De kunst van het koken
alle technieken en bereidingswijzen : alle hoogtepunten uit de Franse keuken
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals De kunst van het koken , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
De kunst van het koken is hét standaardwerk over de Franse keuken. In geen ander kookboek wordt de receptuur zo duidelijk beschreven en is zo’n rijkdom aan ervaring verwerkt. Hierdoor is ‘De kunst van het koken’ zelfs een halve eeuw na het verschijnen van de eerste editie nog steeds een van de meest gewaardeerde en gebruikte boeken over de klassieke Franse keuken. ‘De kunst van het koken’zal vreugde brengen in het hart van alle goede koks… en is de steen der wijzen waarmee elke kok zijn eenvoudige ingrediënten kan veranderen in goud.’
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Er is een (volgens ons) nagenoeg gelijke editie van dit kookboek geindexeerd, mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar uw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: eidooier, gruyère, knoflook, kruidnagels, laurier, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, peterselie, salie, stokbrood, tijm, water en zout
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: abrikozen, abrikozenjam, ananas, banaan, boter, bramen, brioche finedeeg, bruine rum, crème chantilly, diepvriesvruchten, frambozen, geroosterde geschaafde amandelen, kirsch, pain briochedeeg, perzik, poedersuiker, slagroom, suiker, vanille-essence en water
Keuken: Frans
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: gedroogde basilicum, gedroogde sinaasappelschil, laurier, peterselie en tijm
Soort: kruiden
Ingrediënten: boter, citroenrasp, citroensap, ei, maïzena, poedersuiker, sinaasappelrasp, sinaasappelsap, water en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bloem, boter, champignons, citroensap, dragon, kippenbouillon, melk, peterselie, slagroom, ui, water, witte peper en zout
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: bloem, boter, bouillon, broodkruim, gruyère, peper, spinazie, water en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: boter, droge witte wijn, ei, kippenbouillon, kippenhart, kippenlevers, laurier, peper, rijst, saffraan, ui en zout
Keuken: Frans
Ingrediënten: artisjokhartjes, blanke fond, boter, droge witte wijn, gebakken aardappelen, wortel, kippenbouillon, laurier, peper, peterselie, tijm, water, witte ui en zout
Keuken: Frans
Soort: groente
Ingrediënten: aardappelen, boter, gruyère, peper, slagroom en zout
Keuken: Frans
Soort: aardappelgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: boter, knoflook, lente-ui, peper, peterselie, sjalot en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / samengestelde boter
Ingrediënten: aardappelen, geklaarde boter, gruyerekaas, nootmuskaat, peper en zout
Keuken: Frans
Soort: aardappelgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: bloem, bosbessen, boter, bramen, ei, melk, poedersuiker, suiker, vanille-essence en zout
Keuken: Frans
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: bechamelsaus, boter, broodkruim, citroensap, courgette, knoflook, olijfolie, peper, peterselie en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: basilicum, boter, dille, gruyère, komkommer, lente-ui, peper, sauce mornay, suiker, wijnazijn en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: bruine fond, ei, ganzenvet, gekookte ham, groente, karwijzaad, knoflook, komkommer, kookvocht van kool, koolbladeren, kummel, mager gerookt spek, olie, peper, peterselie, reuzel, rijst, rozemarijn, runderbouillon, salie, tomaat, ui, verse worst, vinaigrettesaus, waterkers, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: stoofgerecht / vlees
Ingrediënten: bloem, boter, champignons, droge witte wijn, ei, gebakken zalm, gekookte zalm, gruyère, inmaakvocht van zalm in blik, melk, mosselen uit blik, oregano, peper, slagroom, taartbodem, tonijn uit blik, ui, zalm uit blik en zout
Keuken: Frans
Soort: vis
Ingrediënten: boter, doperwten, kleine witte uitjes, lente-ui, peper, sjalot, suiker, water en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: bloem, boter, citroensap, eidooier, gekookte gambas, garnaal, in witte wijn gekookte mosselen, kookvocht van mosselen, kookvocht van vis, kruiden, melk, peper, slagroom, tongfilet gepocheerd in witte wijn, truffel en zout
Soort: vis
Ingrediënten: bloem, boter, ei, gedroogde gist, suiker, water en zout
Keuken: Frans
Soort: beslag/deeg / vegetarisch
Ingrediënten: geblancheerde brocoli, mayonaise en vinaigrettesaus
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: bloem, boter, ei, gedroogde gist, suiker, gist, water en zout
Keuken: Frans
Soort: brood en broodgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: amandelsoufflé, bitterkoekjessoufflé, koffiesouflé, sinaasappellikeur, sinaasappelsoufflé, vanillesoufflé en verkruimelde bitterkoekjes
Keuken: Frans
Soort: soufflé / vegetarisch
Ingrediënten: bindmiddel voor paté, broodkruim en melk
Keuken: Frans
Ingrediënten: aardappelen, bechamelsaus, boter, ei, gruyère, peper, rauwe worst, slagroom, ui en zout
Keuken: Frans
Soort: crumble/gratin
Ingrediënten: boter, dille, dragon, gedroogde dragon, griesmeel, kippenbouillon, komkommer, lente-ui, peterselie, sjalot, ui, water, wijnazijn, witte peper, zout en zure room
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon