Wij maken uw kookboeken, zoals De Klassieke Italiaanse Keuken, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
Marcella Hazan weet in De klassieke Italiaanse keuken als geen ander het gevoel, de heerlijke geuren, de subtiele smaak van verse ingrediënten én de eenvoud van écht Italiaans eten over te brengen. Hét standaardwerk over Italiaans koken met meer dan 500 recepten en uitgebreide informatie over bereidingstechnieken en authentieke ingrediënten van de `godmother of Italian cooking .
Aantekeningen
bij dit boek
Tenzij anders vermeld is bij alle verwijzingen naar wijn droge wijn bedoeld.
Een klassieker. Of liever gezegd 2 klassiekers want Hazans grote Italiaanse kookboek bestond oorspronkelijk uit twee boeken. The Classic Italian Cook Book verscheen in 1973 in de USA. Ik ben de trotse bezitter van een veelgebruikte Engelse Papermac-editie uit 1980 waarin de Amerikaanse maten en gewichten waren omgezet in ons vertrouwde metrische stelsel. Het vervolg: More Classic Italian Cooking, werd in 1978 uitgegeven. De combinatie van beide boeken, waarvan dit een vertaling is, kwam uit als Essentials of Classic Italian Cooking in 1992. Marcella Hazan is geboren en opgegroeid in Italie maar verhuisde na haar huwelijk naar New York waar zij zich de keuken van haar vaderland eigen maakte en op den duur les ging geven in Italiaans koken. Haar interpretatie van de Italiaanse keuken is klassiek en doet weinig of geen concessies aan haar nieuwe vaderland. Pure verse ingrediënten en ouderwets handwerk staan centraal. Het resultaat is een grote collectie zeer nauwkeurige en goed na te koken recepten.
Recepten uit De Klassieke Italiaanse Keuken
Een greep uit de 500 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
bloem, boter, botersaus met salie, eidooier, gekookte ham, nootmuskaat, parmezaanse kaas, prosciutto, ricotta, spinazie, tomatensaus met room, ui en zout