Italiaans

Een selectie van de lekkerste Italiaanse recepten op HeerlijkZoeken.

Zoek naar Italiaans in uw eigen kookboeken

Italiaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Basisrecept uit Ciao Bella:

Polenta Langzaam

Ingrediënten:
olijfolie, polenta bianca en polenta bramata

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Basisrecept uit Ciao Bella:

Broodringen

Ingrediënten:
boter, cakemeel, gist en suiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Jeni Wright - De pastabijbel

Recept uit De pastabijbel:

Spaghetti met gehaktsaus

Ingrediënten:
cayennepeper, kruiden, groentebouillon, knoflook, olijfolie, oregano, parmezaanse kaas, pomodori uit blik, rode wijn, runderbouillon, rundergehakt, spaghetti, tomatenketchup, ui, worcestershiresaus, zongedroogde tomatenpasta, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Jeni Wright - De pastabijbel

Recept uit De pastabijbel:

Bolognese-saus met rode wijn

Ingrediënten:
bleekselderij, kerstomaat, knoflook, olijfolie, oregano, passata, peterselie, rode wijn, runderbouillon, rundergehakt, tomatenpuree, ui, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Linda Tubby - Gelati d'Italia

Diner / nagerecht uit Gelati d'Italia:

Citroensorbet met limoncello en mousserende wijn

Ingrediënten:
citroenlikeur, citroenrasp, citroensorbet, ijsblokjes, kristalsuiker en prosecco

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Italie

Recept uit Jamie's Italie:

Minestrone van de vroege herfst

Ingrediënten:
aardappel, bacon, basilicum, bleekselderij, borlottibonen, cannellinibonen, courgette, gedroogde pasta, groentebouillon, hambouillon, kippenbouillon, knoflook, laurier, pancetta, parmezaanse kaas, rode ui, rode wijn, snijbiet, spinazie, tomaat, tomaat in blik, venkel en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Linda Tubby - Gelati d'Italia

Diner / nagerecht uit Gelati d'Italia:

Gevulde sinaasappelen met meringue

Ingrediënten:
oranjebloesemsorbet, schuimkoekjes en sinaasappelschil

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / nagerecht / basisrecept uit Culinaria Italia:

Basisrecept voor ijs - gelato

Ingrediënten:
eierdooier, melk, room en suiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit Jeni Wright - De pastabijbel

Recept uit De pastabijbel:

Lasagna met lamsvlees

Ingrediënten:
bloem, boter, droge witte wijn, kruiden, knoflook, lamsgehakt, lasagnavellen, melk, nootmuskaat, olijfolie, oregano, parmezaanse kaas, tomatenpuree, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Jeni Wright - De pastabijbel

Recept uit De pastabijbel:

Siciliaanse lasagna

Ingrediënten:
bleekselderij, droge witte wijn, ei, kippenbouillon, lasagna, laurierblad, mozzarella, pecorino, peterselie, pomodori uit blik, tomatenpuree, ui, varkensvlees, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Italie

Diner / voorgerecht uit Jamie's Italie:

Bruschette met aubergine en munt

Ingrediënten:
aubergine, knoflook, kruidenazijn, munt, peterselie en witte wijnazijn

Keuken:
Italiaans
Een recept uit  - De zilveren lepel pasta

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit De zilveren lepel pasta:

Groene lasagne met eekhoorntjesbrood

Ingrediënten:
bechamelsaus, boter, eekhoorntjesbrood, groene lasagne, knoflook, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, tijm, witte wijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit  - De zilveren lepel pasta

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit De zilveren lepel pasta:

Taglierinipastei

Ingrediënten:
bechamelsaus, bloem, bolognesesaus, boter, eidooier, kristalsuiker, parmezaanse kaas en taglierini

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / pasta/noodles
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Bijgerecht uit Culinaria Italia:

Basilicumsaus - pesto alla genovese

Ingrediënten:
extra vergine olijfolie, grof zeezout, knoflook, parmezaanse kaas, pecorino, pijnboompitten en verse basilicum

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Culinaria Italia:

Radicchio op de wijze van Treviso - radicchio di Treviso al forno

Ingrediënten:
extra vergine olijfolie, peper, radicchio en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
barbecue/grill / vegetarisch / groente
Een recept uit Jeni Wright - De pastabijbel

Recept uit De pastabijbel:

Tortellini uit Emilia-Romagna

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, kalkoengehakt, kippenbouillon, kippengehakt, mortadella, nootmuskaat, parmezaanse kaas, pastadeeg, rozemarijn, runderbouillon, salie, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Basisrecept uit De Zilveren Lepel:

Basisbereidng tomaten salade vullen

Ingrediënten:
tomaat, tomaten uit blik en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Jeni Wright - De pastabijbel

Recept uit De pastabijbel:

Gevulde pastarol

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, boter, droge witte wijn, ei, knoflook, majoraan, nootmuskaat, olijfolie, oregano, parmezaanse kaas, pastadeeg, pecorino, pomodori uit blik, ricotta, spinazie, suiker, tijm, ui, wortel, zongedroogde tomatenpasta, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Biefstuk met champignons - bistecche ai funghi

Ingrediënten:
boter, brood, champignon, droge witte wijn, lendebiefstuk, olijfolie, sjalot, tomatenpuree, verse bladpeterselie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / rundvlees
Een recept uit Jeni Wright - De pastabijbel

Recept uit De pastabijbel:

Fettuccine met ham en doperwten

Ingrediënten:
boter, doperwten, droge witte wijn, fettuccine, gekookte ham, kippenbouillon, kristalsuiker, parmezaanse kaas, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - The Naked Chef is terug

Recept uit The Naked Chef is terug:

Witte risotto met citroentijm, plakjes prosciutto, pecorino en verkruimelde geitenkaas

Ingrediënten:
basis risotto, citroentijm, geitenkaas, pecorino en prosciutto

Keuken:
Italiaans
Soort:
risotto
Een recept uit Linda Tubby - Gelati d'Italia

Diner / nagerecht uit Gelati d'Italia:

IJs met koffie

Ingrediënten:
chocolade-ijs, espresso en vanille-ijs

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit Linda Tubby - Gelati d'Italia

Diner / nagerecht uit Gelati d'Italia:

Milkshake met papaja

Ingrediënten:
fijne kristalsuiker, ijsblokjes, limoensap, melk en papaja

Keuken:
Italiaans
Soort:
smoothie/milkshake / vegetarisch
Een recept uit Linda Tubby - Gelati d'Italia

Diner / nagerecht uit Gelati d'Italia:

Bosbessensmoothie

Ingrediënten:
bosbessenijs, fruit en melk

Keuken:
Italiaans
Soort:
smoothie/milkshake / vegetarisch
Een recept uit Linda Tubby - Gelati d'Italia

Diner / nagerecht uit Gelati d'Italia:

Koffiemilkshake

Ingrediënten:
cacaopoeder, espresso, fijne kristalsuiker, ijsblokjes, slagroom en strega

Keuken:
Italiaans
Soort:
smoothie/milkshake / vegetarisch
Een recept uit Linda Tubby - Gelati d'Italia

Diner / nagerecht uit Gelati d'Italia:

Milkshake met rode bessen

Ingrediënten:
acaciahoning, ijsblokjes, melk en rode bessen

Keuken:
Italiaans
Soort:
smoothie/milkshake / vegetarisch