Zuid-Amerikaans

Zoek naar Zuid-Amerikaans in uw eigen kookboeken

Zuid Amerikaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Molho de pimanta e limao - Peper en limoensaus

Ingrediënten:
groene chilipeper, knoflook, limoensap, ui en zout

Keuken:
Zuid-Amerikaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Sals de aji - Chilisaus

Ingrediënten:
groene chilipeper, ui en zout

Keuken:
Zuid-Amerikaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Lisa Q. Fetterman - Sous-vide thuis

Diner / nagerecht uit Sous-vide thuis:

Dulce de leche

Ingrediënten:
gecondenseerde melk, kaneelstokje, vanillestokje en zout

Keuken:
Zuid Amerikaans
Soort:
sous-vide / vegetarisch
Een recept uit Linda Lomelino - Vruchtentaarten

Bijgerecht uit Vruchtentaarten:

Zelfgemaakte Mascarpone

Ingrediënten:
slagroom en citroensap

Keuken:
Zuid Amerikaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Traktatie / bij de koffie uit De dikke vegetariër:

Mangorepen

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, ei, kokosrasp, limoensap, limoenschil, mango, ongezouten roomboter, suiker en zout

Keuken:
Zuid Amerikaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gebakken limabonen alla parmigiana

Ingrediënten:
cannellinibonen, edamamebonen, gigantes, kikkererwt, limaboon, mozzarella, olijfolie, paneermeel, parmezaanse kaas, peper, peterselie, tomatensaus, tuinbonen en zout

Keuken:
Zuid Amerikaans
Soort:
peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Lunch / bijgerecht / lunchgerecht uit Rijst en risotto:

Tomatenrijst

Ingrediënten:
aardappel, basmatirijst, chilipoeder, gele paprika, knoflook, tomaat, ui, uienzout, gember, verse koriander, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Zuid Amerikaans
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Traktatie / bij de koffie uit De dikke vegetariër:

Kokos-limoenrepen

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, ei, kokosrasp, limoensap, limoenschil, ongezouten roomboter, suiker en zout

Keuken:
Zuid Amerikaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Quinoa met gekarameliseerde uien

Ingrediënten:
bruine suiker, groentebouillon, melassestroop, olijfolie, peper, quinoa, rode ui, tijm, ui en zout

Keuken:
Zuid Amerikaans
Soort:
vegan / couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gebakken limabonen alla parmigiana

Ingrediënten:
basilicum, cannellinibonen, edamamebonen, gigantes, kikkererwt, limaboon, olijfolie, paneermeel, parmezaanse kaas, peper, ricotta, tomatensaus, tuinbonen en zout

Keuken:
Zuid Amerikaans
Soort:
peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Quinoa met gekarameliseerde prei

Ingrediënten:
bruine suiker, groentebouillon, melassestroop, olijfolie, peper, prei, quinoa, tijm en zout

Keuken:
Zuid Amerikaans
Soort:
vegan / couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Quinoa met zijdezachte kool

Ingrediënten:
arachideolie, bruine suiker, chinese kool, donkere sesamolie, gemberwortel, groentebouillon, kool, lente ui, melassestroop, peper, quinoa, savooiekool en zout

Keuken:
Zuid Amerikaans
Soort:
vegan / couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Geroosterde quinoa met aardappelen en kaas

Ingrediënten:
amarant, bloemige aardappel, bulgur, cayennepeper, chilipeper, chilivlokken, jalapeños, knoflook, lente ui, olijfolie, peper, peterselie, quinoa, rode paprika, rookkaas en zout

Keuken:
Zuid Amerikaans
Soort:
couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Geroosterde quinoa met aardappelen en kaas

Ingrediënten:
amarant, bloemige aardappel, bulgur, cayennepeper, chilipeper, chilivlokken, jalapeños, knoflook, lente ui, olijfolie, peper, peterselie, quinoa, rode paprika, rookkaas en zout

Keuken:
Zuid Amerikaans
Soort:
couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bij de koffie uit De dikke vegetariër:

Chilipeperkoekjes

Ingrediënten:
bakpoeder, chilipeper, ei, kristalsuiker, ongezouten roomboter, tarwebloem, wit maismeel en zout

Keuken:
Amerikaans / Zuid Amerikaans
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Recept uit Lima - het kookboek:

Tomates, aguaymanto y rúcula con vinagreta verde y amarilla - Tomaten, physalis en rucola met groene en gele vinaigrette

Keuken:
Peruaans
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Recept uit Lima - het kookboek:

Brioche de camote - Brioche met bataat

Ingrediënten:
bataat, boter, ei, fijne kristalsuiker, fijn zeezout, instantgist, tarwebloem, volle melk en water

Keuken:
Peruaans
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Lima - het kookboek:

Causa de calamar, papa morada y cebolla encurtida - Causa met pijlinktvis, blauwe aardappel en ingelegde ui

Ingrediënten:
causadeeg van blauwe aardappel, eetbare bloemen, fijn zeezout, ingelegde ui, koolzaadolie, pijlinktvis en verse tuinkruiden

Keuken:
Peruaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Recept uit Lima - het kookboek:

Pachamanca de gallina y papas - Pachamanca met kip en aardappel

Ingrediënten:
aardappel, bataat, huacatay, kip, koriander, maïsbladeren, maïskorrels en pachamancadressing

Keuken:
Peruaans
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Recept uit Lima - het kookboek:

Vinagretta de maní - Pindadressing

Ingrediënten:
donkere sesamolie, gember, geroosterde pindas, lente-ui, pindakaas, rijstazijn, sojasaus en water

Keuken:
Peruaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan
Een recept uit Thug Kitchen - Thug kitchen feestvoer

Basisrecept uit Thug kitchen feestvoer:

Romige avocado-limoendressing

Ingrediënten:
avocado, knoflook, komijnpoeder, koriander, limoensap, rijstazijn, water en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / veganistisch / vegetarisch
Een recept uit Thug Kitchen - Thug kitchen feestvoer

Diner / hoofdgerecht uit Thug kitchen feestvoer:

Mexicaanse lasagne met zwarte bonen en pompoen

Ingrediënten:
agavesiroop, ahornsiroop, avocado, bloemtortilla, chilipoeder, gerookt paprikapoeder, groentebouillon, jalapeños, knoflook, komijnpoeder, limoensap, olijfolie, oregano, pompoenpuree, rode paprika, salsa, sojasaus, tamari, tomatenpassata, ui, zoete maiskorrels en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegan / veganistisch / vegetarisch
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Recept uit Lima - het kookboek:

Focaccia de concha y ajo - Focaccia met palmharten en knoflook

Ingrediënten:
instantgist, knoflook, olijfolie, palmharten, tarwebloem, water en zeezoutvlokken

Keuken:
Peruaans
Soort:
brood en broodgerecht / vegan
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Drank (alcoholisch) / dranken / drinken uit Lima - het kookboek:

Camparischuim

Ingrediënten:
campari, pisco, slagroom en sojaroom

Keuken:
Peruaans
Soort:
vegan / vegetarisch / siroop
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Dranken / drinken uit Lima - het kookboek:

Leche de tigre de mastuerzo - Tijgermelk met oost-Indische kers

Ingrediënten:
blad van oost-indische kers, fijn zeezout, ijsblokjes, limoensap, tijgermelkbasis, water en witvisfilet

Keuken:
Peruaans
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Recept uit Lima - het kookboek:

Pan de masa madre con quinua roja - Zuurdesembrood met rode quinoa

Ingrediënten:
fijn zeezout, rode quinoa, roggebloem, tarwebloem, gist, volkorenmeel en water

Keuken:
Peruaans
Soort:
brood en broodgerecht / vegan