J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

De Middellandse Zee, een culinaire reis

authentieke recepten uit het Middellandse-Zeegebied

Een boek van J. Goldstein

We hebben 285 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals De Middellandse Zee, een culinaire reis, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

De Middellandse zee een culinaire reis
De mediterrane wateren worden door drie continenten begrensd: Europa, Azië en Afrika, en sinds de oudheid was deze zee van vitaal belang voor de ontwikkeling van haar keuken. De kusten van Catalonië, Turkije, Tunesië en Marokko en hun beschavingen delen alle in de rijkdommen van het Middellandse-Zeebekken. De keuken is gebaseerd op lokale ingrediënten als bepaalde soorten vis, schaal en schelpdieren, maar ook op algemeen gangbare produkten als granen, vruchten en specerijen. De mediterrane tafel is beladen met gekruide olijven, gepureerde aubergine, kikkererweten en sesamzaad; een met komijn gekruide sinaasappelsalade; broden op griesmee en eierbasis en kop bereid met ingemaakte citroenen, geserveerd op een bed dampende couscous. Als nagerechten zijn er baklava komafa-gebak, ingemaakte vijgen en rozeblaadjes; en amandelkoekjes begeleiden kopjes Turkse koffie of met honing gezoete muntthee. Maak een keuze uit deze genoemde recepten of uit de ruim 200 andere recepten die zijn bijeengebracht in dit deel van de culinaire reisserie, een cruise door het Middellandse-Zeegebied. De beroemde restaurateur, chef-kok en schrijfster Joyce Goldstein heeft ruim 200 recepten verzameld die de veelzijdigheid en tradities van de mediterrane keuken weerspiegelen. Dit zijn gerechten die al eeuwen worden bereid in de keukens van Zuid-Spanje, de Provence, zuidelijk Italië, Griekenland en de Balkan, Turkije, Israël, Libanon, Egypte, Syrië, Tunesië, Algerije en Marokko. De recepten worden gevolgd door een uitgebreide woordenlijst waarin basistechnieken en belangrijke begrippen uit de mediterrane keuken worden beschreven. Elk recept is prachtig in beeld gebracht in kleurenfoto’s die het werk zijn van de fotograaf Peter Johnson en stiliste Janice Baker. Tal van adembenemende landschapsfoto’s en een verhelderende tekst over de culinaire geschiedenis van dit deel van de wereld voltooien dit gedenkwaardige portret van het mediterrane leven.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit De Middellandse Zee, een culinaire reis

Een greep uit de 285 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / buffet / voorgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Pompoensoep - soupe potiron

Ingrediënten:
croutons, gemalen kaneel, gemalen koriander, kippenbouillon, melk, olijfolie, parmezaanse kaas, pompoen, slagroom, ui, versgemalen zwarte peper, water en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
soep/bouillon / gevogelte / vegetarisch
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / buffet / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Zoetzuur konijn - coniglio all'agrodolce

Ingrediënten:
ansjovisfilet in olie, bleekselderij, droge rode wijn, groene olijven, kappertjes, konijn, laurierblad, olijfolie, pancetta, peper, pijnboompitten, reuzel, rodewijnazijn, rozijnen, suiker, ui, verse salieblaadjes, wortel en zout

Keuken:
Mediterraans / Siciliaans / Italiaans
Soort:
stoofgerecht / wild
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Vleespasteitjes - sanbusak

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, gemalen kaneel, gemalen piment, lamsgehakt, olijfolie, peper, pijnboompitten, plantaardige olie, sesamzaad, ui, water en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Mediterraans / Syrisch
Soort:
lamsvlees / pastei / frituur
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Vis met tomaten en noten - samak magli kousbariyeh

Ingrediënten:
bloem, gemalen koriander, gemalen piment, hazelnoten, olijfolie, paprikapoeder, pijnboompitten, plantaardige olie, saffloerolie, tomaat, ui, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, walnoten, witvis en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Mediterraans / Egyptisch
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Gehaktpastei met ui en bulgur - kibbee nayee

Ingrediënten:
bindsla, boter, fijne bulgur, gemalen kaneel, gemalen komijn, gemalen piment, ijswater, lente-ui, mager lamsvlees, mager rundvlees, olijfolie, pitabrood, ui, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Mediterraans / Libanees / Syrisch
Soort:
carpaccio/tartaar / vlees
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Sardijnse vissoep - cassola (plus variatie)

Ingrediënten:
baars, clams, droge witte wijn, gedroogde spaanse peper, knoflook, krab, mul, octopus, olijfolie, paling, schorpioenvis, stokbrood, tomaat, ui, verse basilicum, versgemalen zwarte peper, visbouillon, witvis en zout

Keuken:
Mediterraans / Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Toon alle 285 recepten in dit boek