Duits

Zoek naar Duits in uw eigen kookboeken

Duits koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Recept uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Knusprige Haselnussnester mit Zimt-Zucker-Sirup / Knapperige hazelnootnestjes met kaneel-suikersiroop

Ingrediënten:
bruine boter, citroensap, hazelnoten, kaneelpoeder, kataifideeg, pijnappelpitten, pistaches en suiker

Keuken:
Duits / Oosters / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Willem Asaert - Mas is meer

Diner / nagerecht uit Mas is meer:

Baumkuchen

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, boter, eidooier, eiwit, melk, suiker en zout

Keuken:
Duits
Soort:
koek en gebak
Een recept uit  - Deutsche Küche

Bijgerecht uit Deutsche Küche:

Gehaktvulling

Ingrediënten:
boter, half-om-halfgehakt, kwark, melk, nootmuskaat, oud brood, peper, peterselie, spinazie, ui en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vlees
Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / hoofdgerecht uit Deutsche Küche:

Maultaschen met Kalbsfarce - Maultaschen gevulde met kalfsfarce

Ingrediënten:
bieslook, boter, kalfsfarce, noedeldeeg, ui en vleesfond

Keuken:
Duits
Soort:
kalfsvlees / pasta/noodles
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Noedeldeeg

Ingrediënten:
bloem, durumtarwemeel, ei, eidooier, olijfolie en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch / noedels
Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / hoofdgerecht uit Deutsche Küche:

Hechtklöβchen in Rieslingsauce - Snoekballetjes in Rieslingsaus

Ingrediënten:
droge vermout, rieslingsaus, room, slagroom, snoekfilet, witte peper en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vis
Een recept uit  - Deutsche Küche

Bijgerecht uit Deutsche Küche:

Geglaceerde rettich

Ingrediënten:
boter, gevogeltefond, groente, maïzena, rode rettich, suiker en zout

Keuken:
Duits
Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / hoofdgerecht uit Deutsche Küche:

Weiβer Heilbutt (oder Steinbutt) mit Kräuterkruste auf Steinpilzbett - Witte heilbot (of tarbot) met kruidenkorst op een bedje van eekhoorntjesbrood

Ingrediënten:
bieslook, boter, citroensap, dragon, eekhoorntjesbrood, heilbotmoten, kervel, olijfolie, paneermeel, peterselie, tarbotmoten en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vis
Een recept uit  - Deutsche Küche

Bijgerecht uit Deutsche Küche:

Hopspruiten

Ingrediënten:
boter, gevogeltefond en hopspruiten

Keuken:
Duits
Soort:
groente
Een recept uit  - Deutsche Küche

Bijgerecht uit Deutsche Küche:

Ingelegde parelui

Ingrediënten:
boshoning, groentefond, olijfolie, parelui, peperkorrels, suiker, tijm, witte balsamicoazijn, witte wijn en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegan / groente
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Bouquet garni, opties voor vleesgerechten

Ingrediënten:
bonenkruid, citroentijm, knoflook, laurier, lavas, oregano, peterselieblad, peterseliewortel, salie, selderijgroen, sinaasappelschil en wortel

Keuken:
Duits
Soort:
vegan / kruiden
Een recept uit  - Deutsche Küche

Bijgerecht uit Deutsche Küche:

Mierikswortelsaus

Ingrediënten:
crème fraîche, mierikswortel, room en witte aceto balsamico

Keuken:
Duits
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit  - Deutsche Küche

Lunch uit Deutsche Küche:

Wurstsalat mit Pesto und Artischocken - Worstsalade met pesto en artisjokken

Ingrediënten:
aceto balsamico, artisjokken, basilicumpesto, boterhamworst, citroensap, flestomaten, knoflook, olijfolie, peper, rode ui, rozemarijn, slabladeren, suiker, tijm en zout

Keuken:
Duits
Soort:
salade
Een recept uit  - Deutsche Küche

Bijgerecht uit Deutsche Küche:

Kartoffelpuffer mit Speck und Kraütern - Aardappelpannenkoekjes met spek en kruiden

Ingrediënten:
bieslook, bloemige aardappelen, eidooier, koolzaadolie, majoraan, nootmuskaat, peper, peterselie, spek, ui, zout en zure room

Keuken:
Duits
Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / voorgerecht uit Deutsche Küche:

Geräucherte Entenbrust mit Chicoréesalat - Gerookte eendenborst met witlofsalade

Ingrediënten:
citroenzest, eendenborst, jeneverbessen, knoflook, mosterdzaad, olijfolie, pekelzout, rozemarijn, sinaasappelzest, tijm, witlofsalade en zwarte peperkorrels

Keuken:
Duits
Soort:
gevogelte
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Boerenkool

Ingrediënten:
bloemige aardappel, bloemkoolbladeren, boter, gevogeltefond, nootmuskaat, peper, scherpe mosterd, sjalotten, suiker en zout

Keuken:
Duits
Soort:
groente
Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / nagerecht uit Deutsche Küche:

Teecreme Variationen 4, Teewolke - Variaties op crème van thee 4, Theewolk

Ingrediënten:
suiker, visgelatine en zwarte thee

Keuken:
Duits
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Biersabayon

Ingrediënten:
bieslook, eidooier, kaneel, suiker, weizenbier en zout

Keuken:
Duits
Soort:
saus
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Varkensschenkel-groentegelei

Ingrediënten:
eiwit, gelatine, gepekelde varkenschenkel, prei, selderijjus, varkensgehakt en wortels

Keuken:
Duits
Soort:
schuim/mousse/gelei
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Amandelstrooisel

Ingrediënten:
amandelschilfers, bloem, boter, gemalen amandelen en rietsuiker

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch / noten
Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / nagerecht uit Deutsche Küche:

Helle Fruchtgrütze - Wit fruitdessert met vanillesaus

Ingrediënten:
appel, kersen, maïzena, rabarber, room, sagoparels, suiker, vanillesaus en witte wijn

Keuken:
Duits
Soort:
fruit / vegetarisch
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Yoghurt-limoenijs

Ingrediënten:
limoenrasp, limoensap, magere yoghurt, poedersuiker en room

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / nagerecht uit Deutsche Küche:

Holanderblütensuppe mit Joghurt-Limetten-Eis - Vlierbessoep met yoghurt-limoenijs

Ingrediënten:
champagne, citroen, citroenzuur, frambozen, frambozenpuree, gelatine, grappa, marc de champagne, munt, sekt, suiker, vlierbloesem, vlierbloesemsiroop en yoghurt-limoenijs

Keuken:
Duits
Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / nagerecht uit Deutsche Küche:

Quittenragout mit Topfenschaum im Schatzkistchen - Kweepeerragout met kwarkschuim in een schatkistje

Ingrediënten:
acaciahoning, appelsap, citroensap, droge vermout, kwarkschuim, kweepeer, sauternes, schatkistje, vanillepeul en zoete witte wijn

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Preiselbeerkompott - Vossenbessencompote

Ingrediënten:
bloemenhoning, kaneelstokje, rode wijn, suiker en vossenbessen

Keuken:
Duits
Soort:
vegan / saus
Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / hoofdgerecht uit Deutsche Küche:

Schweinefilet mit Dörrpflaumen gespickt auf Pfefferspitzkohl und Tresterjus - Varkensfilet gevuld met pruimedanten op peperspitskool en jus met eau de vie

Ingrediënten:
jus met eau de vie, peperspitskool, plantaardige olie, pruimedanten en varkensfilet

Keuken:
Duits
Soort:
varkensvlees