Italiaans

Een selectie van de lekkerste Italiaanse recepten op HeerlijkZoeken.

Zoek naar Italiaans in uw eigen kookboeken

Italiaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Basisrecept uit Ciao Bella:

Polenta Langzaam

Ingrediënten:
olijfolie, polenta bianca en polenta bramata

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Basisrecept uit Ciao Bella:

Broodringen

Ingrediënten:
boter, cakemeel, gist en suiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Hamrolletjes met aardappels - involtini di patate al prosciutto

Ingrediënten:
boter, ei, fontina, gekookte ham, kruimige aardappel, paneermeel, peper, prei en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / aardappelgerecht / ovenschotel
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Picknick / buffet / bijgerecht uit De Zilveren Lepel:

Gemengde bonensalade - fagioli misti in insalata

Ingrediënten:
gedroogde rode chilipeper, knoflook, olijfolie, sjalot, sperziebonen, verse bonen, verse borlottibonen, verse cannellinibonen en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Hamtaart met dragon - torta di prosciutto al dragoncello

Ingrediënten:
bloem, boter, boterdeeg, gekookte ham, gruyère, melk, peper, slagroom, verse dragon en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / quiche
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Broodsoep met tomaat

Ingrediënten:
brood en tomaten

Keuken:
Italiaans
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Tortelloni met paddenstoelen - tortelloni di funghi

Ingrediënten:
boter, vers pastadeeg, eekhoorntjesbrood, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, porcini, ricotta, ui, verse bladpeterselie, verse salieblaadjes, vers pastadeeg en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch / paddenstoelen
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Recept uit Lidya Winkels kookboek:

Amaretti

Ingrediënten:
amandelmeel, basterdsuiker, citroenrasp, eiwit en ouwel

Keuken:
Italiaans
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / nagerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Zabaglione

Ingrediënten:
basterdsuiker, eidooier en marsala

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ingrediënten:

Crostini met courgette

Ingrediënten:
ciabatta, courgette, gedroogde tomaat en pesto

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Bavette met venusschelpen en courgettes

Ingrediënten:
courgette en venusschelpen

Keuken:
Italiaans
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Basisrecept uit De Zilveren Lepel:

Margherita-beslag - pasta margherita

Ingrediënten:
aardappelmeel, bloem, citroenrasp, ei, fijne kristalsuiker, boter en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
beslag/deeg / vegetarisch
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht uit De Zilveren Lepel:

Ei met venkel en mozzarella - uova al piatto con finocchi e mozzarella

Ingrediënten:
boter, ei, mozzarella, parmezaanse kaas, peper, venkelknol en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / eieren, kaas en zuivel / vegetarisch
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / nagerecht uit De Zilveren Lepel:

Room-semifreddo met chocolade - semifreddo di crema di cioccolato

Ingrediënten:
bloem, cacao, ei, fijne kristalsuiker, melk, room en vanillesuiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Basisrecept uit De Zilveren Lepel:

Basisbereiding braadkip in de oven, grilleren, braden, aan het spit, stoven pocheren

Ingrediënten:
bleekselderij, citroen, kip, kruiden, paddenstoel, piepkuiken, ui, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / nagerecht / bij de koffie uit De Zilveren Lepel:

Walnotentaart met koffie - dolce alle noci e al caffè

Ingrediënten:
bloem, boter, chocoladekoffieboontjes, ei, espresso, fijne kristalsuiker, koffie, poedersuiker, rum en walnoten

Keuken:
Italiaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / nagerecht uit De Zilveren Lepel:

Flensjes met banketbakkersroom

Ingrediënten:
bloem, boter, citroenschil, cointreau, ei, eierdooier, melk, olijfolie, suiker, vanille-essence en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Gegrilleerde steur - storione alla griglia

Ingrediënten:
citroensap, droge witte wijn, heilbot, knoflook, olijfolie, peper, steur, verse bladpeterselie, verse rozemarijn, verse tijm en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
barbecue/grill / vis
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Buffet / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Zilveren Lepel:

Hamcanapés - canapè di prosciutto

Ingrediënten:
artisjokken op olie, boter, magere gekookte ham en witbrood

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit De Zilveren Lepel:

Gevulde artisjokken met paprika - carciofi ripieni con peperoni

Ingrediënten:
artisjok, citroensap, gele paprika, olijfolie, paddestoelen in olie, peper, verse bladpeterselie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Barquettes met vier kazen

Ingrediënten:
barquettes en kaas

Keuken:
Italiaans
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / nagerecht uit De Zilveren Lepel:

Omelet met abrikozenjam en room - omelette alla marmellata di albicocche e panna

Ingrediënten:
abrikozenjam, boter, ei, fijne kristalsuiker, fruit uit blik, geblancheerde amandelen, room en rum

Keuken:
Italiaans
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Gemarineerd konijn - coniglio marinato

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, droge witte wijn, konijn, kruidnagel, olijfolie, peper, ui, wittewijnazijn, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Italiaans
Soort:
wild / marinade
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / buffet / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Gebraden ree - capriolo arrosto

Ingrediënten:
bonenkruid, droge witte wijn, olijfolie, pancetta, peper, reebout, reelende, oregano, verse tijm en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / wild / feestdagen
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Brunch / diner / lunch / buffet / voorgerecht uit De Zilveren Lepel:

Champignonomelet met kerrie - omelette con funghi al curry

Ingrediënten:
bloem, boter, champignon, ei, kerrie, peper, slagroom, ui en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Baars met ansjovis - pesce persico alle acciughe

Ingrediënten:
ansjovis op zout, baarsfilet, bloem, cayennepeper, citroensap, droge witte wijn, knoflook, olijfolie, verse bladpeterselie, water en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / vis