Italiaans

Een selectie van de lekkerste Italiaanse recepten op HeerlijkZoeken.

Zoek naar Italiaans in uw eigen kookboeken

Italiaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Basisrecept uit Ciao Bella:

Polenta Langzaam

Ingrediënten:
olijfolie, polenta bianca en polenta bramata

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Basisrecept uit Ciao Bella:

Broodringen

Ingrediënten:
boter, cakemeel, gist en suiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit  - Olivenöl special

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Olivenöl special:

Süßer Olivenölkuchen mit Mandeln und Thymian - Zoete olijven met amandelen en tijm

Keuken:
Mediterraans / Italiaans
Soort:
brood en broodgerecht / vegan
Een recept uit J. van der Lee-van der Heijden - AH eetboekenreeks 2 - Pasta

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 2 - Pasta:

Pastavlindertjes met pizzareepjes

Ingrediënten:
bosui, boter, farfalle, gedroogde knoflookkruiden, gele paprika, parmezaanse kaas, peper, rode paprika, salami, tomaat en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit  - Olivenöl special

Diner / hoofdgerecht uit Olivenöl special:

Rehrücken mit kandierten Zitrusfrüchten - Reerug met gekonfijt citrusfruit

Keuken:
Mediterraans / Italiaans
Soort:
wild
Een recept uit  - Olivenöl special

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Olivenöl special:

Pecorino mit Fenchel - Pecorino met venkel

Keuken:
Mediterraans / Italiaans
Soort:
vegetarisch / groente / kaas
Een recept uit M.B. Clark, Martin Brigdale en M. Clark - Trattoria

Diner / voorgerecht uit Trattoria:

Gegratineerde mosselen met krokante broodkruim

Ingrediënten:
broodkruim, citroen, knoflook, mosselen, peterselie, ui en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Een recept uit M.B. Clark, Martin Brigdale en M. Clark - Trattoria

Recept uit Trattoria:

Bonensoep met pasta

Ingrediënten:
cannellinibonen, kippenbouillon, knoflook, pasta, peterselie, tomaat en witte bonen

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit M.B. Clark, Martin Brigdale en M. Clark - Trattoria

Recept uit Trattoria:

Spaghetti met aubergine-tomatensaus

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, knoflook, parmezaanse kaas, pecorino, ricotta, spaghetti, tomaat en tomatenpuree

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Bespaar met Jamie

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Bespaar met Jamie:

Spaghetti met citroen & basilicum

Ingrediënten:
basilicum, citroen, olijfolie, parmezaanse kaas en spaghetti

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit M.B. Clark, Martin Brigdale en M. Clark - Trattoria

Diner / nagerecht / drinken uit Trattoria:

scroppino

Ingrediënten:
citroensorbet, prosecco en wodka

Keuken:
Italiaans
Soort:
drank (alcoholisch)
Een recept uit M.B. Clark, Martin Brigdale en M. Clark - Trattoria

Diner / nagerecht uit Trattoria:

Sorbetto al limone

Ingrediënten:
citroen en sinaasappel

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Frans van Munster en Karin van Munster - Fratello & Sorella

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Fratello & Sorella:

Bietole al forno - Snijbiet uit de oven

Ingrediënten:
ei, gedroogde funghi porcini, knoflook, majoraan, oregano, paneermeel, parmezaanse kaas, peterselie, snijbiet en ui

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / groente / ovenschotel
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Insalata caprese

Ingrediënten:
basilicum, brood, burrata, kerstomaat, mozzarella, peper, tomaten en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vinaigrette
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Twaalf:

Crostini met kippenlevertjes

Ingrediënten:
ansjovis, appel, boter, citroenschil, kappertjes, kippenlever, marsala, olijfolie, peterselie, wit boerenbrood en witte ui

Keuken:
Italiaans
Soort:
gevogelte / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Antonio Carluccio en P. Carluccio - Eten in Italie

Recept uit Eten in Italie:

Lasagna met vlees en groente

Ingrediënten:
aubergine, bolognese ragu, broodkruim, courgette, eekhoorntjesbrood, ei, fontina, kruidenbloem, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, pastadeeg, peper, spinazie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Antonio Carluccio en P. Carluccio - Eten in Italie

Recept uit Eten in Italie:

Wilde salade

Ingrediënten:
ansjovisfilet, balsamicoazijn, brandnetel, extra vierge olijfolie, knoflook, lente ui, paardenbloem, peper, raketkruid, wilde knoflook en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade
Een recept uit Antonio Carluccio en P. Carluccio - Eten in Italie

Recept uit Eten in Italie:

Orecchiette met kerstomaatjes

Ingrediënten:
basilicum, extra vierge olijfolie, kerstomaat, knoflook, orecchiette, pecorino, peper en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Antonio Carluccio en P. Carluccio - Eten in Italie

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Eten in Italie:

Aangevulde salade

Ingrediënten:
ansjovisfilet, bloemkool, chilipepers, paprika's uit pot, giardiniera, kappertjes, olijfolie en zwarte olijven

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Pasta e fagioli

Ingrediënten:
bleekselderij, boerenkool, bonen, cannellinibonen, cavolo nero, coronabonen, ditalini, extra vierge-olijfolie, groene kool, kievitsbonen, kippenbouillon, knoflook, laurierblad, pancetta, parmezaanse kaas, savooiekool, spek, tomaten, tubetti, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Lunch / bijgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Lentepanzanella: asperges, feta en munt

Ingrediënten:
croutons, feta, groene asperge, munt, rode ui, rodewijnazijn, sjalot en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade
Een recept uit Tessa Kiros - Alle smaken van de regenboog

Lunch / snack of tussendoortje uit Alle smaken van de regenboog:

Dunnen pizza met stracchino

Ingrediënten:
gist, honing, melk, olijfolie, patentbloem, stracchino en water

Keuken:
Italiaans
Soort:
pizza / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros - Alle smaken van de regenboog

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Alle smaken van de regenboog:

Gnocchi van ricotta

Ingrediënten:
bloem, boter, parmezaanse kaas, ricotta en tomatenpesto

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Groente: Pasta met broccoli en saucijzenvlees

Ingrediënten:
broccoli, bucatini, chilivlokken, croutons, extra vierge-olijfolie, italiaanse saucijsen, knoflook, linguine, orecchiette, parmezaanse kaas, penne, spaghetti, ui en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / groente
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Diner / nagerecht / drinken uit De smaak van mijn herinnering:

Koffiegranita met slagroom

Ingrediënten:
basterdsuiker, ijs (water), gemalen koffie, poedersuiker en slagroom

Keuken:
Italiaans
Soort:
drank (alcoholisch)
Een recept uit J. van der Lee-van der Heijden - AH eetboekenreeks 2 - Pasta

Bijgerecht uit AH eetboekenreeks 2 - Pasta:

Verse tagliatelle met boter en salie

Ingrediënten:
boter, old amsterdam, tagliatelle, salie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch