De kunst van het koken
alle technieken en bereidingswijzen : alle hoogtepunten uit de Franse keuken
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals De kunst van het koken , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
De kunst van het koken is hét standaardwerk over de Franse keuken. In geen ander kookboek wordt de receptuur zo duidelijk beschreven en is zo’n rijkdom aan ervaring verwerkt. Hierdoor is ‘De kunst van het koken’ zelfs een halve eeuw na het verschijnen van de eerste editie nog steeds een van de meest gewaardeerde en gebruikte boeken over de klassieke Franse keuken. ‘De kunst van het koken’zal vreugde brengen in het hart van alle goede koks… en is de steen der wijzen waarmee elke kok zijn eenvoudige ingrediënten kan veranderen in goud.’
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Er is een (volgens ons) nagenoeg gelijke editie van dit kookboek geindexeerd, mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar uw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: bruine fond, cognac, consommé uit blik, gelatine, ui, gesmoorde wortel, gesmoord rundvlees, peper, peterselie, port, slabladen, waterkers en zout
Keuken: Frans
Soort: rundvlees
Ingrediënten: abrikozenglazuur, amandelen, angelica, babadeeg, boter, frangipane, gekonfijte kersen, kirsch, poedersuiker en suikerstroop
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: amandelessence, bloem, boter, ei, eidooier, gemalen amandelen, kirsch, melk, pudding, suiker, vanille-essence en verkruimelde bitterkoekjes
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bloem, boter, slaolie en zout
Keuken: Frans
Soort: beslag/deeg / vegetarisch
Ingrediënten: bittere chocolade, boter, eidooier, kirsch, poedersuiker, rum, sinaasappellikeur, sterke koffie en vanille-essence
Keuken: Frans
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch / condiment
Ingrediënten: augurk, basilicum, bloem, boter, bruine fond, droge witte wijn, kappertjes, knoflook, marinade voor varkensvlees, olie, peper, peterselie, reuzel, runderbouillon, salie, tijm, tomaten, tomatenpuree, ui, varkenskarbonade en zout
Keuken: Frans
Soort: varkensvlees
Ingrediënten: bleekselderij, boter, droge witte wijn, eidooier, kreeft, laurier, olijfolie, peterselie, peterseliewortel, prei, slagroom, tijm, ui, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: bacon, boter, droge witte wijn, kropsla, laurier, ontbijtspek, peper, peterselie, spekzwoerd, tijm, ui, water, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: stoofgerecht / bouillon / groente
Ingrediënten: boter, citroensap, eidooier, eiwit, water, witte peper en zout
Keuken: Frans
Soort: saus / vegetarisch
Ingrediënten: bloem, boter, crèmevulling, ei, eidooier, eiwit, frituurolie, melk, nootmuskaat, olie, peper, water, witbroodkruim en zout
Keuken: Frans
Ingrediënten: aardbeien, bloem, boter, cake, cognac, eidooier, eiwit, frambozen, kirsch, koffie, lange vingers, melk, pudding, suiker, vanille, vanille-essence, verkruimelde bitterkoekjes en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: boter, chocoladefondant, génoise, italiaans schuim, kirsch, oploskoffie en rum
Keuken: Frans
Soort: koek en gebak / vegetarisch
Ingrediënten: champignons, cognac, droge rode wijn, droge witte wijn, eau de vie, fond, knoflook, laurier, magere bacon, mager rundvlees, mager spek, olijfolie, peper, runderbouillon, salie, tijm, tomaten, ui, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: rundvlees
Ingrediënten: boter, ui, water, witte rijst en zout
Keuken: Frans
Ingrediënten: aardappelblokjes, aardappelschijfjes, basilicum, boter, citroenrasp, citroensap, knoflook, nootmuskaat, olijfolie, peper, peterselie, water en zout
Keuken: Frans
Soort: aardappelgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: bittere chocolade, boter, ei, eidooier, kirsch, rum, sinaasappellikeur, sterke koffie, suiker, vanille-essence en water
Keuken: Frans
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch / condiment
Ingrediënten: court-bouillon, gemengde groene kruiden, paprika, peper, peterselie en zout
Keuken: Frans
Soort: vegan
Ingrediënten: boter, broodkruim, coulis de tomates, ei, gekookte bloemkool, gruyère, melk, nootmuskaat, olie, sauce au cari, sauce chivry, sauce mornay, sauce mousseline, ui en witte peper
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: geglaceerde angelica, navelsinaasappel, sinaasappellikeur, sinaasappelschillen, suiker en water
Keuken: Frans
Soort: vegan
Ingrediënten: bloem, boter, citroensap, eidooier, kookvocht van vis, kreeftenboter, kruiden, melk, peper, rivierkreeftjes, slagroom, tongfilet gepocheerd in witte wijn, truffel en zout
Soort: vis
Ingrediënten: vleesgelei
Keuken: Frans
Soort: pastei
Ingrediënten: boter, broodkruim, courgette, ei, geblancheerde amandelen, gruyère, kruidnagel, olijfolie, peper, slagroom, ui en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: aubergine, basilicum, bechamelsaus, boter, broodkruim, coulis de tomates, eidooier, eiwit, knoflook, lente-ui, olijfolie, oregano, parmezaanse kaas, peterselie, sjalot, tijm, tomatensaus en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: angelica, appel, bigarreaux, bruine rum, citroensap, crème anglaise, gekonfijte vruchten, olie, pudding, sinaasappelsnippers, suiker en water
Keuken: Frans
Ingrediënten: geklaarde boter en oud witbrood
Keuken: Frans
Soort: garnituur / vegetarisch