Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals De kunst van het koken , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
De kunst van het koken is het meesterwerk van Julia Child over de klassieke Franse keuken. In geen ander kookboek wordt de receptuur zo duidelijk beschreven en is zo’n rijkdom aan ervaring en productinformatie verwerkt In dit bekendste kookboek van Julia Child is er ook veel aandacht voor de basistechnieken. Dit maakt De kunst voor het koken, zelfs een halve eeuw na het verschijnen van de eerste editie, nog steeds een van de meest geliefde en gebruikte kookboeken over de klassieke Franse keuken. ‘De kunst van het koken is de steen der wijzen waarmee elke kok zijn eenvoudige ingrediënten kan veranderen in goud. - Sunday Times’
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Er is een (volgens ons) nagenoeg gelijke editie van dit kookboek geindexeerd, mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar uw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: arrowroot, boter, bruine fond, champignons, droge witte vermouth, droge witte wijn, kalfsoester, lente-ui, madeira, maïzena, olie, peper, peterselie, runderbouillon, sjalot, slagroom, water en zout
Keuken: Frans
Soort: kalfsvlees
Ingrediënten: artisjokbodems, béarnaisesaus, bloem, boter, champignonhoedjes, champignons, choronsaus, ei, lente-ui, madeira, peper, port, sjalot, slagroom, tomaten en zout
Keuken: Frans
Soort: eieren, kaas en zuivel
Ingrediënten: citroenrasp, citroensap, eidooier, eiwit, limoenrasp, limoensap, poedersuiker, suiker, zanddeegbodem en zout
Keuken: Frans
Soort: gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Ingrediënten: bleekselderij, brandy, cognac, jonge rode wijn, knoflook, kruidnagel, laurier, olijfolie, peper, peterselie, tijm, ui, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: marinade
Ingrediënten: aardappelen, boter, gruyère, lente-ui, peper, sjalot, slagroom, water, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: aardappelgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: boter, cognac, dijonmosterd, fond, gekookte ham, lente-ui, madeira, olie, peper, port, sjalot, slagroom, spinazie, tomatenpuree en zout
Keuken: Frans
Soort: varkensvlees
Ingrediënten: bleekselderij, bouquet garni, kalfsbotten, kalfsschenkel, prei, soepkip, ui, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: bouillon
Ingrediënten: aardappelen, bieslook, boter, peterselie, slagroom, water en zout
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: bruine lamsfond, knoflook, melk, peper, rijst, rozemarijn, runderbouillon, tijm, water en zout
Keuken: Frans
Soort: saus
Ingrediënten: boter, citroensap, cognac, donkere eendenbouillon, port, rode kersen, suiker en zwarte kersen
Keuken: Frans
Soort: saus
Ingrediënten: boter, braadkip, calvados, citroensap, cognac, droge witte vermouth, droge witte wijn, kerriepoeder, madeira, peterselie, port, slagroom, ui, witte peper en zout
Keuken: Frans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: ei, ganzenvet, gekookte ham, rijst, hamvet, kalfsvlees, kippenvet, nootmuskaat, parmezaanse kaas, peper, reuzel, snijbietblad, spinazie en ui
Soort: kalfsvlees
Ingrediënten: boter, champignons, cognac, foie gras, kalfsgehakt, kalfsniertjes, lente-ui, madeira, mousse de foie, olijfolie, peper, port, rozemarijn, sjalot, tijm, truffel, vers broodkruim en zout
Keuken: Frans
Soort: orgaanvlees
Ingrediënten: bloem, brioché-deeg, bruine saus, droge port, ei, ganzenvet, madeira sercial, olie, reuzel, runderhaas, sauce ragoût en water
Ingrediënten: ansjovis in olie, boter, knoflook, kruiden, mager lamsgehakt, peper, ui, zalm uit blik en zout
Keuken: Frans
Ingrediënten: farce, geklaarde boter, gruyère en witbrood
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: mosselen in een saus
Keuken: Frans
Soort: risotto
Ingrediënten: champignons, eidooier, lente-ui, madeira, maïzena, marc de bourgogne, olie, peper, port, sjalot, slagroom, smoorvocht van ham en zout
Keuken: Frans
Soort: saus
Ingrediënten: bloem, boter, ganzenvet, kookvocht van koolraap, koolraap, peper, peterselie, reuzel, slagroom, water en zout
Keuken: Frans
Soort: groente
Ingrediënten: bacon, beurre manié, boter, champignons, fond, gesmoorde uitjes, knoflook, mager spek, olie, peper, peterselie, rode wijn, runderbouillon, runderhaas, tijm, tomatenpuree en zout
Keuken: Frans
Soort: rundvlees
Ingrediënten: kappertjes en sauce bâtarde
Keuken: Frans
Soort: saus
Ingrediënten: amandelschaafsel, citroensap, frangipane, kaneelpoeder, kaneelstokje, kirsch, peren, rode bessengelei, rode wijn, suiker, water en zanddeegbodem
Keuken: Frans
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: beurre bercy, biefstuk, boter, droge witte wijn, lente-ui, merg, peper, peterselie, sjalot en zout
Keuken: Frans
Ingrediënten: bloem, calvados, cognac, deegbodem van zoet pasteideeg, ei, golden delicious, kaneel, poedersuiker, slagroom en suiker
Keuken: Frans
Soort: gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Ingrediënten: boter, champignons, cognac, épices fines, foelie, kippenlevertjes, kippenvet, roomkaas, tijm, ui, witte peper en zout
Keuken: Frans
Soort: worst