De kunst van het koken
alle technieken en bereidingswijzen : alle hoogtepunten uit de Franse keuken
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals De kunst van het koken , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
De kunst van het koken is hét standaardwerk over de Franse keuken. In geen ander kookboek wordt de receptuur zo duidelijk beschreven en is zo’n rijkdom aan ervaring verwerkt. Hierdoor is ‘De kunst van het koken’ zelfs een halve eeuw na het verschijnen van de eerste editie nog steeds een van de meest gewaardeerde en gebruikte boeken over de klassieke Franse keuken. ‘De kunst van het koken’zal vreugde brengen in het hart van alle goede koks… en is de steen der wijzen waarmee elke kok zijn eenvoudige ingrediënten kan veranderen in goud.’
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Er is een (volgens ons) nagenoeg gelijke editie van dit kookboek geindexeerd, mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar uw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: frikadel, spek en tomatensaus
Keuken: Frans
Soort: kalfsvlees
Ingrediënten: boter, champignons, citroensap, ei, gruyère, lente-ui, madeira, nootmuskaat, peper, port, sjalot, slagroom, taartbodem, water en zout
Keuken: Frans
Soort: quiche / vegetarisch / boter en olie
Ingrediënten: bruine lamsfond, knoflook, melk, peper, rijst, rozemarijn, runderbouillon, tijm, water en zout
Keuken: Frans
Soort: saus
Ingrediënten: bloem, boter, champignons, citroensap, dragon, kippenbouillon, melk, peterselie, slagroom, ui, water, witte peper en zout
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: bloem, boter, champignons, citroensap, eidooier, gecanneleerde champignonhoedjes, gekookte gambas, kookvocht van vis, kruiden, melk, peper, slagroom, tongfilet gepocheerd in witte wijn, truffel en zout
Soort: vis
Ingrediënten: bleekselderij, boter, crème fraîche, dragon, droge witte wijn, eidooier, gecanneleerde champignonhoedjes, kip, kippenbouillon, laurier, peper, peterselie, prei, slagroom, tijm, turffel, ui, waterkers, witte peper, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: boter, ei en zout
Keuken: Frans
Soort: ei/omelet/frittata / vegetarisch
Ingrediënten: bleekselderij, bloem, boter, citroensap, groene kruiden, ham, laurier, peper, peterselie, slagroom, tijm, ui, wortel, zout en zwezerik
Keuken: Frans
Soort: orgaanvlees
Ingrediënten: boter en eierkorstdeeg
Keuken: Frans
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: boter, broodkruim, chair de saucisse, cognac, droge port, ei, épices fines, foie gras, kippenlevers, kippenvet, lente-ui, madeira sercial, mager kalfsvlees, melk, nootmuskaat, peper, pistachenoten, reuzel, sjalot, spek, tijm, truffel, truffelvocht, varkenslende, varkensschouder, vers hamvlees, witte peper, worst en zout
Keuken: Frans
Soort: kalfsvlees / gevogelte / varkensvlees / orgaanvlees
Ingrediënten: ei en water
Keuken: Frans
Soort: eieren, kaas en zuivel / vegetarisch
Ingrediënten: eidooier, eiwit, gelatinepoeder, maïzena, melk, sinaasappel, sinaasappellikeur, sinaasappelpartjes, slagroom, suiker, suikerklontjes en zout
Keuken: Frans
Soort: pudding / vegetarisch
Ingrediënten: bacon, bloem, boter, champignons, fond, geglaceerde witte uitjes, knoflook, laurier, mager kalfsgehakt, mager rundvlees, mager varkensgehakt, olie, peper, peterselie, reuzel, rode wijn, runderbouillon, spek, spekzwoerd, tijm, tomatenpuree, ui, varkensspek, witte wijn, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: rundvlees
Ingrediënten: bittere chocolade, cognac, crème anglaise, kirsch, oploskoffie, rum, sinaasappellikeur en vanille-essence
Keuken: Frans
Soort: custard / vegetarisch
Ingrediënten: arrowroot, boter, bruine fond, bruine saus, champignons, dragon, droge witte wijn, gedroogde dragon, kalfsoester, lente-ui, maïzena, olie, peper, peterselie, runderbouillon, sjalot, water en zout
Keuken: Frans
Soort: kalfsvlees
Ingrediënten: bloem, boter, eidooier, eiwit, gekookte zalm, gruyère, inmaakvocht van zalm in blik, lente-ui, marjolein, melk, oregano, parmezaanse kaas, peper, sjalot, tomatenpuree, zalm uit blik en zout
Keuken: Frans
Soort: soufflé / vis
Ingrediënten: dragon, foie gras, gelatine, ei, ham, ingelegde dragon, sla, truffel en vleesgelei
Keuken: Frans
Soort: schuim/mousse/gelei
Ingrediënten: boter, eidooier, visfond op basis van witte wijn, witte peper en zout
Keuken: Frans
Soort: saus
Ingrediënten: bloem, boter, citroen, citroensap, crème fraîche, droge witte wijn, kerriepoeder, knoflook, kookvocht van rundertong, laurier, olie, peper, peterselie, rozijnen, runderbouillon, rundertong, slagroom, tijm, ui, zout en zure appel
Keuken: Frans
Soort: rundvlees / bouillon / orgaanvlees
Ingrediënten: bloem, boter, ei, gedroogde gist, melk, suiker, gist, water en zout
Keuken: Frans
Soort: brood en broodgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: basilicum, bloem, boter, dragon, droge witte wijn, fond, gekookte ham, hamvet, kalfsgehakt, knoflook, melk, olie, oud witbroodkruim, peper, peterselie, rijst, slagroom, tijmsaus, tomaten, ui, varkensspek en zout
Keuken: Frans
Soort: kalfsvlees
Ingrediënten: appel, bloem, boter, bruine rum, calvados, cognac, ei, kaneel, melk, poedersuiker, suiker, vanille-essence en zout
Keuken: Frans
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: ananas, ananassap, citroensap, crème anglaise, crème chantilly, eidooier, eiwit, kirsch, maïzena, poedergelatine, sinaasappelen, sinaasappelsap, sinaasappelschil, suiker, suikerklontjes, water en zout
Keuken: Frans
Soort: fruit
Ingrediënten: bloem, boter, ei, gedroogde gist, suiker, gist, water en zout
Keuken: Frans
Soort: brood en broodgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: boter, courgette, crème fraîche, lente-ui, olijfolie, sjalot, witte peper en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente