De kunst van het koken
hoogtepunten uit de klassiek Franse keuken - alle technieken en bereidingswijzen
We hebben 1101 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals De kunst van het koken , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
De kunst van het koken is het meesterwerk van Julia Child over de klassieke Franse keuken. In geen ander kookboek wordt de receptuur zo duidelijk beschreven en is zo’n rijkdom aan ervaring en productinformatie verwerkt In dit bekendste kookboek van Julia Child is er ook veel aandacht voor de basistechnieken. Dit maakt De kunst voor het koken, zelfs een halve eeuw na het verschijnen van de eerste editie, nog steeds een van de meest geliefde en gebruikte kookboeken over de klassieke Franse keuken.
‘De kunst van het koken is de steen der wijzen waarmee elke kok zijn eenvoudige ingrediënten kan veranderen in goud. - Sunday Times’
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Recepten uit De kunst van het koken
Een greep uit de 1101 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: bieslook, boter, eidooier, gemengde groene kruiden, peper en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / samengestelde boter
Ingrediënten: bleekselderij, coulis de tomates à la provençale, dikke lende, fond, ingewanden, kalfsbotten, kip, kippenkarkas, knoflook, kruidnagel, laurier, meiknolletjes, peperkorrels, peterselie, prei, rosbief, runderbotten, runderbovenbil, runderkogel, runderspierstuk, sauce alsacienne, sauce nénette, sauce suprême, sauce tomate, tijm, ui, varkensfricandeau, varkensschouder, verse worst, vleesafsnijsel en wortel
Keuken: Frans
Soort: gevogelte / varkensvlees / rundvlees / bouillon
Ingrediënten: basilicum, gedroogde basilicum, gedroogde oregano, knoflook en peterselie
Keuken: Frans / Provençaals
Soort: vegan / saus
Ingrediënten: blanke fond, bloem, boter, melk, nootmuskaat, peper, slagroom, ui, visfond en zout
Keuken: Frans
Soort: saus
Ingrediënten: consommé uit blik, fond uit blik, geklaarde kalfsfond, geklaarde kippenfomd, geklaarde visfond en gelatine
Keuken: Frans
Ingrediënten: boter, eidooier, room, visfond op basis van witte wijn, witte peper en zout
Keuken: Frans
Soort: saus
Ingrediënten: boter, farce naar keuze, gekookte artisjokbodems en gruyère
Keuken: Frans
Soort: groente
Ingrediënten: boter, kalfsvlees, laurier, olie, peper, peterselie, tijm, ui, vet spek, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: kalfsvlees
Ingrediënten: cognac, eidooier, gegratineerde uiensoep en worcestershiresaus
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: abrikozensaus, abrikozen uit blik, amandelessence, ananassorbet, citroensap, citroensorbet, eiwit, poedersuiker en vanille-ijs
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / sorbet
Ingrediënten: sperziebonen, water en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: aardappelgnocchi, ham, kippenlevers en spek
Keuken: Frans
Ingrediënten: aardbeienjam, bessengelei, cognac, fruit en kirsch
Keuken: Frans
Soort: vegan / saus
Ingrediënten: boter, cognac, ei, gelatinepoeder, laurier, paté à croustade à l envers, patémengsel, port, reepjes vlees, runderbouillon, tijm, vers spekvet en vet
Keuken: Frans
Soort: paté/terrine
Ingrediënten: amandelessence, bittere chocolade, bloem, boter, eidooier, eiwit, gemalen amandelen, koffie, rum, suiker en zout
Keuken: Frans
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: ei, eidooier, karamel, melk, suiker, vanille-essence en vanillestokje
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: basilicum, bloem, boter, fond, gedroogde basilicum, gedroogde oregano, groene paprika, kalfsbotten, knoflook, lardons, laurier, olijfolie, peper, peterselie, runderbouillon, rundvlees, stoofvocht, tijm, tomaat, ui, varkenszwoerd, volle jonge rode wijn en zout
Keuken: Frans
Soort: stoofgerecht / rundvlees
Ingrediënten: blanke fond, boter, kippenbouillon, knoflook, peper, rijst, rozemarijn, salie, tijm, ui en zout
Keuken: Frans
Soort: orgaanvlees
Ingrediënten: bloem, boter, brandy, eidooier, gedroogde gist, melk, rum, sinaasappellikeur, suiker, gist en water
Keuken: Frans
Soort: beslag/deeg / vegetarisch
Ingrediënten: bloem, boter, ei, peper, room, spinazie, water en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Toon alle 1101 recepten in dit boek