Italiaans

Een selectie van de lekkerste Italiaanse recepten op HeerlijkZoeken.

Zoek naar Italiaans in uw eigen kookboeken

Italiaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Basisrecept uit Ciao Bella:

Polenta Langzaam

Ingrediënten:
olijfolie, polenta bianca en polenta bramata

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Basisrecept uit Ciao Bella:

Broodringen

Ingrediënten:
boter, cakemeel, gist en suiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Rijst en risotto:

Risotto met parmezaanse kaas

Ingrediënten:
boter, droge witte wijn, parmezaanse kaas, risottorijst, ui, verse basilicum, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
rijst / koude sauzen en bouillons / vegetarisch
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Kipfiletrolletjes met ansjovis en pakkertjes

Ingrediënten:
boter, droge witte wijn, gezouten ansjovis, kappertjes, kipfilets, olijfolie, peper, ui en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Komkommer-mierikswortelsalade

Ingrediënten:
cayennepeper, gemberpoeder, knoflook, komkommer, mierikswortel, peper, waterkers, wittewijnazijn, yoghurt en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit  - De zilveren lepel pasta

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit De zilveren lepel pasta:

Fusilli met courgettes

Ingrediënten:
boter, courgette, eidooier, fusilli, olijfolie, pecorino en ui

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Goudsbloemrisotto

Ingrediënten:
boter, champignons, goudsbloemblaadjes, groentebouillon, parmezaanse kaas, peper, risottorijst, ui en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
risotto / vegetarisch
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Wilde eend met vijgen

Ingrediënten:
boter, citroensap, cognac, eend, olijfolie, peper, rode wijn, vijgen en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Diner / lunch / nagerecht / avondmaal uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Gekoelde wijn met aardbeien

Ingrediënten:
aardbeien, citroensap, droge witte wijn, munt en tafelsuiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Diner / lunch / nagerecht / avondmaal uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Frambozensemifreddo

Ingrediënten:
eidooier, fijne tafelsuiker, frambozen en slagroom

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Diner / lunch / nagerecht / avondmaal uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Meloenverrassing

Ingrediënten:
fijne tafelsuiker, frambozen, marasquin, meloen, perziken en witte druiven

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / nagerecht / bij de koffie uit De Zilveren Lepel:

Ricottataart met yoghurt - torta allo yogurt e ricotta

Ingrediënten:
boter, ei, fijne kristalsuiker, maïzena, ricotta en yoghurt

Keuken:
Italiaans
Soort:
eieren, kaas en zuivel / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Handrie's olijven-pommodori

Ingrediënten:
italiaanse kruiden, olijfolie, olijven, roggebloem, tarwebloem t65, water, zongedroogde tomaten op olie, zout en zuurdesem

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Onno Kleyn - Italië

Recept uit Italië:

Sfoglia all'uovo - Eierpastadeeg

Ingrediënten:
ei, olijfolie, patentbloem en semola di grano duro rimacinata

Keuken:
Italiaans
Soort:
beslag/deeg / vegetarisch
Een recept uit  - Pasta Küche, 30 neue Rezeptideen

Diner / voorgerecht uit Pasta Küche, 30 neue Rezeptideen:

Gnocchi-salat mit Ofentomaten, Romanasalat und Parmesan-Dressing / Gnocchisalade met oventomaten, romeinse sla en parmezaandressing

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / pasta/noodles
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / hoofdgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Tiedda alla Barese - Rijst met groenten en mosselen

Ingrediënten:
aardappel, boter, broodkruim, courgette, knoflook, mosselen, olijfolie, pecorino, peper, peterselie, rijst, tomaten, ui, vleesbouillon en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
rijst / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Antonio Carluccio en P. Carluccio - Eten in Italie

Recept uit Eten in Italie:

Penne met woedende (hete) saus

Ingrediënten:
basilicum, chilipepers, extra vierge olijfolie, knoflook, penne rigate, peterselie, tomaat, ui en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Recept uit Meelspyzen en peulvruchten:

Pesto

Ingrediënten:
basilicum, grof zout, knoflook, olijfolie, pecorino en pijnboompitten

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Recept uit Meelspyzen en peulvruchten:

Pasta met groente

Ingrediënten:
aardappel, bonen, pasta, pastakookvocht, pesto, sperziebonen en vegetarisch gehakt

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Antonio Carluccio en P. Carluccio - Eten in Italie

Recept uit Eten in Italie:

Saffraanrisotto (uit Milaan)

Ingrediënten:
boter, groentebouillon, olijfolie, peper, saffraan, ui, vialone nano-rijst en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
risotto
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / hoofdgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Eierpasta met boter en kaas

Ingrediënten:
boter, parmezaanse kaas en pasta

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Gevulde pastarol

Ingrediënten:
basilicum, pastadeeg, ricotta, spinazie en tomatensaus

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Picknick / diner / lunch / buffet / voorgerecht / lunchgerecht uit Culinaria Italia:

Kipsalade à la Apicius - sala cattabia apiciana

Ingrediënten:
augurk, azijn, boter, citroensap, distelolie, gemberwortel, grahambrood, honing, kalfszwezerik, kippenborst, melk, pecorino, peper, pijnboompitten, selderij, sultana's, ui, verse citroenmelisse, verse koriander, verse munt, vloeibare honing, volkorenbrood, wijnazijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / gevogelte
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / lunch / basisrecept / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

Aardappelpizza - pizza di patate

Ingrediënten:
aardappelen, beleg naar keuze, olijfolie, tarwebloem en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

Gevulde kalfsborst - cima ripiena

Ingrediënten:
boter, droge witte wijn, eieren, gedroogde paddestoelen, groentebouillon, kalfsborst, kalfsfilet, kalfshersenen, kalfszwezerik, knoflook, laurierblad, majoraan, nootmuskaat, parmezaanse kaas, pistachenoten, verse doperwten, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

Tartaar met truffel - carne cruda all´albese

Ingrediënten:
ansjovisfilet, citroensap, extra vergine olijfolie, kalfsfricandeau, knoflook, peper, witte truffel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees