Eckart Witzigmann - Junges Gemüse

Junges Gemüse

Der Feinschmecker Edition

Een boek van Eckart Witzigmann

We hebben 122 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Junges Gemüse, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.


Aantekeningen bij dit boek

Jahrhundertkoch - Kok van de eeuw – wordt de geboren Oostenrijker Eckart Witzigmnann door Gault & Millau genoemd. Een eer die hij slechts deelde met de, inmiddels overleden, Paul Bocuse en Joel Rebuchon en met de Zwitser Frédy Girardet. Die eeuw is dan wel de 20ste want Witzigmann verdiende zijn reputatie tijdens de jaren 70 tot en met 90 als chef van “Tantris” en vanaf 1978 in zijn eigen restaurant “Aubergine” in Munchen. Als eerste in Duitsland werd hij in 1979 met 3 Michelin sterren gewaardeerd. Sindsdien is dat niveau ook door anderen in Duitsland bereikt, deels door koks die een tijdje bij Witzigmann hebben gewerkt.
Zelf heeft hij zijn talenten aangescherpt bij Paul Bocuse, Troisgros, Vergé en vooral Paul Haeberlin. Hij werkte in Washington, Brussel (Villa Lorraine) en Londen. en diverse andere buitenlandse keukens voor hij zich in 1971 definitief in Munchen vestigde.
In 1993 stopte hij als chef omdat hij, naar eigen zeggen, het gevoel had dat hij zichzelf niet langer verbeterde.
Tijdens zijn periode als chef werden veel Duitse koks in zijn keukens geschoold en is hij een bron van inspiratie geworden voor een nieuwe succesvolle generatie. Opmerkelijk is dat in “Highlights”, een foto- en receptenboek over zijn topjaren bij Aubergine, ook plaats werd ingeruimd voor recepten van maar liefst 38 van zijn beste leerlingen. Daaronder bekende namen als Lafer, Schubeck, Haas, Sackmann en Petz.
Na zijn tijd als kok heeft Witzigmann tot op de dag van vandaag een aantal succesvolle kookboeken geschreven, wereldwijd gewerkt als culinair adviseur, restaurants geopend op Mallorca en in Japan en een kookschool geopend.
Samen met Red Bull oprichter Dietrich Mateschitz ontwikkelde hij het concept voor het restaurant Ikarus in Hangar 7 (luchthaven Salzburg). Mateschitz gebruikt de hangar voor zijn privécollectie vliegtuigen en raceauto’s en voor een luxe restaurant waar elke maand een andere internationaal gevierde top-chef het menu verzorgt.
Sinds 2002 wordt in de grote steden van Duitsland en Oostenrijk een rondtrekkende spiegeltent opgezet waarin voor 450 gasten een diner wordt geserveerd begeleid door een grote show met muzikale- en circusacts. Witzigmann legde daarvoor de basis. Inmiddels wordt de formule door anderen waaronder Kolja Kleeberg, uitgebaat.

Voor Heerlijk zoeken worden meerdere kookboeken van Witzigmann geindexeerd waaronder Witzigmanns Junge Gemüse uit 1999. In dit kookboek wordt voor de vier seizoenen in beeld gebracht welke groenten in seizoen zijn en welke bereidingswijzen daarvoor mogelijk zijn.

- meer dan 3 jaar geleden door geplaatst .

Recepten uit Junges Gemüse

Een greep uit de 122 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Eckart Witzigmann - Junges Gemüse

Diner / hoofdgerecht uit Junges Gemüse:

Zwiebeln mit orientalischer Füllung / Ui met orientaalse vulling

Ingrediënten:
amandelschaafsel, basilicum, basmatirijst, boter, chinese kruiden, gedroogde chilipeper, gele tomaat, groentefond, koriander, kurkuma, milde kerriepoeder, olijfolie, peper, peterselie, poedersuiker, rode tomaat, rozijnen, witte ui, wortelgroente, zeezout en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Eckart Witzigmann - Junges Gemüse

Bijgerecht uit Junges Gemüse:

Spuitjespuree

Ingrediënten:
boter, gevogeltefond, nootmuskroom, peterselie, spruitjes en zout

Keuken:
Duits
Soort:
groente
Een recept uit Eckart Witzigmann - Junges Gemüse

Recept uit Junges Gemüse:

Mosselen

Ingrediënten:
groen van lente-ui, laurier, mosselen, olijfolie, peper, peterseliestengels, tijm, venkel, venkelgroen, witte wijn en wortel

Keuken:
Duits
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Eckart Witzigmann - Junges Gemüse

Diner / hoofdgerecht uit Junges Gemüse:

Kürbisravioli mit Amarettibrösel / Pompoenravioli met amarettikruim

Ingrediënten:
amaretti, bloemige aardappelen, bloem type 405, boter, cantucci, gedroogde chilipeper, gevogeltefond, groentefond, kaneelstokje, kruidnagel, mostarda di frutta, muskaatpompoen, nootmuskaat, olijfoliebrood, parmezaanse kaas, peper, sinaasappelrasp, siroop van mostarda di fruta en zout

Keuken:
Duits
Soort:
groente
Een recept uit Eckart Witzigmann - Junges Gemüse

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Junges Gemüse:

Feine Pfannkuchen mit Spinatfüllung

Ingrediënten:
bloem, boter, bruine boter, ei, eidooier, knoflook, melk, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, sauce royale, sjalot, spinazie, spinazievulling, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Duits
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Eckart Witzigmann - Junges Gemüse

Recept uit Junges Gemüse:

Erbsencurry mit Kokosmilch / Erwtencurry met kokosmelk

Ingrediënten:
aubergine, babywortels, chilisaus, doperwten, groene thaise asperges, knoflook, kokosmelk, koriander, maïskolven, peultjes, plantaardige olie, poedersuiker, rijst bij erwtencurry, shii-takes, sjalot, taugé, thaise gele currypasta, thaise vissaus, tuinbonen en witte aspergepunten

Keuken:
Thais / Duits
Soort:
curry
Een recept uit Eckart Witzigmann - Junges Gemüse

Recept uit Junges Gemüse:

Gesmoorde courgette

Ingrediënten:
courgette, knoflook, olijfolie, peper, rozemarijn, sjalot, tijm, witte ui, zout en zwarte olijven

Keuken:
Duits
Soort:
vegan
Een recept uit Eckart Witzigmann - Junges Gemüse

Recept uit Junges Gemüse:

Gistdeeg

Ingrediënten:
bloem, gist, melk, olijfolie, venkelpoeder en zout

Keuken:
Duits
Soort:
beslag/deeg / vegetarisch
Een recept uit Eckart Witzigmann - Junges Gemüse

Recept uit Junges Gemüse:

Tomatensaus

Ingrediënten:
basililcum, chilipeper, citroenschil, griekse olijfolie, kaneelstokje, kerrie, knoflook, kruidnagel, laurier, peper, peterselie, rozemarijn, salie, steranijs, suikerklontjes, tijm, tomaten, tomaten uit blik, venkelzaad, witte ui en zeezout

Keuken:
Duits
Soort:
vegan / saus
Toon alle 122 recepten in dit boek