Italiaans

Een selectie van de lekkerste Italiaanse recepten op HeerlijkZoeken.

Zoek naar Italiaans in uw eigen kookboeken

Italiaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Basisrecept uit Ciao Bella:

Polenta Langzaam

Ingrediënten:
olijfolie, polenta bianca en polenta bramata

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Basisrecept uit Ciao Bella:

Broodringen

Ingrediënten:
boter, cakemeel, gist en suiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Notensaus met een vleugje alcohol

Ingrediënten:
amandelen, bourbon whisky, cashewnoten, cognac, donkere rum, extra vierge-olijfolie, groentebouillon, hazelnoot, melk, nootmuskaat, noten, peper, room, walnoten en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Romige notensaus

Ingrediënten:
amandelen, cashewnoten, extra vierge-olijfolie, groentebouillon, hazelnoot, melk, nootmuskaat, noten, peper, room, walnoten en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Russell Norman en Jenny Zarins - Polpo

Diner / lunch / snack of tussendoortje / voorgerecht / avondmaal / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Polpo:

Pizzetta met parmaham & rucola

Ingrediënten:
citroensap, extra vierge-olijfolie, mozzarella, parmaham, passata di pomodoro, pizzadeeg en rucola

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / pizza
Een recept uit Russell Norman en Jenny Zarins - Polpo

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Polpo:

Arancini

Ingrediënten:
boter, buffelmozzarella, courgette, groentebouillon, olie, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, polenta, risottorijst, sjalot, tijm, witte wijn en zoutflakes

Keuken:
Italiaans
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Recept uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Geel noedeldeeg

Ingrediënten:
bloem, ei, eidooier, olijfolie, saffraan en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / noedels
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / nagerecht uit Het krokettenboek:

Gefrituurd griesmeel - Pellegrino Artusi, 1891

Ingrediënten:
boter, broodkruim, citroenrasp, ei, eiwit, fijn griesmeel, melk, poedersuiker, suiker en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Orathay Souksisavanh en Vania Nikolkic - Het spirelli kookboek

Bijgerecht uit Het spirelli kookboek:

Tomatensaus bij snijbonenspaghetti

Ingrediënten:
knoflook, olijfolie, peper, suiker, tijm, tomaat, ui en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Sicily

Diner / voorgerecht uit Made in Sicily :

Insalata di mare - Salade van zeevruchten

Ingrediënten:
bleekselderij, citroenolie, garnalen, inktvis, knoflook, kokkels, mosselen, octopus, peterselie, selderijblad, witte wijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Lams-champignonsstoofpotje met dumplings

Ingrediënten:
bloem, champignons, dipsaus voor dumplings, doperwten, italiaanse kruiden, kippenbouillon, kippenbouillonblokje, lamsbouillon, lamsvlees, olie, peper en ui

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Geroosterde en gebakken polenta

Ingrediënten:
boter, grof maismeel, melk, olijfolie, parmezaanse kaas, peper en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegan / pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / basisrecept / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Polenta

Ingrediënten:
boter, grof maismeel, melk, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, plantaardige melk en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegan / pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Fontina en porcini fondue

Ingrediënten:
droge witte wijn, fontina, gedroogde funghi porcini, knoflook en maïzena

Keuken:
Italiaans
Soort:
fondue / vegetarisch / kaas
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / buffet / voorgerecht uit De Zilveren Lepel:

Gepocheerde eieren in gelatine - uova affogate in gelatina

Ingrediënten:
ansjovisfilet, augurk, cornichons, ei, gekookte ham, gelatine, kappertjes, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / eieren, kaas en zuivel
Een recept uit Russell Norman en Jenny Zarins - Polpo

Lunch / snack of tussendoortje uit Polpo:

Piadina met paddenstoelen

Ingrediënten:
bladpeterselie, extra vierge-olijfolie, knoflook, paddenstoelen, pizzadeeg, portobello's, zoutflakes en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Russell Norman en Jenny Zarins - Polpo

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Polpo:

Crocchette met aardappel & parmezaanse kaas

Ingrediënten:
bloemige aardappel, citroen, ei, olie, parmezaanse kaas, peper, polenta en zoutflakes

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Russell Norman en Jenny Zarins - Polpo

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Polpo:

Mozzarella bocconcini

Ingrediënten:
00-meel, citroen, ei, mozzarella, olie, oregano en panko

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Kip met tonijn - pollo al tonno

Ingrediënten:
ansjovis, bleekselderij, braadkip, droge witte wijn, kappertjes, knoflook, laurierblad, mayonaise, olijfolie, peper, tonijn uit blik, ui, water, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gevogelte / vis
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Pijlinktvis uit de Marche - calamari alla marchigiana

Ingrediënten:
ansjovis op zout, pijlinktvis, knoflook, olijfolie, peper, verse bladpeterselie, water, witte wijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Bijgerecht uit De Zilveren Lepel:

Vijgenjam - marmellata di fichi

Ingrediënten:
kaneel, suiker en vijgen

Keuken:
Italiaans
Soort:
broodbeleg / jam / vegetarisch
Een recept uit Jeni Wright - De pastabijbel

Recept uit De pastabijbel:

Macaroni met broccoli en bloemkool

Ingrediënten:
ansjovis in blik, bloemkool, broccoli, extra vierge olijfolie, macaroni, pecorino, pijnboompitten, rozijnen, saffraanpoeder, ui, zongedroogde tomatenpasta, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Antonio Carluccio - Mijn Italiaanse keuken is een feest

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mijn Italiaanse keuken is een feest:

Crostini di fegatini - Crostini van kippenlevertjes

Ingrediënten:
ansjovisfilet, boter, extra vergine olijfolie, kappertjes, kippenbouillon, kippenlevertjes, rozemarijn, stokbrood, ui, witte wijn, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Spaghetti met bottarga

Ingrediënten:
bottarga

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Bijgerecht uit Groot handboek koken:

Karamelsiroop

Ingrediënten:
suiker en water

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / voorgerecht uit Het krokettenboek:

Rijst croquetten op zijn Venetiaans - François Blom, 1891

Ingrediënten:
blanke saus, broodkruim, duxellesaus, ei, frituurolie, kalfsvleesragout, kruidnagel, nootmuskaat, parmezaanse kaas, rijst en witte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
bouillon