Jamie in 15 minuten geïndexeerd.

Jamie Oliver beweert met dit boek je een verzameling doordeweekse recepten aan te bieden die je in een kwartiertje op tafel hebt staan. Handig voor drukke mensen die toch lekker en gezond willen eten. Nou ik kan je na het indexeren van dit boek een ding meegeven; deze recepten zijn niet in 15 minuten te maken.

Jamie in 15 minuten geïndexeerd.

Misschien als je inderdaad zoals wordt aangegeven bij elk recept alle pannen, keukenmachines en ovens op de juiste temperatuur klaar hebt staan en ook de mise en place keurig op orde hebt, dan zou het misschien bij een aantal van de recepten moeten lukken binnen het kwartier. Maar de meesten van ons zullen er waarschijnlijk wel wat langer over doen.

Een ander punt wat mij opvalt is dat is dat Jamie steeds terugvalt op een aantal dezelfde ingrediënten. Yoghurt, spinazie, rode Spaanse peper, kerstomaatjes en lente-uitjes bijvoorbeeld. Ik zou bijna zeggen dat er wat gebrek aan inspiratie of tijd was tijdens het samenstellen van dit boek.

Aan de andere kant bevat het boek toch weer een verzameling recepten die je inderdaad graag doordeweeks op het menu zou willen zetten. Zeker als dat maar 15 (of 30 ;-) minuten van je avond kost.

Deels komt dat waarschijnlijk door de presentatie van de gerechten en de fotografie daarvan. Geweldig hoe de eenvoudige recepten zo aantrekkelijk in beeld zijn gebracht.

Deels komt het ook omdat de recepten volledige maaltijden betreffen denk ik. Het zijn geen gangen van een diner, maar volwaardig uitgebalanceerde maaltijden waarvan je weet dat je ze gerust elke dag jezelf (of je gezin) kan voorzetten.

Toch weer een prima kookboek hoor. Mooie samenwerking tussen Jamie Oliver en David Loftus. Ze hebben elkaar wel goed begrepen in dit boek.

jamie in 15 minuten is hier te koop.