Zuid-Amerikaans

Zoek naar Zuid-Amerikaans in uw eigen kookboeken

Zuid Amerikaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Molho de pimanta e limao - Peper en limoensaus

Ingrediënten:
groene chilipeper, knoflook, limoensap, ui en zout

Keuken:
Zuid-Amerikaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Sals de aji - Chilisaus

Ingrediënten:
groene chilipeper, ui en zout

Keuken:
Zuid-Amerikaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Quinoa met zijdezachte kool

Ingrediënten:
arachideolie, bruine suiker, chinese kool, donkere sesamolie, gemberwortel, groentebouillon, kool, lente ui, melassestroop, peper, quinoa, savooiekool en zout

Keuken:
Zuid Amerikaans
Soort:
vegan / couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Quinoa met gekarameliseerde prei

Ingrediënten:
bruine suiker, groentebouillon, melassestroop, olijfolie, peper, prei, quinoa, tijm en zout

Keuken:
Zuid Amerikaans
Soort:
vegan / couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Geroosterde quinoa met aardappelen en kaas

Ingrediënten:
amarant, bloemige aardappel, bulgur, cayennepeper, chilipeper, chilivlokken, jalapeños, knoflook, lente ui, olijfolie, peper, peterselie, quinoa, rode paprika, rookkaas en zout

Keuken:
Zuid Amerikaans
Soort:
couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Geroosterde quinoa met aardappelen en kaas

Ingrediënten:
amarant, bloemige aardappel, bulgur, cayennepeper, chilipeper, chilivlokken, jalapeños, knoflook, lente ui, olijfolie, peper, peterselie, quinoa, rode paprika, rookkaas en zout

Keuken:
Zuid Amerikaans
Soort:
couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gebakken limabonen alla parmigiana

Ingrediënten:
cannellinibonen, edamamebonen, gigantes, kikkererwt, limaboon, mozzarella, olijfolie, paneermeel, parmezaanse kaas, peper, peterselie, tomatensaus, tuinbonen en zout

Keuken:
Zuid Amerikaans
Soort:
peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Traktatie / bij de koffie uit De dikke vegetariër:

Mangorepen

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, ei, kokosrasp, limoensap, limoenschil, mango, ongezouten roomboter, suiker en zout

Keuken:
Zuid Amerikaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Linda Lomelino - Vruchtentaarten

Bijgerecht uit Vruchtentaarten:

Zelfgemaakte Mascarpone

Ingrediënten:
slagroom en citroensap

Keuken:
Zuid Amerikaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gebakken limabonen alla parmigiana

Ingrediënten:
basilicum, cannellinibonen, edamamebonen, gigantes, kikkererwt, limaboon, olijfolie, paneermeel, parmezaanse kaas, peper, ricotta, tomatensaus, tuinbonen en zout

Keuken:
Zuid Amerikaans
Soort:
peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Lunch / bijgerecht / lunchgerecht uit Rijst en risotto:

Tomatenrijst

Ingrediënten:
aardappel, basmatirijst, chilipoeder, gele paprika, knoflook, tomaat, ui, uienzout, gember, verse koriander, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Zuid Amerikaans
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Traktatie / bij de koffie uit De dikke vegetariër:

Kokos-limoenrepen

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, ei, kokosrasp, limoensap, limoenschil, ongezouten roomboter, suiker en zout

Keuken:
Zuid Amerikaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Quinoa met gekarameliseerde uien

Ingrediënten:
bruine suiker, groentebouillon, melassestroop, olijfolie, peper, quinoa, rode ui, tijm, ui en zout

Keuken:
Zuid Amerikaans
Soort:
vegan / couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit Lisa Q. Fetterman - Sous-vide thuis

Diner / nagerecht uit Sous-vide thuis:

Dulce de leche

Ingrediënten:
gecondenseerde melk, kaneelstokje, vanillestokje en zout

Keuken:
Zuid Amerikaans
Soort:
sous-vide / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bij de koffie uit De dikke vegetariër:

Chilipeperkoekjes

Ingrediënten:
bakpoeder, chilipeper, ei, kristalsuiker, ongezouten roomboter, tarwebloem, wit maismeel en zout

Keuken:
Amerikaans / Zuid Amerikaans
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit L. Esquivel - Rode rozen en tortilla´s

Diner / nagerecht uit Rode rozen en tortilla´s:

Gebakken puddingblokjes

Ingrediënten:
ei, kaneel, slagroom en stroop

Keuken:
Mexicaans
Soort:
ei/omelet/frittata / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Verse tomatillosalsa

Ingrediënten:
knoflook, koriander, lente ui, limoensap, milde chilipeper, peper, poblano chilipeper, tomatillos en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - Super food voor familie en vrienden

Lunch / buffet / avondmaal uit Super food voor familie en vrienden:

Peruaanse zoete-aardappelsoep, mais, paprika's, kip & quinoa

Ingrediënten:
aardappels, feta, groentebouillon, kippenbouillon, kippendijfilet, knoflook, komijnzaad, koriander, korianderzaad, kruidnagels, limoen, maiskolven, olijfolie, paprika's, quinoa, rode peper, rode ui en zoete aardappel

Keuken:
Peruaans
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Karin Stöttinger - Wrap 'n roll

Recept uit Wrap 'n roll:

Gepofte aardappels met Mexicaanse vulling

Ingrediënten:
chilipoeder, crème fraîche, pittige kaas, groene spaanse peper, kerstomaat, knoflook, komijnpoeder, korianderblaadjes, lente ui, limoen, pofaardappels, rode ui, zoete aardappel en zwarte bonen uit blik

Keuken:
Mexicaans
Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / aardappelgerecht
Een recept uit Nigella Lawson - Nigella Express

Lunch / snack of tussendoortje / avondmaal / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Nigella Express:

Quesadilla's

Ingrediënten:
ham, jalapeñopeper, kaas, koriander, lente-ui, olijfolie en salsasaus

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vlees
Een recept uit Anne Wilson - Mexicaans koken

Diner / voorgerecht uit Mexicaans koken:

Pittige chili-mais

Ingrediënten:
boter, chilipoeder, koriander, maiskolven, tomatenpuree en zure room

Keuken:
Mexicaans
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Groentechili

Ingrediënten:
bleekselderij, cheddar, courgette, groene chilipeper, groene paprika, kidneybonen, kikkererwten, knoflook, komijn, koriander, oregano, rode paprika, tomaat uit blik, tomatenpuree, ui, wortel, zure room en zwarte bonen

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Mexicaanse tortillalasagne

Ingrediënten:
champignons, cheddar, chilipoeder, gele paprika, gemalen komijn, groene chilipeper, knoflook, koriander, maïs, maïstortilla, olie, oregano, tomaat uit blik, ui, zure room en zwarte bonen

Keuken:
Mexicaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Ontbijt uit De dikke vegetariër:

Ontbijt burrito met salsa van papaya of ander fruit

Ingrediënten:
bloemtortilla, boter, cheddar, chili con carne, ei, monterey jack kaas, olijfolie, pintobonen, queso fresco, salsa van papaya of ander fruit, verse kaas en zwarte bonen

Keuken:
Mexicaans
Soort:
tortilla / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Salade van zwarte bonen en geroosterde mais

Ingrediënten:
avocado, jalapeño-peper, koriander, limoensap, maïskolven, olijfolie, queso fresco, tomaat, zout, zwarte bonen en zwarte peper

Keuken:
Mexicaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Fiona Taieb - Ceviche

Basisrecept uit Ceviche:

Leche de Tigre / Tijgermelk (de basis van de ceviche)

Ingrediënten:
chilipuree, gember, knoflook, limoensap, rocoto peper, visfilet en visfumet

Keuken:
Peruaans
Soort:
pekel en marinades