Israëlisch

Zoek naar Israëlisch in uw eigen kookboeken

Israëlisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit Jeruzalem:

Geroosterde zoete aardappelen & verse vijgen

Ingrediënten:
balsamicoazijn, bosuien, fijne kristalsuiker, maldon zeezout, olijfolie, rode chilipeper, vijgen, zachte geitenkaas, zoete aardappel en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit Jeruzalem:

Salade van wortelgroenten met labneh

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroen, fijne kristalsuiker, koolrabi, koriander, labneh, munt, olijfolie, rode biet, selderijknol, sherryazijn, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Recept uit Jeruzalem:

Snel ingemaakte citroenen

Ingrediënten:
citroen, fijne kristalsuiker, geelwortelpoeder, gemalen komijn, grof zeezout, knoflook, mild paprikapoeder en rode chilipeper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Pilav van Israëlische couscous met aubergine

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, gedroogde tomaat, groentebouillon, knoflook, munt, olijfolie, oregano, peper, ui, zout en zwarte olijven

Keuken:
Israëlisch
Soort:
pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch / couscous
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Pilav van Israëlische couscous met ingelegde citroen

Ingrediënten:
basilicum, groentebouillon, israelische couscous, knoflook, munt, olijfolie, oregano, peper, ui, zout en zwarte olijven

Keuken:
Israëlisch
Soort:
pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch / couscous
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Kip sofrito

Ingrediënten:
citroen, geelwortelpoeder, kip, knoflook, mild paprikapoeder, nicola aardappel, suiker, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Picknick / diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Jeruzalem:

Salade van saffraankip & kruiden

Ingrediënten:
basilicum, citroensap, honing, kipfilet, knoflook, koriander, munt, olijfolie, rode chilipeper, saffraan, sinaasappel, venkel, wittewijnazijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
salade / gevogelte
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / voorgerecht uit Jeruzalem:

Gestoofde kwartel met abrikozen, krenten & tamarinde

Ingrediënten:
chilivlokken, citroen, fijne kristalsuiker, gedroogde abrikozen, gemalen komijn, koriander, krenten, kwartels, olijfolie, tamarindepasta, tijm, venkelzaad, witte wijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Basmati & wilde rijst met kikkererwten, krenten & kruiden

Ingrediënten:
basmatirijst, bladpeterselie, bloem, dille, kerriepoeder, kikkererwten, komijnzaad, koriander, krenten, olijfolie, ui, wilde rijst, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Bijgerecht uit Jeruzalem:

Ingelegde komkommer met dille

Ingrediënten:
dille, gedroogde chilipeper, grof zeezout, knoflook, korianderzaad, kruidnagel, laurier, minikomkommer, pimentkorrels, selderijzaad, venkelzaad, zwarte peperkorrels en zwart mosterdzaad

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Hummus kawarma (lamsvlees) met citroensaus

Ingrediënten:
bladpeterselie, boter, chilipeper, citroen, gemalen piment, hummus, kaneel, knoflook, lamshalsfilet, munt, nootmuskaat, olijfolie, oregano, pijnboompitten, witte peper, wittewijnazijn, za'atar, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vlees
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Conchiglie met yoghurt, doperwten &chilipeper

Ingrediënten:
basilicum, chilivlokken, conchiglie, doperwten, feta, griekse yoghurt, knoflook, olijfolie, pijnboompitten, witte peper en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Bijgerecht / basisrecept uit Jeruzalem:

Basis-hummus

Ingrediënten:
citroen, kikkererwten, knoflook, tahinpasta en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Recept uit Jeruzalem:

Ingemaakte citroenen

Ingrediënten:
citroen, grof zeezout, olijfolie, rode chilipeper en rozemarijn

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / nagerecht uit Jeruzalem:

Muhallabieh

Ingrediënten:
fijne kristalsuiker, kokos, laurier, maïzena, pistachenoten, vanillestokje en volle melk

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Ontbijt / brunch uit Jeruzalem:

Musabaha (warme kikkererwten met hummus) & geroosterde pita

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroen, gemalen komijn, groene chilipeper, kikkererwten, knoflook, mild paprikapoeder, natriumbicarbonaat, olijfolie, pitabroodjes, tahinpasta, wittewijnazijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Jeruzalem:

Semolinacake met kokos & mamelade

Ingrediënten:
amandelen, bakpoeder, bloem, ei, fijne kristalsuiker, griekse yoghurt, kokos, oranjebloesemwater, oranjemarmelade, semolina, sinaasappel, sinaasappelsap en zonnebloemolie

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Israëlische aubergine

Ingrediënten:
aubergine, bloem, citroensap, kaas, knoflook, peper, tomatensap, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Israëlisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Kibbutz-kip

Ingrediënten:
amandelschaafsel, bloem, groene paprika, kip, knoflook, peper, rode paprika, tomatensap, ui en zout

Keuken:
Israëlisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Recept uit Jeruzalem:

Tahinsaus

Ingrediënten:
citroen, knoflook, tahinpasta en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Risotto van gort met gemarineerde feta

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, chilivlokken, citroen, feta, gerookt paprikapoeder, groentenbouillon, karwijzaad, knoflook, laurier, olijfolie, oregano, parelgort, passata, sjalot, tijm, tomaat in blik en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
risotto / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Jeruzalem:

Ka'ach bilmalch

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, citroen, ei, gemalen komijn, griekse yoghurt, instantgist, knoflook, peterselie, sesamzaad, suiker, tahinpasta, venkelzaad, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Lunch / snack of tussendoortje uit Jeruzalem:

Kubbeh hamusta

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, citroen, courgette, gemalen piment, kippenbouillon, knoflook, rundergehakt, semolina, snijbiet, ui, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Recept uit Jeruzalem:

Dukkah

Ingrediënten:
groene peperkorrels, hazelnoten, komijnzaad, korianderzaad, maldon zeezout, mild paprikapoeder, nigellazaad, sesamzaad, venkelzaad en zonnebloempitten

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Jeruzalem:

Salade van peterselie & parelgort

Ingrediënten:
bladpeterselie, bosui, cashewnoten, citroen, feta, gemalen komijn, gemalen piment, groene paprika, knoflook, korianderzaad, olijfolie, parelgort, za'atar, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Recept uit Jeruzalem:

Baharat

Ingrediënten:
gemalen piment, kaneelstokje, kardemompeulen, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagel, muskaatnoot en zwarte peperkorrels

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch