15 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: amandelamandelessenceamandelmeelazijnbakpoederbasilicumbloemeifijne tafelsuikergemalen amandelengemalen kaneelgemalen komijnkaneelolijfolieoranjebloesemwaterpistachesplantaardige olierozenwateruivloeibare honingwalnotenzonnebloemoliezout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Baklava uit Bagdad

Ingrediënten:
boter, citroensap, fijne tafelsuiker, filodeeg, gemalen amandelen, kardemom, oranjebloesemwater, rozenwater, suiker, water en zonnebloemolie

Keuken:
Sefardisch / Joods / Iraaks
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / nagerecht / bij de koffie uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Filo met noten - baklava

Ingrediënten:
amandel, boter, citroensap, filodeeg, gemalen kaneel, kaneelpijpje, oranjebloesemwater, rozenwater, suiker, walnoten en water

Keuken:
Mediterraans / Grieks
Soort:
koek en gebak / vegetarisch / noten
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Baklava met walnoten

Ingrediënten:
boter, citroensap, fijne tafelsuiker, filodeeg, kaneel, oranjebloesemwater, rozenwater, suiker, walnoten, water en zonnebloemolie

Keuken:
Midden-Oosten / Sefardisch / Joods
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Sabine Koning

Recept van Oh my foodness:

Baklava

Ingrediënten:
citroensap, filodeeg, kaneel, roomboter, suiker, walnoten en water

Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Baklava - Laagjesdeeg met noten gevuld

Ingrediënten:
amandelen, boter, citroensap, fijne tafelsuiker, filodeeg, oranjebloesemwater, pistaches, rozenwater, suiker, walnoten, water en zonnebloemolie

Keuken:
Midden-Oosten / Sefardisch / Joods
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert / bij de koffie uit De Joodse keuken:

Breik aux amandes - Tunesisch amandelgebak

Ingrediënten:
amandelessence, boter, citroensap, ei, filodeeg, gemalen amandelen, plantaardige olie, sinaasappelrasp, suiker, vloeibare honing en water

Keuken:
Tunesisch / Sefardisch / Joods
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Anne Wilson - Grieks koken

Diner / nagerecht uit Grieks koken:

Baklava

Ingrediënten:
amandelen, basterdsuiker, boter, citroensap, filodeeg, kaneel, kruidnagels, olijfolie, piment, suiker, walnoten en water

Keuken:
Grieks
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert / bij de koffie uit De Joodse keuken:

Breik aux amandes - Algerijns amandelgebak

Ingrediënten:
amandelessence, boter, citroenrasp, citroensap, ei, filodeeg, gemalen amandelen, plantaardige olie, sinaasappelrasp, suiker, vloeibare honing en water

Keuken:
Sefardisch / Joods / Algerijns
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Duivenpastei - b'stilla

Ingrediënten:
amandelsnippers, boter, cayennepeper, citroensap, duif, ei, filodeeg, geblancheerde amandelen, gemalen geelwortel, gemalen kaneel, gemalen komijn, gemberpoeder, peper, piepkuiken, poedersuiker, saffraanpoeder, suiker, ui, verse koriander, verse peterselie, water en zout

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans / Noord-Afrikaans
Soort:
gevogelte / pastei
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

VIDEO: 4 gangen kerstmenu in 2 uur

Ingrediënten:
azijn, basilicum, bloemkool, citroen, crème fraîche, dressing, ei, eieren, filodeeg, flespompoen, bloem, boter, gemalen komijn, gort, griekse yoghurt, ijs, kastanjes, knoflook, komijn, kruiden, kruidensalade, kurkuma, marinade, zout, munt, olie, olijfolie, paddenstoelen, paprikapoeder, parmezaanse kaas, pasta, peren, peterselie, bladpeterselie, pompoen, rietsuiker, rucola, vruchtensap, spruiten, spruitjes, steaks, suiker, knoflook, tijm, bakpoeder, kardemompoeder, ui, water, waterkers en witte wijnazijn