Mexicaans

Zoek naar Mexicaans in uw eigen kookboeken

Mexicaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Happy Days met the Naked Chef

Avondmaal uit Happy Days met the Naked Chef:

Chili con carne

Ingrediënten:
chilipoeder, gemalen komijn, halsstuk, kaneelstokje, knoflook, olijfolie, rode kidneybonen, rode spaanse peper, rundergehakt, tomaat in blik, ui en zongedroogde tomaat

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vlees / peulvruchten
Een recept uit  - #watetenwevandaag

Diner / lunch / hoofdgerecht uit #watetenwevandaag:

Tortilla’s met tomatensaus

Ingrediënten:
avocado, cheddar, chilisaus, goudse kaas, knoflook, koriander, limoen, maistortilla, manchego, olijfolie, spaanse peper, tomaat in blik, zeezout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Ontbijt uit De dikke vegetariër:

Veganistische ontbijt burrito

Ingrediënten:
bloemtortilla, boter, cashews, chili con carne, hazelnoot, olijfolie, pintobonen, tofu en zwarte bonen

Keuken:
Mexicaans
Soort:
tortilla / vegan / vegetarisch
Een recept uit Anne Wilson - Mexicaans koken

Bijgerecht uit Mexicaans koken:

Zoet-kruidige linzen

Ingrediënten:
kaneel, komijn, kruidnagel, rode linzen, sinaasappelsap, ui en water

Keuken:
Mexicaans
Een recept uit Anne Wilson - Mexicaans koken

Recept uit Mexicaans koken:

Romige maïs-tomatensoep

Ingrediënten:
chilipoeder, kippenbouillonpoeder, maiskorrels uit blik, maispuree, olijfolie, tomaten, tomatenpuree, tortilla's, ui en zure room

Keuken:
Mexicaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Anne Wilson - Mexicaans koken

Recept uit Mexicaans koken:

Kippen-erwtensoep

Ingrediënten:
kipfilets, kippenbouillon, koriander, laurierblad, peperkorrels, spliterwten, ui en water

Keuken:
Mexicaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Anne Wilson - Mexicaans koken

Diner / hoofdgerecht uit Mexicaans koken:

Gegrilleerde lamsvlees met chili

Ingrediënten:
cheddar, chilipoeder, kaneelpoeder, knoflook, komijn, lamsvlees, peper en tomatenpuree

Keuken:
Mexicaans
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Yambonensalsa

Ingrediënten:
gemberwortel, koriander, lente ui, limoensap, milde chilipeper, munt, peper, poblano chilipeper, yambonen en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Zwartebonentaart met gierstkorst op z'n Mexicaans

Ingrediënten:
boerenkaas, eidooier, gierst, groentebouillon, kaas, knoflook, koriander, neutrale olie, peper, poblano chilipeper, queso fresco, ricotta, rode paprika, room, rozemarijn, water, zoete maiskorrels, zout en zwarte bonen

Keuken:
Mexicaans
Soort:
peulvruchten / quiche / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Gegrilde watermeloensteak met chili

Ingrediënten:
chilipoeder, citroen, olijfolie, watermeloen, zout en zwarte peper

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vegan / fruit / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Nigella Express

Diner / nagerecht uit Nigella Express:

Margarita-roomijs

Ingrediënten:
cointreau, limoensap, slagroom, suiker, tequila en triple sec

Keuken:
Mexicaans
Soort:
ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gegratineerde maisgrutten met rucola, witte bonen en knoflook

Ingrediënten:
balsamicoazijn, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, polenta, rucola, sherryazijn, suiker, witte bonen en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Nigella Express

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Nigella Express:

Flan

Ingrediënten:
ei, gecondenseerde melk, suiker en vanille-extract

Keuken:
Mexicaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Eierbloemsoep, mexicaanse stijl

Ingrediënten:
anchopeper, cheddar, ei, groentebouillon, knoflook, koriander, lente-ui, monterey jack kaas, olijfolie, queso fresco, zout en zwarte peper

Keuken:
Mexicaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie's comfort food

Lunch / snack of tussendoortje / avondmaal uit Jamie's comfort food:

Huevos rancheros

Ingrediënten:
avocado, bloemtortilla's, cheddar, cholula hot sauce, ei, goudse kaas, jalapeñopepers, komijnzaad, koriander, limoen, olijfolie, oregano, tabasco, vleestomaat en zwarte bonen

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Nigella Express

Lunch / avondmaal uit Nigella Express:

Chowder van maïs met geroosterde tortilla's

Ingrediënten:
groentebouillon, kaas, knoflook, lente-ui, maïskorrels, rode chilipeper, semolina en tortillachips

Keuken:
Mexicaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Nigella Express

Avondmaal uit Nigella Express:

Snelle chili con carne

Ingrediënten:
bonen, chilipepervlokken, chilisaus, chorizo, gehakt, gemalen koriander, kaneel, kardemompeul, komijn en tomatensaus

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vlees
Een recept uit Nigella Lawson - Nigella Express

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Nigella Express:

Warme Mexicaanse chocolademelk

Ingrediënten:
cacaopoeder, kahlua, kaneelstokje, slagroom en volle melk

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Nigella Express

Lunch uit Nigella Express:

Mexicaanse kipsalade met salsa van tomaten en zwarte bonen

Ingrediënten:
avocado, bindsla, jalapeñopeper, jicama, kippenvlees, knoflook, koriander, lente-ui, limoensap, maldonzout, peper, tomaat, zure room en zwarte bonen

Keuken:
Mexicaans
Soort:
salade / gevogelte
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Erwtensmeersel of -dip

Ingrediënten:
citroensap, citroenzest, doperwten, knoflook, lente-ui, munt, room, yoghurt, zijde tofu en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Chilipoeder

Ingrediënten:
anchopeper, cayennepeper, komijnzaad, korianderzaad, milde chilipeper, oregano en zwarte peperkorrels

Keuken:
Mexicaans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Radijssalsa

Ingrediënten:
cayennepeper, chilivlokken, citroensap, jalapeños, knoflook, komkommer, koriander, lente ui, peper, radijs, rettich, rode ui, thaise pepers en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Gezond koken gevogelte nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht uit Gezond koken gevogelte nieuwe stijl:

Enchilada's met kalkoen en groene chilipepers

Ingrediënten:
ananaskers, cheddar, citroensap, gemalen komijn, groene tomaat, kalkoenbouillon, kalkoenvlees, kippenbouillon, knoflook, magere yoghurt, maïstortilla, oregano, suiker, tomaat, tomatillo, ui, verse chilipeper, verse koriander, zout en zure room

Keuken:
Mexicaans
Soort:
tortilla / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gevogelte
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gevulde kaaspannenkoekjes met rode mole

Ingrediënten:
all spice, amandelen, anchopeper, anijszaad, bruine suiker, cacaopoeder, cotija kaas, druivenpitolie, gemalen komijn, groentebouillon, guajillopeper, hazelnoten, kaneelstokje, knoflook, koriander, laurier, lente-ui, limoen, maïsolie, maïstortillas, monterey jack kaas, mulatopeper, new mexicopeper, pasillapeper, pecannoten, pijnappelpitten, pinda's, pruimtomaten, pure chocolade, queso fresco, rode ui, sesamzaad, tahini, tomaten uit blik, ui, walnoten, witbrood, zout en zwarte peper

Keuken:
Mexicaans
Soort:
tortilla / vegetarisch / kaas
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner uit De dikke vegetariër:

Gevulde omelet met maïs, lente-ui, ui, chilipeper en queso fresco

Ingrediënten:
boter, chilipeper, ei, maïs, lente-ui, melk, olijfolie, queso fresco, room, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Mexicaans
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / avondmaal uit Veg!:

Mexicaanse soep met tomaten en bonen

Ingrediënten:
gemalen komijn, groene chilipeper, groentebouillon, jalapeñopeper, knoflook, koriander, limoensap, olijfolie, oregano, passata, rode ui, suiker, tomaten, zeezout, zure room, zwarte bonen en zwarte peper

Keuken:
Mexicaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch