Israëlisch

Zoek naar Israëlisch in uw eigen kookboeken

Israëlisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit Jeruzalem:

Geroosterde zoete aardappelen & verse vijgen

Ingrediënten:
balsamicoazijn, bosuien, fijne kristalsuiker, maldon zeezout, olijfolie, rode chilipeper, vijgen, zachte geitenkaas, zoete aardappel en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit Jeruzalem:

Salade van wortelgroenten met labneh

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroen, fijne kristalsuiker, koolrabi, koriander, labneh, munt, olijfolie, rode biet, selderijknol, sherryazijn, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Jeruzalem:

Kruidkoekjes

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, cacaopoeder, citroen, cognac, ei, fijne kristalsuiker, gekonfijte citroenschil, gemalen piment, gemberpoeder, kaneel, krenten, nootmuskaat, poedersuiker, pure chocolade, sinaasappel, vanille-extract, zout en zuiveringszout

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Bijgerecht uit Jeruzalem:

Geroosterde okra met tomaten, konflook & ingemaakte groenten

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroen, ingemaakte citroenschil, knoflook, koriander, maldon zeezout, mini-okra, olijfolie, tomaat en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Jeruzalem:

Bladerdeeggebak met rode paprika & ovengebakken ui

Ingrediënten:
ei, feta, gemalen komijn, gemalen koriander, koriander, olijfolie, peterselie, rode paprika, roomboterbladerdeeg, tijm, ui, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / nagerecht uit Jeruzalem:

Vruchtencrumble met walnoten

Ingrediënten:
anijsster, bloem, boter, bruine basterdsuiker, citroen, fijne kristalsuiker, griekse yoghurt, guaves, kardemompoeder, mascarpone, pruimen, slagroom, vanille-extract, vijgen, volkorenmeel, walnoten en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / bijgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

A'ja (broodbeignets)

Ingrediënten:
bieslook, bladpeterselie, cayennepeper, dragon, feta, gemalen komijn, mild paprikapoeder, scharrelei, witbrood, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Jeruzalem:

Geblakerde aubergine met knoflook, citroen & granaatappelpitten

Ingrediënten:
aubergine, bladpeterselie, citroen, granaatappelpitten, knoflook, munt, olijfolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / voorgerecht uit Jeruzalem:

Heldere kippensoep met knaidlach

Ingrediënten:
bladpeterselie, bleekselderij, dille, droge witte wijn, ei, gember, koriander, laurier, margarine, matzemeel, pimentkorrels, raap, rozemarijn, scharrelkip, sodawater, tijm, ui, wortel, zonnebloemolie, zout, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Recept uit Jeruzalem:

Fricasseesalade

Ingrediënten:
ansjovis, citroen, desiree aardappel, ei, extra vierge olijfolie, geelwortelpoeder, harissapasta, ingemaakte citroenschil, kappertjes, laurier, little gemsla, nicola aardappel, peterselie, piquillopaprika, rozemarijn, tonijn, zout, zwarte olijven en zwarte peperkorrels

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Israelische couscoussalade

Ingrediënten:
citroenrasp, citroensap, gemalen komijn, ingemaakte citroenschil, kaneelpoeder, kappertjes, kerstomaat, kikkererwten, krenten, olijfolie, parelcouscous, peterselie, pijnappelpitten, rode ui, rozijnen en sherry-azijn

Keuken:
Israëlisch
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Bijgerecht uit Jeruzalem:

Aardappelen met karamel & gedroogde pruimen uit de oven

Ingrediënten:
bloemige aardappel, fijne kristalsuiker, ganzenvet, gedroogde pruimen en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
stoofgerecht / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Jeruzalem:

Spread van flespompoen & tahin

Ingrediënten:
dadelsiroop, flespompoen, griekse yoghurt, kaneel, knoflook, koriander, olijfolie, sesamzaad, tahinpasta en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Gebraden kip met aardperen & citroen

Ingrediënten:
aardpeer, banaansjalot, citroen, dragon, kippendijen, knoflook, olijfolie, roze peperkorrels, saffraandraadjes, tijm, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Gepocheerde kip met zout gekruide freekeh

Ingrediënten:
bladpeterselie, boter, freekeh, gemalen koriander, gemalen piment, amandel, kaneelstokje, kip, laurier, olijfolie, ui, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Artisjokken gevuld met doperwten & dille

Ingrediënten:
artisjokken, bloem, bouillon, citroen, dille, doperwten, gedroogde munt, gemalen piment, kaneel, olijfolie, prei, rundergehakt, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vlees
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Jeruzalem mixed grill

Ingrediënten:
baharat, geelwortelpoeder, kipfilet, kippenhartjes, kippenlevertjes, olijfolie, ui en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
barbecue/grill / gevogelte
Een recept uit Georgina Fuggle - 1 groente in de hoofdrol

Brunch / lunch uit 1 groente in de hoofdrol:

Rode Paprika Shakshuka

Ingrediënten:
bladpeterselie, geelwortelpoeder, gehakt, komijnpoeder, olijfolie, rode chilipeper, saffraan, scharreleieren, knoflook, tomatenblokjes, ui en yoghurt

Keuken:
Israëlisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Lunch / bijgerecht uit Jeruzalem:

Snijbiet met tahin, yoghurt & in boter gebakken pijnboompitten

Ingrediënten:
boter, citroen, droge witte wijn, griekse yoghurt, knoflook, mild paprikapoeder, olijfolie, pijnboompitten, snijbiet, tahinpasta, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Jeruzalem:

Ma'amul

Ingrediënten:
boter, fijne kristalsuiker, kaneelpoeder, medjooldadels, oranjebloesemwater, patentbloem, poedersuiker, rozenwater, semolina, walnoten en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Jeruzalem:

Pittige Wortelsalade

Ingrediënten:
appelazijn, gemalen komijn, harissa, karwijzaad, pilpelchuma, rucola, suiker, ui, wortel, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Gevulde aardappelen

Ingrediënten:
bladpeterselie, bleekselderij, charlotte aardappels, ei, fijne kristalsuiker, gemalen komijn, gemalen piment, gerookt paprikapoeder, kaneel, karwijzaad, knoflook, koriander, mild paprikapoeder, nicola aardappel, olijfolie, rode chilipeper, rundergehakt, tamarindepasta, tijm, tomaat in blik, ui, wittebroodkruim, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vlees
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Recept uit Jeruzalem:

Harissa

Ingrediënten:
citroensap, karwijzaad, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, olijfolie, rode chilipeper, rode paprika, rode ui, tomatenpuree en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Jeruzalem:

Grove courgette-tomatensalade

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroen, courgette, dadelsiroop, extra vierge olijfolie, griekse yoghurt, knoflook, munt, rode chilipeper, tomaat, walnoten, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Recept uit Jeruzalem:

Zhoug

Ingrediënten:
fijne kristalsuiker, gemalen kardemom, gemalen komijnzaad, groene chilipeper, knoflook, koriander, kruidnagelpoeder, olijfolie, peterselie en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit Jeruzalem:

Latkes

Ingrediënten:
aardappel, bieslook, boter, ei, maïzena, pastinaak, zonnebloemolie, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vegetarisch