Italiaans

Een selectie van de lekkerste Italiaanse recepten op HeerlijkZoeken.

Zoek naar Italiaans in uw eigen kookboeken

Italiaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Basisrecept uit Ciao Bella:

Polenta Langzaam

Ingrediënten:
olijfolie, polenta bianca en polenta bramata

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Basisrecept uit Ciao Bella:

Broodringen

Ingrediënten:
boter, cakemeel, gist en suiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Artisjokken alia Napoletana

Ingrediënten:
artisjokken en olijven

Keuken:
Italiaans
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Bijgerecht uit De Zilveren Lepel:

Muntsaus - salsa di menta

Ingrediënten:
suiker, verse munt en wittewijnazijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Rode biet met ui

Ingrediënten:
rode biet en uien

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Savooiekool op z'n kapucijns

Ingrediënten:
savooiekool

Keuken:
Italiaans
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Bijgerecht uit De Zilveren Lepel:

Sperziebonensalade - fagiolini in insalata

Ingrediënten:
citroensap, gele sperziebonen, knoflook, mosterd, olijfolie, peper, sperziebonen, ui, verse bladpeterselie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vegetarisch / groente
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / hoofdgerecht uit Made in Italy:

Tagliatelle di castagne ai funghi selvatica - Kastanjetagliatelle met bospaddestoelen

Ingrediënten:
00-bloem, bieslook, boter, eidooier, kastanjemeel, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, peterselie, wilde paddenstoelen, witte wijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Italie

Diner / hoofdgerecht uit Jamie's Italie:

Worstjes en groene linzen met tomatensalsa

Ingrediënten:
cima di rapa, citroen, cumberlands, gedroogde spaanse peper, kaneelstokje, knoflook, laurier, lenticchie di castelluccio, linzen uit le puy, paarse broccoli, peterselie, rode ui, rode wijnazijn, sherryazijn, tijm, tomaat in blik en worstjes

Keuken:
Italiaans
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Bijgerecht uit De Zilveren Lepel:

Barba di frate met ansjovis - barba di frate saporita

Ingrediënten:
ansjovis op zout, barba di frate, knoflook, olijfolie, peper, water, zeekraal en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
groente / vis
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Hartige koolpastei

Ingrediënten:
bloemkool, kaas en kool

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Ouderwetse uientaart

Ingrediënten:
merg, sultana's, uien en wijn

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Varkensvlees in druivensap

Ingrediënten:
varkensvlees

Keuken:
Italiaans
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Zwezerik met room en champignons - animelle alla panna e funghi

Ingrediënten:
bloem, boter, champignon, citroensap, olijfolie, peper, slagroom, zout en zwezerik

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / orgaanvlees
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Romige orzo met amandelboter

Ingrediënten:
amandelboter, amandelmelk, amandelschaafsel, extra vierge-olijfolie, groentebouillon, orzo, peper, sjalot, water, witte wijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegan / pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Pasta met broccoli, bloemkool of choi sum

Ingrediënten:
bloemkool, broccoli, choisum, knoflook, olijfolie, penne, ziti, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegan / pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Gevulde tomaten met pecorino

Ingrediënten:
kaas en tomaten

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Avocadotartines

Ingrediënten:
avocado's, kaas, roomkaas, tartines en tomaten

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Roqueforttartines

Ingrediënten:
kaas, roomkaas en tartines

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Wendy Berecry - Italiaans koken

Diner / voorgerecht uit Italiaans koken:

Tomatensoep met zeevruchten

Ingrediënten:
bliktomaat, garnalen, knoflook, mosselen, olijfolie, peterselie, pijlinktvis, tomatenpuree, ui, venkel, verse peper, visbouillon en visfilets

Keuken:
Italiaans
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit De Zilveren Lepel:

Pennesalade met kerrie - penne in insalata al curry

Ingrediënten:
bloem, kerrie, komkommer, olijfolie, penne, slagroom, ui en vleesbouillon

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vlees / pasta/noodles
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Bijgerecht uit De Zilveren Lepel:

Radichhio uit de oven - radicchio al forno

Ingrediënten:
citroensap, olijfolie, peper, radicchio en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / groente / ovenschotel
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ingrediënten:

Crostini verdura

Ingrediënten:
balsamicoazijn, bosui, ciabatta, olijfolie, rucola, trostomaat en verse geitenkaas

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Polenta met fondue - polenta con la fonduta

Ingrediënten:
boter, grof polentameel, piëmontese fondue, zout en zwarte truffel

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch / kaas
Een recept uit Jeni Wright - De pastabijbel

Recept uit De pastabijbel:

Lasagna met gehaktballetjes

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, bloem, boter, ei, italiaanse pomodori in blik, knoflook, lasagnavellen, laurierblad, melk, nootmuskaat, olijfolie, oregano, parmezaanse kaas, peterselie, rundergehakt, tijm, ui, varkensgehakt, wittte broodkruimels, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Jeni Wright - De pastabijbel

Recept uit De pastabijbel:

Vermicelliomelet

Ingrediënten:
basilicum, boter, ei, rode paprika uit pot, knoflook, olijfolie, panna da cucina, parmezaanse kaas, peterselie, room, rucola, ui, vermicelli, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles