Mexicaans

Zoek naar Mexicaans in uw eigen kookboeken

Mexicaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Happy Days met the Naked Chef

Avondmaal uit Happy Days met the Naked Chef:

Chili con carne

Ingrediënten:
chilipoeder, gemalen komijn, halsstuk, kaneelstokje, knoflook, olijfolie, rode kidneybonen, rode spaanse peper, rundergehakt, tomaat in blik, ui en zongedroogde tomaat

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vlees / peulvruchten
Een recept uit  - #watetenwevandaag

Diner / lunch / hoofdgerecht uit #watetenwevandaag:

Tortilla’s met tomatensaus

Ingrediënten:
avocado, cheddar, chilisaus, goudse kaas, knoflook, koriander, limoen, maistortilla, manchego, olijfolie, spaanse peper, tomaat in blik, zeezout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Amuse / diner / lunch / voorgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Glad: Zijdezachte maissoep

Ingrediënten:
boter, maiskolven, ui en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Superpikante chili-knoflooksalsa

Ingrediënten:
habanero, knoflook, koriander, limoensap, neutrale olie, peper en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vegetarisch
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Groentechili met kruidencouscous

Ingrediënten:
bleekselderij, cheddar, courgette, couscous, groene chilipeper, groene paprika, italiaanse kruiden, kidneybonen, kikkererwten, knoflook, komijn, koriander, oregano, peper, rode paprika, sjalot, tomaat uit blik, tomatenpuree, ui, wortel, zout, zure room en zwarte bonen

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Bijgerecht uit Groot handboek koken:

Guacamole

Ingrediënten:
avocado, knoflook, koriander, limoensap, peper, rode chilipeper, ui, vleestomaat en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gebakken pintobonen en bataat in enchiladastijl

Ingrediënten:
anastazibonen, appaloosabonen, bataat, borlottibonen, chihuahuakaas, chilibonen, koriander, monterey jack kaas, olijfolie, peper, pintobonen, queso fresco, salsa, tomatillosalsa, tortillachips, zout en zwarte bonen

Keuken:
Mexicaans
Soort:
peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gebakken pintobonen en mais in enchiladastijl

Ingrediënten:
anastazibonen, appaloosabonen, borlottibonen, chihuahuakaas, chilibonen, koriander, mais, monterey jack kaas, olijfolie, peper, pintobonen, queso fresco, salsa, tomatillosalsa, tortillachips, zout en zwarte bonen

Keuken:
Mexicaans
Soort:
peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gegratineerde zomerpompoen met saus

Ingrediënten:
cheddar, cotija, courgette, druivenpitolie, koriander, maïsolie, monterey jack kaas, pompoenpitten, queso fresco, nacho's, verse tomatillosaus, zomerpompoen, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gebakken pintobonen in enchiladastijl

Ingrediënten:
anastazibonen, appaloosabonen, borlottibonen, chihuahuakaas, chilibonen, koriander, monterey jack kaas, olijfolie, peper, pintobonen, queso fresco, salsa, tomatillosalsa, tortillachips, zout en zwarte bonen

Keuken:
Mexicaans
Soort:
peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Snacks en tussendoortjes / diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Frijoles refritos - Bonenpuree

Ingrediënten:
frijoles, spekvet en ui

Keuken:
Mexicaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Frijoles - Bruine bonenstoofpotje

Ingrediënten:
bruine bonen, kievitsbonen, knoflook, spekvet, ui en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
groente
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ingrediënten:

Mexicaanse appetizers van cottagecheese

Ingrediënten:
bosui, cayennepeper, cheddar, cottagecheese, ei, hüttenkäse, ingelegde jalapeñopepers, peper en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vegetarisch / kaas
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Bijgerecht uit Ingrediënten:

Mangosalsa

Ingrediënten:
knoflook, limoen, maïskiemolie, mango, rode ui, tabasco, verse koriander en zout

Keuken:
Mexicaans / Zuid Amerikaans
Soort:
saus/dressing/jus / fruit / vegetarisch
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Salsa cruda - Rauwe saus

Ingrediënten:
groene chilipeper, koriander, peper, peterselie, suiker, tomaat, ui en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Guacamole

Ingrediënten:
avocado, groene chilipeper, koriander, peterselie, tomaat en ui

Keuken:
Mexicaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Salsa verde - Groene saus

Ingrediënten:
groene chilipeper, groene tomaten uit blik, koriander, peterselie, ui en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Lunch / snack of tussendoortje / lunchgerecht uit Ingrediënten:

Kip-avocado 'wrapper'

Ingrediënten:
avocado, bloemtortilla, bosui, jalapenopepersaus, kalkoenfilet, kipfilet, limoensap, lollo bionda, mexicaanse smeerkaas, peper, slamelange, smeerkaas, verse koriander en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
tortilla / gevogelte
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Mexicaanse stijl rijstsalade

Ingrediënten:
bruine langkorrelrijst, chilipoeder, ei, gele paprika, jalapeñopeper, koriander, lente-ui, limoen, mayonaise, mexicaanse crème, rode paprika, tomaat, vinaigrette, witte langkorrelrijst, zout en zwarte peper

Keuken:
Mexicaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Karin Stöttinger - Wrap 'n roll

Recept uit Wrap 'n roll:

Salsa verde

Ingrediënten:
babyspinazie, bladpeterselie, groene spaanse peper, knoflook, olijfolie en tomaat

Keuken:
Mexicaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Karin Stöttinger - Wrap 'n roll

Recept uit Wrap 'n roll:

Guacamole

Ingrediënten:
avocado, gerookte chilipoeder, knoflook, koriander, limoen, spaanse peper en tomaat

Keuken:
Mexicaans / Zuid Amerikaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Karin Stöttinger - Wrap 'n roll

Recept uit Wrap 'n roll:

Pico de gallo

Ingrediënten:
knoflook, korianderblaadjes, limoen, spaanse peper, tomaat en ui

Keuken:
Mexicaans / Zuid Amerikaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Karin Stöttinger - Wrap 'n roll

Diner / buffet / nagerecht uit Wrap 'n roll:

Fruitsalade in watermeloen met kaneeltortilla's

Ingrediënten:
aalbes, amandelschaafsel, banaan, bramen, honingmeloen, kaapse goudbessen, kaapse kruisbes (physalis), kaneel, kiwi, munt, suiker en watermeloen

Keuken:
Mexicaans
Soort:
tortilla / fruit
Een recept uit Karin Stöttinger - Wrap 'n roll

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Wrap 'n roll:

Quesadilla's met zoete aardappels en salsa verde

Ingrediënten:
bloemtortilla, kaneel, komijnpoeder, mozzarella, olijfolie, rode spaanse peper en zoete aardappel

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Karin Stöttinger - Wrap 'n roll

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Wrap 'n roll:

Avocado's met mango-grapefruitvulling

Ingrediënten:
avocado, basilicumbladeren, fleur de sel, huttenkase, limoen, mango, olijfolie en roze grapefruit

Keuken:
Mexicaans
Soort:
hartige hapjes / groente
Een recept uit Karin Stöttinger - Wrap 'n roll

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Wrap 'n roll:

Empanada's met maïs-aspergevulling

Ingrediënten:
aardappel, citroen, crème fraîche, frituurolie, groene asperge, maïskorrels, maïsmeel, olijfolie, oregano, ui en witte asperge

Keuken:
Mexicaans / Zuid Amerikaans
Soort:
hartige hapjes