Roemeens

Zoek naar Roemeens in uw eigen kookboeken

Roemeens koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Lisa Q. Fetterman - Sous-vide thuis

Diner / hoofdgerecht uit Sous-vide thuis:

Pastrami om rots op te zijn

Ingrediënten:
geel mosterdzaad, ijsklontjes, korianderzaad, kristalsuiker, laurierblad, lichtbruine suiker, peperkorrels, pink salt, rundernaborst en zout

Keuken:
Roemeens / Amerikaans
Soort:
sous-vide
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Stufat de miel - Lamsstoofpot met honing

Ingrediënten:
azijn, bloem, knoflook, lamslappen, lente-ui, peper, peterselie, tomatenpuree, water, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Roemeens
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Mamaliga cu brinza - Polenta met kaas

Ingrediënten:
boter, doorregen spek, grof maïsmeel, water, witte zoute kaas en zout

Keuken:
Roemeens
Soort:
pasta, rijst, granen en deegwaren
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Recept uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Kürtőskalács - Boomstammen

Ingrediënten:
amandelen, eidooier, gistdeeg, honing, suiker en walnoten

Keuken:
Hongaars / Roemeens
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Recept uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Juhtúrós puliszka - Polenta met schapenkaas

Ingrediënten:
geel maïsmeel, plantaardig vet, reuzel, schapenkaas, tarwemeel en zeezout

Keuken:
Hongaars / Roemeens
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Recept uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Sútőben sült kürtőskalácskák - Kleine boomstammetjes uit de oven

Ingrediënten:
boter, ei, gistdeeg, suiker en walnoten

Keuken:
Hongaars / Roemeens
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / bijgerecht uit De Joodse keuken:

Mamaliga - Maïsmeelpap

Ingrediënten:
maïsmeel, water en zout

Keuken:
Roemeens / Asjkenazisch / Joods
Soort:
vegan / pasta, rijst, granen en deegwaren
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Mamaliga - Maïsmeelpap met kaas

Ingrediënten:
boter, kwark, maïsmeel, melk, roomkaas, zout en zure room

Keuken:
Roemeens / Asjkenazisch / Joods
Soort:
pasta, rijst, granen en deegwaren / vegetarisch