Italiaans

Een selectie van de lekkerste Italiaanse recepten op HeerlijkZoeken.

Zoek naar Italiaans in uw eigen kookboeken

Italiaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Basisrecept uit Ciao Bella:

Polenta Langzaam

Ingrediënten:
olijfolie, polenta bianca en polenta bramata

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Basisrecept uit Ciao Bella:

Broodringen

Ingrediënten:
boter, cakemeel, gist en suiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Geglazeerde zilveruitjes

Ingrediënten:
uien

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Deeg voor verse pasta (basisrecept)

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Vorstelijke salade

Ingrediënten:
aardappelen, appel, citroensap, olijfolie, peper, veldsla, witlof, witte bonen, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Kipsalade met pruimen

Ingrediënten:
slablad, kipfilets, olijfolie, peper, pruimen, tomaten, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Recept uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Pane ca'meusa (broodje milt)

Ingrediënten:
citroen, peper, reuzel, rundermilt, zachte broodjes met sesamzaad en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Twaalf:

Auberginerolletjes

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, belegen pecorino, droog broodkruim, ham, mozzarella, parmezaanse kaas en provolone

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / drinken / aperitief uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Alici marinate (gemarineerde ansjovis)

Ingrediënten:
ansjovis, gedroogd pepertje, knoflook, munt, olijfolie, peterselie, roze peper, sinaasappel en witte wijnazijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Drinken / aperitief uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Caponata di erbe spontanee (wilde groenten caponata)

Ingrediënten:
avondkoekoeksbloem, gezouten ansjovis, broodkruimels, kappertjes, knoflook, komkommerkruid, olijfolie, paardenbloem, wilde groenten, wilde kool en witte wijnazijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Recept uit Twaalf:

Gevuld parelhoen

Ingrediënten:
boter, ei, gedroogd eekhoorntjesbrood, groentebouillon, grotchampignons, italiaanse saucijsen, mager kalfsgehakt, mager varkensgehakt, melk, olijfolie, parelhoen, parmezaanse kaas, witbrood en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Antonio Carluccio en P. Carluccio - Eten in Italie

Recept uit Eten in Italie:

Asperges op de wijze van Emilia

Ingrediënten:
boter, groene asperge, parmezaanse kaas, peper en zout

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Diner / hoofdgerecht uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Stufatino di vittelone (gestoofde runderrib)

Ingrediënten:
bleekselderij, kalfsbouillon, kappertjes, kerstomaat, klapstuk, knoflook, olijfolie, peper, peterselie, rozemarijn, runderribstuk, sinaasappelzest, tomaat, ui, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Diner / hoofdgerecht uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Totano alla liparota (Liparische pijlinktvis)

Ingrediënten:
basilicum, broodkruim, kappertjes, knoflook, pecorino, peper, peterselie, pijlinktvis, tomatenpulp, ui en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Tomaat: Pasta all'amatriciana

Ingrediënten:
bacon, basilicum, bruine ui, bucatini, chilivlokken, extra vierge-olijfolie, kinnebakspek, knoflook, oregano, pancetta, parmezaanse kaas, pecorino romano, penne, ricotta salata, rigatoni, rode ui, spaghetti, tomaat, tomaten uit blik, ui en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Pasta met gekaramelliseerde uien

Ingrediënten:
capellini, fettuccine, linguine, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, spaghetti, ui en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Diner / hoofdgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Vis en zeebanket: Pasta met mosselen

Ingrediënten:
boter, chilivlokken, citroen, droge witte wijn, extra vierge-olijfolie, knoflook, linguine, mosselen, peterselie, saffraan, spaghetti, ui en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Diner / hoofdgerecht uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Agnello con patate al forno (lam met aardappelen uit de oven)

Ingrediënten:
aardappel, lamsschouder, olijfolie, peper, rozemarijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Drinken / aperitief uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Tartare di saure (horsmakreel tartaar)

Ingrediënten:
basilicum, citroensap, citroenzest, extra vierge olijfolie, kerstomaat, knoflook, peper, peterselie, horsmakreel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Drinken / aperitief uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Primo sale condito (gekruide primo sale)

Ingrediënten:
basilicum, extra vierge olijfolie, kapperappeltjes, kappers, kerstomaat, peper, peterselie en primo sale

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Bijgerecht uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Scarpazza (taart van snijbiet en prei)

Ingrediënten:
bloem, ei, olie, olijfolie, parmigiano reggiano, pecorino sardo, prei, snijbiet, water en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Diner / nagerecht uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Baci di mandorla (amandelkusjes)

Ingrediënten:
amandel, eiwit, kaneel, poedersuiker, pompoen, suiker, vanillepeul en zuccata

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Diner / hoofdgerecht uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Lasagna di verza e ricotta (lasagna van groene kool en ricotta)

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, amandel, groene kool, peper, provolone, ricotta, tomatensaus en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Jamie Oliver - Kook met Jamie

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Kook met Jamie:

Pikante pangrattato-risotto

Ingrediënten:
ansjovisfilet in olie, basis risotto, boter, bouillon, ciabatta, citroenschil, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, rode peper, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / risotto
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Bijgerecht uit De Zilveren Lepel:

Radijssalade met yoghurt - ravanelli in insalata con lo yogurt

Ingrediënten:
groene appel, witte peper, witte radijs, yoghurt en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vegetarisch / groente
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

Inktvis op de wijze van Santa Lucia - polpi di scoglio alla luciana

Ingrediënten:
citroensap, extra vergine olijfolie, inktvis, knoflook, peper, peperoncino, tomaat, verse peterselie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / vis/schaaldieren/schelpdieren