Duits

Zoek naar Duits in uw eigen kookboeken

Duits koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Recept uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Knusprige Haselnussnester mit Zimt-Zucker-Sirup / Knapperige hazelnootnestjes met kaneel-suikersiroop

Ingrediënten:
bruine boter, citroensap, hazelnoten, kaneelpoeder, kataifideeg, pijnappelpitten, pistaches en suiker

Keuken:
Duits / Oosters / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Willem Asaert - Mas is meer

Diner / nagerecht uit Mas is meer:

Baumkuchen

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, boter, eidooier, eiwit, melk, suiker en zout

Keuken:
Duits
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Paprikasaus bij varkenskotelet

Ingrediënten:
gember, groene paprika, knoflook, koriander, olijfolie, paprikapoeder edelsusz, peper, ui, vleesfond, witte wijn en zout

Keuken:
Duits
Soort:
saus / groente
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Wortelsaus

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, groentefond, room, sjalot, vloeibare honing, witte port, wortel en zout

Keuken:
Duits
Soort:
saus
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Aardappel-selderijpuree

Ingrediënten:
bloemige aardappels, boter, knolselderij, melk, nootmuskaat, peper, room, selderijzout en zout

Keuken:
Duits
Soort:
aardappelgerecht / groente
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Diner / hoofdgerecht uit Groot handboek sauzen:

Parelhoenrollade met saus van drie soorten noten

Ingrediënten:
boter, ganzenlever, gevogeltefarce, notensaus, parelhoenfilet, peper, spinaziebladeren en zout

Keuken:
Duits
Soort:
gevogelte
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Pepersaus

Ingrediënten:
boter, brandewijn, ontbijtspek, peper, room, sjalot, tijm, wildsaus, witte balsamicoazijn, witte peper, witte wijn en zout

Keuken:
Duits
Soort:
saus
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Kruidenkorst

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, couscous, eidooier, gladde peterselie, kaneel, olijfolie, pistaches en zout

Keuken:
Duits
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Diner / hoofdgerecht uit Groot handboek sauzen:

Gegrilde lamsrug met kruidenkorst en abrikozensaus

Ingrediënten:
abrikozensaus, knoflook, komijnzaadjes, korianderzaadjes, kruidenkorst, lamsrugfilet, olie, peper, tijm en zout

Keuken:
Duits
Soort:
lamsvlees
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Abrikozensaus

Ingrediënten:
beurre manié, gedroogde abrikozen, lamsfond, peterseliewortel, sinaasappelsap, tijm, ui en wortel

Keuken:
Duits
Soort:
saus
Een recept uit  - Sommerküche, 40 Rezepte voller Aroma

Diner / hoofdgerecht uit Sommerküche, 40 Rezepte voller Aroma:

Gebratener Weinbergpfirsich auf Pfannenzander - Gebakken wijnbergperzik op snoekbaars uit de pan

Keuken:
Duits
Soort:
vis
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Snack of tussendoortje uit Koude keuken:

Kaviaarschuitjes

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, cayennepeper, ei, gervais, peper, reuzel, room, ui, zalmkaviaar en zout

Keuken:
Duits
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Snack of tussendoortje uit Koude keuken:

Lentetaartjes

Ingrediënten:
bakpoeder, bernagie, bieslook, bloem, citroenmelisse, dille, ei, eidooier, knoflookpoeder, peper, peterselie, reuzel, roomkwark, slagroom, ui en zout

Keuken:
Duits
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / voorgerecht uit Koude keuken:

Thüringer hertenpastei

Ingrediënten:
boter, brood, champignons uit blik, cognac, ei, eidooier, gemberpoeder, gerookt spek, hertenvlees, melk, nootmuskaat, oregano, paprikaboter, pasteideeg, peper, peterselie, ui, varkenhaas, varkenslever en zout

Keuken:
Duits
Soort:
hartige taarten, pasteien en pizza’s / varkensvlees
Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / hoofdgerecht uit Deutsche Küche:

Aardappelsoep uit Hessen

Ingrediënten:
aardappelsoep en kwetsenkoek

Keuken:
Duits
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / voorgerecht uit Deutsche Küche:

Allgäuer Käsesuppe mit Brunnenkressepesto - Kaassoep uit de Allgau met pesto van waterkers

Ingrediënten:
bergkaas, boter, gevogeltefond, gewürztraminer met restsuiker, knoflook, knolselderij, laurier, nootmuskaat, peper, pesto van waterkers, prei, room, rozemarijn, tijm, ui, waterkers, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Duits
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Broodsoep

Ingrediënten:
eiwit, gebruinde boter, gerookte champignons, gerookt eekhoorntjesbrood, gevogeltefond, ijsblokjes, jeneverbessen, knolselderij, korianderkorrels, laurier, peperkorrels, peterselie, runderschenkel, tijm en wortel

Keuken:
Duits
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Snack of tussendoortje uit Koude keuken:

Versierde kaasblokjes 6

Ingrediënten:
appel, appenzeller, edammer, emmentaler, gorgonzola, goudse kaas, gruyerekaas, roquefort, smeerkaas, stemgember en tilsiter

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Bij de koffie uit Op zoek naar de Perfectie:

Schwarzwäldertorte

Ingrediënten:
abrikozengelei, amarenekersen op siroop, arachideolie, chocoladeganache, chocolademousse, gedroogde vanillestokjes, houteffect-basis, kirsch, kirschroom, luchtige chocoladelaag, madeleine bisquit basis, moskovisch gebak en pure chocolade

Keuken:
Duits
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / techniek
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Snack of tussendoortje uit Koude keuken:

Cracker 2, kaas en walnoot

Ingrediënten:
crackers, kaas, room en walnoten

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / voorgerecht uit Deutsche Küche:

Frühsommerliche Spargelcreme - Aspergecrèmesoep voor de vroege zomer

Ingrediënten:
boter, citroensap, maïzena, rivierkreeft, room, sjalot, suiker, witte asperge, witte wijn, zalm en zout

Keuken:
Duits
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / voorgerecht uit Deutsche Küche:

Pompoencrèmesoep

Ingrediënten:
boter, garnalen, gember, groentefond, hokkaidopompoen, peper, room, sjalot en witte wijn

Keuken:
Duits
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Deutsche Küche:

Brotsuppe mit Bries und Steinpilzen - Broodsoep met zwezerik en eekhoorntjesbrood

Ingrediënten:
boter, broodsoep, bruinbrood, eekhoorntjesbrood, gekookte kalfskop, kalfszwezerik, knoflook, olijfolie, peper, tijm en zout

Keuken:
Duits
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Bijgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Duitse noedels - spätzle

Ingrediënten:
boter, ei, meel en zout

Keuken:
Europees / Duits
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Bijgerecht uit Groot handboek sauzen:

Puree van zoete aardappel

Ingrediënten:
boter, knolselderij, nootmuskaat, olie, peper, room, sjalot en zoete aardappel

Keuken:
Duits
Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit  - Sommerküche, 40 Rezepte voller Aroma

Diner / hoofdgerecht uit Sommerküche, 40 Rezepte voller Aroma:

Marinierter Kabeljau in Spitzkohl - Gemarineerde kabeljauw in spitskool

Keuken:
Duits
Soort:
vis