De kunst van het koken
hoogtepunten uit de klassiek Franse keuken - alle technieken en bereidingswijzen
We hebben 1101 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals De kunst van het koken , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
De kunst van het koken is het meesterwerk van Julia Child over de klassieke Franse keuken. In geen ander kookboek wordt de receptuur zo duidelijk beschreven en is zo’n rijkdom aan ervaring en productinformatie verwerkt In dit bekendste kookboek van Julia Child is er ook veel aandacht voor de basistechnieken. Dit maakt De kunst voor het koken, zelfs een halve eeuw na het verschijnen van de eerste editie, nog steeds een van de meest geliefde en gebruikte kookboeken over de klassieke Franse keuken.
‘De kunst van het koken is de steen der wijzen waarmee elke kok zijn eenvoudige ingrediënten kan veranderen in goud. - Sunday Times’
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Recepten uit De kunst van het koken
Een greep uit de 1101 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: boter, lente-ui, peper, sjalot, tongfilet, visbouillon, visfilet, water, witte wijn en zout
Keuken: Frans
Soort: vis
Ingrediënten: basilicum, boter, bruine kippenbouillon, dragon, droge witte wijn, gedroogde kruiden, kip, lente-ui, olie, peper, peterselie, runderbouillon, sjalot, tijm en zout
Keuken: Frans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: ansjovisfilet op olie, champignons, cognac, droge rode wijn, droge witte wijn, eau de vie, fond, kappertjes, knoflook, laurier, magere bacon, mager rundvlees, mager spek, olijfolie, peper, peterselie, runderbouillon, salie, tijm, tomaten, ui, wijnazijn, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: rundvlees
Ingrediënten: bittere chocolade, boter, eidooier, kirsch, poedersuiker, rum, sinaasappellikeur, sterke koffie en vanille-essence
Keuken: Frans
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch / condiment
Ingrediënten: bloem, boter, cayennepeper, citroensap, kookvocht van kip, rode paprika uit pot, slagroom, witte peper en zout
Keuken: Frans
Soort: saus
Ingrediënten: bloem, boter, eidooier, eiwit, melk, poedersuiker, praliné, suiker, vanille-essence, verkruimelde bitterkoekjes en zout
Keuken: Frans
Soort: soufflé / vegetarisch
Ingrediënten: champignons, gekookte ham, lente-ui, madeira, mousse de foie d oie, mousse de foie gras, peper, port, salie, sjalot, tijm, truffel uit blik en zout
Keuken: Frans
Soort: varkensvlees / boter en olie
Ingrediënten: artisjokharten, aspergepunten, bieslook, boter, champignons, citroensap, dragon, eidooier, gekookte schaaldieren, peterselie, water, witte peper en zout
Keuken: Frans
Soort: saus / vegetarisch
Ingrediënten: boter, garnalen en garnalenschalen
Keuken: Frans
Soort: samengestelde boter
Ingrediënten: crème pâtissière, eiwit, pudding, suiker en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: karamel en water
Keuken: Frans
Soort: vegan / siroop
Ingrediënten: angelica, citroen, eidooier, eiwit, gekonfijte sinaasappelsnippers, maïzena, munt, sinaasappel, sinaasappellikeur, sinaasappelsap, slagroom, suiker en zout
Keuken: Frans
Soort: schuim/mousse/gelei / vegetarisch
Ingrediënten: basilicum, boter, bouillon, dragon, droge witte wijn, fond, kalfskoteletten, knoflook, lente-ui, olie, peper, room, sjalot, tijm en zout
Keuken: Frans
Soort: kalfsvlees
Ingrediënten: arrowroot, boter, bruine fond, champignons, droge witte vermouth, droge witte wijn, kalfsoester, lente-ui, madeira, maïzena, olie, peper, peterselie, runderbouillon, sjalot, slagroom, water en zout
Keuken: Frans
Soort: kalfsvlees
Ingrediënten: bindmiddel voor paté, boter, runderfond en witte rijst
Keuken: Frans
Soort: bouillon
Ingrediënten: bieslook, boter, dragon, ei, kervel, peper, peterselie, slagroom en zout
Keuken: Frans
Soort: eieren, kaas en zuivel / vegetarisch
Ingrediënten: basilicum, dragon, droge witte wijn, kalfskoteletten, knoflook, lente-ui, peper, sjalot, tijm en zout
Keuken: Frans
Soort: kalfsvlees
Ingrediënten: bloem, gemarineerd konijn, jonge rode wijn, kalfsfond, konijnenlever, lardons, marinade, olijfolie, runderfond en ui
Keuken: Frans
Soort: wild
Ingrediënten: boter, citroenrasp, citroensap, ei, maïzena, poedersuiker, sinaasappelrasp, sinaasappelsap, water en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: abrikozenglazuur, bloem, boter, chocoladeglazuur, eidooier, eiwit, poedersuiker, suiker, vanille-essence en zout
Keuken: Frans
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Toon alle 1101 recepten in dit boek