Italiaans

Een selectie van de lekkerste Italiaanse recepten op HeerlijkZoeken.

Zoek naar Italiaans in uw eigen kookboeken

Italiaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Basisrecept uit Ciao Bella:

Polenta Langzaam

Ingrediënten:
olijfolie, polenta bianca en polenta bramata

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Basisrecept uit Ciao Bella:

Broodringen

Ingrediënten:
boter, cakemeel, gist en suiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Minestrone estivo alla Milanese - Zomerse groentesoep met rijst en basilicum uit Milaan

Ingrediënten:
aardappel, arboriorijst, basilicum, bleekselderij, boter, cannellinibonen, courgette, extra vergine olijfolie, kaaskorst van parmezaanse kaas, parmezaanse kaas, pesto, pruimtomaten in blik, savooiekool, sperziebonen, vleesbouillon, vleesfond, water, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Minestrone alla Romagnola - Groentesoep uit Romagna

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, boter, cannellinibonen, courgette, extra vergine olijfolie, kaaskorst van parmezaanse kaas, parmezaanse kaas, savooiekool, sperziebonen, tomaten uit blik, ui, vleesbouillon, vleesfond, water en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / lunch / italiaanse antipasti / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Gebakken sint-jakobsschelpen met knoflook en peterselie

Ingrediënten:
broodkruim, coquilles, kammosselen, kappertjes, knoflook, olijfolie, paprika, peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Bijgerecht uit Hoe dan?!:

Focaccia

Ingrediënten:
bloem, gedroogde gist, maldon zeezout, olijfolie, rozemarijn, suiker, gist en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegan / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Courgettes met gamalen

Ingrediënten:
courgette, garnalen en mayonaise

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Spinkrab met olijfolie en citroen

Ingrediënten:
citroen en spinkrab

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Artisjokken alia giardiniera

Ingrediënten:
artisjokken, olijven en sla

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Panna cotta

Ingrediënten:
gelatine, melk en room

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / bijgerecht uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Krokant gefrituurde artisjokparten

Ingrediënten:
artisjokken, citroensap, groente, plantaardige olie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegan
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Gestoofd konijn

Ingrediënten:
konijn

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Salade van zeebanket

Ingrediënten:
bleekselderij, citroensap, extra vergine olijfolie, groene gepekelde olijven, kleine ongepelde garnalen, knoflook, marjolein, mosselen, octopustentakels, pijlinktvis, rode paprika, sint-jakobsschelpen, ui, venusschelpen, wortel, zwarte griekse olijven en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / schaal- en schelpdieren / vis
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Aardappels in witte botersaus

Ingrediënten:
aardappels

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Mokkasorbet

Ingrediënten:
koffie en sorbet

Keuken:
Italiaans
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / buffet / voorgerecht uit De Zilveren Lepel:

Gepocheerde eieren met gemengde groente - uova affogate con verdure miste

Ingrediënten:
aubergine, courgette, ei, olijfolie, tomaat, ui, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
eieren, kaas en zuivel / vegetarisch / groente
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Snack of tussendoortje uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Appelbeignets

Ingrediënten:
appel, bloem, citroenrasp, plantaardige olie, poedersuiker, rum en tafelsuiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegan / beignets
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Pizza alla Romana

Ingrediënten:
ansjovisfilet, basilicum, buffelmozzarella, extra vergine olijfolie, parmezaanse kaas en pizzadeeg

Keuken:
Italiaans
Soort:
quiche
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Sfinciuni di San Vito - Palermo's gevulde pizza met een vulling van tomaat en ansjovis

Ingrediënten:
ansjovisfilet, broodkruim, extra vergine olijfolie, maïsmeel, oregano, pruimtomaten, pruimtomaten in blik, sfinciunideeg, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
quiche
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Pizza marinara

Ingrediënten:
extra vergine olijfolie, knoflook, oregano, pizzadeeg, pruimtomaten, pruimtomaten in blik en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
quiche / vegan
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Kipfilets in azijn

Ingrediënten:
azijn en kip

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Langoustinecocktail

Ingrediënten:
langoustines en mayonaise

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Gebakken konijn

Ingrediënten:
konijn

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / lunch / italiaanse antipasti / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Paddestoelensalade met parmezaanse kaas en witte truffel

Ingrediënten:
bleekselderij, champignons, citroen, eekhoorntjesbrood, kastanjechampignon, olijfolie, parmezaanse kaas, witte truffel, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Kabeljauw met groente uit de oven

Ingrediënten:
kabeljauw

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Mozzarella van de grill

Ingrediënten:
kaas en mozzarella

Keuken:
Italiaans