Italiaans

Een selectie van de lekkerste Italiaanse recepten op HeerlijkZoeken.

Zoek naar Italiaans in uw eigen kookboeken

Italiaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Basisrecept uit Ciao Bella:

Polenta Langzaam

Ingrediënten:
olijfolie, polenta bianca en polenta bramata

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Basisrecept uit Ciao Bella:

Broodringen

Ingrediënten:
boter, cakemeel, gist en suiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Jamie Oliver - Thuis bij Jamie

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Thuis bij Jamie:

Zomerse pasta met tomaten

Ingrediënten:
balsamicoazijn, boter, extra vierge olijfolie, fusilli, kerstomaat, parmezaanse kaas, verse tuinkruiden, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Tagliatelle met spinazie

Ingrediënten:
spinazie en tagliatelle

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Gebraden lamsbout met kruiden

Ingrediënten:
kruiden en lamsvlees

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / lunch / voorgerecht uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Gortsoep uit Trentino

Ingrediënten:
aardappel, boerenham, bouillonblokje, gekookte ham, olijfolie, pancetta, parelgort, parmezaanse kaas, peterselie, prosciutto, rozemarijn, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Coratella in marsala

Ingrediënten:
Iongen, marsala en wijn

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Gemengde frituur

Ingrediënten:
ansjovis, sardienen en sprot

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Geitenkoteletjes met room

Ingrediënten:
geitenvlees en room

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Antonio Carluccio - Mijn Italiaanse keuken is een feest

Diner / nagerecht uit Mijn Italiaanse keuken is een feest:

Pere al vino bianco - Peren in witte wijn

Ingrediënten:
citroenschil, kaneelstokje, kruidnagels, peren, perenlikeur, slagroom, suiker en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Antonio Carluccio - Mijn Italiaanse keuken is een feest

Diner / nagerecht uit Mijn Italiaanse keuken is een feest:

Pesche ubriache - Dronken perziken

Ingrediënten:
chianti, dolcetto, kaneel, perzik en suiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegan
Een recept uit Russell Norman en Jenny Zarins - Polpo

Lunch / snack of tussendoortje uit Polpo:

Piadina met paddenstoelen

Ingrediënten:
bladpeterselie, extra vierge-olijfolie, knoflook, paddenstoelen, pizzadeeg, portobello's, zoutflakes en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Russell Norman en Jenny Zarins - Polpo

Diner / lunch / snack of tussendoortje / voorgerecht / avondmaal / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Polpo:

Pizzetta met parmaham & rucola

Ingrediënten:
citroensap, extra vierge-olijfolie, mozzarella, parmaham, passata di pomodoro, pizzadeeg en rucola

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / pizza
Een recept uit Russell Norman en Jenny Zarins - Polpo

Diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Polpo:

Salade van gegrilde courgettes

Ingrediënten:
chiliflakes, citroensap, courgette, extra vierge-olijfolie, knoflook, oud brood, rucola, zoutflakes en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Ricottaballetjes in bouillon

Ingrediënten:
kaas, knoedels en ricotta

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / bijgerecht uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Warme bloemkoolsalade

Ingrediënten:
bloemkool, extra vergine olijfolie, rode wijnazijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie's comfort food

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Jamie's comfort food:

Ravioli bolognese

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, chianti classico, tomaat, griesmeel, kalfsgehakt, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, pastadeeg, rode spaanse peper, rundergehakt, ui, varkensgehakt en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie's comfort food

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Jamie's comfort food:

Tortellini primavera

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, citroen, erwten, extra vierge olijfolie, griesmeel, kippenbotten, kippenbouten, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, pastadeeg, taleggio, venkelloof en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / gevogelte
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Varkensrolletjes met abrikozen - involtini alle albicocche

Ingrediënten:
boter, cognac, gedroogde abrikozen, olijfolie, pancetta, varkenslende en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / varkensvlees
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Bonen-tonijnsalade

Ingrediënten:
cannellinibonen, extra vergine olijfolie, rode ui, rode wijnazijn, tonijn in olijfolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vis
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / bijgerecht uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Wortelsalade

Ingrediënten:
citroensap, extra vergine olijfolie, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / veganistisch
Een recept uit  - Wat je vér haalt is lekker

Diner / hoofdgerecht uit Wat je vér haalt is lekker:

Pasta met paddenstoelen

Ingrediënten:
basilicum, eekhoorntjesbrood, farfalle, grotchampignons, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, penne, peper, peterselie, ui, vleestomaat en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Gestoofd kalfsvlees met zes smaken

Ingrediënten:
kalfsvlees

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Antonio Carluccio en P. Carluccio - Eten in Italie

Recept uit Eten in Italie:

Peperbrood

Ingrediënten:
acaciahoning, amandel, bloem, gekonfijte citrusschil, hazelnoten, kaneel, korianderzaad, muskaatrozijnen, nootmuskaat, cacao, peper, pijnboompitten, vin santo en walnoten

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / bijgerecht uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Zoetzure uien

Ingrediënten:
boter, kleine witte uitjes, suiker, wijnazijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegan / groente
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Cotechino in een jasje

Ingrediënten:
cotechino, kalfsvlees en saucijs

Keuken:
Italiaans