Deens

Zoek naar Deens in uw eigen kookboeken

Deens koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Mascha Lammes - Wereldbroodjes

Lunch / snack of tussendoortje uit Wereldbroodjes:

SMØRREBRØD

Ingrediënten:
bieslook, biet, boter, danish blue, dille, haringen, limoensap, mierikswortel, peer, bacon, rode ui, roggebrood en rosbief

Keuken:
Deens
Soort:
vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / lunch / voorgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Paling in kerriesaus - Al i karrysovs

Ingrediënten:
appel, kerriepoeder, paling, paprikapoeder, suiker, tomaat, ui, verse peterselie, witte wijn en zout

Keuken:
Europees / Deens
Soort:
vis
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Noma: a work in progress:

Een stoofpotje van tuinbonen en bloemen

Ingrediënten:
boekweitbloem, boragebloem, boter, erwtenbloesem, jeneverbessenhout, kamille, kamillebloem, komkommerbloemen, kruisbessen, morielje, Oost-Indische kers bloemen, pompoenbloem, rucolabloemen, tuinboon, tuinboonbloem en water

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
soep/bouillon / vinaigrette / groente
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / hoofdgerecht uit Noma: a work in progress:

Ouderwetse aardappels met melkvel

Ingrediënten:
aardappels, boter, citroensap, druivenpitolie, duizendblad, lavasolie, melk, melkproteinen, postelein, room, roomse kervelstelen, water, waterkersstelen, yoghurtwei en zout

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
aardappelgerecht / zuivel
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / hoofdgerecht uit Noma: a work in progress:

Gedroogde wortelen met gras- en hooismaken

Ingrediënten:
appelbalsamico, druivenpitolie, groente, hooias, jeneverbessenhout, kippenglacé, wortel, zetmeel, zout en zuring

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / nagerecht / dessert uit Noma: a work in progress:

Een appel valt in het gras

Ingrediënten:
00-bloem, aardpeer, appelbalsamico, ascorbinezuur, boter, citroentijm, donkere pils, druivenpitolie, elstar, fruit, honing, ijzerhardkruid, knoflook, korianderblaadjes, korianderolie, mout, sjalot, zout en zuring

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / hoofdgerecht uit Noma: a work in progress:

Donkerbruine bloemkool met slagroom

Ingrediënten:
bloemkool, bloemkoolblad, boter, citroensap, citroentijm, dennennaalden, dennenolie, dennentakje, mierikswortel, room, water, yoghurtwei en zout

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
groente
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / snack of tussendoortje / tussengerecht uit Noma: a work in progress:

Hartig koekje

Ingrediënten:
00-bloem, appelbalsamico, boter, citroentijm, druivenpitolie, koriander, lavas, mierikswortel, mosterd, rucola, spinazie, västerbotten-kaas, water, zevenblad en zout

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
groente
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / hoofdgerecht uit Noma: a work in progress:

Bosui met het warme sap van groene druiven

Ingrediënten:
bosui, citroentijm, druivenpitolie, eiwit, groene druiven, hooi, kippenbouillon, suikerstroop, tapiocaparels, tijmbloemen, tijmolie, water, waterbot, witte ui, witte wijn en zout

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
groente
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / hoofdgerecht uit Noma: a work in progress:

Zomergroente en fruit met zeewier

Ingrediënten:
aalbessen, bindsla, boter, dilleolie, dulse, dulseolie, hazelnoot, karnemelk, karnemelkwei, minivenkelknollen, prei, rode klaverzuring, schorseneer, venkelgroen, water, zout en zuringblad

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
salade / groente / zuivel
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / voorgerecht uit Noma: a work in progress:

Gestoomde snippers inktvis in een lichte bouillon

Ingrediënten:
bladgelatine, boter, dulse, dulseolie, eikenhout, kelp, moiko, morielje, pijlinktvis, porcini, water, water, witte wijn en zout

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / bouillon / paddenstoelen
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Basisrecept uit Noma: a work in progress:

Korianderolie

Ingrediënten:
druivenpitolie en koriander

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
condiment
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Basisrecept uit Noma: a work in progress:

Lavasolie

Ingrediënten:
druivenpitolie en lavas

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
condiment
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / nagerecht / tussengerecht / hoofdgerecht uit Noma: a work in progress:

Goudrenetten met kaviaar

Ingrediënten:
00-bloem, appelbalsamico, citroentijm, crème fraîche, druivenpitolie, dulse, goudrenet, kaviaar, mierikswortel, roggemeel, suiker, water en zout

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
fruit / vis
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / hoofdgerecht uit Noma: a work in progress:

Vislever in boter gepocheerd

Ingrediënten:
boter, citroentijm, druivenpitolie, dulse, eiwit, engelwortelzaad, hooi, kippenbouillon, korianderzaad, laurierblad, miniraapjes, peterselieolie, rendiermos, ui, water, witte wijn, zeeduivellever, zeekraalpoeder en zout

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
vis
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Basisrecept uit Noma: a work in progress:

Dennenazijn

Ingrediënten:
dennennaalden en wittewijnazijn

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
condiment
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Recept uit Noma: a work in progress:

Salade van bramen en rode biet

Ingrediënten:
appelbalsamico, bietensap, bramen, engelwortel, groente, lavasstelen, minibietjes, sjalot, tijm, tijmbloemen, witte wijn en zout

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
salade / vegan / veganistisch / vegetarisch
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / voorgerecht / nagerecht / hoofdgerecht uit Noma: a work in progress:

Malse pijlinktvis en bouillon van witte bessen

Ingrediënten:
dennennaalden, fruit, korianderolie, naalden van douglasspar, pijlinktvis, sleepruim, suikerstroop, water, wittebessensap en zout

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / tussengerecht / hoofdgerecht uit Noma: a work in progress:

Oost-indische kers met gesmoorde slakken

Ingrediënten:
crème fraîche, knoflook, lievevrouwebedstro, mayonaise, mosterd, Oost-Indische kers bloemen, peterselie, slakken en witte wijn

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / nagerecht / dessert uit Noma: a work in progress:

Vliermousse en zoete komkommer

Ingrediënten:
appelbalsamico, appelzuur, bladgelatine, citroensap, dextrose, dilleolie, komkommersap, maltodextrine, room, suiker, vlierbloesems, vlierbloesemsiroop, yoghurt en zout

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
vegetarisch
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / hoofdgerecht uit Noma: a work in progress:

Rivierkreeft met vocht van geroosterde kop

Ingrediënten:
appelbalsamico, boter, dilleolie, dilleschermen, dillezaad, druivenpitolie, rivierkreeft, tijm, water, waterkers en zout

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / schaal- en schelpdieren
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / hoofdgerecht uit Noma: a work in progress:

'Kalfsborst' met zeewier

Ingrediënten:
crème fraîche, druivenpitolie, dulse, dulseolie, hooi en kalfshals

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
rundvlees
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Basisrecept uit Noma: a work in progress:

Ingelegde vlierbloesems

Ingrediënten:
appelbalsamico en vlierbloesem

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
condiment
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / hoofdgerecht uit Noma: a work in progress:

Geglaceerde zwezerik en bittere groente

Ingrediënten:
appelbalsamico, bindsla, boter, bruine boter, cantharel, citroentijm, druivenpitolie, eekhoorntjesbroodolie, ijzerhardkruid, lievevrouwebedstro, paddenstoelenglace, peterselie, roomse kervel, selderijstengel, sjalot, spinazie, vogelmuur, water, witte wijn, zevenblad, zout, zwarte thee en zwezerik

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
vlees / rundvlees / groente / paddenstoelen
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Basisrecept uit Noma: a work in progress:

Peterseliepuree

Ingrediënten:
appelbalsamico, peterselie en zout

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
condiment
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Basisrecept uit Noma: a work in progress:

Sparrenolie

Ingrediënten:
druivenpitolie, peterselie en sparrennaalden

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
condiment