De kunst van het koken
alle technieken en bereidingswijzen : alle hoogtepunten uit de Franse keuken
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals De kunst van het koken , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
De kunst van het koken is hét standaardwerk over de Franse keuken. In geen ander kookboek wordt de receptuur zo duidelijk beschreven en is zo’n rijkdom aan ervaring verwerkt. Hierdoor is ‘De kunst van het koken’ zelfs een halve eeuw na het verschijnen van de eerste editie nog steeds een van de meest gewaardeerde en gebruikte boeken over de klassieke Franse keuken. ‘De kunst van het koken’zal vreugde brengen in het hart van alle goede koks… en is de steen der wijzen waarmee elke kok zijn eenvoudige ingrediënten kan veranderen in goud.’
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Er is een (volgens ons) nagenoeg gelijke editie van dit kookboek geindexeerd, mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar uw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: boter, citroensap, eidooier, eiwit, water, witte peper en zout
Keuken: Frans
Soort: saus / vegetarisch
Ingrediënten: garnalen, garnalen uit blik, krab, krab uit blik, kreeft, kreeft uit blik, nootmuskaat, slagroom, soezendeeg, tomatenpuree, truffel, visfond, vissaus, witte peper en zout
Keuken: Frans
Soort: schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: klassiek bladerdeeg
Keuken: Frans
Soort: hartige taarten, pasteien en pizza’s / vegetarisch
Ingrediënten: boter, citroensap, peterselie, slagroom, witte peper en zout
Keuken: Frans
Soort: saus / vegetarisch
Ingrediënten: diepvriessperziebonen, kippenbouillon, lente-ui, olijfolie, sjalot en zout
Keuken: Frans
Soort: groente
Ingrediënten: blanke kippenbouillon, bleekselderij, bloem, boter, champignons à blanc, citroensap, droge witte wijn, eidooier, geglaceerde witte uitjes, kerriepoeder, kip, laurier, nootmuskaat, peterselie, slagroom, tijm, ui, witte peper, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: bloem, boter, ei, melk, water en zout
Keuken: Frans
Soort: beslag/deeg / vegetarisch
Ingrediënten: bloem, boter, champignonvocht, dragon, droge witte wijn, eend, eidooier, gedroogde dragon, gedroogde oregano, gruyère, kalkoen, kervel, kip, lente-ui, madeira, melk, peper, sherry, sjalot, slagroom, visfond en zout
Keuken: Frans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: bloem, boter, champignons, droge witte wijn, ei, gruyère, kalkoen, kip, kippenfond, kippensaus, melk, oregano, pasta, peper, rijst, sjalot, slagroom, taartbodem en zout
Keuken: Frans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: boter, stokbrood, gruyère, olijfolie, parmezaanse kaas, ui en uiensoep
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: crèpes à la piperade, ei, kip, ei, ham, kaassaus, kalfsvlees, tomatensaus, varkensvlees, vis en worst
Keuken: Frans
Soort: pannenkoeken en flensjes
Ingrediënten: aardbeien, abrikozenjam, boter, brioche finedeeg, bruine rum, crème chantilly, kirsch, pain briochedeeg, poedersuiker, slagroom, suiker, vanille-essence en water
Keuken: Frans
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: aardbeien, babas in rum, bosbessen, crème chantilly, poedersuiker, rum en uitlekvocht van babas in rum
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: boter, citroensap, eidooier, water, witte peper en zout
Keuken: Frans
Soort: saus / vegetarisch
Ingrediënten: bacon, blanke fond, boter, droge witte wijn, eend, fazant, gans, ganzenvet, gebraden worsstjes, gerookt spek, ham, jeneverbessen, kippenbouillon, koteletten, laurier, peper, peperkorrel, peterselie, ui, varkensvlees, verse zuurkool, wortel en zout
Keuken: Frans
Ingrediënten: ansjovispasta, ansjovis uit blik, boter, citroensap, gemengde groene kruiden, peper en peterselie
Keuken: Frans
Soort: samengestelde boter
Ingrediënten: bouillon, ganzenvet, knoflook, maïzena, olie, peper, reuzel, salie, tomaten, tomatensap, tomaten uit blik, ui en zout
Keuken: Frans
Soort: saus
Ingrediënten: bieslook, boter, doorregen schouderlap, gedroogde witte bonen, knoflook, laurier, lente-ui, mager spek, olijfolie, peper, peperkorrels, prei, salie, sjalot, tijm, tomaten, ui, venkel, water, worstjes en zout
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: bloem, boter, citroensap, eidooier, gruyère, melk, pocheervocht vis, slagroom, witte peper en zout
Soort: saus
Ingrediënten: bleekselderij, bouqet garni voor fond, kalfsbotten, runderbotten, runderschenkelvlees, ui, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: bouillon
Ingrediënten: aardappelen, boter, peper, truffel en zout
Keuken: Frans
Soort: aardappelgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: bloem, boter, citroensap, droge witte wijn, eidooier, eiwit, gepocheerde scholfilet, gepocheerde tongfilet, gruyère, lente-ui, melk, mousseline-sabayonsaus, peper, sjalot, slagroom, visvocht en zout
Keuken: Frans
Soort: soufflé / vis
Ingrediënten: basilicum, boter, citroensap, droge witte wijn, eidooier, herbes de provence, kip, knoflook, peper, peterselie, rozemarijn, tijm, venkelzaad en zout
Keuken: Frans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: bechamelsaus, boter, dragon, droge witte wijn, gedroogde kruiden, kervel, lente-ui, peterselie, roomsaus, sjalot, veloutésaus en verse groene kruiden
Keuken: Frans
Soort: saus
Ingrediënten: suiker en vanillestokje
Keuken: Frans
Soort: vegan