Toscaans

Zoek naar Toscaans in uw eigen kookboeken

Toscaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Paul Hollywood, N. Barclay en P. Hollywood - Brood - 100 internationale recepten

Lunch / bijgerecht uit Brood - 100 internationale recepten:

Brood met tomaat en basilicum

Ingrediënten:
gist, olijfolie, verse basilicum, tarwebloem, zongedroogde tomaat en zout

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Paul Hollywood, N. Barclay en P. Hollywood - Brood - 100 internationale recepten

Lunch / bijgerecht uit Brood - 100 internationale recepten:

Brood met tomaat en basilicum

Ingrediënten:
gist, olijfolie, verse basilicum, tarwebloem, zongedroogde tomaat en zout

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / voorgerecht uit Culinaria Italia:

Tomatensoep met geroosterde blokjes brood - pappa al pomodoro

Ingrediënten:
kippenbouillon, knoflook, olijfolie, tomaat, toscaans witbrood, ui, verse basilicum, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Culinaria Italia:

Geroosterd brood met gevogeltelever - crostini

Ingrediënten:
ansjovis, boter, droge marsala, gevogeltelevers, kappertjes, olijfolie, peper, toscaans witbrood, ui en zout

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
brood en broodgerecht / gevogelte
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

Vis in een deegjasje - pesce impanato

Ingrediënten:
bloem, citroensap, eiwit, frituurolie, olijfolie, peper, visfilet, witbier en zout

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / frituur
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / hoofdgerecht uit Een jaar in Toscane:

Scottiglia

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, fazant, kip, knoflook, konijn, olijfolie, oud brood, parelhoen, peterselie, rode wijn, rozemarijn, spaanse peper, tomaten, tomaten uit blik, ui, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
stoofgerecht / kalfsvlees / varkensvlees / rundvlees / bouillon
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / hoofdgerecht uit Een jaar in Toscane:

Anatra in padella - Eend uit de koekenpan

Ingrediënten:
bleekselderij, jonge eend, olijfolie, prosciutto, salie, tomaten, ui, witte wijn, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een jaar in Toscane:

Pasta corta al ragù - Penne met ragù

Ingrediënten:
parmezaanse kaas, pecorino, penne en ragù

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / bijgerecht uit Een jaar in Toscane:

Guatelli in umido

Ingrediënten:
boter, cantharellen, knoflook, olijfolie, peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Toscaans
Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / voorgerecht uit Een jaar in Toscane:

Frittata di cipollo - Frittata met ui

Ingrediënten:
ei, olijfolie, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / bijgerecht uit Een jaar in Toscane:

Fagiolini verdi - Groene bonen

Ingrediënten:
citroensap, olijfolie, sperziebonen, zout en zwarte peper

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
vegan / groente
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een jaar in Toscane:

Zuppa di pane - Broodsoep

Ingrediënten:
knoflook, minestrone di verdura, oud brood en witte bonen

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
soep/bouillon / vegan
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Wittebonengratin met knolselderij op z'n Toscaans

Ingrediënten:
borlottibonen, boter, cannellinibonen, flageolets, knoflook, knolselderij, olijfolie, paneermeel, parmezaanse kaas, peper, rozemarijn, salie, ui, venkel, witte bonen en zout

Keuken:
Toscaans
Soort:
peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Buffet / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Zilveren Lepel:

Toscaanse ansjoviscrostini - crostini alla toscana

Ingrediënten:
ansjovis op zout, boter, kappertjes, knoflook, licht roggebrood, olijfolie, ui, verse bladpeterselie, verse rode chilipeper, water, witbrood en wittewijnazijn

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vis
Een recept uit Celia Brooks Brown, C. Brooks Brown en Ph. Webb - Nieuw vegetarisch koken

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Nieuw vegetarisch koken:

Toscaanse panzanella

Ingrediënten:
ciabatta, extra vergine olijfolie, gele paprika, grof zeezout, kappertjes, knoflook, pomodoritomaat, rode paprika, rodewijnazijn, verse basilicum, versgemalen zwarte peper en zwarte olijven

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

Wildzwijn van de jager - cinghiale alla cacciatora

Ingrediënten:
bleekselderij, knoflook, olijfolie, peper, peperoncino, rode wijn, tomaat, ui, verse rozemarijn, vleesbouillon, wildzwijnbout, wortel en zout

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
wild
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

Pannenkoeken op de wijze van Florence - crespelle alla fiorentina

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, melk, nootmuskaat, parmezaanse kaas, peper, ricotta, spinazie, tomatensaus en zout

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Ontbijt / diner / lunch / hoofdgerecht uit Een jaar in Toscane:

Sanguinaccio - Bloedworst

Ingrediënten:
bouillon, broodkruimels, gekonfijt fruit, kaneel, koriander, nootmuskaat, pijnboompitten, sultana's, varkensbloed, varkensdarm, witte peper en zout

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Lunch / bijgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Zomerpanzanella: tomaten, basilicum en komkommer

Ingrediënten:
balsamicoazijn, basilicum, croutons, extra vierge-olijfolie, kerstomaat, knoflook, perzische komkommer, rode ui, rodewijnazijn, sjalot, tomaten, zeezoutvlokken en zout

Keuken:
Toscaans
Soort:
salade
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Culinaria Italia:

Paddestoelenragout - funghi misti

Ingrediënten:
knoflook, olijfolie, paddestoelen, verse peterselie en witte wijn

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / voorgerecht uit Culinaria Italia:

´Gekookt water´ - Acquacotta maremmana

Ingrediënten:
bleekselderij, eierdooier, knoflook, olijfolie, oud witbrood, pecorino, peperoncino, savooiekool, tomaat, ui en wortel

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

Gebraden varkenslapjes op de wijze van Florence - arista alla fiorentina

Ingrediënten:
aardappel, knoflook, olijfolie, peper, varkensvlees, verse rozemarijn en zout

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
vlees
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Culinaria Italia:

Toscaanse spekcrème - crema paradiso

Ingrediënten:
knoflook, spek, verse rozemarijn, wijnazijn, zeezout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
vlees
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Culinaria Italia:

Pecorino met tuinbonen - pecorino con i baccelli

Ingrediënten:
pecorino en tuinbonen

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / lunchgerecht uit Culinaria Italia:

Geroosterd brood met tomaten - bruschetta

Ingrediënten:
extra vergine olijfolie, knoflook, peper, tomaat, toscaans witbrood, verse basilicum en zout

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / voorgerecht uit Culinaria Italia:

Paddestoelensoep - zuppa di funghi

Ingrediënten:
cider, kaneel, kruidnagel, olijfolie, paddestoelen, peper, sinaasappelsap, witbrood, zoete witte wijn en zout

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch