Italiaans

Een selectie van de lekkerste Italiaanse recepten op HeerlijkZoeken.

Zoek naar Italiaans in uw eigen kookboeken

Italiaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Basisrecept uit Ciao Bella:

Polenta Langzaam

Ingrediënten:
olijfolie, polenta bianca en polenta bramata

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Basisrecept uit Ciao Bella:

Broodringen

Ingrediënten:
boter, cakemeel, gist en suiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Konijn met peperonata

Ingrediënten:
konijn en paprika's

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Verfijnde kalfsleverpastei

Ingrediënten:
kalfslever, lever en rauwe ham

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Hamkluif met groente

Ingrediënten:
aardappels, kool, varkensvlees en wortelen

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Kalkoenborst met kaas

Ingrediënten:
kaas en kalkoen

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Kip in rode wijn

Ingrediënten:
kip, paddestoelen, pancetta en wijn

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Kikkerbilletjes in wijn

Ingrediënten:
kikkers en wijn

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Gesmoord kalfsvlees met olijven

Ingrediënten:
kalfsvlees en olijven

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Avocadocanapés met tomaat

Ingrediënten:
avocado's en tomaten

Keuken:
Italiaans
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht uit De Zilveren Lepel:

Pompoenpastei - pasticcio di pasta di zucca

Ingrediënten:
bechamelsaus, boter, ei, gedroogde paddenstoelen, peper, pompoen, sjalot, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / pastei / ovenschotel
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit De Zilveren Lepel:

Volkorenrigatoni uit de oven - rigatoni integrali al forno

Ingrediënten:
bechamelsaus, boter, caciotta, halfharde milde kaas, parmezaanse kaas, volkorenrigatoni en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / pasta/noodles / vegetarisch / kaas
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Bijgerecht uit De Zilveren Lepel:

Aardappelnestjes met eieren - nidi di patate con le uova

Ingrediënten:
aardappel, ansjovispasta, boter, ei, peper en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / aardappelgerecht / vis
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / buffet / nagerecht uit De Zilveren Lepel:

Griesmeelpudding - budino de semolino

Ingrediënten:
boter, citroenrasp, ei, fijne kristalsuiker, fijn griesmeel, melk, paneermeel, sultana's en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / pudding / vegetarisch
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Brunch / diner / lunch / buffet / voorgerecht uit De Zilveren Lepel:

Tonijnfrittata - frittata al tonno

Ingrediënten:
boter, ei, lente ui, tonijn op olie, verse bladpeterselie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
ei/omelet/frittata / vis
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit De Zilveren Lepel:

Artisjokken met knoflook en olijfolie - carciofi aglio e olio

Ingrediënten:
artisjok, knoflook, olijfolie, peper en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / nagerecht uit De Zilveren Lepel:

Rabarbersoufflé - soufflé al rabarbaro

Ingrediënten:
boter, custard, eiwit, fijne kristalsuiker, poedersuiker en rabarber

Keuken:
Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / soufflé / vegetarisch
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Bijgerecht uit De Zilveren Lepel:

Rode biet met bechamel - barbabietole alla besciamella

Ingrediënten:
bechamelsaus, boter, rode biet en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / groente / ovenschotel
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / buffet / nagerecht uit De Zilveren Lepel:

Meloensalade - macedonia di meloni

Ingrediënten:
fijne kristalsuiker, galiameloen, honingmeloen, port, sinaasappelsap en watermeloen

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / fruit / vegetarisch
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Basisrecept uit De Zilveren Lepel:

Basisbereiding mosselen

Ingrediënten:
mosselen en water

Keuken:
Italiaans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Konijn van de jagersvrouw - coniglio alla cacciatora

Ingrediënten:
bloem, boter, droge witte wijn, konijn, peper, rauwe ham, tomaat, ui, verse tijm en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / wild
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Wildpastei met paddenstoelen - torta di funghi e selvaggina

Ingrediënten:
bladerdeeg, bleekselderij, bloem, boter, eekhoorntjesbrood, ei, gekookte ham, jeneverbes, laurierblad, mager hertenvlees, olijfolie, patrijs, peper, porcini, rode wijn, sjalot, ui, verse salieblaadjes, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / quiche / wild en gevogelte / pastei
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Zoetzure eend - anatra in agrodolce

Ingrediënten:
boter, eend, kippenbouillon, peper, suiker, ui, verse munt, verse salieblaadjes, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Makreel met krenten - sgombri al ribes

Ingrediënten:
boter, droge witte wijn, knoflook, krenten, makreel, peper, suiker, ui en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / buffet / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Zalmkoekjes - svizzere di salmone

Ingrediënten:
boter, brood, citroen, geklaarde boter, melk, paneermeel, witte peper, zalmfilet en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Picknick / buffet / bijgerecht uit De Zilveren Lepel:

Gemarineerde wortels - carote marinate

Ingrediënten:
knoflook, olijfolie, oregano, rode peper, verse bladpeterselie, wittewijnazijn, worteltjes en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / marinade