De kunst van het koken
hoogtepunten uit de klassiek Franse keuken - alle technieken en bereidingswijzen
We hebben 1101 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals De kunst van het koken , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
De kunst van het koken is het meesterwerk van Julia Child over de klassieke Franse keuken. In geen ander kookboek wordt de receptuur zo duidelijk beschreven en is zo’n rijkdom aan ervaring en productinformatie verwerkt In dit bekendste kookboek van Julia Child is er ook veel aandacht voor de basistechnieken. Dit maakt De kunst voor het koken, zelfs een halve eeuw na het verschijnen van de eerste editie, nog steeds een van de meest geliefde en gebruikte kookboeken over de klassieke Franse keuken.
‘De kunst van het koken is de steen der wijzen waarmee elke kok zijn eenvoudige ingrediënten kan veranderen in goud. - Sunday Times’
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Recepten uit De kunst van het koken
Een greep uit de 1101 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: aardbeienjam, bessengelei, cognac, fruit en kirsch
Keuken: Frans
Soort: vegan / saus
Ingrediënten: basilicum, bloem, boter, bruine fond, gekookte ham, hamvet, kalfsgehakt, knoflook, melk, olie, oud witbroodkruim, peper, peterselie, rijst, runderbouillon, tijm, tomaten, ui, varkensspek en zout
Keuken: Frans
Soort: kalfsvlees
Ingrediënten: eidooier, gruyère, knoflook, kruidnagels, laurier, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, peterselie, salie, stokbrood, tijm, water en zout
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: bloem, boter, citroensap, eidooier, kookvocht van vis, kreeftenboter, kruiden, melk, peper, rivierkreeftjes, slagroom, tongfilet gepocheerd in witte wijn, truffel en zout
Soort: vis
Ingrediënten: boter, citroensap, eidooier, water, witte peper en zout
Keuken: Frans
Soort: saus / vegetarisch
Ingrediënten: aardappelen, ansjovis, ansjovispasta, boter, broodkruim, gruyère, peper en spinazie
Keuken: Frans
Soort: bouillon / groente
Ingrediënten: marinade sèche, meiknolletjes, olie, peper, peterselie, reuzel, varkensvlees en zout
Keuken: Frans
Soort: varkensvlees
Ingrediënten: ansjovisfilet op olie, champignons, cognac, droge rode wijn, droge witte wijn, eau de vie, fond, kappertjes, knoflook, laurier, magere bacon, mager rundvlees, mager spek, olijfolie, peper, peterselie, runderbouillon, salie, tijm, tomaten, ui, wijnazijn, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: rundvlees
Ingrediënten: bieslook, bloem, boter, droge witte vermouth, droge witte wijn, eidooier, kerriepoeder, kervel, knoflook, laurier, melk, peperkorrels, peterselie, sint-jakobsschelpen, slagroom, tijm, ui, venkelzaad, water, witte peper, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: bruine saus, gekookte worst naar keuze, pain de briochedeeg en paté à brioche
Keuken: Frans
Soort: hartige taarten, pasteien en pizza’s
Ingrediënten: diepvriessperziebonen, kippenbouillon, lente-ui, olijfolie, sjalot en zout
Keuken: Frans
Soort: groente
Ingrediënten: cayennepeper, eidooier, knoflook, olijfolie, oud witbroodkruim, wijnazijn, witte peper en zout
Keuken: Frans
Soort: saus
Ingrediënten: boter, eidooier, kervel, melk, mosselen in een saus, peterselie en slagroom
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: bruine kippenbouillon, citroensap, geklaarde boter, kipfilet, lente-ui, madeira, peper, peterselie, port, runderbouillon, sjalot en zout
Keuken: Frans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: knoflook, olijfolie en stokbrood
Keuken: Frans
Soort: garnituur / vegan
Ingrediënten: bloem, boter, water en zout
Keuken: Frans
Soort: beslag/deeg / vegetarisch
Ingrediënten: basilicum, boter, kervel, knoflook, marinade au vin, mosterd, olie, peper, peterselie, reuzel, slagroom, tomatenpuree, varkenskarbonade en zout
Keuken: Frans
Soort: varkensvlees
Ingrediënten: diepvriesframbozen, frambozen, fruit, munt, perziken, suiker, vanille-essence, vanillestokje en water
Keuken: Frans
Soort: vegan
Ingrediënten: bittere chocolade, cognac, crème anglaise, kirsch, oploskoffie, rum, sinaasappellikeur en vanille-essence
Keuken: Frans
Soort: custard / vegetarisch
Ingrediënten: bittere chocolade, boter, bruine rum, créme anglaise, crème chantilly, eiwit, praliné, suiker, vanille-essence, water en zout
Keuken: Frans
Soort: ijs
Toon alle 1101 recepten in dit boek