Afrikaans

Zoek naar Afrikaans in uw eigen kookboeken

Afrikaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jenni Fleetwood, Josephine Bacon, Craig Robertson en William Adams-Lingwood - Afrikaanse keuken

Drinken / aperitief uit Afrikaanse keuken:

Banaan met notenkorst

Ingrediënten:
bananen, boter, cashewnoten, kaneel, kokos, nootmuskaat, pinda's, rietsuiker, rum, sinaasappelsap en slagroom

Keuken:
Afrikaans
Een recept uit Jenni Fleetwood, Josephine Bacon, Craig Robertson en William Adams-Lingwood - Afrikaanse keuken

Drinken / aperitief uit Afrikaanse keuken:

Banaan met notenkorst

Ingrediënten:
bananen, boter, cashewnoten, kaneel, kokos, nootmuskaat, pinda's, rietsuiker, rum, sinaasappelsap en slagroom

Keuken:
Afrikaans
Een recept uit Michel Hanssen en Bart Nijs - Spice Wise

Recept uit Spice Wise:

Chermoula kruidenmix

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Recept uit Meelspyzen en peulvruchten:

Harissa

Ingrediënten:
gedroogde chilipeper, grof zout, karwijzaad, knoflook, olie en water

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / saus
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Recept uit Meelspyzen en peulvruchten:

Koeskoes

Ingrediënten:
courgette, couscous, harissa, kikkererwten, kip, koolraap, koriander, pompoen, water en wortel

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
stoofgerecht / lamsvlees / couscous
Een recept uit Michel Hanssen en Bart Nijs - Spice Wise

Diner / hoofdgerecht uit Spice Wise:

Bobotie

Keuken:
Zuid-Afrikaans
Soort:
ovenschotel
Een recept uit Michel Hanssen en Bart Nijs - Spice Wise

Recept uit Spice Wise:

Harissa-kruidenmix

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Een recept uit Michel Hanssen en Bart Nijs - Spice Wise

Basisrecept uit Spice Wise:

Couscouskruiden

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht uit De dikke vegetariër:

Zoete couscous met citrussalade

Ingrediënten:
citroenschil, couscous, grapefruit, mandarijn, munt, sinaasappel, sinaasappelschil en suiker

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
vegan / vegetarisch / couscous
Een recept uit  - #watetenwevandaag

Diner / lunch / hoofdgerecht uit #watetenwevandaag:

Mrs. Ball’s bobotie

Ingrediënten:
abrikozenjam, amandelen, appel, azijn, ei, garam masala, gehakt, kaneel, kerriepoeder, knoflook, kurkuma, melk, mrs. ball's chutney, olijfolie, peper, rozijnen, ui, witbrood en zout

Keuken:
Zuid afrikaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Michel Hanssen - Spice Wise Too

Recept uit Spice Wise Too:

Ras el hanout

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Een recept uit Michel Hanssen - Spice Wise Too

Diner / lunch uit Spice Wise Too:

Bulgursalade met dadels, komkommer en ras el hanout

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit  - Gewürze Special, Wunderbare Orientküche

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit Gewürze Special, Wunderbare Orientküche:

Gemüsechips mit Ras el-Hanout / Groentechips met Ras el-Hanout

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Een recept uit  - Grillen

Diner / hoofdgerecht uit Grillen:

Avocados vom Grill mit Couscous - Gegrilde avocado met couscous

Ingrediënten:
avocado, couscous, dadels, gladde peterselie, honing, kerriepoeder, koolzaadolie, limoensap, munt, rode kerstomaten, sojasaus, uiezout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
barbecue/grill / vegan
Een recept uit Michel Hanssen en Bart Nijs - Spice Wise

Recept uit Spice Wise:

Bobotie-kruidenmix

Keuken:
Zuid-Afrikaans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Een recept uit  - Het sous-vide kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het sous-vide kookboek:

Mals Noord-Afrikaans lamsvlees met fruitige couscous

Ingrediënten:
amandelschaafsel, citroen, citroensap, couscous, gemberpoeder, hamschijf, harissa, knoflook, komijn, koriander, lamsvleesbouillon, munt, olijfolie, sultanarozijnen en zout

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
sous-vide / lamsvlees / couscous
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Gebakken kip

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, ei, kip, knoflook, paprikapoeder, salie en wortel

Keuken:
Zuid afrikaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Geroosterde spareribs

Ingrediënten:
appelciderazijn, boter, bruine basterdsuiker, citroensap, honing, spareribs, tomatenketchup, ui en worcestershiresaus

Keuken:
Zuid afrikaans
Soort:
vlees
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Simpele teff, in polentastijl

Ingrediënten:
boter, melk, olijfolie, parmezaanse kaas, peper en teff

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit  - Nico-Stanitzok - Sous-Vide

Recept uit Nico-Stanitzok - Sous-Vide:

Bohnen mit Datteln / Bonen met dadels (60 min op 58° C)

Ingrediënten:
amandelschaafsel, boter, citroen, dadels, grove dijonmosterd, honing, olijfolie, peper, sjalot, sperziebonen en witte wijnazijn

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
sous-vide / vegetarisch
Een recept uit Michel Hanssen - Spice Wise Too

Recept uit Spice Wise Too:

Zuid-afrikaanse braaikruiden

Keuken:
Zuid-Afrikaans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Een recept uit  - Nico-Stanitzok - Sous-Vide

Recept uit Nico-Stanitzok - Sous-Vide:

Kürbisragout mit Röstbrot / Pompoenragout met geroosterd brood (25 min op 85° C)

Ingrediënten:
amandeldrank, flespompoen, citroensap, gedroogde abrikozen, harissa, olijfolie, peper, platbrood, ras el hanout, ui en zout

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
sous-vide / vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht uit De dikke vegetariër:

Zoete couscous met gedroogd fruit

Ingrediënten:
citroenschil, couscous, gedroogde vruchten, gesuikerde gember, kardemompoeder, rozenwater, sinaasappelschil en suiker

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
vegan / vegetarisch / couscous
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Renger Dijkema en Frank Redant - Vis, schelp- en schaaldieren

Recept uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Viscouscous

Ingrediënten:
artisjokbodems, bleekselderij, courgette, extra vergine olijfolie, gemalen koriander, gemberpoeder, goudbrasemfilet, harissa, karwijzaad, kikkererwten, knoflook, raapjes, raz el hanout, rode paprika, tarbotfilet, tomaten, tomatenpuree, ui, wortel, zeebaarsfilet, zeeduivelfilet, zeehaanfilet, zeetongfilets en zeewolffilet

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
couscous
Een recept uit  - Gemüse!

Diner / hoofdgerecht uit Gemüse! :

Zoete aardappel-couscousbowl

Ingrediënten:
avocadocressing, baby bladsalade, broccoli, granaatappelpitten, olijfolie, peper, rode ui, zoete aardappel en zout

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
salade / vegetarisch / couscous
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Gierst met linzen

Ingrediënten:
bruine linzen, gedroogde oregano, gierst, laurier, margarine, peper, tijm, ui, water, winterwortel en zout

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
vegan / pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur