Iers

Zoek naar Iers in uw eigen kookboeken

Iers koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home Made winter

Recept uit Home Made winter:

Colcannon

Ingrediënten:
aardappel, boerenkool, boter, groene kool, melk, nootmuskaat, prei en room

Keuken:
Iers
Soort:
stamppot / vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home Made winter

Diner / voorgerecht uit Home Made winter:

Ierse aardappelsoep

Ingrediënten:
aardappel, bieslook, bleekselderij, boter, bouquet garni, cayennepeper, crème fraîche, groentebouillon, knoflook en ui

Keuken:
Iers
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Ontbijt / bij de koffie uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Vruchtenbrood - traditional barm brack

Ingrediënten:
boter, ei, gekonfijte citroenschil, gekonfijte sinaasappelschil, gist, meel, rozijnen, suiker, water en zout

Keuken:
Europees / Iers
Soort:
brood en broodgerecht / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch / feestdagen
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Ontbijt uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Iers sodabrood - irish soda bread

Ingrediënten:
bakpoeder, karnemelk, tarwemeel en zout

Keuken:
Europees / Iers
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Ossenstaartragout - irish oxtail stew

Ingrediënten:
bloem, bouquet garni, gemalen foelie, ossenstaart, piment, runderbouillon, tomaat, ui, verse peterselie, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Iers
Soort:
stoofgerecht / vlees / rundvlees
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Schapen- of lamspot - original Irish stew I

Ingrediënten:
aardappel, lamskotelet, runderbouillon, schapenvlees, tijm, ui, verse peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Iers
Soort:
stoofgerecht / vlees / schapenvlees / lamsvlees
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / nagerecht / drinken uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Irish coffee

Ingrediënten:
ierse whiskey, koffie, room en suiker

Keuken:
Europees / Iers
Soort:
drank (alcoholisch)
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Drinken uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Whiskey punch

Ingrediënten:
bruine suiker, citroen, ierse whiskey en kruidnagel

Keuken:
Europees / Iers
Soort:
drank (alcoholisch)
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Gaelische steaks - Gaelic steaks

Ingrediënten:
boter, ierse whiskey, lendensteak, olie, slagroom, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Iers
Soort:
vlees / rundvlees
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Steak en Guinnesspudding

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, dijonmosterd, guinness, olie, runderbouillon, runderbouillonblokje, runderstoofvlees, ui, water, worcestershiresaus en zout

Keuken:
Iers
Soort:
quiche
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / nagerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Watergruwel met bailey´s - irish fruit delight

Ingrediënten:
baileys irish cream, frambozen, lange vingers, maïzena, rode aalbessen, suiker en zwarte bessen

Keuken:
Europees / Iers
Soort:
fruit / vegetarisch
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht / bij de koffie uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Broodkoek - gurr cake

Ingrediënten:
bakpoeder, boter, bruine suiker, ei, gedroogde vruchten, krenten, meel, melk, oud brood, poedersuiker, speculaaskruiden en zandtaartdeeg

Keuken:
Europees / Iers
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / nagerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Bramenpudding - blackberry mousse

Ingrediënten:
bramen, citroensap, eiwit, poedergelatine, room en suiker

Keuken:
Europees / Iers
Soort:
schuim/mousse/gelei / fruit
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Irish stew

Ingrediënten:
aardappel, boter, knoflook, lamsborst, lamskotelet, lamsnek, laurier, peper, peterselie, prei, tijm, ui en zout

Keuken:
Iers
Soort:
stoofgerecht / lamsvlees
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / lunch / nagerecht uit Hoe te eten:

Ierse tarte tatin

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, ei, kristalsuiker, rabarber en volle melk

Keuken:
Iers
Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Gebraden gehakt - Savoury meat loaf

Ingrediënten:
broodkruim, ei, kruiden, paneermeel, rundergehakt, tomatenketchup, ui, verse peterselie, worcestersaus, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Iers
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / rundvlees
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Ontbijt / diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Iers sodabrood

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, karnemelk, natriumbicarbonaat, neutrale olie, volkorenmeel, yoghurt en zout

Keuken:
Iers
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Gekruid rundvlees - spiced beef

Ingrediënten:
bruine suiker, gemalen foelie, gemberwortel, guinness, jeneverbes, kruidnagel, laurierblad, mager rundvlees, nootmuskaat, piment, salpeter, ui, verse tijm, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Iers
Soort:
stoofgerecht / vlees / rundvlees
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Kool in aardappelpuree - colcannon

Ingrediënten:
aardappel, boter, kool, lente-ui, room, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Iers
Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Hartmosselen (kokkels) met spek - cockls and bacon rashers kokkels

Ingrediënten:
bacon, boter, hartmosselen, kokkels, peterselie en zwarte peper

Keuken:
Europees / Iers
Soort:
vlees / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

irish stew

Ingrediënten:
aardappel, kippenbouillon, lamslappen, tijm, ui, verse peterselie, wortel en zout

Keuken:
Iers
Soort:
stoofgerecht / vlees / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Oesters met guinness-bier - oystersand guinness

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, citroen, guinness, oester en witbrood

Keuken:
Europees / Iers
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Schapenvlees in kappertjessaus - Boiled mutton with caper sauce

Ingrediënten:
boter, kappertjes, kappertjesvocht, knol, meel, melk, schapenschouder, ui, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Iers
Soort:
stoofgerecht / vlees / schapenvlees
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Lamspot met groente - irish stew II

Ingrediënten:
aardappel, bouquet garni, knol, lamsvlees, prei, ui, verse peterselie, witte kool, worcestersaus, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Iers
Soort:
stoofgerecht / vlees / groenten, aardappels en peulvruchten / lamsvlees
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Lamsnieren in mosterdsaus

Ingrediënten:
dijonmosterd, knoflook, lamsnier, room, verse gemengde kruiden, witte wijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Iers
Soort:
vlees / lamsvlees / orgaanvlees
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Dublinse kreeft - dublin lawyer

Ingrediënten:
boter, citroensap, ierse whiskey, mosterd, zeekreeft, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Europees / Iers
Soort:
schaal- en schelpdieren