Afrikaans

Zoek naar Afrikaans in uw eigen kookboeken

Afrikaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jenni Fleetwood, Josephine Bacon, Craig Robertson en William Adams-Lingwood - Afrikaanse keuken

Drinken / aperitief uit Afrikaanse keuken:

Banaan met notenkorst

Ingrediënten:
bananen, boter, cashewnoten, kaneel, kokos, nootmuskaat, pinda's, rietsuiker, rum, sinaasappelsap en slagroom

Keuken:
Afrikaans
Een recept uit Jenni Fleetwood, Josephine Bacon, Craig Robertson en William Adams-Lingwood - Afrikaanse keuken

Drinken / aperitief uit Afrikaanse keuken:

Banaan met notenkorst

Ingrediënten:
bananen, boter, cashewnoten, kaneel, kokos, nootmuskaat, pinda's, rietsuiker, rum, sinaasappelsap en slagroom

Keuken:
Afrikaans
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Bobba's babka

Ingrediënten:
basterdsuiker, bloem, boter, bruine basterdsuiker, cakemeel, ei, gist, kaneelpoeder, melk, olie, rietsuiker en zout

Keuken:
Zuid afrikaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Diner / nagerecht uit De smaak van mijn herinnering:

Kleine citroencakejes

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, cakemeel, citroen, ei, melk, poedersuiker, vanille-extract en witte basterdsuiker

Keuken:
Zuid afrikaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Diner / nagerecht uit De smaak van mijn herinnering:

Creme brulee

Ingrediënten:
basterdsuiker, citroen, eierdooier, slagroom, vanillestokje en witte basterdsuiker

Keuken:
Zuid afrikaans
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Diner / nagerecht uit De smaak van mijn herinnering:

Citroenroomijs

Ingrediënten:
basterdsuiker, citroen, salie en schenkroom

Keuken:
Zuid afrikaans
Een recept uit  - Asperges - verrukkelijk veelzijdig

Recept uit Asperges - verrukkelijk veelzijdig:

Vanille-schaaldierenvinaigrette

Ingrediënten:
knoflook, langoustinekarkassen, laurierblad, olijfolie, preien, tomatenpuree, vanillestokje, witte wijnazijn, wortels en zwarte peperkorrels

Keuken:
Zuid afrikaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Bobotie

Ingrediënten:
amandel, boter, bruine suiker, citroensap, ei, kerrie, kerstomaat, knoflook, melk, paneermeel, peper, rozijnen, rundergehakt, ui, varkensgehakt, witbrood en zout

Keuken:
Zuid-Afrikaans
Soort:
vlees
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Gemarineerde gebakken vis

Ingrediënten:
azijn, kerrie, kurkuma, suiker, ui, visfilet en zout

Keuken:
Zuid-Afrikaans
Soort:
vis
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Pittige rijst met kikkererwten en amandelen

Ingrediënten:
amandelschaafsel, chilipoeder, garam masala, groentebouillon, kerriepoeder, kikkererwten, langkorrelrijst, laurierblad, olijfolie, peper, tomaten uit blik, ui en zout

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

couscous

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, bouillon, cayennepeper, courgette, kaneel, kikkererwten, kippenbouten, komijn, koolrabi, lamslappen, margarine, peper, rozijnen, saffraan, tomatenpuree, ui, water, winterpeen en zout

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / gevogelte / lamsvlees / couscous
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Gierst met linzen

Ingrediënten:
bruine linzen, gedroogde oregano, gierst, laurier, margarine, peper, tijm, ui, water, winterwortel en zout

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
vegan / pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Basisrecept uit Keukenlab:

Smen M'Leh - Gerijpte boter

Ingrediënten:
boerenboter, gedroogde oregano, ongeraffineerd zeezout, water en zaatar

Keuken:
Noord-Afrikaans
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Taart met ananas, kaneel & allspice

Ingrediënten:
allspice-bessen, ananas, bakpoeder, bloem, boter, bruine basterdsuiker, cakemeel, citroenrasp, ei, gemalen allspice, kaneelstokje, kruidnagel, melk en sinaasappelsap

Keuken:
Zuid afrikaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Worteltaart

Ingrediënten:
bakpoeder, basterdsuiker, bicarbonaat, bloem, boter, cakemeel, ei, gemalen kaneel, olijfolie, poedersuiker, roomkaas, soda, vanille-extract, walnoten, wortel, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Zuid afrikaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Citroenbotertaartjes

Ingrediënten:
amandel, bloem, boter, citroen, ei en suiker

Keuken:
Zuid afrikaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Notenmeringuetaart met slagroom

Ingrediënten:
amandel, bakpoeder, basterdsuiker, bloem, boter, cakemeel, ei, frambozen, kaneelpoeder, melk, poedersuiker, slagroom en vanille-extract

Keuken:
Zuid afrikaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Lamsbout met dadels

Ingrediënten:
boter, dadels, kaneel, lamsbout, peper en zout

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
lamsvlees
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Bijgerecht uit De smaak van mijn herinnering:

Knoflookbrood

Ingrediënten:
boter, knoflook, peterselie en stokbrood

Keuken:
Zuid afrikaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Citroenvanillejam

Ingrediënten:
basterdsuiker, citroen en vanillestokje

Keuken:
Zuid afrikaans
Soort:
chutney/pickle/jam/compote
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Diner / hoofdgerecht uit De smaak van mijn herinnering:

Geroosterde rosbief met zoete aardappelen & gegrilde paddestoelen

Ingrediënten:
champignons, citroensap, gedroogde oregano, knoflook, laurierblad, olijfolie, pancetta, rode ui, rosbief, rozemarijn, salie, tomaat en zoete aardappel

Keuken:
Zuid afrikaans
Soort:
vlees
Een recept uit  - 101 ballen

Recept uit 101 ballen:

Weelderige rijst

Ingrediënten:
amandelschaafsel, basmatirijst, bittersinaasappelschil, boter, citroensap, cranberry's, fijne kristalsuiker, gedroogde abrikozen, gedroogde zure kersen, krenten, olijfolie, oranjebloesemwater, pijnboompitten, pistachenoten, poedersuiker, rozenblaadjes, rozijnen, saffraandraadjes, sultanarozijnen, water, zeezout en zuurbessen

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie's comfort food

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Jamie's comfort food:

Ghanese pindastoof

Ingrediënten:
aubergine, cayennepeper, kip, kippenbouillon, koriander, laurier, laurierblad, madame jeanette peper, okra, olijfolie, paprikapoeder, peper, pindakaas, rietsuiker, rode ui, rodewijnazijn, suiker, tomaat, tomatenpuree en ui

Keuken:
Zuid afrikaans
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Bijgerecht uit De smaak van mijn herinnering:

Gefrituurde nieuwe aardappeltjes

Ingrediënten:
krielaardappelen, zoete chilisaus en zure room

Keuken:
Zuid afrikaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Prego-broodjes

Ingrediënten:
bieflappen, boter, citroen, knoflook, olijfolie, rode wijn, rozemarijn en witte broodjes

Keuken:
Zuid afrikaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Basisrecept uit Zout, vet, zuur, hitte:

Catalaanse pepersaus romesco

Ingrediënten:
amandelen, croutons, extra vierge-olijfolie, gedroogde chilipeper, gedroogde tomaat, hazelnoot, knoflook, rodewijnazijn, water en zout

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
saus/dressing/jus