Bert Witte - Spaans kookboek

Spaans kookboek

Een boek van Bert Witte

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Spaans kookboek, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

Klassieke gerechten uit alle delen van Spanje. Spanjaarden nemen het eten serieus – zelfs zó dat ze de hele dag door met maaltijden bezig zijn.<br/><br/>Een paella opgediend op een koele binnenplaats op een zonnige middag in Madrid. Een heerlijke visschotel in de oude wijk Barrio de Santa Cruz in Sevilla.<br/>Het is een feest om in Spanje te eten, maar de Spaanse kookkunst heeft inmiddels ook een plaats verworven in restaurants en tapas-bars over de gehele wereld.<br/>Ook alledaagse gerechten vinden een plaats in dit boek.<br/><br/>Dit boek is een culinaire reis met prachtige illustraties.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Er is een (volgens ons) nagenoeg gelijke editie van dit kookboek geindexeerd, mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar uw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Bert Witte - Spaans kookboek

Diner / bijgerecht / nagerecht uit Spaans kookboek:

Vijgenbrood - pan de higos

Ingrediënten:
amandelen, anijslikeur, citroenrasp, cognac, gedroogde vijgen, hazelnoten, kaneelpoeder, kruidnagel, poedersuiker en pure chocolade

Keuken:
Spaans
Soort:
fruit / noten / feestdagen
Een recept uit Bert Witte - Spaans kookboek

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Spaans kookboek:

Knoflookgarnalen - gambas al allioli

Ingrediënten:
chilipeper, gamba, knoflook, olijfolie, verse peterselie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Bert Witte - Spaans kookboek

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / tapas / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Spaans kookboek:

Omelet met bloemkool - tortilla con coliflor

Ingrediënten:
bloemkool, brood, crème fraîche, ei, nootmuskaat, olijfolie, rijst en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
tortilla / eieren, kaas en zuivel / ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Bert Witte - Spaans kookboek

Diner / voorgerecht / tapas / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Spaans kookboek:

Wijngaardslakken in amandelsaus - caracoles en salsa de almendras

Ingrediënten:
amandel, buikspek, chilipeper, knoflook, laurierblad, olijfolie, paprika, peterselie, rauwe ham, rode wijn, serranoham, tomaat, ui, versgemalen zwarte peper, wijngaardslakken en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / varkensvlees / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Bert Witte - Spaans kookboek

Diner / voorgerecht uit Spaans kookboek:

Pompoensoep - sopa de calabaza

Ingrediënten:
boter, citroensap, eierdooier, kippenbouillon, peper, pompoen, slagroom, ui, verse koriander en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Bert Witte - Spaans kookboek

Picknick / tapas / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Spaans kookboek:

Leverhapje - bocadillo de higado

Ingrediënten:
bloem, citroen, groene gevulde olijven, kalfslever, knoflook, olijfolie, peper, sherry, ui en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
kalfsvlees / orgaanvlees
Een recept uit Bert Witte - Spaans kookboek

Diner / voorgerecht / tapas / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Spaans kookboek:

Kruidige gehaktballetjes - albondigas de carne

Ingrediënten:
ei, hete chilisaus, knoflook, olijfolie, rundergehakt, saucijs, sjalot, tabasco, verse peterselie, verse worst, versgemalen zwarte peper, witbroodkruim en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / varkensvlees / rundvlees
Een recept uit Bert Witte - Spaans kookboek

Diner / lunch / voorgerecht / tapas / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Spaans kookboek:

Aardappelomelet - tortilla española

Ingrediënten:
aardappel, ei, olijfolie, ui, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Bert Witte - Spaans kookboek

Diner / voorgerecht / tapas / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Spaans kookboek:

Gambas in een jasja - gambas rebozadas

Ingrediënten:
bakpoeder, bier, citroen, gamba, jumbogarnalen, olijfolie, pils, pilsener, saffraan en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
schaal- en schelpdieren / frituur
Een recept uit Bert Witte - Spaans kookboek

Diner / voorgerecht / tapas / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Spaans kookboek:

Ansjovis op toast - pinchos de anchoas

Ingrediënten:
ansjovis in olie, groene paprika, olijfolie, rode paprika, steurgarnaal, toast, ui en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren