Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals De kunst van het koken , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
De kunst van het koken is het meesterwerk van Julia Child over de klassieke Franse keuken. In geen ander kookboek wordt de receptuur zo duidelijk beschreven en is zo’n rijkdom aan ervaring en productinformatie verwerkt In dit bekendste kookboek van Julia Child is er ook veel aandacht voor de basistechnieken. Dit maakt De kunst voor het koken, zelfs een halve eeuw na het verschijnen van de eerste editie, nog steeds een van de meest geliefde en gebruikte kookboeken over de klassieke Franse keuken. ‘De kunst van het koken is de steen der wijzen waarmee elke kok zijn eenvoudige ingrediënten kan veranderen in goud. - Sunday Times’
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Er is een (volgens ons) nagenoeg gelijke editie van dit kookboek geindexeerd, mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar uw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: aardbeienjam, abrikozenjam, boter, cognac, crèpe, frambozenjam, kersenjam, kirsch, likeur, poedersuiker, rodebessengelei, sinaasappellikeur en verkruimelde bitterkoekjes
Keuken: Frans
Soort: pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Ingrediënten: boter, droge witte wijn, fond, knoflook, laurier, marinade, olie, peterselie, reuzel, sauce diable, sauce piquante, sauce poivrade, sauce robert, sauce tomate, tijm, ui, varkensbraadvlees en wortel
Keuken: Frans
Soort: varkensvlees
Ingrediënten: boter, meiknolletjes, olijfolie, peper, peterselie en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: boter, broodkruim, gruyère, laurier, nootmuskaat, peper, pompoen, salie, slagroom en zout
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: abrikoos, crème pâtissière, perzik, pruim en suikersiroop
Keuken: Frans
Soort: fruit / vegetarisch
Ingrediënten: boter, champignons, citroensap, ei, gruyère, lente-ui, madeira, nootmuskaat, peper, port, sjalot, slagroom, taartbodem, water en zout
Keuken: Frans
Soort: quiche / vegetarisch / boter en olie
Ingrediënten: boter, champignons, citroensap, crème fraîche, dragon, droge witte wijn, groente, kalfsbiefstuk, kalfsfond, kalfskotelet, kippenbouillon, kippenfond, olijfolie, peper, peterselie, provençaalse kruiden, runderbouillon, sjalot, slagroom, tijm en zout
Keuken: Frans
Soort: kalfsvlees
Ingrediënten: blanke fond, boter, kippenbouillon, knoflook, peper, rijst, rozemarijn, salie, tijm, ui en zout
Keuken: Frans
Soort: orgaanvlees
Ingrediënten: boter, cognac, ei, gelatinepoeder, laurier, pâté à croustade, patémengsel, port, reepjes vlees, runderbouillon, tijm en vers spekvet
Keuken: Frans
Soort: paté/terrine
Ingrediënten: boter, citroenrasp, citroensap, ei, maïzena, poedersuiker, sinaasappelrasp, sinaasappelsap, water en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: boter, droge madeira, droge port, droge witte vermouth, droge witte wijn, gedroogde abrikozen, kalfsbouillon, kalfsfond, kalfslever, kippenbouillon, kippenlever, knoflook, krenten, laurier, mosterd, olie, olijfolie, oregano, peper, rozijnen, runderbouillon, runderfond, saffraandraadjes, sjalot, speenvarken, speenvarkenhart, speenvarkenlever, speenvarkenniertjes, tijm, ui, varkensworstjes, venkelzaad, water, witte peper, witte rijst, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: varkensvlees
Ingrediënten: aardappelen, basilicum, boter, ei, gedroogde oregano, gedroogde salie, kervel, kruimeldeeg, paté brisée, peper, sjalot, slagroom, water en zout
Keuken: Frans
Soort: aardappelgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: bloem, boter, eidooier, groene asperges, melk, peper, slagroom, water en zout
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: broodkruim, courgette, knoflook, olijfolie, peper, peterselie en zout
Keuken: Frans
Soort: vegan / groente
Ingrediënten: bakpoeder, bloem, boter, bruine rum, ei, eidooier, gekonfijte vruchten, rozijnen, suiker en zelfrijzend bakmeel
Keuken: Frans
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: crème pâtissière, rodewijnsiroop en verkruimelde bitterkoekjes
Keuken: Frans
Soort: fruit / vegetarisch
Ingrediënten: bloem, bruine botersaus, bruine saus met tomaten, champignons, citroensap, ham, kappertjes, kruiden, lamshersenen, olie, olijfolie, peper, peterselie, sauce à la italienne, zout en zwezerik
Keuken: Frans
Soort: orgaanvlees
Ingrediënten: boter, cognac, garnalen, krabvlees, kreeftenvlees, lente-ui, madeira, olie, peper, port, sjalot, sla en zout
Keuken: Frans
Soort: schuim/mousse/gelei / schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: boter, champignons, chaud-froid saus, droge witte vermouth, garnalen, gelatine, gelatinepoeder, halfdroge witte wijn, krab, kreeft, laurier, peterselie, slagroom, tijm, truffel, visfond op basis van witte wijn, witte peper en zout
Keuken: Frans
Soort: schaal- en schelpdieren / vis
Ingrediënten: amandelen, amandelessence, anijszaad, bakpoeder, donkere rum, foelie, gekonfijte vruchten, honing, kaneelpoeder, kruidnagelpoeder, natriumbicarbonaat, roggemeel, suiker, tarwebloem, water en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: aubergine, basilicum, bechamelsaus, boter, broodkruim, coulis de tomates, eidooier, eiwit, knoflook, lente-ui, olijfolie, oregano, parmezaanse kaas, peterselie, sjalot, tijm, tomatensaus en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: boter, citroenlikeur, citroenrasp, citroensap, ei, eidooier, sinaasappellikeur, sinaasappelrasp, sinaasappelsap en suiker
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / samengestelde boter
Ingrediënten: boter, cognac, kreeft, gruyère, parmezaanse kaas en sauce thermidor
Keuken: Frans
Soort: schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: basilicum, bonenkruid, foelie, kaneel, knoflook, kruidnagel, laurier, marjolein, nootmuskaat, oregano, paprikapoeder, salie, tijm en witte peperkorrels
Keuken: Frans
Soort: kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Ingrediënten: ansjovispasta, ansjovis uit blik, bladpeterselieblaadjes, boter, dragon, gedroogde dragon, groene kruidenmayonaise, kappertjes, kervel, lente-ui, mon chou, sjalot, spinazieblaadjes, water, waterkersblaadjes en zure augurken
Keuken: Frans
Soort: saus