Aziatisch

Zoek naar Aziatisch in uw eigen kookboeken

Aziatisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Bill Granger - De (perfecte) man in de keuken

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit De (perfecte) man in de keuken:

Rijstpapierwraps

Ingrediënten:
basilicum, biefstuk, citroengras, eikenbladsla, knoflook, komkommer, kristalsuiker, limoensap, mihoen, munt, rijstazijn, rijstpapier, rode peper, sla, spaanse peper en vissaus

Keuken:
Aziatisch / Thais
Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit Bill Granger - De (perfecte) man in de keuken

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit De (perfecte) man in de keuken:

Rijstpapierwraps

Ingrediënten:
basilicum, biefstuk, citroengras, eikenbladsla, knoflook, komkommer, kristalsuiker, limoensap, mihoen, munt, rijstazijn, rijstpapier, rode peper, sla, spaanse peper en vissaus

Keuken:
Aziatisch / Thais
Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

7 snelle toevoeginen voor dashidipsaus

Ingrediënten:
chilipeper, daikon, gember, gemberpoeder, honing, knoflook, kombu dashi, lente ui, mirin, rettich, sesamzaad, sjalot, sojasaus, suiker en wasabipasta

Keuken:
Aziatisch
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vegetarisch
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / voorgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Wortelsoep met tuinkers variatie

Ingrediënten:
gemberwortel, japanse sojasaus, kippenbouillon, sereh, sjalot, tuinkers, winterwortel en zonnebloemolie

Keuken:
Aziatisch
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Donna Hay en William Meppem - Fresh en light

Lunch uit Fresh en light:

Vietnamese rijstrolletjes met krokante tofu

Ingrediënten:
peulkiem, pinda, rijstvel, tofu en wortel

Keuken:
Aziatisch
Een recept uit  - Gezond koken gevogelte nieuwe stijl

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Gezond koken gevogelte nieuwe stijl:

Rolletjes van kip en rode paprika

Ingrediënten:
droge sherry, kippenborst, komkommer, mirin, zoutarme sojasaus, rijstazijn, rode paprika, rode peperkorrels, saffloerolie, shoyu, voorjaarsui, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Aziatisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit  - Gezond koken gevogelte nieuwe stijl

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Gezond koken gevogelte nieuwe stijl:

Kip met pinda's en gembersaus

Ingrediënten:
droge witte wijn, gemberwortel, kipfilet, kippenbouillon, knoflook, pindakaas, pinda’s, saffloerolie, tomatenpuree, versgemalen zwarte peper, voorjaarsui en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Donna Hay en William Meppem - Fresh en light

Lunch uit Fresh en light:

Vietnamese rijstrolletjes met kip en munt

Ingrediënten:
kip, kool, munt en rijstvel

Keuken:
Aziatisch
Een recept uit Donna Hay en William Meppem - Fresh en light

Lunch uit Fresh en light:

Vietnamese rijstrolletjes met Chili-zalm

Ingrediënten:
komkommer, korianderblaadjes, peultjes, rijstvel en zalm

Keuken:
Aziatisch
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 6 - Roerbakken

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 6 - Roerbakken:

Oriëntaalse peterseliemosselen

Ingrediënten:
arachideolie, gemberwortel, knoflook, medium dry sherry, mosselen, paprika, sjalot, sojasaus en verse peterselie

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 6 - Roerbakken

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 6 - Roerbakken:

Biefstukplakjes in een jasje van kokos

Ingrediënten:
biefstuk, bosui, citroenrasp, gemalen kokos, gemalen koriander, gemalen kurkuma, gemberwortel, knoflook en zonnebloemolie

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vlees
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 6 - Roerbakken

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 6 - Roerbakken:

Mieschotel met garnalen en ham

Ingrediënten:
garnalen, ham, kruidenbouillontablet, mihoen, oestersaus, roerbakgroenten, roerbaksaus-kanton-voor-kip en zonnebloemolie

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 6 - Roerbakken

Diner / voorgerecht uit AH eetboekenreeks 6 - Roerbakken:

Oosterse spinaziesalade met tofu

Ingrediënten:
chinese mie, knoflook, roerbaktofu pittig gekruid, sesamolie, sesamzaad, shiitake, sojasaus, spinazie en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Tahinsaus

Ingrediënten:
citroensap, knoflook, komijn, peper, tahin en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 6 - Roerbakken

Amuse / diner / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit AH eetboekenreeks 6 - Roerbakken:

Oriëntaalse cocktailspiesjes

Ingrediënten:
ananas uit blik, arachideolie, artisjokharten, droge sherry, gemberwortel, groene paprika, kipfilet, sojasaus, verse basilicum en zoete chilisaus

Keuken:
Aziatisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Kokos-tahinsaus

Ingrediënten:
citroensap, knoflook, kokosmelk, komijn, peper, tahin en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Ylva Bergqvist - Veggie in 30 minuten

Avondmaal uit Veggie in 30 minuten:

Tandooribloemkool met linzenrijst

Ingrediënten:
basmatirijst, bloemkool, koriander, cashewnoten, groene linzen, kokosroom, kurkuma, limoen, plantaardige olie, rode spaanse peper, tandoorikruiden en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Ylva Bergqvist - Veggie in 30 minuten

Avondmaal uit Veggie in 30 minuten:

Maleise noedels met tofu en witte kool

Ingrediënten:
brede rijstnoedels, chilivlokken, gebakken uitjes, kerriepoeder, ketjap manis, lente-uitjes, limoen, plantaardige olie, sesamolie, sojasaus, suiker, knoflook, tofu, water, witte kool en witte miso

Keuken:
Aziatisch
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Ylva Bergqvist - Veggie in 30 minuten

Avondmaal uit Veggie in 30 minuten:

Aubergine in zwartebonensaus met broccoli en haricots verts

Ingrediënten:
broccoli, suiker, aubergine, haricots verts, plantaardige olie, rode spaanse peper, rodewijnazijn, sesamolie, sesamzaad, knoflook, tofu, water, zilvervliesrijst, zwartebonensaus en zwarte peper

Keuken:
Aziatisch
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Ylva Bergqvist - Veggie in 30 minuten

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Veggie in 30 minuten:

Knapperige tofu met noedels en hoisinsaus in een slablad

Ingrediënten:
maïzena, glasnoedels, hoisinsaus, pinda’s, plantaardige olie, romaanse sla, sesamolie, srirachasaus, sugar snaps, zout, tofu, verse koriander, vijfkruidenpoeder, wortels en zwarte peper

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ylva Bergqvist - Veggie in 30 minuten

Avondmaal uit Veggie in 30 minuten:

Kimchifriet met paddenstoelen en paksoi

Ingrediënten:
ei, kastanjechampignons, kimchi, knoflook, mayonaise, oesterzwammen, paddenstoelen, paksoi, plantaardige olie, sojasaus, uitjes, zijdetofu, zout en zwarte peper

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ylva Bergqvist - Veggie in 30 minuten

Avondmaal uit Veggie in 30 minuten:

Bloemkool en sesamrijst in zoetzure saus

Ingrediënten:
bloemkool, suiker, zaden, hennepzaad, water, lente-uitjes, panko, plantaardige olie, rijstazijn, sojasaus, srirachasaus, tarwebloem, knoflook, zout, tomatenpuree, gember, zoetzure saus en zonnebloempitten

Keuken:
Aziatisch
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Gefrituurde tofu

Ingrediënten:
neutrale olie, spinazie, tofu en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Noedels:

Wortelgewassen met eiernoedels

Ingrediënten:
biet, cayennepeper, chilipeper, eiernoedels, griekse yoghurt, maïsmeel, olijfolie, pastinaak, peterselie, rode ui, selderie, suiker, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Aziatisch
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Diner / voorgerecht uit Noedels:

Gebakken noedels op portobello's

Ingrediënten:
bladpeterselie, eiernoedels, gember, knoflook, koolbladeren, koriander, lichte sojasaus, olijfolie, paprikapoeder, pindaolie, portobello, rode peper, sjalot, tomatenpuree, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Aziatisch
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Recept uit Noedels:

Rode bieten dipsaus

Ingrediënten:
ansjovis in olie, bruine suiker, chili, gember, japanse bruine-rijstazijn, jonge rode bietjes, knoflook, olijfolie, peterselie, sjalot, vissaus, witte-wijnazijn en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
saus/dressing/jus