De kunst van het koken
alle technieken en bereidingswijzen : alle hoogtepunten uit de Franse keuken
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals De kunst van het koken , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
De kunst van het koken is hét standaardwerk over de Franse keuken. In geen ander kookboek wordt de receptuur zo duidelijk beschreven en is zo’n rijkdom aan ervaring verwerkt. Hierdoor is ‘De kunst van het koken’ zelfs een halve eeuw na het verschijnen van de eerste editie nog steeds een van de meest gewaardeerde en gebruikte boeken over de klassieke Franse keuken. ‘De kunst van het koken’zal vreugde brengen in het hart van alle goede koks… en is de steen der wijzen waarmee elke kok zijn eenvoudige ingrediënten kan veranderen in goud.’
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Er is een (volgens ons) nagenoeg gelijke editie van dit kookboek geindexeerd, mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar uw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: bloem, droge witte wijn, gans, ganzenbouillon, ganzenhart, ganzenlever, ganzennek, ganzenvet, kastanjes, kastanjes uit blik, olie, port, reuzel, runderbouillon, ui, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: kalfsvlees / gevogelte / varkensvlees
Ingrediënten: bloem, boter, champignons, droge witte wijn, ei, gebakken zalm, gekookte zalm, gruyère, inmaakvocht van zalm in blik, melk, mosselen uit blik, oregano, peper, slagroom, taartbodem, tonijn uit blik, ui, zalm uit blik en zout
Keuken: Frans
Soort: vis
Ingrediënten: bakpoeder, bloem, boter, ei, reuzel, suiker, vanille-essence en zout
Keuken: Frans
Soort: beslag/deeg / vegetarisch
Ingrediënten: aardappelen, bieslook, blanke fond, kippenbouillon, preiwit, slagroom, waterkers, witte peper en zout
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: abrikozenglazuur, amandelen, angelica, babadeeg, boter, crème saint-honoré, gekonfijte kersen, kirsch, poedersuiker en suikerstroop
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: arrowroot, boter, bruine saus, champignons, lente-ui, madeira, maïzena, olie en sjalot
Keuken: Frans
Soort: bouillon / groente
Ingrediënten: bloem, boter, citroensap, kookvocht van kip, slagroom, witte peper en zout
Keuken: Frans
Soort: saus
Ingrediënten: gin, jeneverbessen, knoflook, kruidnagels, laurier, olijfolie, peperkorrels, peterselie, rodewijnazijn, rozemarijn, ui, volle rode wijn, winterwortel en zout
Keuken: Frans
Soort: marinade
Ingrediënten: bacon, dijonmosterd, droge witte wijn, ei, fond, herbes de provence, knoflook, laurier, olie, olijfolie, oregano, paprika, peper, reuzel, roggebrood, runderbouillon, runderbovenbil, runderkogel, spek, tijm, ui, volkorenbrood en zout
Keuken: Frans / Catalaans
Soort: rundvlees
Ingrediënten: basilicum, boter, bruine kippenbouillon, dragon, droge witte wijn, gedroogde kruiden, kip, lente-ui, olie, peper, peterselie, runderbouillon, sjalot, tijm en zout
Keuken: Frans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: bloem, boter, ei, kersen, melk, poedersuiker, suiker, vanille-essence en zout
Keuken: Frans
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: blanke bouillon, boter, bouquet garni, champignons, cognac, droge witte wijn, gekookte ham, gelatine, gelatinepoeder, heldere kippensoep uit blik, kippenbouillon, lente-ui, madeira, nootmuskaat, peper, selderij, sjalot, slagroom, tomatenpuree, truffel, ui, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: varkensvlees
Ingrediënten: abrikozenjam, afsnijsel van appel, calvados, cognac, eidooier, gestoofde appel, rode voedselkleurstof, room, rum, suiker, vanille-essence en water
Keuken: Frans
Soort: fruit / soufflé
Ingrediënten: aardappelen, ansjovisgarnituur, beurre manié, fond, groene oliijven, kalfsbotten, knoflook, lardons, laurier, olijfolie, peper, peterselie, piperadegarnituur, pistou-garnituur, runderbouillon, rundvlees, stoofvocht, tijm, tomaat, ui, varkenszwoerd, volle jonge rode wijn, water, zout en zwarte olijven
Keuken: Frans
Soort: stoofgerecht / rundvlees
Ingrediënten: bechamelsaus en room
Keuken: Frans
Soort: saus / vegetarisch
Ingrediënten: bacon, beaujolais, bloem, boter, braadkip, bruine kippenbouillon, bruin geglaceerde witte uitjes, champignons, cognac, knoflook, laurier, peper, peterselie, rode bourgogne, rode côte du rhône, runderbouillon, tijm, tomatenpuree en zout
Keuken: Frans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: bloem, boter, cayennepeper, eidooier, gruyère, ham, melk, nootmuskaat, parmezaanse kaas, peper, room en zout
Keuken: Frans
Ingrediënten: boter, diepvriesspinazie, ei, gruyère, ham, lente-ui, peper, sjalot, soufflébasis, spinazie en zout
Keuken: Frans
Soort: soufflé
Ingrediënten: bleekselderij, boter, dragon, droge witte wijn, kip, kippenbouillon, laurier, peterselie, prei, tijm, ui, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: stoofgerecht / gevogelte
Ingrediënten: boter, cognac, dijonmosterd, fond, gekookte ham, lente-ui, madeira, olie, peper, port, sjalot, slagroom, spinazie, tomatenpuree en zout
Keuken: Frans
Soort: varkensvlees
Ingrediënten: abrikozen, abrikozenglazuur, amandelen, ananas, angelica, babadeeg, boter, gekonfijte kersen, kersen, kirsch, peren, poedersuiker, suikerstroop en vruchten uit blik
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bloem, boter, mossel, gekookt kreeftenvlees, vis, visbouillon, water en witte wijn
Keuken: Frans
Soort: vis
Ingrediënten: blanke fond, boter, droge witte wijn, kippenbouillon, laurier, peper, peterselie, tijm, water, witte ui en zout
Keuken: Frans
Soort: groente
Ingrediënten: blanke fond, bruine fond, eendenharten, eendenlever, eendenmaagjes, eendenvleugeltopjes, kippenbouillon, laurier, olie, peterselie, reuzel, runderbouillon, tijm, ui en wortel
Keuken: Frans
Soort: gevogelte / bouillon
Ingrediënten: boter, bruine fond, champignons, lente-ui, madeira, olie, peper, sjalot en zout
Keuken: Frans
Soort: groente