Terug naar Pieter J. Bogaers.
Overzicht van de recepten
- Ingrediënten:
- bloem, boter, ei, gist, kristalsuiker, melk en zout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- beslag/deeg
- Ingrediënten:
- allspice, bruine basterdsuiker, citroenschil, ijsblokjes, jeneverbessen, korianderzaad, kruidnagel, laurier, rozemarijn, tijm, water, zout en zwarte peperkorrels
- Ingrediënten:
- bechamelsaus, boter, crème fraîche, ui, witte peper en zout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- saus/dressing/jus
- Ingrediënten:
- ganzenvet, hooi, ratte-aardappel en vitelote-aardappelen
- Keuken:
- Frans
- Ingrediënten:
- bleekselderij, boter, cocobonen, haggisworst, hamschijf, knoflook, olijfolie, palmkool, pancetta, peper, reuzel, ui, witte wijn, zout en zwarte peper
- Keuken:
- Nederlands / Schots
- Ingrediënten:
- bloem, boter, champignons, citroen, crème fraîche, dragon, kipkarkassen, kippenbouillon, noilly prat, peper, sjalot, witte wijn en zout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- saus/dressing/jus
- Ingrediënten:
- artisjokharten, bloem, citroenschil, ei, gehakt, knoflook, pancetta, parmezaanse kaas, pecorino, penne, provolone, salami, tomaten, ui, water, worstjes en zout
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- pasta/noodles / paddenstoelen
- Ingrediënten:
- bladerdeeg, boter, champignons, eidooier, farce fine, kruidenflensje, madeirasaus, olijfolie, ossenhaas, pasteideeg, peper, sjalot en zout
- Keuken:
- Brits
- Soort:
- rundvlees
- Ingrediënten:
- basilicum, bladerdeeg, bleekselderij, citroensap, crème fraîche, eidooier, olijfolie, peper, prei, tomaten, wijnazijn, wortel, zeebaars en zout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- boter, cognac, eend, barbarie, eendenjus, eendensap uit de pers, knoflook, pekel, rode wijn, rozemarijn en tijm
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- gevogelte
- Ingrediënten:
- buikspek, chilivlokken, chipotlepeper, knoflook, sinaasappelschil, varkensbloed, varkensdarm, varkenshart, varkensnier, varkensschouder, whiskey, zeezout en zwarte peper
- Keuken:
- Nederlands / Schots
- Soort:
- worst
- Ingrediënten:
- boter, casinobrood, geklaarde boter, groentebouillon, kippenborst, knoflook, morieljes, peper, room, sjalot, suiker, truffel, truffeljus, varkensnet, varkenspoot, water en zout
- Keuken:
- Frans
- Ingrediënten:
- boter, groentebouillon, knoflook, peper, sint-jansrogge, tijm, ui, witte wijn en zout
- Soort:
- pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur
- Ingrediënten:
- banketbakkersroom, botercrème, hazelnootpasta en meringueschijven
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- gebak, koek, taart, pudding
- Ingrediënten:
- grof zeezout, kaneelstokje, sinaasappels, steranijs en zonnebloemolie
- Keuken:
- Marokkaans
- Soort:
- conserven
- Ingrediënten:
- bloem, olijfolie, water en zout
- Keuken:
- Marokkaans
- Soort:
- beslag/deeg
- Ingrediënten:
- amandelen, bladpeterselie, bladselderij, duivenborst, duivenbouillon, duivenpoot, ei, gemberpoeder, ingelegde sinaasappel, kaneel, knoflook, poedersuiker, rode ui, rozijnen, saffraandraadjes, smen, suiker, warka, witte ui, zonnebloemolie, zout en zwarte peper
- Keuken:
- Marrokaans
- Ingrediënten:
- aardappel, aardappelzetmeel, boter, peper, tijm, zout en zwarte truffel
- Keuken:
- Frans
- Ingrediënten:
- bloem, boter, bouquet garni, melk, nootmuskaat, peper en zout
- Keuken:
- Frans / Italiaans
- Soort:
- saus/dressing/jus
- Ingrediënten:
- bloem, ei, maïzena en melk
- Keuken:
- Internationaal
- Soort:
- pannenkoeken en flensjes
- Ingrediënten:
- champignons, kalfsjus, knoflook, laurier, peterseliestelen, pomerol, sjalot, tijm, wortel en zwarte peperkorrels
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- saus/dressing/jus
- Ingrediënten:
- eiwit, hazelnootpoeder, kristalsuiker en maïzena
- Keuken:
- Frans
- Ingrediënten:
- briochedeeg, ei, flensjesbeslag, kaviaar, mierikswortelsaus, sint-jansrogge, snijbiet, zalm, zalmtartaar en zure room
- Keuken:
- Frans / Russisch
- Ingrediënten:
- asperges, boerenboter en crème fraîche
- Keuken:
- Nederlands
- Soort:
- groente
- Ingrediënten:
- custardpoeder, melk, suiker en vanillestokje
- Keuken:
- Internationaal
- Ingrediënten:
- boter, druivenpitolie, kalfsnier, poedersuiker, pomerolsaus, sjalot, varkensnet en zout
- Keuken:
- Frans
- Ingrediënten:
- foie gras, kippenborst, peper, room en zout
- Soort:
- gevogelte
- Ingrediënten:
- boerenboter, grof zeezout, kaneelstokje en saffraandraadjes
- Keuken:
- Marokkaans
- Soort:
- samengestelde boter
- Ingrediënten:
- bouquet garni, cognac, ganzenvet, haas, hazenhart, hazenlever, hazenlongen, knoflook, kruidnagel, peper, rode bourgogne, rode wijnazijn, sjalot, ui, vet spek, wild, wortel en zout
- Keuken:
- Frans
- Ingrediënten:
- bloem, ei, frituurolie en panko
- Ingrediënten:
- bouillon, graanjenever, ham, hooi, jeneverbes, kruidnagel, laurier, limburgse appelstroop, pekel en rietsuiker
- Keuken:
- Nederlands
- Ingrediënten:
- aardappel, bloem, chipolataworstjes, eidooier, eringi, groene asperge, half-om-halfgehakt, hartzwezerik, jeneverbes, kalfsjus, kalfswang, kaneelstokje, knolselderij, kwartel, lamsschenkel, laurierblad, meiknol, paneermeel, peper, pistaches, prei, rode ui, rundermerg, steranijs, ui, varkenspoot, water, witte peperkorrels, zilverui en zout
- Soort:
- stoofgerecht
- Ingrediënten:
- banketbakkersroom, boter en hazelnootpasta
- Keuken:
- Frans
- Ingrediënten:
- arachideolie, bruine suiker, cognac, droge sherry, gedroogde bot, gedroogde garnalen, gedroogde garnalenkuit, gedroogde pepertjes, gedroogde rode peper, gedroogde sint-jakobsschelpen, gember, gezouten visjes, ibericoham, japanse sesamolie, knoflook, rawitpeper, sjalot, ui, zeezout en zwarte bonen met knoflooksaus
- Keuken:
- Aziatisch
- Soort:
- saus/dressing/jus
- Ingrediënten:
- bladpeterselie, bloem, boter, eidooier, eiwit, kikkerbilletjes, kippenbouillon, knoflook, maïzena, sjalot en witte wijn
- Keuken:
- Frans
- Ingrediënten:
- boter, duxelles, kalfslende, kalfszwezerik, olijfolie, parmezaanse kaas en puree soubise
- Keuken:
- Frans
- Ingrediënten:
- cayennepeper, mosterd, noordzeekrab, olijfolie en witte wijnazijn
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- schaal- en schelpdieren
- Ingrediënten:
- bresse-kip, doperwten, foie gras, gedroogde varkensblaas, kippenbouillon, knolraap, knolselderij, saus fleurette, wortel en zwarte truffel
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- gevogelte
- Ingrediënten:
- bleekselderij, bloem, bouquet garni, eidooier, eiwit, grof zeezout, kalfswang, knoflook, rode wijn, rode wijnazijn, rozemarijn, tijm, ui, water, wortel en zwarte peperkorrels
- Keuken:
- Frans
- Ingrediënten:
- bleekselderij, champignon, koriander, laurier, peper, prei, tijm, water, witte wijn, wortel en zeezout
- Keuken:
- Internationaal
- Soort:
- soep/bouillon
- Ingrediënten:
- bieslook, bottarga, dragon, kervel, limoen, peper, zalm en zout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- basilicum, boter, ei, eidooier, gerookte zalm, kreeft, kunstdarm, langoest, piment d'espelette, pistaches, room, sint-jakobsnoten, snoekbaarsfilet, wintertruffel, zalm en zout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- vis/schaaldieren/schelpdieren
- Ingrediënten:
- aardappelzetmeel, bloem, boter, ei, invertsuiker, water en zout
- Soort:
- beslag/deeg
- Ingrediënten:
- bieslook, bloem, boter, dragon, ei, kervel, melk, peper, peterselie en zout
- Soort:
- pannenkoeken en flensjes
- Ingrediënten:
- fondant en gebrande hazelnoten
- Keuken:
- Internationaal
- Ingrediënten:
- anjouduif, boter, casinobrood, cognac, foie gras, houtsnip, mosterd, olijfolie, peper en vet spek
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- gevogelte