Marcella Hazan - De klassieke Italiaanse keuken

De klassieke Italiaanse keuken

Een boek van Marcella Hazan

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals De klassieke Italiaanse keuken, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

Marcella Hazan weet in De klassieke Italiaanse keuken als geen ander het gevoel, de heerlijke geuren, de subtiele smaak van verse ingrediënten én de eenvoud van écht Italiaans eten over te brengen. Hét standaardwerk over Italiaans koken met meer dan 500 recepten en uitgebreide informatie over bereidingstechnieken en authentieke ingrediënten van de ‘godmother of Italian cooking’.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Er is een (volgens ons) nagenoeg gelijke editie van dit kookboek geindexeerd, mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar uw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / nagerecht / dessert / bij de koffie uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Rijstcake uit Bologna

Ingrediënten:
amandelen, arboriorijst, boter, broodkruim, citroenschil, ei, eidooier, gekonfijte citrusschil, gekonfijte sinaasappelschil, melk, rum, tafelsuiker en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / lunch / italiaanse antipasti / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Bruschetta met tomaat

Ingrediënten:
basilicum, brood, knoflook, olijfolie, oregano, pruimtomaat, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegan / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Schaal- en schelpdierensoep

Ingrediënten:
brood, extra vergine olijfolie, knoflook, mosselen, peterselie, pijlinktvis, pruimtomaten in blik, rauwe ongepelde garnalen, rode peper, sint jakobsschelpen, venusschelpen, witte wijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / lunch / italiaanse antipasti / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Gepocheerde tonijn-spinazierol

Ingrediënten:
ansjovisfilet, broodkruim, citroensap, ei, melk, olijfolie, parmezaanse kaas, spinazie, tonijn op olie, witbrood, wortel en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Parmezaanse aubergines

Ingrediënten:
aubergines, basilicum, bloem, boter, buffelmozzarella, extra vergine olijfolie, parmezaanse kaas, plantaardige olie, pruimtomaten in blik en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Bollito misto - Gemengd gekookt vlees

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, cotechinoworst, gele paprika, kalfsborst met bot, kip, pruimtomaten in blik, rode paprika, rundertong, schouderlappen, tomaat, ui, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
kalfsvlees / gevogelte / rundvlees
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Pasta met carbonarasaus

Ingrediënten:
ei, extra vergine olijfolie, knoflook, mager rookspek, pancetta, parmezaanse kaas, pecorino romano, peterselie, spaghetti, witte wijn en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles