De kunst van het koken
alle technieken en bereidingswijzen : alle hoogtepunten uit de Franse keuken
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals De kunst van het koken , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
De kunst van het koken is hét standaardwerk over de Franse keuken. In geen ander kookboek wordt de receptuur zo duidelijk beschreven en is zo’n rijkdom aan ervaring verwerkt. Hierdoor is ‘De kunst van het koken’ zelfs een halve eeuw na het verschijnen van de eerste editie nog steeds een van de meest gewaardeerde en gebruikte boeken over de klassieke Franse keuken. ‘De kunst van het koken’zal vreugde brengen in het hart van alle goede koks… en is de steen der wijzen waarmee elke kok zijn eenvoudige ingrediënten kan veranderen in goud.’
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Er is een (volgens ons) nagenoeg gelijke editie van dit kookboek geindexeerd, mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar uw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: abrikozen, abrikozenglazuur, amandelschaafsel, boter, perziken, suiker, water en zoet pasteideeg
Keuken: Frans
Soort: gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Ingrediënten: bloem, boter, eidooier, eiwit, melk, poedersuiker, suiker, vanille-essence en zout
Keuken: Frans
Soort: soufflé / vegetarisch
Ingrediënten: bruine deeltjes uit ganzenvet, peper, piment en uiezout
Keuken: Frans
Ingrediënten: slagroom en vanille-essence
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / zuivel
Ingrediënten: appel, boter, bruine eendenbouillon, cognac, eend, kaneel, peper, port, runderbouillon, salie, suiker, varkensworstjes en zout
Keuken: Frans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: arrowroot, boter, bruine fond, champignons, droge witte vermouth, droge witte wijn, kalfsoester, lente-ui, madeira, maïzena, olie, peper, peterselie, runderbouillon, sjalot, slagroom, water en zout
Keuken: Frans
Soort: kalfsvlees
Ingrediënten: crèmevulling, flensjes, kaas en peterselie
Keuken: Frans
Ingrediënten: biscuigebak en crème au beurre
Keuken: Frans
Soort: glazuur / gebak, koek, taart, pudding
Ingrediënten: citroensap, dille, eidooier, slagroom, vinaigrette en zure room
Keuken: Frans
Soort: saus / vinaigrette / vegetarisch
Ingrediënten: aardappelzetmeel, bruine suiker, eierdooiers, maïzena, slagroom en suiker
Keuken: Frans
Soort: custard / vegetarisch
Ingrediënten: bieslook, bloem, boter, droge witte vermouth, droge witte wijn, eidooier, kerriepoeder, kervel, knoflook, laurier, melk, peperkorrels, peterselie, sint-jakobsschelpen, slagroom, tijm, ui, venkelzaad, water, witte peper, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: boter, broodkruim, coulis de tomates, ei, geblancheerde spruiten, gruyère, melk, nootmuskaat, olie, sauce aurore, sauce chivry, sauce mornay, sauce mousseline, sauce tomate, ui en witte peper
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: aardbeien, eidooier, frambozen, lange vingers, pudding, slagroom en suiker
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: boter, champignons, cognac, épices fines, foelie, kippenlevertjes, kippenvet, roomkaas, tijm, ui, witte peper en zout
Keuken: Frans
Soort: worst
Ingrediënten: boter, diepvriessperziebonen, kookvocht van champignons, lente-ui, sjalot, water en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: bruine rum, eidooier, gekarameliseerde walnoten, karamel, kirsch, melk, praliné en room
Keuken: Frans
Soort: ijs
Ingrediënten: blanke fond, bloem, boter, eidooier, kippenbouillon, lente-ui, slagroom, ui, waterkers en zout
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: boter, ei, peper, slagroom en zout
Keuken: Frans
Soort: eieren, kaas en zuivel / vegetarisch
Ingrediënten: cognac, eidooier, gegratineerde uiensoep en worcestershiresaus
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: broccoli, water en zout
Keuken: Frans
Soort: vegan / groente
Ingrediënten: aardbeien, citroensap, eiwit, frambozen en poedersuiker
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / sorbet
Ingrediënten: arrowroot, boter, champignons, droge madeira, kalfsbotten, kleine witte uitjes, knoflook, laurier, maïzena, meiknolletjes, olie, peper, peterselie, runderbotten, runderbouillon, rundertong, sjalot, tijm, tomaat, ui, varkensspek, varkenszwoerd, water, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: rundvlees / orgaanvlees
Ingrediënten: arrowroot, basilicum, boter, bruine fond, bruine saus, champignons, dragon, droge witte wijn, kip, knoflook, maïzena, olie, peper, runderbouillon, sjalot, tomaten en zout
Keuken: Frans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: artisjokbodems, béarnaisesaus, bloem, boter, champignonhoedjes, champignons, choronsaus, ei, lente-ui, madeira, peper, port, sjalot, slagroom, tomaten en zout
Keuken: Frans
Soort: eieren, kaas en zuivel
Ingrediënten: boter, droge witte wijn, lente-ui, mengsel voor visquenelles, oesters, peper, sjalot, vis en zout
Keuken: Frans
Soort: schaal- en schelpdieren