Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals De kunst van het koken , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
De kunst van het koken is het meesterwerk van Julia Child over de klassieke Franse keuken. In geen ander kookboek wordt de receptuur zo duidelijk beschreven en is zo’n rijkdom aan ervaring en productinformatie verwerkt In dit bekendste kookboek van Julia Child is er ook veel aandacht voor de basistechnieken. Dit maakt De kunst voor het koken, zelfs een halve eeuw na het verschijnen van de eerste editie, nog steeds een van de meest geliefde en gebruikte kookboeken over de klassieke Franse keuken. ‘De kunst van het koken is de steen der wijzen waarmee elke kok zijn eenvoudige ingrediënten kan veranderen in goud. - Sunday Times’
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Er is een (volgens ons) nagenoeg gelijke editie van dit kookboek geindexeerd, mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar uw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: boter, droge witte wijn, laurier, mosselen, oud witbroodkruim, peper, peterselie, tijm en ui
Keuken: Frans
Soort: schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: beurre au citron, bloemkool, sauce bâtarde, sauce crème, sauce hollandaise en sauce mousseline
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: bloem, boter, citroensap, droge witte vermouth, droge witte wijn, eidooier, eiwit, garnalen, gruyère, krab, kreeft, lente-ui, madeira, melk, mousseline-sabayonsaus, peper, sherry, sjalot, slagroom, visvocht en zout
Keuken: Frans
Soort: soufflé / schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: aardappelen, bieslook, boter, peterselie, slagroom, water en zout
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: citroensap, cognac, crème patissière, diepvrieskersen, donkere kersen, frangipane, kersen uit blik, kirsch, rode wijn, suiker, uitlekvocht van kersen uit blik en zoete taartbodem
Keuken: Frans
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: boter, cayennepeper, ei, gemengde groene kruiden, groene paprika, ham, knoflook, olijfolie, peper, peterselie, rode paprika, tomaten, ui en zout
Keuken: Frans
Soort: ei/omelet/frittata
Ingrediënten: boter, citroen, droge witte wijn, golden delicious, kaneelstokje en suiker
Keuken: Frans
Soort: soufflé
Ingrediënten: boter, gruyère, parmezaanse kaas en pommes duchesse
Keuken: Frans
Soort: garnituur / aardappelgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: court-bouillon, gemengde groene kruiden, peper, peterselie, prei en zout
Keuken: Frans
Soort: vegan
Ingrediënten: boter, bruine fond, champignons, lente-ui, madeira, olie, peper, sjalot en zout
Keuken: Frans
Soort: groente
Ingrediënten: angelica, appel, bigarreaux, bruine rum, citroensap, crème anglaise, gekonfijte vruchten, olie, pudding, sinaasappelsnippers, suiker en water
Keuken: Frans
Ingrediënten: boter, cognac, ei, gelatinepoeder, laurier, paté à croustade à l envers, patémengsel, port, reepjes vlees, runderbouillon, tijm, vers spekvet en vet
Keuken: Frans
Soort: paté/terrine
Ingrediënten: boter, courgette, crème fraîche, lente-ui, olijfolie, sjalot, witte peper en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: bloem, boter, champignons, citroensap, dragon, gecanneleerde champignonhoedjes, kruiden, kippenbouillon, melk, peterselie, slagroom, ui, water, witte peper, zout en zure room
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: bloem, boter, ei, peper, room, spinazie, water en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: bloem, boter, eidooier, suiker, water en zout
Keuken: Frans
Soort: beslag/deeg / vegetarisch
Ingrediënten: boter, eidooier, room, visfond op basis van witte wijn, witte peper en zout
Keuken: Frans
Soort: saus
Ingrediënten: bloem, boter, champignons, gekookte ham, hamvet, kalfsgehakt, knoflook, melk, olie, oud witbroodkruim, peper, peterselie, rijst, tijmsaus, tomaten, ui, varkensspek en zout
Keuken: Frans
Soort: kalfsvlees
Ingrediënten: boter, champignons, citroensap, crème fraîche, dragon, droge witte wijn, groente, kalfsbiefstuk, kalfsfond, kalfskotelet, kippenbouillon, kippenfond, olijfolie, peper, peterselie, provençaalse kruiden, runderbouillon, sjalot, slagroom, tijm en zout
Keuken: Frans
Soort: kalfsvlees
Ingrediënten: basilicum, bloem, champignons, dragon, droge witte wijn, kalfsstoofvlees, knoflook, maïzena, olijfolie, peper, peterselie, sinaasappelschil, tijm, tomaten, tomatenpuree, tomaten uit blik, ui, water en zout
Keuken: Frans
Soort: stoofgerecht / kalfsvlees
Ingrediënten: aubergines, gruyère, olijfolie en tomatensaus
Keuken: Frans / Provençaals
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: aubergines, boter, broodkruim, herbes de provence, kaassaus, knoflook, lente-ui, olijfolie, oude geraspte kaas, peper, sjalot, tomaten en zout
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: aubergine, courgette, groene paprika, knoflook, olie, olijfolie, peper, peterselie, ui, vleestomaten en zout
Keuken: Frans
Soort: stoofgerecht / vegan / groente
Ingrediënten: meiknolletjes, water en zout
Keuken: Frans
Soort: vegan / groente
Ingrediënten: aardappelen, boter, crème fraîche, eidooier, nootmuskaat, slagroom, water, witte peper en zout
Keuken: Frans
Soort: aardappelgerecht / vegetarisch