De kunst van het koken
alle technieken en bereidingswijzen : alle hoogtepunten uit de Franse keuken
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals De kunst van het koken , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
De kunst van het koken is hét standaardwerk over de Franse keuken. In geen ander kookboek wordt de receptuur zo duidelijk beschreven en is zo’n rijkdom aan ervaring verwerkt. Hierdoor is ‘De kunst van het koken’ zelfs een halve eeuw na het verschijnen van de eerste editie nog steeds een van de meest gewaardeerde en gebruikte boeken over de klassieke Franse keuken. ‘De kunst van het koken’zal vreugde brengen in het hart van alle goede koks… en is de steen der wijzen waarmee elke kok zijn eenvoudige ingrediënten kan veranderen in goud.’
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Er is een (volgens ons) nagenoeg gelijke editie van dit kookboek geindexeerd, mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar uw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: citroenrasp, citroensap, eidooier, eiwit, limoenrasp, limoensap, poedersuiker, suiker, zanddeegbodem en zout
Keuken: Frans
Soort: gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Ingrediënten: boter, bruine rum, crème anglaise met koffiesmaak, eidooier, eiwit, karamel, melk, suiker, verkruimelde bitterkoekjes en zout
Keuken: Frans
Soort: soufflé / vegetarisch
Ingrediënten: béarnaisesaus, bloem, citroensap, droge witte wijn, laurier, lente-ui, mosselen, peper, peterselie, sjalot, slagroom en tijm
Keuken: Frans
Soort: schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: bloem, gedroogde gist, melk, gist, water en zout
Keuken: Frans
Soort: brood en broodgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: ganzenvet en water
Ingrediënten: bloem, boter, suiker, water en zout
Keuken: Frans
Soort: beslag/deeg / vegetarisch
Ingrediënten: arrowroot, azijn, bier, bruine suiker, fond, knoflook, laurier, mager rundvlees, maïzena, olie, peper, peterselie, reuzel, runderbouillon, tijm, ui en zout
Keuken: Frans
Soort: rundvlees
Ingrediënten: aardbeienpuree, abrikozensaus, chocoladesaus, eiwit, frambozenpuree, geglaceerde kastanjes, gekarameliseerde walnoten, gekonfijte vruchten, gemarineerde perzik, kirsch, rum, suiker, vanille-essence en walnoten
Keuken: Frans
Soort: ijs
Ingrediënten: boter, bruine bouillon, kippenbouillon, kooknat van champignons, laurier, peper, peterselie, rijst, tijm, ui, visbouillon, water, witte wijn en zout
Keuken: Frans
Soort: rijst
Ingrediënten: champignons, cognac, droge rode wijn, droge witte wijn, eau de vie, fond, knoflook, lamsschouder, lamsvoorpoot, laurier, magere bacon, mager spek, olijfolie, peper, runderbouillon, salie, tijm, tomaten, ui, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: schapenvlees / lamsvlees
Ingrediënten: bacon, boter, bruine fond, ganzenvet, gepelde kastanjes, gerookt spek, jonge rode wijn, knoflook, kruidnagel, laurier, peper, peterselie, reuzel, rode kool, runderbouillon, ui, wortel, zout en zure appel
Keuken: Frans
Soort: groente
Ingrediënten: bacon, beaujolais, bloem, boter, braadkip, bruine kippenbouillon, bruin geglaceerde witte uitjes, champignons, cognac, knoflook, laurier, peper, peterselie, rode bourgogne, rode côte du rhône, runderbouillon, tijm, tomatenpuree en zout
Keuken: Frans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: aardappel, bloem, boter, cayennepeper, ei, gruyère, nootmuskaat, witte peper en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: blauwschimmelkaas, crème fraîche, eenvoudig bladerdeeg, ei, eierglazuur, kaasvulling, peper, roquefort, slagroom, tabasco en zout
Keuken: Frans
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: bloem, boter, ei, kersen, melk, poedersuiker, suiker, vanille-essence en zout
Keuken: Frans
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: champignons, cognac, droge rode wijn, droge witte wijn, eau de vie, fond, knoflook, laurier, magere bacon, mager rundvlees, mager spek, olijfolie, peper, runderbouillon, salie, tijm, tomaten, ui, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: rundvlees
Ingrediënten: boter, champignons, ham, hamvet, kruiden, peper, ui, ver spek en zout
Keuken: Frans
Ingrediënten: bloem, gemarineerd konijn, jonge rode wijn, kalfsfond, konijnenlever, lardons, marinade, olijfolie, runderfond en ui
Keuken: Frans
Soort: wild
Ingrediënten: bloem, boter, ei, suiker, water en zout
Keuken: Frans
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: marinade sèche, meiknolletjes, olie, peper, peterselie, reuzel, varkensvlees en zout
Keuken: Frans
Soort: varkensvlees
Ingrediënten: bloem, droge witte wijn, eend, eendenbouillon, eendenharten, eendenlever, eendennek, eendenvet, kastanjes, kastanjes uit blik, olie, port, reuzel, runderbouillon, ui, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: kalfsvlees / gevogelte / varkensvlees
Ingrediënten: aardappelen, bloem, bruine lamsfond, doperwten, knoflook, lamsborst, lamskotelet, lamsnek, lamsschouder, laurier, meiknolletjes, olie, peper, reuzel, rozemarijn, runderbouillon, runderfond, sperziebonen, suiker, tijm, tomaten, tomatenpuree, water, winterwortelen, witte uien en zout
Keuken: Frans
Soort: stoofgerecht / lamsvlees
Ingrediënten: boter, farce, gruyère en witbrood
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: amandelen, amandelessence, bloem, boter, bruine rum, ei, eierglazuur, klassiek bladerdeeg, suiker en vanille-essence
Keuken: Frans
Soort: koek en gebak / vegetarisch
Ingrediënten: basilicum, bloem, boter, coulis de tomates à la provençale, droge witte wijn, gekookte ham, hamvet, kalfsgehakt, knoflook, melk, olie, oud witbroodkruim, peper, peterselie, rijst, sauce brune à lestragon, sauce brune aux fines herbes, sauce duxelles, sauce madère, sauce robert, tijmsaus, tomaten, ui, varkensspek en zout
Keuken: Frans
Soort: kalfsvlees