51 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: aardappelarachideolieblanke azijnbruine basterdsuikercitroensapeiketjap benteng manisketjap manisknoflooklaoslimoensapoliepeperpindakaasrijstsambalsperziebonenspitskooltaugétomaatuiwitte koolzoete indonesische sojasauszout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Rundvlees met gebakken mihoen - daging sapi dan mihoen

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, djahé, goela djawa, hollandse garnalen, ketjap benteng manis, knoflook, komkommer, mager runderstoofvlees, mager rundvlees, maïzena, mihoen, olie, peper, runderbouillon, sambal oelek, tomaat, ui, verse bieslook, verse garnalen, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
stoofgerecht / vlees / pasta/noodles
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / lunch / buffet / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Omelet uit padang (met saus) - telor dadar Padang (gamboang) - met saus

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, chilisaus, ei, geklaarde boter, ghee, goela djawa, ketjap benteng manis, komkommer, maïsolie, peper, sambal oelek, tomaat, ui, verse bieslook, zoete indonesische sojasaus, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Buffet / bijgerecht uit Indonesie:

Groenten met pindasaus 1 - petjel 1

Ingrediënten:
arachideolie, blanke azijn, bruine basterdsuiker, goela djawa, groente, ketjap benteng manis, knoflook, laos, oelek, olie, pindakaas, spinazie, spitskool, taugé, ui, witte kool, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Buffet / bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Indonesie:

Gebakken aubergine met koude sojasaus - tèrong tjoloh-tjoloh Agus

Ingrediënten:
arachideolie, aubergine, bruine basterdsuiker, citroensap, goela djawa, ketjap benteng asin, knoflook, komkommer, limoensap, olie, sambal oelek, sambal trassi, ui, zout en zoute indonesische sojasaus

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Buffet / bijgerecht uit Indonesie:

Omeletten met kokos - telor dadar kelapa

Ingrediënten:
bladpeterselie, bruine basterdsuiker, ei, geklaarde boter, gedroogde kokos, ghee, goela djawa, klapper, knoflook, komkommer, maïsolie, peper, sambal oelek, tomaat, ui, verse koriander, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Javaanse bahmi 1 - bahmi djawa 1

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroensap, djahé, goela djawa, ketjap benteng manis, kippenbout, knoflook, komkommer, limoensap, mie, olie, peper, prei, sambal oelek, sperziebonen, taugé, tomaat, ui, verse bieslook, verse bladselderij, verse koriander, witte kool en zoete indonesische sojasaus

Keuken:
Indonesisch / Javaans
Soort:
pasta/noodles / gevogelte
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Lunch / buffet / bijgerecht / lunchgerecht uit Indonesie:

Omeletjes met aardappelen - telor dadar kentang

Ingrediënten:
aardappel, bruine basterdsuiker, ei, geklaarde boter, ghee, goela djawa, knoflook, komkommer, maïsolie, peper, sambal oelek, tomaat, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / bijgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Tempé in gekruide kokossaus - besengèk tempe

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, daoen salam, djahé, ebi, gedroogde garnalen, gemberwortelpoeder, goela djawa, knoflook, komkommer, laospoeder, olie, sambal oelek, santen, tempé, tomaat, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / soja
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gevulde javaanse omelet - telor dadar isi djawa

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroensap, dikke kokosmelk, djinten, ei, geklaarde boter, ghee, goela djawa, ketoembar, knoflook, komijn, komkommer, koriander, laos, maïsolie, peper, rundergehakt, sambal oelek, sambal trassi, tomaat, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch / Javaans
Soort:
vlees / ei/omelet/frittata
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / bijgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Groentesalade met pindasaus - gado-gado Bali

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroensap, dunne kokosmelk, ei, gegiste sojabonenkaas, goela djawa, haricots verts, kemirienoten, ketjap benteng manis, knoflook, komkommer, limoensap, mais, pindakaas, sambal oelek, sperziebonen, spinazie, taugé, tempé, tomaat, ui, voorjaarsui, worteltjes, zoete indonesische sojasaus, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch / Balinees
Soort:
salade / aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / lunch / bijgerecht / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Groentegerecht met ei en pindasaus - gado-gado

Ingrediënten:
aardappel, arachideolie, asempasta, blanke azijn, bruine basterdsuiker, citroensap, dikke kokosmelk, ei, emping belindjoe, gele kool, goela djawa, groene kool, haricots verts, ketjap benteng manis, knoflookpoeder, komkommer, kool, kroepoek oedang, limoensap, oelek, olie, pindakaas, slablad, sperziebonen, spitskool, taugé, ui, verse koriander, verse peterselie, witte kool, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / bijgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gado-gado variatie 2

Ingrediënten:
aardappel, andijvie, arachideolie, asempasta, batavia, blanke azijn, bloemkool, broccoli, bruine basterdsuiker, citroensap, dikke kokosmelk, ei, emping belindjoe, goela djawa, groene kool, haricots verts, ijsbergsla, ketjap benteng manis, knoflookpoeder, knolselderij, komkommer, kool, kroepoek oedang, krulandijvie, limoensap, olie, pindakaas, pronkbonen, sambal oelek, sla, slablad, snijboon, sperziebonen, spinazie, spitskool, stoofsla, taugé, ui, verse koriander, verse peterselie, witte kool, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
salade / groente
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Gado Gado - Groentesalade met pindasaus

Ingrediënten:
aardappel, asem, bruine suiker, chilipeper, citroensap, ei, gefruite uitjes, komkommer, kool, olie, pindakaas, sambal, spinazie, tahoe, taugé, trassi, ui, water, wortel en zout

Keuken:
Indonesisch / Maleisisch
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Traktatie uit Rijksmuseum kookboek:

Piccalilly-oliebollen

Ingrediënten:
azijn, bloem, boter, ei, gembersiroop, gist, groentemix, groenten, kaneelstokje, kruidnagel, kurkuma, laurierblad, melk, mosterd, mosterdpoeder, olie, sambal oelek, suiker, water en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
hartige hapjes / groente / feestdagen
Een recept uit Josita Hartanto - Vegan, Schnell Schnell

Diner / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Vegan, Schnell Schnell:

Pilzkebab / Paddentstoelenkebab

Ingrediënten:
cayennepeper, champignons, dille-humus, knoflook, komkommer, olie, oregano, paprikapoeder, radijs, sambal oelek, tijm, tomaat, tomatenpuree, ui en zout

Keuken:
Turks
Soort:
vegan
Een recept uit L. Olthuis, Bert Strootman en B. Strootman - Spitsuurkoken - Gezond & Snel

Diner / hoofdgerecht uit Spitsuurkoken - Gezond & Snel:

Ajam seitan (duivelse kip)

Ingrediënten:
bruine suiker, citroensap, ketjap manis, kip braadsticks, knoflook, komkommer, kroepoek, kurkuma, laos, laurierblad, mosterd, olie, paprika, rijst, salamblad, sambal oelek, santen, sereh, ui en zout

Soort:
gevogelte
Een recept uit Jannie van Vlaardingen

Recept van Wat Ik Gegeten Heb:

Thaise Vissalade met rijst en zoete chili

Ingrediënten:
bananenblad, basilicum, bosuitjes, chilipasta, chilipepers, dressing, ijsbergsla, jasmijnrijst, kabeljauwfilet, knoflook, komkommer, limoenen, palmsuiker, sambal, vruchtensap, sjalotjes, sojasaus, wortels en zonnebloemolie

Een recept uit Nina de Bruijn & Elise Gruppen

Recept van Chickslovefood:

Zelf maken: Nasi goreng

Ingrediënten:
eieren, gemalen koriander, ketjap manis, komkommer, kroepoek, laos, pepertjes, rawit, rijst, sambal, spekjes, knoflook, uien en zonnebloemolie

Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Vissalade met rijst & zoete-chilivinaigrette

Ingrediënten:
bananenblad, basilicum, bosuitjes, jasmijnrijst, kabeljauwfilet, komkommer, limoenen, palmsuiker, rode chilipeper, sambal, vruchtensap, sjalotjes, sojasaus, knoflook, thaise chilipasta, wortels en zonnebloemolie

Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Gado-gado wraps

Ingrediënten:
aardappels, citroengras, eieren, emping, gebakken uitjes, gems, ketjap manis, kokosmelk, komkommer, kroepoek, palmsuiker, pindakaas, sambal oelek, sjalotje, sperziebonen, spinazie, taugé, knoflook, tofu en zonnebloemolie

Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Colaburger met Pulled Oats

Ingrediënten:
agavesiroop, barbecuesaus, chilisaus, cola, gemalen komijnzaad, ketchup, knoflooktenen, komkommer, olie, bakolie, pitabroodje, rode wijnazijn, sambal oelek, sjalotjes, tomaat, tomatenpuree, zoete aardappels, zout en zwarte peper

Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Gado-gado wrap recept - Food and Friends

Ingrediënten:
aardappels, citroengras, eieren, emping, gebakken uitjes, gems, ketjap manis, kokosmelk, komkommer, kroepoek, palmsuiker, pindakaas, sambal oelek, sjalotje, sperziebonen, spinazie, taugé, knoflook, tofu en zonnebloemolie

Haal meer recepten op...