Orientaals

Zoek naar Orientaals in uw eigen kookboeken

Orientaals koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Auberginepuree

Ingrediënten:
aubergine, donkere sesamolie, lente-ui, miso en zijden tofu

Keuken:
Orientaals
Soort:
vegan / vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Auberginepuree met orientaalse kruiden

Ingrediënten:
aubergine, knoflook, munt, olijfolie, orientaals kruidenmengsel, peterselie en saffraan

Keuken:
Orientaals
Soort:
vegan / vegetarisch / groente
Een recept uit  - Gewürze Special, Wunderbare Orientküche

Diner / hoofdgerecht uit Gewürze Special, Wunderbare Orientküche:

Gefüllte Lammkeule mit Orientalischen Gewürzen - Gevulde lamsbout met orientaalse specerijen

Keuken:
Orientaals
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / lamsvlees
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Diner / hoofdgerecht uit Groot handboek sauzen:

Gebraden eendenborst met granaatappelsaus

Ingrediënten:
eendenborstfilet, granaatappelsaus, olie, peper en zout

Keuken:
Orientaals
Soort:
gevogelte
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Granaatappelsaus

Ingrediënten:
appel, appelsap, boter, citroensap, gevogeltefond, granaatappel, groene peper, peper, rode wijn, suiker en zout

Keuken:
Orientaals
Soort:
saus
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Lofsalade "Oriëntal"

Ingrediënten:
citroensap, mandarijnen uit blik, mandarijnsap, olie, peper, selderijzout, waterkers en witlof

Keuken:
Orientaals
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Diner / hoofdgerecht uit Baru Belanda:

Daging smoor Java - Gesmoord rundvlees op Javaanse wijze

Ingrediënten:
knoflook, korianderpoeder, kruidnagel, nootmuskaat, peper, runderlappen, sjalot, tomaat, water, zoete sojasaus, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
rundvlees / azijn
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Crème van oester en haring

Ingrediënten:
azijn, druivenpitolie, eiwit, nieuwe haring en oesters

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren / vis
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Sambalmayonaise

Ingrediënten:
bladselderij, krokant gebakken uitjes, limoencress, mayonaise, pinda's, sambal badjak en zoete chilisaus

Keuken:
Indonesisch
Soort:
saus
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Nasi koening III (Gele rijst)

Ingrediënten:
citroensap, djeroek poeroet, ketanrijst, koenjitwortel, laoswortel, pandanblad, rijst, salam, santen, sereh en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / voorgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sop tomat (Gekruide tomatensoep)

Ingrediënten:
boter, bouillon, javaanse suiker, knoflook, kruidnagels, laos, peper, tomaten, water en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Snack of tussendoortje uit De indonesische keuken Selamat Makan:

SAté ajam dan oedang (Kleine saté's van kip en garnalen)

Ingrediënten:
citroensap, djahé, gembersiroop, groene paprika, kerstomaat, ketjap manis, kipfilet, knoflookpoeder, noorse garnalen, olie, rode paprika, sambal badjak, serehpoeder, sherry, stemgember, suiker en zilveruitjes

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Aude De Galard - Rijst & risotto

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Rijst & risotto:

Kruidige rijst met stukjes kip tandoori

Ingrediënten:
boter, groene paprika, kipfilet, koriander, kruidenbouillonblokje, kruidnagel, langkorrelrijst, lente-ui, limoen, olijfolie, peper, rode paprika, tandooripasta, yoghurt en zout

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Oedang godok (Gestoofde steurgarnalen met groenten)

Ingrediënten:
bleekselderij, boullion, champignons, groenten, knoflook, margarine, nootmuskaat, paprika, peper, steurgarnalen, taugé, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Recept uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sambal goreng koewah (gekruide kip of vlees)

Ingrediënten:
asem, djeroek poeroet, kip, knoflook, laos, lomboks, olie, santen, snijbonen, trassi, ui, vlees en zout

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Atjar ketimoen 1 (Zuur van komkommer)

Ingrediënten:
azijn, knoflook, komkommer, peper, sambal oelek, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Recept uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Pindasaus

Ingrediënten:
asem, javaanse suiker, ketjap manis, knoflook, olie, peper, pindakaas, salam, sambal oelek, santen, trassi, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Katjang goreng (Gebakken pinda's)

Ingrediënten:
olie en pinda's

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Atjar sajoer (Zoetzuur van gemengde groenten)

Ingrediënten:
azijn, bloemkool, djahé, kerrie, knoflook, sereh, suiker, ui, witte kool, wortel en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Babi prei (Pittig gekruid varkensvlees met prei)

Ingrediënten:
ketjap manis, lomboks, olie, peper, prei, varkensvlees en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Ajam kemirie (Kip in pittige kemiriesaus)

Ingrediënten:
boter, kemirienoten, kip, knoflook, lomboks, melk, ui, yankeekruid en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sambal goreng van haring in tomatensaus

Ingrediënten:
azijn, haring in tomatensaus, ketjap, knoflook, sambal oelek, suiker, trassi, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Snack of tussendoortje uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Saté ajam ketjil (Kleine saté's van kip)

Ingrediënten:
citroensap, djahé, gembersiroop, ketjap manis, kipfilet, knoflookpoeder, komkommer, olie, sambal oelek, winterwortel en zilveruitjes

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 7 - Amuses

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit AH eetboekenreeks 7 - Amuses :

Pangsit met garnalen en gehakt

Ingrediënten:
bosui, eiwit, fillobladerdeeg, frituurolie, garnalen, ketjap manis, knoflook, rundergehakt, sambalsaus hot en verse selderij

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / frituur
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Ikan dan sajoer (Vis met groenten)

Ingrediënten:
bamboespruiten, gemberwortel, ketjap asin, knoflook, olie, rode lomboks, sperziebonen, tomaten, ui, visfilet en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
groente / vis