Duits

Zoek naar Duits in uw eigen kookboeken

Duits koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Recept uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Knusprige Haselnussnester mit Zimt-Zucker-Sirup / Knapperige hazelnootnestjes met kaneel-suikersiroop

Ingrediënten:
bruine boter, citroensap, hazelnoten, kaneelpoeder, kataifideeg, pijnappelpitten, pistaches en suiker

Keuken:
Duits / Oosters / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Willem Asaert - Mas is meer

Diner / nagerecht uit Mas is meer:

Baumkuchen

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, boter, eidooier, eiwit, melk, suiker en zout

Keuken:
Duits
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Eckart Witzigmann - Junges Gemüse

Recept uit Junges Gemüse:

Grüner Spargel mit Gefülltem Kohlrabi / Groene asperges met gevulde koolrabi

Ingrediënten:
bosui, boter, casinobrood zonder korst, gevogeltefond, groene asperge, groentefond, ijswater, kervel, knoflook, koolrabi met blad, nootmuskaat, olie, olijfolie, peper, peterselie, poedersuiker, room, shii-takes, suiker, wortel en zout

Keuken:
Duits
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Zuurkoolsoep

Ingrediënten:
appel, buikspek, crème fraîche, droge vermout, droge witte wijn, jeneverbessen, karwijzaad, knoflook, laurier, majoraan, peper, peperkorrels, reuzel, room, sjalotten, tijm, ui, zout en zuurkool

Keuken:
Duits
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit  - Deutsche Küche

Bijgerecht uit Deutsche Küche:

Rode kool

Ingrediënten:
aardappel, appel, jeneverbessen, kaneelstokje, kruidnagel, laurier, pimentkorrels, reuzel, rode bosbessen, rode kool, rode wijn, rode wijnazijn, suiker, ui, witte peperkorrels en zout

Keuken:
Duits
Soort:
groente
Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / hoofdgerecht uit Deutsche Küche:

Grossmutters Schweinerollbraten - Grootmoeders varkensrollade

Ingrediënten:
groentefond, karwijzaad, knoflook, olie, peper, peterseliewortel, prei, ui, varkensbotten, varkensbuik en zout

Keuken:
Duits
Soort:
varkensvlees
Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / hoofdgerecht uit Deutsche Küche:

Gepökelte Schweinshaxe mit Sauerkrautsuppe - Gepekelde varkensschenkel met zuurkoolsoep

Ingrediënten:
gepekelde varkensschenkel, jeneverbessen, karwijzaad, knoflook, knolselderij, korianderkorrels, laurier, pimentkorrels, prei, tijm, witte peperkorrels, witte wijnazijn, wortel en zuurkoolsoep

Keuken:
Duits
Soort:
soep/bouillon / varkensvlees
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Diner / hoofdgerecht uit Groot handboek sauzen:

Kwartel op pompoen met sherrysaus

Ingrediënten:
boter, kwartels, peper, pompoen, sherrysaus, tijm, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Duits
Soort:
gevogelte
Een recept uit Wolfram Siebeck - Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger

Diner / hoofdgerecht uit Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger:

Steinbutt mit Kartoffelpuree - Tarbot met aardappelpuree

Ingrediënten:
bloemige aardappel, kippenbouillon, knoflook, olijfolie, tarbot, tijm en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vis
Een recept uit Wolfram Siebeck - Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger

Diner / hoofdgerecht uit Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger:

Wirsingroulade mit Walnüssen - Savooiekool met walnoten

Ingrediënten:
boter, champignons, citroen, gedroogde tomaten in olie, peper, savooiekool, walnoten en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Notensaus

Ingrediënten:
amandelmeel, cayennepeper, dragonazijn, hazelnootmeel, knoflook, limoenrasp, limoensap, melk, notenolie, olijfolie, pijnappelpitten, toast en zout

Keuken:
Duits
Soort:
saus
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Pompoen

Ingrediënten:
dragonazijn, gladde peterselie, groente, honing, muskaatpompoen, nootmuskaat, pompoenmarinade, suiker, witte wijn en zout

Keuken:
Duits
Soort:
groente
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Diner / hoofdgerecht uit Groot handboek sauzen:

Wildzwijngehaktballen met peperkoeksaus

Ingrediënten:
geklaarde boter, jeneverbessen, krulpeterselie, olie, oud witbrood, peper, peperkoeksaus, prei, ui, wildzwijngehakt, wortel en zout

Keuken:
Duits
Soort:
wild
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Peperkoeksaus

Ingrediënten:
balsamicoazijn, boter, kruidenkoek, peperkoekkruiden, rode port en wildfond

Keuken:
Duits
Soort:
saus
Een recept uit Wolfram Siebeck - Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger

Diner / nagerecht uit Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger:

Geschmorte Bananen - Gesmoorde banaan

Ingrediënten:
banaan, boter, citroen, gember, kokosijs, korianderzaad, munt, rum, suiker en vanille-ijs

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Diner / hoofdgerecht uit Groot handboek sauzen:

Hertenentrecote met walnootkorst en pepersaus

Ingrediënten:
bakvet, hertenrug, peper, pepersaus, walnootkorst en zout

Keuken:
Duits
Soort:
wild
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Diner / hoofdgerecht uit Groot handboek sauzen:

Gebakken reebout met jeneverbessaus

Ingrediënten:
jeneverbessaus, olie, peper, reebout en zout

Keuken:
Duits
Soort:
wild
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / hoofdgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Sahne-linsen mit ochsenschwanz - Linzen met ossenstaart en zure room

Ingrediënten:
aardappelen, ham, knoflook, knolselderij, linzen, olie, ossenstaart, peper, prei, rode wijn, tomatenpuree, vleesbouillon, wortelen, zout en zure room

Keuken:
Duits
Soort:
peulvruchten / varkensvlees / rundvlees
Een recept uit Johan Lafer - Der Süsse Lafer, 60 Rezepte, die glücklich machen

Diner / nagerecht uit Der Süsse Lafer, 60 Rezepte, die glücklich machen:

Vanilleparfait met zomerfruit

Ingrediënten:
ei, eidooier, zomerfruit, poedersuiker, room, vanillemerg en vruchtensaus

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch / ijs
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Snack of tussendoortje uit Koude keuken:

Cracker 29, tomaat, ui, augurk

Ingrediënten:
augurk, crackers, tomaat en ui

Keuken:
Duits
Soort:
vegan
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Picknick / brunch / diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Koch!:

Schwarzwälder muffins

Ingrediënten:
cacaopoeder, eieren, bloem, boter, kersen, kirsch, slagroomversteviger, bakpoeder en vanillesuiker

Keuken:
Duits
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Snack of tussendoortje uit Koude keuken:

Hamhorentjes

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, eidooier, gekookte ham, gist, kappertjes, melk, olijven, paprikapoeder, peper, sojasaus, zout en zure room

Keuken:
Duits
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Snack of tussendoortje uit Koude keuken:

Versierde kaasblokjes 9

Ingrediënten:
appenzeller, edammer, emmentaler, gorgonzola, goudse kaas, gruyerekaas, paddenstoel, roquefort, smeerkaas, tilsiter en tomaat

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Snack of tussendoortje uit Koude keuken:

Haringfolet "Snobby"

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, kaviaar, kwark, maatjesharing, mayonaise, peterselie, yoghurt en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vis
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Abrikozensaus

Ingrediënten:
abrikozenchutney, gemberpoeder en room

Keuken:
Duits
Soort:
sauzen / vegetarisch
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Bij de koffie uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Akense peperkoek - aachener printen

Ingrediënten:
anijs, bakpoeder, bruine kandijsuiker, couverture, gekonfijte citroenschil, gekonfijte sinaasappelschil, kandijsiroop, meel en speculaaskruiden

Keuken:
Europees / Duits
Soort:
koek en gebak