Duits

Zoek naar Duits in uw eigen kookboeken

Duits koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Recept uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Knusprige Haselnussnester mit Zimt-Zucker-Sirup / Knapperige hazelnootnestjes met kaneel-suikersiroop

Ingrediënten:
bruine boter, citroensap, hazelnoten, kaneelpoeder, kataifideeg, pijnappelpitten, pistaches en suiker

Keuken:
Duits / Oosters / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Willem Asaert - Mas is meer

Diner / nagerecht uit Mas is meer:

Baumkuchen

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, boter, eidooier, eiwit, melk, suiker en zout

Keuken:
Duits
Soort:
koek en gebak
Een recept uit John Muller en Berthe Meijer - Het literaire eetboek

Diner / nagerecht uit Het literaire eetboek:

Plettenpudding

Ingrediënten:
bitterkoekjes, champagne, cider, eidooier, eiwit, fijne tafelsuiker, frambozen, lange vingers, melk, sinaasappellikeur, slagroom, suiker, vanillestokje en vanillesuiker

Keuken:
Duits
Soort:
pudding / vegetarisch
Een recept uit  - Sommerküche, 40 Rezepte voller Aroma

Diner / nagerecht uit Sommerküche, 40 Rezepte voller Aroma:

Sommerkompott mit "Wind" - Zomercompote met "wind"

Ingrediënten:
fruit

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht / traktatie uit De dikke vegetariër:

Bananenstrudel

Ingrediënten:
bananen, boter, bruine suiker, donkere rum, filodeegvellen, kokosrasp en macadamianoten

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Olijfboter

Ingrediënten:
boter, olijven, tabasco, walnoten en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch / samengestelde boter
Een recept uit  - Sommerküche, 40 Rezepte voller Aroma

Diner / hoofdgerecht uit Sommerküche, 40 Rezepte voller Aroma:

Gefüllte Puterschnitzel mit Himbeeren - Gevulde kalkoenschnitzel mett frambozen

Ingrediënten:
fruit

Keuken:
Duits
Soort:
gevogelte
Een recept uit  - Sommerküche, 40 Rezepte voller Aroma

Diner / hoofdgerecht uit Sommerküche, 40 Rezepte voller Aroma:

Maishänchenbrust in Bautzener Kruste auf "Kraut und Ruben" / Maïskipfilet met een korst als in Bautzen op gemengde groente

Keuken:
Duits
Soort:
gevogelte / groente
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Boter, rood-groen

Ingrediënten:
boter, groene kruiden, knoflookpoeder, rode paprika uit pot, sjalot en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch / samengestelde boter
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Mierikswortelboter

Ingrediënten:
boter, mierikswortel, suiker en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch / samengestelde boter
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Recept uit Kooktechnieken:

Kruidenolie

Ingrediënten:
basilicum, olijfolie, rozemarijn, tijm en venkel

Keuken:
Duits
Soort:
azijn / boter en olie
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Snack of tussendoortje uit Koude keuken:

Cracker 27, room en druif

Ingrediënten:
crackers, druiven en room

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Groot handboek sauzen:

Gebakken lever met salie en appel-karamelsaus

Ingrediënten:
appel-karamelsaus, bloem, geklaarde boter, kalfslever, peper en salieblaadjes

Keuken:
Duits
Soort:
kalfsvlees / orgaanvlees
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Diner / hoofdgerecht uit Groot handboek sauzen:

Gegrilde lamsrug met kruidenkorst en abrikozensaus

Ingrediënten:
abrikozensaus, knoflook, komijnzaadjes, korianderzaadjes, kruidenkorst, lamsrugfilet, olie, peper, tijm en zout

Keuken:
Duits
Soort:
lamsvlees
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Bijgerecht uit Groot handboek sauzen:

Puree van zoete aardappel

Ingrediënten:
boter, knolselderij, nootmuskaat, olie, peper, room, sjalot en zoete aardappel

Keuken:
Duits
Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit  - Deutsche Küche

Bijgerecht uit Deutsche Küche:

Pistachepesto

Ingrediënten:
limoenrasp, melk, pistaches, spinazie, suiker en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegan / saus
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Snack of tussendoortje uit Koude keuken:

Ganzenlever-canapé

Ingrediënten:
banaan, boter, citroenmelisse, cumberlandsaus, ganzenlever en witbrood

Keuken:
Duits
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Pepersaus

Ingrediënten:
boter, brandewijn, ontbijtspek, peper, room, sjalot, tijm, wildsaus, witte balsamicoazijn, witte peper, witte wijn en zout

Keuken:
Duits
Soort:
saus
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Exotische sandwich

Ingrediënten:
banaan, boter, engelse kerriepoeder, italiaanse slasaus, kalfshaas, mayonaise, sla, witbrood en zout

Keuken:
Duits
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Snack of tussendoortje uit Koude keuken:

Emmentaler stangen

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, eidooier, emmentaler, kardamom, kummel, nootmuskaat en peper

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Snack of tussendoortje uit Koude keuken:

Camembert-driehoekjes

Ingrediënten:
amandelen, bloem, boter, camembert, eidooier, nootmuskaat, peper en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Walnootkorst

Ingrediënten:
boter, broodkruim, eidooier, peterselie, vloeibare honing, walnoten, witte peper en zout

Keuken:
Duits
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Reesaus

Ingrediënten:
balsamicoazijn, boter, jeneverbessen, laurierblad, peper, rode wijn, sjalot, tijm, wildfond, witte peperkorrels en zout

Keuken:
Duits
Soort:
saus
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / voorgerecht uit Koude keuken:

Forellen met dille

Ingrediënten:
azijn, citroen, citroenschil, dille, fondu-relish uit pot, forel, mayonaise, rode paprika uit pot, suiker, witte gelatine, witte wijn en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vis
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Ramenasrondjes

Ingrediënten:
mayonaise, peper, peterselie, daikon, roggebrood, wijnazijn, witbrood en zout

Keuken:
Duits
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Snack of tussendoortje uit Koude keuken:

Cracker 3, kaasdriehoekje

Ingrediënten:
crackers, kaas, remouladesaus en salami

Keuken:
Duits