De kunst van het koken
alle technieken en bereidingswijzen : alle hoogtepunten uit de Franse keuken
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals De kunst van het koken , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
De kunst van het koken is hét standaardwerk over de Franse keuken. In geen ander kookboek wordt de receptuur zo duidelijk beschreven en is zo’n rijkdom aan ervaring verwerkt. Hierdoor is ‘De kunst van het koken’ zelfs een halve eeuw na het verschijnen van de eerste editie nog steeds een van de meest gewaardeerde en gebruikte boeken over de klassieke Franse keuken. ‘De kunst van het koken’zal vreugde brengen in het hart van alle goede koks… en is de steen der wijzen waarmee elke kok zijn eenvoudige ingrediënten kan veranderen in goud.’
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Er is een (volgens ons) nagenoeg gelijke editie van dit kookboek geindexeerd, mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar uw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: basilicum, boter, broodkruim, crème fraîche, dragon, droge witte wijn, gedroogde basilicum, gedroogde oregano, gedroogde salie, gele ui, gsdroogde dragon, kookvocht van uien, parmezaanse kaas, peper, peterselie, rode ui, runderbouillon, witte ui en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: bakpoeder, bloem, boter, bruine rum, ei, eidooier, gekonfijte vruchten, rozijnen, suiker en zelfrijzend bakmeel
Keuken: Frans
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: aardappelen, boter, citroensap, gruyère, lente-ui, sjalot, witlof, witte peper en zout
Keuken: Frans
Soort: aardappelgerecht / vegetarisch / groente
Ingrediënten: bechamelsaus met kaas, boter, gruyère, sauce crème, sauce mornay en witlof
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: basilicum, bieslook, dragon, kervel, mayonaise, oregano en peterselie
Keuken: Frans
Soort: saus
Ingrediënten: ei, ganzenvet, gekookte ham, rijst, hamvet, kalfsvlees, kippenvet, nootmuskaat, parmezaanse kaas, peper, reuzel, snijbietblad, spinazie en ui
Soort: kalfsvlees
Ingrediënten: aardbeien, eidooier, frambozen, lange vingers, pudding, slagroom en suiker
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: boter, brandy, cakvados, citroenrasp, cognac, crème anglaise, ei, eiwit, golden delicious, kaneel, karamel, poedersuiker, rum, slagroom en suiker
Keuken: Frans
Soort: fruit / pudding
Ingrediënten: augurk, basilicum, bloem, boter, bruine fond, droge witte wijn, kappertjes, knoflook, marinade voor varkensvlees, olie, peper, peterselie, reuzel, runderbouillon, salie, tijm, tomaten, tomatenpuree, ui, varkenskarbonade en zout
Keuken: Frans
Soort: varkensvlees
Ingrediënten: bloem, boter, eidooier, ijswater, reuzel en zout
Keuken: Frans
Soort: beslag/deeg
Ingrediënten: basilicum, bloem, boter, fond, gedroogde basilicum, gedroogde oregano, groene paprika, kalfsbotten, knoflook, lardons, laurier, olijfolie, peper, peterselie, runderbouillon, rundertong, stoofvocht, tijm, tomaat, ui, varkenszwoerd, volle jonge rode wijn en zout
Keuken: Frans
Soort: stoofgerecht / rundvlees / orgaanvlees
Ingrediënten: basilicum, citroensap, dille, dragon, ei, eiwit, kappertjes, kippenfond, lente-ui, mosterd, olie, peper, peterselie, runderfond, sjalot, slagroom, visfond, wijnazijn, zout en zure room
Keuken: Frans
Soort: saus
Ingrediënten: amandelessence, bruine rum, crème anglaise, crème chantilly, eidooier, eiwit, gelatinepoeder, maïzena, melk, praliné, slagroom, sterke koffie, suiker, suikerklontjes, vanille-essence, verkruimelde bitterkoekjes en zout
Keuken: Frans
Soort: pudding / vegetarisch
Ingrediënten: amandelessence, bittere chocolade, bloem, boter, eidooier, eiwit, gemalen amandelen, koffie, rum, suiker en zout
Keuken: Frans
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: bacon, dijonmosterd, droge witte wijn, ei, fond, herbes de provence, knoflook, laurier, olie, olijfolie, oregano, paprika, peper, reuzel, roggebrood, runderbouillon, runderbovenbil, runderkogel, spek, tijm, ui, volkorenbrood en zout
Keuken: Frans / Catalaans
Soort: rundvlees
Ingrediënten: blanke kippenbouillon, bleekselderij, boter, bruine kippenbouillon, citroensap, droge witte vermouth, kipfilet, madeira, peper, peterselie, port, runderbouillon, slagroom, ui, winterwortel en zout
Keuken: Frans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: room en veloutésaus
Keuken: Frans
Soort: saus
Ingrediënten: bechamelsaus, boter, broodkruim, citroensap, courgette, knoflook, olijfolie, peper, peterselie en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: bittere chocolade, boter, chocoladeglazuur, eidooier, eiwit, sterke koffie, suiker en zout
Keuken: Frans
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: boter, dragon, ei, gekookte ham, mager kalfsvlees, mager varkensvlees, marinade van cognac en truffels, peper, sjalot, varkensvet en zout
Keuken: Frans
Ingrediënten: bloem, boter, dragon, droge witte wijn, eidooier, krabvlees, krabvlees uit blik, kreeftenvlees, kreeftenvlees uit blik, lente-ui, melk, peper, sjalot, slagroom, ui, visbouillon en zout
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: crème pâtissière, rodewijnsiroop en verkruimelde bitterkoekjes
Keuken: Frans
Soort: fruit / vegetarisch
Ingrediënten: boter, dragonsaus, droge witte wijn, drragon, gedroogde dragon, gepocheerde champignons, kip, kippenbouillon, kippenhart, kippenlever, kippenmaag, kippennekken, kippensleutelbeen, kippenvleugelpunten, laurier, peterselie, truffel, ui, waterkers, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: stoofgerecht / gevogelte
Ingrediënten: bloem, knoflook, kool, melk, olijfolie, peper, slagroom, ui en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: abrikozen, abrikozenglazuur, amandelschaafsel, boter, perziken, suiker, water en zoet pasteideeg
Keuken: Frans
Soort: gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch