De kunst van het koken
alle technieken en bereidingswijzen : alle hoogtepunten uit de Franse keuken
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals De kunst van het koken , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
De kunst van het koken is hét standaardwerk over de Franse keuken. In geen ander kookboek wordt de receptuur zo duidelijk beschreven en is zo’n rijkdom aan ervaring verwerkt. Hierdoor is ‘De kunst van het koken’ zelfs een halve eeuw na het verschijnen van de eerste editie nog steeds een van de meest gewaardeerde en gebruikte boeken over de klassieke Franse keuken. ‘De kunst van het koken’zal vreugde brengen in het hart van alle goede koks… en is de steen der wijzen waarmee elke kok zijn eenvoudige ingrediënten kan veranderen in goud.’
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Er is een (volgens ons) nagenoeg gelijke editie van dit kookboek geindexeerd, mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar uw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: boter, citroensap, cognac, crème anglaise, crème chantilly, gekonfijte vruchten, amandel, melk, nootmuskaat, oranjesnippers, poedergelatine, rijst, sinaasappelen, sinaasappellikeur, sinaasappelsap, suiker, vanille-essence, water en zout
Keuken: Frans
Soort: pudding
Ingrediënten: citroensap, mosterd, mosterdpoeder, olie, olijfolie, peper, wijnazijn en zout
Keuken: Frans
Soort: saus
Ingrediënten: boter, bruine saus, champignons, cognac, dijonmosterd, kalfsniertjes, lente-ui, madeira, maïzena, peper, runderbouillon, sjalot, slagroom, worcestershiresaus en zout
Keuken: Frans
Soort: kalfsvlees / orgaanvlees
Ingrediënten: blanke fond, bloem, boter, champignons, citroensap, eidooier, gecanneleerde champignonhoedjes, kervel, kippenbouillon, laurier, peper, peterselie, slagroom, tijm en zout
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: abrikozensaus, abrikozen uit blik, amandelessence, ananassorbet, citroensap, citroensorbet, eiwit, poedersuiker en vanille-ijs
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / sorbet
Ingrediënten: bloem, boter, champignonsteeltjes, citroensap, droge witte wijn, eidooier, laurier, lente-ui, mosselen, peper, peterselie, sjalot, slagroom en tijm
Keuken: Frans
Soort: schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: bloem, boter, cayennepeper, ei, gruyère, melk, nootmuskaat, parmezaanse kaas, peper, slagroom, tabasco en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / kaas
Ingrediënten: boter, citroensap, peterselie, water, witlof en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: bakpoeder, bloem, boter, ei, plantaardig vet, suiker, vanille-essence en water
Keuken: Frans
Soort: beslag/deeg / vegetarisch
Ingrediënten: blanke fond, bloem, boter, kalfsfond, kippenfond, visfond, witte wijn en zout
Soort: saus
Ingrediënten: aardappelen, boter, peper, truffel en zout
Keuken: Frans
Soort: aardappelgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: boter, bruine bouillon, kippenbouillon, kooknat van champignons, laurier, peper, peterselie, rijst, tijm, ui, visbouillon, water, witte wijn en zout
Keuken: Frans
Soort: rijst
Ingrediënten: basilicum, dragon, droge witte wijn, kalfskoteletten, knoflook, lente-ui, peper, sauce madère, sjalot, tijm en zout
Keuken: Frans
Soort: kalfsvlees
Ingrediënten: bloem, boter, champignons, citroensap, eidooier, gecanneleerde champignonhoedjes, gekookte gambas, kookvocht van vis, kruiden, melk, peper, slagroom, tongfilet gepocheerd in witte wijn, truffel en zout
Soort: vis
Ingrediënten: bloem, boter, cayennepeper, droge witte vermouth, eidooier, gruyère, knoflook, nootmuskaat, parmezaanse kaas, peper, room, sjalot en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bloem, boter, cayennepeper, eidooier, gruyère, ham, melk, nootmuskaat, parmezaanse kaas, peper, room en zout
Keuken: Frans
Ingrediënten: ansjovispasta, ansjovis uit blik, bladpeterselieblaadjes, boter, dragon, gedroogde dragon, groene kruidenmayonaise, kappertjes, kervel, lente-ui, mon chou, sjalot, spinazieblaadjes, water, waterkersblaadjes en zure augurken
Keuken: Frans
Soort: saus
Ingrediënten: boter, dijonmosterd, gemengde groene kruiden, peper, peterselie en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / samengestelde boter
Ingrediënten: bloem, calvados, cognac, deegbodem van zoet pasteideeg, ei, golden delicious, kaneel, poedersuiker, slagroom en suiker
Keuken: Frans
Soort: gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Ingrediënten: boter, citroensap, cognac, eend, peper, perziken, perziken uit blik, port, suiker en zout
Keuken: Frans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: ei, melk, nootmuskaat, ongaar vol-au-vent deeg, parmezaanse kaas, paul child, peper en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / pastei
Ingrediënten: bittere chocolade, bloem, boter, cake, eidooier, eiwit, koffie, lange vingers, melk, pudding, rum, suiker, vanille, vanille-essence, verkruimelde bitterkoekjes en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bloem, bonenkruid, cayennepeper, chinese kool, cognac, ei, épice fines, foelie, gesmoord rundvlees, knoflook, olijfolie, oregano, parmezaanse kaas, peper, pepersaus, snijbiet, tomatensaus, ui, water, wilde spinazie, worstjes, worstvlees en zout
Keuken: Frans
Soort: rundvlees
Ingrediënten: arrowroot, azijn, bier, bruine suiker, fond, knoflook, laurier, mager rundvlees, maïzena, olie, peper, peterselie, reuzel, runderbouillon, tijm, ui en zout
Keuken: Frans
Soort: rundvlees
Ingrediënten: broccoli, water en zout
Keuken: Frans
Soort: vegan / groente