Italiaans

Een selectie van de lekkerste Italiaanse recepten op HeerlijkZoeken.

Zoek naar Italiaans in uw eigen kookboeken

Italiaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Basisrecept uit Ciao Bella:

Polenta Langzaam

Ingrediënten:
olijfolie, polenta bianca en polenta bramata

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Basisrecept uit Ciao Bella:

Broodringen

Ingrediënten:
boter, cakemeel, gist en suiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Zonnevis met peultjes - san pietro con taccole

Ingrediënten:
bloem, boter, peper, peultjes, venkelgroen, zonnevis en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Bijgerecht uit De Zilveren Lepel:

Radicchio met parmezaan - radicchio al parmigiano

Ingrediënten:
boter, parmezaanse kaas, peper, radicchio en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch / groente
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Picknick / diner / buffet / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Zilveren Lepel:

Aubergineschijven met mozzarella - dischetti di melanzane e mozzarella

Ingrediënten:
aubergine, mozzarella, olijfolie, passata en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch / groente / kaas
Een recept uit Frans van Munster en Karin van Munster - Fratello & Sorella

Diner / lunch / voorgerecht uit Fratello & Sorella:

Zuppa di 22 spicchi d'aglio - Soep met 22 tenen knoflook

Ingrediënten:
citroen, knoflook, kruidnagel, laurier, melk, parmezaanse kaas, prei, tijm en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Frans van Munster en Karin van Munster - Fratello & Sorella

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Fratello & Sorella:

Spaghetti con le vongole - Spaghetti met venusschelpjes

Ingrediënten:
knoflook, peterselie, spaanse peper, spaghetti, venusschelpen en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Geurige zeebrasem

Ingrediënten:
zeebrasem

Keuken:
Italiaans
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Basisrecept uit De Zilveren Lepel:

Basis bereiding voorbereiding ossenstaart

Ingrediënten:
ossenstaart, water en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / orgaanvlees
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Nieren met rauwe lente ui

Ingrediënten:
lente uitjes en nieren

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Jamie Oliver - Kook met Jamie

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Kook met Jamie:

Gnocchi met paddenstoelen en salie

Ingrediënten:
bladpeterselie, boter, bospaddestoel, gnocchi, groentebouillon, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, rode spaanse peper, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Nieren met worst en paddestoelen

Ingrediënten:
nieren, paddestoelen en saucijs

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Langoest in dragonsaus

Ingrediënten:
dragon en kreeft

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Nieren in bordeaux

Ingrediënten:
merg, nieren, paddestoelen, pancetta en wijn

Keuken:
Italiaans
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Steur in zoetzure saus - scaloppe di storione agrodolci

Ingrediënten:
balsamicoazijn, bloem, boter, heilbot, kaneelpijpje, kruidnagel, melk, olijfolie, peper, steurfilet, suiker en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Antonio Carluccio en P. Carluccio - Eten in Italie

Diner / nagerecht uit Eten in Italie:

Siciliaanse ricottagebakjes

Ingrediënten:
00-bloem, bittere chocolade, boter, cacaopoeder, droge witte wijn, ei, gekonfijte sinaasappelschil, kristalsuiker, reuzel, ricotta, rietsuiker, suiker en witte wijnazijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf:

Gestoofd konijn

Ingrediënten:
bloem, gele rozijnen, groentebouillon, knoflook, konijn, laurier, olijfolie, pijnboompitten, rode wijn, suiker, ui, witte wijnazijn en zwarte peperkorrels

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Gevuld konijn - coniglio ripieno

Ingrediënten:
boter, brood, droge witte wijn, ei, gekookte ham, italiaanse saucijsen, knoflook, konijn, konijnenlever, olijfolie, peper, ui, verse bladpeterselie, verse tijm, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / wild / varkensvlees / feestdagen
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Zonnevis in saus

Ingrediënten:
zonnevis

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Bonen alia pizzaiola

Ingrediënten:
bonen

Keuken:
Italiaans
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Bijgerecht uit De Zilveren Lepel:

Selderij in tomatensaus - sedano al pomodoro

Ingrediënten:
bleekselderij, olijfolie, peper, suiker, tomatensaus en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Sardienrolletjes

Ingrediënten:
pancetta en sardienen

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Makreel met sperziebonen

Ingrediënten:
makreel en sperziebonen

Keuken:
Italiaans
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Gemengde vissoep met sinaasappel - zuppa di pesce misto all'arancia

Ingrediënten:
croutons, droge witte wijn, harder, heek, kabeljauwfilet, langoustine, olijfolie, peper, pijlinktvis, prei, reuzengarnaal, schorpioenvis, sinaasappelsap, tomaat, tong, ui, venusschelpen, verse basilicum, wortel, zeekat en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Bijgerecht uit De Zilveren Lepel:

Rijst met peterselie uit de oven - riso in forno al prezzemolo

Ingrediënten:
langkorrelige rijst, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, sjalot, verse bladpeterselie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / rijst / vegetarisch
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Brunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Zilveren Lepel:

Kiptartelettes - tartelette di pollo

Ingrediënten:
augurk, cornichons, ei, kipfilet, mayonaise, peper, slagroom, tartelettes en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
gevogelte / hartige hapjes