De kunst van het koken
alle technieken en bereidingswijzen : alle hoogtepunten uit de Franse keuken
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals De kunst van het koken , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
De kunst van het koken is hét standaardwerk over de Franse keuken. In geen ander kookboek wordt de receptuur zo duidelijk beschreven en is zo’n rijkdom aan ervaring verwerkt. Hierdoor is ‘De kunst van het koken’ zelfs een halve eeuw na het verschijnen van de eerste editie nog steeds een van de meest gewaardeerde en gebruikte boeken over de klassieke Franse keuken. ‘De kunst van het koken’zal vreugde brengen in het hart van alle goede koks… en is de steen der wijzen waarmee elke kok zijn eenvoudige ingrediënten kan veranderen in goud.’
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Er is een (volgens ons) nagenoeg gelijke editie van dit kookboek geindexeerd, mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar uw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: beurre bercy, biefstuk, boter, lente-ui, merg, peper, peterselie, rode wijn, sjalot en zout
Keuken: Frans
Ingrediënten: boter, cognac, garnalen, krabvlees, kreeftenvlees, lente-ui, madeira, olie, peper, port, sjalot, sla en zout
Keuken: Frans
Soort: schuim/mousse/gelei / schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: blanke fond, bruine fond, eendenharten, eendenlever, eendenmaagjes, eendenvleugeltopjes, kippenbouillon, laurier, olie, peterselie, reuzel, runderbouillon, tijm, ui en wortel
Keuken: Frans
Soort: gevogelte / bouillon
Ingrediënten: bloem, boter, champignons, droge witte wijn, ei, gruyère, kalkoen, kip, kippenfond, kippensaus, melk, oregano, pasta, peper, rijst, sjalot, slagroom, taartbodem en zout
Keuken: Frans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: amandelessence, bittere chocolade, bloem, boter, eidooier, eiwit, gemalen amandelen, koffie, rum, suiker en zout
Keuken: Frans
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: boter, bouillon, champignons, droge port, droge witte vermouth, fond, kleine witte uitjes, laurier, lente-ui, maïzena, olijfolie, ontpitte groene olijven, peper, runderbouillon, rundertong, sjalot, tijm, tomaat, ui, varkensspek, water, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: rundvlees / orgaanvlees
Ingrediënten: boter, bruine saus, glace de viande, madeira, port en truffel uit blik
Keuken: Frans
Soort: saus
Ingrediënten: boter, peper, slagroom, spruiten en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: blanke fond, bloem, boter, melk, nootmuskaat, peper, slagroom, ui, visfond en zout
Keuken: Frans
Soort: saus
Ingrediënten: marinade sèche, peper, varkensbraadvlees, zout en zuurkool
Keuken: Frans
Soort: varkensvlees
Ingrediënten: bloem, boter, eidooier, eiwit, gekookte zalm, gruyère, inmaakvocht van zalm in blik, lente-ui, marjolein, melk, oregano, parmezaanse kaas, peper, sjalot, tomatenpuree, zalm uit blik en zout
Keuken: Frans
Soort: soufflé / vis
Ingrediënten: bleekselderij, boter, citroensap, crème fraîche, dragon, droge witte wijn, eidooier, gecanneleerde champignonhoedjes, kip, kippenbouillon, laurier, peper, peterselie, prei, slagroom, tijm, turffel, ui, waterkers, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: bindmiddel voor paté, boter, runderfond en witte rijst
Keuken: Frans
Soort: bouillon
Ingrediënten: beurre maître d'hôtel, beurre pour escargots, boter, champignons, peper en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: boter, donkere bouillon, droge witte wijn, laurier, olie, peper, peterselie, rode wijn, tijm, water, witte ui en zout
Keuken: Frans
Soort: groente
Ingrediënten: bloem, boter, cayennepeper, duxelles, ei, gruyère, melk, nootmuskaat, parmezaanse kaas, peper, slagroom, tabasco en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / kaas
Ingrediënten: bacon, blanke fond, boter, droge witte wijn, ganzenvet, gerookt spek, jeneverbessen, kippenbouillon, laurier, peper, peperkorrel, peterselie, ui, verse zuurkool, wortel en zout
Keuken: Frans
Ingrediënten: bloem, boter, broodkruim, dijonmosterd, kalfslever, knoflook, lente-ui, olie, peper, peterselie, sjalot en zout
Keuken: Frans
Soort: kalfsvlees / orgaanvlees
Ingrediënten: aardappelen, bleekselderij, boter, croutons, dragon, gedroogde dragon, kervel, kippenbouillon, peterselie, preiwit, rijst, suiker, ui, melk, water, witte peper en zout
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: likeur, poedersuiker rum, slagroom, stijfgeslagen slagroom en vanille-essence
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / zuivel
Ingrediënten: bacon, bloem, boter, champignons, doorregen varkensvlees, gemengde vis met graten, gezouten spek, kleine witte uitjes, knoflook, laurier, olie, peterselie, pinot blanc, reuzel, rode côte du rhones, sint-jakobsschelpen, tijm, ui, visbouillon, witte côte du rhone, witte peper en zout
Keuken: Frans
Soort: stoofgerecht / varkensvlees / vis
Ingrediënten: boter, dille, dragon, gedroogde dragon, griesmeel, kippenbouillon, komkommer, lente-ui, peterselie, sjalot, ui, water, wijnazijn, witte peper, zout en zure room
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: boter, brandy, cakvados, citroenrasp, cognac, crème anglaise, ei, eiwit, golden delicious, kaneel, karamel, poedersuiker, rum, slagroom en suiker
Keuken: Frans
Soort: fruit / pudding
Ingrediënten: aardbei, chocoladerasp, eiwit, framboos, geglaceerde kastanjes, gekarameliseerde walnoten, gekonfijt fruit, kirsch, perzik, praliné, rum, slagroom, suiker, vanille-essence, water en zout
Keuken: Frans
Soort: schuim/mousse/gelei
Ingrediënten: bloem, boter, cayennepeper, eidooier, gruyère, melk, nootmuskaat, parmezaanse kaas, peper, room en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch