Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals De kunst van het koken , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
De kunst van het koken is het meesterwerk van Julia Child over de klassieke Franse keuken. In geen ander kookboek wordt de receptuur zo duidelijk beschreven en is zo’n rijkdom aan ervaring en productinformatie verwerkt In dit bekendste kookboek van Julia Child is er ook veel aandacht voor de basistechnieken. Dit maakt De kunst voor het koken, zelfs een halve eeuw na het verschijnen van de eerste editie, nog steeds een van de meest geliefde en gebruikte kookboeken over de klassieke Franse keuken. ‘De kunst van het koken is de steen der wijzen waarmee elke kok zijn eenvoudige ingrediënten kan veranderen in goud. - Sunday Times’
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Er is een (volgens ons) nagenoeg gelijke editie van dit kookboek geindexeerd, mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar uw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: bloem, boter, eierglazuur, gedroogde gist, melk, olie, suiker, gist, water en zout
Keuken: Frans
Soort: brood en broodgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: nootmuskaat, slagroom, soezendeeg, tomatenpuree, truffel, visfond, vissaus, witte peper, zalm, zalm uit blik en zout
Keuken: Frans
Soort: vis
Ingrediënten: amandelsoufflé, bitterkoekjessoufflé, koffiesouflé, sinaasappellikeur, sinaasappelsoufflé, vanillesoufflé en verkruimelde bitterkoekjes
Keuken: Frans
Soort: soufflé / vegetarisch
Ingrediënten: biefstuk, boter, droge witte wijn, fond, knoflookboter, kruidenboter, mosterdboter, niervet, olie, peper, peterselieboter, rode wijn, runderbouillon, sjalottenboter, slakkenboter, water en zout
Keuken: Frans
Soort: rundvlees
Ingrediënten: aardappelen, boter, dragon, droge witte wijn, kalfsbiefstuk, kalfsfond, kalfskotelet, kippenbouillon, kippenfond, knoflook, lardons, olijfolie, peper, peterselie, provençaalse kruiden, runderbouillon, tijm, ui en zout
Keuken: Frans
Soort: kalfsvlees
Ingrediënten: bechamelsaus en room
Keuken: Frans
Soort: saus / vegetarisch
Ingrediënten: boter, bruine fond, glace de viande, lente-ui, peper, peterselie, runderbouillon, rundermerg, sjalot, witte wijn en zout
Keuken: Frans
Soort: samengestelde boter
Ingrediënten: bloem, boter, champignonsteeltjes, citroensap, droge witte wijn, eidooier, laurier, lente-ui, mosselen, peper, peterselie, sjalot, slagroom en tijm
Keuken: Frans
Soort: schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: basilicum, boter, champignons, dille, komkommer, lente-ui, maïzena, peper, peterselie, slagroom, suiker, water, wijnazijn en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: boter, champignons, lente-ui, olie, peper, sjalot en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: gin, jeneverbessen, knoflook, kruidnagels, laurier, olijfolie, peperkorrels, peterselie, rodewijnazijn, rozemarijn, ui, volle rode wijn, winterwortel en zout
Keuken: Frans
Soort: marinade
Ingrediënten: aardappelen, basilicum, diepgevroren vis, gedroogde sinaasappelschil, gemengde vis met graten, ei, gruyère, knoflook, krab, kreeft, laurier, mosselen, olijfolie, pantsers, parmezaanse kaas, peper, peterselie, prei, rouille, saffraan, schelpen, sint-jakobsschelpen, stokbrood, tijm, tomatenpuree, tomaten uit blik, ui, venkelzaad, vermicelli, vissenkoppen, vleestomaten, water en zout
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon / schaal- en schelpdieren / vis
Ingrediënten: bloem, boter, droge witte wijn, ei, fond, mager rundvlees, merg, niervet, olie, peper, runderbouillon, spek, tijm, ui, water en zout
Keuken: Frans
Soort: rundvlees
Ingrediënten: bloem, boter, cayennepeper, champignons, eidooier, gruyère, kippenlevers, melk, nootmuskaat, parmezaanse kaas, peper, room en zout
Keuken: Frans
Ingrediënten: bruine fond, ei, ganzenvet, gekookte ham, groente, karwijzaad, knoflook, kookvocht van kool, koolbladeren, kummel, mager gerookt spek, olie, peper, peterselie, reuzel, rijst, rozemarijn, runderbouillon, salie, tomatensaus voor gevulde kool, ui, verse worst, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: stoofgerecht / vlees
Ingrediënten: bittere chocolade, boter, bruine rum, eiwit, oploskoffie, slagroom, suiker, vanille-essence, water en zout
Keuken: Frans
Soort: ijs
Ingrediënten: abrikozencompote, cognac, fruit, kirsch en sinaasappelmarmelade
Keuken: Frans
Soort: vegan / saus
Ingrediënten: bakpoeder, bloem, boter, ei, plantaardig vet, suiker, vanille-essence en water
Keuken: Frans
Soort: beslag/deeg / vegetarisch
Ingrediënten: eiwit, ei, gruyère, parmezaanse kaas, soufflébasis en zout
Keuken: Frans
Soort: soufflé / vegetarisch
Ingrediënten: broodkruim, ei, fond, knoflook, kruiden, mager lamsgehakt, peper, ui, zout en zwarte olijven
Keuken: Frans
Soort: bouillon
Ingrediënten: bacon, boter, bruine fond, ganzenvet, gepelde kastanjes, gerookt spek, jonge rode wijn, knoflook, kruidnagel, laurier, peper, peterselie, reuzel, rode kool, runderbouillon, ui, wortel, zout en zure appel
Keuken: Frans
Soort: groente
Ingrediënten: bloem, boter, eiwit, kaas, gruyère, nootmuskaat, peper, room en zout
Soort: soufflé / vegetarisch
Ingrediënten: boter, bruine saus, glace de viande, madeira, port en truffel uit blik
Keuken: Frans
Soort: saus
Ingrediënten: gedroogde basilicum, gedroogde sinaasappelschil, laurier, peterselie en tijm
Soort: kruiden
Ingrediënten: boter, citroensap, dragon, droge witte wijn, groene paprika, kalfsbiefstuk, kalfsfond, kalfskotelet, kippenbouillon, kippenfond, knoflook, kruiden, olijfolie, peper, peterselie, provençaalse kruiden, runderbouillon, sjalot, tijm, tomaten en zout
Keuken: Frans
Soort: kalfsvlees