De kunst van het koken
alle technieken en bereidingswijzen : alle hoogtepunten uit de Franse keuken
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals De kunst van het koken , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
De kunst van het koken is hét standaardwerk over de Franse keuken. In geen ander kookboek wordt de receptuur zo duidelijk beschreven en is zo’n rijkdom aan ervaring verwerkt. Hierdoor is ‘De kunst van het koken’ zelfs een halve eeuw na het verschijnen van de eerste editie nog steeds een van de meest gewaardeerde en gebruikte boeken over de klassieke Franse keuken. ‘De kunst van het koken’zal vreugde brengen in het hart van alle goede koks… en is de steen der wijzen waarmee elke kok zijn eenvoudige ingrediënten kan veranderen in goud.’
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Er is een (volgens ons) nagenoeg gelijke editie van dit kookboek geindexeerd, mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar uw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: bloem, boter, eidooier, groene asperges, melk, peper, slagroom, water en zout
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: bloem, bloemkool, boter, melk, prei, slagroom, ui, water, waterkers, witte peper en zout
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: bloem, boter, ei, gedroogde gist, suiker, water en zout
Keuken: Frans
Soort: beslag/deeg / vegetarisch
Ingrediënten: citroenschil, sinaasappelschil, suiker, vanille-essence en water
Keuken: Frans
Soort: vegan
Ingrediënten: aardappel, basilicum, hete soep, knoflook, olijfolie, peper, rode paprika, rood spaans pepertje, salie, tijm en zout
Keuken: Frans
Soort: saus
Ingrediënten: amandelessence, boter, cognac, crème anglaise, crème chantilly, kirsch, lange vingers, rum en sinaasappellikeur
Keuken: Frans
Soort: pudding / vegetarisch / chocolade
Ingrediënten: bleekselderijblad, droge witte wijn, laurier, peterselie, rode wijn, runderbouillon uit blok, tijm, tomatenpuree, ui en wortel
Keuken: Frans
Soort: bouillon
Ingrediënten: boter, citroen, droge witte wijn, golden delicious, kaneelstokje en suiker
Keuken: Frans
Soort: soufflé
Ingrediënten: aardappelen, ansjovis, ansjovispasta, boter, broodkruim, gruyère, peper en spinazie
Keuken: Frans
Soort: bouillon / groente
Ingrediënten: peper, rijst, water en zout
Keuken: Frans
Soort: rijst / vegetarisch / boter en olie
Ingrediënten: bloem, calvados, cognac, deegbodem van zoet pasteideeg, ei, kaneel, peren, poedersuiker, slagroom en suiker
Keuken: Frans
Soort: gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Ingrediënten: aardbeienpuree, abrikozensaus, chocoladesaus, eiwit, frambozenpuree, geglaceerde kastanjes, gekarameliseerde walnoten, gekonfijte vruchten, gemarineerde perzik, kirsch, rum, suiker, vanille-essence en walnoten
Keuken: Frans
Soort: ijs
Ingrediënten: amandelessence, citroenrasp, citroensap, ei, gemalen amandelen, meyercitroenen, suiker, vanille-essence, waterei en zanddeegbodem
Keuken: Frans
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: abrikozenjam, abrikozensaus, amandelen, bisquitgebak, boter, cake, crème chantilly, eidooier, kirsch, melk, poedergelatine, suiker, vanille-essence en zout
Keuken: Frans
Soort: pudding / vegetarisch
Ingrediënten: augurk, kappertjes en sauce diable
Keuken: Frans
Soort: saus
Ingrediënten: laurier, peterselie en tijm
Keuken: Frans
Ingrediënten: ansjovis uit blik, bouquet garni, brooddeeg, knoflook, kruidnagelpoeder, olijfolie, peper, taartbodem, ui, zout en zwarte olijven
Keuken: Frans
Soort: hartige taart
Ingrediënten: droge witte wijn, farce, fond, knoflook, lamsbotten, lamsbout, lamsschouder, laurier, olie, peper, peterselie, reuzel, rode wijn, rozemarijn, runderbouillon, salie, tijm, tomatenpuree, ui, water, winterwortel, witte bonen en zout
Keuken: Frans
Soort: lamsvlees
Ingrediënten: boter, broodkruim, courgette, ei, geklaarde boter, gruyère, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, peterselie, slagroom, ui en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: kippenbouillon, knoflook, laurier, mosterdpoeder, olijfolie, peper, rozijnen, runderbouillon, suiker, tijm, tomaat, water, wijnazijn, witte ui en zout
Keuken: Frans
Soort: groente
Ingrediënten: boter, droge witte wijn, fond, knoflook, laurier, marinade, olie, peterselie, reuzel, sauce diable, sauce piquante, sauce poivrade, sauce robert, sauce tomate, tijm, ui, varkensbraadvlees en wortel
Keuken: Frans
Soort: varkensvlees
Ingrediënten: bloem, botten, bouquet garni, bruine fond, droge witte wijn, geklaarde boter, olie, orgaanvlees, peper, reuzel, rode wijn, runderbouillon, tomatenpuree, ui, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: vlees / saus
Ingrediënten: aardappelen, basilicum, boter, ei, gedroogde oregano, gedroogde salie, kervel, kruimeldeeg, paté brisée, peper, sjalot, slagroom, water en zout
Keuken: Frans
Soort: aardappelgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: aardappelzetmeel, eierdooiers, maïzena, melk en suiker
Keuken: Frans
Soort: custard / vegetarisch
Ingrediënten: boter, champignons, dragon, kippenlever, kippenmaagjes, lente-ui, madeira, olie, peper, peterselie, roomkaas, sjalot, vers broodkruim en zout
Keuken: Frans