Italiaans

Een selectie van de lekkerste Italiaanse recepten op HeerlijkZoeken.

Zoek naar Italiaans in uw eigen kookboeken

Italiaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Basisrecept uit Ciao Bella:

Polenta Langzaam

Ingrediënten:
olijfolie, polenta bianca en polenta bramata

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Basisrecept uit Ciao Bella:

Broodringen

Ingrediënten:
boter, cakemeel, gist en suiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / nagerecht uit Ingrediënten:

aardbeien granita met room

Ingrediënten:
aardbei, blauwe bessen, citroensap, frambozen, poedersuiker, rode bessen, sinaasappelsap, slagroom en suiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / nagerecht uit Vegeterranean:

Gelati

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroen, fijne tafelsuiker, hazelnoot, hazelnootpasta, limoncello, pure chocolade, sinaasappelsap, sojamelk, sojaroom en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
zoet / vegetarisch / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit  - #watetenwevandaag

Diner / lunch / hoofdgerecht uit #watetenwevandaag:

Pasta à la Joute

Ingrediënten:
ansjovis, parmezaanse kaas, pijnboompitten, rozijnen, saffraan, sardines in blik, spaghetti, tomatenpuree, ui, venkel en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Italie

Diner / voorgerecht uit Jamie's Italie:

Crostini met puree van erwten, tuinbonen en pecorino

Ingrediënten:
citroen, erwten, munt, parmezaanse kaas, pecorino en tuinbonen

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Kastanjepuree

Ingrediënten:
kastanjes

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Italiaanse bonensla met gekookte groente

Ingrediënten:
andijvie, basilicum, boerenkool, cannellinibonen, citroensap, cranberrybonen, knoflook, kool, olijfolie, peterselie, rode ui, rode wijnazijn, rozemarijn, sjalot, spinazie, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Kalfsborst met saucijsjes

Ingrediënten:
kalfsvlees en saucijs

Keuken:
Italiaans
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Gebakken elft - agoni fritti

Ingrediënten:
bloem, citroen, elft, melk, olijfolie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / buffet / voorgerecht uit Ingrediënten:

Frutti di mare

Ingrediënten:
chilipoeder, citroensap, cocktailgarnalen, droge witte wijn, extra vergine olijfolie, fruits de mer, knoflook, mosselen, peper, verse peterselie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Basisrecept uit Vegeterranean:

Sinaasappelsaus

Ingrediënten:
boter, citroensap, maïzena, navelsinaasappel en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Basisrecept uit Vegeterranean:

Gereduceerde balsamicosaus

Ingrediënten:
balsamicoazijn, laurierblad, rode port, rode wijn, sinaasappelschil, sjalot en zwarte peperkorrels

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Italie

Bijgerecht uit Jamie's Italie:

Aubergine parmigiana

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, broodkruim, buffelmozzarella, knoflook, oregano, parmezaanse kaas, tomaat in blik, ui en wijnazijn

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Rauwe spinaziesalade

Ingrediënten:
jonge spinazieblaadjes, olijfolie, parmezaanse kaas, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Farrosalade met garnalen

Ingrediënten:
ciderazijn, citroensap, dragon, farro, garnalen, komkommer, olijfolie, peper, bladpeterselie, rucola, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren

Diner / hoofdgerecht van anita van h:

Risotto met erwten *****

Ingrediënten:
bleekselderij, doperwten, gedroogde chilipeper, grana padano, kippenbouillon, knoflook, olijfolie, risottorijst, roomboter, spekreepjes en ui

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / risotto
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / nagerecht / bij de koffie uit De Zilveren Lepel:

Yoghurttaart - torta allo yogurt

Ingrediënten:
boter, ei, fijne kristalsuiker, maïzena, olijfolie, vanille-extract, yoghurt, zelfrijzend bakmeel en zonnebloemolie

Keuken:
Italiaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / voorgerecht uit Ingrediënten:

Gnocchi van ricotta

Ingrediënten:
bloem, eidooier, gedroogde tomaat op olie, kwark, nootmuskaat, parmezaanse kaas, ricotta, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros - Alle smaken van de regenboog

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Alle smaken van de regenboog:

Risotto met gemengde groenten

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, boter, courgette, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, risottorijst, rode ui, sperziebonen, tomaat, witte wijn en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
risotto / vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Basisrecept uit Vegeterranean:

Gekonfijte citroenschilletjes om te garneren

Ingrediënten:
citroenschil en suiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / hoofdgerecht uit Vegeterranean:

Rullo di scarola

Ingrediënten:
00-meel, basilicum, bieslook, boter, broodkruim, crescenza, escarole, extra vergine olijfolie, knoflook, krulandijvie, pijnboompitjes, room, roomkaas, rozijn, salie en zwarte olijf

Keuken:
Italiaans
Soort:
beslag/deeg / vegetarisch
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Bijgerecht uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Gorgonzolasaus

Ingrediënten:
kookroom, mierikswortel, milde gorgonzola, peper en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Lunch / bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Tapenade

Ingrediënten:
ansjovisfilet, citroensap, cognac, dijonmosterd, kappertjes, knoflook, mayonaise, olijfolie, peper, tijm, tonijn in olie en zwarte olijven

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / saus/dressing/jus
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / hoofdgerecht uit Vegeterranean:

Sformatini di zucchine

Ingrediënten:
boter, courgette, ei, extra vergine olijfolie, majoraan, parmezaanse kaas, ricotta en sjalot

Keuken:
Italiaans
Soort:
quiche / hartige hapjes / vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / hoofdgerecht uit Vegeterranean:

Involtini di melanzane

Ingrediënten:
00-meel, aubergine, basilicum, cherrytomaten, extra vergine olijfolie, knoflook, mozzarella en zonnebloemolie

Keuken:
Italiaans
Soort:
hartige hapjes / vegetarisch