Midden-Europees

Zoek naar Midden-Europees in uw eigen kookboeken

Midden Europees koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Gemakkelijke spätzlesoep

Ingrediënten:
bieslook, bloem, boter, ei, ei, groentebouillon, melk, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, sjalot, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Europees
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert / bij de koffie uit De Joodse keuken:

Mohn torte - Maanzaadtaart

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, eidooier, gemalen amandelen, honing, maanzaad, melk, poedersuiker, rozijnen en suiker

Keuken:
Midden-Europees / Joods
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / hoofdgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Gevulde pompoen met abrikozen em pistachenoten

Ingrediënten:
baharat, chilivlokken, gedroogde abrikozen, knoflook, milde olijfolie, parelcouscous, pistachenoten, bladpeterselie en pompoen

Keuken:
Midden-Oosten / Nederlands
Soort:
vegan
Een recept uit  - Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book

Diner / hoofdgerecht uit Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book:

Coriander Lamb Kebabs with Almond Chanterelle Sauce - Koriander-lamskebab met amandel-cantharelsaus

Ingrediënten:
amandelen, boter, cantharellen, cayennepeper, citroensap, lamskotelet, marinade, melk, olijfolie, poedersuiker, wit broodmeel en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Brits
Soort:
barbecue/grill / lamsvlees / paddenstoelen
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Recept uit Kooktechnieken:

Spätzle

Ingrediënten:
bloem, ei, water en zout

Keuken:
Midden-Europees
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit  - De keuken van de pure smaak

Bijgerecht uit De keuken van de pure smaak:

Witte chocoladesaus

Ingrediënten:
bloem, ei, eidooier, kristalsuiker, melk, slagroom, vanillestokje en witte chocolade

Keuken:
Midden-europees
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit  - De keuken van de pure smaak

Diner / nagerecht uit De keuken van de pure smaak:

Kersenstrudel met chocolade en witte chocoladesaus

Ingrediënten:
bloem, kersen, pure chocolade, roombotercake, witte chocoladesaus en zonnebloemolie

Keuken:
Midden-europees
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Bijgerecht uit Groot handboek koken:

Appel-mierikswortelsaus

Ingrediënten:
appel, mierikswortel, slagroom, suiker, zout en zure room

Keuken:
Midden-europees
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Bijgerecht uit Groot handboek koken:

Klassieke mierikswortelsaus

Ingrediënten:
citroensap, groentebouillon, melk, mierikswortel, room en witbrood

Keuken:
Midden-europees
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit  - Pasta Special, 30 leichte Rezepte

Diner / hoofdgerecht uit Pasta Special, 30 leichte Rezepte:

Linsen und Spätzle - Linzen met spätzle

Keuken:
Midden-Europees
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit  - Pasta Special, 30 leichte Rezepte

Recept uit Pasta Special, 30 leichte Rezepte:

Nudelteig 1 für geriebene nudeln - Noedeldeeg 1 voor geschaafde noedels

Keuken:
Midden-Europees
Soort:
pasta/noodles / beslag/deeg / vegetarisch
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Rijst met karper

Ingrediënten:
droogkokende rijst, gedroogde abrikozen, kaneel, karperfilets, kwetsen, margarine, peper, rozijnen, ui, water, witte amandelen en zout

Keuken:
Midden-Europees
Soort:
rijst / vis
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Kipschnitzel

Ingrediënten:
bloem, ei, kipfilets, paneermeel, peper, plantaardige olie en zout

Keuken:
Midden-Europees
Soort:
gevogelte
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Recept uit Het groot fondue boek:

Mierikswortelsaus

Ingrediënten:
broodkruim, citroensap, melk, mierikswortel, room, tomatenketchup en zout

Keuken:
Midden-Europees
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit  - Pasta Special, 30 leichte Rezepte

Recept uit Pasta Special, 30 leichte Rezepte:

Spätzleteig - Spatzledeeg

Keuken:
Midden-Europees
Soort:
pasta/noodles / beslag/deeg / vegetarisch
Een recept uit  - Handboek voor de combinatie magnetron-oven

Drank (alcoholisch) / dranken / drinken uit Handboek voor de combinatie magnetron-oven:

Glühwein

Ingrediënten:
bessenwijn, citroensap, citroenschil, honing, kaneelpijpje, kruidnagel en rode wijn

Keuken:
Midden-Europees
Soort:
vegan
Een recept uit  - Gemüse!

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Gemüse! :

Amandelstrudel met spruitjes

Ingrediënten:
amandelsnippers, boter, citroen, filodeeg, paprikapoeder rosenscharf, peper, peterselie, prei, spruitjes, tijm, zout en zure room

Keuken:
Midden-Europees
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Handboek voor de combinatie magnetron-oven

Diner / hoofdgerecht uit Handboek voor de combinatie magnetron-oven:

Gebraden karper

Ingrediënten:
champignons, karper, peper, spek, tomaten en zout

Keuken:
Midden-europees
Een recept uit  - Handboek voor de combinatie magnetron-oven

Diner / hoofdgerecht uit Handboek voor de combinatie magnetron-oven:

Gevulde aardappelen

Ingrediënten:
aardappelen, champignons, ei, emmentaler, rauwe ham, ui, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Midden-europees
Een recept uit  - Handboek voor de combinatie magnetron-oven

Bijgerecht uit Handboek voor de combinatie magnetron-oven:

Semmelknödel

Ingrediënten:
boter, ei, melk, nootmuskaat, oud brood, peterselie, ui en zout

Keuken:
Midden-Europees
Soort:
vegetarisch / noedels
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Diner / nagerecht uit Kooktechnieken:

Griesmeelpudding

Ingrediënten:
appel, bessencompote, boter, citroenrasp, eidooier, eiwit, griesmeel, kaneel, melk, suiker en zout

Keuken:
Midden-Europees
Soort:
pudding
Een recept uit  - Handboek voor de combinatie magnetron-oven

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Handboek voor de combinatie magnetron-oven:

Biscuitrol met frambozen

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, ei, frambozen, maïzena, poedersuiker, slagroom, suiker en water

Keuken:
Midden-Europees
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Hertenvlees met aardappelgoulash

Ingrediënten:
aardappel, bacon, bloem, hertenvlees, jeneverbessen, knolselderij, olijfolie, paprikapoeder, peterselie, runderbouillon, runderbouillonblokje, sjalot en worcestersaus

Keuken:
Midden-europees
Soort:
wild
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Groot handboek koken:

Serviettenknödel

Ingrediënten:
boter, eidooier, eiwit, groene kruiden, melk, nootmuskaat, oud brood, peper, ui en zout

Keuken:
Midden-europees
Soort:
vegetarisch / noedels
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Diner / nagerecht uit Groot handboek koken:

Kwarknoedels

Ingrediënten:
bloem, boter, compote, ei, kwark, oud brood, paneermeel, suiker, zout en zure room

Keuken:
Midden-europees
Soort:
vegetarisch / noedels
Een recept uit  - Wat je vér haalt is lekker

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Wat je vér haalt is lekker:

Pompoensoep

Ingrediënten:
boter, crème fraîche, kippenbouillon, laurier, milde kerriepoeder, peper, peterselie, ui, winterpompoen en zoete ketjap

Keuken:
Midden-europees
Soort:
soep/bouillon