Marcella Hazan - Klassieke italiaanse keuken

Klassieke italiaanse keuken

Een boek van Marcella Hazan

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Klassieke italiaanse keuken, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Er is een (volgens ons) nagenoeg gelijke editie van dit kookboek geindexeerd, mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar uw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Schaal- en schelpdierensoep

Ingrediënten:
brood, extra vergine olijfolie, knoflook, mosselen, peterselie, pijlinktvis, pruimtomaten in blik, rauwe ongepelde garnalen, rode peper, sint jakobsschelpen, venusschelpen, witte wijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / lunch / voorgerecht uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Spinaziesoep

Ingrediënten:
bladspinazie, boter, crostini, gevogeltefond, melk, nootmuskaat, parmezaanse kaas, ui, vleesbouillon, water, wilde spinazie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Pasta of risotto met kippenleversaus

Ingrediënten:
boter, droge witte vermout, kippenlevers, knoflook, pancetta, pappardelle, parmezaanse kaas, plantaardige olie, prosciutto, risotto met parmezaanse kaas, rundergehakt, salie, sjalot, tomatenpuree, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
risotto / pasta/noodles
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Pasta met tomatensaus met eekhoorntjesbrood

Ingrediënten:
boter, conchiglie, gedroogd eekhoorntjesbrood, pancetta, pappardelle, parmaham, parmezaanse kaas, penne, plantaardige olie, prosciutto, pruimtomaten in blik, sjalot, tonnarelli, ui, ziti, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / lunch / voorgerecht uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Schelpdierensoep

Ingrediënten:
brood, knoflook, maïzena, olijfolie, peterselie, rode spaanse peper, schelpdieren, sjalot, venusschelp en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

La grande insalata mista - Grote gemengde rauwe salade

Ingrediënten:
andijvie, artisjok, bindsla, bleekselderij, citroen, courgette, extra vergine olijfolie, gele paprika, groene kool, komkommer, kropsla, krulandijvie, lente-ui, radicchio, rode kool, rode paprika, rode radijs, rode ui, rode wijnazijn, rucola, savooiekool, tomaten, veldsla, venkel, witte radijs, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / bijgerecht / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Risotto met venusschelpen

Ingrediënten:
arboriorijst, extra vergine olijfolie, knoflook, peterselie, rode peper, tomaat, ui, venusschelpen, witte wijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
risotto