De kunst van het koken
alle technieken en bereidingswijzen : alle hoogtepunten uit de Franse keuken
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals De kunst van het koken , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
De kunst van het koken is hét standaardwerk over de Franse keuken. In geen ander kookboek wordt de receptuur zo duidelijk beschreven en is zo’n rijkdom aan ervaring verwerkt. Hierdoor is ‘De kunst van het koken’ zelfs een halve eeuw na het verschijnen van de eerste editie nog steeds een van de meest gewaardeerde en gebruikte boeken over de klassieke Franse keuken. ‘De kunst van het koken’zal vreugde brengen in het hart van alle goede koks… en is de steen der wijzen waarmee elke kok zijn eenvoudige ingrediënten kan veranderen in goud.’
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Er is een (volgens ons) nagenoeg gelijke editie van dit kookboek geindexeerd, mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar uw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: bechamelsaus en room
Keuken: Frans
Soort: saus / vegetarisch
Ingrediënten: fond, gepekeld varkenszwoerd, kalfsbotten, kalfspoten en varkenszwoerd
Keuken: Frans
Soort: schuim/mousse/gelei
Ingrediënten: dragon, droge witte vermouth, gelatine, gelatinepoeder, slagroom, visfond, witte peper en zout
Soort: saus
Ingrediënten: aardappelen, bieslook, blanke fond, kippenbouillon, preiwit, slagroom, witte peper en zout
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: bloem, boter, champignons, citroensap, dragon, gecanneleerde champignonhoedjes, kruiden, kippenbouillon, melk, peterselie, slagroom, ui, water, witte peper, zout en zure room
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: boter, citroensap, peterselie, slagroom, witte peper en zout
Keuken: Frans
Soort: saus / vegetarisch
Ingrediënten: peterselie, vis, visbouillon en water
Keuken: Frans
Soort: vis
Ingrediënten: boter, bruine saus, champignons, droge witte wijn, groene kruiden, lente-ui, olie, peper, peterselie, sjalot, tomatenpuree en zout
Keuken: Frans
Soort: saus
Ingrediënten: bloem, boter, cognac, ei, kirsch, melk, peren, poedersuiker, suiker, vanille-essence, zoete witte wijn en zout
Keuken: Frans
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: boter, courgette, gruyère, olijfolie en parmezaanse kaas
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: basilicum, bloem, boter, bruine fond, droge witte wijn, knoflook, marinade voor varkensvlees, olie, peper, peterselie, reuzel, runderbouillon, salie, tijm, tomaten, tomatenpuree, ui, varkenskarbonade en zout
Keuken: Frans
Soort: varkensvlees
Ingrediënten: blanke fond, bloem, boter, eidooier, kippenbouillon, lente-ui, slagroom, spinazie, ui en zout
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: basilicum, dragon, droge witte wijn, kalfskoteletten, knoflook, lente-ui, peper, sauce robert, sjalot, tijm en zout
Keuken: Frans
Soort: kalfsvlees
Ingrediënten: citroenrasp, citroensap, eidooier, eiwit, limoenrasp, limoensap, poedersuiker, suiker, zanddeegbodem en zout
Keuken: Frans
Soort: gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Ingrediënten: arrowroot, boter, champignons, dragon, fond, geklaarde boter, haasbiefstuk, kervel, lente-ui, maïzena, olie, peper, peterselie, runderbouillon, sjalot, spek, tomatenpuree, witbrood en zout
Keuken: Frans
Soort: rundvlees
Ingrediënten: boter, diepvriesspinazie, ei, gruyère, lente-ui, nootmuskaat, peper, sjalot, slagroom, spinazie, taartbodem, water en zout
Keuken: Frans
Soort: quiche / vegetarisch / boter en olie
Ingrediënten: bacon, cognac, gezouten spek, kalfslever, kippenlever, lamslever, laurier, lente-ui, peper, runderlever, sjalot, tijm, truffel, truffelvocht, varkenslever, vet spek, vlees van wild, vulling van varkens- en kalfsvlees en zout
Keuken: Frans
Soort: paté/terrine
Ingrediënten: citroensap, dijonmosterd, knolselderij, olijfolie, peper, peterselie, verse gemengde kruiden, water, wijnazijn en zout
Soort: vegan
Ingrediënten: aardbeien, aardbeiensaus, amandelessence, boter, crème chantilly, gemalen amandelen, lange vingers, sinaasappellikeur, slagroom, tafelsuiker en water
Keuken: Frans
Soort: pudding / vegetarisch
Ingrediënten: boter, slagroom, spruiten, tuinkruiden, water en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: blanke fond, bloem, boter, bruine fond, cognac, gekookte ham, hamfond, lente-ui, madeira, olie, peper, port, runderbouillon, sjalot, slagroom, spinazie en tomatenpuree
Keuken: Frans
Soort: varkensvlees
Ingrediënten: boter, bruine eendenbouillon, eend, peper, port, runderbouillon, salie, tijm, ui, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: abrikoos, crème pâtissière, perzik, pruim en suikersiroop
Keuken: Frans
Soort: fruit / vegetarisch
Ingrediënten: boter, geglaceerde sinaasappelschil en sinaasappelboter
Keuken: Frans
Soort: glazuur / vegetarisch
Ingrediënten: boter, broodkruim, fond, gemberpoeder, knoflook, mager varkensgehakt, peper, reuzel, runderbouillon, ui en zout
Keuken: Frans