Duits

Zoek naar Duits in uw eigen kookboeken

Duits koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Recept uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Knusprige Haselnussnester mit Zimt-Zucker-Sirup / Knapperige hazelnootnestjes met kaneel-suikersiroop

Ingrediënten:
bruine boter, citroensap, hazelnoten, kaneelpoeder, kataifideeg, pijnappelpitten, pistaches en suiker

Keuken:
Duits / Oosters / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Willem Asaert - Mas is meer

Diner / nagerecht uit Mas is meer:

Baumkuchen

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, boter, eidooier, eiwit, melk, suiker en zout

Keuken:
Duits
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Kaasdumplings

Ingrediënten:
bloem, cottage cheese, ei, lente-ui, peterselie, queso fresco, verse kaas, zout en zwarte peper

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch / noedels
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / nagerecht uit Het krokettenboek:

Zoete rijstcroquetten - Lisa Morgenstern, 1930

Ingrediënten:
ei, eiwit, frituurvet, melk, paneermeel, rozijnen en suiker

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Bijgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Hartig-zoete rodekool met appel en sinaasappel

Ingrediënten:
appel, bruine suiker, groentebouillon, honing, knoflook, rode kool, rode wijnazijn, sinaasappelrasp, tomatenpuree en ui

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit  - Nico-Stanitzok - Sous-Vide

Diner / hoofdgerecht uit Nico-Stanitzok - Sous-Vide:

Schwein unter der Haube / Varkensvlees met een kruidendeksel (2 1/2 uur bij 60 °C)

Ingrediënten:
peper, raapzaadolie, varkensrug en zout

Keuken:
Duits
Soort:
sous-vide / varkensvlees
Een recept uit  - Tomaten Special, 40 Rezepte, Alles auf Rot

Diner / voorgerecht uit Tomaten Special, 40 Rezepte, Alles auf Rot:

Gurken-Dill-Joghurt mit Tomaten-Tatar und Parmesan-Cracker / Komkommer-dilleyoghurt met tomatentartaar en parmezaancracker

Keuken:
Duits
Soort:
pudding / groente
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Beiers varkensgebraad

Ingrediënten:
boter, bruin bier, karwijzaad, knoflook, reuzel, varkensschouder en zonnebloemolie

Keuken:
Duits
Soort:
varkensvlees
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Recept uit De grote Kleyn:

Gebakken forel met peterselieaardappelen

Ingrediënten:
bloem, citroensap, forel, peterselie, roomboter en vastkokende aardappel

Keuken:
Duits
Een recept uit  - Sauce schule

Diner / hoofdgerecht uit Sauce schule:

Ofengemüse mit Sardellen-Kapernmayonaise / Ovengroente met ansjovis-kappertjesmayonaise

Keuken:
Duits
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / saus / sauzen / groente / vis
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Snack of tussendoortje uit Elseviers culinaire atlas:

Berliner Pfannkuchen - Berlinerbollen

Ingrediënten:
bloem, boter, citroenrasp, eidooier, frituurvet, gist, jam, melk, poedersuiker, rum, suiker en zout

Keuken:
Duits
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Schnittbonen auf Pommersche Art - Pommerse snijbonen

Ingrediënten:
bloem, bonenkruid, melk, nootmuskaat, peterselie, snijbonen, spekvet en zout

Keuken:
Duits
Soort:
groente
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht / bij de koffie uit Elseviers culinaire atlas:

Schwarzwälder Kirschtorte

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, cacao poeder, eidooier, eiwit, kersen, maïzena, taartbodem, taartvulling en vruchtensuiker

Keuken:
Duits
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Chocoladecrème

Ingrediënten:
boter, cacaopoeder, eidooier, poedersuiker en vanillesuiker

Keuken:
Duits
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Chocoladeglazuur

Ingrediënten:
koffieroom, poedersuiker, pure chocolade en rum

Keuken:
Duits
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Schwarzwälder Kirschtorte - taartbodem

Ingrediënten:
amandel, bloem, boter, citroenrasp, eidooier en vruchtensuiker

Keuken:
Duits
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit  - Fisch, 30 tolle Rezepte

Diner / hoofdgerecht uit Fisch, 30 tolle Rezepte:

Rochenflügel mit Kapernbutter - Rogvleugel met kappertjesboter

Keuken:
Duits
Soort:
vis
Een recept uit  - Fisch, 30 tolle Rezepte

Diner / voorgerecht uit Fisch, 30 tolle Rezepte:

Jacobsmuscheln mit Avocado - Coquilles met avocado

Keuken:
Duits
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - Fisch, 30 tolle Rezepte

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Fisch, 30 tolle Rezepte:

Bayerische Flusskrebse - Rivierkreeftjes op zijn Beiers

Keuken:
Duits
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / hoofdgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Bohnenkerne - Witte bonen

Ingrediënten:
boter, doorregen rookspek, gruyère, laurier, tomaten, witte bonen en zout

Keuken:
Duits
Soort:
peulvruchten / varkensvlees / ovenschotel
Een recept uit  - Fisch, 30 tolle Rezepte

Diner / voorgerecht uit Fisch, 30 tolle Rezepte:

Kalte Tomatensuppe mit Rotbarbe - Koude tomatensoep met roodbaars

Keuken:
Duits
Soort:
soep/bouillon / vis
Een recept uit  - Fisch, 30 tolle Rezepte

Diner / voorgerecht uit Fisch, 30 tolle Rezepte:

Jakobsmuscheln in der Schale gedämpft - Coquilles gestoomd in de schelp

Keuken:
Duits
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - Fisch, 30 tolle Rezepte

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Fisch, 30 tolle Rezepte:

Austern mit Speck - Oesters met spek

Keuken:
Duits
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - Sauce schule

Recept uit Sauce schule:

Wolfsbarsch mit Pinienkern-Salbei-Butter / Zeebaars met pijnboompittem-salieboter

Keuken:
Duits
Soort:
sauzen / noten / vis / samengestelde boter
Een recept uit  - Sauce schule

Recept uit Sauce schule:

Passionsfrucht-Hollandaise / Passievruchtenhollandaise

Keuken:
Duits
Soort:
saus / sauzen / vegetarisch
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Königsberger Klopse

Ingrediënten:
ansjovisfilet, boter, brood, broodkruim, citroensap, ei, eidooier, kappertjes, peper, rundergehakt, ui, varkensgehakt, vleesbouillon en wijnazijn

Keuken:
Duits
Soort:
vlees