De kunst van het koken
hoogtepunten uit de klassiek Franse keuken - alle technieken en bereidingswijzen
We hebben 1101 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals De kunst van het koken , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
De kunst van het koken is het meesterwerk van Julia Child over de klassieke Franse keuken. In geen ander kookboek wordt de receptuur zo duidelijk beschreven en is zo’n rijkdom aan ervaring en productinformatie verwerkt In dit bekendste kookboek van Julia Child is er ook veel aandacht voor de basistechnieken. Dit maakt De kunst voor het koken, zelfs een halve eeuw na het verschijnen van de eerste editie, nog steeds een van de meest geliefde en gebruikte kookboeken over de klassieke Franse keuken.
‘De kunst van het koken is de steen der wijzen waarmee elke kok zijn eenvoudige ingrediënten kan veranderen in goud. - Sunday Times’
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Recepten uit De kunst van het koken
Een greep uit de 1101 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: basilicum, boter, bouillon, dragon, droge witte wijn, fond, kalfskoteletten, knoflook, lente-ui, olie, peper, room, sjalot, tijm en zout
Keuken: Frans
Soort: kalfsvlees
Ingrediënten: aardappelen, boter, crème fraîche, eidooier, nootmuskaat, parmezaanse kaas, slagroom, water, witte peper en zout
Keuken: Frans
Soort: aardappelgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: citroensap, eidooier, mosterd, mosterdpoeder, olie, olijfolie, peper, wijnazijn en zout
Keuken: Frans
Soort: saus / vegetarisch
Ingrediënten: boter, broodkruim, ei, gekookte asperges, gruyère, melk, nootmuskaat, olie, sauce chivry, sauce mornay, sauce mousseline, ui, witte asperge uit blik en witte peper
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: bacon, boter, citroensap, donkere kippenbouillon, dragon, kippenhart, kippenlevers, kippenmaagjes, lente-ui, olie, panklaar kuiken, peper, peterselie, runderbouillon, sjalot, slagroom, tijm, ui, vers broodkruim, wortels, zachte roomkaas en zout
Keuken: Frans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: artisjokken, water en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: artisjokharten, aspergepunten, boter, broccoli, champignons, ei, gruyère, lente-ui, peper, sjalot, soufflébasis en zout
Keuken: Frans
Soort: soufflé / vegetarisch
Ingrediënten: aïoli, gebonden bouillon, vis, stokbrood en visbouillon
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon / vis
Ingrediënten: dragon, foie gras, gelatine, ei, ham, ingelegde dragon, sla, truffel en vleesgelei
Keuken: Frans
Soort: schuim/mousse/gelei
Ingrediënten: aardbeiensaus, amandelessence, bittere chocolade, boter, crème anglaise, crème chantilly, gemalen amandelen, lange vingers, sinaasappellikeur, slagroom, sterke koffie, tafelsuiker en water
Keuken: Frans
Soort: pudding / vegetarisch
Ingrediënten: bleekselderij, boter, droge witte wijn, eidooier, kreeft, laurier, olijfolie, peterselie, peterseliewortel, prei, slagroom, tijm, ui, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: boter, citroensap, diepvriesspinazie, eidooier, griesmeel, groen van meiknollen, kippenbouillon, meiknol, melk, peper, spinazie, suiker, water, zout en zure room
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: boudin blanc, droge port, duxelles van champignons, lente-ui, madeira sercial, peper, sjalot en zout
Keuken: Frans
Ingrediënten: bloem, boter, brandy, eidooier, eiwit, gedroogde gist, melk, rum, sinaasappellikeur, suiker, gist, water en zout
Keuken: Frans
Soort: beslag/deeg / vegetarisch
Ingrediënten: ansjovis in olie, boter, knoflook, kruiden, mager lamsgehakt, peper, ui, zalm uit blik en zout
Keuken: Frans
Ingrediënten: boter, citroensap, eidooier, sinaasappelrasp, sinaasappelsap en zout
Keuken: Frans
Soort: saus / vegetarisch
Ingrediënten: bittere chocolade, boter, koffie en rum
Keuken: Frans
Soort: glazuur / vegetarisch
Ingrediënten: cacaopoeder, chocoladeboter, oploskoffie, sinaasappellikeur en sterke koffie
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / bonbons
Ingrediënten: abrikozen, abrikozenjam, ananas, banaan, boter, bramen, brioche finedeeg, bruine rum, crème chantilly, diepvriesvruchten, frambozen, geroosterde geschaafde amandelen, kirsch, pain briochedeeg, perzik, poedersuiker, slagroom, suiker, vanille-essence en water
Keuken: Frans
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: bittere chocolade, bruine rum, crème anglaise, crème chantilly, eidooier, eiwit, gelatinepoeder, maïzena, melk, sinaasappel, sinaasappellikeur, sinaasappelpartjes, slagroom, sterke koffie, suiker, suikerklontjes, vanille-essence en zout
Keuken: Frans
Soort: pudding
Toon alle 1101 recepten in dit boek