Duits

Zoek naar Duits in uw eigen kookboeken

Duits koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Recept uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Knusprige Haselnussnester mit Zimt-Zucker-Sirup / Knapperige hazelnootnestjes met kaneel-suikersiroop

Ingrediënten:
bruine boter, citroensap, hazelnoten, kaneelpoeder, kataifideeg, pijnappelpitten, pistaches en suiker

Keuken:
Duits / Oosters / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Willem Asaert - Mas is meer

Diner / nagerecht uit Mas is meer:

Baumkuchen

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, boter, eidooier, eiwit, melk, suiker en zout

Keuken:
Duits
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Bij de koffie uit Op zoek naar de Perfectie:

Chocolademousse

Ingrediënten:
eidooier, niet-geraffineerde suiker, pure chocolade, slagroom, volle melk en zout

Keuken:
Duits
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / techniek
Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Bij de koffie uit Op zoek naar de Perfectie:

Chocoladeganache

Ingrediënten:
boter, glucosesiroop, pure chocolade, slagroom en zout

Keuken:
Duits
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / techniek
Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Bij de koffie uit Op zoek naar de Perfectie:

Houteffect-basis

Ingrediënten:
cacao, madeleine biscuit mengsel en water

Keuken:
Duits
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / techniek
Een recept uit  - Deutsche Küche

Bijgerecht uit Deutsche Küche:

Geroosterde uien

Ingrediënten:
geklaarde boter, paprikapoeder edelsusz en ui

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit  - Deutsche Küche

Bijgerecht uit Deutsche Küche:

Gesmoorde kropsla

Ingrediënten:
croutons, fleur de sel, gevogeltefond, groente, groentefond, peper, peterselie, romanasla en spek

Keuken:
Duits
Soort:
groente / boter en olie
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Bijgerecht uit Kooktechnieken:

Eierstich

Ingrediënten:
ei en melk

Keuken:
Duits
Soort:
eieren, kaas en zuivel
Een recept uit Eckart Witzigmann - Junges Gemüse

Bijgerecht uit Junges Gemüse:

Rote Bete mit weissen Rübchen und Gnocchi / Rode bietjes met witte knolraap en gnocchi

Ingrediënten:
boter, bruine boter, gnocchi, groente, olijfolie, parmezaanse kaas, poedersuiker, rode biet, tijm, witte knolraap en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch / noedels
Een recept uit Eckart Witzigmann - Junges Gemüse

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Junges Gemüse:

Salat von Keniabohnen im Tomatenrondell / Salade van Keniabonen met een tomatenrozet

Ingrediënten:
balsamicoazijn, champignons, dragon, fruitazijn, keniabonen, knoflook, kropsla, middelscherpe mosterd, olijfolie, peterselie, rozemarijn, tijm, tomaten, witte voorjaarsuien, zout en zwarte peper

Keuken:
Duits
Soort:
salade / groente
Een recept uit Eckart Witzigmann - Junges Gemüse

Recept uit Junges Gemüse:

Rode bieten

Ingrediënten:
boter, frambozenazijn, gekookte rode bieten en sinaasappelmarmelade

Keuken:
Duits
Soort:
vegan / groente
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Roomsaus bij ingewanden

Ingrediënten:
ansjovisfilet, bloemige aardappel, boter, citroensap, droge witte wijn, gerookte paling, kappertjes, kervel, knoflook, majoraan, peper, peterselie, sjalottensaus, slagroom, witte wijnazijn, zout en zure augurken

Keuken:
Duits
Soort:
saus
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Spinazie

Ingrediënten:
bladspinazie, boter, nootmuskaat, peper en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Eckart Witzigmann - Junges Gemüse

Amuse / diner / snack of tussendoortje uit Junges Gemüse:

Konfitüre von grünen Tomaten mit frischem Ziegenkäse / Confiture van groene tomaten met verse geitenkaas

Ingrediënten:
baguette, citroen, groene tomaten, korianderzaad, laurier, olijfolie, peper, sherryazijn, suiker, verse geitenkaas, witte ui en zeezout

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

peterseliegelei

Ingrediënten:
agar-agar, bladpeterselie, groentefond, peper, suiker en zout

Keuken:
Duits
Soort:
schuim/mousse/gelei / vegan
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Muntsaus

Ingrediënten:
appelazijn, boshoning, moutazijn, munt en zout

Keuken:
Duits
Soort:
saus
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Konzentrierten Kalbsjus - Geconcentreerde kalfsjus

Ingrediënten:
bleekselderij, kalfsbotten, kalfsfond, kalfspoot, knoflook, kruidnagel, laurier, peterselie, prei, san marzanotomaten, tijm, tomatenpuree, ui, wortel en zonnebloemolie

Keuken:
Duits
Soort:
bouillon
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Bij de koffie uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Taaitaai - elisen-lebkuchen

Ingrediënten:
amandelschaafsel, bakmeel, bakpoeder, citroenrasp, ei, gekonfijte citroenschil, gekonfijte sinaasappelschil, kaneel, rum, suiker, vanillesuiker en zout

Keuken:
Europees / Duits
Soort:
koek en gebak / gebak, koek, taart, pudding / feestdagen
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / nagerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Gebakken appels met abrikozensaus

Ingrediënten:
abrikozenlikeur, abrikozen uit blik, appel, marsepein, rozijnen, slagroomijs, suiker en vanillesuiker

Keuken:
Europees / Duits
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / fruit
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / nagerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Appelgelei met amandelen - apfelgelee mit mandeln

Ingrediënten:
amandelschaafsel, appel, citroenrasp en geleisuiker

Keuken:
Europees / Duits
Soort:
fruit / inmaak / chutney/pickle/jam/compote
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / nagerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Aardbeien kwark

Ingrediënten:
aardbeien, citroensap, eidooier, roomkwark en vanillesuiker

Keuken:
Europees / Duits
Soort:
fruit
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Diner / hoofdgerecht uit Groot handboek sauzen:

Gevulde hazenbout met vlierbessensaus

Ingrediënten:
cox orange, eidooier, ganzenleverpaté, geklaarde boter, hazenbout, jeneverbessen, kastanjepuree, limoenrasp, peper, toast, varkensnet, vlierbessensaus, wild en zout

Keuken:
Duits
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Slierasperges - stangenspargel

Ingrediënten:
boter, droge witte wijn, suiker, witte asperge en zout

Keuken:
Europees / Duits
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Eckart Witzigmann - Junges Gemüse

Recept uit Junges Gemüse:

Tomatensaus

Ingrediënten:
basililcum, chilipeper, citroenschil, griekse olijfolie, kaneelstokje, kerrie, knoflook, kruidnagel, laurier, peper, peterselie, rozemarijn, salie, steranijs, suikerklontjes, tijm, tomaten, tomaten uit blik, venkelzaad, witte ui en zeezout

Keuken:
Duits
Soort:
vegan / saus
Een recept uit  - Deutsche Küche

Bijgerecht uit Deutsche Küche:

Aardappel-citroensneeuw

Ingrediënten:
bloemige aardappelen, boter, citroenrasp, nootmuskaat, slagroom en zout

Keuken:
Duits
Soort:
schuim/mousse/gelei / aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Peterselieboter

Ingrediënten:
boter, citroensap, peper, peterselie en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch / samengestelde boter