Orientaals

Zoek naar Orientaals in uw eigen kookboeken

Orientaals koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Auberginepuree

Ingrediënten:
aubergine, donkere sesamolie, lente-ui, miso en zijden tofu

Keuken:
Orientaals
Soort:
vegan / vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Auberginepuree met orientaalse kruiden

Ingrediënten:
aubergine, knoflook, munt, olijfolie, orientaals kruidenmengsel, peterselie en saffraan

Keuken:
Orientaals
Soort:
vegan / vegetarisch / groente
Een recept uit  - Gewürze Special, Wunderbare Orientküche

Diner / hoofdgerecht uit Gewürze Special, Wunderbare Orientküche:

Gefüllte Lammkeule mit Orientalischen Gewürzen - Gevulde lamsbout met orientaalse specerijen

Keuken:
Orientaals
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / lamsvlees
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Lofsalade "Oriëntal"

Ingrediënten:
citroensap, mandarijnen uit blik, mandarijnsap, olie, peper, selderijzout, waterkers en witlof

Keuken:
Orientaals
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Snelle tofoe en doperwten in kerrie-kokosmelk

Ingrediënten:
doperwt, garam masala, kerriepoeder, kokosmelk, koriander, neutrale olie, peper, tofu, water en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit  - Feestelijk tafelen met wild en pluimvee

Recept uit Feestelijk tafelen met wild en pluimvee:

Kippensoep met pit en taugé

Ingrediënten:
citroengras, ei, ketjap benteng manis, kippenbouillon, kippenvlees, peterselie, rijst, sambal goreng kentang kering, sambal oelek, sederij, serehpoeder, soepbolletjes en taugé

Keuken:
Indonesisch
Soort:
soep/bouillon / wild en gevogelte / gevogelte
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gesmoorde tempé met sojasaus en tomaten

Ingrediënten:
arachideolie, basilicum, gemberwortel, knoflook, lente ui, pasta, peper, peterselie, polenta, sojasaus, spinazie, tempé, thaise basilicum, tomaten, tomaten uit blik en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gesmoorde tempé, drie manieren

Ingrediënten:
arachideolie, basilicum, chinese kool, gemberwortel, glasnoedels, groentebouillon, kerriepoeder, knoflook, kokosmelk, lente ui, peper, tempé, thaise basilicum en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Bijgerecht uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Naanbrood met saffraan en honing

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, ei, ghee, koolzaadolie, melk, saffraan, vloeibare honing, yoghurt, zout en zuiverginszout

Keuken:
Indiaas
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Chili-kokossaus

Ingrediënten:
asafoetida, gemberwortel, kokosmelk, komijnzaad, koriander, limoensap, neutrale olie, peper, poblano chilipeper en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vegetarisch
Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Diner / hoofdgerecht uit De Smaakbijbel:

Lamsvlees met kardemom

Ingrediënten:
garam masala, gemalen kardemom, lamsschouder, olie, rode ui, tomaten, tomatenpuree, water, zout en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Soort:
lamsvlees
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Bijgerecht uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Geslonken mosterdkool

Ingrediënten:
boter, knoflook, koolzaadolie, lente-ui, mosterdkool, olijfolie, peper, rode chilipeper, zout en zwart mosterdzaad

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Bijgerecht uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Knolselderij met saffraan, kardemon en tijm

Ingrediënten:
groene kardemompeulen, knolselderij, laurier, melk, tijm en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Recept uit De grote Kleyn:

Sambal goreng tempeh

Ingrediënten:
ketjap manis, knoflook, laos, olie, rode peper, salam, sjalot, tamarindepasta, tempeh en trassi

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Bloemkoolparatha

Ingrediënten:
ajowanzaad, bloem, bloemkool, boter, chilipeper, citroen, jalapeños, komijn, mosterdzaad, neutrale olie, tijm, volkorenmeel en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Recept uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Puree van zoete aardappels met een parmezaankorstje

Ingrediënten:
crème fraîche, kaneel, korianderzaad, parmezaanse kaas, peper, plantaardige olie, tijm, witbroodkruim, yoghurt, zeezout en zoete aardappel

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Nigella bijt

Ontbijt / brunch uit Nigella bijt:

Aziatische Kedgeree

Ingrediënten:
basmatirijst, boter, ei, gemalen komijn, korianderblaadjes, korianderpoeder, kurkuma, limoenblaadjes, limoensap, limoenschil, olie, ui, nam pla en zalmfilet

Keuken:
Aziatisch / Indiaas
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Recept uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Minimuffins met kaneel en ahornroom

Ingrediënten:
ahornsiroop, bakpoeder, bloem, boter, bruine basterdsuiker, ei, kaneel, karnemelk, mascarpone, melk, slagroom, zout en zuiverginszout

Keuken:
Indiaas
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Recept uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Mangochutney

Ingrediënten:
bourbon, gember, kalonjizaad, kaneelstokje, mango, moutazijn, rode chilipeper, ruwe rietsuiker en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
saus/dressing/jus / vegan
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Recept uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Kaneel-rozijnenmuffins met kardemomroom

Ingrediënten:
ahornsiroop, bakpoeder, bloem, boter, bruine basterdsuiker, ei, groene kardemompoeder, kaneel, karnemelk, mascarpone, melk, rozijnen, sinaasappelsap, slagroom, zout en zuiverginszout

Keuken:
Indiaas
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Diner / nagerecht / dessert uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Fruit met specerijen en saffraancrème

Ingrediënten:
bosbessen, bramen, citroenrasp, citroensap, crème fraîche, groene kardemompeulen, kaneelstokje, perziken, safraandraadjes, steranijs, suiker, vanillestokje en yoghurt

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Snack of tussendoortje uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Minitortilla's met salsa van avocado & koriander

Ingrediënten:
paprika, groene chilipeper, jalapeños, kikkererwten, koriander, korianderzaad, limoensap, munt, olijfolie, rode ui, tortilla's, yoghurt, zeezout en zure room

Keuken:
Indiaas
Soort:
tortilla / vegetarisch
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Snack of tussendoortje uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Minitortilla's met salsa van avocado & koriander

Ingrediënten:
avocado, feta, jalapeños, koriander, lente-ui, limoensap, rode chilipeper, rode ui, tortilla's, yoghurt, zeezout en zure room

Keuken:
Indiaas
Soort:
tortilla / vegetarisch
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Recept uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Specerijenolie voor groente

Ingrediënten:
gedroogde chilivlokken, geelwortelpoeder, komijnzaad, korianderzaad, olijfolie, peper en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Recept uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Specerijenpasta voor vis en zeevruchten

Ingrediënten:
geelwortelpoeder, knoflookpasta, kokosrasp, kokosroom, komijnzaad, limoenrasp, limoensap, peper, suiker, tamarindeconcentraat, tamarindepasta, venkelzaad, yoghurt, zout en zwart mosterdzaad

Keuken:
Indiaas
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub