Italiaans

Een selectie van de lekkerste Italiaanse recepten op HeerlijkZoeken.

Zoek naar Italiaans in uw eigen kookboeken

Italiaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Basisrecept uit Ciao Bella:

Polenta Langzaam

Ingrediënten:
olijfolie, polenta bianca en polenta bramata

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Basisrecept uit Ciao Bella:

Broodringen

Ingrediënten:
boter, cakemeel, gist en suiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit  - Pasta Special, 30 leichte Rezepte

Diner / hoofdgerecht uit Pasta Special, 30 leichte Rezepte:

Casareccia mit Salsiccia - Casareccia met Italiaanse varkensworstjes

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / varkensvlees
Een recept uit  - Pasta Special, 30 leichte Rezepte

Recept uit Pasta Special, 30 leichte Rezepte:

Walnusssauce - Walnootsaus

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus / pasta/noodles
Een recept uit  - Gemüse!

Recept uit Gemüse! :

Tomatensaus

Ingrediënten:
gedroogde oregano, groentebouillon, knoflook, olijfolie, peper, tomatenpuree, tomaten uit blik, ui en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus
Een recept uit  - Pasta Special, 30 leichte Rezepte

Recept uit Pasta Special, 30 leichte Rezepte:

Nudelteig 4 für Lasagne und Tagliatelle - Noedeldeeg 4 voor lasagne en tagliatelle

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / beslag/deeg / vegetarisch
Een recept uit  - Pasta Special, 30 leichte Rezepte

Diner / hoofdgerecht uit Pasta Special, 30 leichte Rezepte:

Spaghetti alle Vongole - Spaghetti met venusschelpen

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Russell Norman en Jenny Zarins - Polpo

Diner / hoofdgerecht uit Polpo:

Zonnevis met sinaasappel, kruiden & roze peperkorrels

Ingrediënten:
basilicum, citroensap, dille, extra vierge-olijfolie, groene peperkorrels, knoflook, munt, roze peperkorrels, salie, sinaasappel, sinaasappelsap, visbouillon, zonnevisfilets, zoutflakes en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Russell Norman en Jenny Zarins - Polpo

Diner / lunch / voorgerecht uit Polpo:

Tonijncarpaccio met roze peperkorrels

Ingrediënten:
knoflook, kristalsuiker, limoen, olijfolie, rode chilipeper, roze peperkorrels, tonijn, venkel, zoutflakes en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Basisrecept uit Kooktechnieken:

Polenta

Ingrediënten:
polentameel, water en zout

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Recept uit Kooktechnieken:

Pizza

Ingrediënten:
basilicum, mozzarella, olijfoliebrood, peper, pizzadeeg, tomaat en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pizza
Een recept uit Aude De Galard - Rijst & risotto

Diner / voorgerecht uit Rijst & risotto:

Risotto met truffel

Ingrediënten:
arboriorijst, boter, knoflook, olijfolie, parmigiano reggiano, peper, runderbouillon, truffel uit blik, witte wijn en zoutvlokken

Keuken:
Italiaans
Soort:
risotto
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Bijgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Meyer-citroensalsa

Ingrediënten:
extra vierge-olijfolie, meyer citroen, peterselie, sjalot, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit  - Gemüse!

Diner / hoofdgerecht uit Gemüse! :

Orecchiette met broccoli en kerstomaten

Ingrediënten:
amandelschaafsel, broccoli, harde kaas, honing, kerstomaat, knoflook, olijfolie, orecchiette, peper, rode chilipeper, sinaasappel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Salsa (Ragu) Bolognese - Bolognesesaus

Ingrediënten:
bladselderij, bleekselderij, boter, bouillon, champignons, gedroogde paddestoelen, koffieroom, ontbijtspek, oregano, peper, rauwe ham, rode wijn, rundergehakt, tomatenpuree, ui, varkensgehakt, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit  - Het sous-vide kookboek

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Het sous-vide kookboek:

Italiaanse kipfilets met rode paprika en mozzarella

Ingrediënten:
basilicum, droge witte wijn, kappertje, kipfilet, limaboon, mozzarella, olijfolie, peper, rode paprika, rucola, salami milano en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / sous-vide / gevogelte
Een recept uit Michel Hanssen - Spice Wise Too

Recept uit Spice Wise Too:

Italiaanse kruiden

Keuken:
Italiaans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Een recept uit J. van der Lee-van der Heijden - AH eetboekenreeks 2 - Pasta

Picknick / diner / buffet / voorgerecht uit AH eetboekenreeks 2 - Pasta:

pasta-tonijnsalade

Ingrediënten:
ansjovisfilet, augurk, citroensap, ei, kappertjes, olijfolie, peper, pipe rigate, tonijn uit blik, zout en zwarte olijven

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit J. van der Lee-van der Heijden - AH eetboekenreeks 2 - Pasta

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 2 - Pasta:

Driekleurige spaghetti met mosselen

Ingrediënten:
knoflook, mosselen, parmezaanse kaas, rode peper, spaghetti tricolore, sugo pikant en verse basilicum

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit Sieberen Meerema en O.L. De Vos - Harmonie Op Je Bord

Diner / nagerecht uit Harmonie Op Je Bord:

Semifreddo met vijgen uit de oven

Ingrediënten:
crème fraîche, grappa, honing, kaneelpoeder, rietsuiker, room en vijgen

Keuken:
Italiaans
Een recept uit  - 101 ballen

Diner / hoofdgerecht uit 101 ballen:

Italiaanse zwaardvisballetjes - heilbotballetjes, zeeduivelballetjes

Ingrediënten:
ansjovis-sinaasappel-peterseliesaus, augurk, citroensap, heilbot, kappertjes, oud brood, platbrood, ui, witte peper, zeeduivel en zwaardvis

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit  - 101 ballen

Amuse / diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit 101 ballen:

Arancini met pecorino, porcini & mozzarella

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, boter, ei, gedroogd eekhoorntjesbrood, groentebouillon, knoflook, mozzarella, olijfolie, oregano, pecorino, risottorijst, sjalot, vers broodkruim, zeezout, zonnebloemolie en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Het sous-vide kookboek

Diner / lunch uit Het sous-vide kookboek:

Caesarsalade met kip en spekjes

Ingrediënten:
caesardressing, ciabatta, kippenborst, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, romainesla, spekjes en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / sous-vide / gevogelte
Een recept uit  - 101 ballen

Recept uit 101 ballen:

Linguine met tonijn-cheddarballetjse in tomatensaus

Ingrediënten:
belegen kaas, cheddar, ei, linguine, olijfolie, tomatensaus, tonijn op olie, witbrood, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit  - Gemüse!

Recept uit Gemüse! :

linzen-noedelragout met cavolo nero

Ingrediënten:
cavolo nero, chorizo, knoflook, olijfolie, pecorino, penne, peper, rode linzen, tomaten uit blik, ui en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit  - Handboek voor de combinatie magnetron-oven

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Handboek voor de combinatie magnetron-oven:

Linzenschotel

Ingrediënten:
balsamicoazijn, boter, crème fraîche, groentenat, laurier, linzen, soepgroenten, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / groente