De kunst van het koken
hoogtepunten uit de klassiek Franse keuken - alle technieken en bereidingswijzen
We hebben 1101 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals De kunst van het koken , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
De kunst van het koken is het meesterwerk van Julia Child over de klassieke Franse keuken. In geen ander kookboek wordt de receptuur zo duidelijk beschreven en is zo’n rijkdom aan ervaring en productinformatie verwerkt In dit bekendste kookboek van Julia Child is er ook veel aandacht voor de basistechnieken. Dit maakt De kunst voor het koken, zelfs een halve eeuw na het verschijnen van de eerste editie, nog steeds een van de meest geliefde en gebruikte kookboeken over de klassieke Franse keuken.
‘De kunst van het koken is de steen der wijzen waarmee elke kok zijn eenvoudige ingrediënten kan veranderen in goud. - Sunday Times’
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Recepten uit De kunst van het koken
Een greep uit de 1101 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: bloem, boter, eiwit, suiker, vanille-essence, water en zout
Keuken: Frans
Ingrediënten: bloem, boter, eidooier, suiker, water en zout
Keuken: Frans
Soort: beslag/deeg / vegetarisch
Ingrediënten: bloem, gedroogde gist, melk, rozijnen, gist, water en zout
Keuken: Frans
Soort: brood en broodgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: cognac, dragon, eenvoudige fond, eiwit, kervel, lente-ui, madeira, mager rundvlees, peper, peterselie, port, preigroen en zout
Keuken: Frans
Soort: bouillon
Ingrediënten: marinade sèche, meiknolletjes, olie, peper, peterselie, reuzel, varkensvlees en zout
Keuken: Frans
Soort: varkensvlees
Ingrediënten: ansjovis uit blik, basilicum, cayennepeper, ei, eidooier, gruyère, knoflook, olijfolie, oregano, paprikapoeder, parmezaanse kaas, peper, peterselie, taartbodem, tijm, tomaten, tomatenpuree, ui, zout en zwarte olijven
Keuken: Frans
Soort: quiche
Ingrediënten: aardbeiensaus, abrikozenpuree, angelica, bigarreaux, boter, cognac, eidooier, frambozensaus, gekonfijte vruchten, gelatinepoeder, kirsch, maïzena, melk, olie, oranjesnippers, pudding, rijst, slagroom, suiker, vanille-essence en water
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: boter, bruine saus, champignons, cognac, dijonmosterd, kalfsniertjes, lente-ui, madeira, maïzena, peper, runderbouillon, sjalot, slagroom, worcestershiresaus en zout
Keuken: Frans
Soort: kalfsvlees / orgaanvlees
Ingrediënten: bloem, knoflook, melk, olijfolie, peper, slagroom, spinazie, ui en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: boter, citroensap, eidooier, sinaasappelrasp, sinaasappelsap en zout
Keuken: Frans
Soort: saus / vegetarisch
Ingrediënten: boter, meiknolletjes, peper, water en zout
Keuken: Frans
Soort: bouillon / vegetarisch / groente
Ingrediënten: boter, coulis de tomates à la provençale, peterselie, sauce aux câpres, sauce soubise, voorjaarslamsbout, water en zout
Keuken: Frans
Soort: lamsvlees
Ingrediënten: aubergine, courgette, groene paprika, knoflook, olie, olijfolie, peper, peterselie, ui, vleestomaten en zout
Keuken: Frans
Soort: stoofgerecht / vegan / groente
Ingrediënten: basilicum, dragon, droge witte wijn, kalfskoteletten, knoflook, lente-ui, peper, sjalot, tijm en zout
Keuken: Frans
Soort: kalfsvlees
Ingrediënten: amandelessence, bittere chocolade, bloem, boter, eidooier, eiwit, gemalen amandelen, koffie, rum, suiker en zout
Keuken: Frans
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: aardappelen, boter, dragon, droge witte wijn, kalfsbiefstuk, kalfsfond, kalfskotelet, kippenbouillon, kippenfond, knoflook, lardons, olijfolie, peper, peterselie, provençaalse kruiden, runderbouillon, tijm, ui en zout
Keuken: Frans
Soort: kalfsvlees
Ingrediënten: boter, stokbrood, gruyère, olijfolie, parmezaanse kaas, ui en uiensoep
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: bruine kippenbouillon, geklaarde boter, kipfilet, lente-ui, madeira, peper, peterselie, port, runderbouillon, sjalot en zout
Keuken: Frans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: boter, broodkruim, gruyère, laurier, nootmuskaat, peper, pompoen, salie, slagroom en zout
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: bittere chocolade, boter, crème anglaise, eidooier, eiwit, gezoete slagroom, oranjesnippers, sinaasappellikeur, sterke koffie, suiker, vanille-essence, vanillesuiker en zout
Keuken: Frans
Soort: schuim/mousse/gelei / vegetarisch
Toon alle 1101 recepten in dit boek