Mexicaans

Zoek naar Mexicaans in uw eigen kookboeken

Mexicaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Happy Days met the Naked Chef

Avondmaal uit Happy Days met the Naked Chef:

Chili con carne

Ingrediënten:
chilipoeder, gemalen komijn, halsstuk, kaneelstokje, knoflook, olijfolie, rode kidneybonen, rode spaanse peper, rundergehakt, tomaat in blik, ui en zongedroogde tomaat

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vlees / peulvruchten
Een recept uit  - #watetenwevandaag

Diner / lunch / hoofdgerecht uit #watetenwevandaag:

Tortilla’s met tomatensaus

Ingrediënten:
avocado, cheddar, chilisaus, goudse kaas, knoflook, koriander, limoen, maistortilla, manchego, olijfolie, spaanse peper, tomaat in blik, zeezout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 6 - Roerbakken

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit AH eetboekenreeks 6 - Roerbakken:

Mexicaanse gevulde slabladeren

Ingrediënten:
avocadodip, cajunkruiden, gemalen komijn, ijsbergsla, jalapeñopeper, quorn-stukjes, rode ui, roerbakolie en tacokruiden

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch

Lunch / lunchgerecht uit AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch:

Guacamolesoep

Ingrediënten:
avocado, avocadodip, bosui, groentebouillontablet, knoflook, komkommer, olijfolie, paprika, verse bieslook en zure room

Keuken:
Mexicaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Lunch / bijgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Mexi-koolsla

Ingrediënten:
groene kool, jalapeñopeper, koriander, limoensap, neutrale olie, rode kool, rode ui en rode wijnazijn

Keuken:
Mexicaans
Soort:
salade
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Fajita´s met kip

Ingrediënten:
avocado, cayennepeper, citroensap, gemalen komijn, groene spaanse peper, kippenborst, kippenbouillon, knoflook, kurkuma, langkorrelrijst, lente-ui, limoensap, olijfolie, passata, rode paprika, sjalot, tarwetortilla, tomaat, tomatensap, ui, verse koriander, verse peterselie, wilde rijst, zonnebloemolie en zure room

Keuken:
Mexicaans
Soort:
tortilla / gevogelte
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Bijgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Salsa van tomaat

Ingrediënten:
extra vierge-olijfolie, gemalen gedroogde chilipeper, knoflook, limoen, sjalot, trostomaat en verse koriander

Keuken:
Mexicaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit  - Gezond koken gevogelte nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht uit Gezond koken gevogelte nieuwe stijl:

Enchilada's met kalkoen en groene chilipepers

Ingrediënten:
ananaskers, cheddar, citroensap, gemalen komijn, groene tomaat, kalkoenbouillon, kalkoenvlees, kippenbouillon, knoflook, magere yoghurt, maïstortilla, oregano, suiker, tomaat, tomatillo, ui, verse chilipeper, verse koriander, zout en zure room

Keuken:
Mexicaans
Soort:
tortilla / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gevogelte
Een recept uit  - Gezond koken gevogelte nieuwe stijl

Bijgerecht uit Gezond koken gevogelte nieuwe stijl:

Salsa

Ingrediënten:
groene chilipeper, knoflook, limoensap, tomaat, verse koriander, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
saus/dressing/jus / gevogelte / vegetarisch
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / avondmaal uit Veg!:

Mexicaanse soep met tomaten en bonen

Ingrediënten:
gemalen komijn, groene chilipeper, groentebouillon, jalapeñopeper, knoflook, koriander, limoensap, olijfolie, oregano, passata, rode ui, suiker, tomaten, zeezout, zure room, zwarte bonen en zwarte peper

Keuken:
Mexicaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 6 - Roerbakken

Diner / voorgerecht uit AH eetboekenreeks 6 - Roerbakken:

Mexicaanse limoensoep met kip

Ingrediënten:
kipfilet, kippenbouillonblokje, limoen, olijfolie, tabasco, tomaat, tortillachips, ui en verse koriander

Keuken:
Mexicaans
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 6 - Roerbakken

Lunch uit AH eetboekenreeks 6 - Roerbakken:

Mexicaanse `wraps

Ingrediënten:
olijfolie, roerbakrijst, verse koriander en wraptortilla

Keuken:
Mexicaans
Soort:
tortilla / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit L. Esquivel - Rode rozen en tortilla´s

Diner / hoofdgerecht uit Rode rozen en tortilla´s:

Bruine bonen met chili à la Tezcucana

Ingrediënten:
anchopeper, avocado, bruine bonen, kaantjesreuzel, kaas, olijven, radijzen, serrano chilipeper, sla, ui en varkensvlees

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vlees
Een recept uit L. Esquivel - Rode rozen en tortilla´s

Diner / nagerecht uit Rode rozen en tortilla´s:

Jasmijnsorbet

Ingrediënten:
suiker, tak jasmijn en water

Keuken:
Mexicaans
Soort:
ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit L. Esquivel - Rode rozen en tortilla´s

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Rode rozen en tortilla´s:

Driekoningenkrans

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, gekonfijte vruchten, melk, oranjebloesemwater, suiker, gist en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / feestdagen
Een recept uit Celia Brooks Brown, C. Brooks Brown en Ph. Webb - Nieuw vegetarisch koken

Bijgerecht uit Nieuw vegetarisch koken:

Guacamole plus tip

Ingrediënten:
avocado, chilipeper, knoflook, limoensap, tomaat, ui, verse koriander en zeezout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit L. Esquivel - Rode rozen en tortilla´s

Basisrecept uit Rode rozen en tortilla´s:

Chocolade

Ingrediënten:
caracas cacaobonen, maracaibo cacaobonen, soconusco cacaobonen en suiker

Keuken:
Mexicaans
Soort:
zoet / chocolade
Een recept uit L. Esquivel - Rode rozen en tortilla´s

Diner / hoofdgerecht uit Rode rozen en tortilla´s:

Gevulde paprika´s

Ingrediënten:
amandelen, appel, granaatappel, groene paprika, komijn, pecannoten, perzik, rozijnen, rundergehakt, suiker, sukade, tomaat, ui, verse kaas, walnoten, witte peper, zout en zure room

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vlees
Een recept uit Celia Brooks Brown, C. Brooks Brown en Ph. Webb - Nieuw vegetarisch koken

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit Nieuw vegetarisch koken:

Quesadilla´s

Ingrediënten:
avocado, bloemtortilla, bosui, champignon, cheddar, courgette, crème fraîche, feta, gemalen komijn, gerookt paprikapoeder, paprika, pintobonen, refried beans, rode chilipeper, tomaat, verse koriander, yoghurt, zoetzure jalapenopeper, zonnebloemolie en zwarte olijven

Keuken:
Mexicaans
Soort:
tortilla / barbecue/grill / vegetarisch
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Pan de muerto

Ingrediënten:
anijszaad, bloem, boter, ei, gebuild meel, gekleurde suikerkorrels, gist, grove suiker, melk, sinaasappelrasp, suiker en water

Keuken:
Mexicaans
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Celia Brooks Brown, C. Brooks Brown en Ph. Webb - Nieuw vegetarisch koken

Bijgerecht uit Nieuw vegetarisch koken:

zoetzure jalapeñosalade

Ingrediënten:
inmaakvocht, tomaten uit blik, ui, verse koriander, zeezout en zoetzure jalapenopeper

Keuken:
Mexicaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Celia Brooks Brown, C. Brooks Brown en Ph. Webb - Nieuw vegetarisch koken

Diner / hoofdgerecht uit Nieuw vegetarisch koken:

Tamales

Ingrediënten:
bakpoeder, blauwe masa harina, boter, cheddar, gerookte chilipepers, groentebouillon, maïsblad, monterey jack kaas, polenta, refried beans, salsa naar keuze en witte rijst

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Celia Brooks Brown, C. Brooks Brown en Ph. Webb - Nieuw vegetarisch koken

Diner / voorgerecht uit Nieuw vegetarisch koken:

Mexicaanse gazpacho

Ingrediënten:
avocado, bleekselderij, gele paprika, grof zeezout, knoflook, komijnzaad, komkommer, limoensap, mild chilipoeder, rode ui, tomaat, tomatensap, verse koriander en versgemalen zwarte peper

Keuken:
Mexicaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Thug Kitchen - Thug kitchen feestvoer

Drank (alcoholisch) / dranken / drinken uit Thug kitchen feestvoer:

Michelada

Ingrediënten:
chilipoeder, chilisaus, limoensap, pils, sojasaus, tamari en zeezout

Keuken:
Mexicaans / Zuid-Amerikaans
Soort:
vegan / drank (alcoholisch) / veganistisch / vegetarisch

Recept van Thomas de Beer:

Chili met gehakt en griekse yoghurt

Ingrediënten:
gemalen komijn, griekse yoghurt, knoflook, koriander, mexicaanse wokgroenten, rundergehakt, tacoschelpen, ui en witte bonen in tomatensaus

Keuken:
Mexicaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie's comfort food

Lunch / snack of tussendoortje / avondmaal uit Jamie's comfort food:

Huevos rancheros

Ingrediënten:
avocado, bloemtortilla's, cheddar, cholula hot sauce, ei, goudse kaas, jalapeñopepers, komijnzaad, koriander, limoen, olijfolie, oregano, tabasco, vleestomaat en zwarte bonen

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vegetarisch