bij de koffie

bij de koffie

Zoek naar bij de koffie in uw eigen kookboeken

De lekkerste bij de koffie recepten

Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Buffet / bij de koffie uit Tomaten:

Tomaten, freekeh en avocado

Ingrediënten:
arganolie, avocado, citroen, freekeh, kerstomaat, lente-ui, pijnboompitten, verse peterselie en zongedroogde tomaten in olie

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / nagerecht / bij de koffie uit De Spaanse keuken:

guirlache

Ingrediënten:
amandelen, citroensap, hazelnoten, kristalsuiker en olie

Keuken:
Spaans
Soort:
koek en gebak / snoep / vegetarisch
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Bij de koffie uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Tiroolse beignets - tiroler krapfen

Ingrediënten:
boter, jam, meel, melk, olie, paneermeel en zout

Keuken:
Europees / Oostenrijks
Soort:
zoete hapjes / gebak, koek, taart, pudding / frituur
Een recept uit John Muller en Berthe Meijer - Het literaire eetboek

Bij de koffie uit Het literaire eetboek:

Gemberboterkoek

Ingrediënten:
amandel, boter, ingelegde gember, melk, tarwebloem, vanillesuiker en witte basterdsuiker

Keuken:
Nederlands
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Helen Goh - Sweet

Bij de koffie uit Sweet:

Coffee and cardamom pound cake

Ingrediënten:
basterdsuiker, bloem, boter, cacaopoeder, ei, instantkoffie, kardamompoeder, poedersuiker, vanille extract, volle melk en zelfrijzend bakmeel

Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Bij de koffie uit 1080 recepten:

traditionele kerstkoekjes - mantecadas

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, kaneel, poedersuiker en reuzel

Keuken:
Spaans
Soort:
koek en gebak
Een recept uit  - Deutsche Küche

Bij de koffie uit Deutsche Küche:

Baumkuchen

Ingrediënten:
abrikozenconfiture, bakpoeder, bloem, boter, citroenrasp, donkere couverture, eidooier, eiwit, gemalen kardemom, hazelnootmeel, marsepein, nootmuskaat, room, rum, suiker, tarwemeel, vanillepeul en zout

Keuken:
Duits
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Bij de koffie uit De Zilveren Lepel:

Kaneelkoekjes - biscotti alla cannella

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, citroenrasp, ei, fijne kristalsuiker, kaneel, olijfolie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / koek en gebak / zoete hapjes / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bij de koffie uit De dikke vegetariër:

Gemberkoekjes

Ingrediënten:
bloem, bruine suiker, eidooier, gemberwortel, grof zeezout, kaneel, kruidnagelpoeder, ongezouten roomboter, piment en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Celia Brooks Brown, C. Brooks Brown en Ph. Webb - Nieuw vegetarisch koken

Bij de koffie uit Nieuw vegetarisch koken:

Koekjes met chocolate chips

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, bruine basterdsuiker, ei, noten, boter, pure chocolade, vanille-essence en zeezout

Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Bij de koffie uit Culinaria Italia:

Biscuitjes - biscotti del lagaccio

Ingrediënten:
bloem, suiker, venkelzaad, gist en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
koek en gebak / boter en olie
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Bij de koffie uit Koken voor elke dag:

Havermoutkoekjes

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, eieren, havermout, suiker en vetstof

Soort:
zoet / koek en gebak
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - Belgie

Bij de koffie uit Belgie:

Suikertaart met amandelen

Ingrediënten:
amandelen, bloem, boter, crème fraîche, ei, poedersuiker, roomboterbladerdeeg, suiker en vanillesuiker

Keuken:
Belgisch
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Bij de koffie uit 1080 recepten:

Gevulde walnoten

Ingrediënten:
eiwit, gemalen amandelen, poedersuiker, pure chocolade en walnoten

Keuken:
Spaans
Soort:
zoete hapjes / snoep
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Bij de koffie uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Amandel-citroenkoekjes

Ingrediënten:
amandelen, bloem, boter, citroenrasp, citroensap, ei, eidooier, fijne tafelsuiker, water en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Bij de koffie uit Bakboek:

Hasseltse speculaas

Ingrediënten:
alkali, amandelschilfers, bloem, boter, bruine suiker, ei, eierdooier, honing, kaneel, water en zout

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / koek en gebak
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Bij de koffie uit Bakboek:

Prentspeculaas

Ingrediënten:
bloem, boter, donkere kandijsuiker, kaneel, lichte kandijsuiker, maagzout, speculaaskruiden, water en zout

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / koek en gebak
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Bij de koffie uit Bakboek:

Harzertaartjes

Ingrediënten:
abrikozenconfituur, afdekgelei, appel, bakpoeder, bloem, bloemsuiker, boter, broyage, ei en kristalsuiker

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / koek en gebak
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Bij de koffie uit Bakboek:

Appeltegeltjes

Ingrediënten:
afdekgelei, appel, bakpoeder, bloem, boter, ei, kaneelpoeder, kristalsuiker, melk, rozijnen en suikerglazuur

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / koek en gebak
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Bij de koffie uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Speculaas

Ingrediënten:
amandelschaafsel, bakpoeder, boter, citroenrasp, ei, meel, speculaaskruiden en suiker

Keuken:
Europees / Hollands
Soort:
koek en gebak / gebak, koek, taart, pudding / feestdagen
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Bij de koffie uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Basler leckerli

Ingrediënten:
amandelen, gekonfijte citroenschil, gekonfijte sinaasappelschil, gemalen kruidnagel, honing, kaneel, kersenbrandewijn, meel, nootmuskaat, potas en suiker

Keuken:
Europees / Zwitsers
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Bij de koffie uit Bakboek:

Kriekentaartjes met crumble

Ingrediënten:
amandelpoeder, bakpoeder, bloem, bloemsuiker, boter, broyage, ei, krieken, kristalsuiker en lichtbruine suiker

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / koek en gebak
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Bij de koffie uit Bakboek:

Orangines

Ingrediënten:
afdekgelei, bakpoeder, bloem, ei, gekonfijte sinaasappelschil, griessuiker, kristalsuiker, melk, pure chocolade, room en sinaasappelconfituur

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / koek en gebak / boter en olie
Een recept uit  - Handboek voor de combinatie magnetron-oven

Bij de koffie uit Handboek voor de combinatie magnetron-oven:

Notentulband

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, hazelnoten, melk, rum, suiker, vanillesuiker, gist en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit  - Handboek voor de combinatie magnetron-oven

Bij de koffie uit Handboek voor de combinatie magnetron-oven:

Linzertaart

Ingrediënten:
aalbessengelei, abrikozengelei, amandelmeel, bloem, boter, bruine suiker, citroen, ei, eidooier, kaneel, volkorenbeschuit en zout

Keuken:
Oostenrijks
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Bij de koffie uit Bakboek:

Zonnetjes

Ingrediënten:
afdekgelei, banketbakkersroom, bloem, boter, citroenen, ei, eierdooier, kokosnootvruchtvlees, kristalsuiker en suikerglazuur

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / koek en gebak