Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Kooktechnieken

meer dan 1200 werkwijzen eenvoudig uitgelegd. Van eieren pocheren tot rollades bereiden. Basiskookboek

Een boek van Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto

We hebben 121 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Kooktechnieken, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

Het complete naslagwerk voor elke kok - Meer dan 1200 werkwijzen eenvoudig uitgelegd
In dit lijvige handboek vindt u meer dan 1200 werkwijzen die stap voor stap worden beschreven aan de hand van duidelijke foto’s. De technieken voor de voorbereiding en verwerking van de ingrediënten zijn ondergebracht in verschillende hoofdstukken van A tot Z: groenten, fruit, eieren en zuivelproducten, vis en zeevruchten, vlees, gevogelte en wild, pasta en granen, kruiden en specerijen. Zo leest u onder andere hoe u artisjokken bereidt, de pitjes uit een granaatappel verwijdert, zalm fileert, oesters openmaakt en een wildbout lardeert… Bovendien bevat dit handboek een extra hoofdstuk waarin de bereiding van de belangrijkste fonds en sauzen wordt besproken.
Kortom, een keukenbijbel voor alle liefhebbers van de kookkunst!


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Kooktechnieken

Een greep uit de 121 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Diner / hoofdgerecht uit Kooktechnieken:

Soepkip garen

Ingrediënten:
kippenbouillon, kippenmaag, kipppenhart, knolraap, knolselderij, laurier, peterseliestelen, peterseliewortel, prei, savooiekool, soepkip, ui, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Duits
Soort:
gevogelte
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Diner / nagerecht uit Kooktechnieken:

Gevulde peren

Ingrediënten:
citroen, geraspte goudse kaas, kwark en peer

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Recept uit Kooktechnieken:

Gegratineerde st jakobsschelpen

Ingrediënten:
boter, chilipeper, corail van jakobsschelp, knoflook, kruiden, peper, peterselie, room, sjalot, st jakobsnoot, visfond, witbroodkruim en zout

Keuken:
Internationaal
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Recept uit Kooktechnieken:

Mosselen stomen

Ingrediënten:
knoflook, kokkels, laurier, mosselen, olie, prei, ui, venusschelpen, witte wijn en wortel

Keuken:
Internationaal
Soort:
schaal- en schelpdieren / kruiden
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Diner / voorgerecht uit Kooktechnieken:

Carpaccio-variaties

Ingrediënten:
aardappelblokjes, basilicum, extra vergine olijfolie, knoflook, paprika, parmezaanse kaas, peper, pijnboompitten, runderfilet, verse tuinkruiden en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
rundvlees
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Bijgerecht uit Kooktechnieken:

Kwarknoedels

Ingrediënten:
ei, geklaarde boter, oud brood zondere korst, paneermeel, suiker, uitgelekte kwark, water, zout en zure room

Keuken:
Duits
Soort:
noedels
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Recept uit Kooktechnieken:

Roerei

Ingrediënten:
ei, ham, ingewanden, kruiden, melk, peper, schaaldieren, slagroom, spek, vlees en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
eieren, kaas en zuivel / kaas / paddenstoelen
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Recept uit Kooktechnieken:

Schnitzel

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, olie, paneermeel en schnitzel

Keuken:
Duits
Soort:
kalfsvlees / varkensvlees
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Diner / voorgerecht uit Kooktechnieken:

Graved lachs

Ingrediënten:
citroenmelisse, dille, forelfilet, kervel, peper, suiker, zalmfilet en zout

Keuken:
Zweeds
Soort:
vis
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht / basisrecept uit Kooktechnieken:

Chocoladeroomijs

Ingrediënten:
couverturechocolade, ei, eidooier, glucosesiroop, melk, slagroom, suiker en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / ijs
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Basisrecept uit Kooktechnieken:

Kokosmelk

Ingrediënten:
kokosrasp, kokoswater en melk

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Basisrecept uit Kooktechnieken:

Zwarte noedels

Ingrediënten:
bloem type 405, boter, ei, inktvisinkt, olijfolie en zout

Keuken:
Duits / Italiaans
Soort:
beslag/deeg
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Basisrecept uit Kooktechnieken:

Pizzadeeg

Ingrediënten:
bloem type 405, gist, olijfolie, water en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
beslag/deeg
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Recept uit Kooktechnieken:

Broodnoedels

Ingrediënten:
boter, ei, melk, nootmuskaat, oud brood, peper, peterselie, ui, water en zout

Keuken:
Duits
Soort:
noedels
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Diner / hoofdgerecht uit Kooktechnieken:

Maultaschen (Duitse ravioli)

Ingrediënten:
boter, braadworst, doorregen gerookt spek, ei, eiwit, majoraan, melk, oud brood, pastadeeg, peper, peterselie, runderbouillon, spinazie, ui, voorgerecht en zout

Keuken:
Duits
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht / basisrecept uit Kooktechnieken:

Vanilleroomijs

Ingrediënten:
ei, eidooier, glucosesiroop, melk, slagroom, suiker, vanillepeulen en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / ijs
Toon alle 121 recepten in dit boek