Mexicaans

Zoek naar Mexicaans in uw eigen kookboeken

Mexicaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Happy Days met the Naked Chef

Avondmaal uit Happy Days met the Naked Chef:

Chili con carne

Ingrediënten:
chilipoeder, gemalen komijn, halsstuk, kaneelstokje, knoflook, olijfolie, rode kidneybonen, rode spaanse peper, rundergehakt, tomaat in blik, ui en zongedroogde tomaat

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vlees / peulvruchten
Een recept uit  - #watetenwevandaag

Diner / lunch / hoofdgerecht uit #watetenwevandaag:

Tortilla’s met tomatensaus

Ingrediënten:
avocado, cheddar, chilisaus, goudse kaas, knoflook, koriander, limoen, maistortilla, manchego, olijfolie, spaanse peper, tomaat in blik, zeezout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Ingrediënten:

Torta met gebakken varkensrollade

Ingrediënten:
hard broodje, knoflook, mexicaanse kruiden, olie, salsa naar keuze, sla, ui, varkensrollade en zure room

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit  - Feestelijk tafelen

Diner / voorgerecht uit Feestelijk tafelen:

Oestersalade

Ingrediënten:
bosui, groene chilipeper, limoensap, oester en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren / feestdagen
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Bijgerecht / basisrecept uit Zout, vet, zuur, hitte:

Broodkruimsalsa

Ingrediënten:
croutons, extra vierge-olijfolie, peterselie, rodewijnsaus, sjalot en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Bijgerecht / basisrecept uit Zout, vet, zuur, hitte:

Salsa verde met extra textuur

Ingrediënten:
amandelen, extra vierge-olijfolie, hazelnoot, peterselie, rodewijnsaus, sjalot, walnoten en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Bijgerecht / basisrecept uit Zout, vet, zuur, hitte:

Munt salsa verde

Ingrediënten:
extra vierge-olijfolie, munt, peterselie, rodewijnsaus, sjalot en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit  - Feestelijk tafelen

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Feestelijk tafelen:

Hartige taart van fajita´s

Ingrediënten:
bloem, knoflook, limoensap, maïskiemolie, rode chilipeper, rode kidneybonen, rode ui, tabasco, tomaat, ui, verse koriander, zout en zure room

Keuken:
Mexicaans
Soort:
quiche / groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch / feestdagen
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / gourmet/steengrill/fondue / hoofdgerecht uit Ingrediënten:

Mexicaanse fondue met Hollandse kaas

Ingrediënten:
belegen cheddar, bloem, bloemtortilla, djinten, gemalen komijn, groene paprika, groene spaanse peper, knoflook, nachochips, olie, stokbrood, tomaat uit blik en ui

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vegetarisch / kaas
Een recept uit  - Feestelijk tafelen

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Feestelijk tafelen:

Bonenschotel met maïs en pompoen

Ingrediënten:
bonen, chilipoeder, chorizo, knoflook, maïskorrels, milde ui, olie, paprikapoeder, pompoen, rode paprika, spek, verse basilicum, wortel en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vlees / groenten, aardappels en peulvruchten / feestdagen
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Bijgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Pompoenpitsalsa

Ingrediënten:
bosui, jalapeñopeper, koriander, limoensap, neutrale olie, pompoenpitten, sjalot en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Celia Brooks Brown, C. Brooks Brown en Ph. Webb - Nieuw vegetarisch koken

Diner / voorgerecht uit Nieuw vegetarisch koken:

Mexicaanse gazpacho

Ingrediënten:
avocado, bleekselderij, gele paprika, grof zeezout, knoflook, komijnzaad, komkommer, limoensap, mild chilipoeder, rode ui, tomaat, tomatensap, verse koriander en versgemalen zwarte peper

Keuken:
Mexicaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Thug Kitchen - Thug kitchen feestvoer

Drank (alcoholisch) / dranken / drinken uit Thug kitchen feestvoer:

Michelada

Ingrediënten:
chilipoeder, chilisaus, limoensap, pils, sojasaus, tamari en zeezout

Keuken:
Mexicaans / Zuid-Amerikaans
Soort:
vegan / drank (alcoholisch) / veganistisch / vegetarisch
Een recept uit Celia Brooks Brown, C. Brooks Brown en Ph. Webb - Nieuw vegetarisch koken

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit Nieuw vegetarisch koken:

Quesadilla´s

Ingrediënten:
avocado, bloemtortilla, bosui, champignon, cheddar, courgette, crème fraîche, feta, gemalen komijn, gerookt paprikapoeder, paprika, pintobonen, refried beans, rode chilipeper, tomaat, verse koriander, yoghurt, zoetzure jalapenopeper, zonnebloemolie en zwarte olijven

Keuken:
Mexicaans
Soort:
tortilla / barbecue/grill / vegetarisch
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Pan de muerto

Ingrediënten:
anijszaad, bloem, boter, ei, gebuild meel, gekleurde suikerkorrels, gist, grove suiker, melk, sinaasappelrasp, suiker en water

Keuken:
Mexicaans
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Celia Brooks Brown, C. Brooks Brown en Ph. Webb - Nieuw vegetarisch koken

Diner / hoofdgerecht uit Nieuw vegetarisch koken:

Tamales

Ingrediënten:
bakpoeder, blauwe masa harina, boter, cheddar, gerookte chilipepers, groentebouillon, maïsblad, monterey jack kaas, polenta, refried beans, salsa naar keuze en witte rijst

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Celia Brooks Brown, C. Brooks Brown en Ph. Webb - Nieuw vegetarisch koken

Bijgerecht uit Nieuw vegetarisch koken:

zoetzure jalapeñosalade

Ingrediënten:
inmaakvocht, tomaten uit blik, ui, verse koriander, zeezout en zoetzure jalapenopeper

Keuken:
Mexicaans
Soort:
salade / vegetarisch

Recept van Thomas de Beer:

Chili met gehakt en griekse yoghurt

Ingrediënten:
gemalen komijn, griekse yoghurt, knoflook, koriander, mexicaanse wokgroenten, rundergehakt, tacoschelpen, ui en witte bonen in tomatensaus

Keuken:
Mexicaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Groentechili met linzen en pijnboompitten

Ingrediënten:
bleekselderij, cheddar, courgette, groene chilipeper, groene paprika, kidneybonen, kikkererwten, knoflook, komijn, koriander, oregano, pijnboompitten, puy-linzen, rode paprika, tomaat uit blik, tomatenpuree, ui, wortel, zure room en zwarte bonen

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Anne Wilson - Mexicaans koken

Diner / hoofdgerecht uit Mexicaans koken:

Gebakken snapper met spek en kappertjes

Ingrediënten:
citroensap, kappertjes, olijfolie, peper, room, snappers, spek, ui, witte wijn en zure room

Keuken:
Mexicaans
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Mexicaanse lasagne met pasta

Ingrediënten:
champignons, cheddar, chilipoeder, gele paprika, gemalen komijn, groene chilipeper, knoflook, koriander, lasagnevellen, maïs, olie, oregano, tomaat uit blik, ui, zure room en zwarte bonen

Keuken:
Mexicaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Mexicaanse tortillalasagne met guacomole

Ingrediënten:
champignons, cheddar, chilipoeder, gele paprika, gemalen komijn, groene chilipeper, guacamole, knoflook, koriander, maïs, maïstortilla, olie, oregano, tomaat uit blik, ui, zure room en zwarte bonen

Keuken:
Mexicaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Mexicaanse tortillalasagne met tequila en fajitakruiden

Ingrediënten:
champignons, cheddar, chilipoeder, fajitakruiden, gele paprika, groene chilipeper, knoflook, maïs, maïstortilla, olie, tequila, tomaat uit blik, ui, zure room en zwarte bonen

Keuken:
Mexicaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Pompoenpittensaus

Ingrediënten:
groentebouillon, knoflook, koriander, limoensap, neutrale olie, oregano, peper, poblano chilipeper, pompoenpitten, serrano chilipeper, tomatillos, welriekende ganzenvoet en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Groene chilisalsa

Ingrediënten:
groentebouillon, knoflook, koriander, limoensap, neutrale olie, oregano, peper, poblano chilipeper en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Pittige bruine bonen

Ingrediënten:
bruine boon, cayennepeper, garam masala, gemberwortel, kaneelpoeder, kardemompoeder, kerriepoeder, kikkererwten, kruidnagelpoeder, neutrale olie, tomaten, venkelzaad, zout en zwarte bonen

Keuken:
Mexicaans
Soort:
peulvruchten / vegan / vegetarisch