De kunst van het koken
alle technieken en bereidingswijzen : alle hoogtepunten uit de Franse keuken
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals De kunst van het koken , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
De kunst van het koken is hét standaardwerk over de Franse keuken. In geen ander kookboek wordt de receptuur zo duidelijk beschreven en is zo’n rijkdom aan ervaring verwerkt. Hierdoor is ‘De kunst van het koken’ zelfs een halve eeuw na het verschijnen van de eerste editie nog steeds een van de meest gewaardeerde en gebruikte boeken over de klassieke Franse keuken. ‘De kunst van het koken’zal vreugde brengen in het hart van alle goede koks… en is de steen der wijzen waarmee elke kok zijn eenvoudige ingrediënten kan veranderen in goud.’
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Er is een (volgens ons) nagenoeg gelijke editie van dit kookboek geindexeerd, mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar uw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: bloem, boter, ei, kersen, melk, poedersuiker, suiker, vanille-essence en zout
Keuken: Frans
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: bloem, boter, cayennepeper, eidooier, kooknat van kreeft, kreeftencorail, mosterd en slagroom
Keuken: Frans
Soort: saus
Ingrediënten: boter, champignons, lente-ui, olie, peper, peterselie, riz à la vapeur, sjalot en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bleekselderij, boter, droge port, droge witte vermouth, fond, ham, laurier, maïzena, olijfolie, peper, runderbouillon, runderhaas, tijm, ui, varkensnet, varkensspek, wijn, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: rundvlees
Ingrediënten: boter, croutons, ham, peper, spinazie, water en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: abrikozenglazuur, amandelen, angelica, babadeeg, boter, frangipane, gekonfijte kersen, kirsch, poedersuiker en suikerstroop
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: angelica, appel, bigarreaux, bruine rum, citroensap, crème anglaise, gekonfijte vruchten, olie, pudding, sinaasappelsnippers, suiker en water
Keuken: Frans
Ingrediënten: aromatische groenten, bloem, boter, bouchees, champignons, citroensap, eidooier, fond, gecanneleerde champignonhoedjes, groene olijven, kalfsfond, kalfsquenelles, kippenfond, kipquenelles, laurier, madeira sercial, melk, peper, quenelles uit blik, slagroom, smoorvocht van zwezerik, tijm, truffels uit blik, truffelvocht, vol-au-vent, wijn, witte peper, witte wijn, zout en zwezerik
Keuken: Frans
Soort: pastei / orgaanvlees
Ingrediënten: bechamelsaus, boter, ei, gekookte ham, gruyère, mornaysaus, peper, prei, slagroom en zout
Keuken: Frans
Soort: crumble/gratin
Ingrediënten: boter, bruine saus, champignons, cognac, dijonmosterd, kalfsniertjes, lente-ui, madeira, maïzena, peper, runderbouillon, sjalot, slagroom, worcestershiresaus en zout
Keuken: Frans
Soort: kalfsvlees / orgaanvlees
Ingrediënten: bacon, boter, droge witte wijn, kropsla, laurier, ontbijtspek, peper, peterselie, spekzwoerd, tijm, ui, water, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: stoofgerecht / bouillon / groente
Ingrediënten: arrowroot, boter, champignons, dragon, fond, geklaarde boter, haasbiefstuk, kervel, lente-ui, maïzena, olie, peper, peterselie, runderbouillon, sjalot, spek, tomatenpuree, witbrood en zout
Keuken: Frans
Soort: rundvlees
Ingrediënten: blanke fond, boter, bruine fond, chablis, champignon-roomsaus, champignon-roomsaus met eidooier, gekookte ham, hamvet, kruidnagel, olie, peterselie, poedersuiker, poully-fuissé, tijm, ui, witte bourgogne en wortel
Keuken: Frans
Soort: varkensvlees
Ingrediënten: bloem, boter, cayennepeper, champignons, eidooier, gruyère, kippenlevers, melk, nootmuskaat, parmezaanse kaas, peper, room en zout
Keuken: Frans
Ingrediënten: bloem, ei, melk, olie en zout
Keuken: Frans
Soort: beslag/deeg / vegetarisch
Ingrediënten: boter, peterselie, prei, water en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: basilicum, boter, dille, komkommer, lente-ui, peper, peterselie, slagroom, suiker, wijnazijn en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: farce, geklaarde boter, gruyère en witbrood
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bloem, broodkruim, citroensap, ei, geklaarde boter, kipfilet, lente-ui, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, peterselie, sjalot en zout
Keuken: Frans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: bloem, boter, melk, peper en zout
Keuken: Frans
Soort: saus / vegetarisch
Ingrediënten: cayennepeper, cognac, ei, épice fines, kalfslever, laurier, nootmuskaat, panade, peper, runderlever, tijm, truffel uit blik, truffelvocht, varkenslever, vet spek en zout
Keuken: Frans
Soort: varkensvlees / paté/terrine
Ingrediënten: bleekselderij, coulis de tomates à la provençale, dikke lende, fond, ingewanden, kalfsbotten, kip, kippenkarkas, knoflook, kruidnagel, laurier, meiknolletjes, peperkorrels, peterselie, prei, rosbief, runderbotten, runderbovenbil, runderkogel, runderspierstuk, sauce alsacienne, sauce nénette, sauce suprême, sauce tomate, tijm, ui, varkensfricandeau, varkensschouder, verse worst, vleesafsnijsel en wortel
Keuken: Frans
Soort: gevogelte / varkensvlees / rundvlees / bouillon
Ingrediënten: ei, eidooier, karamel, melk, suiker, vanille-essence en vanillestokje
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: frans bladerdeeg en suiker
Keuken: Frans
Soort: koek en gebak / vegetarisch
Ingrediënten: asperges, beurre au citron, sauce crème, sauce hollandaise, sauce maltaise, sauce mousseline, water en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente