Sieberen Meerema en O.L. De Vos - Harmonie Op Je Bord

Harmonie Op Je Bord

Twaalf Mooie Maandmenu's

Een boek van Sieberen Meerema en O.L. De Vos

We hebben 63 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Harmonie Op Je Bord, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

Patron-cuisinier Sieberen Meerema publiceert zijn eerste kookboek. ‘Harmonie op je bord’ bevat twaalf maandgerechten (voor-tussen-hoofd-na), omlijst door schilderkunst en gedichten van Sieberens hand. Daarnaast staan in het boek twaalf ontmoetingen met personen die veel betekenen in Sieberens (professionele) leven, zoals zijn collega’s Robert Kranenborg, Jon Sistermans (tevens zijn leermeester) en de Franse kookgek Alain Caron, en enkele leveranciers van de dagverse producten die Sieberen in de keuken gebruikt, zoals Marcel van Breda (vis), Rob Treuren (wild) en Gert Jan Zonneveld Piek (groente en fruit).


Aantekeningen bij dit boek

Harmonie op je bord van Sieberen Meerema is een kookboek uit 2007 waarin voor alle maanden van het jaar een 4-gangen menu wordt beschreven. Harmonie staat voor het Rotterdamse top-restaurant waar Meerema destijds de leiding over de keuken had. Creatieve gerechten uit de internationale top-keuken en beschouwingen over wat elke maand aan culinaire genoegen met zich meebrengt worden afgewisseld met voorbeelden van Meerema’s creatieve schilderijen, korte gesprekjes met collega’s en leveranciers, korte gedichtjes en fotografische impressies van de bereiding van elk gerecht.
Harmonie, nu onder leiding van Marco Somer, behoort nog steeds tot de culinaire top van de havenstad.
Meerema heeft een kookstudio met een breed programma aan activiteiten voor liefhebbers en professionals in Capelle aan den IJssel.

- meer dan 3 jaar geleden door geplaatst .

Recepten uit Harmonie Op Je Bord

Een greep uit de 63 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Sieberen Meerema en O.L. De Vos - Harmonie Op Je Bord

Diner / voorgerecht uit Harmonie Op Je Bord:

Witlofsalade

Ingrediënten:
ansjovisfilet, appel, bieslook, mayonaise, peper, pijnboompitten, witlof en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
salade
Een recept uit Sieberen Meerema en O.L. De Vos - Harmonie Op Je Bord

Recept uit Harmonie Op Je Bord:

Dressing

Ingrediënten:
ei, franse mosterd, kappertjes, olijfolie, olijven, peper, sherryazijn, sjalot en zout

Een recept uit Sieberen Meerema en O.L. De Vos - Harmonie Op Je Bord

Recept uit Harmonie Op Je Bord:

Gestoofde sla

Ingrediënten:
azijn, doperwten, dragon, groente, kropsla, olijfolie, peper, sjalot en zout

Keuken:
Internationaal
Een recept uit Sieberen Meerema en O.L. De Vos - Harmonie Op Je Bord

Diner / nagerecht uit Harmonie Op Je Bord:

Tarte Tatin

Ingrediënten:
amandelbeslag, boskoop-appel, boter, korstdeeg, steranijs, suiker en vanillestokje

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sieberen Meerema en O.L. De Vos - Harmonie Op Je Bord

Recept uit Harmonie Op Je Bord:

Wafelbeslag

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, ei, melk en witte basterdsuiker

Keuken:
Belgisch
Soort:
beslag/deeg
Een recept uit Sieberen Meerema en O.L. De Vos - Harmonie Op Je Bord

Recept uit Harmonie Op Je Bord:

Blinis

Ingrediënten:
bloem, boter, eidooier, eiwit, gist, melk, roggemeel, suiker en zout

Keuken:
Oost-Europees
Soort:
pannenkoeken en flensjes / beslag/deeg
Een recept uit Sieberen Meerema en O.L. De Vos - Harmonie Op Je Bord

Diner / nagerecht uit Harmonie Op Je Bord:

Vanillesoufflé

Ingrediënten:
bloem, eidooier, eiwit, melk, suiker en vanillestokje

Keuken:
Frans
Soort:
soufflé / vegetarisch
Toon alle 63 recepten in dit boek