediënten: ei, eidooier, karamel, melk, suiker, vanille-essence en vanillestokje
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bloem, boter, melk, peper en zout
Keuken: Frans
Soort: saus / vegetarisch
Ingrediënten: basilicum, boter, kervel, knoflook, marinade au vin, mosterd, olie, peper, peterselie, reuzel, slagroom, tomatenpuree, varkenskarbonade en zout
Keuken: Frans
Soort: varkensvlees
Ingrediënten: angelica, appel, bigarreaux, bruine rum, citroensap, crème anglaise, gekonfijte vruchten, olie, pudding, sinaasappelsnippers, suiker en water
Keuken: Frans
Ingrediënten: bloem, boter, champignonvocht, dragon, droge witte wijn, eidooier, gedroogde dragon, gedroogde oregano, gruyère, kervel, lente-ui, madeira, melk, peper, sherry, sjalot, slagroom, visfond, wild en zout
Keuken: Frans
Soort: wild
Ingrediënten: amandelen, amandelessence, bloem, boter, bruine rum, ei, eierglazuur, klassiek bladerdeeg, suiker en vanille-essence
Keuken: Frans
Soort: koek en gebak / vegetarisch
Ingrediënten: demi-feuilletée, paté brisée à lóeuf en worst naar keuze
Keuken: Frans
Soort: pastei
Ingrediënten: bacon, droge witte wijn, fond, knoflook, laurier, mager rundvlees, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, rijst, runderbouillon, saffraan, tijm, tomaat, ui en zout
Keuken: Frans / Catalaans
Soort: rundvlees
Ingrediënten: aardappelen, bleekselderij, croutons, dragon, gedroogde dragon, kervel, kippenbouillon, peterselie, preiwit, rijst, slagroom, suiker, ui, melk, water, witte peper en zout
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: bieslook, citroensap, dragon, eidooier, kervel, peterselie, pimpernel, slagroom, vinaigrette en zure room
Keuken: Frans
Soort: vinaigrette / vegetarisch
Ingrediënten: bacon, bloem, boter, champignons, doorregen varkensvlees, gemengde vis met graten, gezouten spek, kleine witte uitjes, knoflook, laurier, olie, peterselie, pinot blanc, reuzel, rode côte du rhones, sint-jakobsschelpen, tijm, ui, visbouillon, witte côte du rhone, witte peper en zout
Keuken: Frans
Soort: stoofgerecht / varkensvlees / vis
Ingrediënten: courgette, knoflook, lente-ui, olijfolie, sjalot, witte peper en zout
Keuken: Frans
Soort: vegan / groente
Ingrediënten: amandelen, amandelessence, bloem, boter, botercrème, eiwit, amandel, maïzena, praliné, pure chocolade, suiker, vanille-essence en zout
Keuken: Frans
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: amandelessence, citroenrasp, citroensap, ei, gemalen amandelen, meyercitroenen, suiker, vanille-essence, waterei en zanddeegbodem
Keuken: Frans
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: boter, gruyère, peterselie, prei, sauce mornay, water en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: bloem, courgette, courgettevocht, knoflook, melk, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, rijst, ui en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: boter, droge port, droge witte vermouth, fond, laurier, maïzena, olijfolie, peper, runderbouillon, runderhaas, tijm, tomaat, ui, varkensspek, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: rundvlees
Toon alle 1101 recepten in dit boek