Toscaans

Zoek naar Toscaans in uw eigen kookboeken

Toscaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Paul Hollywood, N. Barclay en P. Hollywood - Brood - 100 internationale recepten

Lunch / bijgerecht uit Brood - 100 internationale recepten:

Brood met tomaat en basilicum

Ingrediënten:
gist, olijfolie, verse basilicum, tarwebloem, zongedroogde tomaat en zout

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Paul Hollywood, N. Barclay en P. Hollywood - Brood - 100 internationale recepten

Lunch / bijgerecht uit Brood - 100 internationale recepten:

Brood met tomaat en basilicum

Ingrediënten:
gist, olijfolie, verse basilicum, tarwebloem, zongedroogde tomaat en zout

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Bijgerecht uit Een jaar in Toscane:

Broccoletti di rape - Italiaanse raapsteel

Ingrediënten:
boter, cima di rapa, citroensap, knoflook, olijfolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / hoofdgerecht uit Een jaar in Toscane:

Lombatina alla Fiorentina - Florentijnse entrecote

Ingrediënten:
citroen, entrecote, peper en zout

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
barbecue/grill / rundvlees
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / bijgerecht uit Een jaar in Toscane:

Spinaci in padella - Spinazie uit de koekenpan

Ingrediënten:
boter, knoflook, nootmuskaat, olijfolie, wilde spinazie, zout en zwarte peper

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / nagerecht uit Een jaar in Toscane:

Pere e pecorino - Peren en pecorino

Ingrediënten:
pecorino toscano en peer

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Snack of tussendoortje uit Een jaar in Toscane:

Castagnole - Carnavalsoesjes

Ingrediënten:
anijslikeur, bakpoeder, bloem, boter, citroenrasp, cognac, ei, olijfolie, poedersuiker, rum, suiker en zout

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Ontbijt / diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Een jaar in Toscane:

Ricotta con caffé - Ricotta met koffie

Ingrediënten:
espressokoffie, ricotta en suiker

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / voorgerecht uit Een jaar in Toscane:

Stracciatella - Bouillon met ei

Ingrediënten:
bouillon, ei, fijn wit broodkruim, parmezaanse kaas en pecorino

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / hoofdgerecht uit Een jaar in Toscane:

Risotto al parmigiano - Risotto met parmezaanse kaas

Ingrediënten:
langkorrelrijst, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, witte ui en zout

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
bouillon
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een jaar in Toscane:

Frittata con cacio - Frittata met kaas

Ingrediënten:
cheddar, ei, gruyère, olijfolie, pecorino, zout en zwarte peper

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / hoofdgerecht uit Een jaar in Toscane:

Vitello in padella - Gebakken kalfsvlees

Ingrediënten:
kalfsfilet, knoflook, olijfolie, peper, salie, witte wijn en zout

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / voorgerecht uit Een jaar in Toscane:

Crostini con uova Eieren op toast

Ingrediënten:
augurk, boter, brood, ei, ingemaakte bleekselderij, ingemaakte bloemkool, ingemaakte pepers, ingemaakte wortel, kappertjes, mayonaise, zout en zwarte peper

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / voorgerecht uit Een jaar in Toscane:

Frittata di carciofi - Frittata met artisjokken

Ingrediënten:
ei, jonge artisjokken, olijfolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Bijgerecht uit Een jaar in Toscane:

Carciofi fritti - Gefrituurde artisjok

Ingrediënten:
arachideolie, ei, gekruide bloem en jonge artisjokken

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / voorgerecht uit Een jaar in Toscane:

Pasta met kikkererwten

Ingrediënten:
kikkererwten, knoflook, olijfolie, rozemarijn, tagliatelle, tomatenpuree en water

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Ingrediënten:

Cantuccini

Ingrediënten:
amandelen, ei, eidooier, melk, suiker, zelfrijzend bakmeel en zout

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Basisrecept uit Een jaar in Toscane:

Runderbouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, peterselie, rundvlees, tomatenpuree, ui, water, wortel en zout

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
bouillon
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Basisrecept uit Een jaar in Toscane:

Kippenbouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, kip, peterselie, tomatenpuree, ui, water, wortel en zout

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
bouillon
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / hoofdgerecht uit Een jaar in Toscane:

Trote alla griglia - Gegrilde forel

Ingrediënten:
forel, grof zout, knoflook, olijfolie, peterselie, witte boterham, zout en zwarte peper

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
barbecue/grill / vis
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Een jaar in Toscane:

Frittata con aglio fresco - Frittata met verse knoflook

Ingrediënten:
ei, olijfolie, prei, verse knoflook, zout en zwarte peper

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / voorgerecht uit Een jaar in Toscane:

Sformato di piselli - Doperwtensformato

Ingrediënten:
bloem, boter, doperwten, ei, melk, parmezaanse kaas, prosciutto en zout

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
soufflé / bouillon / groente
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Basisrecept uit Een jaar in Toscane:

Bechamelsaus

Ingrediënten:
bloem, boter, melk, zout en zwarte peper

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / bijgerecht uit Een jaar in Toscane:

Piselli con prosciutto - Doperwten met prosciutto

Ingrediënten:
bacon, doperwten, knoflook, olijfolie, pancetta, salie, zout en zwarte peper

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
bouillon / groente
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / hoofdgerecht uit Een jaar in Toscane:

Varkensfilet in de pan

Ingrediënten:
knoflook, olie, salie, varkensfilet, witte wijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
varkensvlees
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / hoofdgerecht uit Een jaar in Toscane:

Baccalà al prezzemolo - Stokvis met peterselie

Ingrediënten:
aardappelen, olijfolie, peterselie, stokvis, water, zout en zwarte peper

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
vis