De kunst van het koken
hoogtepunten uit de klassiek Franse keuken - alle technieken en bereidingswijzen
We hebben 1101 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals De kunst van het koken , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
De kunst van het koken is het meesterwerk van Julia Child over de klassieke Franse keuken. In geen ander kookboek wordt de receptuur zo duidelijk beschreven en is zo’n rijkdom aan ervaring en productinformatie verwerkt In dit bekendste kookboek van Julia Child is er ook veel aandacht voor de basistechnieken. Dit maakt De kunst voor het koken, zelfs een halve eeuw na het verschijnen van de eerste editie, nog steeds een van de meest geliefde en gebruikte kookboeken over de klassieke Franse keuken.
‘De kunst van het koken is de steen der wijzen waarmee elke kok zijn eenvoudige ingrediënten kan veranderen in goud. - Sunday Times’
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Recepten uit De kunst van het koken
Een greep uit de 1101 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: bloem, boter, chantilly meringuée, chocolade, chocoladeboter, chocoladevulling, crème au beurre, crème chantilly, ei, geraspte chocolade, italiaanse meringue, maïzena, sinaasappellikeur, sinaasappelrasp, slagroom, suiker en vanille-essence
Keuken: Frans
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: arrowroot, boter, bruine fond, kalfsvlees, laurier, madeira, maïzena, olie, peper, peterselie, runderbouillon, tijm, truffel, ui, vet spek, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: kalfsvlees
Ingrediënten: cognac, dragon, eenvoudige fond, eiwit, kervel, lente-ui, madeira, mager rundvlees, peper, peterselie, port, preigroen en zout
Keuken: Frans
Soort: bouillon
Ingrediënten: boter, champignons, lente-ui, olie, peper, peterselie, riz à la vapeur, sjalot en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: aardappelen, boter, peper en zout
Keuken: Frans
Soort: aardappelgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: franse kwark, olijfolie, peper, peterselie, tomatensap, tuinkruiden en zout
Soort: vegan / groente
Ingrediënten: bloem, boter, dragon, eidooier, gedroogde dragon, kervel, lente-ui, melk, peterselie, prei, rijst, sjalot, slagroom, water, waterkers, witte peper, zout en zure room
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: bloemkool, boter, broodkruim, gruyère, peper, sauce mornay en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: boter, gruyère, peper, sauce mornay, sperziebonen, water en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: arrowroot, basilicum, boter, bruine fond, bruine saus, champignons, dragon, droge witte wijn, gedroogde dragon, kalfsoester, knoflook, lente-ui, maïzena, olie, peper, peterselie, runderbouillon, sjalot, tomaten, water en zout
Keuken: Frans
Soort: kalfsvlees
Ingrediënten: broodkruim, bruine fond, ei, ganzenvet, gekookte ham, groente, knoflook, kookvocht van kool, mager gerookt spek, olie, parmezaanse kaas, peper, peterselie, reuzel, rozemarijn, runderbouillon, saus bij gevulde kool, savooiekool, slagroom, tijm, ui, witte kool, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: stoofgerecht / vlees / rundvlees
Ingrediënten: boter, ei, garnalen, gekookte garnalen uit blik, gruyère, krab, krab uit blik, kreeft uit blik, lente-ui, madeira, peper, sjalot, slagroom, taartbodem, tomatenpuree en zout
Keuken: Frans
Soort: quiche / schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: bloem, boter, cognac, donkere fond, droge witte wijn, gruyère, olie, parmezaanse kaas, peper, runderbouillon, stokbrood, suiker, ui, voorgerecht en zout
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: augurk, basilicum, bloem, boter, bruine fond, droge witte wijn, kappertjes, knoflook, marinade voor varkensvlees, olie, peper, peterselie, reuzel, runderbouillon, salie, tijm, tomaten, tomatenpuree, ui, varkenskarbonade en zout
Keuken: Frans
Soort: varkensvlees
Ingrediënten: eend, gesmoorde rodekool, olie, peper, peterselie, reuzel en zout
Keuken: Frans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: boter, citroensap, droge witte vermouth, droge witte wijn, gemengde groene tuinkruiden, laurier, lente-ui, mayonaise, mosselen, olijfolie, peper, peterselie, sjalot en tijm
Keuken: Frans
Soort: salade / schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: bloem, boter, ei, nootmuskaat, peper, suiker, water en zout
Keuken: Frans
Soort: beslag/deeg / vegetarisch
Ingrediënten: aardbei, chocoladerasp, eiwit, framboos, geglaceerde kastanjes, gekarameliseerde walnoten, gekonfijt fruit, kirsch, perzik, praliné, rum, slagroom, suiker, vanille-essence, water en zout
Keuken: Frans
Soort: schuim/mousse/gelei
Ingrediënten: boter, citroensap, meiknolletjes, peper, peterselie, water en zout
Keuken: Frans
Soort: bouillon / vegetarisch / groente
Ingrediënten: angelica, appel, bigarreaux, bruine rum, citroensap, crème anglaise, gekonfijte vruchten, olie, pudding, sinaasappelsnippers, suiker en water
Keuken: Frans
Toon alle 1101 recepten in dit boek