Italiaans

Een selectie van de lekkerste Italiaanse recepten op HeerlijkZoeken.

Zoek naar Italiaans in uw eigen kookboeken

Italiaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Basisrecept uit Ciao Bella:

Polenta Langzaam

Ingrediënten:
olijfolie, polenta bianca en polenta bramata

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Basisrecept uit Ciao Bella:

Broodringen

Ingrediënten:
boter, cakemeel, gist en suiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Rustieke tomatentortino

Ingrediënten:
brood en tomaten

Keuken:
Italiaans
Een recept uit  - De zilveren lepel pasta

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit De zilveren lepel pasta:

Farfalle met worst

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, boter, farfalle, knoflook, olijfolie, saucijs, tomaat, ui, witte wijn en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit  - De zilveren lepel pasta

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit De zilveren lepel pasta:

Bucatini met mosselsaus

Ingrediënten:
ansjovispasta, bladpeterselie, boter, bucatini, knoflook, mosselen, olijfolie, tomaat en zwarte olijven

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Pasta met tonijn, kappers en peterselie

Ingrediënten:
citroensap, kappertjes, knoflook, olijfolie, olijven, penne, peterselie, sjalot en tonijn uit blik

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Hartige koolpastei

Ingrediënten:
bloemkool, kaas en kool

Keuken:
Italiaans
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Bijgerecht uit De Zilveren Lepel:

Topinamboers in room - topinambur alla panna

Ingrediënten:
boter, room, topinamboer, verse bladpeterselie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Ouderwetse uientaart

Ingrediënten:
merg, sultana's, uien en wijn

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Varkensvlees in druivensap

Ingrediënten:
varkensvlees

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Groente: Umami pasta met broccoli en broodkruim

Ingrediënten:
ansjovisfilet, broccoli, bucatini, chilivlokken, croutons, extra vierge-olijfolie, knoflook, linguine, orecchiette, parmezaanse kaas, penne, spaghetti, ui en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / groente
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Penne met pompoen

Ingrediënten:
knoflook, olijfolie met chilipeper, parmezaanse kaas, penne, pompoen, ui, verse rozemarijn en walnoten

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / buffet / voorgerecht uit De Zilveren Lepel:

Tomatencrèmesoep - crema di pomodoro

Ingrediënten:
aardappel, boter, croutons, parmezaanse kaas, peper, pruimtomaat, slagroom, ui en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch / groente
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht uit De Zilveren Lepel:

Eieren met aubergines - uova al piatto con melanzane

Ingrediënten:
aubergine, bloem, boter, ei, olijfolie, peper, tomatenpuree en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / eieren, kaas en zuivel / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Bieten op zijn Romeins

Ingrediënten:
bieten, chilipoeder, citroensap, citroenzest, knoflook, olijfolie, peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegan / vegetarisch / groente
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / hoofdgerecht uit Made in Italy:

Rognone di vitello con lenticchie e carciofi - Kalfsnier met linzen en artisjok

Ingrediënten:
artisjok, bleekselderij, boter, groentebouillon, kalfsnier, kippenbouillon, laurier, linzen, olijfolie, pancetta, peterselie, plantaardige olie, prei, rozemarijn, salie, ui, witte wijn, witte wijnazijn, wortel en zonnebloemolie

Keuken:
Italiaans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Made in Italy:

Spaghetti alla chitarra con polpettine di tonno - Handgemaakte spaghetti met tonijnballetjes

Ingrediënten:
00-bloem, eidooier, knoflook, olijfolie, peper, peterselie, saffraan, tomaten, tomatenpassata, tonijn, turmeric, water, witte wijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vis
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / buffet / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Lamsschouder met mirto - spalla al mirto

Ingrediënten:
droge witte wijn, jenever, knoflook, lamsschouder, mirtelikeur, mirto, olijfolie, peper en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / lamsvlees
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / hoofdgerecht uit Made in Italy:

Tagliatelle di castagne ai funghi selvatica - Kastanjetagliatelle met bospaddestoelen

Ingrediënten:
00-bloem, bieslook, boter, eidooier, kastanjemeel, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, peterselie, wilde paddenstoelen, witte wijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Bijgerecht uit Made in Italy:

Lenticche - Linzen

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, groene linzen, groentebouillon, laurier, olijfolie, pancetta, peterselie, prei, rozemarijn, salie, witte ui en wortel

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Diner / hoofdgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Vis en zeebanket: Romige pasta alle vongole

Ingrediënten:
boter, chilivlokken, citroen, droge witte wijn, extra vierge-olijfolie, knoflook, linguine, parmezaanse kaas, peterselie, room, spaghetti, tapijtschelpen, ui, venusschelp en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Bijgerecht uit De Zilveren Lepel:

Barba di frate met ansjovis - barba di frate saporita

Ingrediënten:
ansjovis op zout, barba di frate, knoflook, olijfolie, peper, water, zeekraal en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
groente / vis
Een recept uit Wendy Berecry - Italiaans koken

Diner / voorgerecht uit Italiaans koken:

Gebakken geep met sambuca

Ingrediënten:
boter, citroen, ei, geep, parmezaanse kaas, peper, peterselie en sambuca

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Wendy Berecry - Italiaans koken

Diner / voorgerecht uit Italiaans koken:

Macaronisoep met gehaktballen en bonen

Ingrediënten:
aardappelen, blik kidneybonen, broodkruim, elleboogjesmacaroni, erwten, kippenbouillon, olie, oregano, rundergehakt, tomatenpuree, ui en wortels

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Twaalf maanden lekker eten:

Crostini met gegrilde nectarine en prosciutto

Ingrediënten:
crostini, extra vergine olijfolie, nectarine, prosciutto, rucola en sinaasappelrasp

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Varkensvlees met rozemarijn

Ingrediënten:
rozemarijn en varkensvlees

Keuken:
Italiaans