De kunst van het koken
alle technieken en bereidingswijzen : alle hoogtepunten uit de Franse keuken
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals De kunst van het koken , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
De kunst van het koken is hét standaardwerk over de Franse keuken. In geen ander kookboek wordt de receptuur zo duidelijk beschreven en is zo’n rijkdom aan ervaring verwerkt. Hierdoor is ‘De kunst van het koken’ zelfs een halve eeuw na het verschijnen van de eerste editie nog steeds een van de meest gewaardeerde en gebruikte boeken over de klassieke Franse keuken. ‘De kunst van het koken’zal vreugde brengen in het hart van alle goede koks… en is de steen der wijzen waarmee elke kok zijn eenvoudige ingrediënten kan veranderen in goud.’
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Er is een (volgens ons) nagenoeg gelijke editie van dit kookboek geindexeerd, mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar uw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: boter, citroensap, visfond, witte peper en zout
Keuken: Frans
Soort: saus
Ingrediënten: artisjokbodem, canapé, champignonhoedjes, ei en taartbodem
Keuken: Frans
Soort: eieren, kaas en zuivel / vegetarisch
Ingrediënten: aardappelen, boter, knoflook, melk en zout
Keuken: Frans
Soort: aardappelgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: bittere chocolade, boter, bruine rum, créme anglaise, crème chantilly, eiwit, gekarameliseerde walnoten, suiker, vanille-essence, water en zout
Keuken: Frans
Soort: ijs
Ingrediënten: boter, cognac, dijonmosterd, fond, gekookte ham, lente-ui, madeira, olie, peper, port, sjalot, slagroom, spinazie, tomatenpuree en zout
Keuken: Frans
Soort: varkensvlees
Ingrediënten: bechamelsaus, boter, dragon, droge witte wijn, gedroogde kruiden, kervel, lente-ui, peterselie, roomsaus, sjalot, veloutésaus en verse groene kruiden
Keuken: Frans
Soort: saus
Ingrediënten: basilicum, bloem, boter, dragon, droge witte wijn, fond, gekookte ham, hamvet, kalfsgehakt, knoflook, melk, olie, oud witbroodkruim, peper, peterselie, rijst, slagroom, tijmsaus, tomaten, ui, varkensspek en zout
Keuken: Frans
Soort: kalfsvlees
Ingrediënten: abrikozenglazuur, amandelen, angelica, babadeeg, boter, crème chantilly, gekonfijte kersen, kirsch, poedersuiker en suikerstroop
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: knoflook, olijfolie, paprika en zout
Keuken: Frans
Soort: salade / vegan
Ingrediënten: bruine kippenbouillon, geklaarde boter, kipfilet, lente-ui, madeira, peper, peterselie, port, runderbouillon, sjalot, truffel uit blik en zout
Keuken: Frans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: blanke fond, bruine fond, ganzenhart, ganzenlever, ganzenmaagjes, ganzennek, ganzenvleugel, kippenbouillon, laurier, olie, peterselie, reuzel, runderbouillon, tijm, ui en wortel
Keuken: Frans
Soort: gevogelte / bouillon
Ingrediënten: blanke kippenfond, bleekselderij, boter, champignons, dragon, droge witte vermouth, gedroogde dragon, gelatine, gelatinepoeder, heldere kippensoep uit blik, kipfilet, peterselie, slagroom, tijm, truffel, ui, waterkers, witte peper, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: arrowroot, boter, champignons, dragon, fond, geklaarde boter, haasbiefstuk, kervel, lente-ui, maïzena, olie, peper, peterselie, runderbouillon, sjalot, spek, tomatenpuree, witbrood en zout
Keuken: Frans
Soort: rundvlees
Ingrediënten: geblancheerde brocoli, mayonaise en vinaigrettesaus
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: boter, dikke tomatensaus, droge witte wijn, groene kruiden, olie, peper, runderhaas, tomaten uit blik, zout en zwarte olijven
Keuken: Frans
Soort: rundvlees
Ingrediënten: bloem, boter, broodkruim, dijonmosterd, kalfslever, knoflook, lente-ui, olie, peper, peterselie, sjalot en zout
Keuken: Frans
Soort: kalfsvlees / orgaanvlees
Ingrediënten: boter, citroensap, dragon, droge witte wijn, groene paprika, kalfsbiefstuk, kalfsfond, kalfskotelet, kippenbouillon, kippenfond, knoflook, kruiden, olijfolie, peper, peterselie, provençaalse kruiden, runderbouillon, sjalot, tijm, tomaten en zout
Keuken: Frans
Soort: kalfsvlees
Ingrediënten: citroensap, crème chantilly, eiwit, kirsch, perzik en poedersuiker
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / sorbet
Ingrediënten: bloem, knoflook, kool, melk, olijfolie, peper, slagroom, ui en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: bittere chocolade, boter, ei, eidooier, kirsch, rum, sinaasappellikeur, sterke koffie, suiker, vanille-essence en water
Keuken: Frans
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch / condiment
Ingrediënten: boter, citroensap, lente-ui, sjalot, witte peper, witte wijn, witte wijnazijn en zout
Keuken: Frans
Soort: saus / vegetarisch
Ingrediënten: boter, citroensap, courgette, olijfolie, peper, peterselie en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: aardappelen, bieslook, blanke fond, kippenbouillon, preiwit, slagroom, witte peper en zout
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: bleekselderij, boter, champignons, dragon, droge witte vermouth, droge witte wijn, ham, kervel, laurier, maïzena, peper, peterselie, tijm, tomatenpuree, ui, wortel, zout en zwezerik
Keuken: Frans
Soort: orgaanvlees