Duits

Zoek naar Duits in uw eigen kookboeken

Duits koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Recept uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Knusprige Haselnussnester mit Zimt-Zucker-Sirup / Knapperige hazelnootnestjes met kaneel-suikersiroop

Ingrediënten:
bruine boter, citroensap, hazelnoten, kaneelpoeder, kataifideeg, pijnappelpitten, pistaches en suiker

Keuken:
Duits / Oosters / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Willem Asaert - Mas is meer

Diner / nagerecht uit Mas is meer:

Baumkuchen

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, boter, eidooier, eiwit, melk, suiker en zout

Keuken:
Duits
Soort:
koek en gebak
Een recept uit  - Sauce schule

Diner / hoofdgerecht uit Sauce schule:

Ofengemüse mit Sardellen-Kapernmayonaise / Ovengroente met ansjovis-kappertjesmayonaise

Keuken:
Duits
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / saus / sauzen / groente / vis
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Königsberger Klopse

Ingrediënten:
ansjovisfilet, boter, brood, broodkruim, citroensap, ei, eidooier, kappertjes, peper, rundergehakt, ui, varkensgehakt, vleesbouillon en wijnazijn

Keuken:
Duits
Soort:
vlees
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Recept uit De grote Kleyn:

Gebakken forel met peterselieaardappelen

Ingrediënten:
bloem, citroensap, forel, peterselie, roomboter en vastkokende aardappel

Keuken:
Duits
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Chocoladeglazuur

Ingrediënten:
koffieroom, poedersuiker, pure chocolade en rum

Keuken:
Duits
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Schwarzwälder Kirschtorte - Taartvulling

Ingrediënten:
kirsch, pure chocolade, slagroom en vruchtensuiker

Keuken:
Duits
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Schnittbonen auf Pommersche Art - Pommerse snijbonen

Ingrediënten:
bloem, bonenkruid, melk, nootmuskaat, peterselie, snijbonen, spekvet en zout

Keuken:
Duits
Soort:
groente
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Snack of tussendoortje uit Elseviers culinaire atlas:

Berliner Pfannkuchen - Berlinerbollen

Ingrediënten:
bloem, boter, citroenrasp, eidooier, frituurvet, gist, jam, melk, poedersuiker, rum, suiker en zout

Keuken:
Duits
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht / bij de koffie uit Elseviers culinaire atlas:

Schwarzwälder Kirschtorte

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, cacao poeder, eidooier, eiwit, kersen, maïzena, taartbodem, taartvulling en vruchtensuiker

Keuken:
Duits
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Schwarzwälder Kirschtorte - taartbodem

Ingrediënten:
amandel, bloem, boter, citroenrasp, eidooier en vruchtensuiker

Keuken:
Duits
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Bijgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Hartig-zoete rodekool met appel en sinaasappel

Ingrediënten:
appel, bruine suiker, groentebouillon, honing, knoflook, rode kool, rode wijnazijn, sinaasappelrasp, tomatenpuree en ui

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit  - Tomaten Special, 40 Rezepte, Alles auf Rot

Diner / voorgerecht uit Tomaten Special, 40 Rezepte, Alles auf Rot:

Gurken-Dill-Joghurt mit Tomaten-Tatar und Parmesan-Cracker / Komkommer-dilleyoghurt met tomatentartaar en parmezaancracker

Keuken:
Duits
Soort:
pudding / groente
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Beiers varkensgebraad

Ingrediënten:
boter, bruin bier, karwijzaad, knoflook, reuzel, varkensschouder en zonnebloemolie

Keuken:
Duits
Soort:
varkensvlees
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Kaasdumplings

Ingrediënten:
bloem, cottage cheese, ei, lente-ui, peterselie, queso fresco, verse kaas, zout en zwarte peper

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch / noedels
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / nagerecht uit Het krokettenboek:

Zoete rijstcroquetten - Lisa Morgenstern, 1930

Ingrediënten:
ei, eiwit, frituurvet, melk, paneermeel, rozijnen en suiker

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Nico-Stanitzok - Sous-Vide

Diner / hoofdgerecht uit Nico-Stanitzok - Sous-Vide:

Schwein unter der Haube / Varkensvlees met een kruidendeksel (2 1/2 uur bij 60 °C)

Ingrediënten:
peper, raapzaadolie, varkensrug en zout

Keuken:
Duits
Soort:
sous-vide / varkensvlees
Een recept uit Eckart Witzigmann - Junges Gemüse

Recept uit Junges Gemüse:

Vinaigrette bij romeinse salade

Ingrediënten:
balsamicoazijn, olijfolie, oude rode wijnazijn, peper, peterselie, sjalotten, suiker en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegan / vinaigrette
Een recept uit Eckart Witzigmann - Junges Gemüse

Recept uit Junges Gemüse:

Rote-Bete-Salat mit frischem Meerretitich / Rode bietensalade met mierikswortel

Ingrediënten:
appelazijn, appel-selderijvulling, bieslook, dille, karwijzaad, mierikswortel, peper, rode biet, suiker, vinaigrette voor rode bietensalade en zout

Keuken:
Duits
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Eckart Witzigmann - Junges Gemüse

Recept uit Junges Gemüse:

Tempuradeeg

Ingrediënten:
bloem, cayennepeper, ijswater, maïzena, sesamolie, witte wijn en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegan / beslag/deeg
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Boerenkool met worst - grünkohl mit pinkel

Ingrediënten:
boerenkool, buikspek, gerookt spek, nootmuskaat, pinkelworst, reuzel, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Duits
Soort:
vlees / groente / worst / orgaanvlees
Een recept uit Eckart Witzigmann - Junges Gemüse

Recept uit Junges Gemüse:

Russischer Salat à la Witzigmann / Russische salade op de manier van WItzigmann

Ingrediënten:
aardappelrozet, augurk, citroensap, cress, dijonmosterd, doperwten, ei, fruitazijn, granny smith, groene bonen, kappertjes, knolselderij, komkommer, mayonaise, peper, peterseliewortel, radijs, sjalotten, vinaigrette voor russische salade, worcestershiresaus, wortel en zout

Keuken:
Duits
Soort:
salade / vegetarisch / groente
Een recept uit Eckart Witzigmann - Junges Gemüse

Recept uit Junges Gemüse:

Vinaigrette voor russische salade

Ingrediënten:
ansjovisfilet, bouillon, dijonmosterd, fruitazijn, peper, sjalot, suiker, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Duits
Een recept uit Eckart Witzigmann - Junges Gemüse

Diner / tussengerecht uit Junges Gemüse:

Portweinfeige auf Fenchelpüree / Vijgen in port op venkelpuree

Ingrediënten:
boter, citroensap, citroenschil, crème de cassis, kruidnagel, laurier, peper, plantaardige olie, port, rode wijn, venkelgroen, venkelknol, venkelpuree, vijgen en zout

Keuken:
Duits
Soort:
fruit / vegetarisch / groente
Een recept uit Eckart Witzigmann - Junges Gemüse

Recept uit Junges Gemüse:

Venkelpuree

Ingrediënten:
bloemige aardappel, boter, gevogeltefond, groentefond, peper, preiwit, slagroom, venkelknol en zout

Keuken:
Duits
Soort:
groente
Een recept uit Eckart Witzigmann - Junges Gemüse

Recept uit Junges Gemüse:

Gistdeeg

Ingrediënten:
bloem, gist, melk, olijfolie, venkelpoeder en zout

Keuken:
Duits
Soort:
beslag/deeg / vegetarisch