Italiaans

Een selectie van de lekkerste Italiaanse recepten op HeerlijkZoeken.

Zoek naar Italiaans in uw eigen kookboeken

Italiaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Basisrecept uit Ciao Bella:

Polenta Langzaam

Ingrediënten:
olijfolie, polenta bianca en polenta bramata

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Basisrecept uit Ciao Bella:

Broodringen

Ingrediënten:
boter, cakemeel, gist en suiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / lunch uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Risi e bisi - Soep van rijst en doperwten

Ingrediënten:
boter, doperwten, parmezaanse kaas, peterselie, ui, vialone nano-rijst, vleesbouillon en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Heilbot of andere vis met witte wijn en ansjovis

Ingrediënten:
ansjovisfilet, bloem, extra vergine olijfolie, heilbotmoten, peterselie, ui, witte wijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Picknick / diner / lunch / buffet / snack of tussendoortje / voorgerecht uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Frittata met kaas

Ingrediënten:
boter, ei, gruyère, parmezaanse kaas, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
ei/omelet/frittata
Een recept uit Jeni Wright - De pastabijbel

Recept uit De pastabijbel:

Linguine met pesto van zongedroogde tomaat

Ingrediënten:
basilicum, knoflook, linguine, olijfolie, parmezaanse kaas, pijnboompitten, zongedroogde tomaat en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / hoofdgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Timballo di riso - Rijsttimbaal

Ingrediënten:
boter, droog broodkruim, eidooier, parmezaanse kaas, rijst, tomatensaus en vleesvulling

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / rijst
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Pasta met roze garnalensaus met room

Ingrediënten:
extra vergine olijfolie, fettuccine, garnalen, knoflook, pappardelle, peper, peterselie, slagroom, tomatenpuree, tortellini met visvulling, witte wijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / voorgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Risotto aux truffes - Risotto met witte truffels

Ingrediënten:
boter, parmezaanse kaas, peper, rondkorrelrijst, ui, vleesbouillon, witte truffel, witte wijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
risotto / paddenstoelen
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Embogoné - Pasta met saus van borlottibonen, salie en rozemarijn

Ingrediënten:
borlottibonen, extra vergine olijfolie, gedroogde borlottibonen, knoflook, pancetta, pappardelle, parmezaanse kaas, penne, rigatone, rode kidneybonen, rozemarijn, salie, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Snack of tussendoortje uit Meelspyzen en peulvruchten:

Risotto al salto - Gebakken risotto

Ingrediënten:
boter en risotto alla milanese

Keuken:
Italiaans
Soort:
rijst
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie, de basis van het koken

Basisrecept uit Jamie, de basis van het koken:

Handig pastarecept

Ingrediënten:
00-bloem, bloem, ei en griesmeel

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Bijgerecht uit De Zilveren Lepel:

Radijssalade met yoghurt - ravanelli in insalata con lo yogurt

Ingrediënten:
groene appel, witte peper, witte radijs, yoghurt en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vegetarisch / groente
Een recept uit Jeni Wright - De pastabijbel

Recept uit De pastabijbel:

Soep met broccoli, ansjovis en pasta

Ingrediënten:
ansjovis in blik, broccoli, droge witte wijn, groentebouillon, knoflook, olijfolie, orecchiette, passata, pecorino, rode peper, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Jeni Wright - De pastabijbel

Recept uit De pastabijbel:

Boerensoep

Ingrediënten:
gedroogde paprika, kruiden, groentebouillon, koolrabi, macaroni, meiknol, olijfolie, oregano, parmezaanse kaas, peterselie, italiaanse pomodori in blik, rode kidneybonen, tomatenpuree, ui, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Antonio Carluccio en P. Carluccio - Eten in Italie

Basisrecept uit Eten in Italie:

Saus voor gare vis

Ingrediënten:
citroensap, extra vierge olijfolie en peterselie

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Jeni Wright - De pastabijbel

Recept uit De pastabijbel:

Soep met pasta en kippenlevers

Ingrediënten:
basilicum, boter, diepvrieserwtjes, droge witte wijn, farfalle, geconcentreerde kippenconsomme, kippenlever, knoflook, lente ui, marjoraan, olijfolie, peterselie, salie, tijm, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Jeni Wright - De pastabijbel

Recept uit De pastabijbel:

Soep met geroosterde tomaten en pasta

Ingrediënten:
basilicum, groentebouillon, knoflook, kristalsuiker, olijfolie, pomodori, rode paprika, rode ui, tubetti, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

Ombervis in een zoutkorst - ombrine al sale

Ingrediënten:
grof zout, ombervis en peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / lunch / tussengerecht / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

Rijst met zeevruchten - risotto alla maranese

Ingrediënten:
droge witte wijn, garnalen, groentebouillon, inktvis, knoflook, mosselen, olijfolie, peper, rijst, verse peterselie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / risotto / rijst
Een recept uit Antonio Carluccio en P. Carluccio - Eten in Italie

Recept uit Eten in Italie:

Italiaanse tapenade

Ingrediënten:
ansjovisfilet, chilipepers, extra vierge olijfolie, kappertjes, oregano, zwarte olijven en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

Gevulde parelhoen - faraona ripiena

Ingrediënten:
citroen, droge witte wijn, jeneverbes, olijfolie, parelhoen, rozemarijn, salieblaadjes en salsicce

Keuken:
Italiaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Antonio Carluccio en P. Carluccio - Eten in Italie

Recept uit Eten in Italie:

Toscaans geroosterd brood

Ingrediënten:
knoflook, peper, toscaanse olijfolie, boerenbrood en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Antonio Carluccio en P. Carluccio - Eten in Italie

Recept uit Eten in Italie:

Truffelkaas

Ingrediënten:
mascarpone, parmezaanse kaas, peper, ricotta, witte truffel en zout

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Bill Granger - De (perfecte) man in de keuken

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit De (perfecte) man in de keuken:

Risotto met krab en asperges

Ingrediënten:
arboriorijst, asperges, boter, boullion, citroenrasp, citroensap, citroenschil, kervel, kippenbouillon, krab, krabvlees, olijfolie, peper, rijst, ui, visbouillon, zeezout en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / risotto / rijst
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Recept uit Meelspyzen en peulvruchten:

Pasta in korstdeeg

Ingrediënten:
bloem, ei, gekeurde noedels, ham, olijfolie, parmezaanse kaas, slagroom, tortellini, water en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / varkensvlees / pastei