Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals De kunst van het koken , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
De kunst van het koken is het meesterwerk van Julia Child over de klassieke Franse keuken. In geen ander kookboek wordt de receptuur zo duidelijk beschreven en is zo’n rijkdom aan ervaring en productinformatie verwerkt In dit bekendste kookboek van Julia Child is er ook veel aandacht voor de basistechnieken. Dit maakt De kunst voor het koken, zelfs een halve eeuw na het verschijnen van de eerste editie, nog steeds een van de meest geliefde en gebruikte kookboeken over de klassieke Franse keuken. ‘De kunst van het koken is de steen der wijzen waarmee elke kok zijn eenvoudige ingrediënten kan veranderen in goud. - Sunday Times’
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Er is een (volgens ons) nagenoeg gelijke editie van dit kookboek geindexeerd, mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar uw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: citroensap, mosterd, mosterdpoeder, olie, olijfolie, peper, wijnazijn en zout
Keuken: Frans
Soort: saus
Ingrediënten: boter, bruine rum, eidooier, kirsch, melk, sterke koffie, suiker en vanille-essence
Keuken: Frans
Soort: gebak, koek, taart, pudding
Ingrediënten: bloem, boter, eidooier, eiwit, poedersuiker, suiker, vanille-essence en zout
Keuken: Frans
Soort: koek en gebak / vegetarisch
Ingrediënten: boter, champignons, chaud-froid saus, droge witte vermouth, garnalen, gelatine, gelatinepoeder, halfdroge witte wijn, krab, kreeft, laurier, peterselie, scholfilet, slagroom, tijm, tongfilet, truffel, visfond op basis van witte wijn, witte peper en zout
Keuken: Frans
Soort: schaal- en schelpdieren / vis
Ingrediënten: boter, diepvriessperziebonen, kippenbouillon, lente-ui, sjalot en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: boter, cognac, gruyère, laurier, madeira, marinade voor varkensvlees, olie, olijfolie, peper, peperkorrels, peterselie, tijm, ui, varkenshaas, vet spek, water, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: varkensvlees
Ingrediënten: aardbeien, aardbeiensap, aardbeiensaus, abrikozenpuree, bloedsinaasappelsap, eidooier, eiwit, frambozen, frambozensap, frambozensaus, gekarameliseerde peer, gelatinepoeder, maïzena, melk, perzikpuree, slagroom, suiker, suikerklontjes en zout
Keuken: Frans
Soort: pudding / vegetarisch
Ingrediënten: bloem, droge witte wijn, eend, eendenbouillon, eendenharten, eendenlever, eendennek, eendenvet, kastanjes, kastanjes uit blik, olie, port, reuzel, runderbouillon, ui, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: kalfsvlees / gevogelte / varkensvlees
Ingrediënten: boter, champignons, citroensap, crème fraîche, dragon, droge witte wijn, groente, kalfsbiefstuk, kalfsfond, kalfskotelet, kippenbouillon, kippenfond, olijfolie, peper, peterselie, provençaalse kruiden, runderbouillon, sjalot, slagroom, tijm en zout
Keuken: Frans
Soort: kalfsvlees
Ingrediënten: abrikozen, abrikozenjam, ananas, banaan, boter, bramen, brioche finedeeg, bruine rum, crème chantilly, diepvriesvruchten, frambozen, geroosterde geschaafde amandelen, kirsch, pain briochedeeg, perzik, poedersuiker, slagroom, suiker, vanille-essence en water
Keuken: Frans
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: boter, doperwten, kleine witte uitjes, lente-ui, peper, sjalot, suiker, water en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: boter, courgette, crème fraîche, lente-ui, olijfolie, sjalot, witte peper en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: broccoli, citroensap, geklaarde boter, peper, water en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: bloem, boter, dragon, droge witte wijn, eidooier, krabvlees, krabvlees uit blik, kreeftenvlees, kreeftenvlees uit blik, lente-ui, melk, peper, sjalot, slagroom, ui, visbouillon en zout
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: bacon, cognac, gezouten spek, laurier, lente-ui, peper, sjalot, tijm, truffel, truffelvocht, vet spek, vlees van wild, vulling van varkens- en kalfsvlees en zout
Keuken: Frans
Soort: paté/terrine
Ingrediënten: boter, bruine saus, jonge rode wijn, kalfsniertjes, laurier, lente-ui, maïzena, peper, peterselie, runderbouillon, rundermerg, sjalot, tijm en zout
Keuken: Frans
Soort: orgaanvlees
Ingrediënten: broodkruim, ei, fond, knoflook, kruiden, mager lamsgehakt, peper, ui, zout en zwarte olijven
Keuken: Frans
Soort: bouillon
Ingrediënten: épices fines, grof zeezout, jeneverbessen, kaliumchloride, laurier, suiker, tijm, varkensbuikspek, varkenskinnebakkenspek, varkensschouder, varkenszwoerd, verse ham en witte peper
Keuken: Frans
Soort: varkensvlees
Ingrediënten: boter en rivierkreeftschalen
Keuken: Frans
Soort: samengestelde boter
Ingrediënten: asperges uit blik, bloem, boter, eidooier, kippenbouillon, melk, peper, prei, slagroom, ui, ve-tsin en zout
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: boter, sperziebonen, water en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: ansjovis, bloem, boter, fond, kalfsbotten, kappertjes, knoflook, lardons, laurier, olijfolie, peper, peterselie, runderbouillon, rundvlees, stoofvocht, tijm, tomaat, ui, varkenszwoerd, volle jonge rode wijn en zout
Keuken: Frans
Soort: stoofgerecht / rundvlees
Ingrediënten: boter, gruyère, parmezaanse kaas, peper, spruiten en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: basilicum, boter, bouillon, dragon, droge witte wijn, fond, kalfskoteletten, knoflook, lente-ui, olie, peper, room, sjalot, tijm en zout
Keuken: Frans
Soort: kalfsvlees
Ingrediënten: boter, citroensap, eidooier, water, witte peper en zout
Keuken: Frans
Soort: saus / vegetarisch