Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals De kunst van het koken , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
De kunst van het koken is het meesterwerk van Julia Child over de klassieke Franse keuken. In geen ander kookboek wordt de receptuur zo duidelijk beschreven en is zo’n rijkdom aan ervaring en productinformatie verwerkt In dit bekendste kookboek van Julia Child is er ook veel aandacht voor de basistechnieken. Dit maakt De kunst voor het koken, zelfs een halve eeuw na het verschijnen van de eerste editie, nog steeds een van de meest geliefde en gebruikte kookboeken over de klassieke Franse keuken. ‘De kunst van het koken is de steen der wijzen waarmee elke kok zijn eenvoudige ingrediënten kan veranderen in goud. - Sunday Times’
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Er is een (volgens ons) nagenoeg gelijke editie van dit kookboek geindexeerd, mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar uw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: asemwater, bechamelsaus, bloemkool, broodkruim, gruyère, peper, slagroom, waterkers en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: bieslook, citroensap, dragon, hardgekookte eidooiers, hardgekookte eiwitten, kappertjes, mosterd, olie, peper, peterselie, wijnazijn, zout en zure augurken
Keuken: Frans
Soort: saus
Ingrediënten: boter, eidooier, kervel, melk, mosselen in een saus, peterselie en slagroom
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: bloem, boter, brandy, eidooier, eiwit, gedroogde gist, melk, rum, sinaasappellikeur, suiker, gist, water en zout
Keuken: Frans
Soort: beslag/deeg / vegetarisch
Ingrediënten: basilicum, bloem, boter, fond, gedroogde basilicum, kalfsbotten, knoflook, lardons, laurier, olijfolie, oregano, parmezaanse kaas, peper, pepersaus, peterselie, runderbouillon, rundvlees, stoofvocht, tabasco, tijm, tomaat, tomatenpuree, ui, varkenszwoerd, volle jonge rode wijn en zout
Keuken: Frans
Soort: stoofgerecht / rundvlees
Ingrediënten: arrowroot, boter, champignons, dragon, fond, geklaarde boter, haasbiefstuk, kervel, lente-ui, maïzena, olie, peper, peterselie, runderbouillon, sjalot, spek, tomatenpuree, witbrood en zout
Keuken: Frans
Soort: rundvlees
Ingrediënten: bruine deeltjes uit ganzenvet, peper, piment en uiezout
Keuken: Frans
Ingrediënten: bloem, boter, cognac, ei, kirsch, melk, poedersuiker, pruimen, suiker, vanille-essence en zout
Keuken: Frans
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: aardappelblokjes, aardappelschijfjes, basilicum, boter, citroenrasp, citroensap, knoflook, nootmuskaat, olijfolie, peper, peterselie, water en zout
Keuken: Frans
Soort: aardappelgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: boter, cognac, gekookte ham, gruyère, kalfsvlees, laurier, madeira, olie, olijfolie, peper, peperkorrels, peterselie, tijm, ui, vet spek, water, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: kalfsvlees
Ingrediënten: blanke fond, bloem, boter, eidooier, kippenbouillon, lente-ui, slagroom, spinazie, ui en zout
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: basilicum, beurre manié, bieslook, bloem, bruine kalfsfond, champignons, crème fraîche, dragon, droge witte wijn, kalfsstoofvlees, kippenbouillon, kippenfond, knoflook, laurier, olie, olijfolie, oregano, peper, peterselie, runderbouillon, slagroom, tomaten, ui en zout
Keuken: Frans
Soort: stoofgerecht / kalfsvlees
Ingrediënten: bloem, boter, bruine fond, cayennepeper, ei, geklaarde boter, jonge rode wijn, knoflook, laurier, lente-ui, peper, peterselie, rodebessengelei, runderbouillon, sjalot, tijm en witbrood
Keuken: Frans
Soort: eieren, kaas en zuivel
Ingrediënten: arrowroot, boter, bruine saus, champignons, lente-ui, madeira, maïzena, olie en sjalot
Keuken: Frans
Soort: bouillon / groente
Ingrediënten: boter, mosterd en sauce bâtarde
Keuken: Frans
Soort: saus
Ingrediënten: boter, cognac, ei, knoflook, madeira, mager kalfsvlees, mager varkensvlees, peper, port, tijm, ui, vet spek, vulling voor paté en zout
Keuken: Frans
Soort: kalfsvlees / varkensvlees
Ingrediënten: basilicum, boter, dragon, droge witte wijn, gedroogde kruiden, kip, lente-ui, olie, peper, peterselie, sjalot, slagroom, tijm, verse groene kruiden en zout
Keuken: Frans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: aardappelen, bleekselderij, chilipoeder, gedroogde witte bonen, hamschijf, knoflook, kool, kruidnagel, laurier, majoraan, ontbijtspek, peperkorrels, peterselie, raapjes, rookspek, stokbrood, tijm, ui, water, witte bonen, witte bonen uit blik, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: bloem, boter, chocoladesaus, crème chantilly, ei, gekarameliseerde walnoten, geraspte chocolade, kirsch, suiker, walnoten en zout
Keuken: Frans
Soort: gebak, koek, taart, pudding
Ingrediënten: ananassiroop, ananas uit blik, bloem, citroensap, cognac, crème anglaise, ei, karanel en kirsch
Keuken: Frans
Soort: pudding
Ingrediënten: épices fines, gans, ganzenvet, grof zeezout, jeneverbessen, kaliumchloride, laurier, suiker, tijm, varkensniervet, water en witte peper
Keuken: Frans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: broodkruim, cognac, épice fines, kalfslever, knoflook, laurier, pain briochedeeg, peper, runderlever, slagroom, tijm, ui, varkenslende, varkenslever, varkensschouder, varkensspek, waterei en zout
Keuken: Frans
Soort: varkensvlees / orgaanvlees / paté/terrine
Ingrediënten: bloem, bruine botersaus, bruine saus met tomaten, champignons, citroensap, ham, kalfshersenen, kappertjes, kruiden, lamshersenen, olie, olijfolie, peper, peterselie, sauce à la italienne en zout
Keuken: Frans
Soort: orgaanvlees
Ingrediënten: gemberpoeder, knoflook, lente-ui, peper, peterselie, rozemarijn, sjalot, tijm en zout
Keuken: Frans
Ingrediënten: bacon, boter, bruine fond, ganzenvet, gepelde kastanjes, gerookt spek, jonge rode wijn, knoflook, kruidnagel, laurier, peper, peterselie, reuzel, rode kool, runderbouillon, ui, wortel, zout en zure appel
Keuken: Frans
Soort: groente