Italiaans

Een selectie van de lekkerste Italiaanse recepten op HeerlijkZoeken.

Zoek naar Italiaans in uw eigen kookboeken

Italiaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Basisrecept uit Ciao Bella:

Polenta Langzaam

Ingrediënten:
olijfolie, polenta bianca en polenta bramata

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Basisrecept uit Ciao Bella:

Broodringen

Ingrediënten:
boter, cakemeel, gist en suiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Onno Kleyn - Italië

Diner / hoofdgerecht uit Italië:

Pappardelle al ragù bianco di cinta senese - Pappardelle met blanke gehaktsaus van varkensvlees

Ingrediënten:
bleekselderij, jeneverbessen, knoflook, laurier, olijfolie, paddenstoelenbouillonblokje, pappardelle, rundergehakt, ui, varkensgehakt, witte wijn en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Onno Kleyn - Italië

Diner / hoofdgerecht uit Italië:

Bistecca alle fiorentina - T-bone steak van de grill

Ingrediënten:
fleur de sel, olijfolie extra vergine en t-bone steak

Keuken:
Italiaans
Soort:
barbecue/grill / rundvlees
Een recept uit Thug Kitchen - Thug kitchen feestvoer

Diner / hoofdgerecht uit Thug kitchen feestvoer:

Italiaanse couscous-casserole

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, chilivlokken, citroensap, courgette, couscous, edelgistvlokken, knoflook, olijfolie, peterselie, rode saus, rodewijnazijn, spinazie, tijm, ui en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegan / veganistisch / vegetarisch / couscous
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Rigatoni met gehaktballetjes

Ingrediënten:
gehakt en rigatoni

Keuken:
Italiaans
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Kip met kerrie - pollo al curry

Ingrediënten:
appel, boter, kerrie, kip, peper, rijst, slagroom, ui en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Cotechno met linzen - cotechino con lenticchie

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, cotechino, linzen, olijfolie, peper, ui en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
peulvruchten / varkensvlees / worst
Een recept uit Wendy Berecry - Italiaans koken

Bijgerecht uit Italiaans koken:

Napolitaanse bloemkool

Ingrediënten:
bloemkool, kappertjes, olijfolie, olijven, suiker, tomaten en ui

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Gegratineerde snijbiet

Ingrediënten:
kaas en snijbiet

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Peulvruchtensalade

Ingrediënten:
bonen, kikkererwten en linzen

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Mul met bonen

Ingrediënten:
cannellinibonen en mul

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Rijst met kerrie en linzen

Ingrediënten:
kerrie, linzen en rijst

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Hardgekookt ei met garnalen

Ingrediënten:
eieren en garnalen

Keuken:
Italiaans
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / hoofdgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Tagliatelle paglia e fieno - Hooi en stro, tagliatelle in 2 kleuren

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, doorregen spek, gedroogde champignons, groen pastadeeg, kippenlever, kruidnagel, laurier, magere varkenslende, mager rundvlees, olijfolie, pancetta, parmezaanse kaas, pastadeeg, peper, rode wijn, tomatenpuree, ui, witte wijn, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / gevogelte / varkensvlees / rundvlees
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Lunch / bijgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Herfstpanzanella: geroosterde pompoen, salie en hazelnoten

Ingrediënten:
balsamicoazijn, boter, butternutpompoen, cavolo nero, croutons, extra vierge-olijfolie, hazelnoten, lacinato, neutrale olie, rode ui, rodewijnazijn, salieblaadjes, sjalot, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Basisrecept uit Zout, vet, zuur, hitte:

Parmazaanse vinaigrette

Ingrediënten:
balsamicoazijn, extra vierge-olijfolie, parmezaanse kaas, rodewijnazijn, sjalot, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vinaigrette
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Gevulde uien

Ingrediënten:
kaas en uien

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Tomatenbeignets

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Michel Hanssen - Spice Wise Too

Recept uit Spice Wise Too:

Frittata kruidenmix

Keuken:
Italiaans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Een recept uit Michel Hanssen - Spice Wise Too

Diner / lunch / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit Spice Wise Too:

Groentefrittata

Keuken:
Italiaans
Soort:
eieren, kaas en zuivel / vegetarisch / groente
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Visbouillon (2)

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Frituurbeslag

Ingrediënten:
beslag

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Smakelijke kalkoenrolletjes

Ingrediënten:
kalkoen, pancetta, paprika's en tomaten

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Fusillitimbaal

Ingrediënten:
fusilli en prei

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Schapenbout met rapen

Ingrediënten:
meirapen en schapenvlees

Keuken:
Italiaans