Zuid-Amerikaans

Zoek naar Zuid-Amerikaans in uw eigen kookboeken

Zuid Amerikaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Molho de pimanta e limao - Peper en limoensaus

Ingrediënten:
groene chilipeper, knoflook, limoensap, ui en zout

Keuken:
Zuid-Amerikaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Sals de aji - Chilisaus

Ingrediënten:
groene chilipeper, ui en zout

Keuken:
Zuid-Amerikaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Geroosterde quinoa met aardappelen en kaas

Ingrediënten:
amarant, bloemige aardappel, bulgur, cayennepeper, chilipeper, chilivlokken, jalapeños, knoflook, lente ui, olijfolie, peper, peterselie, quinoa, rode paprika, rookkaas en zout

Keuken:
Zuid Amerikaans
Soort:
couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Geroosterde quinoa met aardappelen en kaas

Ingrediënten:
amarant, bloemige aardappel, bulgur, cayennepeper, chilipeper, chilivlokken, jalapeños, knoflook, lente ui, olijfolie, peper, peterselie, quinoa, rode paprika, rookkaas en zout

Keuken:
Zuid Amerikaans
Soort:
couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Quinoa met zijdezachte kool

Ingrediënten:
arachideolie, bruine suiker, chinese kool, donkere sesamolie, gemberwortel, groentebouillon, kool, lente ui, melassestroop, peper, quinoa, savooiekool en zout

Keuken:
Zuid Amerikaans
Soort:
vegan / couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Quinoa met gekarameliseerde prei

Ingrediënten:
bruine suiker, groentebouillon, melassestroop, olijfolie, peper, prei, quinoa, tijm en zout

Keuken:
Zuid Amerikaans
Soort:
vegan / couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit Linda Lomelino - Vruchtentaarten

Bijgerecht uit Vruchtentaarten:

Zelfgemaakte Mascarpone

Ingrediënten:
slagroom en citroensap

Keuken:
Zuid Amerikaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Traktatie / bij de koffie uit De dikke vegetariër:

Mangorepen

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, ei, kokosrasp, limoensap, limoenschil, mango, ongezouten roomboter, suiker en zout

Keuken:
Zuid Amerikaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gebakken limabonen alla parmigiana

Ingrediënten:
cannellinibonen, edamamebonen, gigantes, kikkererwt, limaboon, mozzarella, olijfolie, paneermeel, parmezaanse kaas, peper, peterselie, tomatensaus, tuinbonen en zout

Keuken:
Zuid Amerikaans
Soort:
peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Quinoa met gekarameliseerde uien

Ingrediënten:
bruine suiker, groentebouillon, melassestroop, olijfolie, peper, quinoa, rode ui, tijm, ui en zout

Keuken:
Zuid Amerikaans
Soort:
vegan / couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Lunch / bijgerecht / lunchgerecht uit Rijst en risotto:

Tomatenrijst

Ingrediënten:
aardappel, basmatirijst, chilipoeder, gele paprika, knoflook, tomaat, ui, uienzout, gember, verse koriander, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Zuid Amerikaans
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gebakken limabonen alla parmigiana

Ingrediënten:
basilicum, cannellinibonen, edamamebonen, gigantes, kikkererwt, limaboon, olijfolie, paneermeel, parmezaanse kaas, peper, ricotta, tomatensaus, tuinbonen en zout

Keuken:
Zuid Amerikaans
Soort:
peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Traktatie / bij de koffie uit De dikke vegetariër:

Kokos-limoenrepen

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, ei, kokosrasp, limoensap, limoenschil, ongezouten roomboter, suiker en zout

Keuken:
Zuid Amerikaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Lisa Q. Fetterman - Sous-vide thuis

Diner / nagerecht uit Sous-vide thuis:

Dulce de leche

Ingrediënten:
gecondenseerde melk, kaneelstokje, vanillestokje en zout

Keuken:
Zuid Amerikaans
Soort:
sous-vide / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bij de koffie uit De dikke vegetariër:

Chilipeperkoekjes

Ingrediënten:
bakpoeder, chilipeper, ei, kristalsuiker, ongezouten roomboter, tarwebloem, wit maismeel en zout

Keuken:
Amerikaans / Zuid Amerikaans
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Ontbijt uit De dikke vegetariër:

Geroerbakte tortilla met lenteui en chilipeper

Ingrediënten:
cayennepeper, chilivlokken, ei, jalapeñopeper, lente-ui, maïsolie, maïstortillas, melk, olijfolie, room, thaise peper, zout en zwarte peper

Keuken:
Mexicaans
Soort:
tortilla / vegetarisch
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Bijgerecht / basisrecept uit Zout, vet, zuur, hitte:

Broodkruimsalsa

Ingrediënten:
croutons, extra vierge-olijfolie, peterselie, rodewijnsaus, sjalot en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Basisrecept uit Ingrediënten:

Moksimarinade

Ingrediënten:
cayennepeper, ketjap, kruidnagel, laurierblad, nootmuskaat, paprikapoeder, suiker, ui en zout

Keuken:
Surinaams
Soort:
vegetarisch / pekel en marinades
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / gourmet/steengrill/fondue / hoofdgerecht uit Ingrediënten:

Mexicaanse fondue met Hollandse kaas

Ingrediënten:
belegen cheddar, bloem, bloemtortilla, djinten, gemalen komijn, groene paprika, groene spaanse peper, knoflook, nachochips, olie, stokbrood, tomaat uit blik en ui

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vegetarisch / kaas
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Bijgerecht / basisrecept uit Zout, vet, zuur, hitte:

Salsa verde met extra textuur

Ingrediënten:
amandelen, extra vierge-olijfolie, hazelnoot, peterselie, rodewijnsaus, sjalot, walnoten en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Bijgerecht / basisrecept uit Zout, vet, zuur, hitte:

Munt salsa verde

Ingrediënten:
extra vierge-olijfolie, munt, peterselie, rodewijnsaus, sjalot en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Lima - het kookboek:

Puré de papas, coles de bruselas y vainitas con flores comestibles - Aardappelpuree, spruitjes en sperziebonen met eetbare bloemen

Ingrediënten:
bladpeterselie, boter, eetbare bloemen, fijn zeezout, king edwardaardappelen, knoflook, knoflookpoeder, melk, olijfolie, sperziebonen, spruitjes, verse tuinkruiden, witte ui en zwarte peper

Keuken:
Peruaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit L. Esquivel - Rode rozen en tortilla´s

Diner / hoofdgerecht uit Rode rozen en tortilla´s:

Kwartels in rozeblaadjes

Ingrediënten:
anijszaad, boter, honing, kastanje, knoflook, kwartel, maïsmeel, pithaya, rozenblaadjes, rozenessence en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit L. Esquivel - Rode rozen en tortilla´s

Lunch / lunchgerecht uit Rode rozen en tortilla´s:

Kerstbroodjes

Ingrediënten:
chorizo, sardientjes uit blik, serrano chilipeper, ui en witte bolletjes

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / brood en broodgerecht
Een recept uit Anne Wilson - Mexicaans koken

Diner / voorgerecht uit Mexicaans koken:

Guacamole

Ingrediënten:
avocado's, citroensap, koriander, tabasco, tomaat, ui en zure room

Keuken:
Mexicaans
Een recept uit L. Esquivel - Rode rozen en tortilla´s

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Rode rozen en tortilla´s:

Bruidstaart met abrikozenmoes en fondant

Ingrediënten:
abrikozenmoes, bloem, citroenrasp, citroensap, ei en kristalsuiker

Keuken:
Mexicaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / feestdagen