De kunst van het koken
hoogtepunten uit de klassiek Franse keuken - alle technieken en bereidingswijzen
We hebben 1101 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals De kunst van het koken , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
De kunst van het koken is het meesterwerk van Julia Child over de klassieke Franse keuken. In geen ander kookboek wordt de receptuur zo duidelijk beschreven en is zo’n rijkdom aan ervaring en productinformatie verwerkt In dit bekendste kookboek van Julia Child is er ook veel aandacht voor de basistechnieken. Dit maakt De kunst voor het koken, zelfs een halve eeuw na het verschijnen van de eerste editie, nog steeds een van de meest geliefde en gebruikte kookboeken over de klassieke Franse keuken.
‘De kunst van het koken is de steen der wijzen waarmee elke kok zijn eenvoudige ingrediënten kan veranderen in goud. - Sunday Times’
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Recepten uit De kunst van het koken
Een greep uit de 1101 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: bittere chocolade, bloem, boter, cake, eidooier, eiwit, koffie, lange vingers, melk, pudding, rum, suiker, vanille, vanille-essence, verkruimelde bitterkoekjes en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bacon, bloem, bruine fond, champignons, dikke lende, geglaceerde witte uitjes, knoflook, lamsborst, lamskotelet, lamsnek, lamsschouder, laurier, olijfolie, peper, rode wijn, runderbouillon, spek, spekzwoerd, tijm, tomatenpuree, ui, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: schapenvlees / lamsvlees
Ingrediënten: basilicum, dragon, droge witte wijn, kalfskoteletten, knoflook, lente-ui, peper, sauce madère, sjalot, tijm en zout
Keuken: Frans
Soort: kalfsvlees
Ingrediënten: abrikozen, abrikozenglazuur, amandelen, ananas, angelica, babadeeg, boter, gekonfijte kersen, kersen, kirsch, peren, poedersuiker, suikerstroop en vruchten uit blik
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: boter en kreeftenschaal
Keuken: Frans
Soort: samengestelde boter
Ingrediënten: boter, bouillon, champignons, droge port, droge witte vermouth, fond, kleine witte uitjes, laurier, lente-ui, maïzena, olijfolie, ontpitte groene olijven, peper, runderbouillon, runderhaas, sjalot, tijm, tomaat, ui, varkensspek, water, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: rundvlees
Ingrediënten: aardappelen, bieslook, bloemkool, boter, broccoli, courgette, doperwt, komkommer, kool, okra, peterselie, prei, sla, slagroom, sperziebonen, spinazie, tomaten, water, zout en zuring
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: boter, citroensap, eidooier, sinaasappelrasp, sinaasappelsap en zout
Keuken: Frans
Soort: saus / vegetarisch
Ingrediënten: geblancheerde brocoli, maïzena en slagroom
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: basilicum, kervel, kippenbouillon, knoflook, laurier, olijfolie, peper, peterselie, prei, rijst, saffraandraadjes, suiker, tijm, tomatenpuree, ui, venkelzaad, vleestomaten, water en zout
Keuken: Mediterraans
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: béarnaisesaus, biefstuk, boter, bruine fond, droge witte wijn, gebakken aardappels, niervet, olie, peper, rode wijn, runderbouillon, water, waterkers en zout
Keuken: Frans
Soort: rundvlees
Ingrediënten: augurk, basilicum, bloem, boter, bruine fond, droge witte wijn, kappertjes, knoflook, marinade voor varkensvlees, olie, peper, peterselie, reuzel, runderbouillon, salie, tijm, tomaten, tomatenpuree, ui, varkenskarbonade en zout
Keuken: Frans
Soort: varkensvlees
Ingrediënten: boter, bruine fond, droge witte wijn, knoflook, marinade au vin, olie, reuzel, runderbouillon en varkenskarbonade
Keuken: Frans
Soort: varkensvlees
Ingrediënten: arrowroot, boter, champignons, dragon, fond, geklaarde boter, haasbiefstuk, kervel, lente-ui, maïzena, olie, peper, peterselie, runderbouillon, sjalot, spek, tomatenpuree, witbrood en zout
Keuken: Frans
Soort: rundvlees
Ingrediënten: boter, champignons, cognac, foie gras, lamsgehakt, lamsniertjes, lente-ui, madeira, mousse de foie, olijfolie, peper, port, rozemarijn, sjalot, tijm, truffel, vers broodkruim en zout
Keuken: Frans
Ingrediënten: amandelessence, boter, cognac, crème anglaise, crème chantilly, kirsch, lange vingers, rum en sinaasappellikeur
Keuken: Frans
Soort: pudding / vegetarisch / chocolade
Ingrediënten: amandelen, amandelessence, amandelschaafsel, bloem, boter, eiwit, suiker en vanille-essence
Keuken: Frans
Soort: koek en gebak / vegetarisch
Ingrediënten: bloem, boter, ei, nootmuskaat, peper, suiker, water en zout
Keuken: Frans
Soort: beslag/deeg / vegetarisch
Ingrediënten: artisjokbodems, boter, champignonhoedjes, droge witte wijn, fond, geklaarde boter, ei, gruyère, ham, knoflook, lente-ui, maïzena, nootmuskaat, peper, runderbouillon, sjalot, slagroom, spinazie, taartbodem, witbrood en zout
Keuken: Frans
Soort: eieren, kaas en zuivel
Ingrediënten: boter, ei, eidooier, karamel, melk, suiker, vanille-essence, vanillestokje en verkruimelde bitterkoekjes
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch
Toon alle 1101 recepten in dit boek