Lucrèce Wellekens en Patricia Pitisci - Wild en gevogelte

Wild en gevogelte

Een boek van Lucrèce Wellekens en Patricia Pitisci

We hebben 118 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Wild en gevogelte, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

Lucrèce Wellekens heeft samen met haar familie vijf uitstekende wild-en-gevogeltewinkels in het Brusselse en heeft haar beste recepten gebundeld. Het resultaat mag er zijn: een vernieuwend boek over koken met wild en gevogelte, met klassieke, maar vooral ook moderne gerechten.
Dit type vlees is immers zeer goed te combineren met allerlei invloeden uit de weidse gastronomische wereld. Denk maar aan de mediterrane en de oosterse keuken, of de fusionstijl, waarin westerse met oosterse ingrediënten en bereidingswijzen gecombineerd worden.
De tijd van zware gerechten met bestorven wild en donkere, geconcentreerde sausen is voorbij. Geen ingewikkelde, ?taaie? bedoeningen meer, maar een mals stukje vlees van de beste kwaliteit en met een fijne, delicate smaak, daar is het hem om te doen. Met dit boek waait een nieuwe, frisse wind door wild-en-gevogelteland en vindt de kooklustige lezer lichte en moderne recepten binnen handbereik. Ze zijn gemakkelijk klaar te maken en geschreven in een vlotte en begrijpelijke stijl.
De recepten werden opgetekend door Patricia Pitisci en vertaald door Filip Verheyden, die ook de algemene inleiding over wild en gevogelte schreef. Ook in de fotografie ligt de nadruk op het delicate aspect van hedendaags koken met wild en gevogelte.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Wild en gevogelte

Een greep uit de 118 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Lucrèce Wellekens en Patricia Pitisci - Wild en gevogelte

Recept uit Wild en gevogelte:

Gevogeltefond

Ingrediënten:
bleekselderij, kalfsbeenderen, knoflook, laurier, olijfolie, peterselie, slachtafval van gevogelte, soepkip, tijm, water, witte peperkorrels, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Soort:
wild en gevogelte / bouillon
Een recept uit Lucrèce Wellekens en Patricia Pitisci - Wild en gevogelte

Recept uit Wild en gevogelte:

Bruine saus met mosterd

Ingrediënten:
boter, bruine roux, citroensap, milde mosterd, sjalot, tijm, wildglace, zout en zwarte peper

Soort:
saus/dressing/jus / wild en gevogelte
Een recept uit Lucrèce Wellekens en Patricia Pitisci - Wild en gevogelte

Diner / voorgerecht uit Wild en gevogelte:

Tagliatelle met gebakken foie gras

Ingrediënten:
bieslook, bloem, eendenlever, ganzenlever, gevogelteglace, gezouten boter, olijfolie, tagliatelle, truffel, zout en zwarte peper

Soort:
wild en gevogelte / pasta/noodles / gevogelte / orgaanvlees
Een recept uit Lucrèce Wellekens en Patricia Pitisci - Wild en gevogelte

Diner / hoofdgerecht uit Wild en gevogelte:

Koteletten van everzwijn met herfstfruit

Ingrediënten:
appel, boter, grootwild, jeneverbessen, kotelet van everzwijn, peer, pruim, rode wijnazijn, sjalot, smyrnarozijnen, suiker, wildfond, wildglace, witte wijnazijn, zout en zwarte peper

Soort:
wild en gevogelte
Een recept uit Lucrèce Wellekens en Patricia Pitisci - Wild en gevogelte

Diner / hoofdgerecht uit Wild en gevogelte:

Kipfilet met dragon en bieslook

Ingrediënten:
bieslook, bloem, boter, citroensap, courgette, dragon, kervel, kipfilet, magere room, melk, sjalot, slagroom, tomaten, vermout, wortel, zout en zwarte peper

Soort:
wild en gevogelte / gevogelte
Een recept uit Lucrèce Wellekens en Patricia Pitisci - Wild en gevogelte

Recept uit Wild en gevogelte:

Lichte roomsaus met witte wijn

Ingrediënten:
beurre manié, boter, citroensap, boter, gevogelteglace, knoflook, magere room, saffraanpoeder, sjalot, slagroom, witte wijn, zout en zwarte peper

Soort:
saus/dressing/jus / wild en gevogelte
Een recept uit Lucrèce Wellekens en Patricia Pitisci - Wild en gevogelte

Diner / hoofdgerecht uit Wild en gevogelte:

Gevulde kwartels met bospaddestoelen

Ingrediënten:
bospaddestoelen, boter, broodkruim, gevogeltelevers, knoflook, milde mosterd, mousse van foie gras, ontbeende kwartel, rauwe ham, roompastei van eend, sherryazijn, sjalot, slagroom, ui, witte wijn, wortel, zout en zwarte peper

Soort:
wild en gevogelte / gevogelte
Een recept uit Lucrèce Wellekens en Patricia Pitisci - Wild en gevogelte

Diner / bijgerecht uit Wild en gevogelte:

Open ravioli

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, courgette, gevogeltebouillon, olijfolie, parmezaanse kaas, pastadeeg, rode paprika, tomaten, zout en zwarte peper

Soort:
wild en gevogelte / pasta/noodles / groente
Een recept uit Lucrèce Wellekens en Patricia Pitisci - Wild en gevogelte

Recept uit Wild en gevogelte:

Marinade met knoflook

Ingrediënten:
cayennepeper, knoflook, laurier, milde mosterd, olijfolie, tijm, water, witte wijn, zout en zwarte peper

Soort:
wild en gevogelte / marinade / azijn
Een recept uit Lucrèce Wellekens en Patricia Pitisci - Wild en gevogelte

Recept uit Wild en gevogelte:

Chutney van tomaten en paprika

Ingrediënten:
knoflook, laurier, mild kerriepoeder, olijfolie, rode paprika, rode wijnazijn, rozemarijn, suiker, tijm, tomaten en ui

Soort:
wild en gevogelte / chutney/pickle/jam/compote
Een recept uit Lucrèce Wellekens en Patricia Pitisci - Wild en gevogelte

Diner / hoofdgerecht uit Wild en gevogelte:

Eend met sinaasappelsaus op onze wijze

Ingrediënten:
boter, citroensap, cointreau, curaçao, eend, gevogeltebouillon, grand marnier, honing, mandarine napoléon, rode wijn, rode wijnazijn, sinaasappels, sinaasappelsap, sinaasappelschil, suiker, zout en zwarte peper

Soort:
wild en gevogelte / gevogelte
Een recept uit Lucrèce Wellekens en Patricia Pitisci - Wild en gevogelte

Diner / hoofdgerecht uit Wild en gevogelte:

Kalkoen met morieljes op onze wijze

Ingrediënten:
boter, citroensap, ganzenvet, gevogeltebouillon, kalkoen, kalkoenlever, magere room, morieljes, slagroom, truffel, witte wijn, zeezout en zwarte peper

Soort:
wild en gevogelte / gevogelte
Een recept uit Lucrèce Wellekens en Patricia Pitisci - Wild en gevogelte

Diner / hoofdgerecht uit Wild en gevogelte:

Wild konijn met cantharellen en mosterdsaus

Ingrediënten:
boter, cantharellen, kleinwild, knoflook, laurier, magere room, milde mosterd, olijfolie, port, rode wijn, sjalot, slagroom, tijm, wildglace, wild konijn, zout en zwarte peper

Soort:
wild en gevogelte
Een recept uit Lucrèce Wellekens en Patricia Pitisci - Wild en gevogelte

Recept uit Wild en gevogelte:

Chutney met pruimen

Ingrediënten:
balsamicoazijn, pijnboompitten, pruimen, sinaasappel, suiker, ui, zout en zwarte peper

Soort:
wild en gevogelte / chutney
Toon alle 118 recepten in dit boek